Anglia :) - Strona 155 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe > Emigrantki

Notka

Emigrantki Emigrantki to forum dla "zagranicznych" Wizażanek. Wejdź, poznaj rodaczki, wymień się opiniami i swoim doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2008-06-30, 22:00   #4621
wenedka
Zakorzenienie

Dot.: Anglia :)

Cytat:
Napisane przez olka_222 Pokaż wiadomość
gratulation
Dziękuję
- Może pan także wziąć ze sobą skrzypce.
- Dziękuję w imieniu skrzypiec, ale one herbaty nie
piją!

PRZYNAJMNIEJ ≠ BYNAJMNIEJ
wenedka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-06-30, 22:59   #4622
koculek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez basia_81 Pokaż wiadomość
olka_222 ja jak ostatnio byłam w Pl to właśniebyłam u mojego lekarza.Powiedziałam, że mam katrte ehic, babki ją w rejestracji skserowały i był spokój.Lekarka tez dostala jakiś formularz no ale to nie moj problem.Troche kwiczała że nie wie jak go wypełnić itd.Większe szopki byly z receptami, bo czytałam, że na recepcie powinien być twój adres w Anglii.No i lekarka mi taa wpisała.Potem w aptece były szopki, bo panie nie wiedziały co zrobić(ja też nie).Wyjeła przy mnie w aptece kodeks jakis hehehe i tam było napisane, że ma z karty ehic jakis nr przepisac.Tak więc jak co to bierz do apteki tą kartę, bo wlaśnie to jest obowiązkiem farmaceuty spisać coś z tej karty czy nawet skserowac ja..nie pamietam.Wkurzona bylam bo co to kurde one jakiegos szkolenia nie mialy?tez mi problem chodziło doslownie o jakis nr z tej karty, nie pamietam jaki, no ale w sumie powiedziałam babce o jaki nr moze chodzic no ale coż..plebs jestem, nie znam się Co do badań to robiłam morfologie, ob tarczyce, mocz i takie tam właśnie bezplatnie.Nikt nie robił problemow..hehe nie wiem moze teraz cos sie zmieniło i nagle okarze sie że już nie mogę.Nie zdziwiłabym się Także jak widzisz generalnie troche zabawnie to wyglądało denerwuje mnie to, że naszukałam sie na necie strony na ktorej konkretnie było by napisane co i jak, co przysługuje a co nie.Niestety nie znalazłam,a sama chciałabym wiedzieć.a tak z innej beczki..włączył mi się bulwers!!zamiawialam bilet w ryanair i bagaż główny kosztuje 24funty
ja pół roku temu poszłam z angielskimi wynikami badań do polskiego ginekologa i mnie nie zbadano, ponieważ angielskie ubezpieczenie zdrowotne pokrywa tylko nagłe wypadki

Ryanair mnie drażni niemiłosiernie, niech w końcu jakaś porządna linia zacznie latać do Poznania.

A moi niemieccy goście już 5 dzień nas raczą swoją obecnością, nie jest źle, ale tydzień to nieco za długo. Lubię odpocząć w spokoju jak wracam z pracy a nie zabawiać kogoś i to po niemiecku.
Stary 2008-06-30, 23:04   #4623
basia_81
Raczkowanie

Olkaja kartę dostałam bardzo szybko, chyba w niecaly tydzień.Co do badań to powinnas zrobić bezpłatnie i ile są refundowane przez NFZ.
basia_81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-06-30, 23:19   #4624
olka_222
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez basia_81 Pokaż wiadomość
Olkaja kartę dostałam bardzo szybko, chyba w niecaly tydzień.Co do badań to powinnas zrobić bezpłatnie i ile są refundowane przez NFZ.
napisałam maila do dwóch kas NFZ'u ciekawe co mi odpiszą
Stary 2008-06-30, 23:41   #4625
basia_81
Raczkowanie

o tej karcie ehic czytałam też tutaj http://polkadot.pl/pl/forum/zycie/karta_ehic
Nie żebym reklame robiła czy coś w tym stylu
basia_81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-07-01, 13:47   #4626
Sysunia_d
Zakorzenienie

Czesc dziewczyny dawno mnie nie było

Wenedka a kiedy znowu do UK przyjedziesz ??

Atka to super mialaś powrót do Uk opóźnienie , tłok -- sama przyjemność

Ja też skorzystałam z linka i wypełniłam formularz Ja chyba też moge z tego skorzystać ??? pomimo ze pracuje przez agencje kilkanascie dni w miesiacu ?? bo mi odbijaja NIn z tego co widze na czekach ....

Dziewczyny orientuje sie któraś może jak wyglada praca housekeeper w hotelu ( sprzątanie pokoi ) czy tam sa jakieś zmiany ze sie pracuje na rano i na popołudnie ?? i czy wiecie jak wyglada godzinowo etat cały a pół etatu....

Bo staram sie o prace w dwóch hotelach narazie przysłali mi do domu aplikacje i mam zaniesc . Ale nie mam zielonego pojecia jak to tam wyglada aha i jak myslicie jesli dostane prace to sa szanse ze mnie puszcza 30 lipca hmmm mam kupiony bilet do Polski od ponad miesiaca na 2 tyg ale jak myslicie puszcza mnie czy nie bardzo ??? chocby na tydzien?? ) bo kurcze mam slub kuzynki , jestem zapisana na 14 sierpnia na egz z prawka i dotego musimy załatwic muzyke na wesele -- i mnie to przeraza bo praca jest dla mnie wazniejsza bo kurde cizko o nia tutaj a ja mam takiego pecha ze zawsze oferty pracy pojawiaja sie przed moim wylotem do Polski !!!!! a potem jest cisza <płacze>
Sysunia_d jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-07-01, 14:14   #4627
Lovely_Girl
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Sysunia_d Pokaż wiadomość
Dziewczyny orientuje sie któraś może jak wyglada praca housekeeper w hotelu ( sprzątanie pokoi ) czy tam sa jakieś zmiany ze sie pracuje na rano i na popołudnie ?? i czy wiecie jak wyglada godzinowo etat cały a pół etatu....

Bo staram sie o prace w dwóch hotelach narazie przysłali mi do domu aplikacje i mam zaniesc . Ale nie mam zielonego pojecia jak to tam wyglada aha i jak myslicie jesli dostane prace to sa szanse ze mnie puszcza 30 lipca hmmm mam kupiony bilet do Polski od ponad miesiaca na 2 tyg ale jak myslicie puszcza mnie czy nie bardzo ??? chocby na tydzien?? ) bo kurcze mam slub kuzynki , jestem zapisana na 14 sierpnia na egz z prawka i dotego musimy załatwic muzyke na wesele -- i mnie to przeraza bo praca jest dla mnie wazniejsza bo kurde cizko o nia tutaj a ja mam takiego pecha ze zawsze oferty pracy pojawiaja sie przed moim wylotem do Polski !!!!! a potem jest cisza <płacze>
Wypowiem sie z mojego doswiadczenia: nie polecam takiej pracy -strasznie ciezka. Ale moze kto inny ma cos innego do powiedzenia
Stary 2008-07-01, 14:20   #4628
Sysunia_d
Zakorzenienie

Lovely tzn ??? możesz napisać coś wiecej.

Ja kurcze nie mam za bardzo wyjścia bo tu ciężko z pracą a musze od czegoś zacząć bo ta fabryka to porażka poprostu.

Do mojego domu wrpwadził sie teraz ciapaty on pracuje w biurze podatkowym ma sie tam własnie też zapytać o prace - sprzątanie ale jak na złość szef wyjechał na wakacje i trzeba czekać. No i tu też nie wiem czy wogóle by coś miał dla mnie no i na jaki etat i za ile. Bo chciałabym pracować w końcu codziennie np po 6 godz a nie dwa czy trzy raz w tyg heh.
Stary 2008-07-01, 14:27   #4629
Lovely_Girl
Wtajemniczenie

Cytat:
Lovely tzn ??? możesz napisać coś wiecej.

Ja kurcze nie mam za bardzo wyjścia bo tu ciężko z pracą a musze od czegoś zacząć bo ta fabryka to porażka poprostu.

Do mojego domu wrpwadził sie teraz ciapaty on pracuje w biurze podatkowym ma sie tam własnie też zapytać o prace - sprzątanie ale jak na złość szef wyjechał na wakacje i trzeba czekać. No i tu też nie wiem czy wogóle by coś miał dla mnie no i na jaki etat i za ile. Bo chciałabym pracować w końcu codziennie np po 6 godz a nie dwa czy trzy raz w tyg heh.
Ja pracowalam pare razy co prawda bo bylam za kolezanke, która akurat wyjechala do PL. Posprzatac pokój trzeba bylo w 20 minut a Ja to robilam w pól godziny Nie wyrabialam sie. Slyszalam od znajomych które pracowaly w wiekszych i lepszych hotelach , ze tez nie chwalily sobie takiej pracy i mialy gorzej niz ja bo mialy 20min. na pokój ale tam tez trzeba bylo myc lodówki w pokojach. Zmieniasz posciel, wycierasz kurze. odkurzasz. Czasem trzeba bardziej sie wysilic bo zaqlezy kto mieszkal w pokoju i jaki porzadek po sobie zostawil. W lazience wszystko: lustro, zlew, toalete, kafelki, prysznic, podloge. Zalezy pewnie od Hotelu. Zawsze mozesz spróbowac moze nie bedzie tak zle. Pozatym chociaz tymczasowo jakbys miala popracowac.Ale moze wiecej ktos inny Ci jeszcze cos napsize... Moze Kuseczka ?
Stary 2008-07-01, 14:47   #4630
atka83
BAN stały

Oj taa Sysuniu,ta podróż byłą bardzo męcząca.Mieliśmy za to koło siebie zabawna kobietke,z ktorę przez prawie całą droge żartowalismy. Noi pod koniec podróży miała niezbyt fajnie,bo autobus pojechał inną droge,zapomnieli że mają jedną osobe na Brighton.Także zamaist w londynie wysiąść,bo jechał autobus do niej to,pojechała do soton,Portsmounth, a na końcu do Brighton.A my z tż-tem powiedzileismy sobie to była ostatnia podróż autobusem,bedziemy jeżdzić naszym autkiem.niesety tak wyszło że nasze autko w Uk zostało.W grudniu zajedziemy nowym,takie są plany

Ja póki co jestem bez pracy,narazie się lenie.Jutro wybiore się do agencjii,dzisiaj robie sobie jeszcze leniuchowanie.
atka83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-07-01, 15:11   #4631
olka_222
Zakorzenienie

a może olka się wypowie bo to ona pracowała miesiąc i zrezygnowała

nie podjęłabym się takiej pracy więcej jeśli życie by mni enie zmusiło... Praca okropna, nie wyrobisz się ze sprzątaniem- zostajesz po godzinach i za free robisz. Ja zostawałam czasem godzinę i moze wiecej.. Fizycznie bardzo męcząca, kręgosłup boli od ścielenia łóżek, dziewczyny szybko uciekają od takiej pracy...

ale... Możesz spróbować sobie, jak najbardziej.. Popracujesz tydzień dwa, dorobisz sobie kilka groszy i zdobędziesz z nowe doświadczenie
Stary 2008-07-01, 15:22   #4632
wenedka
Zakorzenienie

Synunia, przyjeżdżam 11 września, już na stałe
Tzn. taki jest plan.
piją!

Stary 2008-07-01, 15:38   #4633
Sysunia_d
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez olka_222 Pokaż wiadomość
a może olka się wypowie bo to ona pracowała miesiąc i zrezygnowała

nie podjęłabym się takiej pracy więcej jeśli życie by mni enie zmusiło... Praca okropna, nie wyrobisz się ze sprzątaniem- zostajesz po godzinach i za free robisz. Ja zostawałam czasem godzinę i moze wiecej.. Fizycznie bardzo męcząca, kręgosłup boli od ścielenia łóżek, dziewczyny szybko uciekają od takiej pracy...

ale... Możesz spróbować sobie, jak najbardziej.. Popracujesz tydzień dwa, dorobisz sobie kilka groszy i zdobędziesz z nowe doświadczenie

A ile miałaś czasu na wysprzątanie pokoju?
Czy przebierałyście sie w jakiś strój typu spódniczka , biały fartuszek ??
Sprząta sie pokoje ogólnie czy tylko wtedy jak ktoś opuszcza pokój i na to miejsce wchodzą nowi ludzie ?
codziennie sie dostaje wkaz pokoi do posprzatania ??

Zaczynam sie bać bo juz chyba wiem dlaczego tą prace zdobyć najłatwiej .
Stary 2008-07-01, 15:59   #4634
kuseczka
Zadomowienie

GG do kuseczka

Lovely_Girl wywołałaś mnie
Co do pracy na housekeeping'u każdy ma inne zdanie bo to zależy na jaki hotel się trafi, jak dana osoba sobie radzi itp. Są dni kiedy jest lekko ale są też dni, kiedy pokoje są bardzo brudne. Moja mama np. za nadgodziny ma płacone, czyli jak się nie wyrobi ze sprzątaniem w 8 godzin za kolejne jej nadal płacą. Do tego ma śniadania i obiady za darmo w hotelu. Ostatnio dostała kupon na totolotka a teraz bon Ł20 na zakupy w centrum handlowym.
A jak to wygląda? Musisz nosić uniform(zazwyczaj czarne spodnie+koszulkę firmową) a nie spódniczkę . Masz swojego trolley'a na którym trzymasz cały ekwipunek, tj. prześcieradła, poszewki, środki czyszczące itp. Zazwyczaj sprzątasz pokój po gościach ale czasem zdarzają się stay overy czyli pokoje w których gość nadal mieszka a Ty masz mu tam tylko troszkę posprzątać a to oznacza mało pracy
Twoje pokoje sprawdza supervisor i jeśli coś jest nie tak najprawdopodobniej wróci Cię do tego pokoju abyś to poprawiła, sami tego nie robią.

Jak się wdrożysz nie będzie już tak ciężko. Ja szybko sprzątałam pokoje choć zajęło mi to trochę czasu zanim doszłam do takiej wprawy

Ale dziś piękna pogoda w MAN

Dziewczyny mam mało czasu ostatnio, nie mogę się porządnie wyspać a co dopiero posiedzieć dłużej na necie. Mimo to postaram się was częściej odwiedzać. Jakoś nie mogę żyć bez wizażu
Stary 2008-07-01, 16:24   #4635
atka83
BAN stały

Ja tylko w weekend pracowałam w hotelu,w ciągu 4 godzin bo tyle pracowałam obskoczyłam 10 pokoi.Było co się namachac,bo a to się odkurzało,podłoge umyło,pościel zmieniało.A w co poniektórych pokojach był taki syf,że szkoda gadac.

U mnie w Soton,też fajna pogoda,cieplutko.Odwiedzi ałam już sklepy,Aldika nam powiększyli. Ide zaraz zjeśc obiad,kupiłam sobie ruskie pierogi.Nie czekam na tz-ta bo ten będzie dopiero przed 19.
Stary 2008-07-01, 16:24   #4636
koculek
Zakorzenienie

czesc dziewczynki

Pogoda cudna, w koncu prawdziwe lato. Najcieplejszy dzien w tym roku w UK
Dzis idziemy swietowac, ze nasi gosccie jutro jada i zabieramy ich do restauracji z ogrodem. Nie moge sie doczekac, choc wcale glodna nie jestem. Wlasnie skonczylam jesc curry wlasnej roboty (przepis hinduski z pracy).
Stary 2008-07-01, 17:11   #4637
Sysunia_d
Zakorzenienie

Dzieki dziewczyny za wskazówki

U nas też pieknie ale na jutro juz zapowiadają deszcz ciekawe jak to bedzie.

Ja własnie wypełniam aplikacje przez neta bo znalazłam fajna strone z ofertami pracy - może cos sie trafi.
Stary 2008-07-01, 18:21   #4638
iwONKA595
Zadomowienie

to moze ja tez sie wypowiem bo pracowalam kiedys na housekeepingu. praca strasznie ciezka nie byla, lekka tez nie. trzeba bylo miec czarne spodnie i biala bluzke i dawali taki fartuszek granatowy. pokoje sprzatalo sie od ok 8-9, zalezy czy goscie juz wyszli czy sie wymeldowali. dla mnie osobiscie najgorsza zmaiana poscieli bo trzeba bylo taszczys ten wór z czysta a potem z brudna ale ogolnie spokojnie sie z praca wyrabiala, bez pospiechu.
ogólnie proponuje sprobowac, ja wcale zle nie wspominam, juz ta w fabryce potem wspominam gorzej.
Stary 2008-07-01, 20:23   #4639
olka_222
Zakorzenienie

Cytat:
A ile miałaś czasu na wysprzątanie pokoju?
Czy przebierałyście sie w jakiś strój typu spódniczka , biały fartuszek ??
Sprząta sie pokoje ogólnie czy tylko wtedy jak ktoś opuszcza pokój i na to miejsce wchodzą nowi ludzie ?
codziennie sie dostaje wkaz pokoi do posprzatania ??

Zaczynam sie bać bo juz chyba wiem dlaczego tą prace zdobyć najłatwiej .
na posprzątanie 6 pokoi miałam 4 godziny bez możliwości zrobienia sobie 5 minutowej przerwy na siku itp, z tym że do moich obowiązków oprócz zmiany pościeli, pościelenia łóżka, posprzątaia pokoju należało posprzątanie łazienki w której nie ogranicząło sie do położenia nowych ręczników a do mycia całych kafelek (a było ich mnóstwo) tak żeby nie było żadnej smugi, mycia wanny lub prysznica a później wycierania wzystkiego (!) do sucha, mycia podłogi itp...

nie posiadałam tak jak dziewczyny pisąły w swoich przypadkach żadnego troleja, wszystko nosiłam w worku w rękach i w wiaderku a na koniec pracy miałam już 3 worki ( z brudnymi szmatkami i śieciami)

pracowałam w ... długaśnej sukience, tak więc nie raz zostawiłabym zęby na podłodze...

codziennie mialam wykaz pokoi, ale w większości się powtarzały...

PS może akurat uda ci się trafić na taki hotel jak kuseczki mama pracuje, spróbuj może będziesz miała szczęście...

a pogoda piękna tyle tylko że szkoda że jeden dzień taki ma u mnie być....
A za dwa tygodnie jadę (jak ja to mówię ) na dożynki szkockie do Stirling
Stary 2008-07-01, 23:23   #4640
MiraKo
BAN stały

[quote=atka83;8066324]Ja tylko w weekend pracowałam w hotelu,w ciągu 4 godzin bo tyle pracowałam obskoczyłam 10 pokoi.Było co się namachac,bo a to się odkurzało,podłoge umyło,pościel zmieniało.A w co poniektórych pokojach był taki syf,że szkoda gadac.

Jestes sprzataczka?????????? :lo l:
MiraKo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-07-01, 23:37   #4641
wenedka
Zakorzenienie

[quote=MiraKo;8072083]
Cytat:
Napisane przez atka83 Pokaż wiadomość
Ja tylko w weekend pracowałam w hotelu,w ciągu 4 godzin bo tyle pracowałam obskoczyłam 10 pokoi.Było co się namachac,bo a to się odkurzało,podłoge umyło,pościel zmieniało.A w co poniektórych pokojach był taki syf,że szkoda gadac.

a to ci dopiero
specjalnie cytuje, zeby post nie zaginal
piją!

Stary 2008-07-01, 23:44   #4642
olka_222
Zakorzenienie

[QUOTE=MiraKo;8072083]
Cytat:

TROLL i to już drugi raz na tym wątku w taki bezczelny sposób się wypowiada
Stary 2008-07-02, 01:22   #4643
olita23
Raczkowanie

GG do olita23

dziewczyny praca na housekeepingu jak kazda inna sysunia ty skad jestes bo mi ucieklo? naprawde tak tam kiepsko z praca?? tutaj pracy od groma...no ale pewnie cene za to sie placi np cena pokoju...nie mowie juz o domu....

gratuluje zdanej matury wenedka!! moj brat tez wlasnie swietowal w pon swoje wyniki!

poczytalam o tej karcie i mam plan zeby sobie moja noge wyleczyc w pl u specjalisty bo tu co sie wyprawia to szkoda gadac...same pewnie wiecie...tragedia...lekar z mi powiedzial ze oni czegos takiego jak krioterapia to nie zlecaja na moje problemy ze stopa...btw to wlasnie mam w zaleceniach od specjalisty z pl....ogolnie to zastanawiam sie czy nie pozwac mojego bylego szefa....bo to przez stanie u niego po 11 h za barem z przerwa 15 min cos takiego mi sie zrobilo...ehhh wogole marudze dzisiaj...zdycvham na jakies wirusowe zapalenie czegos....dobrze ze mam antybiotyki z pl.... nie ma to jak wlasna apteczka w domu i leczenie sie samemu....

pozdrawiam wszystkie laseczki!!
Stary 2008-07-02, 07:19   #4644
zlosliwiec
Przyjaciel Wizaz.pl

Cytat:
Napisane przez MiraKo Pokaż wiadomość
Cytat:

Pomimo wielokrotnych ostrzeżeń wciąż wyszukujesz posty jednej osoby i atakujesz ją na forum.
Ponieważ - co widać gołym okiem - moje ostrzeżenia nie skutkują, otrzymujesz bana stałego.
zlosliwiec jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-07-02, 10:46   #4645
atka83
BAN stały

Oho troll powrócił. Do Twojej wiadomości,naucz się czytać ze zrozumieniem,że dorabiałam sobie w weekend.Ta to musi mieć nudne zycie. Bye bye u
Stary 2008-07-02, 11:20   #4646
olita23
Raczkowanie

GG do olita23

atka komu ty tak dopieklas?? moze to jakas zazdrosna kolezanka czy cos?? mnie ostatnio na n-k atakuje laseczka z ktora kiedys razem pracowalysmy, dno totalne, z cala rodzina na benefitach tu siedzi i teraz stara sie o nastepne dziecko co by wiecej wyciagnac...patologia straszna...ehhhh co zrobic..na ludzka glupote nie ma rady
Stary 2008-07-02, 11:30   #4647
atka83
BAN stały

Cytat:
Napisane przez olita23 Pokaż wiadomość
atka komu ty tak dopieklas?? moze to jakas zazdrosna kolezanka czy cos?? mnie ostatnio na n-k atakuje laseczka z ktora kiedys razem pracowalysmy, dno totalne, z cala rodzina na benefitach tu siedzi i teraz stara sie o nastepne dziecko co by wiecej wyciagnac...patologia straszna...ehhhh co zrobic..na ludzka glupote nie ma rady
Ten troll szuka mnie po różnych forach i właśnie tak trolli,bo kiedyś na 1 z for się uczepiła moich wypowiedzi i tak zostało,że teraz mnie sledziła i szuka/ła po forach,aże nicki mam te same. To chyba nie jest żadna moja kolezanka,a może czort ją wie.Jedno jest pewne to jakaś biedna sfrustrowana desperatka.
No to też masz nieźle,no cóż są ludzie i ludziska.
Stary 2008-07-02, 16:36   #4648
dune321witaszek
Raczkowanie

GG do dune321witaszek

Dziewczyny czytam i czytam Was a samej pisac mi sie nie chce chociaz jest o czym - taka przybita jakas jestem...to pewnie ta fatalna pogoda. W Polsce przynajmniej slonce bylo...bleee

Napisze tylko, ze kto wyjezdza do Polski a nie ma jeszcze karty EHIC to powinnien ja sobie zafundowac ! Ja zwlekalam i wyszlo mi to bokiem, bo moj maluszek musial do szpitala na kilka dni i potrzebne bylo ubezpieczenie a ja tylko karta IN i o malo rachunku za szpital nie zaplacilam. Na szczescie w erze internetu idzie wszystko zalatwic zwlaszcza w Anglii.
Stary 2008-07-02, 20:20   #4649
kuseczka
Zadomowienie

GG do kuseczka

dune321witaszek a co to jest ta karta i w jaki sposób można ją dostać

Ta dziewczyna, która się wyśmiewała jest jakaś niepoważna Zakładam, że bardzo jej się nudziło.

Byłam dziś na stadionie Manchester United Obejrzałam sobie m.in. szatnię i łazienkę z której korzystają piłkarze przed meczem. Szczerze powiedziawszy-nic nadzwyczajnego Spodziewałam się luksusów a zastałam miejsce podobne do mojej przebieralni przed w-f w czasach szkolnych
Stary 2008-07-02, 20:26   #4650
wenedka
Zakorzenienie

Mnie to zawsze wiatr w oczy

Jest oferta pracy w bibliotece od 1 września, a ja przyjeżdżam 11
Nawet wymagań nie mają specjalnych :/

Kuseczko, też byłam na Old Trafford i bałam się, że spadnę z tych krzesełek
piją!

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Emigrantki

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości