|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3571 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Lipcówki 2017 ❤️ cz. 11 Pierwsze chwile z maluszkami
Cytat:
Nulka super takie zajęcia 😊 Vadi dla Was mega! Bawcie się dobrze Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#3572 |
|
Zakorzenienie
|
Vadi
Ogromne kciuki! Weź namiar na nocleg! Pliss Niczym się nie denerwuj, będzie pięknie! Nulka. Super zajęcia! Ja właśnie usypiałam Hugo... I wymyśliłam kołysankę. Proszę mi się nie śmiać! Śpij maluszku, śpij raz, dwa! Niech Twój sen całą nockę trwa Niech ci się przyśnią aniołki i tęcza W nocy tej... Śpij maluszku, śpij raz, dwa! Niech Twój sen całą nockę trwa A Duch Święty z aniołami w swej opiece ciebie ma! Śpij maluszku, śpij raz, dwa! Niech Twój sen całą nockę trwa, O nic się nie martw, o nic nie smutaj. Bo moje serce przy Tobie czówa. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
"I nawet kiedy będzie gęsta mgła... Ja w tej mgle do Ciebie będę szła" Kocham Cię syneczku...moja gwiazdo na niebie... Edytowane przez Mała! Czas edycji: 2018-01-22 o 19:46 |
|
|
|
#3573 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ja tez usypiam N. Chciałam ją przełożyć do łóżeczka i sie obudziła Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#3574 |
|
Zakorzenienie
|
Hugens też się obudził w ok 20 min po odłożeniu
Hehe A no i dziękuję! Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
"I nawet kiedy będzie gęsta mgła... Ja w tej mgle do Ciebie będę szła" Kocham Cię syneczku...moja gwiazdo na niebie... Edytowane przez Mała! Czas edycji: 2018-01-22 o 19:53 |
|
|
|
#3575 |
|
*sportaddict*
|
|
|
|
|
#3576 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ślicznie Ci wyszło ! Spisuj ! Ja dziś Julka kładę po 4 godzinach b od drzemki . Ciekawe co to będzie. Dziś też starałam się karmić częściej . Zobaczymy. Jasli chodzi o książkę " Mocno mnie przytul" na razie przeczytałam 70 stron i trochę o nocnym karmieniu. I mogę polecić . Fajne fakty i od razu człowiekowi lepiej ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
|
#3577 |
|
Wtajemniczenie
|
Vadi trzymam mocno kciuki! Życzę Wam pięknego i udanego wyjazdu
Mała śliczna ta kołysanka, oby się spełniła z tym spaniem ![]() Ja dzisiaj wyeliminowałam jedną drzemkę, zobaczymy czy będzie lepiej czy gorzej w nocy spał. I próbuję go przetrzymać 3h od ostatniej drzemki. Trochę marudził ale chyba mu przeszło Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 21:20 ---------- Poprzedni post napisano o 21:19 ---------- Devileek super, ja dzisiaj zamówiłam tę książkę Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
#3578 |
|
Zakorzenienie
|
Ja też położylam Hugo po 4 h od drzemki... I upa!
Nie śpi! Myślę że zęby, ale mam dość! Dość! Dość! Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
#3579 |
|
MerDer 4ever
|
Mała piękna kołysanka
Moje dziecie cos przestało drzeć sie w aucie ![]() trochę pomarudzi a tak to sie bawi albo uwaga.. ŚPI ![]() ![]() ![]() ![]() może to zasługi rehabilitacji bo nie ma juz takiego napięcia w barkach..
|
|
|
|
#3580 |
|
Zakorzenienie
|
Vadi, kciuki! Bawcie się dobrze, będzie super
![]() Mała, piękna ta kolysanka😍 jeśli Cię to pocieszy to my już histerię mamy dzisiaj za sobą. Obudził się po pół godziny. Ewidentnie go te żeby męczą. Ehhh przypominają mi się te kolki w drugim miesiącu... Znowu jest płacz, nawet na rękach i nic nie pomaga dałam mu paracetamol bo nie miałam innego pomysłu. W końcu padł ale nie wiem na jak dlugo.Devileek, kiedy przeczytałaś 70 stron?! To ja nie mam kiedy kawy wypić kciuki za noc! To dzielny młody że tyle wytrzymał.Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#3581 |
|
MerDer 4ever
|
Współczuje Wam
mój syn śpi od 20. Dzisiaj wykapalismy wcześniej, ciekawe czy obudzi sie tez wcześniej na pierwsze karmienie
|
|
|
|
#3582 |
|
Zakorzenienie
|
Pestycyda
Mój jak się znowu obudzi to chyba też dam mu paracetamol albo jutro kupie vibrucol tylko nie wiem czy czopki czy kropelki Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
#3583 |
|
Wtajemniczenie
|
Mała przepiękna kołysanka!
![]() ️Xzora ale silna i odważna dziewczynka jest z Klaudii! Bardzo szybko robi postępy! Taedio, Carolles, Pestycyda spóźnione życzenia wszystkiego dobrego dla Waszych Półroczniaków! Niech rosną zdrowo! I dają pospać swoim mamom ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Vadi na pewno będzie super! Kciuki za spokojną i szczęśliwą podróż w obie strony i ekstra wyjazdu! Dawaj znać jak tam i koniecznie wrzuć zdjęcia! Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#3584 |
|
Zadomowienie
|
Usypiłam N 1,5 godziny. Piersi nie chciała puścić jak udało się zabrać to sie obudziła. Dwie próby odlozenia nie udane.
Ululalam na rękach odłożyłam do lozeczka, obudzila się. Klepalam po pleckach śpiewałam glaskalam nic to nie dalo. W koncu położyłam ją na łóżku włączyłam szumisia i czekałam.... I wiecie co?! Zasnęła! Sama bez piersi w buzi 😱 A w trakcie tego czekania już krzyczalam w duchu jak Mała dość! Dość! Dość! Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 21:52 ---------- Poprzedni post napisano o 21:49 ---------- Silli dziekujemy za życzenia ❤ Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#3586 |
|
Wtajemniczenie
|
Taedio oj tam, oj tam te parę dni różnicy
Fajnie, że Niko jest spokojniejszy w aucie! Może to rzeczywiście kwestia, że nie ma już takiego napięcia w barkach... Albo polubił po prostu ![]() Pestycyda wow gratuluję ząbków! Od razu dwa, nieźle! ![]() Devileek ale przesyłka! Super rzeczy! I chętnie przejrzałabym sobie te książki ![]() U nas Łucja też jest dopiero usypiana. Mąż aktualnie buja... Sądząc po ciszy, udało się U nas weekend upłynął w stresie przed jelitówką... W czwartek pod koniec zajęć w grupie Lili w przedszkolu jeden chłopiec zwymiotował. W piątek był już pogrom, przyszło tylko 9 dzieci, jedna dziewczynka została odesłana do domu, rozchorowały się panie w kuchni i pani przedszkolanka, która sprzątała po tamtym chłopcu. Jedna dziewczynka z grupy Lili w weekend trafiła do szpitala :/Miałam mega stresa, że będziemy chorować całą czwórką, ale odpukać na razie nie się nie dzieje ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Dzisiaj i jutro oczywiście Lila siedzi w domu, ale w środę są jasełka z okazji dnia babci i dziadka i bardzo chce pójść... Dzisiaj już nic się nie działo, sporo dzieci było, zobaczymy jak jutro...Łucja w weekend dostała wywar z marchewki, pietruszki i ziemniaka zblendowany, byłam w szoku, bo myślałam że tylko spróbuje, a ona wsuwała równo. Jabłko w siatce też szybko zjada całe od jakiegoś czasu (w sensie cały kawałek który jest w siateczce). Tylko z doidy nadal niezbyt jej idzie... Ale też ja strasznie się boję, że się zachłyśnie Więc chyba pomału ruszamy z normalnym rd. Z umiejętności to raczej stoi w miejscu, cały czas robi konika na czworakach. Dość sprawnie się przemieszcza po pokoju, ale nie przód-tył tylko okręgami Pracują przede wszystkim ręce Zębów nie widać Jutro też świętujemy pół roku, więc z tej okazji robię Wam słodyczową dyspensę na torcik ![]() Nie kupiliśmy Lu żadnego prezentu Siedzę sama z dziewczynami, chyba wyślę męża jutro po kulę hulę ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 22:08 ---------- Poprzedni post napisano o 21:44 ---------- Ech i zagłosowałam w kwestii spotkania, ale mam mieszane uczucia... Jeśli pojedziemy na wakacje w tym terminie co planujemy (przełom maja-czerwca), to okazuje się, że praktycznie nie mam żadnego weekendu, podczas którego mogłabym pojechać tak daleko... Zagłosowałam na 23 czerwca, bo to był jedyny pasujący mi termin, ale do tego czasu może jeszcze coś wypaść - wystarczy, że ktoś z rodziny będzie miał imprezę urodzinową tydzień później albo wcześniej niż zawsze. No i jeszcze sierpień mi pasuje, ale w tym momencie nie wiem które konkretnie weekendy będą wchodziły w grę. Więc zobaczę co wybierzecie i postaram się dostosować - ale maj/czerwiec będzie ciężko :/ Do Warszawy mogłabym sama skoczyć, a do Wro. robilibyśmy sobie wyprawę całą rodzinką, więc już ciężej dopasować termin - no i dochodzą ze 2/3 dni dodatkowe na podróż itd. Mimo wszystko mam nadzieję, że uda mi się z Wami zobaczyć! ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#3587 |
|
Zakorzenienie
|
Dzięki dziewczyny co do wody i rd.
Muszę ruszyć z kopyta z tym rd bo jakoś się ociagam. Żal mi kp mimo że ja daję warzywko miedzy piersią a czasami cyckiem popija. Wiki troszkę zalapała wczoraj był brokuł i marchewka. Kilka niepełnych łyżeczek. W niedziele nic dodatkowego nie dostała bo bylismy u babć i była marudna bo niewyspana więc odpusciłam a miałam marchewkę ze sobą. |
|
|
|
#3588 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny u nas cud! Hugo miał okropne zasypianie, w końcu padł po 21, ale ok 22:40 się obudził wzięłam. Go więc do siebie... Nie miałam siły go odkładac! I spał do 3:40! Prawie 5h! Albo ja nie pamiętam już, że się budził. Na pewno ja się budziłam o 2 i on sobie słodko spał
![]() Potem już co godzine! Ale głowa dziś inna Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
#3589 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Julek z boku na macie się bawi a matka próbuje czytać :p Cytat:
U mnie tez są plany na wakacje w tym czasie ale może uda się coś zaplanować u mnie sierpień by mógł też być ale nie pierwszy weekend bo mamy wesele. Więc położyłam spać J. Pp tych 4 godzinach i spał 3 godziny nie przebudził się jak zawsze po godzinie. Więc jakoś sukces był . Lecz później nie da się odłożyć budzi się po 30 minutach i koniec spania ... Więc szybko wylądował z nami w łóżku U nas żeby też na tapecie więc zwalam na to Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
|
#3590 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
#3591 |
|
Zakorzenienie
|
Hahaha
Dobre! Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
#3592 |
|
Zakorzenienie
|
Mała, miałam vibrucol w czopkach na kolki ale nie pomagało
ale ludzie chwalą przy zębach... U nas paracetamol nie pomógł ale podobno na żeby lepiej coś na ibuprpfenie.Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 09:25 ---------- Poprzedni post napisano o 09:20 ---------- Sili, masakra z tą jelitowka! Faktycznie pogrom! Może jakiś rotawirus? Wszystkiego najlepszego dla Łucji niech rośnie zdrowo!Darietta, brawo za warzywna. Nie martw się że RD zastąpi cyc. Nie zastąpi ![]() Mała, brawo dla Hugo! Super nocka. Należało się ![]() Devileek, ulubiony żart moich rodziców przy obcych ludziach to " mamusia to jeden wielki cyc" ha ha ha -.- Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 09:28 ---------- Poprzedni post napisano o 09:25 ---------- Wiecie jak to jest jak myślicie - nie no już gorzej to on/ona nie będzie spał/a. I przychodzi ONO. Ząbkowanie! Histeria za histerią co 30-45 minut Dzień dobry, czy mogę prosić o zastrzelenie? ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#3593 |
|
MerDer 4ever
|
Sill
![]() Ojej! Ale epidemia! Obyście nie zachorowali :/ ![]() Żarłoczek z Łucji fajnie! ![]() Sto lat dla Łucji! ❤️ Chciałam dać małemu kaszkę ale nie smakowało mu
|
|
|
|
#3594 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
My chyba dzisiaj zlikwidujemy lozeczko dostawne. Obniżymy wysokość i przykręcimy drugi bok. Juz ją samą nie zostawiam w łóżeczku, bo niebezpiecznie. Do tego ma manie wspinania sie po wszystkim i boje sie, ze przez szczebelki przeleci, bo są nisko w stosunku do materaca. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
||||
|
|
|
#3595 |
|
Zakorzenienie
|
Sill
Dobrze ze nie zlapaliscie tej epidemii. Uff U nas w przedszkolach wirus. U Tymonka w grupie 5 os, na całe przedszkole 17, więc zrobili jedna grupę. To samo w prywatnym gdzie Tymon wcześniej chodził. Jakiś wirus, gorączka i ból nóg! Każde dziecko to samo. Pestycyda Bosz! Współczuję... Ja dziś idę do apteki coś kupić.. Bo strach przed takim czymś właśnie. Xzora. Dobry pomysł z tym łóżeczkiem, Klaudia to spryciula więc trzeba się zabezpieczyć. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
#3596 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny, jak wasze ćwiczenia? Ja ostatni raz ćwiczyła w środę z tej aplikacji. W czwartek pokazało mi dzien wolny, który przesunęłam na piątek, bo w czw miałam pole dance i czułam, ze moje ciało potrzebuje odpoczynku.
W sb nie było chwili zeby poćwiczyć, w nd brzuch miałam jak balon i na nic nie miałam ochoty. Wczoraj pd. Dzisiaj juz nie ma wymówki. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#3597 |
|
Zakorzenienie
|
Ja lecę z tym Insanity dalej, efektów brak. Kolano doskwiera, ale skończyć muszę.
Gorzej ze słodkim. Bo mąż kupił miodzik i fajne bakalie. Jedyne co to nie jem kupnych. Ale muszę przestać w ogóle, bo nigdy efektów nie zobaczę. Zrobiłam sobie zdjęcie brzucha dziwne bo na zdjęciu nie wygląda źle, ale na żywo ta skóra zdecydowanie jest w nadmiarze no i tłuszczyk też w nadmiarze. ale do lata będzie ok. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
#3598 |
|
Zadomowienie
|
Silli co za epidemia! Zdrówka żeby Was nie zlapalo nic.
Wszystkiego dobrego dla Lu 🎂❤ Mała u Was w przedszkolu tez ciekawie. Oby Tymon nic nie przyniosl do domu! Xzora, Klaudia jest niesamowita 😊 N też taka mobilna się juz robi że sie nie mogę napatrzec jak Ona szybko mi wyrosla! Zapytalas o cwiczenia i zapadla taka niezreczna cisza c'nie?😂 Ja nie mam się czym chwalic niestety. I upieklam dzis chlebek bananowy Podziwiam Was za ćwiczenia mega! Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 10:41 ---------- Poprzedni post napisano o 10:38 ---------- Darietta tu mam dla Ciebie link jak rozszerzyć diete. Widzę ze masz obawy 😊 przeczytaj tej artykul. https://www.hafija.pl/2014/05/rozsze...to-dobrze.html Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#3599 |
|
Wtajemniczenie
|
Siil dobrze że nic nie złapaliście, pewnie jutro Lila będzie mogła iść na jasełka
oh jak ja nie cierpię jelitówki!Sto lat dla Lu Pestycyda jak Wojtkowi już wyszły te ząbki to dziwne, że on robi takie histerie, to już nie powinno boleć po przebiciu ![]() Mała, Devileek super że jest jakaś poprawa ![]() Xzora ja nadal ćwiczę z apką, na razie nic nie pominęłam. 3 dni temu miałam brzuszki z klaśnięciami, brzuszki z rowerkiem, nożyce i deskę, jeszcze wczoraj miałam po tym zakwasy w brzuchu! Z ciekawości sprawdziłam jakie są ćwiczenia w 30 dni i to już nie jest taki lajcik jak teraz ![]() Ja niewiele osiągnęłam tym wczorajszym eksperymentem ze spaniem, budził się co 3h, a przez kilka dni spał już 4h, ledwo wytrzymał te 3h wieczorem, nie mógł usnąć i musiałam dać mu smoka. Zasnął o 20:45 a obudził się o 9:30, więc ta drzemka, którą mu zabrałam jest mu potrzebna Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
#3600 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Gdzieś czytałam, ze joga duzo bardziej wzmaga akceptacje swojego organizmu niż inne ćwiczenia. Coś w tym jest. Na takiej grupie jogowe jedna dziewczyna fajnie napisała: "Gdy trenowałam jeszcze na siłowni, zawsze musiałam podnosić coraz to większe ciężary, wykonywać intensywne treningi, często zakończyć to jeszcze cardio albo interwałami. Nieważne czy miałam na to ochotę, czy miałam siłę, czy czułam się dobrze. Zawsze byłam przekonana, że MUSZĘ wyrobić swoją normę w tygodniu - odpowiednią ilość i odpowiednią intensywność. Od kiedy postanowiłam od tego odpocząć i praktykować tylko jogę, czuję niezwykłą wolność! Teraz niczego nie muszę, teraz praktykuję, kiedy chcę, ile chcę, to co chcę. Dopasowuję wszystko do swojego samopoczucia i siły. I czuję się z tym naprawdę wspaniale" Pokaz zdjęcie brzucha. Cytat:
Brawa za regularne ćwiczenia! A eksperymentem osiągnęłaś tyle, ze wiesz juz, zeby nie zabierać drzemki synkowi ![]() Klaudia prawie zawsze robi sobie późną drzemkę ok 20.00, zwykle tak na 20min. Nie przeszkadza to w śnie. Czarna herbata z drugiego parzenia jest okropna. Nie chciało mi sie robić świeżej esencji (czekało garące śniadanie) i wypiłam taką. Teraz mam posmak w ustach jakbym papierosy paliła. A i zamiart ćwiczeń zajęłam sie skrecaniem łóżeczka. Musiałam przerwać bo Klaudia zaczęła marudzić. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 11:52 ---------- Poprzedni post napisano o 11:47 ---------- Cytat:
Zachęcam do ćwiczeń ![]() Artykuł ciekawy, w sumie większość rzeczy robiłam albo doszłam do nich intuicyjnie. Błąd popełniłam w kaszce, juz wiem ze za duzy odstęp był po mleku i stad złość dziecka. A i tobie chyba odpowiedział, ze lekarka źle ci poradziła z tym szybkim rozszerzeniem? Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:30.

dla Was mega! Bawcie się dobrze 

dałam mu paracetamol bo nie miałam innego pomysłu. W końcu padł ale nie wiem na jak dlugo.
kciuki za noc! To dzielny młody że tyle wytrzymał.

️

Może to rzeczywiście kwestia, że nie ma już takiego napięcia w barkach... Albo polubił po prostu 

Nie kupiliśmy Lu żadnego prezentu 

N też taka mobilna się juz robi że sie nie mogę napatrzec jak Ona szybko mi wyrosla!