Mamusie lipcowe 2018 cz.2 -Tydzień za tygodniem leci, a nam rosną w brzuszkach dzieci - Strona 41 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2018-01-23, 20:08   #1201
monyaa108
Raczkowanie

Dot.: Mamusie lipcowe 2018 cz.2 -Tydzień za tygodniem leci, a nam rosną w brzuszkach

Cytat:
Napisane przez norka93 Pokaż wiadomość
To teraz masz 45 lat? :brzydal :
No nie, zaledwie 39 i moze w wieku 16 lat bylam szczupla hehe
monyaa108 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-01-23, 20:33   #1202
pola25
Zakorzenienie

Dot.: Mamusie lipcowe 2018 cz.2 -Tydzień za tygodniem leci, a nam rosną w brzuszkach

Cytat:
Napisane przez monyaa108 Pokaż wiadomość
ja robilam w ramach programu badan prenatalnych z NFZ, wyniki sa, ale ich nie dostalam - beda omowione przez genetyka podczas wizyty, na którą jade do Lodzi w piatek 26.01
Do kogo.chodzisz???

---------- Dopisano o 20:33 ---------- Poprzedni post napisano o 20:32 ----------

Na.kolację zjadlam 2 kanapeczki z pysznym chlebkiem,ktory kupilam w Łodzi,do tego.szynka,dużo natki i swieza czerwona papryka
pola25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-01-23, 20:44   #1203
zUa_tysica
Wtajemniczenie

Ja jeszcze nie jadlam kolacji ale pewnie zjem kanapki z czekoladą. Tak wiem, bardzo zdrowo i dietetycznie haha.

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
zUa_tysica jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-01-23, 20:45   #1204
pozytywnaj
Zadomowienie

Ja bulka salata ogórek pomidor szynka

pozytywnaj jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-01-23, 20:50   #1205
norka93
Wtajemniczenie

Same pyszności Ja na kanapki mam tylko szynkę, schab wędzony... Nie wiem czy mogę. Mogę? Sporo soli tam jest, bo dziabłam kawalątek, ale to takie pyszne jest! Za to cały dzien piję 250 ml. coli, to dopiero zbrodnia

norka93 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-01-23, 20:53   #1206
pola25
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez zUa_tysica Pokaż wiadomość
Ja jeszcze nie jadlam kolacji ale pewnie zjem kanapki z czekoladą. Tak wiem, bardzo zdrowo i dietetycznie haha.

Nie ma to,jak zbilansowana dieta

---------- Dopisano o 20:53 ---------- Poprzedni post napisano o 20:52 ----------

Cytat:
Napisane przez pozytywnaj Pokaż wiadomość
Ja bulka salata ogórek pomidor szynka

Salata lodowa? Ja mam ochotę.na karbowana
pola25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-01-23, 20:57   #1207
zUa_tysica
Wtajemniczenie

Ja juz czekam na wiosne zeby jesc pyszne kolorowe kanapki, tzn salata ser szynka pomidor ogorek mmmmm cos świeżego. Moze odrzuce wtedy te slodkosci

Stary 2018-01-23, 20:57   #1208
xXBlankaXx
Zakorzenienie

Cytat:
Same pyszności Ja na kanapki mam tylko szynkę, schab wędzony... Nie wiem czy mogę. Mogę? Sporo soli tam jest, bo dziabłam kawalątek, ale to takie pyszne jest! Za to cały dzien piję 250 ml. coli, to dopiero zbrodnia
Ja mam w lodówce wędzony schab.. Prawie kg. Jem. Aż mi się uszy trzesa. Tesc mi przywiózł.
Wiem, że swojskie bez konserwantów

Edytowane przez xXBlankaXx
Czas edycji: 2018-01-23 o 21:01
xXBlankaXx jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-01-23, 20:59   #1209
norka93
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez xXBlankaXx Pokaż wiadomość
Ja mam wędzony schab.. Prawie kg. Jem. Aż mi się uszy trzesa. Tesc mi przywiózł.
Wiem, że swojskie bez konserwantów

To już wiem, że wszystkie wędzonki jutro znikną! Ten schab taki pyszny, coś niesamowitego! Aż będę krzyczeć!!!<wykrzyknik>

Stary 2018-01-23, 21:03   #1210
Patrycja28100
Rozeznanie

Bylam na warsztatach bezpieczny maluch. W sumie 4h. Troche probek, nawet smoczek. I ja wygrałam zestaw nuk butelke, smoczek, wkladki laktacyjne i cos tam jeszcze. Ale na razie czekam na autobus

Patrycja28100 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-01-23, 21:11   #1211
pozytywnaj
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez pola25 Pokaż wiadomość
Salata lodowa? Ja mam ochotę.na karbowana

---------- Dopisano o 20:54 ---------- Poprzedni post napisano o 20:53 ----------

Mnie w poprzedniej ciazy ciagnelo.do coli
lodowa lodowa 😊

pozytywnaj jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-01-23, 21:12   #1212
norka93
Wtajemniczenie

Wiecie co mi wchodzi jak nigdy? Galaretka z mięsem Pokropiona sokiem z cytryny. Octu się boję

Stary 2018-01-23, 21:13   #1213
monyaa108
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez pola25 Pokaż wiadomość
Do kogo.chodzisz???
Ginekolog prowadzacy dr Natalia Leśnik z CZMP.
Badania prenatalne w Salve Medica na Szparagowej w Lodzi, tam tez PAPPA no i genetyk. Salve ma kontrakt z NFZ takze nic nie place.
Stary 2018-01-23, 21:15   #1214
xXBlankaXx
Zakorzenienie

Cytat:
Ginekolog prowadzacy dr Natalia Leśnik z CZMP.
Badania prenatalne w Salve Medica na Szparagowej w Lodzi, tam tez PAPPA no i genetyk. Salve ma kontrakt z NFZ takze nic nie place.
Ale z tego co się orientuję to ty masz na NFZ że względu na to, że masz skończone 35lat.
I to jest wszędzie refundowane.

Stary 2018-01-23, 21:18   #1215
monyaa108
Raczkowanie

Cytat:
Wiecie co mi wchodzi jak nigdy? Galaretka z mięsem Pokropiona sokiem z cytryny. Octu się boję
mi tam ocet nie przeszkodził dzisiaj w zjedzeniu opakowania sledzi bałtyckich marynowanych w oleju pychaaaa

---------- Dopisano o 21:18 ---------- Poprzedni post napisano o 21:15 ----------

Cytat:
Napisane przez xXBlankaXx Pokaż wiadomość
Ale z tego co się orientuję to ty masz na NFZ że względu na to, że masz skończone 35lat.
I to jest wszędzie refundowane.

tak zgadza sie dla 35+ wszędzie refundowane. Ale można dostać skierowanie w przypadku innych warunków jest cala lista przypadków w jakich kierują.
Stary 2018-01-23, 21:19   #1216
xXBlankaXx
Zakorzenienie

Cytat:
tak zgadza sie dla 35+ wszędzie refundowane. Ale można dostać skierowanie w przypadku innych warunków jest cala lista przypadków w jakich kierują.
Wiem wiem, ale trzeba spełniać warunki, właśnie o to mi chodzi Bez podstaw nie skieruja i trzeba płacić.
Sama miałam na NFZ.

Edytowane przez xXBlankaXx
Czas edycji: 2018-01-23 o 21:21
Stary 2018-01-23, 21:27   #1217
zUa_tysica
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Patrycja28100 Pokaż wiadomość
Bylam na warsztatach bezpieczny maluch. W sumie 4h. Troche probek, nawet smoczek. I ja wygrałam zestaw nuk butelke, smoczek, wkladki laktacyjne i cos tam jeszcze. Ale na razie czekam na autobus

I co podobalo sie ? Ja musze sobie zapisac na kartce i na lodówkę powiesić date kiedy ide bo zapomne !!!

Stary 2018-01-23, 21:31   #1218
norka93
Wtajemniczenie

Dziewczyny, znów Wam posmęcę.. Macie coś na suchość oczu? Jakieś krople dozwolone w ciąży? Mam wrażenie, że każdy skrawek mojego ciała jest suchy na wiór.

Stary 2018-01-23, 22:13   #1219
monyaa108
Raczkowanie

Cytat:
Dziewczyny, znów Wam posmęcę.. Macie coś na suchość oczu? Jakieś krople dozwolone w ciąży? Mam wrażenie, że każdy skrawek mojego ciała jest suchy na wiór.
Ja stosuje krople Hylo-comod. Mozesz zapytac w aptece wybór jest szeroki.
Stary 2018-01-23, 22:14   #1220
Patrycja28100
Rozeznanie

Cytat:
I co podobalo sie ? Ja musze sobie zapisac na kartce i na lodówkę powiesić date kiedy ide bo zapomne !!!

Jak dla mnie to bylo fajnie

Patrycja28100 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-01-23, 22:34   #1221
norka93
Wtajemniczenie

Cytat:
Ja też siedze sama bo mój mąż siedzi z sąsiadem w piwnicy i szafki skręca. Zawsze znajdzie się jakiś powód żeby pójść na piwko do piwnicy
Cytat:
Ja stosuje krople Hylo-comod. Mozesz zapytac w aptece wybór jest szeroki.
Dziękuję Ci bardzo, Kochana Jutro się przejdę, bo mam dość tej suchoty, pioką bardzo.

Też mam zamiar wybrać się na warsztaty Bezpieczny Maluch, tylko że coś nie po drodze z terminami albo miejsc nie ma (np. Białystok), a biorę pod uwagę Siedlce albo Białystok.

Coś dla naszych przesuszonych buziek - http://www.ewaszalkowska.com/2016/04...-podstawy.html

Edytowane przez norka93
Czas edycji: 2018-01-23 o 22:41
Stary 2018-01-23, 22:51   #1222
aniama6
Zadomowienie

Dziewczyny, ale naprodukowalyscie postów, chyba z pół godziny zeszło mi czytanie, super. Co do PAPPY to ja tez nie robiłam, mimo wskazań wiekowych. Ale tylko dlatego ze wiedziałam, ze będę robić genetyczne- ja akurat Harmony, ono akurat było dostępne w bliskim mi laboratorium. Ogólnie uważam ze Pappe warto robić bo jeśli jest dobra i USG prawidłowe to ryzyko trisomii jest naprawdę znikome. Jeśli wynik jest gorszy to tak naprawdę ryzyko może być tylko trochę większe, ale ja osobiście na ten stres nie chciałam się narażać. Chociaż nie powiem, teraz oczekiwanie na wynik to również wielki stres. Widzę, że temat wózków dalej na tapecie. U mnie oczywiście zero w tym temacie. A jeszcze mam pytanie do tych pracujących, do kiedy zamierzacie pracować? Bo ja nie mam pojęcia ile dam radę, chciałabym jak najdłużej , ale mam możliwość zmniejszenia wymiaru pracy do minimum, nie wiem do kiedy to będzie realne. Szczerze mówiąc teraz po 2 tyg wolnego to nie wiem jak wrócę do pracy, a z drugiej strony w domu tez byłoby ciężko, bo jestem osobą która jak nie ma zajęcia to ma czarne myśli i zjazd nastroju.
aniama6 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-01-23, 22:58   #1223
monyaa108
Raczkowanie

Cytat:
Dziękuję Ci bardzo, Kochana Jutro się przejdę, bo mam dość tej suchoty, pioką bardzo.

Też mam zamiar wybrać się na warsztaty Bezpieczny Maluch, tylko że coś nie po drodze z terminami albo miejsc nie ma (np. Białystok), a biorę pod uwagę Siedlce albo Białystok.
Norka a pijesz dużo wody? nawilżasz w domu powietrze? bo w sumie zimą o wysuszenie nietrudno - a wbrew pozorom pić trzeba tak samo jak latem

Widze ze sporo z was uczestniczy w warsztatach Bezpieczny maluch, zainteresował mnie temat, ale niestety w Lodzi sa juz jutro i lista rezerwowa. Moze beda inne terminy

---------- Dopisano o 22:58 ---------- Poprzedni post napisano o 22:54 ----------

Cytat:
Napisane przez aniama6 Pokaż wiadomość
Dziewczyny, ale naprodukowalyscie postów, chyba z pół godziny zeszło mi czytanie, super. Co do PAPPY to ja tez nie robiłam, mimo wskazań wiekowych. Ale tylko dlatego ze wiedziałam, ze będę robić genetyczne- ja akurat Harmony, ono akurat było dostępne w bliskim mi laboratorium. Ogólnie uważam ze Pappe warto robić bo jeśli jest dobra i USG prawidłowe to ryzyko trisomii jest naprawdę znikome. Jeśli wynik jest gorszy to tak naprawdę ryzyko może być tylko trochę większe, ale ja osobiście na ten stres nie chciałam się narażać. Chociaż nie powiem, teraz oczekiwanie na wynik to również wielki stres. Widzę, że temat wózków dalej na tapecie. U mnie oczywiście zero w tym temacie. A jeszcze mam pytanie do tych pracujących, do kiedy zamierzacie pracować? Bo ja nie mam pojęcia ile dam radę, chciałabym jak najdłużej , ale mam możliwość zmniejszenia wymiaru pracy do minimum, nie wiem do kiedy to będzie realne. Szczerze mówiąc teraz po 2 tyg wolnego to nie wiem jak wrócę do pracy, a z drugiej strony w domu tez byłoby ciężko, bo jestem osobą która jak nie ma zajęcia to ma czarne myśli i zjazd nastroju.

No racja oczekiwanie i wyniki to tez stres - jakos wytrzymam do piatku na pappa.
A to zalezy aniama co robisz zawodowo i jak sie czujesz- ja zawsze byłam pracoholiczka a poszlam na zwolnienie juz w 6tc. - stres ogromny, do tego mam nadcisnienie i szybo zmienily mi sie priorytety.
Stary 2018-01-23, 23:10   #1224
aniama6
Zadomowienie

Jeśli będą względy zdrowotne, to wiadomo, idę od razu. Ale do tej pory ich nie ma, odpukać, może czasem większa senność, zmęczenie, ale to tak naprawdę często i bez ciąży mi się zdarza. Jak się w pracy już w końcu dowiedzą to wiem, ze nie będzie problemu żeby iść na zwolnienie / zmniejszyć ilość pracy, ale tak właśnie myśle kiedy. Z drugiej strony to przydałoby mi się trochę czasu na ogarnianie wyprawki itp, bo zaczynam mieć kompleksy- nic nie wiem na temat fotelików, wózków, łóżeczek itp. Szczerze mówiąc to myślałam, ze w 1 weekend to załatwię. Ale jak tak sobie myśle to nie mam pojęcia gdzie np te wózki na żywo obejrzeć. Chyba jak wrócę do domu to zacznę się przyglądać na ulicach. Choć nie powiem, teraz lecąc na wakacje, tez na lotnisku podglądałam niemowlaki i ktore wózki się nadają do samolotu, ale nic ciekawego nie wypatrzyłam.
aniama6 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-01-23, 23:13   #1225
ane3kaa
Zakorzenienie

Tyle stron w jeden dzień?! Olaboga idę nadrabiać!
ane3kaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-01-23, 23:42   #1226
monyaa108
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez aniama6 Pokaż wiadomość
Jeśli będą względy zdrowotne, to wiadomo, idę od razu. Ale do tej pory ich nie ma, odpukać, może czasem większa senność, zmęczenie, ale to tak naprawdę często i bez ciąży mi się zdarza. Jak się w pracy już w końcu dowiedzą to wiem, ze nie będzie problemu żeby iść na zwolnienie / zmniejszyć ilość pracy, ale tak właśnie myśle kiedy. Z drugiej strony to przydałoby mi się trochę czasu na ogarnianie wyprawki itp, bo zaczynam mieć kompleksy- nic nie wiem na temat fotelików, wózków, łóżeczek itp. Szczerze mówiąc to myślałam, ze w 1 weekend to załatwię. Ale jak tak sobie myśle to nie mam pojęcia gdzie np te wózki na żywo obejrzeć. Chyba jak wrócę do domu to zacznę się przyglądać na ulicach. Choć nie powiem, teraz lecąc na wakacje, tez na lotnisku podglądałam niemowlaki i ktore wózki się nadają do samolotu, ale nic ciekawego nie wypatrzyłam.
W sumie to czas wolny na odpoczynek i przygotowanie sie przydaje, ja czekam i licze na to zesie lepiej poczuje,musze ogarnac maly remont w mieszkaniu itp, a bez chlopa to ciezko, takze z pewnoscia w weekendy bym nie dala rady a jelsi chodzi o wozki, wyprawke itd moja widza jest zerowa! czytam z niedowierzaniem posty kolezanek i szczerze niewiele rozumiem, do tej pory temat dzieci byl dla mnie czarna magia. W moim miescie sa dwa sklepy z akcesoriami dla dzieci wiec wybor niewielki mozna obejrzec ewnetualnie necie zamówić.
A najdroższe rzeczy czyli wózki czy foteliki to organizuje uzywane-wozki juz dostalam od kolezanek - pomagaja mi jak moga wiedzac ze bede samotna mama, zreszta prawdopodobnie i bezrobotna bo umowa o prace mi sie konczy.
Stary 2018-01-23, 23:46   #1227
ane3kaa
Zakorzenienie

Regularkate trzymam mocno kciuki aby wszystko było dobrze!

Blanka niedługo do Ciebie napiszę o grupe na fb!
ane3kaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-01-23, 23:46   #1228
norka93
Wtajemniczenie

Odnośnie wózków, to powtórzę się - zajrzycie koniecznie na http://www.kacbru.pl O wymiary pytajcie w mailu, facet bardzo miły i chętnie odpowiada na pytania, świetny kontakt.

Stary 2018-01-23, 23:59   #1229
xxxbursztynekxxx
Zadomowienie

Matko jaka produkcja postów na grupie, zatrzymałam się na 33 stronie a tu już 42😃 czas żeby to nadrobić.

Blanka za chwilę prześle ci namiary na FB😃
xxxbursztynekxxx jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-01-24, 00:05   #1230
norka93
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez xxxbursztynekxxx Pokaż wiadomość
Matko jaka produkcja postów na grupie, zatrzymałam się na 33 stronie a tu już 42 czas żeby to nadrobić.

Blanka za chwilę prześle ci namiary na FB
Aaaaa, bo wiesz.. Ja wróciłam i popędziłam konia Taki żarcik

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości