JAK kombinujecie kasę????:D - Strona 7 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe

Notka

Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2008-07-01, 12:26   #181
iinnkkaa
Zakorzenienie

Dot.: JAK kombinujecie kasę????:D

a na czym dokladnie polega praca hostessy? stoisz z danym produktem i zachecasz ludzi do sprobowania?
i czy moge isc tak o do supermarketu i zapytac czy potrzebuja takiej osoby czy trzeba zglosic sie gdzies indziej?
iinnkkaa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-07-01, 15:00   #182
Jula84
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez iinnkkaa Pokaż wiadomość
a na czym dokladnie polega praca hostessy? stoisz z danym produktem i zachecasz ludzi do sprobowania?
i czy moge isc tak o do supermarketu i zapytac czy potrzebuja takiej osoby czy trzeba zglosic sie gdzies indziej?
Ja raz na jakiś czas widuję takie ogłoszenia na różnych portalach internetowych, gdzie są ogłoszenia o pracę. Moze tak najlepiej poszukać...

Jula84 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2008-07-01, 22:08   #183
palema
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez iinnkkaa Pokaż wiadomość
musisz się zgłosić do agencji hostess, bardzo dużo jest takich na rynku. najlepiej zrób rozeznanie, które mają sporo zleceń i do takiej zadzwoń/pójdź osobiście/ wyślij e-maila (zazwyczaj wymagają przesłania zdjęć, ale najlepiej dowiesz się u źródła)
możesz też poszukać na stronach z ogłoszeniami o pracy - zawsze się znajdzie jakieś ogłoszenie o hostessach!

...you will learn how to not quit
when things get hard in your life...

l o o k i n g f o r a n i n s p i r a t i o n
palema jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-03-18, 14:45   #184
Niucha3107
BAN stały

GG do Niucha3107
Question Kasa...

Jest coś co mnie dręczy Mianowicie to, że brakuje mi kasy na drobne wydatki. Od rodziców kieszonkowego nie otrzymuje. Nie chce ich ciągle prosić o kase na moje drobiazgi. Przyznam, że jest to trudne, gdyż ja nie mogę jeszcze pracować, bo mam zamało lat. Macie może jakieś rady.? Jak mogę zarobić trochę kasy.?
+ jest to naprawde dla mnie ciężkasprawa, komplikuje to jeszcze to, że mieszkam na wsi. Jakieś rady mimo to.?
Zdaje sobie spraw z tego, że ciężko jest mi coś poradzić ale prosze o wyrozumiałość.
Niucha3107 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-03-18, 15:02   #185
Hyysteria
Raczkowanie

Dot.: Kasa...

może sprzedaj coś na allegro?
Hyysteria jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-03-18, 15:05   #186
*Antoinette*
Wtajemniczenie

No właśnie, jeśli masz jakieś niepotrzebne ciuchy czy bibeloty w dobrym stanie to możesz spróbować sprzedać na allegro. Zawsze coś zarobisz, a przy okazji porządek się zrobi

*Antoinette* jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-03-18, 15:10   #187
Słodkaaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Hyysteria Pokaż wiadomość
może sprzedaj coś na allegro?
Cytat:
Napisane przez *Antoinette* Pokaż wiadomość
No właśnie, jeśli masz jakieś niepotrzebne ciuchy czy bibeloty w dobrym stanie to możesz spróbować sprzedać na allegro. Zawsze coś zarobisz, a przy okazji porządek się zrobi
jezeli ma za malo lat na prace, to na zalozenie konta na all tez
Słodkaaa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2009-03-18, 15:12   #188
Niucha3107
BAN stały

GG do Niucha3107

To już jest coś. Dziękuje. Może wiecie czy żeby sprzedawać na allegro trzeba mieć 18 lat.? Wgl jak to wygląda.? No i czekam na dalsze propozycje.
Stary 2009-03-18, 15:18   #189
ankasz
Zakorzenienie

Jesli masz stały dostep do komputera to daj ogłoszenie o przepisywaniu tekstów na komputer.

mam orta w poście? daj znać, nie obrażę się
ankasz jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-03-18, 15:20   #190
*Antoinette*
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Słodkaaa Pokaż wiadomość
jezeli ma za malo lat na prace, to na zalozenie konta na all tez
No racja, zapomniałam. Tak, na allegro trzeba być pełnoletnim żeby mieć konto. Choć nie wiem czy ktoś to sprawdza...

*Antoinette* jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-03-18, 15:23   #191
Niucha3107
BAN stały

GG do Niucha3107

Mmm... W takim razie pomyśle nad tym allegro może mój starszy brat pomoże ;D No ale o co chodzi z tym ogłoszeniem o przepisywaniu.? Dokładniej poproszę ;/

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2009-03-18, 15:48   #192
Słodkaaa
Zakorzenienie

Cytat:
No racja, zapomniałam. Tak, na allegro trzeba być pełnoletnim żeby mieć konto. Choć nie wiem czy ktoś to sprawdza...
pewnie nie,a le wiesz w razie jakiejs wpadki.... warto byc pelnoletnim
Słodkaaa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-03-18, 16:32   #193
ulinkaaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Słodkaaa Pokaż wiadomość
pewnie nie,a le wiesz w razie jakiejs wpadki.... warto byc pelnoletnim
w nicości za oknem, gdy budzą się mgły...
ulinkaaa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-03-18, 16:33   #194
nieprzytomna
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Niucha3107 Pokaż wiadomość
Mmm... W takim razie pomyśle nad tym allegro może mój starszy brat pomoże ;D No ale o co chodzi z tym ogłoszeniem o przepisywaniu.? Dokładniej poproszę ;/
Ja też bym poprosiła bo brzmi interesująco
Stary 2009-03-18, 16:48   #195
Clevleen
Zadomowienie

Ja też się przyczyniam do prośby o szczegóły .

A propo pracy, ja sama "pracuję" jako konsultantka Avon (pomimo, że jestem bardzo młoda ), konto jest na mamę, ale tak realnie to tylko ja się tym zajmuję. I udaje się wyciągnąć jakieś 150 zł na drobne wydatki
Stary 2009-03-18, 17:10   #196
ankasz
Zakorzenienie

Cytat:

dajesz ogłoszenie o przepisywaniu tekstów na komputer. Ktoś ci daje napisane odręcznie, a ty to wklepujesz w kompa. I tyle. W zależności czy mieszkasz obok wiekszego czy mniejszego miasta dostajesz od 1zł-2 zł za kartkę A4 wersji komputerowej.

mam orta w poście? daj znać, nie obrażę się
ankasz jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-03-18, 17:16   #197
gryzelda
Zadomowienie

Zawsze konto na allegro mozesz zalozyc dla rodzica, starszego rodzenstwa...
gryzelda jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-03-18, 17:27   #198
Elfia4
DOMator

Może spróbuj pracy jako hostessa przy promocjach. Jedyny warunek to łatwy dojazd do jakiegoś większego miasta, gdzie bywają promocje, a więc potrzebne są hostessy i jeśli jest to promocja produktów spożywczych to ważna książeczka zdrowia. Zwykle stawka to 10 zł netto (czyli na rękę) za godzinę. Stoisz od 5-6 do 10 godzin.
Poszukaj na necie agencji hostess i wyślij formularze aplikacyjne dostępne na ich stronie.
Bez problemu mozna też dorobić rozdając ulotki, ale to zajęcie na ogół słabiej płatne.
Elfia4 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-03-18, 17:40   #199
nieprzytomna
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez ankasz Pokaż wiadomość
dajesz ogłoszenie o przepisywaniu tekstów na komputer. Ktoś ci daje napisane odręcznie, a ty to wklepujesz w kompa. I tyle. W zależności czy mieszkasz obok wiekszego czy mniejszego miasta dostajesz od 1zł-2 zł za kartkę A4 wersji komputerowej.
Hm... patrząc na szkodliwość takiej pracy(wzrok, kręgosłup, brak ruchu), to bardzo niska stawka. Nie wiem czy byłabym w stanie napisać przez godzinę więcej niż 3 strony, a to wychodzi na godzinę w najgorszym wypadku 3 zł... Śmieszna stawka, nie warte zachodu moim zdaniem. Lepiej już roznosić ulotki

---------- Dopisano o 18:40 ---------- Poprzedni post napisano o 18:38 ----------

Cytat:
Napisane przez Elfia4 Pokaż wiadomość
Może spróbuj pracy jako hostessa przy promocjach. Jedyny warunek to łatwy dojazd do jakiegoś większego miasta, gdzie bywają promocje, a więc potrzebne są hostessy i jeśli jest to promocja produktów spożywczych to ważna książeczka zdrowia. Zwykle stawka to 10 zł netto (czyli na rękę) za godzinę. Stoisz od 5-6 do 10 godzin.
Poszukaj na necie agencji hostess i wyślij formularze aplikacyjne dostępne na ich stronie.
Bez problemu mozna też dorobić rozdając ulotki, ale to zajęcie na ogół słabiej płatne.
Wizażanka pisała, że nie ma 18 lat...
Nie wiem ile ich ma, ale jeśli np 14 to raczej nie ma co liczyć na stanowisko hostessy...
Stary 2009-03-18, 18:24   #200
salamanca
BAN stały

Cytat:
Jest coś co mnie dręczy Mianowicie to, że brakuje mi kasy na drobne wydatki. Od rodziców kieszonkowego nie otrzymuje. Nie chce ich ciągle prosić o kase na moje drobiazgi. Przyznam, że jest to trudne, gdyż ja nie mogę jeszcze pracować, bo mam zamało lat. Macie może jakieś rady.? Jak mogę zarobić trochę kasy.?
+ jest to naprawde dla mnie ciężkasprawa, komplikuje to jeszcze to, że mieszkam na wsi. Jakieś rady mimo to.?
Zdaje sobie spraw z tego, że ciężko jest mi coś poradzić ale prosze o wyrozumiałość.
Cześć !
Jeśli chodzi o zarobienie paru groszy to powiedz ile masz lat? Jeśli 16 to możesz zostać konsultantką Oriflame, jeśli nie to może zostać konsultantką Twoja mama, a Ty możesz się tylko tym zajmować i zarabiać Ja jak się lepiej postaram to wyciągam nawet 300 zł !

Drugim pomysłem jest robienie biżuterii W tym momencie robię sobie konkurencję, ale co tam.. trzeba się wspierać Poszukaj na allegro w odnośniku "Akcesoria jubilerskie", koralików itp i zainwestuj np. 50 zł. Ja tak zaczęłam, kupiłam trochę rzeczy za 50 zł i zaczęłam robić i wystawiać na allegro moją biżuterię. Na początku kokosów nie było, bo to co zarobiłam inwestowałam dalej w nowe akcesoria, koraliki, kamienie itp. Ale teraz zarabiam nawet sporo jeśli dużo sprzedam A konto na allegro możesz założyć na mamę Jeśli chcesz znać jakieś szczegóły napisz do mnie prywatną wiadomość.

Pozdrawiam i życzę powodzenia
salamanca jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-03-18, 18:32   #201
Hyysteria
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez gryzelda Pokaż wiadomość
Zawsze konto na allegro mozesz zalozyc dla rodzica, starszego rodzenstwa...
No właśnie Po co stwarzać problemy tam gdzie ich nie ma?

Cytat:
Napisane przez nieprzytomna Pokaż wiadomość
Hm... patrząc na szkodliwość takiej pracy(wzrok, kręgosłup, brak ruchu), to bardzo niska stawka. Nie wiem czy byłabym w stanie napisać przez godzinę więcej niż 3 strony, a to wychodzi na godzinę w najgorszym wypadku 3 zł... Śmieszna stawka, nie warte zachodu moim zdaniem. Lepiej już roznosić ulotki

---------- Dopisano o 18:40 ---------- Poprzedni post napisano o 18:38 ----------

To zależy jak szybko piszę na komputerze, poza tym przepisując teksty podszkoli się przy okazji w szybki pisaniu, to się zawsze przyda. Ja bym jednak wolała posiedzieć trochę przed kompem niż marznąć na dworze, prosząc ludzi aby wzięli ulotkę. Zresztą tam też kokosów nie dostanie.
Hyysteria jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-03-18, 19:30   #202
Niucha3107
BAN stały

GG do Niucha3107

Ja mam 14 lat. Kurczę czyli na hostesse nie mam szans. Co do przepisywania tekstów to również uważam, że to zbyt niska płaca. (mimo to oczywiście bardzo dziękuje za radę) No, bo ja mam szkołę... Chciałabym być konsultantką Oriflame czy Avon tak jak radziła salamanca. Robienie biżuterii... Mmm...to też nie jest zły pomysł tylko trzeba zainwestować... No tak. Jeśli chodzi o konto na allegro to chyba nie bedzie problemu.
Stary 2009-03-18, 20:41   #203
Reijel
Wtajemniczenie

Napisałaś, że nie otrzymujesz od rodziców kieszonkowego. Dlaczego? Rozmawiałaś z nimi o tym? Rozumiem, jeżeli macie w domu trudną sytuację finansową, ale porozmawiać zawsze można.

Edytowane przez Reijel
Czas edycji: 2009-03-18 o 20:42 Powód: dopisek
Reijel jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2009-03-18, 21:03   #204
Aggie125
Zakorzenienie

GG do Aggie125

Cytat:
Ja mam 14 lat. Kurczę czyli na hostesse nie mam szans. Co do przepisywania tekstów to również uważam, że to zbyt niska płaca. (mimo to oczywiście bardzo dziękuje za radę) No, bo ja mam szkołę... Chciałabym być konsultantką Oriflame czy Avon tak jak radziła salamanca. Robienie biżuterii... Mmm...to też nie jest zły pomysł tylko trzeba zainwestować... No tak. Jeśli chodzi o konto na allegro to chyba nie bedzie problemu.
A nie wybrzydzasz za bardzo?
W Twoim wieku jest bardzo male szansa na zdobycie legalnej i dodatkowej pracy. Jeśli placa za przepisywanie jest dla Ciebie za mala, to jakiej kwoty oczekujesz?

Aby robić biżuterię, najpierw musisz zainwestować w akcesoria, których koszt zwróci Ci sie dopiero po pewnym czasie. Robienie bizu nie jest bardzo skomplikowane, ale nie oczekuj, że od razu uda Ci sie jej sporo sprzedać. Dot ego też trzeba trochę wprawy.

Wymiana -lakiery do paznokci (OPI, MySecret, LA Colors, Sinful Colors, Revlon, Essence) oraz perfumy (Voile d'Ambre YR, Cedre SL)
https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=229655

Edytowane przez Aggie125
Czas edycji: 2009-03-18 o 21:04
Aggie125 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-03-18, 21:56   #205
malaDarunia
Wtajemniczenie

Send a message via Skype™ to malaDarunia

Cytat:
oczywiście że sprawdzają.
mnie kazali wysłać kopię dowodu osobistego.
kiedyś nie sprawdzali, ale jak widać-robią z tym porządek. i bardzo dobrze
Stary 2009-03-18, 22:02   #206
salamanca
BAN stały

Cytat:
Napisane przez Reijel Pokaż wiadomość
Napisałaś, że nie otrzymujesz od rodziców kieszonkowego. Dlaczego? Rozmawiałaś z nimi o tym? Rozumiem, jeżeli macie w domu trudną sytuację finansową, ale porozmawiać zawsze można.
Zgadzam się. Powinnaś z nimi porozmawiać.
salamanca jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-03-18, 22:14   #207
magda s.
Zakorzenienie

mozesz chyba legalnie pracowac (za zgoda rodzicow) dorywczo i w ograniczonej liczbie godzin...np. w restauracji, sklepie itp (jakies prace porzadkowe)...
skoro mieszkasz na wsi, to zorientuj sie czy sasiedzi nie potrzebuja pomocy przy jakiejs pracy, ktora jestes w stanie wykonac....nawet sezonowo, ale zawsze to cos
magda s. jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2009-03-18, 22:21   #208
wiolkaa85
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Aggie125 Pokaż wiadomość
A nie wybrzydzasz za bardzo?
W Twoim wieku jest bardzo male szansa na zdobycie legalnej i dodatkowej pracy. Jeśli placa za przepisywanie jest dla Ciebie za mala, to jakiej kwoty oczekujesz?

Aby robić biżuterię, najpierw musisz zainwestować w akcesoria, których koszt zwróci Ci sie dopiero po pewnym czasie. Robienie bizu nie jest bardzo skomplikowane, ale nie oczekuj, że od razu uda Ci sie jej sporo sprzedać. Dot ego też trzeba trochę wprawy.
Ale 1 zł za strone to bardzo mala stawka.
Tez uwazam, ze nie warto sie tym trudzic.

Sprzedaz na Allegro jest ok, bycie konsultantka tez.
A dodatkowo poszperaj po internecie za jakims ogloszeniem o pisaniu, przepisywaniu tekstow - moze cos sie znajdzie za lepsze pieniadze??
wiolkaa85 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-03-18, 23:28   #209
Tyris
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Clevleen Pokaż wiadomość
Ja też się przyczyniam do prośby o szczegóły .

A propo pracy, ja sama "pracuję" jako konsultantka Avon (pomimo, że jestem bardzo młoda ), konto jest na mamę, ale tak realnie to tylko ja się tym zajmuję. I udaje się wyciągnąć jakieś 150 zł na drobne wydatki

ahahahahahahahahahahhaha a to sie usmialam PANIOM Z AVONU I ORIFLEJMU DZIEKUJEMY!

taaa wlasnie identycznym tekstem probowala mnie namowic konsultantka zebym zostala konsultantka.. kochana.. mam nadzieje ze masz troche oleju w glowie..bo ja przez jakies 3 lata comiesiac panicznie szukalam 70zl zeby doplacic do kazdego zamowienia.

Praca.. wbrew pozorom to wlasnie na wsi masz wieksze szanse.. W sezonie mozesz zatrudnic sie do pomocy na polu, w sadach. Mlodzi ludzie z miast jezdza na wies zeby dorobic.

jezeli chodiz o allegro to popros kogos o pomoc.. np brata, zeby na siebie zalozyl konto. Da sie zarobic.. nie musisz odrazu sprzedawac swojej szafy. Moze np masz jakies zdolnosci manualne? Mozesz malowac obrazki, robic wyroby ceramiczne. tylko wez pod uwage ze od kazdej aukcji jest prowizja! Zeby sie nie okazalo ze nic nie sprzedasz a przyjdzie ci rachunek na kilkadziesiat zl do zaplaty

Ja bedac nieletnia np sprzatalam mamy biuro..i zarabialam na jakies minimalne wydatki. Tak naprawde.. to najlepiej zrobic uklad z rodzicami.. np ze bedziesz sie dobrze uczyc.. sprzatac a w zamian prosisz ich o jakas pomoc finansowa. Zaargumentuj ze chcesz nauczyc sie planowac wydatki, moc kupic sobie rzeczy, ktore bys chciala miec a ktorych oni ci sami z siebie nie kupia.

Odradzam wszelakie czytanie internetowe reklam na mailu..skrecanie dlugopisow czy adresowanie kopert.. bo wiecej sie nameczysz niz zarobisz. Majac lat nascie nie da sie zarabiac konkretnej kasy.... chyba ze jest sie bardzo kreatywnym

Z drugiej strony troche mnie zabila wasza wypowiedz..... przepraszam....ale jakie wydatki ma 14 latka? Chodzisz glodna? w podartych ciuchach? Bo nie sadze... a ani kosmetykow, ani komorek za 900zl kupowac sobie co miesiac nie musisz a nie wierze zeby rodzice nie kupowali ci przynajmniej podstawowych rzeczy. Na wszystko przychodzi swoj czas... Jak bedziecie miec "dziescia" lat to zobaczycie jak to jest wstawac codziennie o 7 rano i leciec na drugi koniec miasta zeby przez 10 godzin zarobic tyle co kot naplakal.
3zl za 3 strony... hyh.... 10zl za godzine = rok wczesniej zylaki :/ wiec ne wiem czy to taka straszna opcja...

Edytowane przez Tyris
Czas edycji: 2009-03-18 o 23:35
Tyris jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2009-03-19, 10:05   #210
gryzelda
Zadomowienie

Co do avonu to nie jest tak zle... u mnie bylo roznie ale ok 50 zl da sie zarobic czasem wiecej, a gdy bedziesz widziec ze Ci nie idzie poprostu podziekujesz i koniec zabawy. Tyris rozumiem ze Tobie sie nie udalo ale to nie znaczy ze nie moze sprobowac jesli w klasie nie ma nikogo w avonie to uwazam ze jak najbardziej kolezanki moga zbrac do domu mama moze cos zamowi... Moim zdaniem to przy tej "pracy" to najwazniejsza jest szczerosc nie warto namawiac kogos do zakupu jesli sama nie znasz jakies produktu. Osoby ktore beda chcialy cos kupic beda widziec ze nie najwazniejsze jest to aby ktos zrobil zamowienie, lecz to aby klient byl zadowolony.
gryzelda jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Forum plotkowe

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości