|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#961 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Mamusie lipcowe 2018 cz.2 -Tydzień za tygodniem leci, a nam rosną w brzuszkach
Screenshot_2018-01-23-07-38-42-453_com.gravid.gravid.pngCzy to już 2 trymestr?
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#962 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Mamusie lipcowe 2018 cz.2 -Tydzień za tygodniem leci, a nam rosną w brzuszkach
Cytat:
![]() U mnie za 2 dni.. Zamykam wejście do 2giego trymestru. Jak ja wejdę w II, to znaczy, że już wszystkie są
|
|
#963 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#964 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Jest tutaj jakaś "maniaczka" pielęgnacji cery?
♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥ Edytowane przez norka93 Czas edycji: 2018-01-23 o 07:52 |
|
|
|
|
#965 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Dziewczyny, który magnez najlepszy? Któraś pisała, że ChelaMagb6? Muszę dokupić a teraz mam Magneb6 Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#966 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#967 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Laska z Ciebie ![]() Ja sobie wczoraj zerknelam ile wazylam na tym etapie z Młoda- 600 gram wiecej niz teraz,a brzuszka nie było widać wcale ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 07:33 ---------- Poprzedni post napisano o 07:28 ---------- A to mój 13t1d ;-) Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|||
|
|
|
#968 |
|
Raczkowanie
|
Mi też mdłości od wczoraj wróciły, wymiotowalam wszystko co zjadlam, a za jeden dzień zacznie mi się 18 tydzień....
NORKA ja jestem maniaczka pielęgnacji cery, o co chcesz zapytac ?
|
#969 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
#970 |
|
Raczkowanie
|
Kończymy 16 tydzień
|
#971 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Wyczekuję brzuszka, doczekać się nie mogę, to moje marzenie od zawsze Czyli jeszcze sobie poczekam.. Cytat:
Bardzo źle jest z wymiotami?Cudownie, że jest maniaczka! Używasz olejków myjących? Bo ja używam od kilku lay takiego najprostszego - olej słonecznikowy + emulgator SLP, ale myślę nad zrobieniem swojego olejku. Jaka tam szczęściara? Ja widzę taki delikatny brzuszek z rana, ale ja to ja, obserwuję siebie i przeglądam się lustrze jak maniak ![]() ---------- Dopisano o 08:54 ---------- Poprzedni post napisano o 08:54 ---------- Ale pocieszna buziulka, taka słodka
|
|
#972 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Jaka dżaga z Ciebie, maleńki brzusio 😍 fajnie, rośnie Ci tylko brzuszek, u mnie chyba trochę też w biodrach przybywa 😐 Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 08:57 ---------- Poprzedni post napisano o 08:56 ---------- Pozytywna tak tak II trymestr gratulacje! 😘 U mnie dziś 16tc 😊 Anett słodki dzidziuś! 😍😍 Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
|
#973 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Słuszna decyzja po takiej wtopie. Musiałaś płacić za drugim razem? Jakie masz ciśnienie? To nie od tego bóle? Próbowałaś może kawę pić? Chociaż u mnie nie działa, ale wiesz, każdy jest inny ![]() Dżaga Nie no, poczekaj aż mnie zobaczysz z przodu, to już nie będzie dżaga, ale patyczak
|
|
#974 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Zwłaszcza, że 10 kg to naprawdę mało, wszystkie, które oglądałam miały minimum 11 czy czy 11,5 kg.Cytat:
Cytat:
Norka, no fakt, żadna z ciebie orka ;P ślicznie wyglądasz, ale w Rossmanie nikt ci nie ustąpi kolejki ![]() Blanko, jak mama? Lepiej? Chociaż pewnie to jak się czuje fizycznie to pestka w porównaniu ze stanem psychicznym. To musi być straszne. A ta zamarznięta szyba to tak mi kołacze się coś, że jakaś nieszczelność w aucie, zbiera się wilgoć i to potem zamarza na szybach przy minusowych temperaturach. Ale szczegółów nie pamiętam, choć to pewnie teraz nieistotne ![]() Pola, gratulacje, nareszcie trochę spokoju i cieszenia się z ciąży! Folinko, czekamy na info odnośnie wózków Będę wdzięczna za dopisanie mojej wizyty - 13.02. Terminu porodu ani płci nie będę jeszcze podawać, bo ten termin przecież nie tyczy się cesarki, a płeć wciąż mocno dyskutowana. Lekarz ostatnio znalazł coś "sterczącego" i mówił, że tak, chyba chłopiec, ale w sumie może być i przerośnięta łechtaczka. I tym sposobem jesteśmy znów w punkcie wyjścia ![]() A wracając jeszcze do naszych bryk: mnie od dawno intrygował Tutek i w ogóle jakoś podobają mi się te wózki, ale jak przeglądam używane to jest tego całe mnóstwo, więc tak sobie myślę, że jak się trafi coś fajnego - kupię używaną gondolę, a zaoszczędzone pieniądze zainwestuję np. w spacerówkę, kiedy przyjdzie czas. U nas w mieście sporo komisów i na znanym serwisie ogłoszeń lokalnych też tego sporo, więc zacznę chyba i tam się rozglądać.
|
|||
|
|
|
#975 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ale masz świętą rację, poczekam sobie jeszcze ze 2 miesiące jak nic! Brzuch jak u ciężarnej na wylocie? Niemożliwe! Stercząca, przerośnięta łechtaczka - takiej kombinacji jeszcze nie słyszałam ![]() Ach, szczęściara z tymi komisami i ogłoszeniami. Ja to chyba będę musiała sunąc setki kilometrów po sensowny wózek. Ale robię tak jak Ty - kupuję sensowną gondolę, może być używana, a spacerówkę dokupię jak przyjdzie na to czas. U nas wózek będzie wnoszony do mieszkania, bo dzieć będzie w nim spał. Mieszkam na piętrze + problemy z kręgosłupem, więc lekki musi być. Przede wszystkim musi mieć twardy, dobry materacyk, musi być w miarę lekki (chociaż gondolę i stelaż można oddzielnie znosić, nic się nie stanie jak na pół minuty zostawię małego dzidziusia na 30 sekund - ubranego, gotowego do wyjścia, ułożonego w gondoli. Tak myślę) i pompowane, twarde koła.
|
|
#976 |
|
Raczkowanie
|
Norka ja przerobilam wiele olejków, ale one nie są dla mnie... Z tych które miałam najlepiej wspominam olejek z arbuza, nasion pszenicy, ryżu, marula ale i tak po dłuższym używaniu przestawaly mi służyć. Tak samo jak hydrolaty, na początku okej a po 2 tyg. Jakieś dziwne uczulenia mi wychodziły. Trzeba indywidualnie próbować, chyba że masz mniej kapryśną cerę niż ja
odstawiłam oleje- zuzylam do włosów, a teraz robię dużo maseczek oczyszczających z sypkich glinek i z czarnego mydła. Dziewczyny którym już widać brzuszki - Wypycha Wam brzuch na dole na wysokości macicy czy wyżej na wysokości pępka?
|
#977 |
|
Wtajemniczenie
|
Norciu no właśnie ciśnienie mam nie najgorsze, bo 110/70. A głowę mam jakbym miała kaca, taka ciężka 😎 u mnie kawa czasem pomaga, ale ostatnio okrutnie mnie mdli po kawie i unikam jak mogę. I co tu wybrać, ból głowy czy mdlosci? 😬 Ale wybór 😊
Lepiej być szczuplejszym niż mieć za dużo kg, uwierz mi 😊 ale Ty bardzo wysoka, mąż wyższy? 😊 Będzie długi dzieć 😍 Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#978 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 09:21 ---------- Poprzedni post napisano o 09:16 ---------- Cytat:
Może zapytaj o to?Jak przytyłam do 65 kilogramów, to źle się czułam. W ciąży przeboleję Noooo, wszystkie spodnie w sieciówkach za krótkie, tylko może w H&Mie te jegginsy z wysokim stanem na szerokosć i długość dobre. Ubrania to moja największa bolączka jeśli chodzi o wzrost.. Mąż też wysoki - 190 cm. Będzie długi dzieć - od razu 56, jak nie lepiej Chociaż mama mówiła, że z trójki rodzeństwa byłam najmniejsza.. Siostra ode mnie niższa, brat wyższy, ale i przy narodzinach był najdłuższy.Dziewczyny, będę dzisiaj kupować (najpewniej na allegro) dwa krzesła. Macie może swoje krzesła, które są super dooper i polecicie każdemu?
|
|
#979 |
|
Rozeznanie
|
Hej. Czytam Was caly czasb tylko jakos czasu brak na odpisywanie.
Gratuluje zdrowych maluszkow. Ja wizyte mam 7.02 a to juz bedzie 18+5 tydzień. Jak ten czas leci. Potem po trzech tygodniach polowkowe. Sent from my LG-M250 using Wizaz Forum mobile app |
|
|
|
#980 |
|
Raczkowanie
|
Tak, dodawałam emulator do nich, to są olejki lekkie, oleje typu słonecznikowy, rycynowy, arganowy są już cięższe
|
#981 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
To czego teraz używasz do mycia buzi?
|
|
#982 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ja od wczoraj chodzę do pracy w spodniach ciążowych, mega wygoda
|
|
|
#983 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
)U mnie wózek też lekki z tych samych względów i też planuję zostawiać małego i biegać, na szczęście mam tylko 1 piętro do pokonania. Swoją drogą to dobry pociążowy trening takie hopsasasa po schodach Zastanawiam się nad kołami - my często w terenie latem i jesienią, więc niby pompowane, a z drugiej strony, czy w lesie koła nie będą co rusz narażone na uszkodzenie przez np. jakąś szyszunię? Cytat:
Mogę tylko powiedzieć, że Ikea ma świetne krzesła, które rozklejają się nawet po dzieckiem :P niestety więcej nie wiem, bo ja przesiaduję na piłkach, więc temat krzeseł jest mi obcy. |
||
|
|
|
#984 |
|
Zakorzenienie
|
Norka ale laska jesteś, wow
gdyby nie wiedzieć, że jesteś w ciąży to ciężko się zorientować narazie ![]() Camelitos biedna, też bym padła że strachu... piękny maluch, i najważniejsze zdrowy Summer jest i okrąglinek, śliczny ![]() ---------- Dopisano o 09:48 ---------- Poprzedni post napisano o 09:48 ---------- I ja też się witam w drugim trymestrze dziś!!!
|
#985 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
I że jakie niby za dużo tego i owego? Pomyliłaś załączniki ![]() Odnośnie spacerowania w terenie - mam identyczną zagwozdkę. Czy te pompowane koła są zbyt delikatne na lasy, łąki i inne wyboje? Szyszunie, tudzież jakieś jeże? Też mam jedno piętro do pokonania! Pociążowy trening zawsze wskazany, tylko ciekawam jak moje kolana to wytrzymią ![]() Przesiadujesz na piłkach? To są tak wielkie piłki, które sięgną nawet stołu?! Czy ja coś źle sobie wyobrażam? ![]() Cytat:
![]() Bounce'ujemy na wieść o II trymestrze! Pojutrze poskaczesz ze mną
|
|
#986 |
|
Raczkowanie
|
Cieszy mnie ze u Was wszystko w porządku
ja wlasnie wrocilam z pobrania krwi i pierwsze co po wejsciu.. Wymioty.. Czasami mam juz dość ale dla małej wszystko kilka dni temu wydawalo mi sie że czuje delikatne ruchy a tu kolejny dzien cisza..
|
|
|
|
#987 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
No, rozmiar piłki możesz sobie dobrać, w zależności od wzrostu - najmniejsze mają chyba 45 czy 65 cm, ja siedzę na 85 cm, idealna do stołu czy biurka. Aha no i pompujesz sobie ją tak, żeby było odpowiednio wygodnie i wysoko. Nie ma nic lepszego dla kręgosłupa ![]() Cytat:
No chyba że mały mi tam skacze, a ja zwalam to na jelita
|
||
|
|
|
#988 |
|
Raczkowanie
|
U mnie niestety problemów ciąg dalszy. Wieczorem zadzwonił gin z wynikami pappy. Ryzyko zd 1:250. Oczywiście cała noc nieprzespana.
Już jestem dziś po wizycie, usg wzorowe. Fałd cieniutki, w normie, kość nosowa obecna. Mały ma 7,52cm. Lekarz mnie trochę uspokoił. Żałuję, że zrobiłam test pappa, jak tylko wróciłam do domu to zaczęłam żałować, to tylko statystyka, tak jak piszecie. Głęboko wierzę, że zły wynik jest spowodowany luteiną, muszę się trzymać dobrych myśli. Chyba nie zdecydujemy się na amniopunkcję, rozważamy testy nifty i panorama. Z tym, że najbliższą panoramę robią jakieś 100km ode mnie i nie mogę znaleźć konkretnych labów, nifty tylko 30km... Muszę podzwonić. Trzymajcie kciuki za moje maleństwo ![]() Norka to prawda co piszą dziewczyny, laska z ciebie |
|
|
|
#989 |
|
Zadomowienie
|
Heeeeej Olaczku!
Już przestań się stresować tą ilością postów i piiiisz! Wspominałaś, że to druga ciąża... Ale może do listy podałaś pierwsza, może ja się pomyliłam, nie wiem... Nie każdy lubi na każdym kroku wspominać o swoich Aniołkach, więc piszę tak jak ktoś podaje do listy. Poprawię!
|
#990 |
|
Wtajemniczenie
|
Camelitos to sie nerwów najadlas, ale dobrze, że to fajszywy alarm...
Pola dziekuje za troskę, ale w sumie to możliwe z tym cukrem, bo glupia czekalam z obiadem ma męża do 19... w miedzy czasie kanapka i banan no ale co to jest :/ super, że juz w domku ![]() Norka myslalam o Tobie, dziekuje że pytasz. Obecnie czekamy na wyniki Serenity, jutro mija tydzien od pobrania krwi. Mam nadzieję, ze w poniedziałek będę juz wiedziała co i jak...Norcia brzuszek juz powoli zaczyna wyskakiwac !! chudzino Ty ![]() Anett Bobas sliczniusi !!!!! Ela, ja mam wrażenie że od tych slodyczy to tez mi w biodra poleciało. Moze nie jestem "orką" ale widzę różnicę i niepokoi mnie to, ale nie moge się powstrzymać przed kanapka z Nutellą poza tym ja zawsze mialam problem z odkladaniem sie wszystkiego w biodrach, wrrr.Summer, brzusio cudowny !! Naeema ech..... Te durne testy pappa !!!!! Wiem co czujesz.... ja juz troszke ochlonelam, przeczytalam duzo histori i dostalam pozytywnego kopa. Co spowodowalo w biochemii, ze tak Ci ryzyko spadlo ? Masz możliwość spotkania z genetykiem ? Boże dziewczyny normalnie co za durnota ten test, no nie mogę ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:27.

witam się prawie w 17 tygodniu
rzadko tu zaglądam ostatnio bo mam sporo zajęć 

Ja i bez nerwów sporo zapominam u lekarza...
a dziś robiłam morfologię, mocz i ospę. Już drugi raz ospę, bo ostatnim razem mi źle wysłali ta krew i musiałam zrobić ponownie.. wrrr zmieniłam laboratorium 

Nie no, poczekaj aż mnie zobaczysz z przodu, to już nie będzie dżaga, ale patyczak 

też tego sporo, więc zacznę chyba i tam się rozglądać.
u mnie kawa czasem pomaga, ale ostatnio okrutnie mnie mdli po kawie i unikam jak mogę. I co tu wybrać, ból głowy czy mdlosci?
Siostra ode mnie niższa, brat wyższy, ale i przy narodzinach był najdłuższy.