|
|
#4621 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Anglia :)
Petersburski bogacz uchodzący za mecenasa sztuki, zaprosił kiedyś na filiżankę herbaty Henryka Wieniawskiego i jakby mimochodem, dodał: - Może pan także wziąć ze sobą skrzypce. - Dziękuję w imieniu skrzypiec, ale one herbaty nie piją! PRZYNAJMNIEJ ≠ BYNAJMNIEJ
|
|
|
|
#4622 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ryanair mnie drażni niemiłosiernie, niech w końcu jakaś porządna linia zacznie latać do Poznania. A moi niemieccy goście już 5 dzień nas raczą swoją obecnością, nie jest źle, ale tydzień to nieco za długo. Lubię odpocząć w spokoju jak wracam z pracy a nie zabawiać kogoś i to po niemiecku.
|
|
#4623 |
|
Raczkowanie
|
Olkaja kartę dostałam bardzo szybko, chyba w niecaly tydzień.Co do badań to powinnas zrobić bezpłatnie i ile są refundowane przez NFZ.
|
|
|
|
#4624 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#4625 |
|
Raczkowanie
|
o tej karcie ehic czytałam też tutaj http://polkadot.pl/pl/forum/zycie/karta_ehic
Nie żebym reklame robiła czy coś w tym stylu |
|
|
|
#4626 |
|
Zakorzenienie
|
Czesc dziewczyny dawno mnie nie było
![]() Wenedka a kiedy znowu do UK przyjedziesz ?? Atka to super mialaś powrót do Uk opóźnienie , tłok -- sama przyjemność ![]() Ja też skorzystałam z linka i wypełniłam formularz Ja chyba też moge z tego skorzystać ??? pomimo ze pracuje przez agencje kilkanascie dni w miesiacu ?? bo mi odbijaja NIn z tego co widze na czekach .... Dziewczyny orientuje sie któraś może jak wyglada praca housekeeper w hotelu ( sprzątanie pokoi ) czy tam sa jakieś zmiany ze sie pracuje na rano i na popołudnie ?? i czy wiecie jak wyglada godzinowo etat cały a pół etatu.... Bo staram sie o prace w dwóch hotelach narazie przysłali mi do domu aplikacje i mam zaniesc . Ale nie mam zielonego pojecia jak to tam wyglada aha i jak myslicie jesli dostane prace to sa szanse ze mnie puszcza 30 lipca hmmm mam kupiony bilet do Polski od ponad miesiaca na 2 tyg ale jak myslicie puszcza mnie czy nie bardzo ??? chocby na tydzien?? ) bo kurcze mam slub kuzynki , jestem zapisana na 14 sierpnia na egz z prawka i dotego musimy załatwic muzyke na wesele -- i mnie to przeraza bo praca jest dla mnie wazniejsza bo kurde cizko o nia tutaj a ja mam takiego pecha ze zawsze oferty pracy pojawiaja sie przed moim wylotem do Polski !!!!! a potem jest cisza <płacze> |
|
|
|
#4627 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
#4628 |
|
Zakorzenienie
|
Lovely tzn ??? możesz napisać coś wiecej.
Ja kurcze nie mam za bardzo wyjścia bo tu ciężko z pracą a musze od czegoś zacząć bo ta fabryka to porażka poprostu. Do mojego domu wrpwadził sie teraz ciapaty on pracuje w biurze podatkowym ma sie tam własnie też zapytać o prace - sprzątanie ale jak na złość szef wyjechał na wakacje i trzeba czekać. No i tu też nie wiem czy wogóle by coś miał dla mnie no i na jaki etat i za ile. Bo chciałabym pracować w końcu codziennie np po 6 godz a nie dwa czy trzy raz w tyg heh. |
|
|
|
#4629 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Nie wyrabialam sie. Slyszalam od znajomych które pracowaly w wiekszych i lepszych hotelach , ze tez nie chwalily sobie takiej pracy i mialy gorzej niz ja bo mialy 20min. na pokój ale tam tez trzeba bylo myc lodówki w pokojach. Zmieniasz posciel, wycierasz kurze. odkurzasz. Czasem trzeba bardziej sie wysilic bo zaqlezy kto mieszkal w pokoju i jaki porzadek po sobie zostawil. W lazience wszystko: lustro, zlew, toalete, kafelki, prysznic, podloge. Zalezy pewnie od Hotelu. Zawsze mozesz spróbowac moze nie bedzie tak zle. Pozatym chociaz tymczasowo jakbys miala popracowac.Ale moze wiecej ktos inny Ci jeszcze cos napsize... Moze Kuseczka ?
|
|
|
#4630 |
|
BAN stały
|
Oj taa Sysuniu,ta podróż byłą bardzo męcząca.Mieliśmy za to koło siebie zabawna kobietke,z ktorę przez prawie całą droge żartowalismy.
Noi pod koniec podróży miała niezbyt fajnie,bo autobus pojechał inną droge,zapomnieli że mają jedną osobe na Brighton.Także zamaist w londynie wysiąść,bo jechał autobus do niej to,pojechała do soton,Portsmounth, a na końcu do Brighton.A my z tż-tem powiedzileismy sobie to była ostatnia podróż autobusem,bedziemy jeżdzić naszym autkiem.niesety tak wyszło że nasze autko w Uk zostało.W grudniu zajedziemy nowym,takie są plany ![]() Ja póki co jestem bez pracy,narazie się lenie.Jutro wybiore się do agencjii,dzisiaj robie sobie jeszcze leniuchowanie. |
|
|
|
#4631 |
|
Zakorzenienie
|
a może olka się wypowie
nie podjęłabym się takiej pracy więcej jeśli życie by mni enie zmusiło... Praca okropna, nie wyrobisz się ze sprzątaniem- zostajesz po godzinach i za free robisz. Ja zostawałam czasem godzinę i moze wiecej.. Fizycznie bardzo męcząca, kręgosłup boli od ścielenia łóżek, dziewczyny szybko uciekają od takiej pracy... ale... Możesz spróbować sobie, jak najbardziej.. Popracujesz tydzień dwa, dorobisz sobie kilka groszy i zdobędziesz z nowe doświadczenie
|
|
#4632 |
|
Zakorzenienie
|
Synunia, przyjeżdżam 11 września, już na stałe
![]() Tzn. taki jest plan.
Petersburski bogacz uchodzący za mecenasa sztuki, zaprosił kiedyś na filiżankę herbaty Henryka Wieniawskiego i jakby mimochodem, dodał: - Może pan także wziąć ze sobą skrzypce. - Dziękuję w imieniu skrzypiec, ale one herbaty nie piją! PRZYNAJMNIEJ ≠ BYNAJMNIEJ
|
|
|
|
#4633 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A ile miałaś czasu na wysprzątanie pokoju? Czy przebierałyście sie w jakiś strój typu spódniczka , biały fartuszek ?? ![]() Sprząta sie pokoje ogólnie czy tylko wtedy jak ktoś opuszcza pokój i na to miejsce wchodzą nowi ludzie ? codziennie sie dostaje wkaz pokoi do posprzatania ?? Zaczynam sie bać bo juz chyba wiem dlaczego tą prace zdobyć najłatwiej .
|
|
|
|
|
#4634 |
|
Zadomowienie
|
Lovely_Girl wywołałaś mnie
Co do pracy na housekeeping'u każdy ma inne zdanie bo to zależy na jaki hotel się trafi, jak dana osoba sobie radzi itp. Są dni kiedy jest lekko ale są też dni, kiedy pokoje są bardzo brudne. Moja mama np. za nadgodziny ma płacone, czyli jak się nie wyrobi ze sprzątaniem w 8 godzin za kolejne jej nadal płacą. Do tego ma śniadania i obiady za darmo w hotelu. Ostatnio dostała kupon na totolotka a teraz bon Ł20 na zakupy w centrum handlowym. A jak to wygląda? Musisz nosić uniform(zazwyczaj czarne spodnie+koszulkę firmową) a nie spódniczkę ![]() Twoje pokoje sprawdza supervisor i jeśli coś jest nie tak najprawdopodobniej wróci Cię do tego pokoju abyś to poprawiła, sami tego nie robią. Jak się wdrożysz nie będzie już tak ciężko. Ja szybko sprzątałam pokoje choć zajęło mi to trochę czasu zanim doszłam do takiej wprawy ![]() Ale dziś piękna pogoda w MAN Dziewczyny mam mało czasu ostatnio, nie mogę się porządnie wyspać a co dopiero posiedzieć dłużej na necie. Mimo to postaram się was częściej odwiedzać. Jakoś nie mogę żyć bez wizażu
|
#4635 |
|
BAN stały
|
Ja tylko w weekend pracowałam w hotelu,w ciągu 4 godzin bo tyle pracowałam obskoczyłam 10 pokoi.Było co się namachac,bo a to się odkurzało,podłoge umyło,pościel zmieniało.A w co poniektórych pokojach był taki syf,że szkoda gadac.
U mnie w Soton,też fajna pogoda,cieplutko.Odwiedzi ałam już sklepy,Aldika nam powiększyli. Ide zaraz zjeśc obiad,kupiłam sobie ruskie pierogi.Nie czekam na tz-ta bo ten będzie dopiero przed 19.
|
|
|
|
#4636 |
|
Zakorzenienie
|
czesc dziewczynki
![]() Pogoda cudna, w koncu prawdziwe lato. Najcieplejszy dzien w tym roku w UK ![]() Dzis idziemy swietowac, ze nasi gosccie jutro jada i zabieramy ich do restauracji z ogrodem. Nie moge sie doczekac, choc wcale glodna nie jestem. Wlasnie skonczylam jesc curry wlasnej roboty (przepis hinduski z pracy).
|
#4637 |
|
Zakorzenienie
|
Dzieki dziewczyny za wskazówki
![]() U nas też pieknie ale na jutro juz zapowiadają deszcz ciekawe jak to bedzie. Ja własnie wypełniam aplikacje przez neta bo znalazłam fajna strone z ofertami pracy - może cos sie trafi. |
|
|
|
#4638 |
|
Zadomowienie
|
to moze ja tez sie wypowiem bo pracowalam kiedys na housekeepingu. praca strasznie ciezka nie byla, lekka tez nie. trzeba bylo miec czarne spodnie i biala bluzke i dawali taki fartuszek granatowy. pokoje sprzatalo sie od ok 8-9, zalezy czy goscie juz wyszli czy sie wymeldowali. dla mnie osobiscie najgorsza zmaiana poscieli bo trzeba bylo taszczys ten wór z czysta a potem z brudna ale ogolnie spokojnie sie z praca wyrabiala, bez pospiechu.
ogólnie proponuje sprobowac, ja wcale zle nie wspominam, juz ta w fabryce potem wspominam gorzej.
|
#4639 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
nie posiadałam tak jak dziewczyny pisąły w swoich przypadkach żadnego troleja, wszystko nosiłam w worku w rękach i w wiaderku a na koniec pracy miałam już 3 worki ( z brudnymi szmatkami i śieciami) pracowałam w ... długaśnej sukience, tak więc nie raz zostawiłabym zęby na podłodze... codziennie mialam wykaz pokoi, ale w większości się powtarzały... PS może akurat uda ci się trafić na taki hotel jak kuseczki mama pracuje, spróbuj może będziesz miała szczęście... a pogoda piękna tyle tylko że szkoda że jeden dzień taki ma u mnie być.... A za dwa tygodnie jadę (jak ja to mówię ) na dożynki szkockie do Stirling
|
|
|
#4640 |
|
BAN stały
|
[quote=atka83;8066324]Ja tylko w weekend pracowałam w hotelu,w ciągu 4 godzin bo tyle pracowałam obskoczyłam 10 pokoi.Było co się namachac,bo a to się odkurzało,podłoge umyło,pościel zmieniało.A w co poniektórych pokojach był taki syf,że szkoda gadac.
Jestes sprzataczka?????????? ![]() |
|
|
|
#4641 | |
|
Zakorzenienie
|
[quote=MiraKo;8072083]
Cytat:
![]() specjalnie cytuje, zeby post nie zaginal
|
|
|
|
|
#4642 | |
|
Zakorzenienie
|
[QUOTE=MiraKo;8072083]
Cytat:
TROLL i to już drugi raz na tym wątku w taki bezczelny sposób się wypowiada
|
|
|
#4643 |
|
Raczkowanie
|
dziewczyny praca na housekeepingu jak kazda inna
sysunia ty skad jestes bo mi ucieklo? naprawde tak tam kiepsko z praca?? tutaj pracy od groma...no ale pewnie cene za to sie placi np cena pokoju...nie mowie juz o domu....gratuluje zdanej matury wenedka!! moj brat tez wlasnie swietowal w pon swoje wyniki! poczytalam o tej karcie i mam plan zeby sobie moja noge wyleczyc w pl u specjalisty bo tu co sie wyprawia to szkoda gadac...same pewnie wiecie...tragedia...lekar z mi powiedzial ze oni czegos takiego jak krioterapia to nie zlecaja na moje problemy ze stopa...btw to wlasnie mam w zaleceniach od specjalisty z pl....ogolnie to zastanawiam sie czy nie pozwac mojego bylego szefa....bo to przez stanie u niego po 11 h za barem z przerwa 15 min cos takiego mi sie zrobilo...ehhh wogole marudze dzisiaj...zdycvham na jakies wirusowe zapalenie czegos....dobrze ze mam antybiotyki z pl.... nie ma to jak wlasna apteczka w domu i leczenie sie samemu.... ![]() ![]() pozdrawiam wszystkie laseczki!!
|
|
#4644 | |
|
Przyjaciel Wizaz.pl
|
Cytat:
Ponieważ - co widać gołym okiem - moje ostrzeżenia nie skutkują, otrzymujesz bana stałego. |
|
|
|
|
#4645 |
|
BAN stały
|
Oho troll powrócił.
Bye bye |
|
|
|
#4646 |
|
Raczkowanie
|
atka komu ty tak dopieklas?? moze to jakas zazdrosna kolezanka czy cos?? mnie ostatnio na n-k atakuje laseczka z ktora kiedys razem pracowalysmy, dno totalne, z cala rodzina na benefitach tu siedzi i teraz stara sie o nastepne dziecko co by wiecej wyciagnac...patologia straszna...ehhhh co zrobic..na ludzka glupote nie ma rady
|
|
#4647 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
To chyba nie jest żadna moja kolezanka,a może czort ją wie.Jedno jest pewne to jakaś biedna sfrustrowana desperatka. ![]() No to też masz nieźle,no cóż są ludzie i ludziska.
|
|
|
|
|
#4648 |
|
Raczkowanie
|
Dziewczyny czytam i czytam Was a samej pisac mi sie nie chce chociaz jest o czym - taka przybita jakas jestem...to pewnie ta fatalna pogoda. W Polsce przynajmniej slonce bylo...bleee
Napisze tylko, ze kto wyjezdza do Polski a nie ma jeszcze karty EHIC to powinnien ja sobie zafundowac ! Ja zwlekalam i wyszlo mi to bokiem, bo moj maluszek musial do szpitala na kilka dni i potrzebne bylo ubezpieczenie a ja tylko karta IN i o malo rachunku za szpital nie zaplacilam. Na szczescie w erze internetu idzie wszystko zalatwic zwlaszcza w Anglii.
|
#4649 |
|
Zadomowienie
|
dune321witaszek a co to jest ta karta i w jaki sposób można ją dostać
![]() Ta dziewczyna, która się wyśmiewała jest jakaś niepoważna Zakładam, że bardzo jej się nudziło.Byłam dziś na stadionie Manchester United Obejrzałam sobie m.in. szatnię i łazienkę z której korzystają piłkarze przed meczem. Szczerze powiedziawszy-nic nadzwyczajnego Spodziewałam się luksusów a zastałam miejsce podobne do mojej przebieralni przed w-f w czasach szkolnych
|
#4650 |
|
Zakorzenienie
|
Mnie to zawsze wiatr w oczy
Jest oferta pracy w bibliotece od 1 września, a ja przyjeżdżam 11 ![]() Nawet wymagań nie mają specjalnych :/ Kuseczko, też byłam na Old Trafford i bałam się, że spadnę z tych krzesełek
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Emigrantki
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:09.

Co do badań to robiłam morfologie, ob tarczyce, mocz i takie tam właśnie bezplatnie.Nikt nie robił problemow..hehe nie wiem moze teraz cos sie zmieniło i nagle okarze sie że już nie mogę.Nie zdziwiłabym się
Także jak widzisz generalnie troche zabawnie to wyglądało
denerwuje mnie to, że naszukałam sie na necie strony na ktorej konkretnie było by napisane co i jak, co przysługuje a co nie.Niestety nie znalazłam,a sama chciałabym wiedzieć.a tak z innej beczki..włączył mi się bulwers!!zamiawialam bilet w ryanair i bagaż główny kosztuje 24funty

?

Zakładam, że bardzo jej się nudziło.