|
|
#1111 | |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Mamusie czerwcowe 2018r. cz. III
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 21:30 ---------- Poprzedni post napisano o 21:27 ---------- Co do ceny za wizyte, ja płacę 150, chodze do ordynatora inni biorą 120. Wiedzialam gazetkę z Kauflandu będą ciuszki dziecięce i odzież ciążowa. Na pewno polecę w czwartek, bo zaczęło mnie wszystko uściskać. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#1112 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ja za wizytę płacę 200 zł i mam w to już wliczone USG i wszelkie wymazy, więc USG mam na każdej wizycie. Chyba cena standardowa jak na Bgd. Przyjaciółka rok temu prowadziła ciążę w przychodni, w której miałam UG i tam płaciła 200 zł za konsultację i 150 zł za USG Dodam, że na wizyty chodziła co 2 tygodnie, bo psychika nie pozwalała jej rzadziej, więc na prowadzenie ciąży wydała majątek.
|
|
|
#1113 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1114 |
|
Zakorzenienie
|
Aaby czekamy jeszcze na wieści od Ciebie
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#1115 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
mam niechęć do mięsa i trądzik jak w pierwszej ciazy Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#1116 |
|
Rozeznanie
|
Tanzanko gratulacje
W tym tygodniu aż 9 dziewczyn ma UG |
|
|
|
#1117 | |
|
Zakorzenienie
|
tanzanka gratuluje!
![]() pacia dobrze ze wzielas zwolnienie. Wylecz sie Ja za każdą wizytę płacę 200zl niezaleznie od tego co jest robione. To chyba bydgoski standard. Cytat:
![]() Gin sprawdzil wszystko dosc dokladnie. Srednia ze wszystkich pomiarów (glowka, brzuszek, kosc udowa) idealnie pokrywa sie z termin z om i mam 09.06. Maluch ma cale 296g ![]() Gin baaardzo dlugo walczyl i baaardzo chcial mi powiedziec tak na 100% kto tam sie ukrywa ale okazalo sie ze pupa jest pod moim pepkiem i obraz byl niewyrazny Takze powiedzial na 99% ze dziewczynka ladyroses, wpiszesz? Nie dopuszczam zmiany ![]() Aha, serduszko tez w porzadku wiec nie przewiduje zadnych rewelacji na echo. No i dostalam zelazo...
|
|
#1118 |
|
Zadomowienie
|
Ja tez biore zelazo i nie jest zle, a bardzo sie balam ze bedzie mi znowu niedobrze. Lykam wszystkie 3 tabletki razem po obiedzie/kolacji. Mi dala juz po poprzedniej wizycie, bo mialam hemoglobine lekko obnizona i mowila, ze mam brac juz teraz, bo w 2 trymestrze ze mnie wszystko zje dzidzia
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#1119 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Gratulacje dziewczynki Imię macie wybrane? Cieszę się że wszystko jest w porządku ![]() Duże już te nasze maluchy! W piątek się dowiem ile moja księżniczka waży ![]() ![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#1120 |
|
Zadomowienie
|
Dziewczyny ja tylko na chwilę ..jestem zakochana😍
Michalinka zrobiła mi 30 minutowy pokaz kopniaczkow..pierwszy raz😍😍😍 Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#1121 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() 30 minut kopniaczków Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#1122 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 23:38 ---------- Poprzedni post napisano o 23:38 ---------- Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#1123 |
|
Rozeznanie
|
Gratulacje udanych wizyt wszystkim mamusiom
Tak jak czytam to wszystko to dociera do mnie naprawdę, że jednak będzie drugi bąbel. Dotychczas chyba nie docierało to do mnie, a teraz takie przemyślenia mnie wzieły, że będzie taki malutki okruszek w domu, taki bąbelek, łzy mi lecą z radości
|
#1124 |
|
Zakorzenienie
|
Aaby super, że wszystko jest dobrze. Gratulacje!
Agnessssa teraz dopiero to się robi takie realne, prawda? 🤗 Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#1125 |
|
Zadomowienie
|
Gratuluję udanych wizyt i planów slubnych!!! 😊 cudownie 😍
Ja dzisiaj mialam piękny dzień, moja coreczka widziala pierwszy raz prawdziwy snieg. Mialam nadzieję, ze spadnie 😊 Byla pierwszy raz w życiu na sankach i chichotala z radości. Te pierwsze razy w życiu dzieci sa takie cudowne. Nigdy nie zrozumiem, jak mozna swiadomie nie chciec miec dzieci. Przecież to jest szczescie w najczystszej postaci. Nie ma nic piękniejszego niz radość dziecka. 😍 Pewnie wszystkie juz spicie Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#1126 |
|
Zadomowienie
|
O matko co za godzina! Mam nadzieje, ze lekarz będzie bardziej przytomny niz ja, bo ja w tym momencie bym nie rozróżniał USG od tomografu
|
|
|
|
#1127 | ||||
|
Zadomowienie
|
Dzień dobry
Cytat:
czyli wyniki też słabsze, że żelazo? Jakie już duże te dzieciaczki ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Całe szczęście spadł śnieg coraz mniej go co roku, nasze wnuki to chyba na zdjęciach będą go oglądać.U nas ze śniegu to najbardziej się pies cieszy ![]() ---------- Dopisano o 07:08 ---------- Poprzedni post napisano o 07:06 ---------- Cytat:
czekamy niecierpliwie na wiadomości zdjęcia!
|
||||
|
|
|
#1128 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
UP umówiłam sobie na 7.40 ![]() Dawaj znać po Ja się witam z L4 planowałam pospać co najmniej do 8 a tu do 7 tylko dociągnęłam. Zatoki zawalone, zaraz wezmę leki to może będzie lepiej chociaż w pracy oczywiście zostawiłam sobie wodę morską ![]() Napisałam maila, że do końca stycznia mam zwolnienie i poinformowałam też zespół, na pewno się cieszą bo dopiero co miałam 3 tyg. urlop przekazałam zadanie, które wczoraj zaczęłam robić i z czystym sumieniem mogę zacząć sobie chorować.Mąż też dzisiaj zostaje w domu więc spędzimy trochę czasu razem. W ogóle to u nas za oknem jest tak pięknie biało
|
|
|
#1129 |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
Ależ dziś wysyp UP! Kciuki dziewczyny 😉 Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#1130 |
|
Zadomowienie
|
Dzień dobry
![]() To zaczynamy oczekiwanie na relacje z wizyt ![]() A ja właśnie zaczynam trzeci tydzień w łóżku, jestem na takim etapie, że wolałabym wziąć antybiotyk i mieć to za sobą :-/ Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#1131 |
|
Rozeznanie
|
Ja chodzę na NFZ. Nie widzę sensu płacić jeszcze takie pieniądze. Co wizytę mam usg. Czasem coś mierzy a czasem sprawdza tylko serduszko ❤. Wizyty co 3tygodnie. Pod koniec co dwa. Dodatkowo wybieram się na Up ale to już odpłatnie gdzie indziej.
|
|
|
#1132 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Pytałam wczoraj męża, czy skoro nie jesteśmy zdecydowani na żadne z nich, to jest skłonny spełnić życzenie Niny - powiedział, że czemu nie Także raczej Zoja ![]() Te nasze dzieciaki rosną nawet nie wiadomo kiedy ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Dostałam Tardyferon-Fol - cokolwiek to jest ![]() Bardzo ucieszył mnie śnieg! Choć jak wczoraj musiałam 10 minut odśnieżać samochód po pracy, a nie miałam rękawiczek (i mam kombi, więc śniegu dużo), to trochę klęłam pod nosem ![]() Córa już doczekać się nie mogła, wczoraj mąż wziął ją na sanki, a dziś wstała chora Mam nadzieję, że się chwile utrzyma śnieg,co by chociaż bałwana z nią ulepić ![]() Za to koty przeszły metr po tarasie!! i wróciły. Takie norweskie leśne ![]() Dzień dobry tradycyjnie z kawką ![]() Rosalyn, bananowomi, Butterfly, annika - kciuki za UP! ![]() Obawiam się, że będę musiała wziąć jutro i pojutrze urlop, bo nie mam co z małą zrobić. Na pewno się ucieszą w pracy ![]()
|
|
#1133 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
#1134 |
|
Zakorzenienie
|
Dzień Dobry!
Jeszcze w łóżeczku! Dziś mamy up i już doczekać się nie mogę. Jest po południu więc na spokojnie. Nie mogłam spać przez te moje wszystkie sprawy... No ale teraz na śniadanko i do pracy (tzn pod kocyk z kompem) Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#1135 |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#1136 |
|
Zadomowienie
|
Ja też wole poranne wizyty! Zawsze mniej mi waga wskazuje
|
|
|
|
#1137 |
|
Zakorzenienie
|
O właśnie, to mnie wkurza w wizytach o 19!
|
#1138 |
|
Zakorzenienie
|
Ja jutro na badania moczu i krwi, a w piątek wizyta. Ciekawa jestem czy coś przytylam
brzucholek mi rośnie, ja w 21 tygodniu ciąży a waga się nie zwiększyła nawet o kilogram ![]() mnie to cieszy. Pilnuję co jem, jem dla dwóch, a nie za dwóch ![]() Czekamy na relacje z wizyt ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#1139 |
|
Wtajemniczenie
|
Hahaha
no właśnie na nowym mieszkaniu nie mam wagi i nie mogę jej kontrolować. Poprzednią wizytę miałam rano i ważyłam 53kg a wczoraj wieczorem i było 54,4 kg i w sumie nie wiem ile przybyło w ciągu dnia waga potrafi mi się wahać 1-1,5 kg. Ale i tak nie ma tragedii Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#1140 |
|
Rozeznanie
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:26.

️ i przepływy w normie

Dodam, że na wizyty chodziła co 2 tygodnie, bo psychika nie pozwalała jej rzadziej, więc na prowadzenie ciąży wydała majątek.

na wszystko jest czas jeszcze

Imię macie wybrane? Cieszę się że wszystko jest w porządku 

coraz mniej go co roku, nasze wnuki to chyba na zdjęciach będą go oglądać.
czekamy niecierpliwie na wiadomości zdjęcia!

Mam nadzieję, że się chwile utrzyma śnieg,

piękne słowo
w ciągu dnia waga potrafi mi się wahać 1-1,5 kg. Ale i tak nie ma tragedii