![]() |
#541 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Panny Młode 2008 cz. III
U mnie temat zaproszeń na tapecie też, właśnie siedzimy z moim kochaniem i męczymy się nad odmianą nazwisk
![]() ![]() Ode mnie z rodziny zapraszałam bez dzieci, tylko mojego 6-letniego chrześniaka zapraszam, po prostu ograniczone finanse. I on został wypisany imiennie, tyle że ten mój szkrab ma u mnie specjalne względy ![]() Natomiast od strony TŻ jego mama dała nam listę napisaną- przykładowo - Anna i Jan Kowalscy z dziećmi, więc dzieci nie będą imiennie wypisane Dzisiaj jedziemy do kumpla dać mu projekty i papier i potem czekamy już tylko na wydruk ![]()
#542 |
Wtajemniczenie
|
u nas z tymi dziećmi to jest tak, że do 4 lat nie zapraszamy, ale jeśli rodzice chcą wziąć to problemu nie ma, wiadomo, że taki dwulatek nie usiedzi sam przy stole, a obiadziku tylko skubnie tyle co ptaszek, więc ze względów oszczędnościowych za takie osoby nie płacimy
![]() ![]() jutro jadę na zakupy z mamuśką, bo chce już sobie kupić kreacje. Ma ostatni dzień dwutygodniowego urlopu, więc wykorzystamy go na zakupu ![]()
![]() |
#543 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Dosłownie czytałam z wypiekami!!! Mam nadzieję, że w dalszej części będzie o wiele lepiej, bo na razie to mi przypomina jakiś horror ![]() A panikara z Ciebie prawie tak wielka jak ja ![]() Witaj ![]() Również podziwiam za spokój ducha... jeśli chodzi o sukienkę! Wcale nie jest o nią tak łatwo... jak Ci się wydaje! Proszę Cię- dla Twojego dobra i naszego spokoju zorientuj się dobrze czy będziesz miała jakiekolwiek pole wyboru i czy uda Ci się w ostatnim momencie coś znaleźć! Zrób to dla mnie ![]()
![]() |
#544 |
Zakorzenienie
|
Kofika13, tak jeszcze co do sukni, pisałaś że na miarę nie będziesz szyła, ale nie wiem czy mnie dobrze zrozumiałaś. W salonach zwykle też wybrany przez Ciebie model szyją na miarę. Może Twoja siostra kupowała sukienkę z manekina jedynie do przeróbek? Musisz mieć tą świadomość, że nie każdą suknię da się przerobić, lub po przeróbkach straci ona na fasonie, dlatego najczęściej jednak te suknie są szyte na miarę. A to trwa.
I nie odbieraj tego źle, my po prostu chcemy zaoszczędzić ewentualnych późniejszych stresów ![]() ![]()
#545 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() My ostatnio byliśmy w Kościele i trafiliśmy na ślub, ale był strasznie skromny. Łącznie z Młodymi było zaledwie kilka innych osób. Panna młoda miała bodajże jasnoróżową suknię wizytową i w takiej samej tonacji utrzymaną kolorystykę wiązanki. Nie mieli wejścia czyli " taaaam taaaaam tam tam" (że się tak wyrażę) tylko od razu podeszli pod ołtarz i usiedli. Przyszli Księża i się ot tak zaczęła ceremonia. Hejka ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#546 | ||||||
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Ja obstawiam bardzo cienkie białe- one są prawie przeźroczyste! ![]() A co do kabaretek... dla mnie kabaretki do ślubu <podobnie jak kozaki w lato> to kicz. No ale to moje zdanie... ![]() Ale gdzie dostać takie bardzo cieńkie białe? jakiej firmy?macie jakieś typy? Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Do wesela 4 tyg. powoli musimy podać liczbę gości Co robić? Edytowane przez m.a.r.t.a Czas edycji: 2008-06-30 o 19:11 Powód: poprawiłam cytat :)) |
||||||
![]() ![]() |
![]() |
#547 |
Zakorzenienie
|
Kejti85 prawie Ci się udał wielocytat tylko na początku wypowiedzi brakuje [quote=m.a.r.t.a] i zjadł się cytat
![]() EDIT: poprawiłam mam nadzieje, że się nie obrazisz, że Ci grzebie w poście. ![]()
![]() |
#548 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Wprawdzie prawie robi różnicę, ale na początek jestem dumna z siebie ![]()
![]() |
#549 | |
Zakorzenienie
|
Obeszliśmy dzisiaj na osiedlu kilku szewców. Jeden ma urlop od 22.06. 22.08 czyli do mojego ślubu, a dwaj inni zlikwidowali swoje zakłady
![]() ![]() Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#550 |
Zakorzenienie
|
Normalnie czuję się jakby mnie tu z rok nie było. Dziewczyny opanujcie się ile można pisać?
![]() Zostały mi dokładnie 4 dni do dnia "W", a do mnie to nie dociera. Jak rozmawiam o ślubie, to mi się wydaje, że jeszcze pół roku... Na szczęście wszystko już prawie załatwione (oprócz mojego ubrania na poprawiny - normalnie nic mi się nie podoba...). Zmieniłam ubranie na samochód, zrobiłam takie (zdjęcie z przymiarki ![]() Prezenciki dla gości zrobione (uff ale z tym było pracy, naszyłam sie na następnych kilka lat, ale na szczęście mam to już za sobą, zdecydowałam się na orzechy w polewie jogurtowej - pycha...) Makijaż próbny zatwierdzony przez TŻ ("Taki Żarłok" ![]() Zawieszki na wódkę przywieszone. Sukienka po poprawkach wisi i "straszy" ![]() Ostatnie szlify menu ustalone (co nieco wegetariańskich dań), więc pozostaje tylko dobrze się nastawić i jakoś to przeżyć. Pikanterii całemu wydarzeniu dodaje fakt, że codziennie od kilku dni dzwoni do nas starsza pani z kancelarii parafialnej i przypomina, że za ślub nie jest uregulowane, a my jej przypominamy, że kazała nam przyjśc we wtorek, jak już proboszcz będzie. ![]() Edytowane przez Integra Czas edycji: 2008-07-01 o 08:03 |
![]() ![]() |
![]() |
#551 |
Raczkowanie
|
Integra piękne oczka
![]() Gdzie kupiłaś te orzeszki? Pięknie to wygląda ![]()
#552 |
Wtajemniczenie
|
Integra wow to tuż tuż
![]() ![]() kejti85 a czy but po skróceniu obcasa nie wygląda dziwnie?? pierwsze słyszę, że jest taki szewski "zabieg"?? ile taka usługa kosztowała u Ciebie?? jakbym nie miała jeszcze wybranej sukienki to chyba bym nie spała z nerwów ![]() ![]()
![]() |
#553 |
Zakorzenienie
|
Dzięki, a orzeszki są z Kauflandu, na sto sztuk saszetek z organzy kupiłam 10 paczek (po 3,80 więc taniocha).
|
![]() ![]() |
![]() |
#554 |
Zakorzenienie
|
Integra, ale się napracowałaś przy prezentach dla gości. Ja też niedługo będę szukała jakiś smakołyków i pobudzę swoją wyobraźnie, by je ładnie zapakować.
![]()
![]() |
#555 |
Raczkowanie
|
jejuniu
![]() ![]()
#556 |
Wtajemniczenie
|
Integra może znów zanudzę ale powiedz czy ta organza się nie strzepi przy cieciu?Gdzie ją nabyłaś?? Na allegro??
Cudny makijaż! Nalepki na wódkę tez mi się podobają- nie lubie gołabków itp, dlatego będę musiała poszukać czegoś w tym stylu
#557 |
Zakorzenienie
|
My nalepek na wódkę nie będziemy mieli, ale za to wymyśliliśmy sobie ślubne banderole
![]()
![]() |
#558 |
Rozeznanie
|
Hej dziewczyny, zajrzalam tylko rano gdyz przez caly dzien bylam zajeta ...patrze teraz a tu ponad 3 str naskrobane
![]() Napisze tylko tak ogolnie, gdyz za duzo bylo by do cytowania ![]() dziewczyny, ładne butki, super ze udala sie podroz poslubna do egiptu oraz, ze witam nowe Panny Mlode ![]() pozostalo 54 dni do slubu ![]()
#559 |
Zakorzenienie
|
Dzięki. Organzę kupiłam na allegro. Za 9 m o szer. 40 cm zapłaciłam ok. 11zł. Cześć zużyłam na dekorację samochodu z reszty zrobiłam saszetki na słodycze. Organza trochę się strzępi, ale zawsze w razie potrzeby można końcówki przytopić. Przy szyciu woreczków wcale to nie przeszkadzało.
|
![]() ![]() |
![]() |
#560 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Ech dziewczyny pare godzin mnie nie było a tu tyle spamu:P:P:P Będę rano Was komentować ![]() P.S. na naszej klasie jest traz taka funkcja że się widzi kto odwiedzał Nasz profil i dzisiaj po 21 na moim profilu była była mojgo męża, z którą był ponad 6 lat bleee. Specjalnie na takie okoliczności zrobiłam swój profil częsciowo prywatny, nie będzie oglądać Naszych zdjęć... aż się zła zrobiłam!! |
|
![]() ![]() |
![]() |
#561 |
Wtajemniczenie
|
Bricchna teraz to Twój mąż, wybrał Ciebie
![]() Była i niedoszła mojego Kamila normalnie ze mna koresponduje, jest mężatką, ma fajna córę. Kiedyś jej nie lubiłam, bo gdy z moim Kamem byłam już 2 lata napisała do mnie że mam go zostawić bo to ona go kocha itp. On ją traktował jak przyjaciółkę, ona chciała czegoś więcej, raz nawet zwabiła go do mieszkania ale jak sama stwierdziła Kamil dość brutalnie wtedy sprowadził ją na ziemię.Teraz sądzę że obie dojrzałyśmy, mamy normalne kontakty, Kamil sobie z nią czasem popisuje ale chyba częściej ja. Z kolei druga zakochana w moim wstręciuchu ( do taty Kamila wciąż mówi teściu bo razem pracują) jest bardzo urodziwa, młodsza niż ja i Kam traktuje ją raczej pobłażliwie. Zazdrosna byłam tylko raz jak przy mnie gdy ją spotkaliśmy rzuciła się i pocałowała go. Oj zawrzało we mnie- ale tylko w środku ![]()
#562 |
Rozeznanie
|
oj dziewczyny dziewczyny!!! piszecie na potege! zeby tak w1dzien tyle stro przybylo?!
cos mi sie dzieje z wizazem ze jakos zdjec nie moge zobaczyc ale napewno buciki,makijaze i widoczki z podrozy poslubnej sa piekne ![]() przeciez wszystkie tu mamy dobry gust ![]() zmykam spac bo zanim sie zbiore to bedzie polnoc a rano sie podniesc do roboty nie moge! tylko grzecznie i nie za duzo pisac!!!! ps. Witam wszystkie now PM ![]() ![]() ![]() ![]()
...obmyśliłam dla nas dobry plan, razem zestarzejmy się, wciąż tak mało jest dobranych par. Nie ma sensu szukać już, z nikim wcześniej nam nie było tak. Szansę mógł nam dać sam Bóg... 16.08.2008 ![]() http://www.slub-wesele.pl/suwaczki/20080816020113.png |
![]() ![]() |
![]() |
#563 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Biricchina i izazusia osz Wy zazdrośnice ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() właśnie przeglądam Moje gotowanie i szukam inspiracji na sobotnią, urodzinową imprezkę TŻ... i jakoś nie mogę się zdecydować na jakąś sałatkę ![]() ![]()
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#564 |
Wtajemniczenie
|
ale sie rozpisałyście
![]() na początek witam nowe PM2008 ![]() kofika podziwiam za stoicki spokój jeśli chodzi o sukienkę-obyś się nie myliła ![]() Integra ![]() ![]() piękne te niespodziewanki dla Gości-niestety nie mam uzdolnienia krawieckiego więc zostanę przy gotowych pudełeczkach ![]() super makijaż ![]() my będziemy mieć zamiast naklejek na alkohol takie zawieszki-w tej samej kolorystyce co zaproszonka ![]() a jeśli chodzi o NK-ja przez byłą mojego B. skasowałam konto-wysyłała mi obraźliwe komentarze-jak zablokowałam, tworzyła co chwilę nowe profile i tak w kółko-w końcu nie wytrzymałam i w miejscu na profilu o sobie zostawiłam jej wiadomość-nie podpisałam z imienia i nazwiska ale w myśl zasady:uderz w stół a nożyce sie odezwą-nie czekałam długo aż przeczyta i zrobi fałszywy krok-17 minut z zegarkiem w ręku i napisała do mojego B. że ją obrażam itp Ten nagadał jej do słuchu-bo wcześniej nie reagowaliśmy, zawsze udawała tą pokrzywdzoną, że ja do niej wypisuję sms-y z netu o ślubie i o mnie i o B.-ciekawe skąd mam mieć jej numer-mieszka w Wawie i nie mamy wspólnych znajomych, ale to szczegół.chciała nas poróżnić i tyle.dlatego nie mam profilu.założe po ślubie z naszymi zdjęciami-wredniak ze mnie. potrafiła nawet podstawić kolegę żeby zadzwonił do jej matki z życzeniami sylwestrowymi i podal się za B (jej matka była przeciwna ich związkowi)że dalej są razem i nic tego nie zmieni-potem matka dzwoniła do mojego B, do domu z pretensjami w Sylwestra, ze oni są razem na imprezie-my spędzaliśmy go razem ![]() ![]() przepraszam za off ale musiałam się wyżalić-meczy mnie to choc B zapewnia mnie o swoich uczuciach, ufam Mu ale jak widzęco ona potrafi wymyślić-nie śa razem 4 lata to mi włosy się prostują z nerwów |
![]() ![]() |
![]() |
#565 |
Wtajemniczenie
|
ojjj Liluś współczuje
![]() czasami się spotyka na swojej drodze psychopatki ![]() ![]()
![]() |
#566 |
Wtajemniczenie
|
No to pięknie
![]() Mój Kamil chciał swoją Anię na świadka na samym początku naszego związku- w sumie narzeczoną jestem 4 lata. Ale miałam okazję ją poznać , przyjechała ze swoim chłopakiem (teraz już mężem) i to jak go traktowała mówi samo za siebie- teksty: Maciek nie ma matury ale i tak go kocham, albo "słonće wytrzyj mi nóżki bo kamyczek twojej myszce do buta wleciał" totalnie mnie zszokowały- kama zresztą tez. teraz już dojrzała, zmądrzała i dlatego nic do niej nie mam prócz kilku urazów z przeszłości ![]() Ale dziewczyny- skoro nasz mężczyzna poprosił nas o rekę to mówi samo za siebie ![]()
#567 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() jakby ona zjawiła się na ślubie w kościele-to pewnie jak w amerykańskim filmie rzuciłaby tekstem że ona jest przeciwna ![]() szanuję przeszłość mojego B. ale to co ona wyprawiała anioła by wyprowadziło z równowagi ![]() podobno w czerwcowych charakterach jest fajny art, o portalach typu N.K-muszę dorwać. Cytat:
![]() ja do B. byłej też nic nie miałam dopóki nie zaczęła mieszac, kłamać i oczerniać mnie-brzydzę się takim osobami, a już za Kobietę to wstyd mi podwójnie |
||
![]() ![]() |
![]() |
#568 |
Wtajemniczenie
|
W sumie tak sobie pomyślałam że mój Kamil o rękę mnie nie poprosił...
Klęknął i powiedział "oświadczam Ci się" Nie wiedziałam czy śmiac się czy płakać więc zrobiłam i jedno i drugie. Wchodzilismy wtedy na Babią Górę, pod pretekstem zrobienia wspólego zdjęcia na tle Beskidu Wysokiego Kamil ustawił statyw, a na nim aparat ![]() ![]() ![]() Sory za te wspominki ale lubię czasem wracać do tego momentu. Ale co ja mam zrobić skoro mój Kam formalnie o moją rękę nie prosił???? Ślub coraz bliżej!!!! ![]()
#569 |
Wtajemniczenie
|
kasienka1985
dlaczego Tz jest z Tobą? Bo Ciebie kocha ![]() ![]() ![]() a to za zaproszenia ![]() ![]() ![]() izazusia jeżeli mogę zapytać to o jakim odwyku pisałaś? Agata R gdzie ty będziesz sama ![]() ![]() Kofika13 witamy witamy witamy w naszych skromnych progach. Jeżeli chodzi o sukienkę - to podziwiam Twój spokój ![]() madziczek z niepokojem i zaciekawieniem czekamy na dalszą relację ze ślubu siostry ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#570 |
Wtajemniczenie
|
Jestem na odwyku zakupowym- uwielbiam buty, mam niemałą kolekcję ale czasem nie moge się oprzeć... Pewnie jak zajadę do Międzyzdrojów to znów coś u przyszlej mamusi wypatrzę
![]()
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:37.