|
|
#2161 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie czerwcowe 2018r. cz. III
Powodzenia na dzisiejszych wizytach!
niestety nie da się tego pierwszego posta edytować więc nie mogę wprowadzić zmian trudno... Zaraz się zbieram bo jadę z mamą na shopping ![]() Ale najpierw wam opowiem coś śmiesznego z wczoraj. Bylam wczoraj na UP u lekarza u którego robilam UG. Ja dostałam skierowanie od mojego prowadzącego gina, więc nie mialam wpływu na wybór lekarza. Ogólnie wszystko dobrze, lekarz z certyfikatem, ma pełno kursów, dobrze wykształcony itp. Omawiał wszystko po koleji na usg, ale ale... Te jego teksty facet ewidentnie ma jakiś problem ze sobą i kobietami... Kobiece narządy płciowe zamiast słów wargi sromowe albo wagina, nazywał uwaga: dziureczka, szparka, cipeczka może jestem przewrazliwiona, ale dla mnie to nieprofesjonalne... Mój lekarz prowadzący jest bardzo kulturalny i nie wyobrażam sobie takich słów... Psioczyl na kobiety i dziewczynki ![]() Nadia się ruszala, a on z tekstami, że kobiety takie są... Już od małego robią sobie w brzuchu co chcą, a potem jako dorosłe kobiety im się to pogłębia.. Mają fochy, nie słuchają i są niegrzeczne... Wtf? Nie wiem Jeszcze była sytuacja co do płci. Powiedzialam mu, że on jako pierwszy na UG powiedzial, że Nadia to dziewczynka. A on wypalił z tekstem: pff, ja mam zawsze rację, to oczywiste. Ja się nigdy nie mylę, nigdy! I nie było to z uśmiechem ani nic tylko megalomania wielkości ![]() ![]() ![]() To tyle, najważniejsze że usg robił dokładnie, wszystko omawiał, sprawdzał po kilka razy.. Wiem jedno, ja bym takiego lekarza prowadzącego mieć nie mogła, ale pewnie są kobiety którym to pasuje ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#2162 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
|
#2163 |
|
Zakorzenienie
|
Bry!
![]() lady piękne zdjęcie! ![]() Co do lekarza to też uważam takie teksty za nieprofesjonalne. Ja za to kiedyś chodziłam do takiego gina, który np. siedział przed Tobą (kiedy Ty leżałaś na samolocie rozkraczona), coś tłumaczył i głaskał po kolanie Może i był dobrym lekarzem, ale uciekłam po kilku wizytach ![]() Czytałam wczoraj na telefonie, także nie odniosę się osobowo W każdym razie najważniejsze, że przynosicie same dobre wieści z wizyt! I gratuluję którejś z Was mieszkania (freddy?). Feliska, frikfrik, Olazapinka, goldika, triolka za dzisiejsze wizyty! Wczoraj mąż mi zrobił niespodziankę i kupił mi na imieniny poduchę. Ależ ona wygodna!
|
#2164 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
#2165 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
I powodzenia dla pozostałych wizytujących. Cytat:
U mnie coraz wiecej pracy - chcą mnie wukorzystac zanim pójdę znów na zwolnienie.
|
||
|
|
|
#2166 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Choć po poprzedniej ciąży już mam rozwalony kręgosłup, rwa już się odzywa, więc też nie nastawiam się na mega poprawę. Ale jakby choć trochę, to już będzie bosko ![]() Cytat:
|
|
#2167 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Żałuję, że ją kupiłam dopiero teraz Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#2168 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Zresztą w piątek idę do rodzinnego z tym moim ciśnieniem, a że ta lekarka chętnie wysyła na L4 to zobaczymy jak to się skończy
|
|
|
#2169 | ||
|
Zakorzenienie
|
Freddy kciuki za szybkie dokonczenie kupna mieszkania
swoje to swoje!Lina gratulacje za udaną wizytę Triolka poszalalas z zakupami ja tak planuje od 30tc zacząć kupować konkretnie.Byłam rano na pobraniu krwi na toxo. I po pobraniu zapomniałam, że wacik mam dociskac. Kapnelam się na korytarzu jak krew mi huz z łokcia do dłoni splynela ciurkiem ![]() ---------- Dopisano o 09:35 ---------- Poprzedni post napisano o 09:32 ---------- Cytat:
ja badam swoje za tydzień. Jak dobrze czuć ruchy dziecka.... wlasnoe wpadłam w panikę, że od rana nie czułam (wstalam przed 7) a tu jak na zawołanie seria kopniaków. ---------- Dopisano o 09:37 ---------- Poprzedni post napisano o 09:35 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#2170 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Dzisiaj TZ zaspal po wyłączeniu drzemki, ale zdążył ogarnąć się w kilka minut i nawet nie spóźnił się do pracy. Ja w ogóle nie słyszałam budzika ![]() No i od wczoraj siostra ma ospę, także zlapalo ją w ostatnim możliwym terminie. Ma dużo więcej pecherzy i wyższą temperaturę niż ja, ale ona wcześniej była na antybiotyku, także w odwrotną stronę niż moja :-( Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#2171 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
zdarza się, owszem, ale raz na 3 miesiące a i tak mu muszę pomagać z przepisem bo połowy rzeczy nie ogarnia no, ale się stara ![]() Cytat:
![]() też bym chciała mieć wizytę o 10, a tu do 15.30 muszę czekać ![]() ale dam radę! kto jak nie ja ![]() Cytat:
tak Wam zazdroszczę tego, ale cóż, jestem na samym szarym końcu czerwcowym, więc czego się spodziewałam... ![]() Cytat:
![]() właśnie się zastanawiałam nad woombie, ale stwierdziłam, że się wstrzymam z tym do po porodzie, bo jakby dziecko nie lubiło być otulane to lipa będzie. Może najpierw najlepiej spróbować jakiś ścisły rożek za 30 zł, a jeśli będzie ok to wtedy kupić coś fajniejszego? tylko jak znaleźć fajny, cienki, przewiewny, oddychający rożek na sam środek lata? ![]() ladyroses o matko, czułabym się po hardkorze zawstydzona u takiego lekarza i tak nie lubię chodzić do gina, więc to by było już za dużo na moje nerwy ![]() pewnie chce być wyluzowany, ale cóż. trąci jednak brakiem profesjonalizmu... |
||||
|
|
|
#2172 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
||
|
|
|
#2173 |
|
Zakorzenienie
|
A i w kwestii poduchy - mam od ponad tygodnia i jest super, wczoraj tż stwierdził, że "zostaje z nami po porodzie, jest super ta poducha"
okazało się, że tez się do niej przytula w nocy |
|
|
|
#2174 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nie wiem, czy córka lubiła, bo ja nie lubiłam, więc nie dałam jej szansy
|
|
#2175 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
ja już sobie wypracowalam wygodną pozycję w poduszce tak, że mam odciazony kręgosłup. Wcześniej bez poduszki z bólu nie raz nie mogłam zasnąć a teraz śpię jak dziecko. W dodatku kupiliśmy sobie wypasiony materac do łóżka Co do ruchów to ja czasem czuję czasem nie. Jutro zacznę 20tc to może będą bardziej regularne. Ostatnio leżałam na plecach i obserwowałam jak brzuchol się rusza Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
|
#2176 |
|
Zadomowienie
|
Marmoladka to na pewno to!
![]() ![]() Lady co za ziomek ![]() Feliska... piąteczka za TZ mój gotuje identycznie... ale się stara ![]() Co do ruchów to tez staram sobie tłumaczyć, że jeszcze czas na szalona regularność, ale i tak jak pare h jest cisza to już myślami błądzę :/ Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
|
|
|
#2177 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
A byłaś sama czy z facetem? Ja już się chyba zapiszę na kolejne usg do tego samego lekarza, który robił połówkowe. Maż jest tego samego zdania, bo był bardzo zadowolony z tej wizyty- a to była jego pierwsza u ginekologa To Ireneusz Radziszewski- profesjonalny i bardzo miły. Polecam dziewczynom z wawy. |
|
|
|
|
#2178 |
|
Zakorzenienie
|
[1=019cbfde5cc6e455fa19b01 1903180c9b735c7f6;8078454 1]o litości, co za lekarz. Nie chodziłabym do takiego chyba.
A byłaś sama czy z facetem? Ja już się chyba zapiszę na kolejne usg do tego samego lekarza, który robił połówkowe. Maż jest tego samego zdania, bo był bardzo zadowolony z tej wizyty- a to była jego pierwsza u ginekologa To Ireneusz Radziszewski- profesjonalny i bardzo miły. Polecam dziewczynom z wawy.[/QUOTE]Byłam z mężem, tylko na siebie zerkalismy i tyle ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#2179 |
|
Konto usunięte
|
Chyba pojadę dziś w końcu do SP i kupię ten termometr, bo chce wykorzystać ten kod. ale już sama nie wiem czytam opinie i każdy model ma jakieś złe. Chyba nie będę się sugerować, bo nic nie kupię.
|
|
|
|
#2180 |
|
Zakorzenienie
|
Lady co za lekarz
nie mogłabym do takiego chodzić. A ten glaszczacy po kolanie Kciuki za dzisiejsze wszystkie wizyty |
|
|
|
#2181 |
|
Zakorzenienie
|
Noo ten lekarz glaszczacy po kolanie to jeszcze większy hicior
![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#2182 |
|
Zakorzenienie
|
[1=019cbfde5cc6e455fa19b01 1903180c9b735c7f6;8078474 1]Chyba pojadę dziś w końcu do SP i kupię ten termometr, bo chce wykorzystać ten kod. ale już sama nie wiem czytam opinie i każdy model ma jakieś złe. Chyba nie będę się sugerować, bo nic nie kupię.[/QUOTE]
Jaki termometr i jaki kod na niego? Nasz Microlife umarł chyba że starości. 6 lat dzielnie nam służył, a teraz swiruje. Ale i tak spisał się bdb. |
|
|
|
#2183 | |||
|
Wtajemniczenie
|
A to rzeczywiście nie tak daleko ode mnie
Tzet często tan jeździ z pracy. Cytat:
mamy do pokonania tylko korytarz i schody nie trzeba będzie kombinować busa tylko ręce do pracy bo ja za wiele nie przeniose. Cytat:
ja wczoraj miałam o 22 dzwonić umawiać się na polowkowe i zapomniałam. durna godzina od której lekarz odbiera. na genetyczne tez ze 3 dni się zbieralam bo zapomniałam. przypomnienie musze ustawić koniecznie. Cytat:
tez długo tak miałam ze nie wiedziałam czy to jelita ale jednak to było Maleństwo kciuki za dzisiejsze wizyty ![]() miłego dnia ![]() ![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
|
#2184 |
|
Zadomowienie
|
Dzien dobry!
Codziennie mam wam napisać i przypomina mi sie jak zasypiam dopiero. Mowilyscie, ze drugi raz wzielybyscie poduche w ksztalcie 7, bo C wam przeszkadza. To ja mam zupelnie odwrotnie! Uwielbiam ta C, wkladam sobie ten dolny ogonek miedzy nogi i tak go zawijam i to jest bardzo wygodne im bardziej sie owine ta poducha tym fajniej na plecy dziala. Ale najlepsze jest chyba to, ze nie przekrecam sie na brzuch, a ja spalam na brzuchu i jest jeszcze na tyle maly, ze pewnie dalej bym sie przekrecala, takze spie bez wyrzutow sumienia ![]() Ostatnio tez oglądałam w necie rozki, ale nie wiem czy nie bedzie zbyt goraco. Za to te Woombie i otulacze sa troche straszne, dziecko wyglada w tym dosc kiepsko rozumiem, ze mu wygodnie, wiec o tym pomysle no ale eleganckie to to nie jest ![]() Tadzio/Helenka śliczne imiona! Zupelnie w naszym stylu. Ubranek tych z olx nie kupilam, plci jeszcze nie jestesmy pewni ale maz sie juz tak nastawil na coreczke, ze boje sie co to bedzie jak okaze sie jednak synek. Mimo, ze i mi i jemu bylo obojetnie jaka plec to jednak juz mówi o dzidzi 'ona', coreczka, krolewna.. a sam mowil, ze nie chce sie nastawiac. Oby byla dziewczynka, dla niego!Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#2185 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A że teraz tż 2 tygodnie jest w domu to po powrocie z pracy zawsze czeka na mnie obiadek na stole Cytat:
![]() Cytat:
Edytowane przez Natus276 Czas edycji: 2018-01-24 o 10:16 |
|||
|
|
|
#2186 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
|
#2187 |
|
Zakorzenienie
|
Co najlepsze, miał zawsze komplet
Ciekawe czemu Wczoraj odbieram córkę z przedszkola, ona wyciąga z szafki kartkę i zaczyna rozwijać. Pytam "Co ładnego dziś narysowałaś?" a ona rozkłada, pokazuje i mówi "To dla Zoi"
|
#2188 | |
|
Zakorzenienie
|
Aaaa miałam pisać.
Dziś miałam zrobić test obciążenia glukoza ale dzwoniłam wczorja do gin i powiedziała, że po tym plamieniu mam odczekać. Żeby nie siedzieć 2h w przychodni. A w przychodni mi powiedzieli, że tersz można zrobić jakiś test z krwo cukrów z 3 miesięcy za jednym pobraniem krwi i to też pokazuje ewentualna cukrzycę ciążowa. Nie nazwę zapomniałam tego badania. ---------- Dopisano o 10:20 ---------- Poprzedni post napisano o 10:19 ---------- Cytat:
Ja co wracam ze szpitala to Olek rzuca się na mój brzuch, całuje i przytula braciszka |
|
|
|
|
#2189 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#2190 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ciekawa jestem dlaczego jednak ginekolodzy wola zleca test obciążenia. Jakieś powody muszą mieć
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:29.

niestety nie da się tego pierwszego posta edytować więc nie mogę wprowadzić zmian trudno...

facet ewidentnie ma jakiś problem ze sobą i kobietami...
może jestem przewrazliwiona, ale dla mnie to nieprofesjonalne... Mój lekarz prowadzący jest bardzo kulturalny i nie wyobrażam sobie takich słów... 

Może i był dobrym lekarzem, ale uciekłam po kilku wizytach 
za dzisiejsze wizyty!

ja tak planuje od 30tc zacząć kupować konkretnie.

rozumiem, ze mu wygodnie, wiec o tym pomysle no ale eleganckie to to nie jest