|
|||||||
| Notka |
|
| Wizażowe Społeczności Wizażowe społeczności to forum, na którym poznasz osoby w swoim wieku, spod tego samego znaku zodiaku, szkoły. Dołącz do nas i daj się poznać. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3901 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Nałogowe kosmetykoholiczki - część 3
em gratuluje wyników! Brawo
isa podłączam się pod zdanie agnieski, kiedyś kupiłam sobie masło do ciała i było okropne Nie warte nawet tych 10 złotych, które na nie wydałam...------------------------------ Narobiłam sobie wątkowych zaległości. Jutro postaram się nadrobić Haha, jeszcze nigdy takiej na studiach nie miałam i pewnie mieć już nie będę Aha, czytałam, że pisałyście o rodzeństwie - ja mam dwie siostry dwa lata młodsze, bliźniaczki jednojajowe Jak łatwo się domyślić, są bardzo podobne, z charakterów również, więc zdarzają się im sprzeczki Ze mną raczej się nie kłócą, ale inna sprawa, że mnie prawie nie ma w domu. Kosmetycznie to prym wiodę ja i mama, jedna z sióstr tak umiarkowanie, ale do mnie się równać nie może )
|
|
|
|
#3902 |
|
Zakorzenienie
|
Annmarie, a orientujesz się jak jest z obliczaniem dni urlopu w przypadku, kiedy ktoś studiował, ale kończąc studia nie pisał magisterki, poszedł na parę lat do pracy na etat, a potem wrócił na rok na uczelnię, zaliczył róznice programowe (pracując jednocześnie) i się obronił? Czy wtedy ten rok kiedy pracowal i był jednocześnie z powrotem na ostatnim roku studiów zaliczany jest jako studia, a nie jako rok pracy?
|
#3903 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Innymi słowy (jeśli dobrze rozumiem) - pani A studiowała i przerwała studia. Czyli do stażu miała zaliczone 4 lata (zakładam liceum). Potem poszła do pracy na 3 lata - ma łącznie 7. I na rok na studia równocześnie pracując. Teraz może wybrać - i powinna wybrać ten rok jako studia - bo będzie mieć 8 lat za studia + 3 =11, czyli dłuższy urlop. i staż. Jeśli wybierze ten rok jako pracę, będzie mieć zaliczone tylko 8 lat (4+3+1). Czasem opłaca się wybrać pracę, a nie edukację, ale częściej jednak lepiej liczyć lata studiów. Cytat:
, więc mam prawo do 4 dni na żądanie, jakbym musiała.Ale już gdy ktoś ma umowę na miesiąc, nalezy mu się tylko 2 dni, więc i tylko dwa dni na żądanie w danym czasie ma
|
|
#3904 |
|
Zakorzenienie
|
Może dlatego, że ja pierwsza napisałam tak jak to zrozumiałam, a później piszące dziewczyny znają realia uczelni lepiej?
Ja na 1 roku w ogóle języka nie miałam, a powinnam mieć angielski/ Prawdopodobnie na 2 roku będę miała od razu angielski i niemiecki i nie wiadomo nawet czy będę je miała 'na żywo' czy przez internet, a co tu mówić o poziomach
|
#3905 |
|
Zakorzenienie
|
Dobry
agniesko, snow dziękuję za opinie, w takim razie nie będę ryzykować Mam ochotę na malinowego AA i chyba go kupię(albo jakiś inny zapach z AA) ------------------- Dziś dalszy ciąg przepisywania notatek, ech... Za to jutro zakupy
|
#3906 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Z tymi bliźniaczkami to musisz mieć wesoło. Ja miałam takie w swojej klasie w ogólniaku. Ubierały się i czesały (bo malować nam się nie wolno było) identycznie i ja do samego końca nie odróżniałam ich od siebie
|
|
#3907 |
|
Zakorzenienie
|
Aga u mnie nie ma problemu z odróżnianiem
Przykładowo róznią się wzrostem, jedna nosi okulary. Muszę powiedzieć, że zawsze stanowiły "jednostki indywidualne" - lubią trochę inne ciuchy, chodziły do innych szkół, prawie zawsze miały inne fryzury No i dziękuję Jestem niewymownie szczęśliwa, że mam to wszystko za sobą. A już za 8 dni jadę na urlop, co przyprawia mnie o szybsze bicie serca ![]() W sierpniu idziemy na wesele przyjaciela TŻ i w związku z tym kupiłam sobie wspaniałą czarną sukienkę przecenioną z 1000 na 300 zł To się nazywa okazja! ![]() W sobotę na nocnej wyprzedaży kupiłam w Royal Collection świetną kurtkę, z 300 na 90. Uwielbiam wyprzedaże |
|
|
|
#3908 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
O studia możesz być spokojna... taką maturzystkę przyjmą z otwartymi ramionami. |
|
|
|
|
#3909 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Hmm...a jesli nie mam rozstepow to moge uzywac tego przeciw rozstepom? Da jakis efekt? ps.Moj Tz zerknal przez ramie i powiedzial ze masz swietny avatar ![]() Cytat:
![]() Cytat:
mam nadzieje ze znajda dom...Cytat:
Co do bliźniakow to moj Tz ma siostre bliźniaczke..u niego w rodzinie bliźniaki to norma Ja sie pocieszam ze to co drugie pokolenie ale moje przyjaciolka mnie straszy ze bede miala niespodzianke wiec poki co nie ryzykuje potomstwa*** Iceflower kupilas krem pod oczy Avene czy mi sie wydaje? Jak dzialanie? Asiku sliczny Av taki..kobiecy..
|
|
#3910 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ja wyjadę dopiero w okolicach końca sierpnia. Ale za to każdy weekend staram się spędzać poza domem. Zaraziłam TZta pasją rowerową i z paczką znajomych, takich zapaleńców jak ja robimy sobie całodzienne wycieczki. Zwiedzamy ciekawe miejsca w okolicy 100 km i muszę przyznać, że wychodzi mi to na zdrowie. Od kiedy nie palę (jadę na tabexie już kilka dni i przestałam popalać) i dzięki tym wycieczkom buzia stała się 5 lat młodsza, cera super dotleniona .Tych wyprzedaży Wam zazdroszczę . Starałam się co roku wybierać na nie właśnie do Wrocławia, bo zakupy w Opolu to wyzwanie dla super wytrwałych desperatek . Nie dość, że totalny brak sklepów, to jeszcze coś takiego jak wyprzedaż ciągle funkcjonuje tu na zasadzie niepotrzebnej nowinki. Niestety w tym roku o jakichkolwiek zakupach we Wrocku czy na śląsku mogę zapomnieć . Do września muszę odłożyć kasę na pierwszy rok studiów, doprowadzić do finału moją walkę z uzębieniem i jeszcze przyoszczędzić coś na wakacje i doprowadzić do końca remont mieszkania.Chyba zacznę szukać bogatego sponsora
|
|
#3911 |
|
Zakorzenienie
|
Aga a jakie studia rozpoczynasz, jeśli wolno spytać?
![]() Ja weekendy czesto spędzam pod Wrocławiem, ale raczej nigdy na jakiś wycieczkach.. Jestem zbyt leniwa |
|
|
|
#3912 |
|
Zadomowienie
|
Prawo, złożyłam papiery na UJ i UW. Na wrocławski powinnam się dostać bez problemu, bo mam wysoką punktację. Niestety na UJ (na którym zależy mi bardziej) przyjmują wg kolejności zgłoszeń, więc przy moim szczęściu może się okazać, że będę np 601 (na 600 miejsc)
. Wolałabym, by mieli takjakwe Wrocku jakiś system rankingowy.Niom i mam nadzieję, że na UJ nikt się nigdzie nie dogrzebie faktu, że 10 lat temu zostałam tam przyjęta na edytorstwo (na którym było tylko kilkanaście miejsc) i we wrześniu zrobiłam im kuku stwierdzając, że wolę studiować w Opolu .
|
#3913 |
|
Zakorzenienie
|
Aga to trzymam kciuki, żebyś się dostała tam, gdzie chcesz
Swoją drogą, kolejność zgłoszeń? Zadziwiające
|
|
|
|
#3914 |
|
lipiec na maksa!!! :)
|
Aga ja również trzymam kciuki żeby wyszło tak jak sobie wymarzyłaś
![]() Dziewczyny jakie filtry i ile zabrać ze sobą na wyjazd? Chcę się opalić, ale w miarę bezpiecznie Zizou jakie Ty bierzesz? Ja w tej materii jestem totalnie ciemna i proszę o radę |
|
|
|
#3915 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
sama wezmę 50tkę i 30stkę ![]() albo Avenki.. też dużo Wizażanek chwali do ciała planuję żółte z Rossmanna - stabilne i Garnier Ambre Solaire spf 30
|
|
#3916 |
|
|
Organzzo dzięki
ale czy przy takich wysokich faktorach da się ładnie przybrązowić? ![]() Czytałam właśnie o tych żółtych z Rossmanna - zapowiadają się fajnie
|
|
|
|
#3917 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() myślę, że 30 to optymalne rozwiązanie
|
|
#3918 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
.Też byłam zdziwiona tą kolejnością zgłoszeń . Ale pamiętam, że jak zdawałam pierwszy raz na UJ to egzaminy w porównaniu z UŚ-em czy nawet UO były śmiesznie proste, więc w sumie nie powinnam być zaskoczona.Cytat:
Japolecam do twarzy Avenki -można na nie nakładać większość kolorówki oraz SunOzony do ciała- tanie i bardzo dobre. Jeśli zamierzasz dużo pływać, jesteś alergikiem, albo nie masz głowy do ciągłej reaplikacji to zdecydowanie polecam zainwestować w Piz Buin'y, np: http://www.wizaz.pl/kosmetyki/produkt.php?produkt=23651. Są dosyć drogie, ale znakomite.
|
|
#3919 | ||
|
Przyjaciółka KWC
|
Cytat:
Bardzo go lubię, bo super nawilża i koi, nie znalazłam jeszcze kremu, który zapewniałby mi taki komfort, a mam czasem straszne problemy z suchymi powiekami, które nasilają się przy zmęczonych oczach. Oczywiście cieni pod oczami nie rusza i raczej działania przeciwzmarszczkowego bym nie oczekiwała.![]() Cytat:
![]() Ano, UJ pazerny jest, kampus 600-lecia kończy. ![]() Żółte Rossmanny są fajne i tanie, ale mnie osobiście drażni alkohol w składzie i w przypływie gotówki mam zamiar zaopatrzyć się w Garniera lub Niveę.
|
|
|
#3920 |
|
|
Dziewczyny jesteście kochane
|
|
|
|
#3921 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
.Moja niepewność wynika z życiowego pecha i pewnego znajomego rodziców... Mam cichą nadzieję, że jeśli skojarzy nazwisko, to będzie już za późno
|
|
#3922 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
I zauważyłam, że goi u mnie wypryski, co mnie zaskoczyło, bo np. Anthelios DP też goił, ale miał w składzie alkohol a ta Avenka nie ma.Rok temu miałam "dzieciaczka" SPF 40, ale jednak to było mleczko i trochę się po pewnym czasie lepiło a ten krem nic a nic się nie klei Przepisałam wreszcie te notatki; usiadłam sobie w słoneczku przy stoliku ogrodowym, więc pisało się przyjemnie
|
|
#3923 |
|
Zakorzenienie
|
Ice dziekuje juz sobie poogladalam
Jakie ty piszesz fajne recenzje takie rzeczowe i dokladne Tylko gdzie tego szukac? Nosku filtrow rossmana uzywam,swego czasu nawet na buzie uzylam 30 w sumie z koniecznosci a jestem bardzo zadowolona Z Avene sa takie fajne zestawy np.filtr plus woda termalna albo balsam po opalaniu. ** jestem chyba chooraaa
|
#3924 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Biorę na twarz Avene 20, a co ciała Rossmannowe filtry 30, 25, 20 i 15 (dla mnie i dla TŻ). Ja opalam się bardzo szybko, nigdy nie miałam poparzen i wyższe filtry mi chyba niepotrzebne. Ta 30-stka to i tak wydaje mi się za wysoka |
|
|
|
|
#3925 | |
|
Przyjaciółka KWC
|
Cytat:
Pędzel kupiłam w takim dużym sklepie kosmetycznym z apteką (w G. Krakowskiej), ale to raczej sieciówka nie jest. Nie mam pojęcia, gdzie można go kupić jeszcze, ale wiem że Madziarra gdzieś u siebie też znalazła. Trzeba chyba po prostu szukać.![]() Co do filtrów jeszcze, to ja w zeszłym roku byłam przekonana, że starczy mi w zupełności filtr 20 na chorwackie słońce i strasznie się przeliczyłam. Opalam się szybko i na brązowo (tzn. na jasno złoto bo praktycznie tego nie widać), ale 20 to było dużo za mało i dobrze, że miałam zapas 40 i 50, to mogłam potem normalnie funkcjonować. Strasznie sie wtedy spiekłam - od kolan po szyję, z przodu i z tyłu - nie dało się mnie dotknąć.
|
|
|
#3926 | ||
|
po prostu Em :)
|
agnieska, snowqueen, AsikS,
![]() Cytat:
![]() Cytat:
UJ ostatnimi czasy zrobił taką rekrutację na większość kierunków na studia zaoczne i wieczorowe.
|
|
|
#3927 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
i jadę nad polskie morze na 2 tyg. ![]() Ty 20 do Egiptu, a ja tu panikuję czy 30 starczy rok temu tak się spaliłam, że wolę dmuchać na zimne, choć nigdy wcześniej nie miałam żadnych poparzeń. Wolę nie cierpieć ![]() ja też ale chłopca i dziewczynkę (jakie wymagania
|
|
#3928 |
|
Zakorzenienie
|
Organzza w Bułgarii opalałam się na 20-stce, a potem nawet 10-tce (byłam na początku sierpnia)
i jedyne, co mi się lekko przypiekło, to nos. Poza tym wróciłam z brązową oaplenizną. Opalam się bardzo szybko, na ciemny kolor i mam nadzieję że teraz też tak będzie i żadne poparzenia się nie pojawią
|
|
|
|
#3929 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja tez chcialam ,ba nawet marzylam o bliźniakach ale do momentu jak nie stalo sie to jakos tak ..realne? Bliźniaki sa super pod warunkiem ze sa grzeczne i ma sie kogos do pomocy..mama mojego Tz ta opowiadala mi ze po 3 miesiacach przy tych malych potworach trafila do szpitala bo byla tak wykonczona...jak sie ma jedno male placzace zawiniatko to jest czasem ciezko a co dopiero z dwoma..problem jest jeszcze w tym.ze nawet jesli sa grzeczne to jedno budzi drugie i juz jest gorzej Moj Tz ma wlasnie siostre i taka parka jest swietna jak sie juz ja odchowa Aaaale np. dwoch chlopcow...o maj gad..
|
|
#3930 |
|
Zakorzenienie
|
Moja koleżanka też chciała mieć bliźnięta(chłopca i dziewczynkę) i jeszcze jakby urodziła bliźniaki, to by dała podobne imiona: np. Patryk i Patrycja
Jak już jesteśmy przy opalaniu, to ja mam jasną skórę(typ lato) i bez filtra jestem spieczona szybko, ale zauważyłam, że poparzenia mam baaardzo rzadko(wystarczy, że użyję niskiego filtra, nawet SPF 5 czy 10 i już słonko mnie nie czerwieni na raka
Nowe wątki na forum Wizażowe Społeczności
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:57.

Nie warte nawet tych 10 złotych, które na nie wydałam...
Haha, jeszcze nigdy takiej na studiach nie miałam i pewnie mieć już nie będę
Jak łatwo się domyślić, są bardzo podobne, z charakterów również, więc zdarzają się im sprzeczki 

, pędzę się doszkolić 

Za to jutro zakupy 

Aż się boję o tym myśleć..
Hmm...a jesli nie mam rozstepow to moge uzywac tego przeciw rozstepom? Da jakis efekt?
mam nadzieje ze znajda dom...