Sposoby na przyspieszenie porostu włosów-kontynuacja - Strona 115 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Pielęgnacja włosów i fryzury > Pielęgnacja włosów

Notka

Pielęgnacja włosów W tym miejscu rozmawiamy o pielęgnacji włosów. Jeśli twoje włosy są suche, pozbawione blasku lub zniszczone i szukasz sposobu na poprawę sytuacji. Dołącz do nas.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2008-06-29, 11:27   #3421
ifkaa
Raczkowanie

Dot.: Sposoby na przyspieszenie porostu włosów-kontynuacja

Cytat:
Napisane przez tulipanna. Pokaż wiadomość
Nie miałam takich efektów Właśnie dlatego śmieję się, że to jakiś mit na temat nisimu Nie pamiętam, 5cm? 6 po 1,5 miesiąca? Pisałam o tym na bieżąco, a już od dawna zarzuciłam stosowanie, obcięłam zniszczone włosy i dbam o ich odżywienie nie o wzrost. Z tym, że w momencie, kiedy obcięłam i zaczęłam mieć na głowie same zdrowe włosy - przypomniałam sobie, że one zawsze rosły bardzo szybko. W tej chwili jestem 2 miesiące po cięciu i już mam około 6 dodatkowych centymetrów, a niczym nie wspomagam. Jak mi się chce masuję głowę, od czasu do czasu stosuję amlę lub kokos. Od tygodnia znów jem Merz Special. Obcięłam tak, że pokręcone sięgały do brody, teraz pokręcone spadają na ramiona. Tak samo szybko rosną mojej siostrze, więc to chyba po prostu szczęśliwe geny

tylko pozazdrościć szczęsliwych genów ale i tak 5-6 cm w 1,5 miesiąca... u mnie od momentu obcięcia minęły 3 miesiące a włoski urosły 2,5 cm dodam, że mam mase wspomagaczy pozostaje mi tylko cierpliwie czekać aż odrosną....
ifkaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-06-29, 11:31   #3422
tulipanna.
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ifkaa Pokaż wiadomość
tylko pozazdrościć szczęsliwych genów ale i tak 5-6 cm w 1,5 miesiąca... u mnie od momentu obcięcia minęły 3 miesiące a włoski urosły 2,5 cm dodam, że mam mase wspomagaczy pozostaje mi tylko cierpliwie czekać aż odrosną....
A może to kwestia masy wspomagaczy właśnie? Ja się tak załatwiłam chcąc odżywić włosy. Stosowałam dużą ilość kosmetyków i piekliłam się, że żaden nie działa, a to po prostu przeciążenie. Teraz wakacje - najbardziej sprzyjający okres dla porostu, więc proponuję odstawić/ograniczyć kosmetyki i cieszyć się wysoką temperaturą za oknem - nawet nie zauważysz kiedy odrosną
tulipanna. jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-06-29, 11:33   #3423
gosiaczek6
Zakorzenienie

byla ostatnio mowa o trzech specyfikach Inter Fragrances mianowicie o lotionie naphera niger i z zen szeniem- wszystkie stosuje i widze znaczna poprawe moim włosów, takze niezdecydowanym zdecydowanie polecam
gosiaczek6 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-06-29, 11:49   #3424
zapaałka
Zakorzenienie

Dziewczyny, znalazlam w domu spora probke skorki z jablka od thanatosa, wode brzozowa i l-102.. Wkoncu mam czas zeby wcierac takie mikstury rano i wieczorem wiec prosze o pomoc jak to polaczyc.. Ile skorki na ile plynu? I jak je polaczyc? Wystarczy tylko wstrzasnac czy trzeba przy okazji ogrzewac zeby lepiej sie rozpuscilo?
zapaałka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-06-29, 13:38   #3425
Agusia007
Zadomowienie

GG do Agusia007

Cytat:
Nie miałam takich efektów Właśnie dlatego śmieję się, że to jakiś mit na temat nisimu Nie pamiętam, 5cm? 6 po 1,5 miesiąca? Pisałam o tym na bieżąco, a już od dawna zarzuciłam stosowanie, obcięłam zniszczone włosy i dbam o ich odżywienie nie o wzrost. Z tym, że w momencie, kiedy obcięłam i zaczęłam mieć na głowie same zdrowe włosy - przypomniałam sobie, że one zawsze rosły bardzo szybko. W tej chwili jestem 2 miesiące po cięciu i już mam około 6 dodatkowych centymetrów, a niczym nie wspomagam. Jak mi się chce masuję głowę, od czasu do czasu stosuję amlę lub kokos. Od tygodnia znów jem Merz Special. Obcięłam tak, że pokręcone sięgały do brody, teraz pokręcone spadają na ramiona. Tak samo szybko rosną mojej siostrze, więc to chyba po prostu szczęśliwe geny
Jak spisuje się amla?
ein kleiner Mensch stirbt nur zum schein
wolte ganz allein sein..
Ich will ein Herzschlag kontrollieren
Ich muss Zerstören!Neein!
Nocny marek
Agusia007 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-06-29, 13:50   #3426
tulipanna.
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Agusia007 Pokaż wiadomość
Jak spisuje się amla?
Nawilża, odżywia, mam po niej ładniejsy skręt. Wpływu na wzrost włosa nie mogę oszacować, ponieważ nie używam jednego kosmetyku stale, w mojej pielęgnacji następuje rotacja. Ostatnio używam rzadko, bo nie rozpuszcza się w wodzie, a staram się jak najczęściej myć włosy samą wodą. Dlatego średnio wypada 1-2 razy na tydzień - zmywam szamponem z cocamidopropyl betaine na 1 miejscu.
Stary 2008-06-29, 14:07   #3427
Agusia007
Zadomowienie

GG do Agusia007

Cytat:
Nawilża, odżywia, mam po niej ładniejsy skręt. Wpływu na wzrost włosa nie mogę oszacować, ponieważ nie używam jednego kosmetyku stale, w mojej pielęgnacji następuje rotacja. Ostatnio używam rzadko, bo nie rozpuszcza się w wodzie, a staram się jak najczęściej myć włosy samą wodą. Dlatego średnio wypada 1-2 razy na tydzień - zmywam szamponem z cocamidopropyl betaine na 1 miejscu.
Wzmacnia?
Jak myślisz, dałby coś włosom cienkim?
ein kleiner Mensch stirbt nur zum schein
wolte ganz allein sein..
Ich will ein Herzschlag kontrollieren
Ich muss Zerstören!Neein!
Nocny marek
Agusia007 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2008-06-29, 15:14   #3428
karla_92
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez zapaałka Pokaż wiadomość
Dziewczyny, znalazlam w domu spora probke skorki z jablka od thanatosa, wode brzozowa i l-102.. Wkoncu mam czas zeby wcierac takie mikstury rano i wieczorem wiec prosze o pomoc jak to polaczyc.. Ile skorki na ile plynu? I jak je polaczyc? Wystarczy tylko wstrzasnac czy trzeba przy okazji ogrzewac zeby lepiej sie rozpuscilo?
Specjalistką nie jestem ale wydaje mi się że możesz dac po połowie tego L-102 i wody brzozowej (chyba że ten l-102 ma juz brzoze w skladzie to wtedy mniej tej wody), a skórka jabłka powinna miec stezenie 2-3%. Wcierka moze postac chyba tydzien w lodówce, wiec sama musisz ocenic ile ml będzie Ci potrzebne. Z tego co wiem, można dodac jeszcze jakiegos olejku eterycznego dzialającego na skóre i cebulki. Aha i skórke dodawaj stopniowo, bo trudno sie rozpuszcza (i tak się całkowicie nie rozpusci).
karla_92 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-06-29, 15:23   #3429
oleczka87
Rozeznanie

Cytat:
Tulipanna jak myjesz włosy samą wodą ?
oleczka87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-06-29, 16:36   #3430
'Estelle'
The Pink Power Mołderajtor

Cytat:
Napisane przez karla_92 Pokaż wiadomość
Specjalistką nie jestem ale wydaje mi się że możesz dac po połowie tego L-102 i wody brzozowej (chyba że ten l-102 ma juz brzoze w skladzie to wtedy mniej tej wody), a skórka jabłka powinna miec stezenie 2-3%. Wcierka moze postac chyba tydzien w lodówce, wiec sama musisz ocenic ile ml będzie Ci potrzebne. Z tego co wiem, można dodac jeszcze jakiegos olejku eterycznego dzialającego na skóre i cebulki. Aha i skórke dodawaj stopniowo, bo trudno sie rozpuszcza (i tak się całkowicie nie rozpusci).
Ja proponowałabym rozpuścić stopniowo skórkę jabłka w wodzie brzozowej, ile się da, ona słabo się rozpuszcza, więc i tak nie wyjdzie jej za dużo w %, a potem dodać do L-102.
Mikstura postoi dłużej niż tydzień IMHO, gdyż po pierwsze nie dodaje się wody, a po drugie zawiera alkohol z wody brzozowej i konserwanty z płynu L a to wszystko przedłuża trwałość bełta.
'Estelle' jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-06-29, 16:44   #3431
tulipanna.
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Agusia007 Pokaż wiadomość
Wzmacnia?
Jak myślisz, dałby coś włosom cienkim?
Trudno mi powiedzieć, czy wzmacnia Wydaje mi się, że głównie odżywia i nawilża, włosy są miękkie. Szczerze mówiąc - moje są właśnie cienkie i zadowolone.

Cytat:
Napisane przez oleczka87 Pokaż wiadomość
Tulipanna jak myjesz włosy samą wodą ?
Wsadzam łeb pod prysznic i masuję skalp Nic prostszego, tylko trzeba trochę bardziej przyłożyć się do szorowania skóry głowy (broń Boże pazury)...

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2008-06-29, 18:03   #3432
oleczka87
Rozeznanie

Cytat:
Trudno mi powiedzieć, czy wzmacnia Wydaje mi się, że głównie odżywia i nawilża, włosy są miękkie. Szczerze mówiąc - moje są właśnie cienkie i zadowolone.

Wsadzam łeb pod prysznic i masuję skalp Nic prostszego, tylko trzeba trochę bardziej przyłożyć się do szorowania skóry głowy (broń Boże pazury)...
i one czyste są ? Ja po samej wodzie (np deszczowej) to mam tak tłuste włosy, że masakra :/.
oleczka87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-06-29, 18:08   #3433
tulipanna.
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez oleczka87 Pokaż wiadomość
i one czyste są ? Ja po samej wodzie (np deszczowej) to mam tak tłuste włosy, że masakra :/.
Jestem jedną z ostatnich osób, które chodziłyby z brudnymi
Stary 2008-06-30, 11:15   #3434
coffee and cigarettes
Rozeznanie

Cytat:
A poważnie - WAX zagraniczny + masaże. Nie przedobrzać. Mam tylko nadzieję, że nie jesteś posiadaczką loków? Nienajlepiej reagują na jego składniki.
Jak loki reagują na składniki WAX-a? To moja jedyna deska ratunku po kilku latach prostowania, od kilku tygodni cieszę się swoimi naturalnymi lokami [które jeszcze nie są w najlepszym stanie] i wspomagam je m.in. WAX-em. Co im grozi?
coffee and cigarettes jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-06-30, 16:28   #3435
tulipanna.
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez coffee and cigarettes Pokaż wiadomość
Jak loki reagują na składniki WAX-a? To moja jedyna deska ratunku po kilku latach prostowania, od kilku tygodni cieszę się swoimi naturalnymi lokami [które jeszcze nie są w najlepszym stanie] i wspomagam je m.in. WAX-em. Co im grozi?
A którego WAXa używasz? Polskiego czy zagranicznego? Polskiego możesz raczej bez obaw. Ja zastanawiam się tylko nad tym, czy faktycznie zawiera składnik "wax", bo jeśli tak, to również jest odradzany jako oblepiacz (odpada przy codziennym myciu bez detergentów) Natomiast moje włosy na polski wax reagują świetnie i póki nie posiadam innej alternatywy zamierzam się cieszyć jego działaniem.

Co do zagranicznej wersji - zawiera silne detergenty, które wysuszają włos. Stosowałam kiedyś zagraniczny wax, faktycznie wpłynął na porost włosów - odzyskałam je w miejscach, z których zniknęły. Jednak byłam wówczas właścicielką rozprostowanej szopy. Jeśli musisz go stosować staraj się nakładać na samą skórę głowy a nie na długość włosa.
Stary 2008-06-30, 18:49   #3436
coffee and cigarettes
Rozeznanie

Używam zagranicznego! O nieświadomości! Nawilżam i odżywiam moje włosy Wax-em, Latte, morelowa JOC, Seboradinem Niger, Seboradinem z żeń szeniem, Odżywką do kręconych Toni & Guy, balsamem regenerującym "z apteczki Babuni", olejkiem rycynowym i kwadrans przed każdym myciem nafta kosmetyczna. Wszystko to w różnych konfiguracjach. I wydaje mi sę, że jest coraz lepiej. A tu się okazuje, że je wysuszam. Dziękuję za podpowiedź Tulipanno.

Edytowane przez coffee and cigarettes
Czas edycji: 2008-06-30 o 18:50 Powód: Literówka.
coffee and cigarettes jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-06-30, 23:36   #3437
dontknow
Zakorzenienie

GG do dontknow

a mi dzisiaj koleżanka powiedziała, że moje włosy nie urosły nic od ostatniego razu, kiedy widziała mnie w rozpuszczonych czyli.. hmm, mniej więcej pół roku temu ^
no i jak tutaj się nie załamać?! ja już nie wiem, co na moje włosy może podziałać. stosowałam już Seboradin Niger, teraz mam szampon z czarnej rzeczy..
używała któraś może szamponu z Seboradinu lub z Wax'a? Który polecacie bardziej?>
Stary 2008-06-30, 23:51   #3438
zapaałka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez dontknow Pokaż wiadomość
używała któraś może szamponu z Seboradinu lub z Wax'a? Który polecacie bardziej?
Co prawda uzywalam tylko Seboradinu, ale z tego co sie orientuje ten drugi ma jeszcze malo opinii i do tego niezbyt rewelacyjnych Poza tym musisz pamietac ze szampon ma za zadanie bardziej myc wlosy niz pobudzac je do wzrostu
Stary 2008-07-01, 09:15   #3439
dusia139
Wtajemniczenie

Witam! Chciałam się włączyć do dyskusji- mam nadzieję, że mnie nie wyrzucicie Mam kręcone włosy, z których część już przekroczyła szyję! Nigdy nie miałam długich włosków i już od roku ostro eksperymentuję i zapuszcam moje kudły. Najpierw musialam trochę zadbać o ich kondycję, by mogły szybciej rosnąć. Używam od roku jedwabiu do włosów i przyznam, że daje to dobre efekty, ale nie przyśpiesza porostu.. Zauważyłam, że ogromnie wzmocniły się po płukankach rumiankowych.15 min Przed każdym myciem (co dwa dni) robiłam sobie napar z 4 torebek rumianku i nakładałam to na włosy..masowałam i zmywałam zwykłaym szamponem. Włosy zrobily się dużo zdrowsze, ale porost ..dalej ten sam- znikomy. Od pól roku używam szampon i odżywkę nivea do włosw kręconych- polecam. Olejek rycynowy! To kolejny mój eksperyment. Co do niego to robię maseczkę: olejek rycynowy mieszam z dwoma żółtkami i dodaję trochę zwykłego oleju. Dokładnie mieszam i podgrzewam. Nakładam na mokre włosy, owijam ręcznikiem i trzymam przez 20minut. Potem myję z 3 razy zwykłym mydłem i wodą, żeby nie marnować szamponu.. Rozczesuję i za 15 minut myję swoim szamponem i odżywką. Potem już po spłukaniu mój słynny jedwab do włosów- GoToWe! Myślę, że napewno włosy są po nim ładniejsze i trochę dłuższze!!! ALE Z WŁASNEGO DOŚWIADCZENIA WIDZĘ< ŻE NAJLEPSZY EFEKT DAJE ostatnie płukanie lodowatą wodą! Włosy niebiańsko i szybko rosną. Jest tylko jeden minus Nabawiłam sie kataru i bólu zatok. Ale co się nie robi dla długich włosów.. Mam nadzieję, że rozwiałam choć w pewnym stopniu wątpliwości. Pozdrawiam

Dodam jeszcze, że woski podcinam regularnie co 4 miesiące, ale bardzo mało, że praawie nie widać, ale są zdrowsze!

Edytowane przez Jolie2601
Czas edycji: 2008-07-01 o 09:24 Powód: post pod postem- proszę korzystać z edycji
dusia139 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2008-07-01, 09:29   #3440
Jolie2601
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez dusia139 Pokaż wiadomość
Witam! Chciałam się włączyć do dyskusji- mam nadzieję, że mnie nie wyrzucicie Mam kręcone włosy, z których część już przekroczyła szyję! Nigdy nie miałam długich włosków i już od roku ostro eksperymentuję i zapuszcam moje kudły. Najpierw musialam trochę zadbać o ich kondycję, by mogły szybciej rosnąć. Używam od roku jedwabiu do włosów i przyznam, że daje to dobre efekty, ale nie przyśpiesza porostu.. Zauważyłam, że ogromnie wzmocniły się po płukankach rumiankowych.15 min Przed każdym myciem (co dwa dni) robiłam sobie napar z 4 torebek rumianku i nakładałam to na włosy..masowałam i zmywałam zwykłaym szamponem. Włosy zrobily się dużo zdrowsze, ale porost ..dalej ten sam- znikomy. Od pól roku używam szampon i odżywkę nivea do włosw kręconych- polecam. Olejek rycynowy! To kolejny mój eksperyment. Co do niego to robię maseczkę: olejek rycynowy mieszam z dwoma żółtkami i dodaję trochę zwykłego oleju. Dokładnie mieszam i podgrzewam. Nakładam na mokre włosy, owijam ręcznikiem i trzymam przez 20minut. Potem myję z 3 razy zwykłym mydłem i wodą, żeby nie marnować szamponu.. Rozczesuję i za 15 minut myję swoim szamponem i odżywką. Potem już po spłukaniu mój słynny jedwab do włosów- GoToWe! Myślę, że napewno włosy są po nim ładniejsze i trochę dłuższze!!! ALE Z WŁASNEGO DOŚWIADCZENIA WIDZĘ< ŻE NAJLEPSZY EFEKT DAJE ostatnie płukanie lodowatą wodą! Włosy niebiańsko i szybko rosną. Jest tylko jeden minus Nabawiłam sie kataru i bólu zatok. Ale co się nie robi dla długich włosów.. Mam nadzieję, że rozwiałam choć w pewnym stopniu wątpliwości. Pozdrawiam

Dodam jeszcze, że woski podcinam regularnie co 4 miesiące, ale bardzo mało, że praawie nie widać, ale są zdrowsze!
Witam- nie wyrzucimy ale......
Co do jedwabiu- jeśli to Biosilk z alkoholem to odradzam regularne stosowanie- może wysuszać. Jeśli jedwab bez alkoholu to też bez rewelacji- dobry na końcowki- ale regeneracji po nim niestety nie ma
I ta lodowata woda brrrr chłodna lodowata Już lepiej płukać zakwaszoną- efekty takie same a zapalenia zatok się nie nabawisz. Poza tym szczerze wątpię żeby po tym szybciej rosły
from destruction of time

"Sacred Serenity" Death
Jolie2601 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-07-01, 09:51   #3441
dusia139
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Jolie2601 Pokaż wiadomość
Witam- nie wyrzucimy ale......
Co do jedwabiu- jeśli to Biosilk z alkoholem to odradzam regularne stosowanie- może wysuszać. Jeśli jedwab bez alkoholu to też bez rewelacji- dobry na końcowki- ale regeneracji po nim niestety nie ma
I ta lodowata woda brrrr chłodna lodowata Już lepiej płukać zakwaszoną- efekty takie same a zapalenia zatok się nie nabawisz. Poza tym szczerze wątpię żeby po tym szybciej rosły

Hmm..Dzięki za radya co do lodowatej wody to naprawdę działa! Może wydawać się to głupie, ale odkąt zaczęłam używać tego sposobu to włoski ruszyły z miejsca Aż moi znajomi mi to mówili. Wystarczyły 3 tygodnie...
A jaki sposób zakwaszona??
Stary 2008-07-01, 10:17   #3442
zapaałka
Zakorzenienie

Cytat:
Hmm..Dzięki za radya co do lodowatej wody to naprawdę działa! Może wydawać się to głupie, ale odkąt zaczęłam używać tego sposobu to włoski ruszyły z miejsca Aż moi znajomi mi to mówili. Wystarczyły 3 tygodnie...
Sprobuj splukiwac zimna woda zaledwie wlosy, bez skory glowy Wtedy wlosy beda zadowolone, a ty zapomnisz o katarze i bolu zatok Albo tak jak poleca Jolie - zakwas wode sokiem z cytryny lub octem jablkowym
Stary 2008-07-01, 10:32   #3443
Jolie2601
Zakorzenienie

Cytat:
Może i coś w tym jest, ale zdecydowanie nie warto-szkoda zdrowia

Edit: zapałko przepraszam, nie zauważyłam Twojego pytania o skórke jabłka. Zrobiłaś już wcierkę? Bo do tego co napisała Karla dodam, że warto zakroplić olejkiem rozmarynowym. Dobrze działa na cebulki a poza tym działa lekko konserwująco. Wtedy wcierka wytrzyma jakieś 2 tyg.
from destruction of time

"Sacred Serenity" Death
Stary 2008-07-01, 10:39   #3444
zapaałka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Jolie2601 Pokaż wiadomość
Edit: zapałko przepraszam, nie zauważyłam Twojego pytania o skórke jabłka. Zrobiłaś już wcierkę? Bo do tego co napisała Karla dodam, że warto zakroplić olejkiem rozmarynowym. Dobrze działa na cebulki a poza tym działa lekko konserwująco. Wtedy wcierka wytrzyma jakieś 2 tyg.
Jeszcze nie zrobilam, ale pamietam jak zachwalalas kiedys wlasciwosci tego olejku, wiec na pewno nie zapomne go dodac

Edit: Zastanawiam sie wlasnie czy nie sprawdzic dzialania samego l-102 w bodajze 4 tyg kuracji jak zalecaja na opakowaniu, a dopiero potem robic stuningowana wersje, czy od razu sprobowac tej wcierki z jablkiem
Stary 2008-07-01, 11:04   #3445
Jolie2601
Zakorzenienie

Cytat:
Jeszcze nie zrobilam, ale pamietam jak zachwalalas kiedys wlasciwosci tego olejku, wiec na pewno nie zapomne go dodac

Edit: Zastanawiam sie wlasnie czy nie sprawdzic dzialania samego l-102 w bodajze 4 tyg kuracji jak zalecaja na opakowaniu, a dopiero potem robic stuningowana wersje, czy od razu sprobowac tej wcierki z jablkiem
to już Twoja wola a l-102 ma w skladzie alkohol? Bo do rozpuszczania skorki jest on przydatny a nawet niezbędny - bo w roztworach wodnych za dobrze się ona nie rozpuszcza. W sumie w alkoholowych też bez rewelacji- ale 2-3% uzyskasz I tak jak pisała Karla- jak bedziesz rozpuszczać skórkę to dosypuj po "kawałku" i rozpuszczaj najlepiej na ciepło. Generalnie nie baw się w liczenie i ważenie tylko odmierz potrzebną ilość roztowru i rozpuszczaj skórkę porcjami- ile się rozpuści tyle będzie - a będzie jakieś 2-3%
from destruction of time

"Sacred Serenity" Death
Stary 2008-07-01, 11:27   #3446
zapaałka
Zakorzenienie

W takim razie odpuszcze sobie ta wode brzozowa, a skorke rozpuszcze tylko w l-102 Dziekuje za wskazowki
Stary 2008-07-01, 11:35   #3447
Jolie2601
Zakorzenienie

Cytat:
W takim razie odpuszcze sobie ta wode brzozowa, a skorke rozpuszcze tylko w l-102 Dziekuje za wskazowki
nie ma za co
from destruction of time

"Sacred Serenity" Death
Stary 2008-07-01, 11:50   #3448
dusia139
Wtajemniczenie

Cytat:
Sprobuj splukiwac zimna woda zaledwie wlosy, bez skory glowy Wtedy wlosy beda zadowolone, a ty zapomnisz o katarze i bolu zatok Albo tak jak poleca Jolie - zakwas wode sokiem z cytryny lub octem jablkowym
Ale czy na same włosy to coś da? Bo wkońcu wydaje mi się, że ta woda działa na cebulki a nie na strukturę włosa, chociaż też są dobre efekty.. Jednak nie zrezygnuję z zimnej wody, ale będę robić to ostrożniej...
I wiecie..zastanawiam się dlaczego olejek rycynowy zle wpływa na moje loczki. Pierwszego dnia po użyciu maseczki są miękkie, ładnie się kręcą, ale to mija niestety szybkoPrzed stosowaniem miałam ładniejsze skręty,,Hmm..Co o tym myśliciie?
Stary 2008-07-01, 11:57   #3449
zapaałka
Zakorzenienie

Cytat:
Ale czy na same włosy to coś da? Bo wkońcu wydaje mi się, że ta woda działa na cebulki a nie na strukturę włosa, chociaż też są dobre efekty.. Jednak nie zrezygnuję z zimnej wody, ale będę robić to ostrożniej...
Wydaje mi sie ze woda czy ciepla czy lodowata nie ma wplywu na wzrost wlosa, bo niby jak? Polewanie chlodna badz zakwaszona woda powoduje ze luski wlosa sie zamykaja przez co wlosy staja sie gladsze i ladnie sie blyszcza
Stary 2008-07-01, 12:10   #3450
dusia139
Wtajemniczenie

Ale włos rośnie od cebulki a nie od tak sobie:P
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Pielęgnacja włosów

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości