|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#421 | ||
|
Zadomowienie
|
Dot.: Mamusie lipcowe 2018 cz.2 -Tydzień za tygodniem leci, a nam rosną w brzuszkach
Cytat:
Ja usmażyłam dziś górę naleśników (ktoś ze mną znowu? ). Czasem się śmieję, jak na to patrzę, że u nas to się robi już tak jak czasem w telewizji pokazują rodziny wielodzietne, ale tak bardzo wielo- Na naleśniki poszło 8 jajek, litr mleka i prawie pół kilo mąki Ale na szczęście dokupiłam sobie drugą patelnię do naleśników ostatnio w ikei, to szybciutko się smaży. No ale zmierzam do tego, że mojemu dzidziolowi chyba nie smakują... Już mnie to tak lekko niepokoi, że nie czuję kolejnych ruchów. Półtora tygodnia temu czułam te wyjątkowe bąbelki dwa dni z rzędu, na pewno co innego niż jelita. Potem miałam kilka dni jakoś bardziej czynne jelita , to nie dziwiłam się, że nic nie czuję, ale minęło kolejne kilka dni i nic, cisza. Wiem, że to jeszcze nic takiego, że to wcześnie (17tc), ale Kaja i Lidkę już w miarę czułam, choć Lidusię słabiej, ale miałam łożysko na przedniej ścianie. Każdego dnia teraz wyczekuję, aż coś poczuję i odliczam już dni do UP (dziś równe 2 tyg). Ech, to normalne, że na początku są takie dużo odstępy, muszę cierpliwie jeszcze poczekać ![]() Cytat:
|
|
#422 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Mamusie lipcowe 2018 cz.2 -Tydzień za tygodniem leci, a nam rosną w brzuszkach
Kochana napisze Ci wszystkie wyniki jak wroce do domku
czekam tez na Twoją wizyte u genetyka, sciskam kciuki i na prawde wierze bardzo mocno ze ten koszmar szybko sie dla nas skonczy.Dziewczynu dziękuję za wszystkie ciepłe słowa. Oddycham głęboko i mam nadzieję ze wszystko bedzie dobrze. Jeszcze dwa tygodnie stresu i mam nadzieje koniec tego nieporozumienia.... Kitosa Ty tez Justyna ? ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#423 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Powodzenia w walce z paskudami w moczu
|
|
#424 |
|
Zakorzenienie
|
Zua na takie wieści czekałyśmy
Sent from my LIVE2 using Wizaz Forum mobile app |
|
|
|
#425 |
|
Zadomowienie
|
norciu, Ty dalej siedzisz? Sama jesteś czy z tż?
summer, jeszcze na Twoją relację czekamy! ![]() zua, to masz wyniki tego samego dnia co ja usg. To będę pamiętać ![]() Early Bird, widzę, że zaglądasz do nas Zastanawiałam się, czy nas nie porzuciłaś...W ogóle jakie popularne jesteśmy... 19 osób w tej chwili na wątku. Choć obawiam się, że to z powodu ostatnich smutnych wiadomości u nas
|
#426 |
|
Zadomowienie
|
Gratuluje kolejnych udanych wizyt 😌 I Zua trzymam kciuki za wyniki, ale po takim dokładnym badaniu jak wszystko jest ok to teraz nie moze juz byc inaczej. Ja za to dzis po pracy padłam
Spać odcięło mnie na 2 godziny, za to w nocy znowu bede miec pewnie problemy ze snem. Powiem Wam, ze im więcej w pracy osob wie tym dla mnie lepiej 😌 Co prawda mam marne szanse na przedłużenie umowy po macierzyńskim, ale i tak w planie miałam zmienić prace w przyszłości 😊 |
|
|
|
#427 |
|
Zakorzenienie
|
Zua cieszę się, ale ulga
Sandam piękny maluszek Ovejita gratuluję synka
|
#428 | |||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Gratulacje ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Codziennie modlę się za Ciebie i Polę żeby u Was było wszystko w porządku ![]() Cytat:
ale nawet krótkie zobaczenie dzidzi jest super ![]() Ja dzisiaj wzięłam się za sprzątanie i nawet mi to poszło w końcu odgruzowałam stertę ubrań które czekały na prasowanie i teraz wszystko już leży w szafkach poprasowane a teraz tylko kąpiel i relaks
Edytowane przez Camelitos Czas edycji: 2018-01-17 o 19:59 |
|||||
|
|
|
#429 |
|
Zakorzenienie
|
Folinka małe Cię weźmie z zaskoczenia i jak zasunie w końcu kopniaka ;-) niby każda ciąża podobna, ale inna - pod tym względem może rodzeństwo będzie szybsze
|
#430 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#431 |
|
Zakorzenienie
|
Folinka zgadzam.się z Tobą,pewnie.uzytkownicy byli ciekawi,jak dalej potoczy się sytyacja moja i Justynki.
Camelitos dziękuję Wypilam kawę i bol.glowy przeszedl |
|
|
|
#432 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Powiedział ze to przez hormony i minie po ciąży ![]() Dał jakieś krople i mówi ze to jedyne co może zrobić.... W nosie niewielki obrzęk....
|
|
#433 |
|
Raczkowanie
|
Ane3kaa dziękuję za odpowiedź niestety nie pocieszyła mnie ona. Zapewne ja w piatek usłyszę to samo no ale nic można isc spróbować
|
|
|
|
#434 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cieszę się że trafiliście na kompetentne osoby! Trzymam kciuki za wyniki!
|
|
#435 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() My ciagle wracamy, ja juz padam w aucie, schodI ze mnie wszystko i najchetniej przespalabym dwa tygodnie oczekiwania na wyniko. Dziewczyny ktore dzisiaj mialy wizyty - serdecznie Wam gratuluje dobrych wiadomości i przepraszam ze dopiero teraz. Jestem tak.zaaferowana tym wszystkim ze jakos tak wyszlo.... Norka jak tam ? Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#436 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
A co u Ciebie? Jak tam samopoczucie na zwolnieniu? Cytat:
To pozostaje nam trzymać kciuki, żeby nie było to zbyt uciążliwe!
|
|
#437 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
obyśmy kiedyś z tego.śmiały,choć nie wiem,czy jest to możliwe.Słuchajcie nawet wagę mam swojego dziecka 147g,dlugosc 12,25 cm. |
|
|
|
|
#438 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ty też daj znać co Ci Twój powie
|
|
#439 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 19:24 ---------- Poprzedni post napisano o 19:23 ---------- Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 19:27 ---------- Poprzedni post napisano o 19:24 ---------- Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|||
|
|
|
#440 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
|
|
#441 |
|
Raczkowanie
|
Pewnie, że dam znać, niestety obawiam się, że to samo co Twój
![]() Również gratuluję wszystkim udanych wizyt, oby tak dalej. Pola, zua gratuluję dobrych wieści po wizytach, trzymajcie się. A no i ja podziwiam, że wam się chce robić cokolwiek, sprzątać, gotować, ja to kompletnie nie mam na nic siły, mogę spać i spać w dzień. |
|
|
|
#442 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
przepraszam 😂musiałam 😂Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#443 |
|
Wtajemniczenie
|
Hej
![]() W wolnej chwili zawsze Was podczytuję, ale odkąd wróciłam do pracy to znów nie mam czasu regularnie tutaj zaglądać, a co dopiero pisać... Grauluję Wam udanych wizyt! I trochę zazdraszczam, że część z Was już wie, kto tam siedzi Ja pewnie dowiem się na połówkowym, czyli dopiero 19. lutego...Patrycja bardzo mi przykro z powodu Twojej aktualnej sytuacji. Ale wierzę, że jesteś silną kobietąi dasz rady. Sam fakt, że podjęłaś tak trudną decyzję o rozwodzie w aktualnej sytuacji mówi o tym, że jesteś silna i wiesz czego chcesz. zUa super wieści! Tak jak dziewczyny pisały, pewnie wyniki tylko ugruntują to, co powiedzieli Ci lekarze. I fajnie usłyszeć, że są lekarze z empatią! Pola, na pewno w Twojej sytuacji będzie tak samo jak u Justyny! Mi w ostatnich dniach wystrzelił brzuszek i powoli nie mieszczę się w moich ostatnich przedciążowych spodniach Zostają tylko sukienki i tuniki Muszę ogarnąć porządne spodnie ciążowe
|
#444 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
#445 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Wrzuciłabym zdjęcie, ale lekarz usilnie sprawdzał co Maluch ma między nogami i .... mamy zdjęcie pupy, nóżek... i oznaki męskości ![]() Co do wyników, to niestety mnie nie uspokoił - ja niedowiarek jestem i pewnie pobiegnę na ten nieszczęsny posiew .Cytat:
A ja nie zapytałam o wymiary - byłam zbyt zaaferowana innym tematem ![]() Niedawno wciągnęłam talerz spagetti i zastanawiam sie co tu jeszcze zjeść
|
||
|
|
|
#446 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 19:39 ---------- Poprzedni post napisano o 19:38 ---------- Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 19:42 ---------- Poprzedni post napisano o 19:39 ---------- Cytat:
|||
|
|
|
#447 | |||||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Dziewczyny naprawde ciesze sie razem z Wami ze Ktos was troche uspokoił! Cytat:
tylko???Mnie to bezustannie chyba od 7 tygodnia az do teraz. Przedwczoraj był moj najgorszy dzien. Calutki dzien od rana do wieczora, nawet praca nie pomogła. Katastrofa. Wczoraj troche lepiej. Dzis ani razu juz nie pomyslałam nawet i niestrawności . Mam nadzieje ze to juz sie kończy. Bo dalej nie dam rady. Ryczeć mi sie chce od tych mdłości.Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
.Cytat:
U mnie „brzuszek update” dzis mamy 13+0i niecały kilo na plusie. A wyglada jakby tam było z 5 kilo
|
|||||||||
|
|
|
#448 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Wysłane z mojego SLA-L22 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#449 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Lekarz konkretny, wyniki badań to tylko formalność! Cytat:
Cytat:
Mojemu dziecku nie smakuje żółty ser... Zwróciłam cała kolacje. Buuuu i znów jestem głodna.. Boże, mój M. Chyba będzie musiał druga pracę znaleźć, żeby mnie teraz wyżywic haha 😂 Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|||
|
|
|
#450 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
U mnie też brzuszek wywala, szczególnie na wieczór dlatego zamówiłam sobie 2 pary spodni ciążowych z allegro
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:51.

). Czasem się śmieję, jak na to patrzę, że u nas to się robi już tak jak czasem w telewizji pokazują rodziny wielodzietne, ale tak bardzo wielo-
Na naleśniki poszło 8 jajek, litr mleka i prawie pół kilo mąki
Ale na szczęście dokupiłam sobie drugą patelnię do naleśników ostatnio w ikei, to szybciutko się smaży. No ale zmierzam do tego, że mojemu dzidziolowi chyba nie smakują... Już mnie to tak lekko niepokoi, że nie czuję kolejnych ruchów. Półtora tygodnia temu czułam te wyjątkowe bąbelki dwa dni z rzędu, na pewno co innego niż jelita. Potem miałam kilka dni jakoś bardziej czynne jelita
, to nie dziwiłam się, że nic nie czuję, ale minęło kolejne kilka dni i nic, cisza. Wiem, że to jeszcze nic takiego, że to wcześnie (17tc), ale Kaja i Lidkę już w miarę czułam, choć Lidusię słabiej, ale miałam łożysko na przedniej ścianie. Każdego dnia teraz wyczekuję, aż coś poczuję i odliczam już dni do UP (dziś równe 2 tyg). Ech, to normalne, że na początku są takie dużo odstępy, muszę cierpliwie jeszcze poczekać 

Ja pewnie dowiem się na połówkowym, czyli dopiero 19. lutego...
tylko???
Nie wymiotuję, mam okropne mdłości, które przeplatają się z bólami głowy i kiepskim samopoczuciem. Byle do 13 tygodnia, jak mi sie nie polepszy, to nie wiem...
.