Mamusie majowe 2018 cz. 5 - Strona 54 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2018-01-17, 19:01   #1591
sollina
Rozeznanie

Dot.: Mamusie majowe 2018 cz. 5

Cytat:
Napisane przez nalesnikona Pokaż wiadomość
Najpierw napiszę o wizycie, potem będę nadrabiać dopiero weszłam do domu, bo jeszcze jechałam z synem do lekarza.

W mojej przychodni na usg m.in. ciążowe te pomiarowe zapisuje położna oddzielnie do innego gabinetu, bo tam jest dokładniejszy sprzęt.
A podczas wizyt lekarz robi na starszym modelu.

Dzisiaj byłam umówiona i na połówkowe powtórkowe i na wizytę.
Na usg opóźnienie 15 min, więc nie było źle
ale ja zrobiłam już takie na godzinę co się gin namierzył, nakombinował, żeby zrobić pomiary. Już drugi raz, nie mógł...

Pacjentki przede mną wchodziły i wychodziły, tylko ja siedziałam tam (a raczej leżałam~) tak długo. Ale w końcu złapał wszystko. Jest w porządku.

Dzieć leży główką do góry, tak troszkę na skos.
Termin mi wychodzi kolejny raz z pomiarów na 11.05, a wg. okresu na 12.05, więc malutka różnica.

Na wizytę poczekałam trochę dłużej, bo ciężarne wchodzą pomiędzy zapisanymi pacjentkami. I też trochę zeszło.

Moja szyjka dalej ma podobną długość, z tym się nic nie zmieniło, krwiak jest, dalej lekko wchodzi pomiędzy łożysko, ale minimalnie je odkleja, cały czas bez zmian... Także z jednej strony nie jest dobrze, ale z drugiej stabilnie.
W sumie od miesiąca bez większych zmian.
Mam dalej naleśnikować, ale raz na jakiś czas mogę zaszaleć i pójść do kina, czy na spacer

uff.
Dobrze, że jest stabilnie i maluszek się rozwija prawidłowo.

Cytat:
Napisane przez skorpio87 Pokaż wiadomość

haha no ja się tym nie przejmuję i jak chce mi się jeść to jem, nawet więcej, bo znając opóźnienia rzędu 2-3h u mojej gin to najadam się przed samym wyjściem i na siedzenie w poczekalni też mam zawsze w torebce coś do picia i kilka batoników w zapasie
Dziewczyny, które robią wszystko co możliwe włącznie z obcinaniem paznokci - nie mdlejcie!
ale faktycznie dopiero teraz mi uświadomiłaś, że endo skomentowała, że no trochę faktycznie przybrałam (też się wchodzi na wagę u niej w gabinecie), ale jakoś nie połączyłam sobie faktów, że 10 minut wcześniej opierniczyłam pół kubełka kurczaka i dużą porcję frytek
ja może jutro ogarnę sprzątanie w szafkach.....
tż nie pozwolił mi iść dziś do biedry, że nie będę po nocy sama łaziła a on musi coś ogarnąć na jutro do pracy i nie może ze mną iść, także z rana muszę się zebrać po kocyk, to może dzień zaczęty ruchem a nie lenistwem pozwoli mi się zabrać za robotę
Ja się nie objadam przed, bo raz, że waga, a dwa zawsze mam stresa, że dojedziemy do żołądka i lekarz zobaczy ile zjadłam. Poza tym przy ostatniej wizycie jeszcze miałam mdłości, więc w ogóle jadłam "często, ale tyle co nic".

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
Stary 2018-01-17, 19:04   #1592
85cabce079a739571384bfd24737f09ed791b49e
Konto usunięte

Naleśnikona piąteczka! Nie jest gorzej, czyli jest lepiej : )

Mnie z kolei nie chcę się jeść dziś. Owszem jakiegoś fastfooda to bym wciągnęła jakby sam przyszedł, ale nic we własnej lodówce mnie nie woła 😞 Nie mam smaka na nic konkretnego i tak kursuję cały dzień do kuchni i z powrotem oglądać jedzenie. Gdyby nie konieczność zrobienia obiadu, bo mąż wraca to bym się dalej snuła z pustym brzuszkiem 😨

85cabce079a739571384bfd24737f09ed791b49e jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-01-17, 19:13   #1593
4d88b8945be75952c39c61b9b17b2a8019c982be_5fd16501de8d4
Konto usunięte

Treść usunięta
4d88b8945be75952c39c61b9b17b2a8019c982be_5fd16501de8d4 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-01-17, 19:30   #1594
polasia
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Mirabilka Pokaż wiadomość
Hejka
Idę do domu dziś a wieczorem do swojej kardiolog żeby spr czy te leki ok i mogę je brać

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
Super że już w domu 😚
Cytat:
Napisane przez amarela Pokaż wiadomość
Ja mam plan się wziąć za jakieś gruntowne sprzątanie, ale jakoś nie mogę się zabrać moze w przyszłym tygodniu

Ja się wezmę w połowie lutego na urlopie na takie porządki bo też na mnie czekają 😎
Cytat:
Napisane przez sollina Pokaż wiadomość
Nie mam jeszcze pieluch, ręczników do kąpieli, rożków, otulaczy, kocyków, itd. Najgorsze jest to, że nie wiem gdzie to będę trzymać Chyba Tż całkowicie zostanie eksmitowany z rzeczami z komody. Kto to widział, żeby facet miał tyle ubrań.

Udało mi się wygospodarować jedną szufladę w komodzie i chciałabym na niej poprzestać, ale obawiam się, że to niemożliwe. U nas nie będzie pokoju dziecięcego na razie. Dopiero jak się przeprowadzimy na nowe mieszkanie pod koniec roku, więc wybieranie mebli mnie ominie.
Ja poukładałam sobie, żeby ocenić ile czego mam. I tak będę musiała je wyciągnąć, wyprać i uprasować, ale to jeszcze nie teraz.

Aż się pochwalę jak dobrze mi poszło.
P.S. Szuflada jest większa, ale tam jeszcze nic nie ma.
Pięknie poukładane 😍
Cytat:
Napisane przez nalesnikona Pokaż wiadomość
Najpierw napiszę o wizycie, potem będę nadrabiać dopiero weszłam do domu, bo jeszcze jechałam z synem do lekarza.

W mojej przychodni na usg m.in. ciążowe te pomiarowe zapisuje położna oddzielnie do innego gabinetu, bo tam jest dokładniejszy sprzęt.
A podczas wizyt lekarz robi na starszym modelu.

Dzisiaj byłam umówiona i na połówkowe powtórkowe i na wizytę.
Na usg opóźnienie 15 min, więc nie było źle
ale ja zrobiłam już takie na godzinę co się gin namierzył, nakombinował, żeby zrobić pomiary. Już drugi raz, nie mógł...

Pacjentki przede mną wchodziły i wychodziły, tylko ja siedziałam tam (a raczej leżałam~) tak długo. Ale w końcu złapał wszystko. Jest w porządku.

Dzieć leży główką do góry, tak troszkę na skos.
Termin mi wychodzi kolejny raz z pomiarów na 11.05, a wg. okresu na 12.05, więc malutka różnica.

Na wizytę poczekałam trochę dłużej, bo ciężarne wchodzą pomiędzy zapisanymi pacjentkami. I też trochę zeszło.

Moja szyjka dalej ma podobną długość, z tym się nic nie zmieniło, krwiak jest, dalej lekko wchodzi pomiędzy łożysko, ale minimalnie je odkleja, cały czas bez zmian... Także z jednej strony nie jest dobrze, ale z drugiej stabilnie.
W sumie od miesiąca bez większych zmian.
Mam dalej naleśnikować, ale raz na jakiś czas mogę zaszaleć i pójść do kina, czy na spacer

uff.
Całe szczęście, że nie jest gorzej 😊 czyli całkiem ok musi być skoro nawet do kina możesz iść 😊

Dobry wieczór 😊

Dzień mi się dziś nie chciał skończyć. Córka 220V a ja bez mocy. Kładę ją spać i muszę paznokcie ogarnąć bo już za długie mam i po klawiaturze źle się pisze 😉

Co do fotelika to mam no name po córce i ją w nim wozilismy ok 8mcy. A teraz mam świadomość większą i chce kupić inny, bezpieczniejszy. Córka też ma ten drugi kupiony jako nowy na isofixa. Jeśli macie wątpliwości zajrzyjcie na bloga osiemgwiazdek 😊
polasia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-01-17, 19:34   #1595
myboyismine
Zakorzenienie

nalesniczku, dobrze, że z Dzidzią ok, a sytuacja stabilna

na Little Frog promka na chusty, a moja kasa gdzieś w kosmosie

czy któraś z Was miała do czynienia z wysyłką pieniędzy przekazem pocztowym? ile takie coś idzie?
myboyismine jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-01-17, 19:41   #1596
_St0kr0tka
Zakorzenienie

Uff ogarnelam w koncu hybrydy, wstyd sie przyznac ale mialam je od 23.12 wiec odrost na pol paznokcia wysprzatalam lazienke dzis tylko najgorsze zostawilam na jutro - prysznic. Strasznie nie lubie myc drzwi bo mamy okropnie twarda wode i ciezko doszorwac ten osad z kamienia nawet jak czesto sie czysci 😡

_St0kr0tka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-01-17, 19:45   #1597
Maalinkaaaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez _St0kr0tka Pokaż wiadomość
Uff ogarnelam w koncu hybrydy, wstyd sie przyznac ale mialam je od 23.12 wiec odrost na pol paznokcia wysprzatalam lazienke dzis tylko najgorsze zostawilam na jutro - prysznic. Strasznie nie lubie myc drzwi bo mamy okropnie twarda wode i ciezko doszorwac ten osad z kamienia nawet jak czesto sie czysci 😡

Pochwal się jakie masz nowe
2019:26
2020:13
Maalinkaaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-01-17, 19:55   #1598
_St0kr0tka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Maalinkaaaa Pokaż wiadomość
Pochwal się jakie masz nowe
20180117_174456.jpg
Takie zwykle ☺

Stary 2018-01-17, 20:15   #1599
polasia
Wtajemniczenie

Cytat:
Załącznik 7392861
Takie zwykle ☺

Ładny kolor ten fiolet 😍
To idę i ja malować 😊
polasia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-01-17, 20:22   #1600
amarela
Zakorzenienie

Cytat:

A nie bolą Cię plecy jak się schylasz w kabinie żeby dokładnie umyć? Czy tylko ja taki połamaniec bo ja już sobie odpuszczam takie cięższe sprzątanie, bo właśnie plecy mnie bolą i brzuch też się spina.
A paznokcie śliczne

Stary 2018-01-17, 20:23   #1601
_St0kr0tka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez polasia Pokaż wiadomość
Ładny kolor ten fiolet 😍
To idę i ja malować 😊
Dzieki
Teraz czekam na zdjecie Twoich ☺

Stary 2018-01-17, 20:25   #1602
reniferek01
Zakorzenienie

Nalesnikona dobrze ze nie jest gorzej

Cytat:

A uzywacie odrazu po prysznicu ściagaczki? U nas to pomagalo zminimalizowac osadzanie sie kamienia

Mąż zaczął remont, ciekawe ile mu sie zejdzie... 😄

...
Pamiętaj: kiedy znów zdziczeję,
Odrzyj mnie z wichrów i ugłaskaj!

Edytowane przez reniferek01
Czas edycji: 2018-01-17 o 20:27
reniferek01 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-01-17, 20:26   #1603
_St0kr0tka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez amarela Pokaż wiadomość
A nie bolą Cię plecy jak się schylasz w kabinie żeby dokładnie umyć? Czy tylko ja taki połamaniec bo ja już sobie odpuszczam takie cięższe sprzątanie, bo właśnie plecy mnie bolą i brzuch też się spina.
A paznokcie śliczne

Dzieki ☺
Na razie plecy mnie bola glownie jak za dlugo nie zmieniam pozycji obojetnie czy siedze czy stoje czy sie schylam jest ok, byle nie za dlugo ☺ zwykle i tak maz myje prysznic - jedyna rzecz jaka mu zostawiam do sprzatania w lazience, ale teraz poki mam chec na porzadki to z tego korzystam hehe

---------- Dopisano o 20:26 ---------- Poprzedni post napisano o 20:25 ----------

Cytat:
Napisane przez reniferek01 Pokaż wiadomość

A uzywacie odrazu po prysznicu ściagaczki? U nas to pomagalo zminimalizowac osadzanie sie kamienia

Ze tak za kazdym razem po prysznicu? Oj ciezko u mnie z systematycznoscia, ale jesli ma to ulatwic pozniejsze sprzatanie to musze sprobowac 😎 dzieki za pomysl

Stary 2018-01-17, 20:27   #1604
nalesnikona
Zadomowienie

KINIA, DOMII, SOLLINA, DOMIMA, EDZKA, QAZSEW,BLAIRA, SWEET MEDI, SKORPIO,
dzięki Kochane za kciuki

Cytat:
Napisane przez edzka1104 Pokaż wiadomość
Najważniejsze że jest stabilnie i sie nie pogarsza i ze mozesz się czasami z domu wyrwać.
Lekarz już wcześniej powiedział, że dla zdrowia psychicznego mogę wychodzić, ale z założeniem, że to wyjście siedzące... więc do znajomych chodziłam czasem. Gości też ochoczo przyjmowałam
nie wytrzymałabym chyba jak ta księżniczka zamknięta w wieży nie nie
ale myślę, że jutro skoczę do biedronki zobaczyć pościel dla Syna. mam z 300 m, może 200, więc zaszaleje
żarty żartami, ale ostatni raz w biedronce to byłam chyba we wrześniu

Cytat:
Napisane przez skorpio87 Pokaż wiadomość
Nalesnikona dla dr, że udało mu się wszystko pomierzyć! jak to mówią **ujowo, ale stabilnie, czyli nie jest źle ważne, że nic nie idzie w złym kierunku, a nawet masz pozwolenie na szaleństwo od czasu do czasu więc super, cieszę się bardzo
to samo pomyślałam najważniejsze, że stabilnie
a lekarz wytrwały facet!

Cytat:
Napisane przez Maalinkaaaa Pokaż wiadomość
Dobrze, że się nie pogarsza.
😙

Cytat:
Najwazniejsze, ze sytuacja z krwiakiem opanowana, nic sie nie zmienia to jednak dobrze 😘 dobrze, ze maluszek sie zdrowo rozwija 👍

krwiak chyba mnie polubił
nalesnikona jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-01-17, 20:29   #1605
Konto usunięte

Treść usunięta
4d88b8945be75952c39c61b9b17b2a8019c982be_5fd16501de8d4 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-01-17, 20:30   #1606
reniferek01
Zakorzenienie

Cytat:
Dzieki ☺
Na razie plecy mnie bola glownie jak za dlugo nie zmieniam pozycji obojetnie czy siedze czy stoje czy sie schylam jest ok, byle nie za dlugo ☺ zwykle i tak maz myje prysznic - jedyna rzecz jaka mu zostawiam do sprzatania w lazience, ale teraz poki mam chec na porzadki to z tego korzystam hehe

---------- Dopisano o 20:26 ---------- Poprzedni post napisano o 20:25 ----------

Ze tak za kazdym razem po prysznicu? Oj ciezko u mnie z systematycznoscia, ale jesli ma to ulatwic pozniejsze sprzatanie to musze sprobowac 😎 dzieki za pomysl

Tak, za kazdym razem. 5 sekund a potem duzo latwiej sie sprząta

...
Pamiętaj: kiedy znów zdziczeję,
Odrzyj mnie z wichrów i ugłaskaj!
reniferek01 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-01-17, 20:31   #1607
nalesnikona
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez sollina Pokaż wiadomość
Dobrze, że jest stabilnie i maluszek się rozwija prawidłowo.

[1=85cabce079a739571384bfd 24737f09ed791b49e;8059294 1]Naleśnikona piąteczka! Nie jest gorzej, czyli jest lepiej : )
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz[/QUOTE]

Cytat:
Napisane przez 4d88b8945be75952c39c61b9b 17b2a8019c982be_5fd16501d e8d4 Pokaż wiadomość
Treść usunięta

Cytat:
Napisane przez polasia Pokaż wiadomość
Całe szczęście, że nie jest gorzej 😊 czyli całkiem ok musi być skoro nawet do kina możesz iść 😊
mój gin uważa, że w kinie, czy teatrze, to się siedzi, więc można bez obaw haha
mieliśmy pod koniec grudnia wykupione bilety na musical i pytałam

Cytat:
Napisane przez myboyismine Pokaż wiadomość
nalesniczku, dobrze, że z Dzidzią ok, a sytuacja stabilna
Stary 2018-01-17, 20:32   #1608
blaira
Wtajemniczenie

jestem i padam na pysk dziś.

Aktywny dzień, jeszcze trochę papierologii z wczorajszą akcją ale się udało teraz pozostaję czekać na wycenę rzeczoznawcy który dziś był, a mają na to bagatela 30 dni.

Troszkę stresu przez ost dwa dni było i od razu czuję twardszy brzuch, ale magnez na razie załatwił sprawę.

Naleśnikona, za wieści z UP
Nie do wiary natomiast, że ta franca krwiak tak długo się utrzymuje i nie maleje...nie spodziewałabym się oby jednak nic więcej nie broił i się zaczął w końcu wchłaniać.

Cytat:
Napisane przez magdalenka_w_86 Pokaż wiadomość
sollina
Masz na myśli taki fotelik? z oceną 4?
https://dino.sklep.pl/nowy/nowosc-fo...g-p-19566.html

Czy mi się wydaje czy nie jest on bezpieczny dla dziecka?

Skala ocen i punktacja stosowana przez ADAC dla fotelików dziecięcych:
1.0-1.5: sehr gut - bardzo dobry
1.6-2.5: gut - dobry
2.6-3.5: befriedigend - satysfakcjonujący
3.6-4.5: ausreichend - absolutne minimum
4.6-5.5: mangelhaft - bardzo słaby

Chyba, że mam jakieś niewłaściwe informacje, poprawcie mnie dziewczyny, bo ja tylko z grubsza się rozeznałam.
Magdalenka mała poprawka.

Noty który wystawiłaś są na Niemcy u nas trzeba je traktować na odwrót tj.:

Sehr gut to u nas 5 gwiazdek, gut 4 gwiazdki itd także fotelik Ferrari ma ocenę dobrą

Idę doczytać resztę.
blaira jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-01-17, 20:36   #1609
nalesnikona
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez 4d88b8945be75952c39c61b9b 17b2a8019c982be_5fd16501d e8d4 Pokaż wiadomość
Treść usunięta
mój gin na NFZ robi usg pomiarowe (czyli prenatalne 1,2,3 trymestru) wszystkim pacjentkom. Ma certyfikaty (kilka różnych zw. z usg ), wypisuje skierowanie i robi je w drugim gabinecie, gdzie jest lepszy sprzęt ( w tej samej przychodni).

---------- Dopisano o 20:36 ---------- Poprzedni post napisano o 20:35 ----------

Cytat:

Mąż zaczął remont, ciekawe ile mu sie zejdzie... 😄

co remontujecie?
Stary 2018-01-17, 20:39   #1610
Maalinkaaaa
Zakorzenienie

Cytat:
Załącznik 7392861
Takie zwykle ☺

Ładne 👍
Stary 2018-01-17, 20:41   #1611
domii29
Zakorzenienie

Nalesniczku dobrze ze krwiak sie nie powieksza i ze lekarz trzyma reke na pulsie
Trzymam kciuki zeby ten krwiak w koncu zaczal sie zmniejszac

Nic takiego dzis nie robilam a padam na twarz

domii29 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-01-17, 20:43   #1612
Konto usunięte

Treść usunięta
Stary 2018-01-17, 20:43   #1613
Maalinkaaaa
Zakorzenienie

Cytat:
Treść usunięta
U mnie znowu się pozmienialo tak że chodzę spać najczęściej kolo 1 wcześniej mi się nie chce
Stary 2018-01-17, 20:44   #1614
domii29
Zakorzenienie

Cytat:
Treść usunięta
Ja czekam az mlodziez zasnie i tez sie klade

Stary 2018-01-17, 20:44   #1615
Maalinkaaaa
Zakorzenienie

Plecy mnie dzisiaj strasznie bola
Stary 2018-01-17, 20:46   #1616
_Nat_
Wtajemniczenie

Naleśnikens, szlag by trafił ten krwiak, no już serio się uwziął żeby zostać
No ale przynajmniej się nie powiększa!
Dobrze, że tak poza tym dobrze.

A ja się dziś narobiłam trochę!
7 km marszu, tarta z łososiem i porami, ciasto z jabłkami, wycisnęłam świeży soczek na jutro, ugotowałam siemię iiii nie mogę doczekać się kanapy i "Zabójczych umysłów"
_Nat_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-01-17, 20:47   #1617
Qazsew
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez domii29 Pokaż wiadomość
Maz wrocil z pracy zanim mlody wrocil z przedszkola, wykorzystal mnie i zaraz znow jedzie do pracy 😭😭

No jaki niedobry mąż
Cytat:

Tez pomyslalam o sciagaczce,my stosujemy i naprawde jest efekt,przelecisz w dwie minutki te wszystki kropelki i jest sporo mniej osadu,zaluje tylko ze nie robilismy tego od początku
Cytat:
Tak, za kazdym razem. 5 sekund a potem duzo latwiej sie sprząta

nalesnikona za wizyte,skoro sie nie pogarsza z krwiakiem to znaczy ze jest dobrze

U mnie sniegu napadalo,zima w pelni,juz trzy razy odsniezalam chodnika pewnie rano i tak bedzie trzeba znów
Qazsew jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-01-17, 20:49   #1618
domii29
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Qazsew Pokaż wiadomość
No jaki niedobry mąż
Jednak nie pojechal juz dzis 😈 jutro za to jedzie na 6. Myslalam zeby go jeszcze wykorzystac ale za bardzo chce mi sie spac😂

Stary 2018-01-17, 20:53   #1619
Qazsew
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez domii29 Pokaż wiadomość
Nic takiego dzis nie robilam a padam na twarz

Jak to nic?to na leniucha bylo?

Leze z golym brzuchem,dzidzius fika ostro a corka przylozyla buźke,dostala kopniaczka solidnego i z tekstem do mnie "nie krwawie?"az sie poplułam
Qazsew jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-01-17, 20:54   #1620
blaira
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Qazsew Pokaż wiadomość
Jak to nic?to na leniucha bylo?

Leze z golym brzuchem,dzidzius fika ostro a corka przylozyla buźke,dostala kopniaczka solidnego i z tekstem do mnie "nie krwawie?"az sie poplułam

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
blaira jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości