Mamusie lipcowe 2018 cz.2 -Tydzień za tygodniem leci, a nam rosną w brzuszkach dzieci - Strona 28 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2018-01-21, 09:59   #811
Radena
Zadomowienie

Dot.: Mamusie lipcowe 2018 cz.2 -Tydzień za tygodniem leci, a nam rosną w brzuszkach

Cytat:
Napisane przez madziara889 Pokaż wiadomość
Blanka oby u mamy skończyło się na potłuczeniach.

Moje biedne wlaśnie po pół godziny płaczu zasnęło. Dzisiejsza noc i tak, póki co, jest lepsza niż wczorajsza.

Dostaliśmy zaprpszenie na weselę od znajomych na 1kwietnia i się zastanawiam czy dam radę, to będzie 7 miesiąc. Z drugiej strony przydałoby się pobawić.

Sent from my LIVE2 using Wizaz Forum mobile app
Ja myślę,czy iść w czerwcu na wesele :-D ale blisko jest, mam też 2 wesele w czerwcu, ale znacznie dalej- 3 godziny jazdy by mnie zabiły
Cytat:
Napisane przez summer_overture Pokaż wiadomość
Blanka, zdrówka dla mamy, napisz nam, jak będziesz coś wiedziała i pamiętać: nerwy na wodzy...

Zua, zabierz swojego chłopa, przyda mu się, a tobie będzie raźniej, u nas była porażająca przewaga kobiet z facetami.

Byłam wczoraj w sklepie pomacać wózki.... Trochę się podłamałam, bo sklep duży, ja znalazłam jeden wózek, który mi się podobał i który sprzedawca zachwalał jako najlżejszy (11kg). Anex Cross i Anex Sport. Ten pierwszy urzekł mnie, bo cały wykonany jest ze skóry ekologicznej i sprawia wrażenie wózka z wyższej półki, o starannie zaprojektowanych i wykonanych detalach. To wózek 2w1, dogadaliśmy się ze sprzedawcą, że dorzuci jeszcze fotelik Maxi Cosi City i zamkniemy się w 2,5 tys.
Wracam do domu, a tu wszyscy piszą, że wózek tragedia: skrzypi, ma luzy, źle wyprofilowany itd.
No to druga myśl: może kupię taki na allegro 1600 za 3w1, dokupię fotelik i wyjdzie taniej...
A potem: ale przecież ten z allegro to też może być badziew, nie mogę znaleźć żadnych opinii o nim, więc może kupię używany markowy np. Quinny Mood. Ale one mi się tak nie podobają

I jestem teraz kompletnie rozbita. Całe popołudnie chodziłam wściekła, potem się rozpłakałam, potem pół nocy oglądaliśmy nowy sezon AHS, bo nie mogłam spać. Masakra, boję się iść do sklepu po resztę wyprawki... Ja się chyba kompletnie nie nadaję...
Ja na tych warsztatach byłam raz z siostrą raz z mężem. Były też dziewczyny same, jak dla mnie jedyny problem mógł być taki,ze się nie ma z kim pogadac na przerwie/ iść do kibelka. Więc jak sie ktoś zastanawia nad warsztatami,bo nie ma z kim isc, to na serio nie jest problem jakiś iść samej

Cytat:
Napisane przez Patrycja28100 Pokaż wiadomość
Moja kolezanka byla na weselu siostry na samym koncu ciazy. W piatek byla u swojej gin ktora wreczyla jej skierowanie do szpitala na wywolanie porodu ale ona pojechala w sobote na wesele sioatry przetanczyla cala noc a w niedziele do szpitala pojechala z tym skierowaniem

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
Jak widać da się ja byłam na weselu w kwietniu u koleżanki,miałam pokój wykupiony,a termin mialam na 30 czerwca. Dobrze sie czułam i fajnie bawiłam 👍jedynie dla spokoju sumienia po oczepinach poszłam spać

Blanka, współczuję przeżyć z mamą. Myślę,ze wszystko bedzie z nią dobrze,koleżanka też miala taki wypadek,ze auto do kasacji, czula sie rozbita pare dni,ale nic nie wyszło na badaniach. A wyglądało groźnie

Radena jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-01-21, 10:04   #812
xXBlankaXx
Zakorzenienie

Dot.: Mamusie lipcowe 2018 cz.2 -Tydzień za tygodniem leci, a nam rosną w brzuszkach

Cytat:
Napisane przez pola25 Pokaż wiadomość
Dziewczyny.Dzisiaj jedziemy do Łodzi.Jutro rano mam się zgłosić na amnio.Jak będę dobrze się czula,o ile zasięg pozwoli,odezwę się jutro popołudniu.
Trzymam mocno mocno kciuki!
Wszystko dobrze się skończy!

Dziękuję, że pytajcie o mamę, wróciła wczoraj do domu, jest bardzo, ale to bardzo poobijana, twarz nie wygląda za ciekawie bo dostała poduszkami, no ale jakby tych poduszek nie było, to by prawdopodobnie i jej by nie było.
Skórę na twarzy w kilku miesiącu ma zdarta do krwi.
Na szczęście rtg głowy, klatki piersiowej i reszty nic złego nie wykazało.. Teraz będzie boleć długo..

Samochód do kasacji całkowicie, jak go znajomy mechanik zobaczył, to myślał, że mama nie żyje.
Szyby zaszły jej lodem od środka, w ciągu kilku sekund nie widziała nic,wynioslo ja i wpadła do głębokiego rowu, który był wylany środku betonem.
Nie wiadomo co się z tymi szybami stało...
Dzieki Bogu, że ona żyje.

xXBlankaXx jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-01-21, 10:14   #813
nesska89
Raczkowanie

Pola kciuki za jutro
Blanka najważniejsze że mama cała! Mój teść miał kilka lat temu wypadek, jakoś gowniarz jechał 100km/h i jechał w teścia który jechał rowerem. Ledwo przezyl miał rekonstrukcję twarzy i długo był w śpiączce, teraz jest jak nowo narodzony dużo zdrówka dla mamy

K
nesska89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-01-21, 10:14   #814
pola25
Zakorzenienie

Blanka dobrze,że z mamą ok.Teraz musi odpoczywać. Dziękuję za wsparcie!
pola25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-01-21, 10:15   #815
Patrycja28100
Rozeznanie

Duzo zdrowka dla mamyb a dla Ciebie mniej stresu

Patrycja28100 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-01-21, 10:17   #816
pola25
Zakorzenienie

MalaGosia,Aniama6,ZuaTysi ca, Neska,Elaa

Edytowane przez pola25
Czas edycji: 2018-01-21 o 10:26
Stary 2018-01-21, 10:20   #817
madziara889
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Radena Pokaż wiadomość
Ja myślę,czy iść w czerwcu na wesele :-D ale blisko jest, mam też 2 wesele w czerwcu, ale znacznie dalej- 3 godziny jazdy by mnie zabiły

Ja na tych warsztatach byłam raz z siostrą raz z mężem. Były też dziewczyny same, jak dla mnie jedyny problem mógł być taki,ze się nie ma z kim pogadac na przerwie/ iść do kibelka. Więc jak sie ktoś zastanawia nad warsztatami,bo nie ma z kim isc, to na serio nie jest problem jakiś iść samej

Jak widać da się ja byłam na weselu w kwietniu u koleżanki,miałam pokój wykupiony,a termin mialam na 30 czerwca. Dobrze sie czułam i fajnie bawiłam 👍jedynie dla spokoju sumienia po oczepinach poszłam spać

Blanka, współczuję przeżyć z mamą. Myślę,ze wszystko bedzie z nią dobrze,koleżanka też miala taki wypadek,ze auto do kasacji, czula sie rozbita pare dni,ale nic nie wyszło na badaniach. A wyglądało groźnie

Tylko Ty masz tp na 30.07 a ja na 23.06, ponad miesiąc wcześniej. Boję się, że nie wysiedzę tyle ale zobaczymy w maju.

madziara889 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-01-21, 10:26   #818
pola25
Zakorzenienie

Cytat:
Tylko Ty masz tp na 30.07 a ja na 23.06, ponad miesiąc wcześniej. Boję się, że nie wysiedzę tyle ale zobaczymy w maju.

pamiętam siebie z poprzedniej ciąży,było mi tak ciężko z tym brzuchem,ja bym się nie zdecydowala
Stary 2018-01-21, 10:47   #819
zUa_tysica
Wtajemniczenie

Blanka, najważniejsze że z mamą wszystko ok
Wy tu o weselach, a my od czerwca 2016 roku nie bylismy na żadnym !!!! Nasi znajomi nie chcą sie hajtać

zUa_tysica jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-01-21, 11:08   #820
KarolinaK
Zakorzenienie

Cytat:
Blanka, zdrówka dla mamy, napisz nam, jak będziesz coś wiedziała i pamiętać: nerwy na wodzy...

Zua, zabierz swojego chłopa, przyda mu się, a tobie będzie raźniej, u nas była porażająca przewaga kobiet z facetami.

Byłam wczoraj w sklepie pomacać wózki.... Trochę się podłamałam, bo sklep duży, ja znalazłam jeden wózek, który mi się podobał i który sprzedawca zachwalał jako najlżejszy (11kg). Anex Cross i Anex Sport. Ten pierwszy urzekł mnie, bo cały wykonany jest ze skóry ekologicznej i sprawia wrażenie wózka z wyższej półki, o starannie zaprojektowanych i wykonanych detalach. To wózek 2w1, dogadaliśmy się ze sprzedawcą, że dorzuci jeszcze fotelik Maxi Cosi City i zamkniemy się w 2,5 tys.
Wracam do domu, a tu wszyscy piszą, że wózek tragedia: skrzypi, ma luzy, źle wyprofilowany itd.
No to druga myśl: może kupię taki na allegro 1600 za 3w1, dokupię fotelik i wyjdzie taniej...
A potem: ale przecież ten z allegro to też może być badziew, nie mogę znaleźć żadnych opinii o nim, więc może kupię używany markowy np. Quinny Mood. Ale one mi się tak nie podobają

I jestem teraz kompletnie rozbita. Całe popołudnie chodziłam wściekła, potem się rozpłakałam, potem pół nocy oglądaliśmy nowy sezon AHS, bo nie mogłam spać. Masakra, boję się iść do sklepu po resztę wyprawki... Ja się chyba kompletnie nie nadaję...
O kurczę tez sie boje ze te zakupy beda nas bardziej stresować niz cieszyć . Ale głowa do gory. Opinie sa rożne, zreszta ja tam mysle ze jak sie wózkiem przejedziesz kilka razy to sie przyzwyczaisz i pozniej jak bedziesz zmieniać to każdy inny bedzie niewygodny .

Cytat:
Dziewczyny.Dzisiaj jedziemy do Łodzi.Jutro rano mam się zgłosić na amnio.Jak będę dobrze się czula,o ile zasięg pozwoli,odezwę się jutro popołudniu.
Pola kciuki za amniopunkcję. Trzymaj sie kochana! Jestemy z Toba!

Cytat:
Napisane przez xXBlankaXx Pokaż wiadomość

Dziękuję, że pytajcie o mamę, wróciła wczoraj do domu, jest bardzo, ale to bardzo poobijana, twarz nie wygląda za ciekawie bo dostała poduszkami, no ale jakby tych poduszek nie było, to by prawdopodobnie i jej by nie było.
Na szczęście rtg głowy, klatki piersiowej i reszty nic złego nie wykazało.. Teraz będzie boleć długo..

Samochód do kasacji całkowicie, jak go znajomy mechanik zobaczył, to myślał, że mama nie żyje.
Szyby zaszły jej lodem od środka, w ciągu kilku sekund nie widziała nic,wynioslo ja i wpadła do głębokiego rowu, który był wylany środku betonem.

Kurczę Blanka współczuje. Mama pewne przeżyła chwile grozy.

U mnie dIs 13+4 i potwierdzam to dziewczyny bardziej zaawansowane pisały wczesniej. Raz mnie mdli a raz nie. Jeden dzien lepszy drugi gorszył także mam wielka nadzieje ze juz zbliżam sie ku końcowi.
Ale za to głowa mnie czesto pobolewa, nie ciagle ale czesto rano i wieczorami...

Co do wózka ani fotelika nie mam pojecia. Ale cos nam wpadło w oko jakis czas temu w sklepie. Oglądały go dwie kobiety juz z dziećmi i w bardziej zaawansowanej ciazy i były nim zachwycone. Wiec podsłuchałam i musze poczytac jedynie opinie. Ale z wygladu mi sie podobał i jak przymierzałam to rowniez całkiem fajnie sie prezentował.

Powiedzcie mi jedynie jakie koła??? Te z powietrzem czy plastikowe??? Ktos kiedys któreś polecał a nie pamietam?
KarolinaK jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-01-21, 11:10   #821
xXBlankaXx
Zakorzenienie

My bierzemy pod uwagę tylko koła pompowane.

xXBlankaXx jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-01-21, 11:13   #822
aniama6
Zadomowienie

Ja akurat wesel itp imprez nie za bardzo lubię. Znajomych mam już dawno po ślubach, w rodzinie coś się zdarza ale chyba w tym roku nic- jakby co to miałabym wymówkę. Natomiast małe i większe wyjazdy chciałabym jak najdłużej kontynuować i potem szybko do nich wrócić. A poruszę kolejny temat, czy któraś z Was ma działalność gospodarcza i ma ogarnięte te wszystkie zasiłki, ZUS itp?
aniama6 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-01-21, 11:18   #823
pola25
Zakorzenienie

my mamy wozek mutsy 4 rider po Dawidzie,jest ok,ale dla mnie jest za wysoki,nie wiem,czemu go kupilam,bo mi jest niewygodnie,ale nie kupujemy innego, mamy też spacerówkę do tego
pewnie kupimy nowy wozek parasolkę,bo ten nasz ma problem z kolami,bo się duzo piachu dostało ,jak bylismy nad morzem,ale to dopiero jak dzidziuś bedzie mial rok

---------- Dopisano o 11:18 ---------- Poprzedni post napisano o 11:18 ----------

Karolinka dziękuję
Stary 2018-01-21, 11:18   #824
kropka_nad_i
Wtajemniczenie

Cytat:

Summer ja wczoraj czytalam rankingi wozkow i wszystko brzmialo dla mnie jak opis statku kosmicznego 🙇 Ale steierdzilismy, ze ogladac bedziemy dopiero ok marca.
Cytat:
Pola trzymam kciuki- wszystko bedzie dobrze😘 Daj nam znac, bedziemy z Toba caly czas!
Cytat:

Blanka, dobrze ze skonczylo sie "tylko" na siniakach. Zejdzie i bedzie ok. Pewnie jest w duzym szoku, mam nadzieje ze z kazdym dniem bedzie lepiej. Faktycznie dziwna sprawa z tym zamarznieciem szyb. Pewnie samochod wychlodzony, para wodna z oddechu osiadla na zimnej szybie i ciach, taka sytuacja.... Trzymajcie sie!

Uczę się cierpliwości
kropka_nad_i jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-01-21, 11:20   #825
pola25
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez aniama6 Pokaż wiadomość
Ja akurat wesel itp imprez nie za bardzo lubię. Znajomych mam już dawno po ślubach, w rodzinie coś się zdarza ale chyba w tym roku nic- jakby co to miałabym wymówkę. Natomiast małe i większe wyjazdy chciałabym jak najdłużej kontynuować i potem szybko do nich wrócić. A poruszę kolejny temat, czy któraś z Was ma działalność gospodarcza i ma ogarnięte te wszystkie zasiłki, ZUS itp?
co do wyjazdow to my nigdzie nie jedziemy,bo jestem na l4 ,a podobno są wzmożone kontrole i nie chce narobić sobie klopotów

poza tym teraz już ponad 3 tys nam pojdzie na nifty itd wiec tak jakby taki weekend w gorach

Kropka nad i
Stary 2018-01-21, 11:48   #826
asiaczek
Zakorzenienie

Summer,co do wózka Anex to dla syna miałam model sport. Myślę,że skrzypienie to kwestia konserwacji. Wnosiłam często wózek na piętro i był dla mnie bardzo ciężki, ale to może kwestia samego kształtu wózka i każdy jeden o podobnej wadze będzie wydawał się ciężki przy wnoszeniu. Natomiast uważam,że za te pieniądze można kupić coś dużo lepszego. Ten wózek ma kilka wad- gdy podnosi się budkę to słychać takie "klik" na każdym stopniu podniesienia tego daszka. Nie wiem czy wiecie o co mi chodzi.. to mi często budziło synka. po drugie rzekome podnoszenie oparcia w wózku to kpina, często samo z impetem się opuszczało. Trzecią sprawą jest torba z zestawu,która bez przerwy się przekreca do góry nogami. A,i my wózek zamiawialismy ponad2 miesiące przed narodzinami syna a odebralismy po porodzie,po wielu awanturach ze sklepem. I to jeszcze nie był wózek zamówiony dla nas tylko dla innej rodziny. Myślę,że właśnie firma Anex tutaj zawiniła.

Na resztę odpiszę Wam później

Stary 2018-01-21, 12:00   #827
xxxbursztynekxxx
Zadomowienie

Pola powodzenia, trzymam kciuki😃.

Blanka dobrze że mamie nic poważnego się nie stało, sinikai zadrapania szybko się zagoją.

Dziewczyny nie śpię od 4 rano, obudził mnie ból brzucha który cały czas mi towarzyszy, mam nadzieję że wszystko ok jutro mam wizytę więc lekarz sprawdzi co i jak.

A czy wam też co jakiś czas twardnieje macica, mam takie skurcze jakby ale nie bolesne?
xxxbursztynekxxx jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-01-21, 12:07   #828
Princes 18
Raczkowanie

Ja dzis wyjatkowo dobrze sie czuje odpukac bardzo pragne by za rok o tej porze moja musia obchodzila święto- nie jest jeszcze babcia .

Folinka dziękuję za dodanie do listy prosze o zaznaczenie że córeczka lekarka potwierdzila płeć na 100%
Princes 18 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-01-21, 12:21   #829
pozytywnaj
Zadomowienie

Cytat:
co do wyjazdow to my nigdzie nie jedziemy,bo jestem na l4 ,a podobno są wzmożone kontrole i nie chce narobić sobie klopotów

poza tym teraz już ponad 3 tys nam pojdzie na nifty itd wiec tak jakby taki weekend w gorach

Kropka nad i
Pola kciuki! Wróć z dobrymi wieściami! A co do l4 to na ciążowym jak masz chodzące też nie można jechać?

---------- Dopisano o 11:11 ---------- Poprzedni post napisano o 11:10 ----------

Blanka dobrze, że u mamy skończyło się tylko tak...

---------- Dopisano o 11:21 ---------- Poprzedni post napisano o 11:11 ----------

Ja dziś organizuję dzień lenistwa 😍😍 Tylko ja łóżko i książka. Na zmianę z tv

pozytywnaj jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-01-21, 15:09   #830
monyaa108
Raczkowanie

Cytat:
Oj, mam nadzieje,że z mamą wszystko dobrze. Te rodzinne problemy zawsze wyskoczą niespodziewanie i to ogromny stres. Ale czesto jest tak,że auto do kasacji a u mamy moze tylko lekkie stluczenia będą.
Monika to widze, że i wiekiem jesteśmy podobne i po ciąży bedziemy razem wage zrzucac na spacerach z maluchami.
Mnie na szczeście prawie zupelnie odrzucilo od slodyczy tak jak i od kawy, ciągnie mnie do sałatek, owoców, jakichs koktajli ewentualnie kanapki ale z duza iloscią warzyw, zupy- ale co z tego ze zdrowo jesli ja pochłaniam tego dosc duzo ilosci. Ale dzis kupiłam sobie ciężarki 1 kg i pocwiczyłam takie 2 x po 15 min dla kobiet ciężarnych i cwiczenia ogolnie lekkie, nie męczące ale czuje,żę jutro mięśnie ramion i moze posladkow będą bolec. Humor moze mi sie troche poprawił, na pewne sprawy nie mam wplywu, one juz sie, ze tak powiem toczą, rozwiązanie moze byc dla mnie zle, no ale trudno. Poza tym teraz oczekiwanie na wyniki badan genetycznych to bedzie wielki stres. WPrawdzie jak to ja mam przemyslane wszystko od najlepszej do najgorszej opcji, ale to tylko teoria.
Aniama - tez mnie odrzuca na razie od słodyczy nie tyję jakos na potęgę, jem zdrowo także licze na to ze przytyje nieduzo i potem moj maly synus wymusi na mnie ruch - jako samotna mama będę mieć pełne ręce roboty. Na razie nie wolno mi nic robić, w domu na L4, zero ćwiczeń, krwiaki w macicy i wysokie nadciśnienie także mam leżeć i odpoczywać.
Czekam na wyniki badan genetycznych i staram sie nie rozważac żadnej innej opcji - po prostu wierze ze mój synek jest okazem zdrowia

---------- Dopisano o 15:09 ---------- Poprzedni post napisano o 14:31 ----------

Cytat:
Dziewczyny a jeszcze taki jeden temat w środku nocy czy podrożujecie w ciąży? ja ogólnie dużo podrózuje czy to zawodowo- to po Polsce, czy wypoczynkowo zagranice, głownie Europa, czasem dalej. w pn lecimy do Portugalii na własna ręke, zweidzanie, spacery, relax ogólnie. I jak myślicie uda sie gdzies jeszcze przed porodem pojechać/polecieć? Wy planujecie jakies urlopy? A do mam z dziećmi już- jeździliscie z nimi gdzies w pierwszym roku życia.
jak do tej pory to głownie w domu siedze na zwolnieniu także raczej podrózy sobie nie wyobrazam chyba ze do lekarza do Lodzi i z powrotem przy moim nadciśnieniu to licze na to ze mnie nie wpakują do szpitala wiec raczej rozrywek i pozdroży nie planuje. A mimo ze nie mam doświadczenia jako mama to mam nadziej ze latem jak bedzie bardzo cieplo z maluchem chociaz nad jezioro czy do lasu pojade zeby nie siedziec w bloku jak w saunie
monyaa108 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-01-21, 15:10   #831
pozytywnaj
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez monyaa108 Pokaż wiadomość
Aniama - tez mnie odrzuca na razie od słodyczy nie tyję jakos na potęgę, jem zdrowo także licze na to ze przytyje nieduzo i potem moj maly synus wymusi na mnie ruch - jako samotna mama będę mieć pełne ręce roboty. Na razie nie wolno mi nic robić, w domu na L4, zero ćwiczeń, krwiaki w macicy i wysokie nadciśnienie także mam leżeć i odpoczywać.
Czekam na wyniki badan genetycznych i staram sie nie rozważac żadnej innej opcji - po prostu wierze ze mój synek jest okazem zdrowia
można zapytać czemu samotna? Czy nie chcesz o tym mówić?

Stary 2018-01-21, 15:34   #832
monyaa108
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez pozytywnaj Pokaż wiadomość
można zapytać czemu samotna? Czy nie chcesz o tym mówić?

Ależ żadna tajemnica - dziecko to najcudowniejszy prezent, ale nie było planowane, ojciec dziecka mieszka 300 km ode mnie, nie planowaliśmy wspólnego życia itd, dlatego wychowam syna sama.
monyaa108 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-01-21, 16:02   #833
pozytywnaj
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez monyaa108 Pokaż wiadomość
Ależ żadna tajemnica - dziecko to najcudowniejszy prezent, ale nie było planowane, ojciec dziecka mieszka 300 km ode mnie, nie planowaliśmy wspólnego życia itd, dlatego wychowam syna sama.
Najważniejsze, że Ty tego chcesz😊A on o nim wie?

Stary 2018-01-21, 17:24   #834
aniama6
Zadomowienie

Odebrałam swoje wyniki podstawowych badań i na szczęście OK, Hb 14- szok, TSH-0,83, glukoza troche duza bo 89, ale nie byla calkiem na czczo bo robiłam w środku dnia, ale wczesniejsza na czczo OK, więc przynajmniej to wielkie uff, mogę w miare spokojnie jechać na urlop, choć pakowania narazie zero. No i oczywiście oczekiwanie na wyniki genetycznych, to mimo dobrych myslistres jest.
Monika a jakie Ty robiłas badania genetyczne i kiedy wyniki?
aniama6 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-01-21, 19:06   #835
ane3kaa
Zakorzenienie

Cytat:
Dziewczyny podawali wam wagę malucha na UG? Albo podczas zwykłej wizyty??

U mnie nie ważyła jeszcze może na następnej wizycie już cos zważy

---------- Dopisano o 18:51 ---------- Poprzedni post napisano o 18:50 ----------

Cytat:
Napisane przez Princes 18 Pokaż wiadomość
Dziewczyny Wy nadal macie mdlosci? Wystarczylo że poczulam zapach karmy dla psa i wymioty..

Ja nadal codziennie rano wymiotuje (( dzisiaj jest jeden dzień co było spoko ale po przebudzeniu napiłam się ciepłej herbatki... może to ona pomogła ?!

---------- Dopisano o 18:55 ---------- Poprzedni post napisano o 18:51 ----------

Cytat:
Ja pierwszy pomiar na czczo, potem przed każdym głównym posiłkiem i 2h po posiłku. Oraz przed snem.
Wszystko w normie.
Ale pozostaje czekać na krzywa. Gdyby coś budziło wątpliwości mojej gin, to by mnie szybciej na krzywa wysłała.

Ja niestety mam insluline... Na noc musze sobie w nogę strzelić 9 jednostek zeby rano miec cukier w normie.... do jakiegos "wiekszego posiłku" daje jednostke w ręke zeby nie skoczył cukier po posiłku ((

---------- Dopisano o 19:00 ---------- Poprzedni post napisano o 18:55 ----------

Cytat:
Napisane przez Princes 18 Pokaż wiadomość
Ja zawsze wazylam 47-48 kg na poczatku przez wymioty waga spadla do 43 kg ale dawno nadrobilam i tak zostalo 48kg a brzuszek jest .. Szczerze mowiac nie wiem jaka byla przyczyna tak poznych poronien.. Pierwszego chlopczyka pochowalam i zdecydowalam ze Bozia tak chciala szybko zaszlam w druga ciążę i nastepnego malego zabrali na badania po poronieniu- calkowicie zdrowy.. Obydwoje z partnerem mielismy badania genetyczne, tez prawidlowy wynik. Pozniej odpuscilam... Stwierdzilam ze zycia dzieci juz nic nie odda wiec nie potrzebne mi znac przyczyne.. Teraz zaluje ze tak szybko odpuscilam. Po trzech latach nieudanych prób, zadnego zabezpieczania uznalam ze nie dane mi miec dzieci- zapragnelam pieska, dostalam malego psotliwego Yorka a miesiąc później

.. Zaskoczenie. Brak miesiaczki
Ja jestem po 3 poronieniach....
Pierwsza ciąża była w 2015 roku... zatrzymała się w okolicach 9-10 tydzień.... wzieli dziecia na badania a tam nic nie wyszlo....
Druga ciaża w marcu 2017- beta ładnie rosła i nagle zaczełam krwawić, trafiłam do szpitala i niestety nie udało się uratować....
Trzecia to była biochemiczna we wrześniu 2017....

Teraz jestem w czwartej ciaży i jestem obstawiona lekami! przedewszystkim heparyna! do tego acard, duphaston, luteina, kwas foliowy, insulina! Na razie jest wszystko dobrze i oby tak dalej!

---------- Dopisano o 19:02 ---------- Poprzedni post napisano o 19:00 ----------

Cytat:
No ja zawsze jak coś mi wyjedzie nie tak, to czytam.. Ale dopiero jak wyjdzie nie tak jak powinno
Stwierdzilam, że wcześniej się nie muszę denerwować,będzie zdrowiej i dla mnie i dla dziecka..
Już wystarczająco dużo głupot niepotrzebnie się naczytalam...

Teraz w poniedziałek idę robić resztę badań... Mam nadzieję, że wyjda ok..

Dobra a teraz pytanie z tych głupich.
Ile po zjedzeniu np. Batonika przechodzi "on" do dziecka??

Boze dziewczyny, to jest niemożliwe jak ja wyraźnie od wczoraj mała czuję.

ale fajnie! Ja tak czekam na pierwszy ruch

---------- Dopisano o 19:06 ---------- Poprzedni post napisano o 19:02 ----------

Cytat:
Napisane przez Sandam13 Pokaż wiadomość
Dziewczyny ja mam do Was takie pytanie. Od rana co jakiś czas mam jakby ból lewego jajnika z tym że nie jest to ból który trwa tylko dokładnie na sekundę dość mocno mnie zaboli. I raz w ciągu godziny zaboli nawet 10 razy a czasem przez godzinę wogole. I tak sobie myślę czy to możliwe że mój mały skoczek może mnie w coś kopać i stąd taki chwilowy ból? Ruchów nie czuje bo u nas 14 tydzień dopiero ale może mnie kopie właśnie gdzieś z lewej strony?! 🤣 bo nic innego mi nie dolega tylko zastanawia mnie to.

Wysłane z mojego SLA-L22 przy użyciu Tapatalka

Myśle ze to całkiem możliwe
ane3kaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-01-21, 19:11   #836
KarolinaK
Zakorzenienie

Dziewczyny wiem ze juz rozmawiałyśmy na ten temat ale musze sie upewnić... śledziowe koreczki mozna jesc w ciazy???
KarolinaK jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-01-21, 19:19   #837
ane3kaa
Zakorzenienie

Cytat:
Dziewczyny, zapisujecie się na warsztaty "Bezpieczny maluch"?
Ja trochę poczytałam i stwierdziłam, że się zapisze. Akurat są organizowane w moim szpitalu gdzie chce rodzic

Zapisałam sie do Sącza ide z męzem

---------- Dopisano o 19:18 ---------- Poprzedni post napisano o 19:12 ----------

Cytat:

My kupujemy od koleżanki własnie anex cross! ona jest bardzo z niego zadowolona i nic napewno nie skrzypi! użytkowała go bez problemów, bez reklamacji

---------- Dopisano o 19:19 ---------- Poprzedni post napisano o 19:18 ----------

Cytat:

Trzymam kciuki
Stary 2018-01-21, 19:37   #838
aaska92
Zadomowienie

Udało mi się Was dopiero nadrobić po weekendzie. W pt padłam po tygodniu pracy spać, w sb wróciliśmy po remoncie na mieszkanie i cały dzień spędzone na sprzątaniu, a dziś wróciłam ze studiów podyplomowych i padam.

Pola mocno trzymam kciuki za badania

Czytałam propozycje imion póki co mam parę typów dla dziewczynki Weronika, Paulina lub Lilianna, a dla chłopca Hubert . Następna wizyta 5.02 może tym razem się uda zobaczyć kto tam siedzi w brzuszku.

Zazdroszczę, że czujecie już ruchy, u mnie 14t3d, także jeszcze muszę trochę poczekać.
aaska92 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-01-21, 19:46   #839
ane3kaa
Zakorzenienie

folinka możesz dopisac do mnie że będzie córeczka Julka i że wizyta następna jest 7.02

Edytowane przez ane3kaa
Czas edycji: 2018-01-21 o 19:47
Stary 2018-01-21, 19:49   #840
Radena
Zadomowienie

Cytat:

To w końcu maj czy kwiecień? Ja nizej pisałam,ze bylam w kwietniu i mialam termin na 30 czerwca i super sie czułam,ale mialam wykupiony pokój i po oczepinach poszłam spać ;-)
Cytat:
Napisane przez asiaczek Pokaż wiadomość
Summer,co do wózka Anex to dla syna miałam model sport. Myślę,że skrzypienie to kwestia konserwacji. Wnosiłam często wózek na piętro i był dla mnie bardzo ciężki, ale to może kwestia samego kształtu wózka i każdy jeden o podobnej wadze będzie wydawał się ciężki przy wnoszeniu. Natomiast uważam,że za te pieniądze można kupić coś dużo lepszego. Ten wózek ma kilka wad- gdy podnosi się budkę to słychać takie "klik" na każdym stopniu podniesienia tego daszka. Nie wiem czy wiecie o co mi chodzi.. to mi często budziło synka. po drugie rzekome podnoszenie oparcia w wózku to kpina, często samo z impetem się opuszczało. Trzecią sprawą jest torba z zestawu,która bez przerwy się przekreca do góry nogami. A,i my wózek zamiawialismy ponad2 miesiące przed narodzinami syna a odebralismy po porodzie,po wielu awanturach ze sklepem. I to jeszcze nie był wózek zamówiony dla nas tylko dla innej rodziny. Myślę,że właśnie firma Anex tutaj zawiniła.

Na resztę odpiszę Wam później

Ja tez mialam go kupować,ale jak go obejrzalam to mi sie podnozek nie spodobal i go w koncu nie wzięłam. Ale kolezanka z forum kupila i sprzedala jak szybko mogła,tzn jak przestala korzystać z gondoli

Cytat:
Napisane przez ane3kaa Pokaż wiadomość
U mnie nie ważyła jeszcze może na następnej wizycie już cos zważy

---------- Dopisano o 18:51 ---------- Poprzedni post napisano o 18:50 ----------

Ja nadal codziennie rano wymiotuje (( dzisiaj jest jeden dzień co było spoko ale po przebudzeniu napiłam się ciepłej herbatki... może to ona pomogła ?!

---------- Dopisano o 18:55 ---------- Poprzedni post napisano o 18:51 ----------

Ja niestety mam insluline... Na noc musze sobie w nogę strzelić 9 jednostek zeby rano miec cukier w normie.... do jakiegos "wiekszego posiłku" daje jednostke w ręke zeby nie skoczył cukier po posiłku ((

---------- Dopisano o 19:00 ---------- Poprzedni post napisano o 18:55 ----------

Ja jestem po 3 poronieniach....
Pierwsza ciąża była w 2015 roku... zatrzymała się w okolicach 9-10 tydzień.... wzieli dziecia na badania a tam nic nie wyszlo....
Druga ciaża w marcu 2017- beta ładnie rosła i nagle zaczełam krwawić, trafiłam do szpitala i niestety nie udało się uratować....
Trzecia to była biochemiczna we wrześniu 2017....

Teraz jestem w czwartej ciaży i jestem obstawiona lekami! przedewszystkim heparyna! do tego acard, duphaston, luteina, kwas foliowy, insulina! Na razie jest wszystko dobrze i oby tak dalej!

---------- Dopisano o 19:02 ---------- Poprzedni post napisano o 19:00 ----------

ale fajnie! Ja tak czekam na pierwszy ruch

---------- Dopisano o 19:06 ---------- Poprzedni post napisano o 19:02 ----------

Myśle ze to całkiem możliwe
To wielkie kciuki za Ciebie,oby tym razem wszystko poszło dobrze! Bardzo mi przykro jak czytam takie historie,gdy ktoś bardzo chce mieć dziecko a mu nie wychodzi. Teraz jak sama piszesz jestes obstawiona lekami,pod kontrola lekarza, na pewno bedzie super!

Koreczki można takie w occie chyba 👍

Radena jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości