|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3602 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Lipcówki 2017 ❤️ cz. 11 Pierwsze chwile z maluszkami
Cytat:
Dzisiaj tak późno wstał, że i tak wyjdą nam tylko 3 drzemki (a normalnie ma 4), ale nie będę go już więcej trzymać przed nocnym spaniem 3h, bo on tyle nie wytrzymuje. Jakbym go położyła o 20 na drzemkę to też by nam to nie zakłóciło nocnego spania, ale wolę żeby szedł spać na noc o tej 21, a nie o 22, bo ja potem sobie czytam jeszcze książkę z godzinkę.Jak ja będę musiała obniżyć łóżeczko i dostawić bok to N chyba z nami będzie spał w łóżku już na stałe.... Przez Pestycydę zrobiłam zakupy Małemu w h&m, klikacie coś?
|
|
#3603 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ja nic nie klikam nic ciekawego dla N nie widze. Poza tym wlaczylam tryb oszczędzanie ostatnio. Cytat:
I nie posluchalam pediatry. Idziemy wlasnym rytmem rd. Nela dostaje pojedyncze warzywa i kaszkę Holle raz dziennie czasamo daję do niej jablko. I pierś dostaje na żądanie a nie na deser. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
||
|
|
|
#3604 |
|
Zakorzenienie
|
Ja nic nie kupuje dla Klaudii. Ma już za dużo ubrań na 74. Mam też dostęp do fajnej grupy sprzedażowej w moim mieście i wolę kupić używane, bo jednak dużo taniej wyjdzie. Od jednej dziewczyny kupiłam więcej sztuk - kombinezony zimowe, rajstopy, body, strój kąpielowy, pajac i zapłaciłam dwadzieścia kilka złotych.
Łóżeczko obniżone, bok dostawiony. Boję się jak będzie teraz z odkładaniem, czy się nie będzie sie wybudzac. Bardzo sie schylic musze. |
|
|
|
#3605 |
|
Zadomowienie
|
Zaaplikowalam Neli czopka glicerynowego... Biedna musiala sie meczyc z tym co tam jej zalegalo 😕 wydaje mi że to niepotrzebnie jej dawalam kleik ryzowy.
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#3606 |
|
Zakorzenienie
|
Xzora
Masz zupełną rację. Ja również staram się nie robić rzeczy, które mi nie służą, ale akurat te ćwiczenia czy w ogóle ten typ ruchu obecnie bardzo mi odpowiada. Mam znowu więcej energii, lepiej się czuję gdy coś robię dla siebie. To dla mnie bardzo ważne i uwielbiam to! Kolano w trakcie ćwiczen w ogóle nie boli, zresztą nawet nie wiem czy to kolano, boli mnie cała łyka głównie w nocy. Ból jest taki reumatyczny, być może od kolana a być może że zmęczenia czy przeciążenia. Jednak nie przeszkadza mi to na tyle by przerwać, jeśli się tak stanie to na pewno to zrobię. Zdrowie jest najważniejsze również dla mnie. ![]() Foto wstawię potem muszę wyciąć i zobaczyc czy się nadaje. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
#3607 |
|
Zakorzenienie
|
Czesc dziewczyny
![]() Nie było mnie chwilę, ale już wracam Byliśmy od piątku do wczoraj trochę u mojej mamy, trochę u teściowej. Amelka jest strasznie marudna od pewnego czasu, wciąż potrzebuje mojej uwagi, potrafi zabawić się przez chwilę, a potem jest ryk przy zamkniętych oczach i tylko rączki ten płacz ratują. Mam nadzieję, że to drugi ząb jest tego przyczyną i za chwilę wrócimy na dawne tory.Mała, mega się cieszę z Twojej nocki ![]() oby kolejne były podobne ![]() Xzora, ale zdolniacha z Twojej Klaudii ![]() ![]() ![]() Siil, zdrówka, obyście nic nie złapali ![]() Carolles, jak czytam o Twojej teściowej to mam wrażenie, że moją opisujesz ![]() Niestety w weekend poszalałam ze słodkim. Ale jak tu się oprzeć sernikowi mamy Ćwiczyć też nie ćwiczyłam, ale dziś mam w planach Starałam się czytać na bierząco, ale teraz to już nie pamietam co komu. Amelka spróbowała podstawowych warzyw, teraz jemy owoce, a w przyszłym tygodniu dorzucimy kaszkę. Rd pomiedzy kp. Po gruszce troche mi ulewała, ale nie wiem czy nie wciągnęła zbyt wiele po prostu. Anusia, super, że wychodzicie na prostą. Spóźnione życzenia z okazji pół roczku dla smyków Carolles i Pestycydy ![]() ![]() Darietta ja podaję wodę przegotowaną. Vadi, kciuki za wyjazd, bawcie się dobrze nie mogę doczekać się relacji po powrocie ![]() Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
|
|
#3608 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
Potrzebuję jeszcze kurtki i jakichś grubszych spodni, ale ceny kurtek mnie powalają W dodatku Tż marudzi że nie chce używanych ubrań dla N.. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#3609 |
|
Zakorzenienie
|
U nas dziś paskudna pogoda. Pada coś cały czas z nieba. Nawet się nie ruszam z domu. W związku z tym młody marudny a mi się czas ciągnie jak flaki z olejem.
Mała, jeśli masz piłkę tenisową, spróbuj sobie dosyć intensywnie nią pomasowac tą łydkę. Tak żeby ciut bolało nawet. Rękami też możesz rozmasować ale to nie może być takie pitu pitu bo z łydką trzeba konkretnie ![]() Emmos, oby Amci szybko wyszły te ząbki i była aniołkiem dziękujemy za życzenia.Xzora, też się boję właśnie odkładania do tak głębokiego łóżeczka ale mam nadzieję że jak przyjdzie pora na obniżenie to damy radę... Jon, czasem trzeba zakombinować żeby wiedzieć że się przekombinowało u nas niezależnie od drzemek godzina 18 i młody marudny nie do zniesienia.Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#3610 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
A czemu nie chcesz używanych ubrań dla N? ja z kolei nie chcę dostawać od kogoś, bo potem jak dziecko wyrośnie to się problematyczne robi. Dostałam trochę ubrań od koleżanek i nie chcą tego z powrotem mówiąc, żebym trzymała na drugie. No, ale jakby u nich się to drugie/trzecie pojawiło, to trzeba by oddać, więc muszę te ubranka teraz przechowywać przez najbliższe lata. Już trzy pokrowce mam tego... My po spacerze, mroźno, ale całkiem ładnie. Szkoda tylko, że mi się dziecko szybko wybudziło. Mi z kolei bardzo dni szybko mijają, a Klaudia coraz bardziej potrafi umęczyć. Zmienianie pieluchy to mega wyzwanie, cały czas przekręca się na brzuch. W ogóle przewijak jest teraz na podłodze, bo na stoliku już bym jej nie utrzymała. |
||
|
|
|
#3611 |
|
Wtajemniczenie
|
Ja też dzisiaj nie byłam na spacerze, bo mróz straszny, a ja ostatnio wymarzłam i się boję że jakiś katar mnie bierze.
Xzora ja to nie mam nic przeciwko używanym ubraniom, ale Tż marudzi, że niewiadomo po kim to, blebleble. Jak np wiedział że moja mama od koleżanki ma to spoko, ale w lumpeksie mi nie każe kupować. Mi się nie chce z nim dyskutować i jak coś np dostanę to mu po prostu nie mówię. Z drugiej strony jak coś dostanę to często mi się nie podoba i sama tego potem nie zakładam N wolę mu sama wybierać ubrania i tak kończy się na nowych. A może poszukam na fb takiej lokalnej grupy, u Ciebie to jest jakas mamowa grupa czy ubraniowa typowo?Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 16:31 ---------- Poprzedni post napisano o 16:30 ---------- A propo przewijania to N ciągle wkłada rączki w kupę jak mu zmieniam pieluchę... Trzymam mu nogi i rąk już nie dam rady Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
#3612 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() grupa na fb typowo mamowa i dziewczyny często wystawiają ubranka z hasłem, że nie mają miejsca gdzie to trzymać i stąd nawet ceny po 1-2zł. Niezły z tymi rączkami
|
|
|
|
|
#3613 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
To samo odczucie mam gdy Ty opisujesz swoją teściową. Dlatego wiem że zawsze zrozumiesz 🙈 Dziekujemy a życzenia 😗 Oby Ami szybko wróciła na swoje tory 😊 Cytat:
Na fb pisałam więc i tu dla dziewczyn które nie maja fb napiszę. Byłam z N w piątek na szczepieniu. Okazało się że ma niedowagę 6080g i 64 cm. Pani doktor kazala nam przyspieszyc rozszerzanie diety i od razu podawac kilka posilkow stalych dziennie w tym zupki, Dania miesne, kaszki, owoce a piers tylko na "deser". Radzilam się dziewczyn które mają fb i doszłam do wniosku ze to bez sensu i idziemy rd tak jak większość czyli wprowadzam różne warzywa pojedynczo a do tego wprowadzilam kaszke holle samą albo z owocami na zmiane z kleikiem ryżowym. Teraz jak obserwuje N to widzę ze niepotrzebnie wprowadzilam kleik ryzowy bo ją zatwierdził mimo ze dostala malą ilość. Wiec teraz przez kilka dni odstawie kaszke i bedzie dostawala tylko warzywa i owoce, bo dzisiejsza "wymuszona" kupka była straszna 😕 Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
||
|
|
|
#3614 |
|
Zakorzenienie
|
Pestycyda u nas o 18-19 też już maruda do potęgi.
Teraz właśnie go omotalam i ma drzemke. A z tą lydką to nie mięsień Pestycyda tylko Piszczel, tak jakby kość, reumatyczny taki ból, myślałam, że to od kolana ale kolano ma się lepiej a noga boli ![]() Głównie w nocy. Xzora Ja też, chociaż mam. Nadzieję że to mi po prostu minie ![]() No i obserwuje.o Mam nadzieje, że nie będę musiała zrezygnowac z treningu. Ale z bólem też kariery nie zrobię przecież... Xzora foto w załączniku - następne będę robić w jakiejś sportowej bieliźnie bo wstyd! Carolles Mam nadzieję że się Wam wszystko unormuje i waga i kupka ![]() Ale mi się dziś na spacerze zachciało spagetti z krewetkami ![]() Az musiałam wejść do Lidla... Mniam! IMG_20180123_154401.jpg IMG_20180123_154840.jpg IMG_20180119_124657.jpg Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
#3615 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A nie rozważasz zwiększenia ilości mleka? Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#3616 |
|
Rozeznanie
|
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz Ja zaszalalam, 3 paczki idą z HM, 2 z Reserved, dzisiaj jeszcze byłam w Galerii i kupiłam Adzie letnich rzeczy w dobrych cenach Zbankrutuje przez takie zakupy
Edytowane przez nulkaa3 Czas edycji: 2018-01-23 o 16:08 |
|
|
|
#3617 |
|
*sportaddict*
|
Czy Wam też wizaż zmienił wygląd na komórce? Bez appki się nie da poruszać po wątku :/
|
|
|
|
#3618 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
#3619 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mam krewetki w zamrażalniku. Ale go juz nie dzisiaj. Cytat:
Cytat:
Cytat:
Chodzi mi o to czy ze względu na niedowagę nie chcesz wprowadzić dodatkowej porcji mleka poza KP na zadanie. Odciagnietego albo mm, np z Doidy. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
||||
|
|
|
#3620 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Wiesz narazie mnie ta niedowaga nie stresuje. Co innego jak pójdziemy na kontrolne ważenie 😕 Mala super brzuch! Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#3621 |
|
Zakorzenienie
|
Xzora, faktycznie lipa z tymi ubrankami. Ja dostałam też kupę ubranek ale to takie po domu raczej widać że sprane i być może nie po jednym dziecku więc nikt nie oczekuję ode mnie ich przechowywania. Akurat mam dwie koleżanki w ciąży to im dwa kartony już oddałam. Jakieś szczególne perełki sobie zostawiam ale to raczej te które sama kupiłam z hm itp.
Klaudia to faktycznie silna dziewczyna i dobrze że się przenioslas na podłogę bo nie daj Boże by spadła tfu tfu. Jon, sorry ale rozbroilas mnie z tą kupą ![]() Carolles, dobrze że idziecie swoim tempem z rd. Szkoda że pediatrzy tak podchodzą do sprawy. Ze świecą szukać dobrego lekarza. Faktycznie ten kleik mógł spowodować u Neli zatwardzenie... U nas też są raz na parę dni problemy z kupą dlatego staram się młodemu suszone owoce tęż blendowac i przemycać w kaszkach. Mała, to może być mięsień piszczelowy przedni. A jak uciekasz to też boki czy tylko w nocy rwie? Co Ty od tego brzucha chcesz kobieto? Ramiona masz jak hardcorowy koksu- zazdraszczam ![]() No i masz miednicę bardzo przesuniętą... Nigdy nie zdiagnozowali u Ciebie skoliozy? ( Sorry skrzywienie zawodowe) Vadi, ja tylko z apki korzystam. Nulka pochwal się zakupami jak dojdą. Ja zaraz mam pacjenta który ostatnio dzwonił i dziękował że mu wszystko przeszło itp itd. poczuł że góry może przenosić i poszedł z synem na łyzwy-.- idealna pozycja dla kręgosłupa L-S. A najgorsze że młody taki rozwyty że nie wiem jak ją się rozdwoje jak się wybudzi... Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#3622 |
|
Wtajemniczenie
|
Mała uważam że wyglądasz fantastycznie 😍ale rozumiem że masz własne wymagania co do swojego ciała
![]() Carolles dobrze że idziecie swoim rytmem z rd, a badania macie zrobione? Jak wyjdą w porządku to ja bym się nie martwiła więcej wagą Neli Pestycyda jak Ty tę miednicę widzisz dla mnie jest wszystko prostoPowodzenia z pacjentem, oby Wojtek był grzeczny ![]() Jedy 45s deski to ja chyba na raty będę robić... Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
#3623 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
#3624 |
|
Zakorzenienie
|
Carolles, lekarz swoją drogą, a intuicja matki swoją. Rób tak jak Ci rozsądek podpowiada. Trzymam kciuki za Nelcię ✊️
Jon, fajna zabawa z kupą ![]() Mała, pięknie wyglądasz ![]() Pestycyda, oby młody był grzeczny, gdy będziesz pracować ✊️ Tż był u proboszcza Ten powiedział mu, że chrztu udzieli, ale do spowiedzi i komunii nie możemy iść. Nie czaję... myślałam, ze do spowiedzi może isc kazdy...No i sprawa mojego brata, jest po cywilnym, a ja nie wyobrażam sobie kogoś innego za chrzestnego dla Ami![]() Jon, dostaliście komunię podczas chrztu? Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
|
|
#3625 |
|
Zakorzenienie
|
Ja prdl dziewczyny. Wojtek nie placze. On się tak drze że boję się że po opiekę zadzwonią. To już kolki były lepsze. Boże, do końca tygodnia to oni mnie w kaftanie wyniosą;(
|
|
|
#3626 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Emmosik, u tzta w rodzinie jest taka para co chrzcila bez ślubu i tak do komunii nie mogli przystąpić 😕 Cytat:
||
|
|
|
#3627 |
|
Zakorzenienie
|
Pestycyda
Współczuję! I jemu i Tobie. Dawaj mu ibufen czy coś przeciwbólowego mam nadzieję, że zaśnie i mu ulży. Hugo się obudził po 1h, ehhh ale zdążyłam sobie masaż zrobić akurat. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
#3628 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Nie dostaliśmy komunii, bo żyjemy w grzechu, wyspowiadać się można ale po spowiedzi nadal żyjesz w grzechu więc nie powinno się do komunii podchodzić Chrzestny musi iść do komunii więc pewnie nie przejdzie ktoś po cywilnym ![]() Cytat:
może rzeczywiście coś przeciwbólowego? Albo masaż dziąseł, kurczę nie wiem ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#3629 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
#3630 |
|
Zakorzenienie
|
Ja walczę od godziny, nie da się odłożyć jedna histeria za nami, uspokaja się na moich rękach.
![]() Nie wiem czemu on tak ma... ![]() Czemu nie może spokojnie spać. Co mu nie pozwala? Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:19.

Dzisiaj tak późno wstał, że i tak wyjdą nam tylko 3 drzemki (a normalnie ma 4), ale nie będę go już więcej trzymać przed nocnym spaniem 3h, bo on tyle nie wytrzymuje. Jakbym go położyła o 20 na drzemkę to też by nam to nie zakłóciło nocnego spania, ale wolę żeby szedł spać na noc o tej 21, a nie o 22, bo ja potem sobie czytam jeszcze książkę z godzinkę.
Byliśmy od piątku do wczoraj trochę u mojej mamy, trochę u teściowej. Amelka jest strasznie marudna od pewnego czasu, wciąż potrzebuje mojej uwagi, potrafi zabawić się przez chwilę, a potem jest ryk przy zamkniętych oczach i tylko rączki ten płacz ratują. Mam nadzieję, że to drugi ząb jest tego przyczyną i za chwilę wrócimy na dawne tory.

Ćwiczyć też nie ćwiczyłam, ale dziś mam w planach

dla mnie jest wszystko prosto