Mamusie majowe 2018 cz. 5 - Strona 87 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2018-01-22, 09:40   #2581
sweetmedi25
Zakorzenienie

Dot.: Mamusie majowe 2018 cz. 5

Dzień dobry Dziewczyny. Trzymam mocno kciuki za dzisiejsze wizyty.
Dzisiejszej nocy cały czas się budziłam.. masakra

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
sweetmedi25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-01-22, 09:41   #2582
Mirabilka
Zakorzenienie

Dzień Dobry
idę coś nadrobić bo widzę, że nie oszczędzałyście forum

Mirabilka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-01-22, 09:43   #2583
rybcia34
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez sollina Pokaż wiadomość
U mnie różne dziwne rzeczy działy się w ciąży, mdłości i wymioty od 4 tygodnia do 20, nie mogłam nic zjeść, wypić, brać witamin, bo było jeszcze gorzej, potem szpital, przeziębienie, antybiotyk, infekcja. Cały czas jest mi słabo, ciężko mi wyjść gdzieś samej, jak nawet po mieszkaniu muszę siadać co chwilę. Ogólnie słabo znoszę ciążę i boję się, żeby nie było tak, że Fasolka zabiera sobie wszystko czego potrzebuje, a mój organizm zostaje z niczym.
Chyba jesteś pierwsza która też się obawia,że jej dziudziulek kradnie co popadnie

Na pewno tak też jest. Współczuję Ci tego wszystkiego bo przypuszczam,że masz wiele gorzej niż ja ale na pewno się taka męczarnią oplaca, tylko musimy o siebie solidnie dbać

---------- Dopisano o 09:43 ---------- Poprzedni post napisano o 09:42 ----------

Cytat:
Napisane przez Mirabilka Pokaż wiadomość
Dzień Dobry
idę coś nadrobić bo widzę, że nie oszczędzałyście forum
Każda Cię wywołuje nie wiem dlaczego ale przywołały Cię!

Stary 2018-01-22, 09:43   #2584
domii29
Zakorzenienie

[1=85cabce079a739571384bfd 24737f09ed791b49e;8071787 6]Mój mąż z domu wyniósł bardzo kiepski model rodziny z kobietą, która po pracy do nocy gotuje, pierze, prasuje, sprząta itd. a facet zmęczony po pracy chrapie na kanapie przed telewizorem.
Żeby jeszcze kasa za ten drugi etat była jak u domii

Teściowej oczy z orbit wychodzą jak słyszy, że np. synuś obiad ugotował.
Ale pretensji do mnie nie ma.
Sama widzi jaki sobie sznur na szyję ukręciła

Moja hemoglobina rośnie grzecznie teraz już do 13 skoczyła, zaczynałam z 11,6, ale już mam po kokardki pogryzania pestek dyni itd.[/QUOTE]
U nas jest to samo. Moja tesciowa z pracy zrezygnowala bo jej maz zabronil pracowac, uwazal ze jej miejsce jest w domu przy garach i szmacie do podlogi... Teraz placze bo nie ma wypracowanych pieniedzy na zycie i nie moze pojac jak to w dzisiejszych czasach kobiety daja dzieci do przedszkola, wracaja do pracy i czasami brakuje czasu na gotowanie obiadu, wstawienie prania czy umycie podlogi wiec zajmuje sie tym maz. Ona najchetniej podawalaby wszystko mojemu mezowi pod nos i nie ogarnia jak to chlop ma zrobic sobie sniadanie czy kawe sam

domii29 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-01-22, 09:46   #2585
rybcia34
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez domii29 Pokaż wiadomość
U nas jest to samo. Moja tesciowa z pracy zrezygnowala bo jej maz zabronil pracowac, uwazal ze jej miejsce jest w domu przy garach i szmacie do podlogi... Teraz placze bo nie ma wypracowanych pieniedzy na zycie i nie moze pojac jak to w dzisiejszych czasach kobiety daja dzieci do przedszkola, wracaja do pracy i czasami brakuje czasu na gotowanie obiadu, wstawienie prania czy umycie podlogi wiec zajmuje sie tym maz. Ona najchetniej podawalaby wszystko mojemu mezowi pod nos i nie ogarnia jak to chlop ma zrobic sobie sniadanie czy kawe sam

Widać tutaj starą szkołę mój tzt też delikatnie mówiąc, wolałby żebym siedziała w domu, ciepły obiad, wyprane gacie bo widzi po mojej babci jak lata wokół dziadka (oczywiście moja babcia pracowała do emerytury skacząc przy dziadku) ale wie,że się nie dam. Lubię być powiedzmy "typową żoną" ale..bez przesady. Te czasy dawno się skończyły, też chce pracować i coś działać Aczkolwiek jestem też rodzinna i chce mieć tych dzieci trochę jak Bóg da. Więc generalnie o pracy narazie mogę zapomnieć

Stary 2018-01-22, 09:47   #2586
Qazsew
Zakorzenienie

Dzien dobrytrzymam kciuki za wizyty

Cytat:
Napisane przez polasia Pokaż wiadomość
Panirumiankowa moja babcia była bardzo kochana, ale przypomniała mi się taka śmieszna sytuacja z nią. Moja babcia była już nie na chodzie gdy brałam ślub i za żadne skarby świata nie chciała dać się przewieźć do kościoła czy na salę, bo na bank upadnie i będą się śmiać. Było mi przykro, ale ok nie namawiałam. W niedzielę zawiozlam ciocie co z nią mieszkała i dałam tort, dyskretnie chowany żeby tylko dla babci starczyło 😃 no więc przychodzi dzień, w którym dostajemy płyty z nagraniem i zdjęciami. Więc ja w te pędy do babuni. Laptopa brałam kable płyty. Już wszystko ustawione, mam włączać start a tu babcia do mnie "Cii, za chwilę, bo oglądam, zaraz się skończy". Moja babcia oglądała Trudne sprawy, a my grzecznie razem z nią, czekając aż się skończą żebym dopiero mogła włączyć film ze ślubu i wesela 😂

Bo są rzeczy wazne i wazniejszelaptp poczeka a trudne sprawy juz nie
Cytat:
Napisane przez _St0kr0tka Pokaż wiadomość
Dzien dobry 🌼
Grosia, Blaira, Kinia u mnie dzis bez ekscytacji, bo wizyta bez usg.
Mirabilka, jak tam? 😘
Aa musze Wam napisac hit wczorajszego dnia szwagierka zapraszala tesciow i swoich rodzicow na obiad z okazji dnia babci i dziadka. I wiecie, w zwiazku z tym, ze za rok u nas tez bedzie dzidzius, co prawda jeszcze nie bedzie ogarnial o co chodzi z tymi swietami, ale zaprosila ich juz tez na przyszly rok. Zebysmy czasem w kolejke sie nie wbili
kto pierwszy ten lepszy,ale tak jak ktoras dziewczyna napisala mysle ze to dziadkowie powinni zaprosic wnuczeta do siebie,rodzice tz tak robia,moi maja tylko moja corke narazie
Cytat:
Napisane przez skorpio87 Pokaż wiadomość
Dzień dobry Piękne
kciuki mocne za dzisiejsze wizytowanie

domii śliczny nowy avatar
Stokrotka no niezła szwagierka, myślałby kto
ja dzisiaj jako dobra żonka wstałam o 6.00, ubrałam się i poszłam na zewnątrz odśnieżyć Małżonkowi auto do pracy, zanim się ogarnął w domciu i wyszedł to już miał odśnieżone, odskrobane i ciepełko w środku a ja już po śniadanku i nie wiem co robić, o tej porze to dawno nie wstałam a spać mi się nie chce
ze Ci sie chcialo wychodzic i ze taka dobra zonka z Ciebie
Cytat:
Nawet byl czas ze ona chciala jako "najstarsza w tym domu" zebysmy my z mezem jej nasze pieniadze oddawali zeby mogla rozplanowac wydatki myslala ze nas przekona a tu baaaaardzo sie zawiodla

pewnie bardzo sie zdziwila ze nie chcecie sie zgodzic
Cytat:
Mi sie mloda ostatnio ruszala w trakcie przytulanek i tez jakos tak niezrecznie sie zrobilo tym bardziej ze my teraz musimy uwazac z 2 stron, z jednej strony mloda mnie kopie, musimy uwazac zeby jej nie zgniesc , na lozku obok spi chodzaca antykoncepcja i co zaczynamy cos dzialac z mezem to on sie wtedy wierci, przekreca, smieje przez sen, albo budzi bo chce sie mu pic, siku albo jeszcze cos innego
Dobrze piszesz,dziecko spiace obok to 100%antykoncepcja i wogole te dzieci maja chyba cos juz w sobie jakby radar ze cos sie zaczyna dziac bo jak moja corka spala jeszcze z nami w pokoju to tez tak bylo
Cytat:
Napisane przez 4d88b8945be75952c39c61b9b 17b2a8019c982be_5fd16501d e8d4 Pokaż wiadomość
Treść usunięta
No czys Ty oszalała?!nie wiesz ze jak wlosy w ciazy obetniesz to dziecku mózg obetniesz (czy jakos tak)!!:h ahaha:ile razy ja to juz slyszalamdlatego w pierszej ciazy obcielam wlosy jak rodzina tz jeszcze nie wiedziala o ciazy bo oni takie cuda wygadują
mirabilka czekamy na wiesci od Was
Dziewczyny a jak wygladaja u Was przytulanki z tz?wiadomo ze te co zakaz to i tak nic z tego ale te co moga to jak Wasi tz sie na to zapatruja i Wy?tz nie czuje sie dziwnie ze juz brzuszek sporawy sie robi i ktos tam jest?ja ogolnie lubie i wogole ale przyznam szczerze ze jak w trakcie mi sie bobas zaczyna wiercic solidnie w brzuchu to jakos mimdziwnie i glupio i sie skupic nie moge,tz tez mowi ze jak juz wiekszy brzuszek i czesciej czuje i widzi jak kopie to jakos mu dziwnie jakby ktos jeszcze z nami byl w lozkujak jest u Was?
Qazsew jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-01-22, 09:52   #2587
Mirabilka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez rybcia34 Pokaż wiadomość

[/COLOR]Każda Cię wywołuje nie wiem dlaczego ale przywołały Cię!

jestem jestem

Cytat:
Napisane przez amarela Pokaż wiadomość
Ja miałam 11,5 i dostałam żelazo. Zobaczymy ile dziś mi wyjdzie.
tyle samo miałam i tez mam żelazo 2 x 1

Cytat:
Napisane przez niud Pokaż wiadomość
Mirabilka chyba się nie odezwała ??
Cytat:
Napisane przez edzka1104 Pokaż wiadomość
Mirabilka halo halo!
Cytat:
całe szczęście, że Mąż bardziej za Tobą niż za mamusią ja przypuszczam, że też miałabym jakieś zatargi z teściową gdybym z nią miała mieszkać

nie odezwała się niestety... mam nadzieję, że po prostu Mały wymaga tyle uwagi a z Nią wszystko w porządku
Kochane jestem jestem - to nie ospa, nie różyczka i żadne inne świństwo wczoraj po obiedzie jechaliśmy na cito robić jeszcze testy na alergię bo nie wiadomo było o co chodzi ( testów robiliśmy juz dużo jak był mały) okazało się, że jak wcześniej nic mu nie było po orzechach (włoskich) tak ten silny wysyp był raczej po nich wieczorem w sobotę zjadł ciasto posypane orzechami dosłownie parę gram orzechów i taka reakcja.
Dosłownie mega ulga bo ja ospy nie miałam

Dziękuje za troskę - kochane jesteście

---------- Dopisano o 09:52 ---------- Poprzedni post napisano o 09:51 ----------

a propo aliexpress zaryzykowałam te dwa otulacze
https://www.aliexpress.com/item/100-...311.0.0.lLuSXd

w feedbackach spoko fotki - także zobaczymy co przyjdzie może mnie miło zaskoczą

Stary 2018-01-22, 09:52   #2588
reniferek01
Zakorzenienie

Hej
Kciuki za wizyty

U mbie w domu mama tez ogarniala wszystko i pracowala (razem z tata) ale tata dodatkowo sie gospodarką zajmowal. Mimo wszystko dobrze by bylo jakby chociaz potrafil ziemniaki ugotowac do obiadu a nie czekac az obiad czy kolacja bedzie podana. No ale przeciez "bo ty takie dobre robisz, sam zrobie to nie smakuje..." no i w zartach niestety czasem podburza mojego meza ze sie daje w gary zagonic (chociaz sam lubi gotowac i gonic nie musze ). Mąż zimą nie pracuje raczej bo ma sezonowa prace i lubi cos w kuchni porobic, albo pomoc np gdy impreze szykujemy sprzatac niestety nie znosi ale teraz dzielnie wyrecza mnie w odkurzaniu i zmywaniu podlog zreszta tesc pomaga tesciowej w ogarnianiu domu wiec wzorzec mial dobry

...
Pamiętaj: kiedy znów zdziczeję,
Odrzyj mnie z wichrów i ugłaskaj!
reniferek01 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-01-22, 09:53   #2589
rybcia34
Zakorzenienie

Cytat:
jestem jestem

tyle samo miałam i tez mam żelazo 2 x 1

Kochane jestem jestem - to nie ospa, nie różyczka i żadne inne świństwo wczoraj po obiedzie jechaliśmy na cito robić jeszcze testy na alergię bo nie wiadomo było o co chodzi ( testów robiliśmy juz dużo jak był mały) okazało się, że jak wcześniej nic mu nie było po orzechach (włoskich) tak ten silny wysyp był raczej po nich wieczorem w sobotę zjadł ciasto posypane orzechami dosłownie parę gram orzechów i taka reakcja.

I wszystko jasne skąd to wywoływanie Dobrze,że to jednak nie ospa! Szkoda tylko,że młody orzechów jeść nie moze..

Stary 2018-01-22, 09:53   #2590
sollina
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez 4d88b8945be75952c39c61b9b 17b2a8019c982be_5fd16501d e8d4 Pokaż wiadomość
Treść usunięta
Nie pamiętam teraz dokładnie, ale ja mam dużo włosów, więc wydaje mi się, że musiały być lekko pocieniowane, bo inaczej miałabym taką piramidę na głowie. To zaufana fryzjerka, więc ja zawsze mówiłam tylko do jakiej długości tniemy i nie interesowałam się resztą.

Cytat:
Chyba jesteś pierwsza która też się obawia,że jej dziudziulek kradnie co popadnie

Na pewno tak też jest. Współczuję Ci tego wszystkiego bo przypuszczam,że masz wiele gorzej niż ja ale na pewno się taka męczarnią oplaca, tylko musimy o siebie solidnie dbać
Trochę się nakręcam, głównie ze względu na ten antybiotyk, bo w efekcie wyszło, że właściwie on wcale nie był potrzebny w tamtym momencie. Mój ginekolog jak zobaczył mnie i stos papierów od lekarzy, wypisy ze szpitala i kartkę z wypisanymi nazwami leków, które zostały mi przepisane i je brałam, to się załamał trochę.
Jestem panikarą, ale na samym początku ciąży, w 5 tygodniu jak poszłam potwierdzić moje przypuszczenia, to trafiłam na beznadziejną lekarkę. Test robiłam w 3 tygodniu, bo miałam takie bardzo silne przeczucie, ale wyszedł negatywny, bo było jeszcze za wcześnie. Potem stwierdziłam, że lepiej iść do lekarza, zrobić potem badania itd. No i poszłam. Dwa dni po moich urodzinach. Nastawiłam się na to, że usłyszę, że jestem w ciąży albo nie. A lekarka powiedziała, że jestem w ciąży, ale jak dla niej nic z tego nie będzie. Nie powiedziała, że mam łykać kwas foliowy, dbać o siebie, nic. Tylko, że jak zacznę krwawić, to mam się udać do szpitala, a jeśli to nie nastąpi, to po 2 tygodniach mam przyjść ponownie na wizytę. Załamałam się totalnie.
Myślę, że dlatego tak strasznie się teraz martwię o Fasolkę, mimo tego, że co by się nie działo ze mną, to lekarze zawsze są zdziwieni, że ja ledwo się trzymam, a ona jest w świetnym stanie, nic jej nie dolega. Dlatego też chcę zrobić te badania tak na zapas. Myślę, że mój ginekolog nie powie nic na to, że mam więcej wyników niż mi zlecił. Tylko jeszcze muszę pomyśleć czy dam radę oddać tyle krwi na raz.
Stary 2018-01-22, 09:55   #2591
Mirabilka
Zakorzenienie

jeszcze nas doktorek na tej świątecznej opiece wkur - bo jechaliśmy do sąsiedniego miasta ( to juz inne wojewodztwo jest) bo w naszym pediatra był na wizytach domowych. I ten baran ok... wykluczył wszelkie zakaźne choroby - ale zamiast coś więcej to dał nam skierowanie na pediatrię w naszym województwie

Mi coś spokoju nie dawalo, że na zimnie plam prawie nie ma - są dużo bledsze i tak samo było z plamami przy skazie białkowej i to zaraz pojechaliśmy do labo prywatnie przy szpitalu i testy na najbardziej uczulające składniki -baba marudziła ze na dziś nie zrobi ale czekoladki i kawa podziałały i wieczorem jechaliśmy po odbiór nie miały dużo pracy to zrobiły ofc prywatnie

Stary 2018-01-22, 09:57   #2592
_Nat_
Wtajemniczenie

Cytat:
jestem jestem
Kochane jestem jestem - to nie ospa, nie różyczka i żadne inne świństwo
Ufff, to całe szczęście : )
_Nat_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-01-22, 09:57   #2593
Mirabilka
Zakorzenienie

Cytat:
I wszystko jasne skąd to wywoływanie Dobrze,że to jednak nie ospa! Szkoda tylko,że młody orzechów jeść nie moze..

alergia kolejna v ospa to rzeczywiście w kategoriach "ciążowych" to tylko alergia chociaż myślałam, ze mamy to za sobą już widocznie nie.

Stary 2018-01-22, 09:58   #2594
Qazsew
Zakorzenienie

Cytat:
Niestety na poczatku nie bylo tak kolorowo. On bardzo byl za mna ale mamusia miala na niego sposob, jak mnie bronil albo stawal po mojej stronie to zaczynala plakac i lamentowac ze ona go wychowala, cale zycie dla niego poswiecila a on sie jej tak odwdziecza... Po niezliczonej ilosci awantur z mojej strony w koncu dojrzal do tego ze mamusia nim manipuluje i zaczal sie jej stawiac. Teraz nie ruszaja go jej lzy i jej stala gadka

To to wredna zmija jest poprostudobrze ze zauwazyl ze masz racje
Cytat:
Widać tutaj starą szkołę mój tzt też delikatnie mówiąc, wolałby żebym siedziała w domu, ciepły obiad, wyprane gacie bo widzi po mojej babci jak lata wokół dziadka (oczywiście moja babcia pracowała do emerytury skacząc przy dziadku) ale wie,że się nie dam. Lubię być powiedzmy "typową żoną" ale..bez przesady. Te czasy dawno się skończyły, też chce pracować i coś działać Aczkolwiek jestem też rodzinna i chce mieć tych dzieci trochę jak Bóg da. Więc generalnie o pracy narazie mogę zapomnieć

Moj tz tez woli zebym byla w domu ale szczerze mowiac ja tez,on ma taka prace ze jest tylko w weekendy w domu,nie wyobrazam sobie mojej pracy 8godz dziennie plus 2 godz dojazd bo daleko mieszkam od miasta i zostawiania na tak dlugo dzieci,nie dosc ze tata tylko w weekend to mama tylko wieczorem na chwile,bo zaraz dzieci ida spac,ale to tez nie jest tak ze ja wszystko robie bo jestem w domu i to moj obowiazek,wiadomo ze ja musze myslec zeby byly zakupy czy oplaty na czas zrobione ale jak juz tz jest w domu to pomaga przy obiedzie czy sprzataniu,wcale nie zachowuje sie jalby to byl moj obowiazek bo on pracuje zawodowo a ja nie,poprostu jak on jest w pracy to ja zajmuje sie domem i corka a jak wraca na weekend to dzielimy sie obowiazkami po rowno
Stary 2018-01-22, 10:01   #2595
sollina
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Qazsew Pokaż wiadomość
Dziewczyny a jak wygladaja u Was przytulanki z tz?wiadomo ze te co zakaz to i tak nic z tego ale te co moga to jak Wasi tz sie na to zapatruja i Wy?tz nie czuje sie dziwnie ze juz brzuszek sporawy sie robi i ktos tam jest?ja ogolnie lubie i wogole ale przyznam szczerze ze jak w trakcie mi sie bobas zaczyna wiercic solidnie w brzuchu to jakos mimdziwnie i glupio i sie skupic nie moge,tz tez mowi ze jak juz wiekszy brzuszek i czesciej czuje i widzi jak kopie to jakos mu dziwnie jakby ktos jeszcze z nami byl w lozkujak jest u Was?
Uważamy tylko, żeby nie zgniatać brzucha. Tak poza tym staram się o tym nie myśleć, a Fasolka jest grzecznym dzieckiem i odzywa się dopiero po wszystkim.

Cytat:

Całe szczęście, że to nie ospa.
I kolejna rzecz dodana do koszyka na Ali. Muszę usiąść i zobaczyć co ja tam mam, bo tylko dodaję i dodaję.
Stary 2018-01-22, 10:03   #2596
_Nat_
Wtajemniczenie

Cytat:
Moje libido = aktualnie minus 100.000.000.000 więc nie wiem
_Nat_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-01-22, 10:07   #2597
magdalenka_w_86
Zakorzenienie

Mirabilka, ja tak byłam wysypana po świętach po cytrusach i orzechach, bo mam alergię, ale już od dawna wiem jak wygląda moja wysypka. Dobrze, że to nie żadne choróbsko.

Moje libido i TŻ nie jest interesuje nikogo, bo zakaz przytulasków

2014

Edytowane przez magdalenka_w_86
Czas edycji: 2018-01-22 o 10:08
magdalenka_w_86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-01-22, 10:11   #2598
Qazsew
Zakorzenienie

mirabilka dobrze ze nie ospa,ale te orzechy tez kiepsko bo przeciez i pelno wszydzie,trzeba wszystko dokladnie sprawdzac
A wyprowadzcie mnie z bledu jesli zle rozumuje odnosnie ospy,czy jak ktos choruje i ma kontakt z osobą ktora juz przechodzila ospe to ta osoba ktora przechodzila jednak moze przeniesc zarazki na osobe jeszcze nie chorującą czy nie?bo wedlug mnie tak ale moze sie mylechodzi o to ze wczoraj bylismy u rodzicow tz,przyjechala siostra tz z corkami i po kilku godz w rozmowie okazalo sie ze pare godz temu byli u drugiej babci gdzie sa wnuczki chore na ospe,niby zachorowaly 2 tyg temu a moja corka jeszcze nie chorowala a jej juz tak i wedlug nich tz ze one przeszly ospe to nie zarazają,ja na szczescie mialam juz ospe o czym oni nie wiedzieli,ale wogole w lekkim szoku bylam ze tak beztrosko podchodza do tematu bo jakbym jednak nie przechodzila a jeszcze jest tam siostra tz druga te z wciazyale tez chyba przechodzila

---------- Dopisano o 10:11 ---------- Poprzedni post napisano o 10:08 ----------

Cytat:
Napisane przez sollina Pokaż wiadomość
Uważamy tylko, żeby nie zgniatać brzucha. Tak poza tym staram się o tym nie myśleć, a Fasolka jest grzecznym dzieckiem i odzywa się dopiero po wszystkim.

Całe szczęście, że to nie ospa.
I kolejna rzecz dodana do koszyka na Ali. Muszę usiąść i zobaczyć co ja tam mam, bo tylko dodaję i dodaję.
To naprawde grzecznemoje jakos chyba wyczuwa kiedy mam checi bo wtedy zaczyna solidnie dokazywac a mi wtedy checi ulatuja w siną dal bo glupio mi jakos
Stary 2018-01-22, 10:11   #2599
4d88b8945be75952c39c61b9b17b2a8019c982be_5fd16501de8d4
Konto usunięte

Treść usunięta
4d88b8945be75952c39c61b9b17b2a8019c982be_5fd16501de8d4 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-01-22, 10:12   #2600
Maalinkaaaa
Zakorzenienie

Cytat:
Dzien dobry 🌼
Grosia, Blaira, Kinia u mnie dzis bez ekscytacji, bo wizyta bez usg.
Mirabilka, jak tam? 😘
Aa musze Wam napisac hit wczorajszego dnia szwagierka zapraszala tesciow i swoich rodzicow na obiad z okazji dnia babci i dziadka. I wiecie, w zwiazku z tym, ze za rok u nas tez bedzie dzidzius, co prawda jeszcze nie bedzie ogarnial o co chodzi z tymi swietami, ale zaprosila ich juz tez na przyszly rok. Zebysmy czasem w kolejke sie nie wbili
Ło matko

---------- Dopisano o 10:11 ---------- Poprzedni post napisano o 10:11 ----------

Dzień dobry kciuki za dzisiejsze wizyty

---------- Dopisano o 10:12 ---------- Poprzedni post napisano o 10:11 ----------

Cytat:
Dzień dobry Piękne
kciuki mocne za dzisiejsze wizytowanie

domii śliczny nowy avatar
Stokrotka no niezła szwagierka, myślałby kto
ja dzisiaj jako dobra żonka wstałam o 6.00, ubrałam się i poszłam na zewnątrz odśnieżyć Małżonkowi auto do pracy, zanim się ogarnął w domciu i wyszedł to już miał odśnieżone, odskrobane i ciepełko w środku a ja już po śniadanku i nie wiem co robić, o tej porze to dawno nie wstałam a spać mi się nie chce
Ale jesteś kochana 😍😍
2019:26
2020:13
Maalinkaaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-01-22, 10:14   #2601
sollina
Rozeznanie

Cytat:
mirabilka dobrze ze nie ospa,ale te orzechy tez kiepsko bo przeciez i pelno wszydzie,trzeba wszystko dokladnie sprawdzac
A wyprowadzcie mnie z bledu jesli zle rozumuje odnosnie ospy,czy jak ktos choruje i ma kontakt z osobą ktora juz przechodzila ospe to ta osoba ktora przechodzila jednak moze przeniesc zarazki na osobe jeszcze nie chorującą czy nie?bo wedlug mnie tak ale moze sie mylechodzi o to ze wczoraj bylismy u rodzicow tz,przyjechala siostra tz z corkami i po kilku godz w rozmowie okazalo sie ze pare godz temu byli u drugiej babci gdzie sa wnuczki chore na ospe,niby zachorowaly 2 tyg temu a moja corka jeszcze nie chorowala a jej juz tak i wedlug nich tz ze one przeszly ospe to nie zarazają,ja na szczescie mialam juz ospe o czym oni nie wiedzieli,ale wogole w lekkim szoku bylam ze tak beztrosko podchodza do tematu bo jakbym jednak nie przechodzila a jeszcze jest tam siostra tz druga te z wciazyale tez chyba przechodzila
Wydaje mi się, że osoba, która już przeszła ospę może być "nosicielem" i zarazić inną. Ona ma odporność na tę chorobę, ale to nie znaczy, że wirusy i bakterie w magiczny sposób jej nie dotykają.
W ogóle to skrajna nieodpowiedzialność jak dla mnie. My z TŻ nawet jak mamy lekki katar czy cokolwiek, to nie spotykamy sie z osobami, które mają dzieci i ciężarnymi. Tak samo jak ostatnio mieliśmy spotkanie ze znajomymi, to koleżanka dzwoniła wcześniej czy będę, bo ona ma lekki kaszel i nie wie czy iść, bo nie chce mnie zarazić. Wydawało mi się, że to jest normalne.
Z drugiej strony na IP oddziału ginekologiczno-położniczego (z patologią ciąży) spotkałam całkiem zasmarkanego i kaszlącego lekarza, który chwilę wcześniej odbierał poród, więc...
Stary 2018-01-22, 10:17   #2602
Maalinkaaaa
Zakorzenienie

Cytat:
Musze ponarzekac na Igule to sie moze zacznie wiercic, leze juz dobre pol godziny, nawet w miedzyczasie urzadzilam sobie spacerek do wc a tam cisza, zadnego stukania, pukania - Igusia nie strasz matki

Ale ładny avatar 😍😍😍😍

---------- Dopisano o 10:17 ---------- Poprzedni post napisano o 10:17 ----------

Cytat:
Napisane przez Edzik_87 Pokaż wiadomość
Hej hej
Witam się po leniwym weekendzie..

Jeszcze pracuję..ale postanowiłam że tylko do 2 lutego..wtedy biorę dłuższe l4 popracowałabym jeszcze ale mega męczą mnie dojazdy zapchaną komunikacją miejską..ledwo da się oddychać plus to że trzeba uważać na brzuch bo oczywiście nikt nie ustąpi miejsca..a w sumie nawet na to nie liczę..

Aaaa i 8 lutego jedziemy na 4 dni do Karpacza! bardzo się cieszę bo to będzie mój pierwszy raz zimą w górach nie pojeżdzę na nartach ale sam fakt że tam będę...ach..

Trzymam kciuki za dzisiejsze wizyty
Ale super 😍😍😍😍
Stary 2018-01-22, 10:19   #2603
sollina
Rozeznanie

Cytat:
To naprawde grzecznemoje jakos chyba wyczuwa kiedy mam checi bo wtedy zaczyna solidnie dokazywac a mi wtedy checi ulatuja w siną dal bo glupio mi jakos
Moja mała w ogóle się uspokaja jak tylko TŻ jest obok, a on jest przekonany, że go po prostu słucha i to są jego świetne umiejętności wychowawcze.
Stary 2018-01-22, 10:31   #2604
_groooszek_
Zakorzenienie

Cytat:
Grosia co Ci kurier przyniesie ciekawego? 😎
Ja dzis obiad na leniucha, krokiety mam zamrozone z pieczarkami i kapusta wiec tylko je odmroze i usmaze. Na kolacje moze zapiekanki zrobie takie na szybko z chleba + pieczarki kielbasa i ser

Fotelik z empiku
I do tego zamówiłam dwie ładowarki do telefonu bo zepsułam swoją ostatnio no i czekam na uchwyty do Obaga oraz organizer

U mnie na obiad dzisiaj gyros - skorzystałam z promocji na kurczaka w lidlu
Cytat:
to faktycznie jeszcze kupa czasu do wizyty... plan masz ambitny zakupowy, powodzenia w realizacji
Już z rana byłam, w biedronce są świetne torby na zakupy takie jakby lniane - uwielbiam
[1=85cabce079a739571384bfd 24737f09ed791b49e;8071566 1]Ostatnie połówkowe i wkrac[/QUOTE]
Ale to zleciało zaraz będziemy rodzić

Gdzieś tu chyba zakpił los. Ona brzydka, brzydki on...
A taka ładna miłość...

_groooszek_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-01-22, 10:32   #2605
Maalinkaaaa
Zakorzenienie

Mirabilka- super że to nie ospa. (Też nie miałam)
Stary 2018-01-22, 10:36   #2606
brunetka2000
Zakorzenienie

Cytat:

---------- Dopisano o 10:11 ---------- Poprzedni post napisano o 10:08 ----------

Pomimo tego, ze przechodzilasś ospę mozesz przenieść wirus, a w najgorszym razie możesz dostać półpaśca, wiec i tak nie jestes w 100% bezpieczna

brunetka2000 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-01-22, 10:37   #2607
DomimaZet
Zakorzenienie

Hej ho Dziewczyny
Opuścić Was na chwile to jest katastrofa ... Muszę poczytać co tu się działo a widzę zeeee działo się oj działo ( widząc ilość postów )

Kciuki za dzisiejsze wizyty - Blaira, Groszek, Kinia, Stokrotka ✊️✊️✊️

Miłego dnia Kobietki

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
DomimaZet jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-01-22, 10:42   #2608
blaira
Wtajemniczenie

Dzień dobry,

Ja już czekam przed gabinetem. Opóźnienie już jest 40 min a jeszcze jedna Pani przed nami.
Nie ma tego złego... nadrobiłam was

Kciuki się przydadzą, dam znać po.
Trzymam kciuki tez za wasze dzisiejsze wizyty dziewczyny!

Idę w siebie pakować batonik i soczek by rozkręcić młodego

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
blaira jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-01-22, 10:42   #2609
_groooszek_
Zakorzenienie

No i oczywiście dziękuję każdej, która trzyma kciuki

Gdzieś tu chyba zakpił los. Ona brzydka, brzydki on...
A taka ładna miłość...

_groooszek_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-01-22, 10:44   #2610
sollina
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez _groooszek_ Pokaż wiadomość
Fotelik z empiku
Też ma dzisiaj do mnie przyjechać. Tylko cały czas się zastanawiam czy to jest dobry wybór.

W ogóle wczoraj patrzyłam w samochodzie i mamy problem, bo mój TŻ jest wielki i ciężko za nim usiąść z tyłu, bo jest mało miejsca. Ja też jestem wysoka, więc muszę mieć gdzie dać nogi. Wymyśliłam, żeby fotelik wpinać za TŻ, a ja będę jeździć z tyłu za fotelem pasażera. Tylko pytanie czy nam się tam fotelik zmieści. Już nie myślę o tym, co zrobimy jak trzeba będzie gdzieś jechać na kilka dni. My, dziecko, wózek, bagaże. Gondola chyba dostanie miejsce pasażera z przodu. A mamy kombi!

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości