![]() |
#4951 |
Wtajemniczenie
|
Mamusie kwietniowe 2017 cz. VIII
Sto lat dla Tymka!!!
Nowa witam w klubie tylko F wstał 5.50. Tez jesteśmy wykończeni a jeszcze do tego praca i człowiek ma dosyć.. właśnie uspilam gugutka mojego No ale wybaczam mu to wszystko ![]() Z okazji zmęczenia total kupiłam w końcu jakieś wakacje i narazie zarezerwowałam majówkę bo dłużej nie wytrzymam. P.s. Nowa kupowałas ubezpieczenie od rezygnacji w TUI? W ogóle słyszałyście w wiadomościach o tym niemowlaku co zmarło w samochodzie? Brak mi słów ![]() Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
#4952 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie kwietniowe 2017 cz. VIII
Zuzolka ja jej zrobiłam posiew drugi przed wizytą u lekarza. A te uszy to może jej się myly na basenie bo wycierać po basenie wycieralam ręcznikiem ale patyczkami nigdy bo nie było takie potrzeby. Zresztą zawsze mnie przed tym ostrzegali wszyscy
Wysłane z mojego SM-A500FU przy użyciu Tapatalka ---------- Dopisano o 19:54 ---------- Poprzedni post napisano o 19:52 ---------- Sunshine co to znaczy ze nie widzi potrzeby. Ja się rejestruje do dzieci zdrowych do swojego lekarza i nie podaje powodu. Pytają tylko czy na szczepienie to mówię nie inny cel wizyty i tyle. Wysłane z mojego SM-A500FU przy użyciu Tapatalka |
![]() ![]() |
![]() |
#4953 |
Zakorzenienie
|
Aha, Malwiśka w ten sposób, no to faktycznie antybiotyk totalnie niepotrzebny :/
Co do poradni dzieci zdrowych to u mnie by nie przeszło takie coś, tzn.rejestracja bez powodzenia w jakim celu. Jak rejestruje do dzieci zdrowych to muszę zapytać czy wizyta w celu patronazu, bilansu, czy szczepienia. Nawet jeśli rodzic kłamie i mówi, że bilans, ja sprawdzam wiek i dziecko ma 3 lata to nie mogę zapisać, bo nie ma bilansu 3latka. Rodzice kłamią i chcą z "tylko katarem" do dzieci zdrowych, albo słyszę "no chyba nie będę szła z wysypką do dzieci chorych!!!!". I w ten sposób narażają te zdrowe na zarażenie. Megi, masakra, nie słyszałam, ale wygooglowalam! Jak ta durna baba mogła zostawić dziecko w aucie!!!! Ciekawa jestem jaka byla przyczyna śmierci, coś strasznego ![]() Jaki kierunek obrałas na majówkę? I co masz na myśli, że dłużej nie wytrzymasz? Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#4954 |
Zakorzenienie
|
Megi co na majówkę co na wakacje? 😊 nie wykupuwalan dodatkowego ubezpieczenia;-)
O tym niemowlaki straszne.. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
#4955 |
Zakorzenienie
|
Napisałam posta i widzę że się nie dodał
Mieliśmy jutro jechać do teściowej ale dzwoniła, żeby poinformować że jest chora - gorączka, gardło. No i wodze, że ona chce żebyśmy przyjechali i tż chyba też chce jechac...pogadam z nim dopiero jutro bo jest w pracy. Nowa współczuję, wysyłam moc! Malwiska, u nas zawsze pyta i cel wizyty. Widać u nas nie przewidują czegoś takiego jak bilanse bo przecież tak duzo dzieci a tak mało lekarzy w przychodni... No ale my akurat z kontrolą sprawności Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 21:09 ---------- Poprzedni post napisano o 21:08 ---------- Ja nie słyszałam o tym niemowlaku ale też znalazłam w necie informacje. Masakra ;( Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#4956 |
Zakorzenienie
|
Sun, a Ty chcesz jechać do chorej teściowej?
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#4957 |
Zakorzenienie
|
Zuzolka, ja nie chcę jechać tym bardziej że mówi że to zaraźliwe bo wszyscy dookoła chorzy 🙈
![]() ![]() |
![]() |
#4958 |
Zakorzenienie
|
Sun, no to dobrze, bo co ta wizyta miałaby mieć na celu
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#4959 |
Zadomowienie
|
Masakra z tym niemowlakiem w aucie, tez googlowalam jak napisałyscie. Coś strasznego
![]() Sun, nie pojechalabym w życiu. Nie daj sie, w razie czego to Ty będziesz sie zmagać z chorym dzieckiem! |
![]() ![]() |
![]() |
#4960 |
Wtajemniczenie
|
Zuzolka, w sensie ze nie wytrzymam dłużej bez wakacji już mnie nosi poprostu
![]() Nowa to ja kurczę się skusiłam na to ![]() ![]() Odnośnie tej akcji to ja byłam w szoku jak to usłyszałam. W życiu by mi do głowy nie przyszło żeby zostawić dziecko samo w aucie. Obstawiam ze się obudziło mamy nie było zaczęło mocno płakać i bezdech murowany. Straszne naprawdę ![]() ![]() Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk ---------- Dopisano o 22:18 ---------- Poprzedni post napisano o 22:16 ---------- Sun ja tez bym odpuściła. W ten weekend mieliśmy spotkać się ze znajomymi ale ich dziecko z katarem i odwołali i to samo było ostatnio z innymi znajomymi - bardzo spoko podejście ze mówią wprost ze dziecko chore a nie umawiają się na sile bo znam i takich Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
#4961 |
Zakorzenienie
|
Megi, też mi się tak wydaje :/ no bo co innego mogło się stać w foteliku, ewentualnie że pasy ucisnely, ale to chyba mało prawdopodobne. Co tej kobiecie wpadło do głowy to ja nie wiem :/ my do toalety z otwartymi drzwiami żeby wszystko słyszeć, a ta do sklepu tak po prostu. Szok.
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 22:21 ---------- Poprzedni post napisano o 22:19 ---------- Megi, no to w końcu odpoczniesz ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#4962 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
No właśnie miałam pisać ze ja idę do łazienki z otwartymi drzwiami dosłownie na chwile i cały czas nasłuchuje a wyjście do sklepu to jest straszne naprawdę Haha, No tak jest ![]() ![]() Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
![]() |
#4963 |
Zadomowienie
|
Tymek dziękuję za wszystkie miłe słowa 😊
Nowa, Megi łączę się w bólu ze spadkiem energii. Mój Księciunio wstał o 7 więc po 10 już marudny to drzemka 1h. Broił do 17 i padł przy jedzeniu na 30 minut ale na szczęście od 21 śpi (z 1 pobudką na mleczko jak dotąd). Tz jeszcze z delegacji nie wrócił więc cały dzień sami byliśmy a z takim wszędobylskim to naprawdę jest ciężko żeby upilnować. Opowiem jak mało zawału nie dostałam. Z drzemek zawsze budzi się z takim popłakiwaniem i dzisiaj z tej drugiej też zaczął płakać akurat jak kawę w kuchni nalewalam. To idę szybko bo on jak się przebudzi od razu chce z łóżka schodzić a mamy bardzo wysokie. Obstawione oparciami od kanapy więc zawsze zabezpieczenie jest. A dzisiaj wchodzę a Tymek pod łóżkiem z główka na poduszce i płacze 😦nie wiem czy przebidził się po cichutku i chciał zejść czy tak szybko to zrobił że nie zdążyłam dojść do sypialni. Ale to chyba największa chwila grozy 😫dobrze że te zabezpieczenia zamortyzowały upadek i nawet nie płakał bardzo więc chyba bardziej z tego szoku że wylądował na ziemi ale teraz boje się bo śpiącego zostawiać. Z tego wszystkiego musiałam zrezygnować z prysznica a zęby myłam ekspresem bo już spał 😑 Zuzolka u nas w przychodni też taj jest że bez powodu nie zapiszą i dobrze mówisz że ludzie to różne pomysły mają i by się pchali do dzieci zdrowych "bo tylko trochę kaszle ". A jogurt podaje tak długo jak pije i jeszcze się nie zdarzyło żeby wypił cały. Kefir to samo a bielucha to całego wciągnie na raz 😆 Megi zazdroszczę wycieczki😊odpoczniesz na pewno. Sun też bym nie jechała do chorej teściowej. Moja zdrowa więc jutro wyruszamy i kolejny weekend z głowy... Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 23:45 ---------- Poprzedni post napisano o 23:43 ---------- A o tej kobiecie mama mi mówiła i też mi się to w głowie nie mieści. Mam taką teorie jak Megi że płacz dolrowadził do zadławienia. Ja też zostawiam drzwi do toalety otwarte albo Tymka do wanny wsadzam 😉 Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
#4964 |
Zakorzenienie
|
Sandrita, to wy często do rodziny jeździcie
![]() A nie macie łóżeczka, że Tymek na łóżku śpi? Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 23:49 ---------- Poprzedni post napisano o 23:46 ---------- Aha i dzięki za info co do jogurtu ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#4965 |
Zadomowienie
|
Zuzolka u nas łóżeczko pełni funkcje kojca 😆Tymek spał w nim do 4msc ale odkąd obraził się na smoczek to usypia albo przy piersi albo na rękach ale jak próbuje do łóżeczka odłożyć to budzi się od razu. Ale chyba będę musiała jakoś go przekonać do drzemek w łóżeczku 🤔
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 23:52 ---------- Poprzedni post napisano o 23:51 ---------- Zuzolka my mniej więcej raz na miesiąc do jednych i drugich rodziców jeździmy z tym, że do teściów a weekend tylko a ja do swoich z Tymkiem na tydzień cały 😁 Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
#4966 |
Zakorzenienie
|
Sandrita, no ja bym próbowała, to już chyba 3 upadek z łóżka na tym wątku. Dla mnie to po prostu niebezpieczne. Natalka też zasypia na naszym łóżku, czy to na drzemkę, czy na noc (musi się wyturlac) ale przekładam bez problemu. Tylko to musi być odpowiedni moment - tak minutę, dwie po zaśnięciu 😂
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 23:54 ---------- Poprzedni post napisano o 23:53 ---------- Sandrita, to Twoi rodzice się bardziej nacieszą Tymkiem ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#4967 |
Raczkowanie
|
Nie wyobrażam sobie zostawić dziecko gdziekolwiek samo. Gdy pierwszy raz po kilku miesiącach od porodu jechałam sama samochodem i nie zobaczyłam buzi Igora we wtecznym lusterku to się przestraszyłam, że o nim zapomniałam. Irracjonalne to było, ale na serio serce mi staneło na pare sekund.
|
![]() ![]() |
![]() |
#4968 |
Zakorzenienie
|
Megi byłam w Turcji w maju ok 10 maja i było supet! Fakt że akurat trafiło nam się trochę deszczu ale i tak miło wspominam ❤ wieczory trochę chłodne były. Czyli wychodzi na to że lecisz odpoczywać jeszcze przedemna!😁
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
#4969 |
Zakorzenienie
|
Nie jedziemy jednak. Już pomijając cała ta chorobę pogoda jest beznadziejna. Sypie i sypie...
My też raz w miesiącu jeździmy do jednych i do drugich, tylko do teściowej na dwa dni a do moich na 3 dni 😁 do moich jest dalej. A tylko raz w miesiącu tz ma 3 dni wolne. Zuzolka, za pierwszym razem odpisałam w sprawie jogurtu ale mi post wcielo. Ostatnio daje w sumie rzadko, ograniczam się do bielucha na kanapkę. Ale jak dawałam to tak połowę opakowania Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 08:51 ---------- Poprzedni post napisano o 08:40 ---------- Maja zrobiła parę kroczków raczkując 😍 pełzanie nadal wygrywa więc chyba po prostu się jeszcze niepewnie czuje ale będzie raczkować ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#4970 |
Zakorzenienie
|
Sun, dzięki, wlansie też dawałam połowę małego jogurtu wczoraj. To byl nasz pierwszy raz z jogurtem, bo wcześniej tylko bieluch.
Sypie? U nas nic nie sypie, nie ma ani mm śniegu 😂 Kurde to wychodzi na to, że ja jestem jakaś wyrodna, bo nie chce mi się jezdzic 😂 a jak Twój mąż ma 3 dni wolnego w każdym miesiącu i za każdym razem przeznacza na wyjazd "do mamusi" to mu się order należy ![]() I brawa dla Mai za raczkowanie! Dorwałam botwinkę eko, jak to się robi?😂 Wkrajam do zupy wszystko? Buraka, patyki i liście? IMG_20180119_085150.jpg Wysłane z aplikacji Forum Wizaz Edytowane przez Zuzolkaa Czas edycji: 2018-01-19 o 08:58 |
![]() ![]() |
![]() |
#4971 |
Zakorzenienie
|
Sun, brawa dla Mai
![]() Wysłane z mojego SM-J500FN przy użyciu Tapatalka
#4972 |
Zakorzenienie
|
Copy, w przyszłym tygodniu już miesiąc mija? Czy idziecie wcześniej?
![]() ![]() |
![]() |
#4973 |
Zakorzenienie
|
Idziemy prywatnie, wizytę w poradni mamy dopiero 21.02 bo nie było wcześniej terminów
Wysłane z mojego SM-J500FN przy użyciu Tapatalka
![]() |
#4974 |
Zakorzenienie
|
Copy no to dobrze, postymulują Ale i ruszy
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
![]() ![]() |
![]() |
#4975 |
Wtajemniczenie
|
Sandrita to rzeczywiście niezle! U nas tez łóżeczko pełni bardziej funkcje do zabawy ale odpukać F jak się obudzi na łóżku to da znać ze wstał i sobie siada i czeka aż po niego przyjdę.
Haha Nowa No tak wyszło ![]() Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk ---------- Dopisano o 09:22 ---------- Poprzedni post napisano o 09:20 ---------- Brawa dla Mai ![]() ![]() ![]() ![]() Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
#4976 |
Zadomowienie
|
Sandrita, całe szczęście, ze Tymkowi nic nie jest po upadku! Tez mam zawsze dusze na ramieniu jak w nocy mam go na łożku i idę zrobic mm. Na drzemki na szczęście daje sie odłożyć do lozeczka.
Sun, brawa dla Mai! Copy, na pewno bedzie dobrze, moze tylko jakieś ćwiczenia w formie zabawy dostaniecie do domu. A moze po jednej wizycie Ala ruszy z kopyta tak jak Maja ![]() Megi, zazdroszczę majówki! ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4977 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
![]() |
#4978 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
No właśnie stwierdziłam ze pogoda idealna dla Młodego. Czyli mówisz ze jednak uda mi się trochę odpalić? ![]() To jest riwiera turecka - Karabirun. A hotel się nazywa Mukarnas ![]() Wasze wczasy tez się super zapowiadają ![]() Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk ---------- Dopisano o 09:37 ---------- Poprzedni post napisano o 09:36 ---------- Aa i Copy trzymam kciuki napewno będzie Ok. Każde dziecko ma swoje tempo ![]() Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
![]() |
#4979 |
Zakorzenienie
|
Zuzolka, ja tylko trochę tych liści daje, przy łodydze tylko a te wielkiena koncu to wyrzucam
![]() Copy, dobrze, że idziecie. Myślę, że jak Ala poćwiczy to ruszy z kopyta ![]() Ja zawsze Maje odkładam do łóżeczka, czasem się często budzi ale i tak odkładam do skutku na drzemki. Kurcze teraz to nawet w nocy boje sie, że się obudzi i pójdzie i zleci z łóżka a śpi większość nocy z nami. Okładam poduszkami koniec łóżka, bo z jednej na ścianę, z drugiej my ale tam w nogach jest przestrzeń Mego, zazdroszczę wyjazdu, na pewno odpoczniesz ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz Edytowane przez sunshine16 Czas edycji: 2018-01-19 o 09:12 |
![]() ![]() |
![]() |
#4980 |
Zakorzenienie
|
Dubel
Edytowane przez sunshine16 Czas edycji: 2018-01-19 o 09:09 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 05:26.