Mamusie majowe 2018 cz. 5 - Strona 102 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2018-01-23, 15:08   #3031
_Nat_
Wtajemniczenie

Dot.: Mamusie majowe 2018 cz. 5

Cytat:
Napisane przez _groooszek_ Pokaż wiadomość
Ledwo łażę, dobrze że jutro wizyta u mojej ginekolog
Biedna
Ja nie znam tego bólu. Wczoraj natomiast zdychałam bo kłuło niemiłosiernie pod prawym żebrem.

Ciąża, najpiękniejszy okres w życiu, powiadali
_Nat_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-01-23, 15:15   #3032
sollina
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez skorpio87 Pokaż wiadomość
myślę, że Cię wyśmieje, albo delikatnie powie, żebyś nie przesadzała.... to nie jest jeszcze pora na regularne ruchy ja jak Moją Małą czułam w tamtym tygodniu tak przez kilka ostatnich dni w ogóle, dopiero dzisiaj rano się coś ruszyło. Ja bym Ci radziła, żebyś sobie nie wkręcała i nie panikowała
Myślę, że mój ginekolog jest wystarczająco cierpliwy i wyrozumiały, zwłaszcza biorąc pod uwagę jak się kończą jakiekolwiek nawet błahe objawy u mnie, które nie są z nim skonsultowane.

Na szczęście Fasolka sobie chyba przypomniała o mnie, dostałam kilka kopniaków i już czuję się lepiej.

Cytat:
Napisane przez Ladymama85 Pokaż wiadomość
Mi thermo dzisiaj barszcz robi zabielany z ziemniaczkami ubitymi będzie

a humor mi poprawił się, jak mąż wrócił z lidla z lodami ciasteczkowymi, z solonymi ciasteczkami i czekoladą co ciąże cieszy mnie ten tydzień amerykański
O nie! Weszłam na stronę Lidla i zobaczyłam co tam dają dobrego. A on jest tak daleko... No nic. Zjemy obiadek i pójdziemy z TŻ mierzyć fotelik do samochodu, to akurat będzie dobrym pomysłem pojechać do Lidla po lody, i ciastka, i lody

Cytat:
Napisane przez blaira Pokaż wiadomość
No i nie mam pomysłu na obiad.
U nas dzisiaj zupa kalafiorowa i zapiekanka makaronowa z brokułami i sosem serowym.

Jak już jesteśmy przy temacie karmienia, to laktator ręczny czy elektryczny?
Stary 2018-01-23, 15:17   #3033
DomimaZet
Zakorzenienie

Cytat:
Ja nawet nie wiem czy to rwa, nie mam pojęcia jak to "powinno" boleć generalnie większość czasu jest ok, ale jak już przywali to ścina mnie z nóg

No u mnie się odzywa jak np za długo jestem w jednej pozycji ... i potem nie mogę się jakby rozchodzić bo taki promieniujący ból ciężki do opisania - taki ze się chodzić nie da bo nie da się stanąć na nogi normalnie ...

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
DomimaZet jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-01-23, 15:20   #3034
Ladymama85
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez sollina Pokaż wiadomość
Myślę, że mój ginekolog jest wystarczająco cierpliwy i wyrozumiały, zwłaszcza biorąc pod uwagę jak się kończą jakiekolwiek nawet błahe objawy u mnie, które nie są z nim skonsultowane.

Na szczęście Fasolka sobie chyba przypomniała o mnie, dostałam kilka kopniaków i już czuję się lepiej.

O nie! Weszłam na stronę Lidla i zobaczyłam co tam dają dobrego. A on jest tak daleko... No nic. Zjemy obiadek i pójdziemy z TŻ mierzyć fotelik do samochodu, to akurat będzie dobrym pomysłem pojechać do Lidla po lody, i ciastka, i lody

U nas dzisiaj zupa kalafiorowa i zapiekanka makaronowa z brokułami i sosem serowym.

Jak już jesteśmy przy temacie karmienia, to laktator ręczny czy elektryczny?
cieżkie pytanie, ja nie wiem co dorazić, bo to róznie, póki nei wiesz czy bedziesz potrzebowął, itp nie inwestowałabym w elektryczny, ja sama miałam tylko ręczny zawsze
Ladymama85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-01-23, 15:20   #3035
brunetka2000
Zakorzenienie

A jakie butelki kupujecie ? Przy corce mialam antylkolkowe dr Browna, ale ta rureczka do czyszczenia byla masakryczna. Teraz zastanawiam sie miedzy Avent a Tommee tippee

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
brunetka2000 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-01-23, 15:25   #3036
DomimaZet
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez brunetka2000 Pokaż wiadomość
A jakie butelki kupujecie ? Przy corce mialam antylkolkowe dr Browna, ale ta rureczka do czyszczenia byla masakryczna. Teraz zastanawiam sie miedzy Avent a Tommee tippee

Miałam tez dr Browna ale niestety apropo czyszczenia to dramat ...
Ja mam butelki firmy Mam Baby- dokupie jeszcze Avent i Calma z Madeli.
Taki mam plan w każdym razie

DomimaZet jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-01-23, 15:27   #3037
Mirabilka
Zakorzenienie

Jeny ile naklepane ! A poszłam tylko na obiad

Mirabilka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-01-23, 15:28   #3038
nalesnikona
Zadomowienie

Cytat:
ja nie mogę ssię zebrac do wyprawki, nie wiem co mi potrzeba, nie mogę ogarnąć się,zeby to posegregować, ciuchy malutkie mam wywalone już pewnie z tydzień w korytarzu i leża czekają na segregację rozmiarami ;/ i do prania

jak byśmy nic nie miały, to byśmy wiedziały, że trzeba kupić
a tak?
hehe
ja przewiozłam karton z ciuchami, przeliczyłam, ale... a w międzyczasie odkupiłam pakiet ciuchów od koleżanki, trochę tych małych na wyprzedażach... i znowu nie wiem, co mam, a czego mi brakuje.

Muszę się zebrać do segregacji i prania, ale chyba na spokojnie pod koniec lutego to zrobię. Z suszarką elektryczną, wszystko jednego dnia wyprane i wysuszone będzie, więc pójdzie szybko. A w lutym mam sesję, urodziny Syna, to jak to ogarnę to się ciuszkami zajmę.
nalesnikona jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-01-23, 15:30   #3039
Mirabilka
Zakorzenienie

Stary jechał po hemnes podwójnego do ikea także w końcu dojdę ile czego mam w domu + czekam na paczki z next.
Ogólnie na razie staram nic się nic nie kupować ubrankowego

Stary 2018-01-23, 15:31   #3040
Ladymama85
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez nalesnikona Pokaż wiadomość
jak byśmy nic nie miały, to byśmy wiedziały, że trzeba kupić
a tak?
hehe
ja przewiozłam karton z ciuchami, przeliczyłam, ale... a w międzyczasie odkupiłam pakiet ciuchów od koleżanki, trochę tych małych na wyprzedażach... i znowu nie wiem, co mam, a czego mi brakuje.

Muszę się zebrać do segregacji i prania, ale chyba na spokojnie pod koniec lutego to zrobię. Z suszarką elektryczną, wszystko jednego dnia wyprane i wysuszone będzie, więc pójdzie szybko. A w lutym mam sesję, urodziny Syna, to jak to ogarnę to się ciuszkami zajmę.
no suszarka to bajki, samo pranie to jeszcze się ogarnie , i tak planuje później jakoś, ale wymyśliłam, malowanie garderoby, to jakies 20m2, i trzeba wszystko powynosić i przedpokój cały nam został, tez duży, i to trzeba ogarnąć, a zalegają mi ciuchy
Stary 2018-01-23, 15:37   #3041
_groooszek_
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez _Nat_ Pokaż wiadomość
Biedna
Ja nie znam tego bólu. Wczoraj natomiast zdychałam bo kłuło niemiłosiernie pod prawym żebrem.

Ciąża, najpiękniejszy okres w życiu, powiadali
Do tej pory serio, zero dolegliwości. Kompletnie nic, aż mi czasem było głupio, że dziewczyny migreny, wymioty, odwodnienia, anemie, pobyty w spa a ja zero. No to mam

---------- Dopisano o 15:37 ---------- Poprzedni post napisano o 15:36 ----------

Cytat:
Napisane przez DomimaZet Pokaż wiadomość
No u mnie się odzywa jak np za długo jestem w jednej pozycji ... i potem nie mogę się jakby rozchodzić bo taki promieniujący ból ciężki do opisania - taki ze się chodzić nie da bo nie da się stanąć na nogi normalnie ...

Brzmi podobnie do tego co mam

Gdzieś tu chyba zakpił los. Ona brzydka, brzydki on...
A taka ładna miłość...

_groooszek_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-01-23, 15:44   #3042
nalesnikona
Zadomowienie

Cytat:
Do tej pory serio, zero dolegliwości. Kompletnie nic, aż mi czasem było głupio, że dziewczyny migreny, wymioty, odwodnienia, anemie, pobyty w spa a ja zero. No to mam

---------- Dopisano o 15:37 ---------- Poprzedni post napisano o 15:36 ----------

Brzmi podobnie do tego co mam

GROSZKU- a masz piłkę dużą? Posiedź sobie na niej, porób kręgi, leżąc na boku / plecach na macie/ dywanie, a nawet na łóżku- poruszaj miednicą, do góry, dołu, na boki, delikatnie, zeby rozluźnić. Ogólnie- polecam wizytę u fizjoterapeuty.
Na szkole rodzenia może polecą kogoś?

Albo ćwiczenia dla ciężarnych w okolicy? Jak nie ma to zwykłe pilatesowe zajęcia, z ogarniętą prowadzącą, która podpowie, które ćwiczenia w ciąży robić delikatniej, a na które zwracać uwagę.
nalesnikona jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-01-23, 15:45   #3043
Mirabilka
Zakorzenienie

Grosia bo my już stare d. jesteśmy to nas męczy

Stary 2018-01-23, 15:45   #3044
4d88b8945be75952c39c61b9b17b2a8019c982be_5fd16501de8d4
Konto usunięte

Treść usunięta
4d88b8945be75952c39c61b9b17b2a8019c982be_5fd16501de8d4 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-01-23, 15:48   #3045
_groooszek_
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez nalesnikona Pokaż wiadomość
GROSZKU- a masz piłkę dużą? Posiedź sobie na niej, porób kręgi, leżąc na boku / plecach na macie/ dywanie, a nawet na łóżku- poruszaj miednicą, do góry, dołu, na boki, delikatnie, zeby rozluźnić. Ogólnie- polecam wizytę u fizjoterapeuty.
Na szkole rodzenia może polecą kogoś?

Albo ćwiczenia dla ciężarnych w okolicy? Jak nie ma to zwykłe pilatesowe zajęcia, z ogarniętą prowadzącą, która podpowie, które ćwiczenia w ciąży robić delikatniej, a na które zwracać uwagę.
Piłki nie mam, a myślałam żeby kupić w Lidlu jak były ostatnio

Dzisiaj pierwsze spotkanie w SR to się wypytam o wszystko i też są ćwiczenia w ramach szkoły

A taka ładna miłość...

Stary 2018-01-23, 15:48   #3046
blaira
Wtajemniczenie

Grosiu, ale mi smaka zrobiłaś...przede wszystkim na tą sałatkę z pekińskiej

Ja próbuję zrobić coś takiego...nie wiem jakie to będzie w smaku, ale mój mąż ostatnio ma wiecznie ochotę na ziemniaki...także może mu to podpasuje, tylko dodam wiecej cebulki i zamiast boczku mam suszona kiełbaskę wiejską.
http://zagotuj.blog.pl/2014/02/26/pl...ch-ziemniakow/

U laktator elektryczny w spadku dostanę - Madelę.

Sama zaczynam się gubić z wyprawką...a kalafior skutecznie to utrudnia. Ehh
blaira jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-01-23, 15:49   #3047
_groooszek_
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Mirabilka Pokaż wiadomość
Grosia bo my już stare d. jesteśmy to nas męczy

😂😂😂

---------- Dopisano o 15:49 ---------- Poprzedni post napisano o 15:48 ----------

Cytat:
Napisane przez 4d88b8945be75952c39c61b9b 17b2a8019c982be_5fd16501d e8d4 Pokaż wiadomość
Treść usunięta
Dokładnie. Ja to nawet żartowałam, że żeby nie brak okresu to jakbym w ciąży nie była

A taka ładna miłość...

Stary 2018-01-23, 15:53   #3048
Sunset89
Rozeznanie

Cytat:
😂😂😂

---------- Dopisano o 15:49 ---------- Poprzedni post napisano o 15:48 ----------

Dokładnie. Ja to nawet żartowałam, że żeby nie brak okresu to jakbym w ciąży nie była

Mam dokładnie to samo!!!!!!!!!! Groszku, współczuję, mam nadzieję, że to szybko przejdzie!
Sunset89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-01-23, 15:54   #3049
_groooszek_
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Sunset89 Pokaż wiadomość
Mam dokładnie to samo!!!!!!!!!! Groszku, współczuję, mam nadzieję, że to szybko przejdzie!
Na to liczę, zobaczymy. Najwyżej będziecie musiały się przyzwyczaić do moich jęków-stęków na wątku

A taka ładna miłość...

Stary 2018-01-23, 16:06   #3050
skorpio87
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez sollina Pokaż wiadomość
Kochana, ja Ciebie nie namawiam absolutnie, żebyś ignorowała jakiekolwiek objawy, nawet błahe, mam nadzieję, że nie zrozumiałaś mnie źle... Ale akurat jeśli chodzi o ruchy to jestem zdania, że Nasze Dzieciaczki są jeszcze na tyle malutkie, że wystarczy, że się jakoś inaczej ułoży i już nie czuć tych ruchów. Tak jak napisałam, to jeszcze nie jest czas na regularne kopniaczki i jeśli dzień/dwa nic się nie czuje to nie tragedia, ja chyba ostatni raz w piątek czułam a teraz dopiero dzisiaj, także gdybym się upierała, że mam czuć to przez cały weekend bym się musiała martwić
Cytat:
Napisane przez brunetka2000 Pokaż wiadomość
teraz to praktycznie wszystkie antykolkowe są z najbliższych opinii znajomych polecane są Avent zdecydowanie i Tommee Tippee (dla obydwu na plus, że nie było po tych buteleczkach kolek u dziecka, dodatkowo TT ma wyraźniejszą skalę i że niby lepiej się trzyma w dłoni) . Nie znaczy, że inne są gorsze, myślę, że to też trochę kwestia popularności.
skorpio87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-01-23, 16:10   #3051
Sunset89
Rozeznanie

Ale mam dzisiaj lenia... Nie mogę się zmusić do pracy, siedzę na kanapie, próbuję pisać pismo, które muszę oddać do piątku, a zamiast szukać wyroków SN szukam rzeczy dla małej

I tak mi się nie chciało gotować dzisiaj czegokolwiek, bo mąż dzisiaj ma obiad zapewniony przez pracę, że zamówiłam sobie makaron z Fabryki Pizzy i focaccię (bo musiałam coś dobrać, żeby przekroczyć minimalną kwotę dostawy). I tak się skończyły moje postanowienia, że będę uważać na to co jem
Dodzwoniłam się do szkoły rodzenia, będziemy chodzić na marcowy kurs, bo na lutowy nie ma już miejsc na inną godzinę niż 17.00, a mąż nie zdąży z pracy
Stary 2018-01-23, 16:52   #3052
Ladymama85
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Sunset89 Pokaż wiadomość
Ale mam dzisiaj lenia... Nie mogę się zmusić do pracy, siedzę na kanapie, próbuję pisać pismo, które muszę oddać do piątku, a zamiast szukać wyroków SN szukam rzeczy dla małej

I tak mi się nie chciało gotować dzisiaj czegokolwiek, bo mąż dzisiaj ma obiad zapewniony przez pracę, że zamówiłam sobie makaron z Fabryki Pizzy i focaccię (bo musiałam coś dobrać, żeby przekroczyć minimalną kwotę dostawy). I tak się skończyły moje postanowienia, że będę uważać na to co jem
Dodzwoniłam się do szkoły rodzenia, będziemy chodzić na marcowy kurs, bo na lutowy nie ma już miejsc na inną godzinę niż 17.00, a mąż nie zdąży z pracy
zjadłabym focaccie , taką z gruboziarnistą solą i romarynem
Stary 2018-01-23, 17:02   #3053
Qazsew
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez _Nat_ Pokaż wiadomość
A ja w końcu kupiłam ten elektryczny glutowyciągacz, 10 pieluszek muślinowych, 4 bawełniane i już nic nie kupuję do wypłaty!
Ile dalas za glutowyciągacz?

sollina masz poduszke od tego samego sprzedawcy co sunset89?
Qazsew jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-01-23, 17:05   #3054
sweetmedi25
Zakorzenienie

Cytat:
zjadłabym focaccie , taką z gruboziarnistą solą i romarynem
Mniam ! Aż się głodna zrobiłam

sweetmedi25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-01-23, 17:09   #3055
Sunset89
Rozeznanie

sporo jest jeszcze tych poduszek od sprzedawcy ComfyCorner (albo jakoś podobnie), ale są droższe i nie mają w zestawie poszewek, trzeba je dokupić oddzielnie
Stary 2018-01-23, 17:16   #3056
amarela
Zakorzenienie

Jestem po wizycie. Brzuch dalej twardy, więc dostałam oprócz magnezu jeszcze luteinę. Szyjka trzyma jak trzeba. Na hemoglobine mam zwiększyć jeszcze dawkę żelaza, plus starać się jeść więcej mięsa. Słuchaliśmy serduszka, na usg mam przyjść za 2 tygodnie. I najlepiej mieć już wtedy wyniki z glukozy. Na wadze plus 1,1 kg i to jest ok, nie za dużo nie za mało.

Stary 2018-01-23, 17:19   #3057
_Nat_
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Qazsew Pokaż wiadomość
Ile dalas za glutowyciągacz?
25,50 € a jak patrzyłam na ten model na polskich stronach to ponad 2 stówy.
Stary 2018-01-23, 17:29   #3058
Maalinkaaaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez amarela Pokaż wiadomość
Jestem po wizycie. Brzuch dalej twardy, więc dostałam oprócz magnezu jeszcze luteinę. Szyjka trzyma jak trzeba. Na hemoglobine mam zwiększyć jeszcze dawkę żelaza, plus starać się jeść więcej mięsa. Słuchaliśmy serduszka, na usg mam przyjść za 2 tygodnie. I najlepiej mieć już wtedy wyniki z glukozy. Na wadze plus 1,1 kg i to jest ok, nie za dużo nie za mało.

Brawo
2019:26
2020:13
Maalinkaaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-01-23, 17:32   #3059
rybcia34
Zakorzenienie

Cytat:

Dobre wieści niech brzuszek już odpuści i tak nie twardnieje

Stary 2018-01-23, 17:36   #3060
_Nat_
Wtajemniczenie

Cytat:

Dobre wieści
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości