Lubelskie Panny Młode cz. III - Strona 57 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne

Notka

Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2008-07-01, 21:57   #1681
katia0117
Zadomowienie

Dot.: Lubelskie Panny Młode cz. III

Cytat:
Napisane przez Kama24 Pokaż wiadomość
Ja znalazłam taką suknię trochę jest podobna do tej co ci się podoba:
http://www.reginadiamante.pl/suknie-...e-slubne_5.xml
Ojjjjj Mecenas i Medina to moje dwie Miłosci,jednak ze wzgledu na cenę są dla mnie nieosiągalne Zresztą co tam teraz mogę sobie gadac,mam już suknię więc tylko ją mogę kochac
Stary 2008-07-01, 22:19   #1682
katey
Rozeznanie

GG do katey

hej dziewczynki! ja tez temat sukni mam zamkniety bo moja juz czeka od maja na mnie,ale jak mimo woli widze inne to zaczynam jeczec ze troche bym swoja zmienila i TZ mowi mi ze wymyslam a moja i tak jest ladna....wiec wole nie ogladac juz i tyle!
w niedziele chyba wybierzemy sie na skupienie...idzie ktoras tez?? a tak pozatym to troche spokoj bo TZ teraz bardziej sprawy "budowlane" pociagaja tzn z nasyzm planem budowy domu a jak chce cos weselnego to jakos nie moze czasu znalezc...ale juz ja go zmusze zeby zapiac na ostattni guzik wzystko!
z pania od strojenia sali sie jeszcze nie umowilam lae powinnam niedlugo, wiem ze pracowala kiedys w kwiaciarni wiec zapytam jak z bukietami, tylko czy to nie za duzo dla niej stroic sale w sobote z rana i jeszcze zrobic 3 bukiety i dekoracje na samochod???

16.08.2008

http://www.slub-wesele.pl/suwaczki/20080816020113.png

katey jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-07-01, 23:29   #1683
Rumianek:-)
Raczkowanie

Słuchajcie, już wiem, jak to jest z delegacją. Faktycznie może ją wystawić tylko proboszcz. OFICJALNIE. W praktyce wystawia kancelaria parafii, w ktorej bierze się ślub. A więc w przypadku kościoła KULowskiego, dominikanów, Ducha, karmelitów, itd. - trzeba udać się w tym celu do kancelarii katedry z nazwiskiem konkretnego księdza.

A ja mam jeszcze pytanie: Dziewczyny, gdzie znalazłyście buty na ślub?! Jestem załamana, nic nie mogę znaleźć! Byłam już w tylu miejsdcach. Dodam, że mam nóżkę raczej z tych szerszych, więc wiele butów odpada w przedbiegach
Rumianek:-) jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-07-02, 09:19   #1684
katia0117
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Rumianek:-) Pokaż wiadomość

A ja mam jeszcze pytanie: Dziewczyny, gdzie znalazłyście buty na ślub?! Jestem załamana, nic nie mogę znaleźć! Byłam już w tylu miejsdcach. Dodam, że mam nóżkę raczej z tych szerszych, więc wiele butów odpada w przedbiegach
Mam ten sam problem,z tym ze ja nogi szerokiej nie mam,a raczej małą...Szukam butów na obcasie max.5cm i bez spiczastych czubów.No kurde jak tak chodę to widzę takie opcje,ze albo przód jest fajny,a obcas nie taki,albo na odwrót Ewentualnie jest znajduję buty,które bym hciala,ale niestety kolot nie taki...Ech i jak tu nie stracić cierpliwosci...
Stary 2008-07-02, 09:30   #1685
Ostrowczanka
Zakorzenienie

Dziewczyny, na stronie o dniu skupienia w tą niedzielę pisze tyle:
I Niedziela miesiąca
Parafia pw. Św. Wojciecha - godz. 15.00
ul. Podwale 15
20-117 Lublin

Powiedzcie mi gdzie to jest, bo już całkiem zgłupiałam.

Wszystko można, co nie można - byle z cicha, i z ostrożna.
Ostrowczanka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-07-02, 12:00   #1686
Rumianek:-)
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez katia0117 Pokaż wiadomość
Mam ten sam problem,z tym ze ja nogi szerokiej nie mam,a raczej małą...Szukam butów na obcasie max.5cm i bez spiczastych czubów.No kurde jak tak chodę to widzę takie opcje,ze albo przód jest fajny,a obcas nie taki,albo na odwrót Ewentualnie jest znajduję buty,które bym hciala,ale niestety kolot nie taki...Ech i jak tu nie stracić cierpliwosci...
Dokładnie! Widzę, że szukamy podobnych butów, z tą różnicą, że ja jeszcze szerokich. Już rozumiem, dlaczego w salonie sukien ślubnych kazano kupić mi buty ślubne... za granicą! A wcześniej zastanawiałam się, skąd ten pomysł...

ul. Podwale 15
20-117 Lublin

Ostrowczanka, Św. Wojciech na Podwalu to jest kościół przy domu rekolekcyjnym. Stojąc na Placu po farze, przy murku nad skarpą z widokiem na zamek (tuż obok domu pana P.), zobaczysz ten budynek właśnie pod tą skarpą (pod sobą, he, he). Nie wiem, od której strony tam się dojeżdża, ale od Placu po farze po schodkach w dół można tam dojść.
Rumianek:-) jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-07-02, 12:06   #1687
Ostrowczanka
Zakorzenienie

Dziekuję bardzo za pomoc .

Wszystko można, co nie można - byle z cicha, i z ostrożna.
Ostrowczanka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-07-02, 12:16   #1688
Joasia***
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez katia0117 Pokaż wiadomość
Ojjjjj Mecenas i Medina to moje dwie Miłosci,jednak ze wzgledu na cenę są dla mnie nieosiągalne Zresztą co tam teraz mogę sobie gadac,mam już suknię więc tylko ją mogę kochac
Zerknęłam na ich stronkę, boże jakie piękne suknie....cudne są...
sprawdziłam zakres cen i już mnie tak nie zachwycają....
mam jeszcze trochę czasu, myślę, że pod koniec tego roku będę się rozglądać za swoja suknią, może coś z przecen mi się uda zakupić bo tegoroczne kolekcje są bardzo piękne.
Mam pytanie do dziewczyn z warszawy, porównywałyście ceny z Lublina do tych warszawskich, gdzie się bardziej opłaca rozglądać za suknią?
Joasia*** jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-07-02, 12:31   #1689
edytka27101982
Rozeznanie

ul. Podwale 15
20-117 Lublin

Ostrowczanka, Św. Wojciech na Podwalu to jest kościół przy domu rekolekcyjnym. Stojąc na Placu po farze, przy murku nad skarpą z widokiem na zamek (tuż obok domu pana P.), zobaczysz ten budynek właśnie pod tą skarpą (pod sobą, he, he). Nie wiem, od której strony tam się dojeżdża, ale od Placu po farze po schodkach w dół można tam dojść. [/quote]

dojechać można od Placu Zamkowego, pod mostkiem w prawo i już jest Kościół.
albo od strony Katedry , dokładnie między Katedrą a domem Biskupa jest ul. Podwale i nią do końca na dół.pod koniec przed Zamkiem będzie Kościół św. Wojciecha
edytka27101982 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-07-02, 13:17   #1690
Miira
Zadomowienie

GG do Miira

Cytat:
Napisane przez Joasia*** Pokaż wiadomość
mam jeszcze trochę czasu, myślę, że pod koniec tego roku będę się rozglądać za swoja suknią, może coś z przecen mi się uda zakupić bo tegoroczne kolekcje są bardzo piękne.
Mam pytanie do dziewczyn z warszawy, porównywałyście ceny z Lublina do tych warszawskich, gdzie się bardziej opłaca rozglądać za suknią?

Faktycznie prezentują się (na modelkach) fantastycznie...
Ja będę prawdopodobnie szukać sukienki w Wa-wie (chyba że nie znajdę TEJ to poszukam też w Lublinie) szczególnie chodzi o kwestię przymiarek no i samego szukania - nie będę musiała jeździć specjalnie do Lublina. Jeśli chodzi o ceny to nie mam bladego pojęcia . może niebieska.lwica coś by nam o tym powiedziała
Stary 2008-07-02, 13:28   #1691
Joasia***
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Miira Pokaż wiadomość
Ja będę prawdopodobnie szukać sukienki w Wa-wie (chyba że nie znajdę TEJ to poszukam też w Lublinie) szczególnie chodzi o kwestię przymiarek no i samego szukania - nie będę musiała jeździć specjalnie do Lublina. Jeśli chodzi o ceny to nie mam bladego pojęcia . może niebieska.lwica coś by nam o tym powiedziała
Mirra masz rację, wybieranie sukni nie trwa parę godzin, trzeba się nachodzić, naszukać, więc w tym względzie Lublin odpada bo bym musiała co weekend jezdzic i zamiast posiedziec z rodzicami w domciu to latac po miescie w poszukiwaniu sukni...lepiej zrobić to tu w Warszawie, bo będzie mniej zachodu, a w sumie jakby nawet trochę drożej wyszło to trzeba dodać koszt dojazdu a teraz ceny benzyny są zawrotne i no czas dojazdu do ceny z Lublina...
więc się nie opłaca.
Stary 2008-07-02, 14:17   #1692
Amira_2007
Rozeznanie

Cytat:
Mirra masz rację, wybieranie sukni nie trwa parę godzin, trzeba się nachodzić, naszukać, więc w tym względzie Lublin odpada bo bym musiała co weekend jezdzic i zamiast posiedziec z rodzicami w domciu to latac po miescie w poszukiwaniu sukni...lepiej zrobić to tu w Warszawie, bo będzie mniej zachodu, a w sumie jakby nawet trochę drożej wyszło to trzeba dodać koszt dojazdu a teraz ceny benzyny są zawrotne i no czas dojazdu do ceny z Lublina...
więc się nie opłaca.
Ja mierzyłam suknie przy okazji wizyt w Lublinie - w salonie Lisa Ferrera (za ciężkie dla mnie) i w Reginie (dość mały wybór). W Warszawie byłam na razie w 1 salonie i tam spodobało mi się kilka sukienek. Obsługa była bardzo fajna, chociaż nie umawiałam się wcześniej, to obsługiwały mnie 2 panie, które spokojnie doradzały mi. Poniewaz trafiłam do salonu producenta to suknie są szyte na konkretna osobę a nie najpierw szyte a potem dopasowywane. Można tez lekko modyfikować suknie - np. kształt dekoltu lub materiał z 1 modelu zamienić na materiał z drugiego etc.
Jeszcze nie byłam w innych salonach, ale pewnie niedługo sie wybiorę.
Amira_2007 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-07-02, 14:24   #1693
tola3804
Zakorzenienie

Dziewczyny!

Z tego, co pamiętam, ale zaznaczam, że ja brałam ślub w 2007 roku, to któraś z dziewczyn pisała wtedy, że np. w Cymbeline w Warszawie jest taniej niż w Lublinie. Dodając dojazdy i czas to faktycznie moim zdaniem poszukajcie sukni w Warszawie.

Pozdrawiam!
Stary 2008-07-02, 14:49   #1694
agaa5000
Przyczajenie

Hej dziewczyny do tej pory podczytywałam i korzystałam z doświadczeń. WIELKI dzień mam już za sobą, i chociaż nie wszystko poszło tak jak chciałam, to powiem Wam że było super, bo to był NASZ DZIEŃ
Właśnie odebrałam zdjęcia i mogę wszystkim poszukującym fotografa gorąco polecić Wojtka Korneta Fotki wyszły super (zainteresowanym moge podesłać). Pozdrawiam przyszłe mężatki i życzę sprawnych przygotowań
agaa5000 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-07-02, 15:19   #1695
Joasia***
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez agaa5000 Pokaż wiadomość
Hej dziewczyny do tej pory podczytywałam i korzystałam z doświadczeń. WIELKI dzień mam już za sobą, i chociaż nie wszystko poszło tak jak chciałam, to powiem Wam że było super, bo to był NASZ DZIEŃ
Właśnie odebrałam zdjęcia i mogę wszystkim poszukującym fotografa gorąco polecić Wojtka Korneta Fotki wyszły super (zainteresowanym moge podesłać). Pozdrawiam przyszłe mężatki i życzę sprawnych przygotowań
A gdzie miałaś wesele, jaki zespół i kamerzysta i czy byłaś zadowolona z ich obsługi?
Sorki że tak wypytuje ale ten dzień przede mna i chciałabym wiedziec jak najwiecej przed czego mam sie spodziewac...
Stary 2008-07-02, 16:33   #1696
miss.hot
Zakorzenienie

GG do miss.hot

Cytat:
Napisane przez agaa5000 Pokaż wiadomość
Chętnie obejrzę Twoje zdjęcia

miss.hot jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-07-02, 17:37   #1697
Miira
Zadomowienie

GG do Miira

Cytat:
Napisane przez Amira_2007 Pokaż wiadomość
Ja mierzyłam suknie przy okazji wizyt w Lublinie - w salonie Lisa Ferrera (za ciężkie dla mnie) i w Reginie (dość mały wybór). W Warszawie byłam na razie w 1 salonie i tam spodobało mi się kilka sukienek. Obsługa była bardzo fajna, chociaż nie umawiałam się wcześniej, to obsługiwały mnie 2 panie, które spokojnie doradzały mi. Poniewaz trafiłam do salonu producenta to suknie są szyte na konkretna osobę a nie najpierw szyte a potem dopasowywane. Można tez lekko modyfikować suknie - np. kształt dekoltu lub materiał z 1 modelu zamienić na materiał z drugiego etc.
Jeszcze nie byłam w innych salonach, ale pewnie niedługo sie wybiorę.
zdradzisz co to za salon?

Cytat:
więc się nie opłaca.
nic dodać nic ująć

Cytat:
Napisane przez miss.hot Pokaż wiadomość
Chętnie obejrzę Twoje zdjęcia
ja również marieciak@wp.pl
Stary 2008-07-02, 19:12   #1698
Daisy_80
Raczkowanie

Dziewczyny mam pytanie odnośnie kwiaciarni a dokładnie zamawiania bukietów ślubnych. Być może pisałyście na ten temat, ale teraz miałabym za dużo postów do przeczytania i chyba za leniwa jestem
Czy któraś z Was coś wie na temat kwiaciarni Floristic w Lublinie na ulicy Kurantowej? Przypadkowo weszłam wczoraj na tą stronę pooglądałam wiązanki ślubne.. Jest ich tak strasznie dużo pokazanych i wg mnie są piękne. Z uwagi na to, żę ta ulica jest dość niedaleko mnie, nie miałabym problemu z ich odebraniem. Wybiorę się tam w najbliższym czasie, ale jeśli któraś z Was zamawiała tak kiedyś jakieś kwiatki, bukieciki to prosiłabym o informacje czy w rzeczywistości też tak ładnie wygladają jak na zdjęciach.
Aha i druga sprawa. Ile kosztują takie wiązanki ślubne? Bo jestem w tej kwestii zielona i chciałabym wiedzieć czy cena, jaką mi podadzą będzie wysoka czy niska. Ile płacicie za wiązanki?
Jak to jest z bukiecikiem dla starszej? Ona zamawia sama sobie jakiś, gdzie chce? Czy tym ma się tym zając pan młody, starszy?? Bo kiedyś jak byłam starszą na weselu to dla mnie starszy zamawiał bukiecik (powiedział, że taka jest tradycja, wiadomo, że ja go wcześniej wybierałam). Wynika z tej tradycji, że dla Panny Młodej chyba powinien zamówić Pan Młody. Wiadomo, że i tak ja będę go zamawiała...
Czy starsza powinna mieć taki sam bukiecik, np w takim samym fasonie, ale np mniejszy i w innym kolorze. Czy taki jaki jej się zamarzy??

Daisy_80 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-07-02, 19:47   #1699
gwiazdeczka84
Raczkowanie

Witam serdecznie
27.06.2009 r. biore slub w Kosciele Zielonoswiatkowym na ul. Tatarskiej. Ciesze sie ogromnie mam nadzieje, ze zdaze ze wszystkim

gwiazdeczka84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-07-02, 21:07   #1700
wrobelek0403
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez czarnula76 Pokaż wiadomość
Dziewczyny ratujcie - zaczynam mieć wątpliwości co do koszuli mojego TŻ.
Ja mam suknię "jasne ecru" - więc dla niego dobraliśmy też koszulę w takim kolorze. Ale moja przyszła teściowa mówi, że powinien miec białą i już, i że wymyślam, że powinna być pod kolor sukni. Przeglądam internet i właściwie nigdzie wyraźnie nie widzę, że kolor koszuli powinien współgrać z kolorem sukni. Raczej piszą, że biała - bo to elegancja.
I ja już zgłupiałam - pomocy!!!!!!
czarnula76, tylko koszula ecru. Przy białej Twoja suknia może wydawać się żółta, zwłaszcza na zdjeciach.

powodzenia w dyskucji z tesciowa!!
wrobelek0403 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-07-02, 21:12   #1701
czarnula76
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Ana844 Pokaż wiadomość
Ja również organizuję weselę na 16. 08 tego roku więc to jak najbardziej trafne forum.
Chodziło mi o to, że nie przeczytają tego (niestety) osoby, które własnie tak plotkują i narzekają, a jedynie te, które takie narzekania doświadczą
czarnula76 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-07-02, 21:31   #1702
niebieska.lwica
Rozeznanie

Cytat:
Cytat:
ja wam niestety niewiele pomogę. miałam ochotę posprawdzać jak to jest z tymi cenami ale koniec końców wyszło tak, że nie miałam czasu łazić po salonach w lublinie byłam jedynie w kilku salonach w warszawie, nie wiem nawet jaki jest rozrzut cenowy bo na cenę patrzyłam dopiero jak suknia mi się podobała i jakoś tak mi się udało że wszystkie sukienki które mi się podobały kosztowały ok. 2,5 tys.
ale pamiętam, że któraś wizażanka daaawno temu mówiła że w warszawie wychodzi taniej
niebieska.lwica jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-07-02, 22:07   #1703
pyza86
Przyczajenie

GG do pyza86

i ja się dołaczam ale w chełmie data nie ustalona
pyza86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-07-02, 22:29   #1704
katey
Rozeznanie

GG do katey

Cytat:
Napisane przez Ostrowczanka Pokaż wiadomość
Dziewczyny, na stronie o dniu skupienia w tą niedzielę pisze tyle:
I Niedziela miesiąca
ul. Podwale 15
20-117 Lublin

Powiedzcie mi gdzie to jest, bo już całkiem zgłupiałam.
tez sie wybieramy z TZ na to skupienie mam nadzieje ze dojdzie do skutku i moj kochany nie wymysli jakiegos pretekstu zeby znowu to przeladac

a gdzie to jest juz wiesz to nie beds ie powtarzala:

16.08.2008

http://www.slub-wesele.pl/suwaczki/20080816020113.png

katey jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-07-02, 23:01   #1705
Amira_2007
Rozeznanie

Cytat:
zdradzisz co to za salon?
To Margarett w Jankach, w Lublinie też maja salon - na Narutowicza, ale nie byłam w nim. Może wybiorę się żeby porównać ceny, z ciekawości Nie wiem jak w innych salonach, ale tam mają czynne od 7.00 lub 8.00, ja byłam na tygodniu k.10-11.00 i było pusto
Dziewczyny u mnie teraz na tapecie jest zespół - TŻ marzy się niefałszujący wokalista/wokalistka i koniecznie gitara, a mi cena nie przekraczająca 3000 za 1 noc Możecie mi kogoś podpowiedzieć ? Termin mamy 25.07.2009 (chyba w końcu zrobię sygnaturkę z datą).
Amira_2007 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-07-02, 23:19   #1706
marteczka266
Raczkowanie

witam, mój ulubiony wątek na forum podglądam już około 3 miesiące, wiec pora sie ujawnić.
Nasz ślub będzie 3.10.2009. Jak do tej pory mamy zarezerwowaną salę (Impuls w Świdniku), zakończone nauki przedmałżeńskie (jeszcze skupienie, ale z tym poczekamy) i podpisaną umowę z zespołem.
marteczka266 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-07-02, 23:21   #1707
Kama24
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez marteczka266 Pokaż wiadomość
witam, mój ulubiony wątek na forum podglądam już około 3 miesiące, wiec pora sie ujawnić.
Nasz ślub będzie 3.10.2009. Jak do tej pory mamy zarezerwowaną salę (Impuls w Świdniku), zakończone nauki przedmałżeńskie (jeszcze skupienie, ale z tym poczekamy) i podpisaną umowę z zespołem.
Witaj
Widzę że grono Panien Młodych 2009 się poszerza
Kama24 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-07-03, 07:29   #1708
agaa5000
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez marteczka266 Pokaż wiadomość
Ja też miałam wesele w Impulsie i powiem Ci że byłam bardzo zadowolona: jedzenie pyszne, właściciele otwarci na propozycje, sala też fajna No może minusem jest otoczenie samego lokalu.
agaa5000 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-07-03, 08:44   #1709
lenka79
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Rumianek:-) Pokaż wiadomość
A ja mam jeszcze pytanie: Dziewczyny, gdzie znalazłyście buty na ślub?!
Ja polecam salon butów Bianco na ul. Konopnickiej ... jest bardzo dużo z okrągłymi noskami i mozna zamawiac na roznych obcasach

Cytat:
Napisane przez katey Pokaż wiadomość
tez sie wybieramy z TZ na to skupienie mam nadzieje ze dojdzie do skutku i moj kochany nie wymysli jakiegos pretekstu zeby znowu to przeladac:
My tez

Dziewczyny, jestem na etapie wybierania ciastkarni... co mozecie polecic?

lenka79 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-07-03, 09:31   #1710
Ana844
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez lenka79 Pokaż wiadomość
Dziewczyny, jestem na etapie wybierania ciastkarni... co mozecie polecic?
Słyszałam juz sporo dobrych opinii od różnych ludzi na temat tego miejsca, chyba to jest ich strona:
http://www.piekarnie-lublin.pl/index.html
(strona taka sobie, ale już się przekonała że nie to się liczy tak jak przy szukaniu np. kamerzysty, każdy umieszcza jakieś przykładowe bo nikt nie chce rozdawać za darmo swoich pomysłów...).
Jeszcze za parę godzin sprawdzę na umowie, bo Zemborzycka jest dość długa i mogłam coś przekręcić z adresem . Ale suma sumarum dobre opinie słyszałam. Więc można sprawdzić.

PS: Torty są bardzo leciutkie.

Ana844 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum ślubne

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości