|
|
#1681 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Lubelskie Panny Młode cz. III
Cytat:
Zresztą co tam teraz mogę sobie gadac,mam już suknię więc tylko ją mogę kochac
|
|
#1682 |
|
Rozeznanie
|
hej dziewczynki! ja tez temat sukni mam zamkniety bo moja juz czeka od maja na mnie,ale jak mimo woli widze inne to zaczynam jeczec ze troche bym swoja zmienila i TZ mowi mi ze wymyslam a moja i tak jest ladna....wiec wole nie ogladac juz i tyle!
![]() w niedziele chyba wybierzemy sie na skupienie...idzie ktoras tez?? a tak pozatym to troche spokoj bo TZ teraz bardziej sprawy "budowlane" pociagaja tzn z nasyzm planem budowy domu a jak chce cos weselnego to jakos nie moze czasu znalezc...ale juz ja go zmusze zeby zapiac na ostattni guzik wzystko! z pania od strojenia sali sie jeszcze nie umowilam lae powinnam niedlugo, wiem ze pracowala kiedys w kwiaciarni wiec zapytam jak z bukietami, tylko czy to nie za duzo dla niej stroic sale w sobote z rana i jeszcze zrobic 3 bukiety i dekoracje na samochod???
...obmyśliłam dla nas dobry plan, razem zestarzejmy się, wciąż tak mało jest dobranych par. Nie ma sensu szukać już, z nikim wcześniej nam nie było tak. Szansę mógł nam dać sam Bóg... 16.08.2008 http://www.slub-wesele.pl/suwaczki/20080816020113.png |
|
|
|
#1683 |
|
Raczkowanie
|
A ja mam jeszcze pytanie: Dziewczyny, gdzie znalazłyście buty na ślub?! Jestem załamana, nic nie mogę znaleźć! Byłam już w tylu miejsdcach. Dodam, że mam nóżkę raczej z tych szerszych, więc wiele butów odpada w przedbiegach |
|
|
|
#1684 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ewentualnie jest znajduję buty,które bym hciala,ale niestety kolot nie taki...Ech i jak tu nie stracić cierpliwosci...
|
|
#1685 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny, na stronie o dniu skupienia w tą niedzielę pisze tyle:
I Niedziela miesiąca Parafia pw. Św. Wojciecha - godz. 15.00ul. Podwale 15 20-117 Lublin Powiedzcie mi gdzie to jest, bo już całkiem zgłupiałam.
|
|
#1686 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
A wcześniej zastanawiałam się, skąd ten pomysł... Parafia pw. Św. Wojciecha - godz. 15.00 ul. Podwale 15 20-117 Lublin Ostrowczanka, Św. Wojciech na Podwalu to jest kościół przy domu rekolekcyjnym. Stojąc na Placu po farze, przy murku nad skarpą z widokiem na zamek (tuż obok domu pana P.), zobaczysz ten budynek właśnie pod tą skarpą (pod sobą, he, he). Nie wiem, od której strony tam się dojeżdża, ale od Placu po farze po schodkach w dół można tam dojść. |
|
|
|
|
#1687 |
|
Zakorzenienie
|
Dziekuję bardzo za pomoc
.
|
|
#1688 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() jakie piękne suknie....cudne są...sprawdziłam zakres cen i już mnie tak nie zachwycają.... ![]() mam jeszcze trochę czasu, myślę, że pod koniec tego roku będę się rozglądać za swoja suknią, może coś z przecen mi się uda zakupić bo tegoroczne kolekcje są bardzo piękne. Mam pytanie do dziewczyn z warszawy, porównywałyście ceny z Lublina do tych warszawskich, gdzie się bardziej opłaca rozglądać za suknią?
|
|
#1689 |
|
Rozeznanie
|
Parafia pw. Św. Wojciecha - godz. 15.00
ul. Podwale 15 20-117 Lublin Ostrowczanka, Św. Wojciech na Podwalu to jest kościół przy domu rekolekcyjnym. Stojąc na Placu po farze, przy murku nad skarpą z widokiem na zamek (tuż obok domu pana P.), zobaczysz ten budynek właśnie pod tą skarpą (pod sobą, he, he). Nie wiem, od której strony tam się dojeżdża, ale od Placu po farze po schodkach w dół można tam dojść. dojechać można od Placu Zamkowego, pod mostkiem w prawo i już jest Kościół. albo od strony Katedry , dokładnie między Katedrą a domem Biskupa jest ul. Podwale i nią do końca na dół.pod koniec przed Zamkiem będzie Kościół św. Wojciecha
|
|
|
|
#1690 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Faktycznie prezentują się (na modelkach ) fantastycznie... Ja będę prawdopodobnie szukać sukienki w Wa-wie (chyba że nie znajdę TEJ to poszukam też w Lublinie ) szczególnie chodzi o kwestię przymiarek no i samego szukania - nie będę musiała jeździć specjalnie do Lublina. Jeśli chodzi o ceny to nie mam bladego pojęcia . może niebieska.lwica coś by nam o tym powiedziała
|
|
#1691 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
więc się nie opłaca.
|
|
#1692 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Jeszcze nie byłam w innych salonach, ale pewnie niedługo sie wybiorę. |
|
|
|
|
#1693 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny!
Z tego, co pamiętam, ale zaznaczam, że ja brałam ślub w 2007 roku, to któraś z dziewczyn pisała wtedy, że np. w Cymbeline w Warszawie jest taniej niż w Lublinie. Dodając dojazdy i czas to faktycznie moim zdaniem poszukajcie sukni w Warszawie. Pozdrawiam!
|
#1694 |
|
Przyczajenie
|
Hej dziewczyny do tej pory podczytywałam i korzystałam z doświadczeń. WIELKI dzień mam już za sobą, i chociaż nie wszystko poszło tak jak chciałam, to powiem Wam że było super, bo to był NASZ DZIEŃ
![]() Właśnie odebrałam zdjęcia i mogę wszystkim poszukującym fotografa gorąco polecić Wojtka Korneta |
|
|
|
#1695 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Sorki że tak wypytuje ale ten dzień przede mna i chciałabym wiedziec jak najwiecej przed czego mam sie spodziewac...
|
|
#1696 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#1697 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ja również marieciak@wp.pl
|
|
#1698 |
|
Raczkowanie
|
Dziewczyny mam pytanie odnośnie kwiaciarni a dokładnie zamawiania bukietów ślubnych. Być może pisałyście na ten temat, ale teraz miałabym za dużo postów do przeczytania i chyba za leniwa jestem
![]() Czy któraś z Was coś wie na temat kwiaciarni Floristic w Lublinie na ulicy Kurantowej? Przypadkowo weszłam wczoraj na tą stronę pooglądałam wiązanki ślubne.. Jest ich tak strasznie dużo pokazanych i wg mnie są piękne. Z uwagi na to, żę ta ulica jest dość niedaleko mnie, nie miałabym problemu z ich odebraniem. Wybiorę się tam w najbliższym czasie, ale jeśli któraś z Was zamawiała tak kiedyś jakieś kwiatki, bukieciki to prosiłabym o informacje czy w rzeczywistości też tak ładnie wygladają jak na zdjęciach. Aha i druga sprawa. Ile kosztują takie wiązanki ślubne? Bo jestem w tej kwestii zielona i chciałabym wiedzieć czy cena, jaką mi podadzą będzie wysoka czy niska. Ile płacicie za wiązanki? Jak to jest z bukiecikiem dla starszej? Ona zamawia sama sobie jakiś, gdzie chce? Czy tym ma się tym zając pan młody, starszy?? Bo kiedyś jak byłam starszą na weselu to dla mnie starszy zamawiał bukiecik (powiedział, że taka jest tradycja, wiadomo, że ja go wcześniej wybierałam). Wynika z tej tradycji, że dla Panny Młodej chyba powinien zamówić Pan Młody. Wiadomo, że i tak ja będę go zamawiała... ![]() Czy starsza powinna mieć taki sam bukiecik, np w takim samym fasonie, ale np mniejszy i w innym kolorze. Czy taki jaki jej się zamarzy?? |
|
|
|
#1699 |
|
Raczkowanie
|
Witam serdecznie
![]() 27.06.2009 r. biore slub w Kosciele Zielonoswiatkowym na ul. Tatarskiej. Ciesze sie ogromnie
|
|
#1700 | |
|
Przyczajenie
|
Cytat:
powodzenia w dyskucji z tesciowa!! |
|
|
|
|
#1701 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
#1702 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
byłam jedynie w kilku salonach w warszawie, nie wiem nawet jaki jest rozrzut cenowy bo na cenę patrzyłam dopiero jak suknia mi się podobała i jakoś tak mi się udało że wszystkie sukienki które mi się podobały kosztowały ok. 2,5 tys.ale pamiętam, że któraś wizażanka daaawno temu mówiła że w warszawie wychodzi taniej |
||
|
|
|
#1703 |
|
Przyczajenie
|
i ja się dołaczam ale w chełmie data nie ustalona
|
|
|
|
#1704 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() mam nadzieje ze dojdzie do skutku i moj kochany nie wymysli jakiegos pretekstu zeby znowu to przeladac![]() a gdzie to jest juz wiesz to nie beds ie powtarzala:
...obmyśliłam dla nas dobry plan, razem zestarzejmy się, wciąż tak mało jest dobranych par. Nie ma sensu szukać już, z nikim wcześniej nam nie było tak. Szansę mógł nam dać sam Bóg... 16.08.2008 http://www.slub-wesele.pl/suwaczki/20080816020113.png |
|
|
|
|
#1705 |
|
Rozeznanie
|
To Margarett w Jankach, w Lublinie też maja salon - na Narutowicza, ale nie byłam w nim. Może wybiorę się żeby porównać ceny, z ciekawości
![]() Dziewczyny u mnie teraz na tapecie jest zespół - TŻ marzy się niefałszujący wokalista/wokalistka i koniecznie gitara, a mi cena nie przekraczająca 3000 za 1 noc |
|
|
|
#1706 |
|
Raczkowanie
|
witam, mój ulubiony wątek na forum podglądam już około 3 miesiące, wiec pora sie ujawnić.
Nasz ślub będzie 3.10.2009. Jak do tej pory mamy zarezerwowaną salę (Impuls w Świdniku), zakończone nauki przedmałżeńskie (jeszcze skupienie, ale z tym poczekamy) i podpisaną umowę z zespołem. |
|
|
|
#1707 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Widzę że grono Panien Młodych 2009 się poszerza
|
|
|
|
|
#1708 | |
|
Przyczajenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1709 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Dziewczyny, jestem na etapie wybierania ciastkarni... co mozecie polecic?
|
|
#1710 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
http://www.piekarnie-lublin.pl/index.html (strona taka sobie, ale już się przekonała że nie to się liczy tak jak przy szukaniu np. kamerzysty, każdy umieszcza jakieś przykładowe bo nikt nie chce rozdawać za darmo swoich pomysłów...). Jeszcze za parę godzin sprawdzę na umowie, bo Zemborzycka jest dość długa i mogłam coś przekręcić z adresem . Ale suma sumarum dobre opinie słyszałam. Więc można sprawdzić.PS: Torty są bardzo leciutkie. |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum ślubne
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:14.

Zresztą co tam teraz mogę sobie gadac,mam już suknię więc tylko ją mogę kochac 

Ewentualnie jest znajduję buty,które bym hciala,ale niestety kolot nie taki...Ech i jak tu nie stracić cierpliwosci...
się razem od
....
A wcześniej zastanawiałam się, skąd ten pomysł...
.

) fantastycznie...