Lipcówki 2017 ❤️ cz. 11 Pierwsze chwile z maluszkami - Strona 121 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2018-01-23, 11:55   #3601
taedio
MerDer 4ever

Dot.: Lipcówki 2017 ❤️ cz. 11 Pierwsze chwile z maluszkami

Ja ostatni raz ćwiczyłam w piątek, w sb i ndz wróciliśmy późno do domu. Dzisiaj obowiązkowo
Stary 2018-01-23, 12:48   #3602
Jon_Snow
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez xzora Pokaż wiadomość
Jak to musisz skończyć Insanity? Kosztem rozwalenia sobie kolana? Nie rozumiem - dla mnie zdrowie jest najwazniejsze i jesli coś nie służy mojemu organizmowi to tego nie robię. Tez daje sobie czas - tyle czasu, ile moje ciało potrzebuje. Nie muszę miec kaloryfera do wakacji

Gdzieś czytałam, ze joga duzo bardziej wzmaga akceptacje swojego organizmu niż inne ćwiczenia. Coś w tym jest.

Na takiej grupie jogowe jedna dziewczyna fajnie napisała: "Gdy trenowałam jeszcze na siłowni, zawsze musiałam podnosić coraz to większe ciężary, wykonywać intensywne treningi, często zakończyć to jeszcze cardio albo interwałami. Nieważne czy miałam na to ochotę, czy miałam siłę, czy czułam się dobrze. Zawsze byłam przekonana, że MUSZĘ wyrobić swoją normę w tygodniu - odpowiednią ilość i odpowiednią intensywność.

Od kiedy postanowiłam od tego odpocząć i praktykować tylko jogę, czuję niezwykłą wolność! Teraz niczego nie muszę, teraz praktykuję, kiedy chcę, ile chcę, to co chcę. Dopasowuję wszystko do swojego samopoczucia i siły. I czuję się z tym naprawdę wspaniale"

Pokaz zdjęcie brzucha.

Brawa za regularne ćwiczenia! A eksperymentem osiągnęłaś tyle, ze wiesz juz, zeby nie zabierać drzemki synkowi
Klaudia prawie zawsze robi sobie późną drzemkę ok 20.00, zwykle tak na 20min. Nie przeszkadza to w śnie.

Czarna herbata z drugiego parzenia jest okropna. Nie chciało mi sie robić świeżej esencji (czekało garące śniadanie) i wypiłam taką. Teraz mam posmak w ustach jakbym papierosy paliła.

A i zamiart ćwiczeń zajęłam sie skrecaniem łóżeczka. Musiałam przerwać bo Klaudia zaczęła marudzić.

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz

---------- Dopisano o 11:52 ---------- Poprzedni post napisano o 11:47 ----------

Zachęcam do ćwiczeń
Artykuł ciekawy, w sumie większość rzeczy robiłam albo doszłam do nich intuicyjnie. Błąd popełniłam w kaszce, juz wiem ze za duzy odstęp był po mleku i stad złość dziecka.
A i tobie chyba odpowiedział, ze lekarka źle ci poradziła z tym szybkim rozszerzeniem?

To jedyna rzecz jaką osiągnęłam tym eksperymentem z tą drzemką Dzisiaj tak późno wstał, że i tak wyjdą nam tylko 3 drzemki (a normalnie ma 4), ale nie będę go już więcej trzymać przed nocnym spaniem 3h, bo on tyle nie wytrzymuje. Jakbym go położyła o 20 na drzemkę to też by nam to nie zakłóciło nocnego spania, ale wolę żeby szedł spać na noc o tej 21, a nie o 22, bo ja potem sobie czytam jeszcze książkę z godzinkę.
Jak ja będę musiała obniżyć łóżeczko i dostawić bok to N chyba z nami będzie spał w łóżku już na stałe....

Przez Pestycydę zrobiłam zakupy Małemu w h&m, klikacie coś?
Stary 2018-01-23, 13:35   #3603
Carolles
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Jon_Snow Pokaż wiadomość
To jedyna rzecz jaką osiągnęłam tym eksperymentem z tą drzemką Dzisiaj tak późno wstał, że i tak wyjdą nam tylko 3 drzemki (a normalnie ma 4), ale nie będę go już więcej trzymać przed nocnym spaniem 3h, bo on tyle nie wytrzymuje. Jakbym go położyła o 20 na drzemkę to też by nam to nie zakłóciło nocnego spania, ale wolę żeby szedł spać na noc o tej 21, a nie o 22, bo ja potem sobie czytam jeszcze książkę z godzinkę.
Jak ja będę musiała obniżyć łóżeczko i dostawić bok to N chyba z nami będzie spał w łóżku już na stałe....

Nela tez ledwo 3 godziny wytrzymuje 😕 my czasami sie kladziemu o 18.30 nawet i dosypia do6.30-7 rano.
Ja nic nie klikam nic ciekawego dla N nie widze. Poza tym wlaczylam tryb oszczędzanie ostatnio.

Cytat:
Jak to musisz skończyć Insanity? Kosztem rozwalenia sobie kolana? Nie rozumiem - dla mnie zdrowie jest najwazniejsze i jesli coś nie służy mojemu organizmowi to tego nie robię. Tez daje sobie czas - tyle czasu, ile moje ciało potrzebuje. Nie muszę miec kaloryfera do wakacji

Gdzieś czytałam, ze joga duzo bardziej wzmaga akceptacje swojego organizmu niż inne ćwiczenia. Coś w tym jest.

Na takiej grupie jogowe jedna dziewczyna fajnie napisała: "Gdy trenowałam jeszcze na siłowni, zawsze musiałam podnosić coraz to większe ciężary, wykonywać intensywne treningi, często zakończyć to jeszcze cardio albo interwałami. Nieważne czy miałam na to ochotę, czy miałam siłę, czy czułam się dobrze. Zawsze byłam przekonana, że MUSZĘ wyrobić swoją normę w tygodniu - odpowiednią ilość i odpowiednią intensywność.

Od kiedy postanowiłam od tego odpocząć i praktykować tylko jogę, czuję niezwykłą wolność! Teraz niczego nie muszę, teraz praktykuję, kiedy chcę, ile chcę, to co chcę. Dopasowuję wszystko do swojego samopoczucia i siły. I czuję się z tym naprawdę wspaniale"

Pokaz zdjęcie brzucha.

Brawa za regularne ćwiczenia! A eksperymentem osiągnęłaś tyle, ze wiesz juz, zeby nie zabierać drzemki synkowi
Klaudia prawie zawsze robi sobie późną drzemkę ok 20.00, zwykle tak na 20min. Nie przeszkadza to w śnie.

Czarna herbata z drugiego parzenia jest okropna. Nie chciało mi sie robić świeżej esencji (czekało garące śniadanie) i wypiłam taką. Teraz mam posmak w ustach jakbym papierosy paliła.

A i zamiart ćwiczeń zajęłam sie skrecaniem łóżeczka. Musiałam przerwać bo Klaudia zaczęła marudzić.

---------- Dopisano o 11:52 ---------- Poprzedni post napisano o 11:47 ----------

Zachęcam do ćwiczeń
Artykuł ciekawy, w sumie większość rzeczy robiłam albo doszłam do nich intuicyjnie. Błąd popełniłam w kaszce, juz wiem ze za duzy odstęp był po mleku i stad złość dziecka.
A i tobie chyba odpowiedział, ze lekarka źle ci poradziła z tym szybkim rozszerzeniem?

Tak Xzora duzo mi ten artykuł dał. Ja go czytalam juz dawno, uznalam za ciekawy i zapisalam w zakładkach i teraz jak bylam na tym szczepieniu to mi sie przypomnial ten artykul i wrocilam do niego.
I nie posluchalam pediatry. Idziemy wlasnym rytmem rd. Nela dostaje pojedyncze warzywa i kaszkę Holle raz dziennie czasamo daję do niej jablko. I pierś dostaje na żądanie a nie na deser.

Carolles jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-01-23, 13:38   #3604
xzora
Zakorzenienie

Ja nic nie kupuje dla Klaudii. Ma już za dużo ubrań na 74. Mam też dostęp do fajnej grupy sprzedażowej w moim mieście i wolę kupić używane, bo jednak dużo taniej wyjdzie. Od jednej dziewczyny kupiłam więcej sztuk - kombinezony zimowe, rajstopy, body, strój kąpielowy, pajac i zapłaciłam dwadzieścia kilka złotych.

Łóżeczko obniżone, bok dostawiony. Boję się jak będzie teraz z odkładaniem, czy się nie będzie sie wybudzac. Bardzo sie schylic musze.
xzora jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-01-23, 13:56   #3605
Carolles
Zadomowienie

Zaaplikowalam Neli czopka glicerynowego... Biedna musiala sie meczyc z tym co tam jej zalegalo 😕 wydaje mi że to niepotrzebnie jej dawalam kleik ryzowy.

Stary 2018-01-23, 14:09   #3606
Mała!
Zakorzenienie

Xzora
Masz zupełną rację. Ja również staram się nie robić rzeczy, które mi nie służą, ale akurat te ćwiczenia czy w ogóle ten typ ruchu obecnie bardzo mi odpowiada. Mam znowu więcej energii, lepiej się czuję gdy coś robię dla siebie. To dla mnie bardzo ważne i uwielbiam to!

Kolano w trakcie ćwiczen w ogóle nie boli, zresztą nawet nie wiem czy to kolano, boli mnie cała łyka głównie w nocy. Ból jest taki reumatyczny, być może od kolana a być może że zmęczenia czy przeciążenia. Jednak nie przeszkadza mi to na tyle by przerwać, jeśli się tak stanie to na pewno to zrobię.
Zdrowie jest najważniejsze również dla mnie.

Foto wstawię potem muszę wyciąć i zobaczyc czy się nadaje.

Kocham Cię syneczku...moja gwiazdo na niebie...
Mała! jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-01-23, 14:24   #3607
emmos
Zakorzenienie

Czesc dziewczyny

Nie było mnie chwilę, ale już wracam Byliśmy od piątku do wczoraj trochę u mojej mamy, trochę u teściowej. Amelka jest strasznie marudna od pewnego czasu, wciąż potrzebuje mojej uwagi, potrafi zabawić się przez chwilę, a potem jest ryk przy zamkniętych oczach i tylko rączki ten płacz ratują. Mam nadzieję, że to drugi ząb jest tego przyczyną i za chwilę wrócimy na dawne tory.

Mała, mega się cieszę z Twojej nocki
oby kolejne były podobne

Xzora, ale zdolniacha z Twojej Klaudii

Siil, zdrówka, obyście nic nie złapali

Carolles, jak czytam o Twojej teściowej to mam wrażenie, że moją opisujesz

Niestety w weekend poszalałam ze słodkim. Ale jak tu się oprzeć sernikowi mamy Ćwiczyć też nie ćwiczyłam, ale dziś mam w planach

Starałam się czytać na bierząco, ale teraz to już nie pamietam co komu.

Amelka spróbowała podstawowych warzyw, teraz jemy owoce, a w przyszłym tygodniu dorzucimy kaszkę. Rd pomiedzy kp. Po gruszce troche mi ulewała, ale nie wiem czy nie wciągnęła zbyt wiele po prostu.

Anusia, super, że wychodzicie na prostą.

Spóźnione życzenia z okazji pół roczku dla smyków Carolles i Pestycydy

Darietta ja podaję wodę przegotowaną.

Vadi, kciuki za wyjazd, bawcie się dobrze nie mogę doczekać się relacji po powrocie

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
Stary 2018-01-23, 14:34   #3608
Jon_Snow
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Carolles Pokaż wiadomość
Zaaplikowalam Neli czopka glicerynowego... Biedna musiala sie meczyc z tym co tam jej zalegalo 😕 wydaje mi że to niepotrzebnie jej dawalam kleik ryzowy.

Ważne że już jej lepiej
Cytat:
Ja nic nie kupuje dla Klaudii. Ma już za dużo ubrań na 74. Mam też dostęp do fajnej grupy sprzedażowej w moim mieście i wolę kupić używane, bo jednak dużo taniej wyjdzie. Od jednej dziewczyny kupiłam więcej sztuk - kombinezony zimowe, rajstopy, body, strój kąpielowy, pajac i zapłaciłam dwadzieścia kilka złotych.

Łóżeczko obniżone, bok dostawiony. Boję się jak będzie teraz z odkładaniem, czy się nie będzie sie wybudzac. Bardzo sie schylic musze.
Ja kupiłam spodenki na 80 i jeden kombinezon na 80, na 74 mam aż nadto ubrań! Ale na 80 brakuje mi dużo, a powolutku będziemy na 80 przechodzić, już nosi niektóre body w rozm 80
Potrzebuję jeszcze kurtki i jakichś grubszych spodni, ale ceny kurtek mnie powalają
W dodatku Tż marudzi że nie chce używanych ubrań dla N..

Stary 2018-01-23, 14:37   #3609
pestycyda
Zakorzenienie

U nas dziś paskudna pogoda. Pada coś cały czas z nieba. Nawet się nie ruszam z domu. W związku z tym młody marudny a mi się czas ciągnie jak flaki z olejem.

Mała, jeśli masz piłkę tenisową, spróbuj sobie dosyć intensywnie nią pomasowac tą łydkę. Tak żeby ciut bolało nawet. Rękami też możesz rozmasować ale to nie może być takie pitu pitu bo z łydką trzeba konkretnie

Emmos, oby Amci szybko wyszły te ząbki i była aniołkiem dziękujemy za życzenia.

Xzora, też się boję właśnie odkładania do tak głębokiego łóżeczka ale mam nadzieję że jak przyjdzie pora na obniżenie to damy radę...

Jon, czasem trzeba zakombinować żeby wiedzieć że się przekombinowało u nas niezależnie od drzemek godzina 18 i młody marudny nie do zniesienia.

pestycyda jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-01-23, 15:08   #3610
xzora
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Mała! Pokaż wiadomość
Xzora
Masz zupełną rację. Ja również staram się nie robić rzeczy, które mi nie służą, ale akurat te ćwiczenia czy w ogóle ten typ ruchu obecnie bardzo mi odpowiada. Mam znowu więcej energii, lepiej się czuję gdy coś robię dla siebie. To dla mnie bardzo ważne i uwielbiam to!

Kolano w trakcie ćwiczen w ogóle nie boli, zresztą nawet nie wiem czy to kolano, boli mnie cała łyka głównie w nocy. Ból jest taki reumatyczny, być może od kolana a być może że zmęczenia czy przeciążenia. Jednak nie przeszkadza mi to na tyle by przerwać, jeśli się tak stanie to na pewno to zrobię.
Zdrowie jest najważniejsze również dla mnie.

Foto wstawię potem muszę wyciąć i zobaczyc czy się nadaje.

Mam nadzieję, że to łydka, a nie kolano. Ty wiesz najlepiej co ci służy

Cytat:
Ważne że już jej lepiej

Ja kupiłam spodenki na 80 i jeden kombinezon na 80, na 74 mam aż nadto ubrań! Ale na 80 brakuje mi dużo, a powolutku będziemy na 80 przechodzić, już nosi niektóre body w rozm 80
Potrzebuję jeszcze kurtki i jakichś grubszych spodni, ale ceny kurtek mnie powalają

to u nas jest cały czas 68 i powoli niektóre rzeczy 74. Mam nadzieję, że to 80 jeszcze trochę. Właśnie 80tki chcę kupić i mam nadzieję, że niedługo będzie okazja odkupić od kogoś.

A czemu nie chcesz używanych ubrań dla N? ja z kolei nie chcę dostawać od kogoś, bo potem jak dziecko wyrośnie to się problematyczne robi. Dostałam trochę ubrań od koleżanek i nie chcą tego z powrotem mówiąc, żebym trzymała na drugie. No, ale jakby u nich się to drugie/trzecie pojawiło, to trzeba by oddać, więc muszę te ubranka teraz przechowywać przez najbliższe lata. Już trzy pokrowce mam tego...

My po spacerze, mroźno, ale całkiem ładnie. Szkoda tylko, że mi się dziecko szybko wybudziło. Mi z kolei bardzo dni szybko mijają, a Klaudia coraz bardziej potrafi umęczyć. Zmienianie pieluchy to mega wyzwanie, cały czas przekręca się na brzuch. W ogóle przewijak jest teraz na podłodze, bo na stoliku już bym jej nie utrzymała.
Stary 2018-01-23, 15:31   #3611
Jon_Snow
Wtajemniczenie

Ja też dzisiaj nie byłam na spacerze, bo mróz straszny, a ja ostatnio wymarzłam i się boję że jakiś katar mnie bierze.

Xzora ja to nie mam nic przeciwko używanym ubraniom, ale Tż marudzi, że niewiadomo po kim to, blebleble. Jak np wiedział że moja mama od koleżanki ma to spoko, ale w lumpeksie mi nie każe kupować. Mi się nie chce z nim dyskutować i jak coś np dostanę to mu po prostu nie mówię. Z drugiej strony jak coś dostanę to często mi się nie podoba i sama tego potem nie zakładam N wolę mu sama wybierać ubrania i tak kończy się na nowych. A może poszukam na fb takiej lokalnej grupy, u Ciebie to jest jakas mamowa grupa czy ubraniowa typowo?

---------- Dopisano o 16:31 ---------- Poprzedni post napisano o 16:30 ----------

A propo przewijania to N ciągle wkłada rączki w kupę jak mu zmieniam pieluchę... Trzymam mu nogi i rąk już nie dam rady

Stary 2018-01-23, 15:38   #3612
xzora
Zakorzenienie

Cytat:
Ja też dzisiaj nie byłam na spacerze, bo mróz straszny, a ja ostatnio wymarzłam i się boję że jakiś katar mnie bierze.

Xzora ja to nie mam nic przeciwko używanym ubraniom, ale Tż marudzi, że niewiadomo po kim to, blebleble. Jak np wiedział że moja mama od koleżanki ma to spoko, ale w lumpeksie mi nie każe kupować. Mi się nie chce z nim dyskutować i jak coś np dostanę to mu po prostu nie mówię. Z drugiej strony jak coś dostanę to często mi się nie podoba i sama tego potem nie zakładam N wolę mu sama wybierać ubrania i tak kończy się na nowych. A może poszukam na fb takiej lokalnej grupy, u Ciebie to jest jakas mamowa grupa czy ubraniowa typowo?

---------- Dopisano o 16:31 ---------- Poprzedni post napisano o 16:30 ----------

A propo przewijania to N ciągle wkłada rączki w kupę jak mu zmieniam pieluchę... Trzymam mu nogi i rąk już nie dam rady

a, źle przeczytałam poprzednie zdanie, bo zrozumiałam, że tz marudzi że ty nie chcesz używanych ubranek
grupa na fb typowo mamowa i dziewczyny często wystawiają ubranka z hasłem, że nie mają miejsca gdzie to trzymać i stąd nawet ceny po 1-2zł.
Niezły z tymi rączkami
Stary 2018-01-23, 15:48   #3613
Carolles
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez emmos Pokaż wiadomość
Czesc dziewczyny

Nie było mnie chwilę, ale już wracam Byliśmy od piątku do wczoraj trochę u mojej mamy, trochę u teściowej. Amelka jest strasznie marudna od pewnego czasu, wciąż potrzebuje mojej uwagi, potrafi zabawić się przez chwilę, a potem jest ryk przy zamkniętych oczach i tylko rączki ten płacz ratują. Mam nadzieję, że to drugi ząb jest tego przyczyną i za chwilę wrócimy na dawne tory.

Mała, mega się cieszę z Twojej nocki
oby kolejne były podobne

Xzora, ale zdolniacha z Twojej Klaudii

Siil, zdrówka, obyście nic nie złapali

Carolles, jak czytam o Twojej teściowej to mam wrażenie, że moją opisujesz

Niestety w weekend poszalałam ze słodkim. Ale jak tu się oprzeć sernikowi mamy Ćwiczyć też nie ćwiczyłam, ale dziś mam w planach

Starałam się czytać na bierząco, ale teraz to już nie pamietam co komu.

Amelka spróbowała podstawowych warzyw, teraz jemy owoce, a w przyszłym tygodniu dorzucimy kaszkę. Rd pomiedzy kp. Po gruszce troche mi ulewała, ale nie wiem czy nie wciągnęła zbyt wiele po prostu.

Anusia, super, że wychodzicie na prostą.

Spóźnione życzenia z okazji pół roczku dla smyków Carolles i Pestycydy

Darietta ja podaję wodę przegotowaną.

Vadi, kciuki za wyjazd, bawcie się dobrze nie mogę doczekać się relacji po powrocie

No jestes 😊

To samo odczucie mam gdy Ty opisujesz swoją teściową. Dlatego wiem że zawsze zrozumiesz 🙈

Dziekujemy a życzenia 😗

Oby Ami szybko wróciła na swoje tory 😊

Cytat:
Ważne że już jej lepiej

My dopiero wslakujemy w rozmiar 68 😂

Na fb pisałam więc i tu dla dziewczyn które nie maja fb napiszę. Byłam z N w piątek na szczepieniu. Okazało się że ma niedowagę 6080g i 64 cm. Pani doktor kazala nam przyspieszyc rozszerzanie diety i od razu podawac kilka posilkow stalych dziennie w tym zupki, Dania miesne, kaszki, owoce a piers tylko na "deser". Radzilam się dziewczyn które mają fb i doszłam do wniosku ze to bez sensu i idziemy rd tak jak większość czyli wprowadzam różne warzywa pojedynczo a do tego wprowadzilam kaszke holle samą albo z owocami na zmiane z kleikiem ryżowym. Teraz jak obserwuje N to widzę ze niepotrzebnie wprowadzilam kleik ryzowy bo ją zatwierdził mimo ze dostala malą ilość. Wiec teraz przez kilka dni odstawie kaszke i bedzie dostawala tylko warzywa i owoce, bo dzisiejsza "wymuszona" kupka była straszna 😕

Stary 2018-01-23, 16:04   #3614
Mała!
Zakorzenienie

Pestycyda u nas o 18-19 też już maruda do potęgi.
Teraz właśnie go omotalam i ma drzemke.

A z tą lydką to nie mięsień Pestycyda tylko Piszczel, tak jakby kość, reumatyczny taki ból, myślałam, że to od kolana ale kolano ma się lepiej a noga boli
Głównie w nocy.

Xzora
Ja też, chociaż mam. Nadzieję że to mi po prostu minie
No i obserwuje.o
Mam nadzieje, że nie będę musiała zrezygnowac z treningu.
Ale z bólem też kariery nie zrobię przecież...

Xzora foto w załączniku - następne będę robić w jakiejś sportowej bieliźnie bo wstyd!

Carolles
Mam nadzieję że się Wam wszystko unormuje i waga i kupka

Ale mi się dziś na spacerze zachciało spagetti z krewetkami
Az musiałam wejść do Lidla...

Mniam!

IMG_20180123_154401.jpg
IMG_20180123_154840.jpg
IMG_20180119_124657.jpg

Stary 2018-01-23, 16:05   #3615
xzora
Zakorzenienie

Cytat:
No jestes

To samo odczucie mam gdy Ty opisujesz swoją teściową. Dlatego wiem że zawsze zrozumiesz

Dziekujemy a życzenia

Oby Ami szybko wróciła na swoje tory

My dopiero wslakujemy w rozmiar 68

Na fb pisałam więc i tu dla dziewczyn które nie maja fb napiszę. Byłam z N w piątek na szczepieniu. Okazało się że ma niedowagę 6080g i 64 cm. Pani doktor kazala nam przyspieszyc rozszerzanie diety i od razu podawac kilka posilkow stalych dziennie w tym zupki, Dania miesne, kaszki, owoce a piers tylko na "deser". Radzilam się dziewczyn które mają fb i doszłam do wniosku ze to bez sensu i idziemy rd tak jak większość czyli wprowadzam różne warzywa pojedynczo a do tego wprowadzilam kaszke holle samą albo z owocami na zmiane z kleikiem ryżowym. Teraz jak obserwuje N to widzę ze niepotrzebnie wprowadzilam kleik ryzowy bo ją zatwierdził mimo ze dostala malą ilość. Wiec teraz przez kilka dni odstawie kaszke i bedzie dostawala tylko warzywa i owoce, bo dzisiejsza "wymuszona" kupka była straszna

A nie rozważasz zwiększenia ilości mleka?

Stary 2018-01-23, 16:06   #3616
nulkaa3
Rozeznanie

Cytat:

Ja zaszalalam, 3 paczki idą z HM, 2 z Reserved, dzisiaj jeszcze byłam w Galerii i kupiłam Adzie letnich rzeczy w dobrych cenach

Zbankrutuje przez takie zakupy

Edytowane przez nulkaa3
Czas edycji: 2018-01-23 o 16:08
nulkaa3 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-01-23, 16:51   #3617
vadi
*sportaddict*

Czy Wam też wizaż zmienił wygląd na komórce? Bez appki się nie da poruszać po wątku :/
vadi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-01-23, 17:11   #3618
Carolles
Zadomowienie

Cytat:
A nie rozważasz zwiększenia ilości mleka?

Nela dostaje pierś na żądanie 7 do 10 razy dziennie nie liczac nocy.

Stary 2018-01-23, 17:37   #3619
xzora
Zakorzenienie

Cytat:
Pestycyda u nas o 18-19 też już maruda do potęgi.
Teraz właśnie go omotalam i ma drzemke.

A z tą lydką to nie mięsień Pestycyda tylko Piszczel, tak jakby kość, reumatyczny taki ból, myślałam, że to od kolana ale kolano ma się lepiej a noga boli
Głównie w nocy.

Xzora
Ja też, chociaż mam. Nadzieję że to mi po prostu minie
No i obserwuje.o
Mam nadzieje, że nie będę musiała zrezygnowac z treningu.
Ale z bólem też kariery nie zrobię przecież...

Xzora foto w załączniku - następne będę robić w jakiejś sportowej bieliźnie bo wstyd!

Carolles
Mam nadzieję że się Wam wszystko unormuje i waga i kupka

Ale mi się dziś na spacerze zachciało spagetti z krewetkami
Az musiałam wejść do Lidla...

Mniam!

Załącznik 7401681
Załącznik 7401686
Załącznik 7401691

Super brzuch! Zazdroszczę, bo moj juz trzeci dzien jak balon przez alergie. A jeszcze wczoraj zrobiłam głupotę i spróbowałam Klaudii słoiczka zeby sprawdzic czy nie za gorący. Dopiero potem uświadomiłam sobie, ze dam była marchew z ziemniakami.
Mam krewetki w zamrażalniku. Ale go juz nie dzisiaj.

Cytat:
Napisane przez nulkaa3 Pokaż wiadomość

Ja zaszalalam, 3 paczki idą z HM, 2 z Reserved, dzisiaj jeszcze byłam w Galerii i kupiłam Adzie letnich rzeczy w dobrych cenach

Zbankrutuje przez takie zakupy
O, spore zakupy. Ja letnich nie kupuje bo nie wiem jaki Klaudia rozmiar bedzie miała.

Cytat:
Napisane przez vadi Pokaż wiadomość
Czy Wam też wizaż zmienił wygląd na komórce? Bez appki się nie da poruszać po wątku :/
U mnie po staremu.

Cytat:
Nela dostaje pierś na żądanie 7 do 10 razy dziennie nie liczac nocy.

Chodzi mi o to czy ze względu na niedowagę nie chcesz wprowadzić dodatkowej porcji mleka poza KP na zadanie. Odciagnietego albo mm, np z Doidy.

Stary 2018-01-23, 17:56   #3620
Carolles
Zadomowienie

Cytat:
Super brzuch! Zazdroszczę, bo moj juz trzeci dzien jak balon przez alergie. A jeszcze wczoraj zrobiłam głupotę i spróbowałam Klaudii słoiczka zeby sprawdzic czy nie za gorący. Dopiero potem uświadomiłam sobie, ze dam była marchew z ziemniakami.
Mam krewetki w zamrażalniku. Ale go juz nie dzisiaj.

O, spore zakupy. Ja letnich nie kupuje bo nie wiem jaki Klaudia rozmiar bedzie miała.

U mnie po staremu.

Chodzi mi o to czy ze względu na niedowagę nie chcesz wprowadzić dodatkowej porcji mleka poza KP na zadanie. Odciagnietego albo mm, np z Doidy.

Aha o to pytasz. Mm nie chce wprowadzac bo nie chce jeszcze bardziej jej mieszac w tym brzuszku a o odcisganiu nie pomyslalam. Spróbuję dzieki 😄
Wiesz narazie mnie ta niedowaga nie stresuje. Co innego jak pójdziemy na kontrolne ważenie 😕

Mala super brzuch!

Stary 2018-01-23, 18:27   #3621
pestycyda
Zakorzenienie

Xzora, faktycznie lipa z tymi ubrankami. Ja dostałam też kupę ubranek ale to takie po domu raczej widać że sprane i być może nie po jednym dziecku więc nikt nie oczekuję ode mnie ich przechowywania. Akurat mam dwie koleżanki w ciąży to im dwa kartony już oddałam. Jakieś szczególne perełki sobie zostawiam ale to raczej te które sama kupiłam z hm itp.

Klaudia to faktycznie silna dziewczyna i dobrze że się przenioslas na podłogę bo nie daj Boże by spadła tfu tfu.

Jon, sorry ale rozbroilas mnie z tą kupą

Carolles, dobrze że idziecie swoim tempem z rd. Szkoda że pediatrzy tak podchodzą do sprawy. Ze świecą szukać dobrego lekarza. Faktycznie ten kleik mógł spowodować u Neli zatwardzenie... U nas też są raz na parę dni problemy z kupą dlatego staram się młodemu suszone owoce tęż blendowac i przemycać w kaszkach.

Mała, to może być mięsień piszczelowy przedni. A jak uciekasz to też boki czy tylko w nocy rwie?
Co Ty od tego brzucha chcesz kobieto? Ramiona masz jak hardcorowy koksu- zazdraszczam
No i masz miednicę bardzo przesuniętą... Nigdy nie zdiagnozowali u Ciebie skoliozy? ( Sorry skrzywienie zawodowe)

Vadi, ja tylko z apki korzystam.

Nulka pochwal się zakupami jak dojdą.

Ja zaraz mam pacjenta który ostatnio dzwonił i dziękował że mu wszystko przeszło itp itd. poczuł że góry może przenosić i poszedł z synem na łyzwy-.- idealna pozycja dla kręgosłupa L-S. A najgorsze że młody taki rozwyty że nie wiem jak ją się rozdwoje jak się wybudzi...

Stary 2018-01-23, 18:38   #3622
Jon_Snow
Wtajemniczenie

Mała uważam że wyglądasz fantastycznie 😍ale rozumiem że masz własne wymagania co do swojego ciała

Carolles dobrze że idziecie swoim rytmem z rd, a badania macie zrobione? Jak wyjdą w porządku to ja bym się nie martwiła więcej wagą Neli

Pestycyda jak Ty tę miednicę widzisz dla mnie jest wszystko prosto
Powodzenia z pacjentem, oby Wojtek był grzeczny

Jedy 45s deski to ja chyba na raty będę robić...

Stary 2018-01-23, 19:09   #3623
Carolles
Zadomowienie

Cytat:
Mała uważam że wyglądasz fantastycznie 😍ale rozumiem że masz własne wymagania co do swojego ciała

Carolles dobrze że idziecie swoim rytmem z rd, a badania macie zrobione? Jak wyjdą w porządku to ja bym się nie martwiła więcej wagą Neli

Pestycyda jak Ty tę miednicę widzisz dla mnie jest wszystko prosto
Powodzenia z pacjentem, oby Wojtek był grzeczny

Jedy 45s deski to ja chyba na raty będę robić...

Nie zrobiłam badań jeszcze 😕 tż potrzebuje auto w tym tyg i nie mam jak podjechać.

Stary 2018-01-23, 19:42   #3624
emmos
Zakorzenienie

Carolles, lekarz swoją drogą, a intuicja matki swoją. Rób tak jak Ci rozsądek podpowiada. Trzymam kciuki za Nelcię ✊️

Jon, fajna zabawa z kupą

Mała, pięknie wyglądasz

Pestycyda, oby młody był grzeczny, gdy będziesz pracować ✊️

Tż był u proboszcza Ten powiedział mu, że chrztu udzieli, ale do spowiedzi i komunii nie możemy iść. Nie czaję... myślałam, ze do spowiedzi może isc kazdy...No i sprawa mojego brata, jest po cywilnym, a ja nie wyobrażam sobie kogoś innego za chrzestnego dla Ami

Jon, dostaliście komunię podczas chrztu?

Stary 2018-01-23, 20:04   #3625
pestycyda
Zakorzenienie

Ja prdl dziewczyny. Wojtek nie placze. On się tak drze że boję się że po opiekę zadzwonią. To już kolki były lepsze. Boże, do końca tygodnia to oni mnie w kaftanie wyniosą;(

Stary 2018-01-23, 20:11   #3626
Carolles
Zadomowienie

Cytat:
Carolles, lekarz swoją drogą, a intuicja matki swoją. Rób tak jak Ci rozsądek podpowiada. Trzymam kciuki za Nelcię ✊️

Jon, fajna zabawa z kupą

Mała, pięknie wyglądasz

Tż był u proboszcza Ten powiedział mu, że chrztu udzieli, ale do spowiedzi i komunii nie możemy iść. Nie czaję... myślałam, ze do spowiedzi może isc kazdy...No i sprawa mojego brata, jest po cywilnym, a ja nie wyobrażam sobie kogoś innego za chrzestnego dla Ami

Dziekuje

Emmosik, u tzta w rodzinie jest taka para co chrzcila bez ślubu i tak do komunii nie mogli przystąpić 😕

Cytat:
Napisane przez pestycyda Pokaż wiadomość
Ja prdl dziewczyny. Wojtek nie placze. On się tak drze że boję się że po opiekę zadzwonią. To już kolki były lepsze. Boże, do końca tygodnia to oni mnie w kaftanie wyniosą;(

Masz Ci los 😢 cierpiwosci kochana 😰

Stary 2018-01-23, 20:36   #3627
Mała!
Zakorzenienie

Pestycyda
Współczuję! I jemu i Tobie.
Dawaj mu ibufen czy coś przeciwbólowego mam nadzieję, że zaśnie i mu ulży. Hugo się obudził po 1h, ehhh ale zdążyłam sobie masaż zrobić akurat.

Stary 2018-01-23, 20:42   #3628
Jon_Snow
Wtajemniczenie

Cytat:

Jon, fajna zabawa z kupą

Mała, pięknie wyglądasz

No bardzo fajna zabawa!
Nie dostaliśmy komunii, bo żyjemy w grzechu, wyspowiadać się można ale po spowiedzi nadal żyjesz w grzechu więc nie powinno się do komunii podchodzić
Chrzestny musi iść do komunii więc pewnie nie przejdzie ktoś po cywilnym
Cytat:
Napisane przez pestycyda Pokaż wiadomość

Ojedy bardzo współczuję może rzeczywiście coś przeciwbólowego? Albo masaż dziąseł, kurczę nie wiem

Stary 2018-01-23, 21:20   #3629
pestycyda
Zakorzenienie

Cytat:
Pestycyda
Współczuję! I jemu i Tobie.
Dawaj mu ibufen czy coś przeciwbólowego mam nadzieję, że zaśnie i mu ulży. Hugo się obudził po 1h, ehhh ale zdążyłam sobie masaż zrobić akurat.

Dostał już ale na moje dziecko to nic nie działa. TŻ jakoś go uśpił zobaczymy na jak długo

Stary 2018-01-23, 21:24   #3630
Mała!
Zakorzenienie

Ja walczę od godziny, nie da się odłożyć jedna histeria za nami, uspokaja się na moich rękach.

Nie wiem czemu on tak ma...
Czemu nie może spokojnie spać. Co mu nie pozwala?

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości