Panny Młode 2019 cz. 2 - Strona 112 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne > Jeszcze przed ślubem

Notka

Jeszcze przed ślubem Na tym forum rozmawiamy o tym co powinno zadziać się jeszcze przed ślubem, czyli o wieczorku panieńskim, prezentach.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2018-01-23, 09:47   #3331
Likable
Zakorzenienie

Dot.: Panny Młode 2019 cz. 2

Cytat:
Napisane przez n0emi Pokaż wiadomość
Mi tyle wyjdzie za samą salę:P One płaciły 10 tys. za salę, sukienki lekko ponad 1 tys. Wiem, że jedna miała dja po znajomości, fotografkę baaardzo początkującą. Nie pamiętam tylko jak z kamerzystą. Też z tego co wiem to nie szczególnie interesowały się ozdabianiem sali, kościoła. Żadnych dodatkowych atrakcji. A mimo wszystko u jednej z nich bawiłam się do samego rana
Kurcze, tak na farcie wszystko ale ważne że efekt końcowy super
Cytat:
Napisane przez agus1315 Pokaż wiadomość
Mnie też przerażają te ceny.
Jak podliczyłam dekoracje to wyszło nam ok 4tys... Kwiaty są strasznie drogie. Ale w tym mamy już dosłownie wszystko, sala, mój bukiet i butonierka dla TŻ, bukiety duże dla mam, a jakieś mniejsze pierdółki zamówię z Ali.
Mnie tak samo ostatnio rozglądałam się za zaproszeniami, tak patrzę na te ceny, a to zaproszenia, winietki, itd itd..
4 tys już właśnie słyszałam takie ceny, przeraża mnie to że kwiaty są tak drogie

Likable jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-01-23, 10:45   #3332
agulaaaa
Zakorzenienie

[1=f88fd72a1baff1f55628bb9 023d16cbac19cdced_65c0250 28a53e;80753511]dokładnie, najważniejsze by wesele było udane

dziękuję, właśnie wróciłam do łóżka i może poczytam książkę lub obejrzę jakiś serial

a to jakie kwiaty chcesz mieć?[/QUOTE]

Zdrowia

Ja chcę piwonie tylko dekoratorka się.ceni, czy lepiej zlecic to jakiejś kwiaciarni, florystce? Wolałabym kupić kwiaty na giełdzie i komuś to zlecić, bo sama.raczej nie będę miała możliwości i nie wiem, jak to rozwiązać..
agulaaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-01-23, 10:48   #3333
balewska
Wtajemniczenie

Mi bukiet, wystrój na stolik, butonierki, bukiet dla Taty będzie robić koleżanka, będziemy musiały tylko kwiaty kupić. Poza tym ewentualnie dokupimy bo kilka kwiatków kolorystycznych do dołożenia do bukietów na stole, właściciel sali zapewnia wystrój białymi kwiatami

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
balewska jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-01-23, 10:57   #3334
leleczka
Wtajemniczenie

Patka zdrowiej

Ja bardzo lubię frezje, ale jeszcze nie myślałam o kwiatach na ślub wiem tylko, że będą białe

Stary 2018-01-23, 11:10   #3335
_Pixie_
Zadomowienie

Myślę, że na kwiatach najbardziej można oszczędzić wybierając te sezonowe. Ja chcę mieczyki i mam nadzieję, że na sali nie będzie z tym problemu, w razie czego poproszę, żeby kupili tyle za ile planowali a ja do kupię resztę.

_Pixie_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-01-23, 11:38   #3336
agus1315
Zakorzenienie

No u mnie wyszło sporo niestety za dekoracje... Ale robimy też kącik wypoczynkowy na zewnątrz, wieńce i girlandy z liści, ścianka za nami. Więc całe szczęście to nie tylko kwiaty no i cały montaż, więc nie muszę się o nic martwić. Z kwiatami o tyle dobrze że jakie wybiorę to nie mają wpływu na cenę wysłałam moje pomysły, kwiaty właśnie sezonowe to mi pan powiedział że proponuje zwiększyć 'repertuar' bo cena zostanie taka sama. Więc na pewno biorę też piwonie i frezje

Wysłane z mojego Redmi Note 2 przy użyciu Tapatalka
Stary 2018-01-23, 11:39   #3337
mariamarysienka
Zakorzenienie

[1=f88fd72a1baff1f55628bb9 023d16cbac19cdced_65c0250 28a53e;80752536]dziękuję na początku myślałam, że to zwykła grypa, ale w weekend zaczęły boleć mnie plecy, wczoraj poszłam do lekarza i okazało się, że mam ostre zapalenie oskrzeli i że absolutnie nie ma możliwości bym do końca tygodnia wróciła do pracy. Ja byłam przekonana, że plecy mnie bolą, bo krzywo spałam, czy coś, nie spodziewałam się tego

właśnie muszę powiedzieć tż o tej podwyżce alko i zobaczymy, jak się zdecydujemy, to pewnie zamówimy wcześniej [/QUOTE]

Kuruj się Patka

Cytat:
Napisane przez n0emi Pokaż wiadomość
Widziałam te zdjęcia. Nie mój styl, ale patrząc obiektywnie były ładne. Na dodatek tych przerobionych dostała 2 razy więcej niż w normalnych ofertach. I zgrała jej każde przez nią zrobione zdjęcie, tylko już bez przeróbki
Każdy kiedyś zaczyna i na początku musi dać niższą cenę, żeby mieć portfolio. Tylko wiąże się to z ryzykiem

Takie choroby są często zdradliwe. Zdrowia życzę
My na cywilny mieliśmy takich początkujących fotografów i również ich styl nie był dla mnie do końca idealny, ale skoro i tak nie planowaliśmy żadnego foto, to i taki był dobry Mamy piękną pamiątkę. Ale na wesele już takie ostateczne nie zdecydowałabym się na coś takiego

Cytat:
Napisane przez agulaaaa Pokaż wiadomość
Hej

Co roku straszą, że alko pójdzie w górę, zwłaszcza po Nowym Roku, że będą podwyżki. Na pewno taniej nie będzie, bo rodzice mają styczność z hurtownią. My będziemy kupować pod koniec roku, w okolicach października -listopada. Bedziwmh tylko czekać na ofertę promocyjną

Ja dalej nie wiem, jak rozwiązać sprawę z kwiatami, żeby w miarę tanio wyszlo, jak zobaczyłam, że niektórzy dają po parę tysięcy to ..

Najlepiej jest kupić kwiaty na giełdzie i zrobić samemu z pomocą znajomych Za tysiąc złotych kupisz taką masę kwiatów, ze głowa mała. Nawet przed cywilnym byliśmy na giełdzie i za 100 zł kupiliśmy kwiaty (eustomy, goździki, margerytki i ruskus) na mój bukiet, korsarz, butonierki, ozdobienie samochodu i bukiety w wazonach, a jak poszłam do kwiaciarni, to za jedną gałązkę eustomy chcieli 8 zł Moja koleżanka jest florystką i opowiadała mi, jak "od kuchni" wygląda robienie dekoracji ślubnych. Wbrew temu, co opowiada większość kwiaciarzy, na bukiety wcale nie bierze się najpiękniejszych kwiatów z paczek, tylko wręcz przeciwnie, bo i tak się je zabezpiecza. Jak mi mówiła, że koszty zrobienia bukietów ślubnych bywają niższe, niż takiego zwykłego na imieniny, to stwierdziłam, że nie ma opcji, żebym zamawiała w kwiaciarni bukiet za 300 zł A jak masz zdjęcia wymarzonych dekoracji, to zrobienie ich samemu nie jest wcale takie trudne, jak się wydaje. Tylko trzeba kogoś do pomocy, bo może być mało czasu

"One cat just leads to another." - E. Hemingway

I love you
I will
I do
mariamarysienka jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2018-01-23, 11:40   #3338
agus1315
Zakorzenienie

Cytat:
Hej

Co roku straszą, że alko pójdzie w górę, zwłaszcza po Nowym Roku, że będą podwyżki. Na pewno taniej nie będzie, bo rodzice mają styczność z hurtownią. My będziemy kupować pod koniec roku, w okolicach października -listopada. Bedziwmh tylko czekać na ofertę promocyjną

Ja dalej nie wiem, jak rozwiązać sprawę z kwiatami, żeby w miarę tanio wyszlo, jak zobaczyłam, że niektórzy dają po parę tysięcy to ..
Też tak miałam a potem zderzenie z rzeczywistością
Stary 2018-01-23, 12:01   #3339
agulaaaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mariamarysienka Pokaż wiadomość

Najlepiej jest kupić kwiaty na giełdzie i zrobić samemu z pomocą znajomych Za tysiąc złotych kupisz taką masę kwiatów, ze głowa mała. Nawet przed cywilnym byliśmy na giełdzie i za 100 zł kupiliśmy kwiaty (eustomy, goździki, margerytki i ruskus) na mój bukiet, korsarz, butonierki, ozdobienie samochodu i bukiety w wazonach, a jak poszłam do kwiaciarni, to za jedną gałązkę eustomy chcieli 8 zł Moja koleżanka jest florystką i opowiadała mi, jak "od kuchni" wygląda robienie dekoracji ślubnych. Wbrew temu, co opowiada większość kwiaciarzy, na bukiety wcale nie bierze się najpiękniejszych kwiatów z paczek, tylko wręcz przeciwnie, bo i tak się je zabezpiecza. Jak mi mówiła, że koszty zrobienia bukietów ślubnych bywają niższe, niż takiego zwykłego na imieniny, to stwierdziłam, że nie ma opcji, żebym zamawiała w kwiaciarni bukiet za 300 zł A jak masz zdjęcia wymarzonych dekoracji, to zrobienie ich samemu nie jest wcale takie trudne, jak się wydaje. Tylko trzeba kogoś do pomocy, bo może być mało czasu
No właśnie ja bym chciała kupić na giełdzie tylko musiałbym znaleźć osobę, która by to ogarnęła.. ja na salę mam prawie 40 km to nie ma opcji jechać w sobotę, jak ściankę można w piątek jakoś zrobić , tak nie wiem co będzie z tymi kwiatami, jakbym je zostawiła na noc i w sumie do wieczora, czy nie stracą na świeżości..
I to samo u nas bukiet Młodej lekko 150 zł, gdzie ja chcę mieć ileś tam piwonii w dwóch, trzech odcieniach.. ładnie zdzierają..
Ostatnio znajomi za ustrojenie samochodu płacili 150 zł w kwiaciarni, a było kilkanaście kwiatuszków przypiętych. Można sporo na tym zaoszczędzić, ale bez czyjeś pomocy nie podejmę się na pewno
Stary 2018-01-23, 12:05   #3340
rybcia34
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez _Pixie_ Pokaż wiadomość
Myślę, że na kwiatach najbardziej można oszczędzić wybierając te sezonowe. Ja chcę mieczyki i mam nadzieję, że na sali nie będzie z tym problemu, w razie czego poproszę, żeby kupili tyle za ile planowali a ja do kupię resztę.

U nas to wygląda tak,że dekoracje mamy w cenie jedynie drogie kwiaty typu hortensje nie mieszczą się w budżecie i wtedy trzeba by było dopłacać..

Ja sama nie wiem na jakie postawic. Miałam mieć salę w stylu boho ale już chyba inne pomysły mi w głowie

Stary 2018-01-23, 12:06   #3341
agus1315
Zakorzenienie

Giełda to świetna opcja jeśli ma się możliwość szybkiego podjechania na salę i ogarnięcia tego. No i smykałkę do takich rzeczy lub znajomych, którzy pomogą to ogarnąć

Agula, my zrezygnowaliśmy u dekoratorów właśnie z takich pierdół jak kilka kwiatków przy samochodzie czy krzesłach... 7zł za gałązkę gipsówki na krześle przy 120 osobach to przecież ogromny koszt... Takie coś wolę zrobić sama

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2018-01-23, 12:18   #3342
mariamarysienka
Zakorzenienie

Cytat:
No właśnie ja bym chciała kupić na giełdzie tylko musiałbym znaleźć osobę, która by to ogarnęła.. ja na salę mam prawie 40 km to nie ma opcji jechać w sobotę, jak ściankę można w piątek jakoś zrobić , tak nie wiem co będzie z tymi kwiatami, jakbym je zostawiła na noc i w sumie do wieczora, czy nie stracą na świeżości..
I to samo u nas bukiet Młodej lekko 150 zł, gdzie ja chcę mieć ileś tam piwonii w dwóch, trzech odcieniach.. ładnie zdzierają..
Ostatnio znajomi za ustrojenie samochodu płacili 150 zł w kwiaciarni, a było kilkanaście kwiatuszków przypiętych. Można sporo na tym zaoszczędzić, ale bez czyjeś pomocy nie podejmę się na pewno
Myślę, że spokojnie możesz pojechać w czwartek i zrobić dekoracje w piątek. Jeśli będziesz trzymać kwiaty we względnym chłodzie (jak np ja w piwnicy), a potem włożysz od razu w wazony lub wilgotną gąbkę, to na pewno nic się nie stanie W kwiaciarniach też dekoracje robią już w piątek i z tego, co wiem, to tylko bukiety panny młodej i świadkowej robią w dzień ślubu
Jest jeszcze bardzo dużo czasu, to można poszukać jakichś rad w internecie, filmików na yt i potem zrobić takie dekoracje, że każdy będzie prosił o namiar na "dekoratorkę"

Cytat:
Giełda to świetna opcja jeśli ma się możliwość szybkiego podjechania na salę i ogarnięcia tego. No i smykałkę do takich rzeczy lub znajomych, którzy pomogą to ogarnąć

Agula, my zrezygnowaliśmy u dekoratorów właśnie z takich pierdół jak kilka kwiatków przy samochodzie czy krzesłach... 7zł za gałązkę gipsówki na krześle przy 120 osobach to przecież ogromny koszt... Takie coś wolę zrobić sama
Paczka gipsówki kosztuje 30-40 zł, więc można sporo zaoszczędzić. W ogóle jak byłam na giełdzie, to zszokowały mnie ceny. Wiedziałam, że w kwiaciarniach jest przebitka, ale nie aż taka. Za wspomnianą eustomę w kwiaciarni chcieli 8 zł za gałązkę, a ja całą paczkę kupiłam za bodajże 30, gdzie było z 15 pięknych gałązek pełnych kwiatów. Margerytki chyba kosztowały 25 za ogromną paczkę, goździki też ok. 20. Stosunkowo drogie są te zielone "wypełniacze"

I love you
I will
I do
Stary 2018-01-23, 12:32   #3343
agulaaaa
Zakorzenienie

Cytat:
Myślę, że spokojnie możesz pojechać w czwartek i zrobić dekoracje w piątek. Jeśli będziesz trzymać kwiaty we względnym chłodzie (jak np ja w piwnicy), a potem włożysz od razu w wazony lub wilgotną gąbkę, to na pewno nic się nie stanie W kwiaciarniach też dekoracje robią już w piątek i z tego, co wiem, to tylko bukiety panny młodej i świadkowej robią w dzień ślubu
Jest jeszcze bardzo dużo czasu, to można poszukać jakichś rad w internecie, filmików na yt i potem zrobić takie dekoracje, że każdy będzie prosił o namiar na "dekoratorkę"

Paczka gipsówki kosztuje 30-40 zł, więc można sporo zaoszczędzić. W ogóle jak byłam na giełdzie, to zszokowały mnie ceny. Wiedziałam, że w kwiaciarniach jest przebitka, ale nie aż taka. Za wspomnianą eustomę w kwiaciarni chcieli 8 zł za gałązkę, a ja całą paczkę kupiłam za bodajże 30, gdzie było z 15 pięknych gałązek pełnych kwiatów. Margerytki chyba kosztowały 25 za ogromną paczkę, goździki też ok. 20. Stosunkowo drogie są te zielone "wypełniacze"
Dzięki za rady muszę wgłębić się w temat .a Ty na którą giełdę jeździłaś? I w jakie dni jest ? W Lu jeszcze nie byłam
Stary 2018-01-23, 12:34   #3344
megie
Zadomowienie

My mamy dekoracje sali (w tym kwiaty) w cenie .

Będziemy zajmować się dekoracją kościoła, bukiet dla mnie, butonierki etc. Jeżeli chodzi o dekorację kościoła to zobaczymy jak wyjdzie, wiem, że często u nas w kościele pary, które mają wesele tego samego dnia się dogadują, ale trochę obawiam się czy będziemy mieli podobne wizje
Stary 2018-01-23, 12:36   #3345
agus1315
Zakorzenienie

mariamarysienka, będę musiała pojechać i zobaczyć ceny bo chciałabym właśnie jakoś ozdobić te krzesła ale za pokrowiec z sali 8zł, za gałązkę gipsówki 6 i mam 14zł kosztu na krzesło. Nawet jeśli przyjdzie 100osób tylko to jest dodatkowe 1400zł Dzięki za wskazówkę, pokombinuję! Chociaż też słyszałam, że liście ruskusa potrafią być droższe niż kwiaty a mi właśnie zależy na zieleni

Już i tak patrzę na czym można troszkę oszczędzić - dlatego zamówiłam girlande żarówek z Ali bo dekoratorzy liczą sobie 400zł. Kupując na ali za 300zł mam i dekoracje na sale i później do domu

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2018-01-23, 12:53   #3346
PixieDust
Zadomowienie

Cytat:
No u mnie wyszło sporo niestety za dekoracje... Ale robimy też kącik wypoczynkowy na zewnątrz, wieńce i girlandy z liści, ścianka za nami. Więc całe szczęście to nie tylko kwiaty no i cały montaż, więc nie muszę się o nic martwić. Z kwiatami o tyle dobrze że jakie wybiorę to nie mają wpływu na cenę wysłałam moje pomysły, kwiaty właśnie sezonowe to mi pan powiedział że proponuje zwiększyć 'repertuar' bo cena zostanie taka sama. Więc na pewno biorę też piwonie i frezje

Wysłane z mojego Redmi Note 2 przy użyciu Tapatalka
O matko ale to będzie piękne wyglądało, już sobie wyobrażam 💝💝

All you need is faith, trust and a little pixie dust

34/2018

W tym roku przebiegłam : 108,6 km
PixieDust jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-01-23, 12:56   #3347
agus1315
Zakorzenienie

Pixie, w ofercie zdjęcia mieli piękne i realizacje na stronie idealnie w moim stylu, więc mam nadzieję, że będzie tak jak sobie wymarzyłam
Stary 2018-01-23, 12:56   #3348
mariamarysienka
Zakorzenienie

Cytat:
Dzięki za rady muszę wgłębić się w temat .a Ty na którą giełdę jeździłaś? I w jakie dni jest ? W Lu jeszcze nie byłam
Na Elizówce jest giełda, otwarta chyba codziennie. Wjeżdża się od strony Lubartowa.

Cytat:
mariamarysienka, będę musiała pojechać i zobaczyć ceny bo chciałabym właśnie jakoś ozdobić te krzesła ale za pokrowiec z sali 8zł, za gałązkę gipsówki 6 i mam 14zł kosztu na krzesło. Nawet jeśli przyjdzie 100osób tylko to jest dodatkowe 1400zł Dzięki za wskazówkę, pokombinuję! Chociaż też słyszałam, że liście ruskusa potrafią być droższe niż kwiaty a mi właśnie zależy na zieleni

Już i tak patrzę na czym można troszkę oszczędzić - dlatego zamówiłam girlande żarówek z Ali bo dekoratorzy liczą sobie 400zł. Kupując na ali za 300zł mam i dekoracje na sale i później do domu

My chyba spróbujemy ogarnąć pomieszane gałązki z drzew z ruskusem lub eukaliptusem, bo może wyjść za droga impreza. Myślałam też o posadzeniu czegoś w ogrodzie

Wysłane z mojego HUAWEI GRA-L09 przy użyciu Tapatalka

I love you
I will
I do
Stary 2018-01-23, 13:06   #3349
agus1315
Zakorzenienie

Cytat:
Na Elizówce jest giełda, otwarta chyba codziennie. Wjeżdża się od strony Lubartowa.

My chyba spróbujemy ogarnąć pomieszane gałązki z drzew z ruskusem lub eukaliptusem, bo może wyjść za droga impreza. Myślałam też o posadzeniu czegoś w ogrodzie

Wysłane z mojego HUAWEI GRA-L09 przy użyciu Tapatalka
Będę musiała zorientować się w cenach na giełdzie u mnie w mieście i pomyślimy wtedy
Tylko boję się, że mi te moje dekoracje zwiędną

Nad posadzeniem czegoś też myślałam, ale ja potrafię wykończyć nawet kaktusa także ten...
Stary 2018-01-23, 15:31   #3350
f88fd72a1baff1f55628bb9023d16cbac19cdced_65c025028a53e
Konto usunięte

Cytat:
Zdrowia

Ja chcę piwonie tylko dekoratorka się.ceni, czy lepiej zlecic to jakiejś kwiaciarni, florystce? Wolałabym kupić kwiaty na giełdzie i komuś to zlecić, bo sama.raczej nie będę miała możliwości i nie wiem, jak to rozwiązać..
dziękuję

ja też muszę pomyśleć nad jakąś giełdą kwiatową

Cytat:
Napisane przez leleczka Pokaż wiadomość
Patka zdrowiej

Ja bardzo lubię frezje, ale jeszcze nie myślałam o kwiatach na ślub wiem tylko, że będą białe

zawsze możesz poszukać inspiracji na pinterest

Cytat:
Kuruj się Patka

dziękuję

o kurczę, nie spodziewałam się, że to tak wygląda mi znajoma w pracy mówiła, że jak będę zamawiać bukiet to żebym poprosiła o bukiet ślubny, ale dla mamy, czy druhny, bo będzie ładnie wyglądał, a cenowo będzie o wiele taniej niż jakbym powiedziała, że potrzebuję bukiet ślubny

Cytat:

mój kolega z pracy pomagał koleżance właśnie z giełdą kwiatową i był w szoku ile organizacji jest przy ślubie

Cytat:
Będę musiała zorientować się w cenach na giełdzie u mnie w mieście i pomyślimy wtedy
Tylko boję się, że mi te moje dekoracje zwiędną

Nad posadzeniem czegoś też myślałam, ale ja potrafię wykończyć nawet kaktusa także ten...
ja też

ale wiesz może z innymi kwiatami nie będzie tak jak z kaktusem...
f88fd72a1baff1f55628bb9023d16cbac19cdced_65c025028a53e jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-01-23, 16:00   #3351
agus1315
Zakorzenienie

Patka, podejrzewam, że z innymi będzie gorzej chociaż inne pewnie miałyby szybką śmierć, nie to co kaktusy, nad którymi pastwię się parę tygodni znaczy się, dbam!
Stary 2018-01-23, 17:50   #3352
domii29
Zakorzenienie

Cytat:
Patka, podejrzewam, że z innymi będzie gorzej chociaż inne pewnie miałyby szybką śmierć, nie to co kaktusy, nad którymi pastwię się parę tygodni znaczy się, dbam!
Mam identycznie! Tesciowa sie ze mnie smieje ze nie mam reki do kwiatkow a storczyki za to nie dbanie o nie sa mi tak wdzieczne ze kwitna bez przerwy

domii29 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-01-23, 19:41   #3353
agus1315
Zakorzenienie

Domi, przynajmniej nie zabijasz wszystkiego zanim zdąży zakwitnąć

Jutro o tej porze tż będzie już u mnie nie mogę się doczekać Mam nadzieję, że uda mu się też jakoś w marcu przylecieć bo do maja nie wytrzymam :<
Stary 2018-01-23, 20:37   #3354
balewska
Wtajemniczenie

Biorę się za tych kamerzystów pewnie będę się Was radzić
Stary 2018-01-23, 21:22   #3355
agus1315
Zakorzenienie

Balewska, powodzenia!
My nadal nie wiemy czy w ogóle chcemy, tż mówi tylko że fajnie by było no ale nie wie i ustalaj coś zaraz się okaże, że jak wybierzemy paru to nikt nie ma terminu
Stary 2018-01-24, 04:44   #3356
karolinaaa92
Zakorzenienie

Dzień dobry!
Miałam koszmar ślubny. Śniło mi się, że na naszej sali przy naszych imiona chyba zrobili błąd, że nie zamówiliśmy obrączek, że paznokcie mi się rozwaliły. dobrze, że budzik zadzwonił.

♥ i że Cię nie opuszczę... - 18.05.2019

karolinaaa92 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-01-24, 06:37   #3357
heziola
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez karolinaaa92 Pokaż wiadomość
Dzień dobry!
Miałam koszmar ślubny. Śniło mi się, że na naszej sali przy naszych imiona chyba zrobili błąd, że nie zamówiliśmy obrączek, że paznokcie mi się rozwaliły. dobrze, że budzik zadzwonił.

O nie! Bedzie na odwrót, wszystko jak trzeba
11 st ale pada i wieje, zupełnie jakby jesień była.

O 9 przycisza rodzice oglądać moja lekcje pokazowa, ale mam stresa!

---------- Dopisano o 08:37 ---------- Poprzedni post napisano o 08:35 ----------

Cytat:

Jutro o tej porze tż będzie już u mnie nie mogę się doczekać Mam nadzieję, że uda mu się też jakoś w marcu przylecieć bo do maja nie wytrzymam :<

Pewnie juz godziny odliczasz wspaniałego czasu razem
heziola jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2018-01-24, 06:46   #3358
balewska
Wtajemniczenie

Dzień dobry moje gardło cierpi

Stary 2018-01-24, 07:22   #3359
leleczka
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez balewska Pokaż wiadomość

Moje też, do tego poparzyłam wczoraj podniebienie

Stary 2018-01-24, 07:42   #3360
domii29
Zakorzenienie

Cytat:

Zabijam wszystko oprocz storczykow

Jeszcze moment, jeszcze chwila i bedziesz tulic sie do tzta
Cytat:
Biorę się za tych kamerzystów pewnie będę się Was radzić
Jak Ci poszlo?
Cytat:
Napisane przez karolinaaa92 Pokaż wiadomość
Dzień dobry!

Czyli bedzie wszystko idealnie!!
Cytat:
Napisane przez heziola Pokaż wiadomość
O nie! Bedzie na odwrót, wszystko jak trzeba
11 st ale pada i wieje, zupełnie jakby jesień była.

O 9 przycisza rodzice oglądać moja lekcje pokazowa, ale mam stresa!
Zaciskam kciuki za lekcje pokazowa
Cytat:

Cytat:
Napisane przez leleczka Pokaż wiadomość
Moje też, do tego poparzyłam wczoraj podniebienie

Zdrowka dziewczyny

Ide niedlugo do lekarza i boje sie ze moja Igunia okaze sie jednak chlopakiem

domii29 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Jeszcze przed ślubem

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości