Nałogowe kosmetykoholiczki - część 3 - Strona 131 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe > Wizażowe Społeczności

Notka

Wizażowe Społeczności Wizażowe społeczności to forum, na którym poznasz osoby w swoim wieku, spod tego samego znaku zodiaku, szkoły. Dołącz do nas i daj się poznać.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2008-06-30, 22:19   #3901
snowqueen
Zakorzenienie

Dot.: Nałogowe kosmetykoholiczki - część 3

em gratuluje wyników! Brawo

isa podłączam się pod zdanie agnieski, kiedyś kupiłam sobie masło do ciała i było okropne Nie warte nawet tych 10 złotych, które na nie wydałam...

------------------------------

Narobiłam sobie wątkowych zaległości. Jutro postaram się nadrobić Dzisiaj oficjalnie zakończyłam rok IV ze średnią 4,9 Haha, jeszcze nigdy takiej na studiach nie miałam i pewnie mieć już nie będę

Aha, czytałam, że pisałyście o rodzeństwie - ja mam dwie siostry dwa lata młodsze, bliźniaczki jednojajowe Jak łatwo się domyślić, są bardzo podobne, z charakterów również, więc zdarzają się im sprzeczki Ze mną raczej się nie kłócą, ale inna sprawa, że mnie prawie nie ma w domu.
Kosmetycznie to prym wiodę ja i mama, jedna z sióstr tak umiarkowanie, ale do mnie się równać nie może a drugiej wystarczy podstawowa pielęgnacja, puder i błyszczyk. Rzęs nie maluje, ma bardzo długie i same z siebie wyglądają efektownie (swoją drogą, fajna sprawa, żałuję, że ja też takich nie dostałam z genami )
snowqueen jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-06-30, 22:21   #3902
Aggie125
Zakorzenienie

GG do Aggie125

Annmarie, a orientujesz się jak jest z obliczaniem dni urlopu w przypadku, kiedy ktoś studiował, ale kończąc studia nie pisał magisterki, poszedł na parę lat do pracy na etat, a potem wrócił na rok na uczelnię, zaliczył róznice programowe (pracując jednocześnie) i się obronił? Czy wtedy ten rok kiedy pracowal i był jednocześnie z powrotem na ostatnim roku studiów zaliczany jest jako studia, a nie jako rok pracy?

Wymiana -lakiery do paznokci (OPI, MySecret, LA Colors, Sinful Colors, Revlon, Essence) oraz perfumy (Voile d'Ambre YR, Cedre SL)
https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=229655
Aggie125 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-07-01, 00:16   #3903
annmarie
Wtajemniczenie

GG do annmarie Send a message via Skype™ to annmarie

Cytat:
Napisane przez Aggie125 Pokaż wiadomość
Annmarie, a orientujesz się jak jest z obliczaniem dni urlopu w przypadku, kiedy ktoś studiował, ale kończąc studia nie pisał magisterki, poszedł na parę lat do pracy na etat, a potem wrócił na rok na uczelnię, zaliczył róznice programowe (pracując jednocześnie) i się obronił? Czy wtedy ten rok kiedy pracowal i był jednocześnie z powrotem na ostatnim roku studiów zaliczany jest jako studia, a nie jako rok pracy?
Aggie, to taka osoba musi policzyć co się jej bardziej opłaca - i wybrać czy woli zaliczyć ten rok jako pracę, czy jako studia. Nie ma możliwości zaliczenia roku jako jednego i drugiego.

Innymi słowy (jeśli dobrze rozumiem) - pani A studiowała i przerwała studia. Czyli do stażu miała zaliczone 4 lata (zakładam liceum). Potem poszła do pracy na 3 lata - ma łącznie 7. I na rok na studia równocześnie pracując. Teraz może wybrać - i powinna wybrać ten rok jako studia - bo będzie mieć 8 lat za studia + 3 =11, czyli dłuższy urlop. i staż. Jeśli wybierze ten rok jako pracę, będzie mieć zaliczone tylko 8 lat (4+3+1).

Czasem opłaca się wybrać pracę, a nie edukację, ale częściej jednak lepiej liczyć lata studiów.

Cytat:
Napisane przez 0306 Pokaż wiadomość
Ann, doczytałam, że za studia jest 8 lat (kiedyś było 5), co do tego urlopu na żądanie to muszę poczytać tekst ustawy po ubiegłorocznej nowelizacji, chociaż mogłam się pomylić - taki urlop może przysługiwać np. komuś kto zaczyna pracę w nowej firmie, ale ma już za sobą jakiś okres składkowy. Zaintrygowałaś mnie , pędzę się doszkolić
A to tak - jeśli ma za sobą okres składkowy i nie jest to jego pierwszy rok pracy, to nie musi czekać na sumowanie urlopu, tylko mu się od razu przynależy w wymiarze takim, na jaki opiewa umowa w danym roku (np. ja mam teraz na okres próbny, 3 miesiące, więc mi się należy tylko 5 dni chwilowo) , więc mam prawo do 4 dni na żądanie, jakbym musiała.
Ale już gdy ktoś ma umowę na miesiąc, nalezy mu się tylko 2 dni, więc i tylko dwa dni na żądanie w danym czasie ma
Stary 2008-07-01, 00:40   #3904
cmoksia
Zakorzenienie

GG do cmoksia Send a message via Skype™ to cmoksia

Cytat:
Napisane przez emememsik Pokaż wiadomość
Ale czemu inne dziewczyny piszą coś innego?
Może dlatego, że ja pierwsza napisałam tak jak to zrozumiałam, a później piszące dziewczyny znają realia uczelni lepiej?
Ja na 1 roku w ogóle języka nie miałam, a powinnam mieć angielski/ Prawdopodobnie na 2 roku będę miała od razu angielski i niemiecki i nie wiadomo nawet czy będę je miała 'na żywo' czy przez internet, a co tu mówić o poziomach
Stary 2008-07-01, 07:52   #3905
isa666
Zakorzenienie

Dobry
agniesko, snow dziękuję za opinie, w takim razie nie będę ryzykować
Mam ochotę na malinowego AA i chyba go kupię(albo jakiś inny zapach z AA)
-------------------
Dziś dalszy ciąg przepisywania notatek, ech... Za to jutro zakupy
Stary 2008-07-01, 09:22   #3906
0306
Zadomowienie

GG do 0306

Cytat:
Napisane przez annmarie Pokaż wiadomość
A to tak - jeśli ma za sobą okres składkowy i nie jest to jego pierwszy rok pracy, to nie musi czekać na sumowanie urlopu, tylko mu się od razu przynależy w wymiarze takim, na jaki opiewa umowa w danym roku (np. ja mam teraz na okres próbny, 3 miesiące, więc mi się należy tylko 5 dni chwilowo) , więc mam prawo do 4 dni na żądanie, jakbym musiała.
Ale już gdy ktoś ma umowę na miesiąc, nalezy mu się tylko 2 dni, więc i tylko dwa dni na żądanie w danym czasie ma
Masz rację, eh mam spore braki ostatnio w Prawie Pracy. Tak dla spokoju własnego sumienia warto by je nadrobić .

Cytat:
Napisane przez snowqueen Pokaż wiadomość

Aha, czytałam, że pisałyście o rodzeństwie - ja mam dwie siostry dwa lata młodsze, bliźniaczki jednojajowe Jak łatwo się domyślić, są bardzo podobne, z charakterów również, więc zdarzają się im sprzeczki Ze mną raczej się nie kłócą, ale inna sprawa, że mnie prawie nie ma w domu.
Kosmetycznie to prym wiodę ja i mama, jedna z sióstr tak umiarkowanie, ale do mnie się równać nie może a drugiej wystarczy podstawowa pielęgnacja, puder i błyszczyk. Rzęs nie maluje, ma bardzo długie i same z siebie wyglądają efektownie (swoją drogą, fajna sprawa, żałuję, że ja też takich nie dostałam z genami )
Gratuluję zakończonej sesji i wysokiej średniej .
Z tymi bliźniaczkami to musisz mieć wesoło. Ja miałam takie w swojej klasie w ogólniaku. Ubierały się i czesały (bo malować nam się nie wolno było) identycznie i ja do samego końca nie odróżniałam ich od siebie

0306 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-07-01, 09:56   #3907
snowqueen
Zakorzenienie

Aga u mnie nie ma problemu z odróżnianiem Przykładowo róznią się wzrostem, jedna nosi okulary. Muszę powiedzieć, że zawsze stanowiły "jednostki indywidualne" - lubią trochę inne ciuchy, chodziły do innych szkół, prawie zawsze miały inne fryzury

No i dziękuję Jestem niewymownie szczęśliwa, że mam to wszystko za sobą. A już za 8 dni jadę na urlop, co przyprawia mnie o szybsze bicie serca

W sierpniu idziemy na wesele przyjaciela TŻ i w związku z tym kupiłam sobie wspaniałą czarną sukienkę przecenioną z 1000 na 300 zł To się nazywa okazja!
W sobotę na nocnej wyprzedaży kupiłam w Royal Collection świetną kurtkę, z 300 na 90. Uwielbiam wyprzedaże
Stary 2008-07-01, 09:58   #3908
AsikS
Zakorzenienie

Cytat:
gayenka, jak miło.

No cóż, zdałam.

Podsumowanie mojej matury:
polski: ustny 85%, pisemny (P) 91%
francuski: ustny (P) 100%, pisemny (R) 85%
geografia (R) 82%

To co.. dostanę się na studia? Dzienne? Ja? Aż się boję o tym myśleć..
Em - wielkie GRATULACJE. Wspaniałe wyniki. O studia możesz być spokojna... taką maturzystkę przyjmą z otwartymi ramionami.
AsikS jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-07-01, 10:16   #3909
gayenka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Hosenka* Pokaż wiadomość
Ja bardzo lubię serum antycellulitowe i serum przeciw rozstępom Eveline Przy regularnym stosowaniu (rano i wieczór) już pod koniec tubki (czyli po ok 2 -3 tyg) efekty były zauważalne.
Hmm..musze sie zastanowic..Hosenko a pomaga na rozstepy? Bo ja akurat nie mam za wiele ale mamie bym moze kupila..bo sie ostatnio intensywnie odchudza ,trzeba trzymac reke na pulsie Hmm...a jesli nie mam rozstepow to moge uzywac tego przeciw rozstepom? Da jakis efekt?

ps.Moj Tz zerknal przez ramie i powiedzial ze masz swietny avatar

Cytat:
Napisane przez Estella Pokaż wiadomość
Dobrze pamietasz
Ziaja pachnie anyżem, trochę aptecznie, ale mojej mamie się ten zapach bardzo podoba. Ja nie przepadam za anyżkiem, ale tu jest do zniesienia. Trochę napina skórę, muszę zacząć go stosować regularnie, bo ostatnio przestałam. Cellulitu nie zlikwiduje, ale to pewnie wiesz
Eveline chłodzi, Ziaji pomarańczowej nie miałam - miałam peeling z tej serii i pięknie pachniał.
Dziekujem bardzo Estelkowlasnie dumam nad ta ziaja i dumam..najchetniej kupilabum wszystko ale nie moge bo mi to potem lezy i mnie denerwuje

Cytat:
Napisane przez zizou Pokaż wiadomość
Dziewczyny z krakowa - potrzebuje pomocy. nawet nie ja, ale parka kotow. Kot, Felek ma okolo 1,5 roku, kotka - Zosia, okolo roku. szukam im domu na okolo 3 miesiace. ich pan wyjezdza i nie ma sie kto nimi zaopiekowac. kociaki sa cudowne, rozkoszne. mozecie popytac znajomych, czy ktos nie przygarnalby ich od 10 lipca do konca wrzesnia? to bardzo wazne!
Jejku ja bym chetnie wziela ale po pierwsze to za daleko a po 2 wyjezdzam chyba w sierpniu.. mam nadzieje ze znajda dom...
Cytat:
Napisane przez agnieska Pokaż wiadomość
Em gratuluję, świetny wynik

Isa pielęgnacji H&M nie opłaca się brać zupełnie - spójrz na składy, nawet osoba która nie ma o tym pojęcia zobaczy tam tylko parafinę, perfumy, jakieś barwiniki... i w gruncie rzeczy tyle to już lepiej Ziaję wziąć
Zgadzam sie z Agnieska pielegnacja H&M jest skladowo straszna...za ta sama cene mozna kupic cos z o niebo llepszym skladem.Slyszalam juz informacje o tym ze uczula nawet osoby ktore nie maja sklonnosci do uczulen..wiec ja z moja problematyczna skora omijam ja z daleka

Co do bliźniakow to moj Tz ma siostre bliźniaczke..u niego w rodzinie bliźniaki to norma
Ja sie pocieszam ze to co drugie pokolenie ale moje przyjaciolka mnie straszy ze bede miala niespodzianke wiec poki co nie ryzykuje potomstwa

Iceflower kupilas krem pod oczy Avene czy mi sie wydaje? Jak dzialanie?

Asiku
sliczny Av taki..kobiecy..
se stehny váhy, tě každej zná,
tě každej zná, tě každej zná
a když Tě ochutná,
ví, že víš, že...

gayenka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-07-01, 10:16   #3910
0306
Zadomowienie

GG do 0306

Cytat:
No i dziękuję Jestem niewymownie szczęśliwa, że mam to wszystko za sobą. A już za 8 dni jadę na urlop, co przyprawia mnie o szybsze bicie serca

W sierpniu idziemy na wesele przyjaciela TŻ i w związku z tym kupiłam sobie wspaniałą czarną sukienkę przecenioną z 1000 na 300 zł To się nazywa okazja!
W sobotę na nocnej wyprzedaży kupiłam w Royal Collection świetną kurtkę, z 300 na 90. Uwielbiam wyprzedaże
Eh, jak Ci dobrze Ja wyjadę dopiero w okolicach końca sierpnia. Ale za to każdy weekend staram się spędzać poza domem. Zaraziłam TZta pasją rowerową i z paczką znajomych, takich zapaleńców jak ja robimy sobie całodzienne wycieczki.
Zwiedzamy ciekawe miejsca w okolicy 100 km i muszę przyznać, że wychodzi mi to na zdrowie. Od kiedy nie palę (jadę na tabexie już kilka dni i przestałam popalać) i dzięki tym wycieczkom buzia stała się 5 lat młodsza, cera super dotleniona . Nie poznaję się w lustrze .

Tych wyprzedaży Wam zazdroszczę . Starałam się co roku wybierać na nie właśnie do Wrocławia, bo zakupy w Opolu to wyzwanie dla super wytrwałych desperatek . Nie dość, że totalny brak sklepów, to jeszcze coś takiego jak wyprzedaż ciągle funkcjonuje tu na zasadzie niepotrzebnej nowinki.
Niestety w tym roku o jakichkolwiek zakupach we Wrocku czy na śląsku mogę zapomnieć . Do września muszę odłożyć kasę na pierwszy rok studiów, doprowadzić do finału moją walkę z uzębieniem i jeszcze przyoszczędzić coś na wakacje i doprowadzić do końca remont mieszkania.
Chyba zacznę szukać bogatego sponsora .

Stary 2008-07-01, 10:19   #3911
snowqueen
Zakorzenienie

Aga a jakie studia rozpoczynasz, jeśli wolno spytać?

Ja weekendy czesto spędzam pod Wrocławiem, ale raczej nigdy na jakiś wycieczkach.. Jestem zbyt leniwa
Stary 2008-07-01, 10:27   #3912
0306
Zadomowienie

GG do 0306

Cytat:
Aga a jakie studia rozpoczynasz, jeśli wolno spytać?
Prawo, złożyłam papiery na UJ i UW. Na wrocławski powinnam się dostać bez problemu, bo mam wysoką punktację. Niestety na UJ (na którym zależy mi bardziej) przyjmują wg kolejności zgłoszeń, więc przy moim szczęściu może się okazać, że będę np 601 (na 600 miejsc) . Wolałabym, by mieli takjakwe Wrocku jakiś system rankingowy.
Niom i mam nadzieję, że na UJ nikt się nigdzie nie dogrzebie faktu, że 10 lat temu zostałam tam przyjęta na edytorstwo (na którym było tylko kilkanaście miejsc) i we wrześniu zrobiłam im kuku stwierdzając, że wolę studiować w Opolu . Nie wiem, czy to będzie dla mnie najlepsza rekomendacja .

Stary 2008-07-01, 10:54   #3913
snowqueen
Zakorzenienie

Aga to trzymam kciuki, żebyś się dostała tam, gdzie chcesz
Swoją drogą, kolejność zgłoszeń? Zadziwiające
Stary 2008-07-01, 10:59   #3914
noseknosek
lipiec na maksa!!! :)

Aga ja również trzymam kciuki żeby wyszło tak jak sobie wymarzyłaś

Dziewczyny jakie filtry i ile zabrać ze sobą na wyjazd? Chcę się opalić, ale w miarę bezpiecznie
Zizou jakie Ty bierzesz? Ja w tej materii jestem totalnie ciemna i proszę o radę
noseknosek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-07-01, 11:04   #3915
Organzza
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez noseknosek Pokaż wiadomość
Dziewczyny jakie filtry i ile zabrać ze sobą na wyjazd? Chcę się opalić, ale w miarę bezpiecznie
Zizou jakie Ty bierzesz? Ja w tej materii jestem totalnie ciemna i proszę o radę
ja polecam Anthelios LRP 50+ sama wezmę 50tkę i 30stkę uwielbiam ten filtr nie zapycha, nie bieli, w miarę szybko się wchłania i twarz nie świeci sie jak choinka
albo Avenki.. też dużo Wizażanek chwali
do ciała planuję żółte z Rossmanna - stabilne i Garnier Ambre Solaire spf 30
Double with me?
I'm sorry I'm a little late
I got your message by the way
I'm calling in sick today
So let's go out for old time's sake
Organzza jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-07-01, 11:08   #3916
noseknosek

Organzzo dzięki ale czy przy takich wysokich faktorach da się ładnie przybrązowić?
Czytałam właśnie o tych żółtych z Rossmanna - zapowiadają się fajnie
Stary 2008-07-01, 11:14   #3917
Organzza
Zakorzenienie

Cytat:
Organzzo dzięki ale czy przy takich wysokich faktorach da się ładnie przybrązowić?
najpierw lepiej zacząć od wyższych, a potem zmniejszyć z takimi faktorami też się opalisz, a nawet opalenizna będzie się dłużej trzymać - po prostu zdrowiej i się nie spalisz
myślę, że 30 to optymalne rozwiązanie
Double with me?
Stary 2008-07-01, 11:17   #3918
0306
Zadomowienie

GG do 0306

Cytat:
Aga to trzymam kciuki, żebyś się dostała tam, gdzie chcesz
Cytat:

Dziewczyny na razie nie dziękuję, by nie zapeszać .
Też byłam zdziwiona tą kolejnością zgłoszeń . Ale pamiętam, że jak zdawałam pierwszy raz na UJ to egzaminy w porównaniu z UŚ-em czy nawet UO były śmiesznie proste, więc w sumie nie powinnam być zaskoczona.

Cytat:
Zbrązowisz się, spokojnie. Opalać będziesz się dłużej, ale opalenizna będzie trwalsza i bezpieczniejsza.
Japolecam do twarzy Avenki -można na nie nakładać większość kolorówki oraz SunOzony do ciała- tanie i bardzo dobre. Jeśli zamierzasz dużo pływać, jesteś alergikiem, albo nie masz głowy do ciągłej reaplikacji to zdecydowanie polecam zainwestować w Piz Buin'y, np: http://www.wizaz.pl/kosmetyki/produkt.php?produkt=23651. Są dosyć drogie, ale znakomite.

Stary 2008-07-01, 11:19   #3919
iceflower
Przyjaciółka KWC

Cytat:
Napisane przez gayenka Pokaż wiadomość
Iceflower kupilas krem pod oczy Avene czy mi sie wydaje? Jak dzialanie?
Kupiłam. Miałam go już kiedyś, moja recenzja jest w KWC. Bardzo go lubię, bo super nawilża i koi, nie znalazłam jeszcze kremu, który zapewniałby mi taki komfort, a mam czasem straszne problemy z suchymi powiekami, które nasilają się przy zmęczonych oczach. Oczywiście cieni pod oczami nie rusza i raczej działania przeciwzmarszczkowego bym nie oczekiwała.

Cytat:
Prawo, złożyłam papiery na UJ i UW. Na wrocławski powinnam się dostać bez problemu, bo mam wysoką punktację. Niestety na UJ (na którym zależy mi bardziej) przyjmują wg kolejności zgłoszeń, więc przy moim szczęściu może się okazać, że będę np 601 (na 600 miejsc) . Wolałabym, by mieli takjakwe Wrocku jakiś system rankingowy.
Niom i mam nadzieję, że na UJ nikt się nigdzie nie dogrzebie faktu, że 10 lat temu zostałam tam przyjęta na edytorstwo (na którym było tylko kilkanaście miejsc) i we wrześniu zrobiłam im kuku stwierdzając, że wolę studiować w Opolu . Nie wiem, czy to będzie dla mnie najlepsza rekomendacja .
Raczej nikogo to obchodzić nie będzie, ich obchodzi, żebyś zapłaciła.

Cytat:
Ano, UJ pazerny jest, kampus 600-lecia kończy.

Cytat:
Żółte Rossmanny są fajne i tanie, ale mnie osobiście drażni alkohol w składzie i w przypływie gotówki mam zamiar zaopatrzyć się w Garniera lub Niveę.
przestaniemy się bać
życie stanie się muzyką
i stanie się to co ma się stać
iceflower jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-07-01, 11:24   #3920
noseknosek

Dziewczyny jesteście kochane Lecę do Rossmanna a potem będę przeczesywać KWC w poszukiwaniu Avenek
Stary 2008-07-01, 11:25   #3921
0306
Zadomowienie

GG do 0306

Cytat:
Napisane przez iceflower Pokaż wiadomość
Raczej nikogo to obchodzić nie będzie, ich obchodzi, żebyś zapłaciła.
Na to liczę .
Moja niepewność wynika z życiowego pecha i pewnego znajomego rodziców...
Mam cichą nadzieję, że jeśli skojarzy nazwisko, to będzie już za późno

Stary 2008-07-01, 11:34   #3922
isa666
Zakorzenienie

Cytat:
Dziewczyny jesteście kochane Lecę do Rossmanna a potem będę przeczesywać KWC w poszukiwaniu Avenek
Ja mam do twarzy(mieszano-tłusta cera) ten krem Avene SPF 50: http://www.wizaz.pl/kosmetyki/produkt.php?produkt=20789 i naprawdę jest super, nie zapycha, nawilża cerę, nie świeci się za bardzo, dobry nawet pod makijaż, choć wiadomo, że przy 30-stopniowym upale się twarz będzie świecić I zauważyłam, że goi u mnie wypryski, co mnie zaskoczyło, bo np. Anthelios DP też goił, ale miał w składzie alkohol a ta Avenka nie ma.
Rok temu miałam "dzieciaczka" SPF 40, ale jednak to było mleczko i trochę się po pewnym czasie lepiło a ten krem nic a nic się nie klei

Przepisałam wreszcie te notatki; usiadłam sobie w słoneczku przy stoliku ogrodowym, więc pisało się przyjemnie
Stary 2008-07-01, 11:36   #3923
gayenka
Zakorzenienie

Ice dziekuje juz sobie poogladalamJakie ty piszesz fajne recenzje takie rzeczowe i dokladne podobnie jak recenzje O3O6 fajnie sie je czyta Czy moglabys mi tylko powiedziec czy pamietasz gdzie kupilas pedzel do maseczek? Nie wiedzialam nawet ze takie cus istnieje ale po twoim opise wiem ze przydatne to cudo Tylko gdzie tego szukac?

Nosku filtrow rossmana uzywam,swego czasu nawet na buzie uzylam 30 w sumie z koniecznosci a jestem bardzo zadowolona slicznie sie wechlania,nie swieci sie,nie bieli mi buzi..super po prostu a w promocji byla tania jak barszcz.Mam jeszcze 20 i jest gorsza..smierdzi alkoholem..fu.ale do ciala zuzyje kiedys bo zaplacilam za nia 6.90
Z Avene sa takie fajne zestawy np.filtr plus woda termalna albo balsam po opalaniu.

**
jestem chyba chooraaa boli mnie wszystko czuje sie jakbym byla pijane z nosa mi cieknie i chyba mam goraczke...nie pojechalam przez to na lacine bo sie czuje jakby mnie cos jadlo i wyplulo...
a když Tě ochutná,
ví, že víš, že...

Stary 2008-07-01, 11:43   #3924
snowqueen
Zakorzenienie

Cytat:

nosku ja lece do Egiptu 09.07 więc będzie upalnie i słonecznie Biorę na twarz Avene 20, a co ciała Rossmannowe filtry 30, 25, 20 i 15 (dla mnie i dla TŻ). Ja opalam się bardzo szybko, nigdy nie miałam poparzen i wyższe filtry mi chyba niepotrzebne. Ta 30-stka to i tak wydaje mi się za wysoka
Stary 2008-07-01, 11:51   #3925
iceflower
Przyjaciółka KWC

Cytat:
Ice dziekuje juz sobie poogladalamJakie ty piszesz fajne recenzje takie rzeczowe i dokladne podobnie jak recenzje O3O6 fajnie sie je czyta Czy moglabys mi tylko powiedziec czy pamietasz gdzie kupilas pedzel do maseczek? Nie wiedzialam nawet ze takie cus istnieje ale po twoim opise wiem ze przydatne to cudo Tylko gdzie tego szukac?
Dziękuję. Pędzel kupiłam w takim dużym sklepie kosmetycznym z apteką (w G. Krakowskiej), ale to raczej sieciówka nie jest. Nie mam pojęcia, gdzie można go kupić jeszcze, ale wiem że Madziarra gdzieś u siebie też znalazła. Trzeba chyba po prostu szukać.

Co do filtrów jeszcze, to ja w zeszłym roku byłam przekonana, że starczy mi w zupełności filtr 20 na chorwackie słońce i strasznie się przeliczyłam. Opalam się szybko i na brązowo (tzn. na jasno złoto bo praktycznie tego nie widać), ale 20 to było dużo za mało i dobrze, że miałam zapas 40 i 50, to mogłam potem normalnie funkcjonować. Strasznie sie wtedy spiekłam - od kolan po szyję, z przodu i z tyłu - nie dało się mnie dotknąć. Dobrze, że szybko opanowałam kryzys.
przestaniemy się bać
życie stanie się muzyką
i stanie się to co ma się stać
iceflower jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-07-01, 11:56   #3926
emememsik
po prostu Em :)

agnieska, snowqueen, AsikS,

Cytat:
Ja sie pocieszam ze to co drugie pokolenie ale moje przyjaciolka mnie straszy ze bede miala niespodzianke wiec poki co nie ryzykuje potomstwa
Ja bym bardzo chciała bliźniaki.

Cytat:
Oo, to chyba będziesz studiować z moją koleżanką.

Cytat:
UJ ostatnimi czasy zrobił taką rekrutację na większość kierunków na studia zaoczne i wieczorowe.
Stary 2008-07-01, 12:01   #3927
Organzza
Zakorzenienie

Cytat:
nosku ja lece do Egiptu 09.07 więc będzie upalnie i słonecznie Biorę na twarz Avene 20, a co ciała Rossmannowe filtry 30, 25, 20 i 15 (dla mnie i dla TŻ). Ja opalam się bardzo szybko, nigdy nie miałam poparzen i wyższe filtry mi chyba niepotrzebne. Ta 30-stka to i tak wydaje mi się za wysoka
Moje Włochy w końcu nie wypaliły i jadę nad polskie morze na 2 tyg.
Ty 20 do Egiptu, a ja tu panikuję czy 30 starczy rok temu tak się spaliłam, że wolę dmuchać na zimne, choć nigdy wcześniej nie miałam żadnych poparzeń. Wolę nie cierpieć
Cytat:
ja też ale chłopca i dziewczynkę (jakie wymagania )
Double with me?
Stary 2008-07-01, 12:15   #3928
snowqueen
Zakorzenienie

Organzza w Bułgarii opalałam się na 20-stce, a potem nawet 10-tce (byłam na początku sierpnia) i jedyne, co mi się lekko przypiekło, to nos. Poza tym wróciłam z brązową oaplenizną. Opalam się bardzo szybko, na ciemny kolor i mam nadzieję że teraz też tak będzie i żadne poparzenia się nie pojawią Zaopatrzyłam się tez w balsamy po opalaniu, żeby od razu koić skórę jakby co
Stary 2008-07-01, 12:18   #3929
gayenka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez iceflower Pokaż wiadomość
Dziękuję. Pędzel kupiłam w takim dużym sklepie kosmetycznym z apteką (w G. Krakowskiej), ale to raczej sieciówka nie jest. Nie mam pojęcia, gdzie można go kupić jeszcze, ale wiem że Madziarra gdzieś u siebie też znalazła. Trzeba chyba po prostu szukać.
Poszukam

Cytat:

Cytat:
Napisane przez Organzza Pokaż wiadomość

Ja tez chcialam ,ba nawet marzylam o bliźniakach ale do momentu jak nie stalo sie to jakos tak ..realne? Bliźniaki sa super pod warunkiem ze sa grzeczne i ma sie kogos do pomocy..mama mojego Tz ta opowiadala mi ze po 3 miesiacach przy tych malych potworach trafila do szpitala bo byla tak wykonczona...jak sie ma jedno male placzace zawiniatko to jest czasem ciezko a co dopiero z dwoma..problem jest jeszcze w tym.ze nawet jesli sa grzeczne to jedno budzi drugie i juz jest gorzej Moj Tz ma wlasnie siostre i taka parka jest swietna jak sie juz ja odchowa Aaaale np. dwoch chlopcow...o maj gad..
a když Tě ochutná,
ví, že víš, že...

Stary 2008-07-01, 12:22   #3930
isa666
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Organzza Pokaż wiadomość
Moja koleżanka też chciała mieć bliźnięta(chłopca i dziewczynkę) i jeszcze jakby urodziła bliźniaki, to by dała podobne imiona: np. Patryk i Patrycja

Jak już jesteśmy przy opalaniu, to ja mam jasną skórę(typ lato) i bez filtra jestem spieczona szybko, ale zauważyłam, że poparzenia mam baaardzo rzadko(wystarczy, że użyję niskiego filtra, nawet SPF 5 czy 10 i już słonko mnie nie czerwieni na raka ). Jedynie czerwony długo mam zawsze dekold(nawet mimo filtrów 50) i zawsze tam mnie opala najszybciej, już nieraz w kwietniu jak są pierwsze ciepłe dni nim zdążę nawet pomyśleć o dokładnym filtrowaniu się

Nowe wątki na forum Wizażowe Społeczności

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości