![]() |
#181 |
Zakorzenienie
|
Dot.: JAK kombinujecie kasę????:D
a na czym dokladnie polega praca hostessy? stoisz z danym produktem i zachecasz ludzi do sprobowania?
i czy moge isc tak o do supermarketu i zapytac czy potrzebuja takiej osoby czy trzeba zglosic sie gdzies indziej? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#182 |
Wtajemniczenie
|
Ja raz na jakiś czas widuję takie ogłoszenia na różnych portalach internetowych, gdzie są ogłoszenia o pracę. Moze tak najlepiej poszukać...
![]() |
#183 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() możesz też poszukać na stronach z ogłoszeniami o pracy - zawsze się znajdzie jakieś ogłoszenie o hostessach!
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#184 |
BAN stały
|
![]()
Jest coś co mnie dręczy
![]() + jest to naprawde dla mnie ciężkasprawa, komplikuje to jeszcze to, że mieszkam na wsi. ![]() Zdaje sobie spraw z tego, że ciężko jest mi coś poradzić ale prosze o wyrozumiałość. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#185 |
Raczkowanie
|
Dot.: Kasa...
może sprzedaj coś na allegro?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#186 |
Wtajemniczenie
|
No właśnie, jeśli masz jakieś niepotrzebne ciuchy czy bibeloty w dobrym stanie to możesz spróbować sprzedać na allegro. Zawsze coś zarobisz, a przy okazji porządek się zrobi
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#187 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#188 |
BAN stały
|
To już jest coś. Dziękuje. Może wiecie czy żeby sprzedawać na allegro trzeba mieć 18 lat.? Wgl jak to wygląda.? No i czekam na dalsze propozycje.
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#189 |
Zakorzenienie
|
Jesli masz stały dostep do komputera to daj ogłoszenie o przepisywaniu tekstów na komputer.
![]() |
#190 |
Wtajemniczenie
|
No racja, zapomniałam. Tak, na allegro trzeba być pełnoletnim żeby mieć konto. Choć nie wiem czy ktoś to sprawdza...
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#191 |
BAN stały
|
Mmm... W takim razie pomyśle nad tym allegro może mój starszy brat pomoże ;D No ale o co chodzi z tym ogłoszeniem o przepisywaniu.? Dokładniej poproszę ;/
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#192 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#193 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#194 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#195 |
Zadomowienie
|
Ja też się przyczyniam do prośby o szczegóły
![]() A propo pracy, ja sama "pracuję" jako konsultantka Avon (pomimo, że jestem bardzo młoda ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#196 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
dajesz ogłoszenie o przepisywaniu tekstów na komputer. Ktoś ci daje napisane odręcznie, a ty to wklepujesz w kompa. I tyle. W zależności czy mieszkasz obok wiekszego czy mniejszego miasta dostajesz od 1zł-2 zł za kartkę A4 wersji komputerowej.
![]() |
![]() |
#197 |
Zadomowienie
|
Zawsze konto na allegro mozesz zalozyc dla rodzica, starszego rodzenstwa...
![]() |
#198 |
DOMator
|
Może spróbuj pracy jako hostessa przy promocjach. Jedyny warunek to łatwy dojazd do jakiegoś większego miasta, gdzie bywają promocje, a więc potrzebne są hostessy i jeśli jest to promocja produktów spożywczych to ważna książeczka zdrowia. Zwykle stawka to 10 zł netto (czyli na rękę) za godzinę. Stoisz od 5-6 do 10 godzin.
Poszukaj na necie agencji hostess i wyślij formularze aplikacyjne dostępne na ich stronie. Bez problemu mozna też dorobić rozdając ulotki, ale to zajęcie na ogół słabiej płatne. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#199 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 18:40 ---------- Poprzedni post napisano o 18:38 ---------- Cytat:
Nie wiem ile ich ma, ale jeśli np 14 to raczej nie ma co liczyć na stanowisko hostessy...
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#200 | |
BAN stały
|
Cytat:
![]() Jeśli chodzi o zarobienie paru groszy to powiedz ile masz lat? Jeśli 16 to możesz zostać konsultantką Oriflame, jeśli nie to może zostać konsultantką Twoja mama, a Ty możesz się tylko tym zajmować i zarabiać ![]() ![]() Drugim pomysłem jest robienie biżuterii ![]() ![]() ![]() ![]() Pozdrawiam i życzę powodzenia ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#201 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#202 |
BAN stały
|
Ja mam 14 lat. Kurczę czyli na hostesse nie mam szans. Co do przepisywania tekstów to również uważam, że to zbyt niska płaca. (mimo to oczywiście bardzo dziękuje za radę) No, bo ja mam szkołę... Chciałabym być konsultantką Oriflame czy Avon tak jak radziła salamanca. Robienie biżuterii... Mmm...to też nie jest zły pomysł tylko trzeba zainwestować... No tak. Jeśli chodzi o konto na allegro to chyba nie bedzie problemu.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#203 |
Wtajemniczenie
|
Napisałaś, że nie otrzymujesz od rodziców kieszonkowego. Dlaczego? Rozmawiałaś z nimi o tym? Rozumiem, jeżeli macie w domu trudną sytuację finansową, ale porozmawiać zawsze można.
Edytowane przez Reijel Czas edycji: 2009-03-18 o 20:42 Powód: dopisek |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#204 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
W Twoim wieku jest bardzo male szansa na zdobycie legalnej i dodatkowej pracy. Jeśli placa za przepisywanie jest dla Ciebie za mala, to jakiej kwoty oczekujesz? Aby robić biżuterię, najpierw musisz zainwestować w akcesoria, których koszt zwróci Ci sie dopiero po pewnym czasie. Robienie bizu nie jest bardzo skomplikowane, ale nie oczekuj, że od razu uda Ci sie jej sporo sprzedać. Dot ego też trzeba trochę wprawy.
Wymiana -lakiery do paznokci (OPI, MySecret, LA Colors, Sinful Colors, Revlon, Essence) oraz perfumy (Voile d'Ambre YR, Cedre SL) https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=229655 Edytowane przez Aggie125 Czas edycji: 2009-03-18 o 21:04 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#205 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
mnie kazali wysłać kopię dowodu osobistego. kiedyś nie sprawdzali, ale jak widać-robią z tym porządek. i bardzo dobrze ![]()
![]() |
![]() |
#206 |
BAN stały
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#207 |
Zakorzenienie
|
mozesz chyba legalnie pracowac (za zgoda rodzicow) dorywczo i w ograniczonej liczbie godzin...np. w restauracji, sklepie itp (jakies prace porzadkowe)...
skoro mieszkasz na wsi, to zorientuj sie czy sasiedzi nie potrzebuja pomocy przy jakiejs pracy, ktora jestes w stanie wykonac....nawet sezonowo, ale zawsze to cos ![]()
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#208 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Tez uwazam, ze nie warto sie tym trudzic. Sprzedaz na Allegro jest ok, bycie konsultantka tez. A dodatkowo poszperaj po internecie za jakims ogloszeniem o pisaniu, przepisywaniu tekstow - moze cos sie znajdzie za lepsze pieniadze?? |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#209 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
ahahahahahahahahahahhaha a to sie usmialam ![]() taaa ![]() Praca.. wbrew pozorom to wlasnie na wsi masz wieksze szanse.. W sezonie mozesz zatrudnic sie do pomocy na polu, w sadach. Mlodzi ludzie z miast jezdza na wies zeby dorobic. jezeli chodiz o allegro to popros kogos o pomoc.. np brata, zeby na siebie zalozyl konto. Da sie zarobic.. nie musisz odrazu sprzedawac swojej szafy. Moze np masz jakies zdolnosci manualne? Mozesz malowac obrazki, robic wyroby ceramiczne. tylko wez pod uwage ze od kazdej aukcji jest prowizja! Zeby sie nie okazalo ze nic nie sprzedasz a przyjdzie ci rachunek na kilkadziesiat zl do zaplaty Ja bedac nieletnia np sprzatalam mamy biuro..i zarabialam na jakies minimalne wydatki. Tak naprawde.. to najlepiej zrobic uklad z rodzicami.. np ze bedziesz sie dobrze uczyc.. sprzatac a w zamian prosisz ich o jakas pomoc finansowa. Zaargumentuj ze chcesz nauczyc sie planowac wydatki, moc kupic sobie rzeczy, ktore bys chciala miec a ktorych oni ci sami z siebie nie kupia. Odradzam wszelakie czytanie internetowe reklam na mailu..skrecanie dlugopisow czy adresowanie kopert.. bo wiecej sie nameczysz niz zarobisz. Majac lat nascie nie da sie zarabiac konkretnej kasy.... chyba ze jest sie bardzo kreatywnym ![]() Z drugiej strony troche mnie zabila wasza wypowiedz..... przepraszam....ale jakie wydatki ma 14 latka? Chodzisz glodna? w podartych ciuchach? Bo nie sadze... a ani kosmetykow, ani komorek za 900zl kupowac sobie co miesiac nie musisz a nie wierze zeby rodzice nie kupowali ci przynajmniej podstawowych rzeczy. Na wszystko przychodzi swoj czas... Jak bedziecie miec "dziescia" lat to zobaczycie jak to jest wstawac codziennie o 7 rano i leciec na drugi koniec miasta zeby przez 10 godzin zarobic tyle co kot naplakal. 3zl za 3 strony... hyh.... 10zl za godzine = rok wczesniej zylaki :/ wiec ne wiem czy to taka straszna opcja... Edytowane przez Tyris Czas edycji: 2009-03-18 o 23:35 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#210 |
Zadomowienie
|
Co do avonu to nie jest tak zle... u mnie bylo roznie ale ok 50 zl da sie zarobic czasem wiecej, a gdy bedziesz widziec ze Ci nie idzie poprostu podziekujesz i koniec zabawy. Tyris rozumiem ze Tobie sie nie udalo ale to nie znaczy ze nie moze sprobowac
![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 08:50.