Mamusie majowe 2018 cz. 5 - Strona 62 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2018-01-18, 14:41   #1831
magdalenka_w_86
Zakorzenienie

Dot.: Mamusie majowe 2018 cz. 5

Skorpio, mega warto! Ja też mam np. 20 nowych bodziaków z lumpka z metkami za 100 zł (różne rozmiary) no i inne ciuszki o wiele taniej. Ale do maja myślę, że dziecko będzie ubrane do pierwszego roku życia

Stokrotka, wiem ale "przednie" mamuśki mi nie pasuje A przodujące połączenie przedniego z przodowniczkami pracy brzmi śmiesznie haha.
Czytam knigi ciążowe i mamaginekolog aż w nadmiarze i potem mi się lasuje w głowie.

P.S. chociaż jakby nie patrzeć to przednie z Was babki Ja już dzisiaj nic chyba nie piszę

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz

2014

Edytowane przez magdalenka_w_86
Czas edycji: 2018-01-18 o 14:45
magdalenka_w_86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-01-18, 14:45   #1832
_groooszek_
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez sollina Pokaż wiadomość
Też mam Piccolo.

Dziewczyny zdecydowane na foteliki Maxi Cosi, jest promocja na Empik.pl na nie. Sprawdźcie czy się opłaca.
Dzięki za cynk! Cybex też jest objęty promocją chyba zamówię zaraz tylko musimy się zdecydować czy Maxi cosi czy cybex właśnie

---------- Dopisano o 14:44 ---------- Poprzedni post napisano o 14:43 ----------

Cytat:
Napisane przez Edzik_87 Pokaż wiadomość
A w jakiej cenie są w empiku?
Widzę że głównie w necie trzymają stałą cenę 499 zł ( mówię tu o Maxi Cosi Cabriofix).
Miałam Cabriofix dla synka..bardzo fajny fotelik..ale sprzedałam..teraz też będę kupowac Cabriofix
Wychodzi 324 zł

---------- Dopisano o 14:45 ---------- Poprzedni post napisano o 14:44 ----------

Cytat:
Napisane przez skorpio87 Pokaż wiadomość
Zrobiłam porządek w ciuszkach, przeliczyłam, spisałam rozmiary, aż się zmęczyłam wrzucam Wam foty, to te moje zdobycze używane za 90zł w sumie
Ale cudeńka

Gdzieś tu chyba zakpił los. Ona brzydka, brzydki on...
A taka ładna miłość...

_groooszek_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-01-18, 14:48   #1833
magdalenka_w_86
Zakorzenienie

Tylko trzy takie kolory tych fotelików MC? Buuu

2014

Stary 2018-01-18, 14:49   #1834
Edzik_87
Zadomowienie

Cytat:
Jak masz kartę Empik to wychodzi 499zł -35%. Przynajmniej tak jest na stronie.

Ee no to super oferta ! Mam kartę empiku. Zobaczę jakie mają kolory dostępne ogolnie podoba mi się ten Green Nomad albo taki grafitowy.. Triangle Black czy jakoś tak

żonka od 10.08.2013

Aleksander 24.04.2015

Edytowane przez Edzik_87
Czas edycji: 2018-01-18 o 14:51
Edzik_87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-01-18, 14:53   #1835
_St0kr0tka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez magdalenka_w_86 Pokaż wiadomość
Skorpio, mega warto! Ja też mam np. 20 nowych bodziaków z lumpka z metkami za 100 zł (różne rozmiary) no i inne ciuszki o wiele taniej. Ale do maja myślę, że dziecko będzie ubrane do pierwszego roku życia

Stokrotka, wiem ale "przednie" mamuśki mi nie pasuje A przodujące połączenie przedniego z przodowniczkami pracy brzmi śmiesznie haha.
Czytam knigi ciążowe i mamaginekolog aż w nadmiarze i potem mi się lasuje w głowie.

P.S. chociaż jakby nie patrzeć to przednie z Was babki Ja już dzisiaj nic chyba nie piszę

Spoko tak tylko napisalam, bo ja np. wczesniej nie wiedzialam ze przodujace a na przedniej scianie to nie to samo. To moja pierwsza ciaza wiec caly czas sie ucze 😎
Zastanawiam sie nad iloscia stanikow do karmienia. Chyba na poczatek kupie 2 miekkie do spania/chodzenia po domu ewentualnie i jeden usztywniany z nizszej polki i zobacze jak mi sie to bedzie sprawdzalo 😎 powoli liste zakupow trzeba spisywac, bo wyprawka dla malucha swoja droga a mamuska tez troche rzeczy potrzebuje.
Ile koszul planujecie wziac do szpitala? Dostalam jedna od szwagierki na swieta, mama chce mi tez kupic wiec nie protestuje i myslalam zeby jeszcze jedna dokupic. Bo ta do porodu to nie wiadomo w jakim stanie bedzie wiec zostalyby mi dwie.

_St0kr0tka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-01-18, 14:53   #1836
edzka1104
Zakorzenienie

Cytat:
kurdeeeee tyle zacytowałam i mi wszystko wcięło bo internet przerwało

Blaira jaki wzór wzięłaś? jakbyś wiedziała te mufki na pewno które chcesz to bym Ci wzięła i kiedyś po drodze do krk bym podrzuciła, ale jak nawet nie zmacałaś to szkoda pewnie jeszcze będą do przyszłej zimy

Mój TŻ przykłada ucho i słyszy, że się tam duże rewolucje dzieją, a jak tylko się odezwie to cisza jak makiem zasiał... Młoda nieruchomieje i słucha głosu taty chyba, no bo jak to wytłumaczyć
Mama z kolei mi powiedziała, że ona w ciążach to tyła tylko 6-8kg! jak ja już mam 4+...
Zrobiłam porządek w ciuszkach, przeliczyłam, spisałam rozmiary, aż się zmęczyłam wrzucam Wam foty, to te moje zdobycze używane za 90zł w sumie

pffff ja się chyba za to obrażę! też mam łożysko normalnie! to że jest na przedniej ścianie to nie znaczy, że jest nienormalnie, tylko, że jest na przedniej ścianie! Magdalenka..... popraw się!
Super rzeczy.

Hubert 23.11.2014
Laura 05.05.2018
edzka1104 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-01-18, 14:53   #1837
skorpio87
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez _St0kr0tka Pokaż wiadomość
No wlasnie ono nie jest przodujace tylko na przedniej scianie 😂 bo przodujace to jest patologiczne a na przedniej scianie to po prostu inne ulozenie niz na tylniej. Mamaginekolog fajnie ta roznice wytlumaczyla 👍 ja oczywiscie jak uslyszalam ze mam na przedniej scianie to zaraz internet odpalilam, ale okazalo sie ze to nie to samo co przodujace.

o to to - też dobra uwaga Magdalenka pod ostrzałem ale dlatego napisała "przodujące" w cudzysłowie chyba
skorpio87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-01-18, 14:54   #1838
sollina
Rozeznanie

Cytat:
nawet nie musiałam bardzo szukać, dziewczyna sprzedawała całą pakę, raz za 50zł, drugi za 40zł muszę tylko skarpetki dokupić i tyle właściwie z ubranek
Super Ci się trafiło.

Cytat:
Napisane przez _groooszek_ Pokaż wiadomość
Dzięki za cynk! Cybex też jest objęty promocją chyba zamówię zaraz tylko musimy się zdecydować czy Maxi cosi czy cybex właśnie
A ten Maxi Cosi ma te gwiazdki ADAC i czy on jest faktycznie bezpieczny? Dam radę go sama zamontować w samochodzie? Jego się montuje na siedzeniu z tyłu, prawda?
Stary 2018-01-18, 14:55   #1839
DomimaZet
Zakorzenienie

Cytat:
Dasz znać jak cukier?

U mnie dziś w sumie też szybki obiad - makaron z filetem z kurczaka, szpinakiem i fetą.

Kurde nie zrobię teraz bo się wzięłam za ogarnięcie szafy do której nie zaglądałam ze dwa lata .... Boże ile mam rzeczy ... połowa do kosza - połowa do wydania - szkoda Ze nie mogę tego sprzedaż do ciucha ...

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
DomimaZet jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-01-18, 14:56   #1840
sweetmedi25
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Edzik_87 Pokaż wiadomość
Ee no to super oferta ! Mam kartę empiku. Zobaczę jakie mają kolory dostępne ogolnie podoba mi się ten Green Nomad albo taki grafitowy.. Triangle Black czy jakoś tak
Kolory średnie

sweetmedi25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-01-18, 14:57   #1841
edzka1104
Zakorzenienie

Cytat:
Spoko tak tylko napisalam, bo ja np. wczesniej nie wiedzialam ze przodujace a na przedniej scianie to nie to samo. To moja pierwsza ciaza wiec caly czas sie ucze 😎
Zastanawiam sie nad iloscia stanikow do karmienia. Chyba na poczatek kupie 2 miekkie do spania/chodzenia po domu ewentualnie i jeden usztywniany z nizszej polki i zobacze jak mi sie to bedzie sprawdzalo 😎 powoli liste zakupow trzeba spisywac, bo wyprawka dla malucha swoja droga a mamuska tez troche rzeczy potrzebuje.
Ile koszul planujecie wziac do szpitala? Dostalam jedna od szwagierki na swieta, mama chce mi tez kupic wiec nie protestuje i myslalam zeby jeszcze jedna dokupic. Bo ta do porodu to nie wiadomo w jakim stanie bedzie wiec zostalyby mi dwie.

Ja planuję 3 wziąć, jedną taką starszą na porod a dwie na pobyt. Zawsze mąż może mi wziąć do domu i wyprać.

Hubert 23.11.2014
Laura 05.05.2018
edzka1104 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-01-18, 14:58   #1842
_groooszek_
Zakorzenienie

Cytat:
Super Ci się trafiło.

A ten Maxi Cosi ma te gwiazdki ADAC i czy on jest faktycznie bezpieczny? Dam radę go sama zamontować w samochodzie? Jego się montuje na siedzeniu z tyłu, prawda?
Tak, Maxi Cosi jest bezpiecznym i polecanym fotelikiem. Montujesz do na bazie isofix na "klik" lub na pasie

A taka ładna miłość...

Stary 2018-01-18, 14:58   #1843
magdalenka_w_86
Zakorzenienie

Cytat:

o to to - też dobra uwaga Magdalenka pod ostrzałem ale dlatego napisała "przodujące" w cudzysłowie chyba
Jak się na mnie uparły

2014

Stary 2018-01-18, 14:59   #1844
_Nat_
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez DomimaZet Pokaż wiadomość
Kurde nie zrobię teraz bo się wzięłam za ogarnięcie szafy do której nie zaglądałam ze dwa lata .... Boże ile mam rzeczy ... połowa do kosza - połowa do wydania - szkoda Ze nie mogę tego sprzedaż do ciucha ...

Rozumiem Cię. Ja kocham ciuchy, ciągle dokupuję a potem nie mogę się dokopać do czegoś konkretnego albo wręcz w otchłaniach szafy znajduję coś jeszcze z metkami. Dlatego teraz robię porządki 2 x do roku.
_Nat_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-01-18, 14:59   #1845
skorpio87
Rozeznanie

dzięki Dziewczyny
faktycznie dobra ta oferta w Empiku, muszę przegadać z TŻ...
jeszcze mi umknęło do Domii czy ja dobrze widzę, że Ty masz segregator z każdym przepisem+zdjęcie w folijce?! podziwiam, że komuś chciało się to robić szczyt moich chęci to wydrukowanie surowego z neta, ewentualnie zapisanie ręcznie w zeszyciku
skorpio87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-01-18, 14:59   #1846
sollina
Rozeznanie

Cytat:
Też się chętnie dowiem.

Ja w ogóle mam całą listę pytań, spisuję je w kalendarzu obok rzeczy, które muszę kupić do wyprawki i zadaję po kilka koleżanką, które mają małe dzieci, ale mam tylko 2, więc słabo mi to idzie.
Stary 2018-01-18, 15:00   #1847
magdalenka_w_86
Zakorzenienie

Nat, na którą Ty dzisiaj?

Ja też planuję dwie koszule i jedną porodową pewnie już do niczego później będzie.

2014

Stary 2018-01-18, 15:03   #1848
sollina
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez _groooszek_ Pokaż wiadomość
Tak, Maxi Cosi jest bezpiecznym i polecanym fotelikiem. Montujesz do na bazie isofix na "klik" lub na pasie
W takim razie muszę pogadać z TŻ, że może lepiej ten niż ten Ferrari, bo teraz już nie mam do niego przekonania. A ten wiem, że będzie mi pasował do wózka, żeby go wpiąć, chociaż i tak pewnie z tego nie skorzystam.
On nie jest jakiś spektakularnie ciężki?
Stary 2018-01-18, 15:07   #1849
amarela
Zakorzenienie

Jako koszula do porodu może się nadać stary podkoszulek męża a takie koszule do karmienia te bardziej szpitalne to myślę żeby mieć 2 albo 3

Stary 2018-01-18, 15:07   #1850
polasia
Wtajemniczenie

Cytat:
Blaira lub Polasia - nie pamietam :kalafior: pisala ze minky to tez poliester. Chyba nie ma oddychajacego polarku?

Na rynku jest oferowany minky shannon i podróbki. O ile wszystkie są poliestrem, tak ten oryginalny jest produkowany w taki sposób, że mimo polaru ciało oddycha. A te wszystkie podróbki to jakby się folią owinąć. Za kocyk z prawdziwego minky 75x100 trzeba by zapłacić ok 130zl. Większość oferowanych produktów z minky jest niestety z podrobionego, dlatego jeśli któraś chce to przed kupnem najlepiej zapytać o pochodzenie 😉
polasia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-01-18, 15:08   #1851
_St0kr0tka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez DomimaZet Pokaż wiadomość

Ostatnio to robilam, maz wczoraj zaniosl cztery wory do kontenera PCK.
Cytat:
Jak się na mnie uparły

Cytat:
Nat, na którą Ty dzisiaj?

Ja też planuję dwie koszule i jedną porodową pewnie już do niczego później będzie.

Tez bylam przekonana, ze koszula porodowa sie do niczego nie nada, kolezanka z kolei powiedziala mi ze ona koszule podczas porodu miala tak wysoko podciagnieta ze w ogole sie nie pobrudzila
Niektorzy rzeczy ze szpitala juz do domu nie biora... ale mi sie wydaje, ze przeciez wszystko da sie wyprac. Nie mowie tu o koszuli, ktora by sie nie nadawala do uzytku tylko doslownie o wszystkich rzeczach - przekonanie, ze szpital = zarazki.

Stary 2018-01-18, 15:10   #1852
magdalenka_w_86
Zakorzenienie

Nie ma co popadać w paranoję. To co się nadaje to zabieram do domu, myję czy piorę i pasuje. No ale jak kto uważa

2014

Stary 2018-01-18, 15:13   #1853
_St0kr0tka
Zakorzenienie

Ide stad, bo przez Was nic nie robie tylko siedze na forum musze wylaczyc wifi w telefonie.
Upieklabym jakies muffinki, ale takie prawdziwe z cukrem i powidlami albo budyniem. Tylko co na to moj glukometr...

Stary 2018-01-18, 15:14   #1854
myboyismine
Zakorzenienie

ja do szpitala biorę jedną do porodu plus 2 na pobyt a może 3w sumie ostatnio 2 wystarczyły
myboyismine jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-01-18, 15:14   #1855
magdalenka_w_86
Zakorzenienie

Ja się jutro tyyle słodkiego opiję, że hohoho

2014

Stary 2018-01-18, 15:16   #1856
sollina
Rozeznanie

Cytat:
Tez bylam przekonana, ze koszula porodowa sie do niczego nie nada, kolezanka z kolei powiedziala mi ze ona koszule podczas porodu miala tak wysoko podciagnieta ze w ogole sie nie pobrudzila
Niektorzy rzeczy ze szpitala juz do domu nie biora... ale mi sie wydaje, ze przeciez wszystko da sie wyprac. Nie mowie tu o koszuli, ktora by sie nie nadawala do uzytku tylko doslownie o wszystkich rzeczach - przekonanie, ze szpital = zarazki.
A takie koszule jednorazowe do porodu z apteki? One kosztują chyba ok. 10zł. To byłoby może dobre rozwiązanie. Wtedy od razu po wszystkim do śmieci i spokój.

Myślę, że po wypraniu w wyższej temperaturze i prasowaniu te rzeczy spokojnie nadają się do użytku. Ja zamierzam dokładnie przemyśleć ile dokładnie potrzebuję rzeczy i zabrać minimum. Jak coś to resztę mi TŻ dowiezie, to nie jest problem. Poza tym nie planuję brać do szpitala żadnych zabawek, miękkich kapci, kocyków itd. Tak samo zamierzam uprzedzić wszystkich odwiedzających, czyli pewnie rodziców, że jak chcą coś dać małej, to nie w szpitalu, tylko na spokojnie już w domu.

Konsultacja z TŻ przebiegła pomyślnie. Fotelik Maxi Cosi kolor wiśniowy zakupiony. Teraz czekam na kuriera.
Stary 2018-01-18, 15:22   #1857
domii29
Zakorzenienie

zaczynam się bać sama siebie, zjadłam tyle obiadu że bym sobie mogła palcem dostać i chce mi się jeszcze.... maz zadzwonil i sie smieje ze mowilam ze wydalam 70zl w biedronce na zakupy dzis i ze tyle chyba kosztowaly zakupy na obiad dla mnie samej
domii29 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-01-18, 15:24   #1858
_groooszek_
Zakorzenienie

Cytat:
Konsultacja z TŻ przebiegła pomyślnie. Fotelik Maxi Cosi kolor wiśniowy zakupiony. Teraz czekam na kuriera.
My wzięliśmy beż

A taka ładna miłość...

Stary 2018-01-18, 15:25   #1859
domii29
Zakorzenienie

Cytat:
dzięki Dziewczyny
faktycznie dobra ta oferta w Empiku, muszę przegadać z TŻ...
jeszcze mi umknęło do Domii czy ja dobrze widzę, że Ty masz segregator z każdym przepisem+zdjęcie w folijce?! podziwiam, że komuś chciało się to robić szczyt moich chęci to wydrukowanie surowego z neta, ewentualnie zapisanie ręcznie w zeszyciku
a no mam Lepiej mi się to sprawdza niż pisanie przepisów w zeszycie bo nigdy nic nie mogę znaleźć
domii29 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-01-18, 15:29   #1860
magdalenka_w_86
Zakorzenienie

Domii, fiu fiu druga perfekcyjna, zaraz po Rozenek haha

2014

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości