|
|
#61 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie kwietniowe 2017 cz. IX
Ejda jak tam twoje stłuczenia?
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#62 |
|
Zakorzenienie
|
Sprawdziłam z ciekawości, bmr mi wyszło 1290 a na utrzymanie wagi 1770
wiec zeby schudnąć to chyba bym musiała jeść max 1500 Wysłane z mojego SM-J500FN przy użyciu Tapatalka
|
|
#63 |
|
Zakorzenienie
|
No to z tego wynika, że jest tak jak Copy pisze, że szczuplejszy ma mniejsze zapotrzebowanie, ale ja się aż tak szczupła nie czuje żeby jeść tylko 1400 hahaha.
Sun, ale kaloryczności nie da się zmienić bo to oni decydują ile ci się należy 😂 ja mogę aktywnośc tylko zmienić ale to bez sensu. Sun, Maja wybiera pełzanie bo szybciej jej to idzie, podobno normalne a z tym wstawaniem to szalona ![]() Nowa hahaha faktycznie dieta cud ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#64 |
|
Zakorzenienie
|
Zuzolka, to nie pamiętam jak ja zmieniłam 😂 ale zmieniłam
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#65 |
|
Zakorzenienie
|
Sun, może zmienilas aktywność właśnie, albo liczbę kg ile chcesz schudnąć. Teraz nie mogę nic zmienic bo jak klikam na ustawienia to wyskakuje ze jest w trakcie przygotowywania.
|
|
|
|
#66 |
|
Zakorzenienie
|
Możliwe
![]() To może dopiero jak przygotują jadłospis to wtedy będzie aż mogła. A ile wyszło Ci kcal by utrzymać wagę? Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#67 |
|
Wtajemniczenie
|
My na dzień babci i dzień dziadka przygotowaliśmy kalendarze ze zdjęciami
![]() Ha! I u nas też się robi biało Oby tylko nie stopniał ten śnieg i udało się wybrać na sanki. sunshine16- Pola kilka dni temu zaczęła właśnie raczkować choć wydawało mi się, że pozostanie na pełzaniu. I w sumie ona raczkuje ale jak się jej nie śpieszy, a jak szybko chce do czegoś dotrzeć to pełza . Myślę, że naszym dzieciom potrzeba po prostu trochę czasu by się tak na 100% przekonały do raczkowania . I w sumie dopiero gdy zaczęła wstawać to zauważyła, że da się inaczej poruszać niż pełzać.
|
|
#68 |
|
Zakorzenienie
|
No i Maja się nasłała... Zdarzyła mi tylko wziąć prysznic i się ubrać. Jakiś dziad zaczął wiercić i się obudzila 😐
Ecia, też uwazam, że trochę czasu potrzeba i pewnie zamieni pełzanie na raczkowanie Widze postępy z dnia na dzień Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#69 |
|
Zakorzenienie
|
Mamusie kwietniowe 2017 cz. IX
Hi na nowym watku.
Bmr zalezy od wagi,wzrostu,wieku,aktywn ości wiec logiczne zw dla wyższych osob bedzie większe na przykład a dla niższej osoby nizsze wiec po co sie burzyć a te co kp tp w ogole maja większe zapotrzebowanie bo z próżni mleko sie nie zrobi spacer to tez aktywność tyle ze niska ,bardzo miała aktywność to siedzenie lub lezenie na kanapie cały dzien ewentualnie wstanie do toalety albo lodowki![]() U nas mnóstwo śniegu ,wozek nawet nie przejeżdża . Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
|
|
|
|
#70 |
|
Zakorzenienie
|
A kto się burzy?
Większej kaloryczności przy kp nikt nie neguje nawet 😂Co do aktywności to chodziło o ankietę na bebio, a nie co wg nas jest aktywnością. Wyraźnie napisali, że niska aktywność to ćwiczenia 1-2 w tygodniu, a bardzo niska to wcale. Więc jeśli pod tym kątem dobierają, to niećwicząca osoba ma zerową aktywność ;p z resztą dla mnie aktywność to wtedy kiedy pot się leje. Musiałabym znaleźć wpis dietetyczki tu z wizażu działu jedzeniowego jak się wypowiadała o kaloryczności. Aha no i nie widziałam że 1,7m to niski wzrost jak na kobietę ![]() U nas już ten mm śniegu stopniał 😂 Sun, coś koło 1700 wychodziło ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz Edytowane przez Zuzolkaa Czas edycji: 2018-01-21 o 12:49 |
|
|
|
|
#71 |
|
Zakorzenienie
|
Zuzolka, aha no to te 1500 kcal bez aktywności powinno być ok żeby schudnąć
![]() Ja właśnie zjadłam na 2 śniadanie deser wrzucony przez Nową. Mniam mniam, Maja też musiała zjesc 😁 Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#72 |
|
Zakorzenienie
|
Haha, to dobrze że Maja korzysta
Też mi się wydaje że będzie ok Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#73 |
|
Zakorzenienie
|
U nas też brodzimy w śniegu.
Zuzolka haha, Pitul natomiast nie zna fajniejszej opcji na zwiedzanie świata, niż bycie wtulonym w klatę mamy lub taty. To chyba dlatego inwestujemy w zupełnie różne środki transportu 😉😄 Megi ja kojarzę, że na ekomaluch jest zniżka na pierwsze zakupy 5%. Tylko to wszystko zależy, czy wybralas już wzór 😄20180121_102647.jpg Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#74 |
|
Zakorzenienie
|
Zuzolka przeciez wyraziłas opinie niepochlebna o dietetyczce
napisałam niższa kobieta w sensie jak porownywac Sun ktora jak wspominała ma ok 180cm wzrostu. Jesli chciałas dietetyka z prawdziwego zdarzenia trzeba było isc gdzies , wtedy masz wszystko dokładnie pomierzone skład jakościowy ciała, wyniki badan to i dieta lepiej dopasowana Midusia zamowilam " dialog zamiast kar" bo na smyku teraz za 20 zł a kupowałam bodziaki to dorzuciłam a Ty zamowilas cos? Megi a zalezy Ci na konkretnym wzorze ? Ja zawsze wpisuje w Google i zakładka zakupy albo w ceneo ja swoja kupiłam wlasnie duza tańsza niz regularna cena ale nie pAmietam w jakim sklepie,no i wzór chciałam neutralny. Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
|
|
|
|
#75 |
|
Zakorzenienie
|
Dlatego Raduska zapytałam KTO, bo jeśli odpowiadasz mi to odpowiadaj wprost, a nie bezoosobowo
![]() A dietetyka nie chce, ja chcę zaczac jeść jak człowiek 😂 Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#76 |
|
Zakorzenienie
|
Kusicie ta vitalia ,tez bym wziela bo wiem ze jest skuteczna z doświadczenia ..
Sun ile juz sie udało zrzucić ? Tz siostra cwiczy codziennie skalpel chodakowskiej (najkrótszy program w sumie) i schudła juz 5kg ![]() Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
|
|
|
|
#77 |
|
Zakorzenienie
|
Raduska moja znajoma od września 12 czy tan 14 kg. ;-)
Ja jestem zadowolona właśnie w pjekarbjmu mam polędwiczki i bataty ❤ o muszę dziś przejrzec dietę na tydzień prYazlu ;-) Sun leosiem też jadł ze mną haha Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#78 |
|
Zakorzenienie
|
Raduska, ja mam w tej chwili zastój. Jak przed świętami schudłam 4 kg tak teraz waga stoi, tym bardziej, że mam teraz @. Od tygodnia trzymam się bardziej diety no i włączyłam ćwiczenia więc teraz powinno lecieć
oby 😁Miałam dwa dni temu podejście do Chodakowskiej, kolejne już ale to jednak nie dla mnie. Wczoraj ćwiczyłam z Mel b i to póki co bardziej mi pasuje ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#79 |
|
Zakorzenienie
|
Sun to kciuki
ktos kp został bez @? Czy tylko ja ![]() Nowa ja w 2 mies wtedy schudłam ok 8 kg ![]() Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
|
|
|
|
#80 |
|
Zakorzenienie
|
Ja też nie mam dalej @. Ciekawe jak długo to potrwa. A widzisz raduska czuli jest nadzieja dla mnie ha
|
|
#81 |
|
Zakorzenienie
|
Dziecko śpi to matka zrobiła trening 😁
|
|
|
|
#82 |
|
Zakorzenienie
|
U nas chyba idą żeby
noc masakra dzisiaj woda z nosa, maruda straszna i stan podgoraczkowy![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#83 |
|
Zakorzenienie
|
Sun co cwiczylas ?
ja za obiad sie biore ,robie zupe z klopsikami z indyka. Dokończyłam klikać wyprzedaże bo nie miałam czasu wcZesniej i normalnie pustki online.. Fajne narzuty w pepco kupiłam i kosz jest duzo ładnych ozdób do domu po stosunków niskiej cenie ![]() Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
|
|
|
|
#84 |
|
Zakorzenienie
|
Mel b nogi, pośladki i 20 min trening całego ciała, nogi jak z waty mam 😂
Raduska, Ty ćwiczyłam albo przymierał as się do focus t25? Panietam, że temat ten tu się przewinął Nowa, oj biedny Leos, pewnie daje popalić 😐 Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#85 |
|
Zakorzenienie
|
Sun tak cwiczylam tydzien czy dwa juz nie pAmietam dokładnie . Moja siostra cały przerobiła.
Fajny jest Sun callanetics (ale dla tych co lubią stateczny trening i spokojny) ,fajnie wysmukla choc moZw sie wydawać ze to dla emerytów ;p Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
|
|
|
|
#86 |
|
Zakorzenienie
|
Nowa, ojojoj to współczuję i oby szybko się przebiły!
Natalka sobie urządziła druga drzemke o 17, już nie dałaby rady do wieczora, zaraz muszę kichnąć :/ Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#87 |
|
Zakorzenienie
|
Zuzolka wiesz leos ostatnia drzemkę miał o 12 - 30 minut;-)
|
|
#88 |
|
Raczkowanie
|
Podziwiam was dziewczyny, że dajecie rade przygotowywać sobie codziennie 4 różne posiłki. Ja muszę się nieźle nagimnastykować aby Igorowi przygotowywać posiłki. Szczęśliwie dwa jje takie jak ja, ale zawsze jesto dla duży wysiłek coś przygotować jak on mi się kręci pod nogami, wstaje, otwiera szafki. Ja się ostatnio poparzyłam gorącym olejem i mam mega stresa jak on jest ze mną w kuchni, a jest prawie zawsze.
Ja w czasie ciąży chodziłam do dietetyczki i ona bardzo zwracała uwage na moją morfologie i nazwijmy to ładnie przemiane materii Ja mam dużo do zrzucenia, ale niestety puki karmie musze brać leki na tarczyce a przy nich ciężko schudnąć. Po za tym na ćwiczenia i gotowanie dla siebie nie mam czasu więc staram się nie stresować wagą.
|
|
|
|
|
#89 |
|
Zakorzenienie
|
Nowa i nie jest śpiący ani trochę? Obudziłam po 30 minutach, nie była zadowolona ale już ok
![]() Dracena, ja codziennie gotuje zupe natalce i mam na dwa dni i to nie jest wg mnie czasochłonne, tyle co poobierać warzywa i wrzucić na wrzątek, a to max 10-15 minut (można na drzemce). Natalka plącze mi się pod nogami, ale nie ma tragedii. Jeśli kombinuje za bardzo to daję jej na chwilę coś czego nie widziała jeszcze, żeby zaciekawiło ją na te 10 minut. Wczoraj robilam jej i zupę i drugie danie (na drugie makaron+mięso+sos pomidorowy) no to wszystko się samo gotowało. Dzisiaj krupnik, to też zupa która sama się robi. A jeśli chodzi o posiłki dla siebie to 3 z 4 mają być do wykonania do 10 minut, a czwarty do 30. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#90 |
|
Zadomowienie
|
Zuzolka, jak robiłaś sos pomidorowy dla Natalki?
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:36.

wiec zeby schudnąć to chyba bym musiała jeść max 1500
a z tym wstawaniem to szalona

a te co kp tp w ogole maja większe zapotrzebowanie bo z próżni mleko sie nie zrobi
spacer to tez aktywność tyle ze niska ,bardzo miała aktywność to siedzenie lub lezenie na kanapie cały dzien ewentualnie wstanie do toalety albo lodowki

![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)

noc masakra dzisiaj woda z nosa, maruda straszna i stan podgoraczkowy
Ja mam dużo do zrzucenia, ale niestety puki karmie musze brać leki na tarczyce a przy nich ciężko schudnąć. Po za tym na ćwiczenia i gotowanie dla siebie nie mam czasu więc staram się nie stresować wagą.