|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1321 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie lipcowe 2018 cz.2 -Tydzień za tygodniem leci, a nam rosną w brzuszkach
Cytat:
![]() Ja też miałam taki plan.. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#1322 | ||
|
Zadomowienie
|
Dot.: Mamusie lipcowe 2018 cz.2 -Tydzień za tygodniem leci, a nam rosną w brzuszkach
Cytat:
Ja byłam u pielęgniarki właśnie (mocz, ciśnienie - świętość u każdego rodzaju lekarza w uk). Powiedziała mi, że 6 osób w kolejce przede mną Chyba mogę się rozpisać ![]() Mam kawkę, wizaż, mogę siedzieć. Tylko tż biedny został z Lidką po nocce i 3h snu. Na szczęście dziś ma wolne. Oczywiście kciuki też za Twoją wizytę! Ja wiem, że przede mną długi wywiad jak zwykle, choć liczę, że mają historię z poprzedniej ciąży. A w ogóle to już moja trzecia ciąża z hematologiem, więc wiem w miarę czego się spodziewać. Tu robią masę badań dopiero jak hematolog skieruje na te szczegółowe, od razu po wizycie i na żadne badania chyba poza glukozą nie chodzi się na czczo Trafiłam tu przez płytki, a byłam mocno zdziwiona, bo okazało się też, że z jakichś badań wyszło mi większe ryzyko zakrzepicy, więc pilnują mnie tu ostro. Przede wszystkim częsta morfologia, gdzie normalne robią dwa razy na całą ciążę ![]() ---------- Dopisano o 12:09 ---------- Poprzedni post napisano o 12:05 ---------- Cytat:
Ja nie widzę innej opcji, dzieci potrzebują snu przecież. Starszy teraz wstaje o 7, młodszy przed 8, więc akurat fajnie razem idą spać. Rok temu jak obaj chodzili jeszcze do jednej szkoły i wstawali przed 8, to starszy mógł jeszcze w łóżku do 22 czytać i teraz też czasem mu wolno, jak nie może usnąć.
|
|
#1323 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale ja jestem uparta i zazwyczaj mam to czego chce,nawet kosztem tego, że padam ze zmęczenia i nie jest to łatwe,wymaga poświęceń i czasu. To jakie dziecko jest, jak wygląda jego plan i rytm dnia zależy od wychowania i konsekwencji i organizacji. Wiadomo, że dziecko czasem ma cięższy dzień, jak każdy.. Ze coś się zaburzy, bo choroba, bo zęby idą, bo po szczepieniu marudne jest... Ale to nie są codzienne sytuacje. Ja sobie nie wyobrażam mieć chwili dla siebie, czy siedzieć w domu z dzieckiem przez pierwszy rok, nigdzie bez niego nie wyjść itp Ale każdy robi i wychowuje jak uważa ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz Edytowane przez xXBlankaXx Czas edycji: 2018-01-24 o 13:22 |
|
|
|
|
#1324 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
A i teraz nieraz zdarza mi się krzyknąć na dzieci. Ale jeśli już mowa o dumie, to prędzej ja i mąż jesteśmy z NAS dumni, że ogarniamy dom i dzieciaki sami, a za nami też już jakieś kryzysy... Jak już wspominałam on angażuje się w opiekę nad dziećmi tak samo jak ja. Bez niego nie szło by mi tak dobrze I jeszcze teraz mogę sobie luźno tak pisać, bo mam jakieś 1,5 mies urlopu ![]() ---------- Dopisano o 12:15 ---------- Poprzedni post napisano o 12:14 ---------- Aaa, śniadanie boskie! ![]() ---------- Dopisano o 12:18 ---------- Poprzedni post napisano o 12:15 ---------- Cytat:
Cytat:
Uwierzycie, że mi nutella nie wchodzi w tej ciąży??? Ja nie wierzę! A zawsze całe życie i wszystkie ciąże mogłam jeść na kilogramy
|
|
#1325 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1326 |
|
Rozeznanie
|
|
|
|
|
#1327 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
I ten będę brała. To nic, że kolorystyka mogłaby być lepsza, ale może w czerwcu będzie z tym już lepiej.
|
|
#1328 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
na pewno lżej będzie się Wam żyło.Ja na pewno jestem z tych"bardziej miękkich" matek,ale jednak i tak uważam,że bardzo dużo zależy od charakteru dziecka i pewne rzeczy,zwłaszcza we wczesnym dzieciństwie, ciężko przeskoczyć. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 13:31 ---------- Poprzedni post napisano o 13:29 ---------- Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 13:32 ---------- Poprzedni post napisano o 13:31 ---------- Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#1329 | |
|
Wtajemniczenie
|
Czeeeść Odowska! Nie było Ciebie całe wieki!
Co u Ciebie?Cytat:
|
|
#1330 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Chyba też mam wolne jarzenie dziś Choć z tym pęcherzem wykminiłam!Tak, różnica niewielka! Szkoda, że przeliczenie zarobków nie wychodzi podobnie korzystnie Cytat:
Może masz taki chwilowy spadek formy? Małe dziecko i ciąża to wymagający czas. U mnie trochę lżej, bo starszaki cudownie się bawią z małą i zajmują nią.---------- Dopisano o 12:43 ---------- Poprzedni post napisano o 12:41 ---------- Wszelki duch... Witaj! Jak się masz??? ---------- Dopisano o 12:43 ---------- Poprzedni post napisano o 12:43 ---------- Cytat:
2006.03.28 ur. Maksymilian 2012.05.15 ur. Kajetan 2017.01.02 ur. Lidia 2018.07.05 ur. Beniamin Edytowane przez folinka Czas edycji: 2018-01-24 o 13:47 |
||||
|
|
|
#1331 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A no to fakt, zarobki nasze, a u was to dwie różne bajki niestety ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 13:46 ---------- Poprzedni post napisano o 13:44 ---------- Co do bujaczka to my bierzemy tylko ten pod uwagę. https://bebito.pl/lezaczki-i-hustawk...AaAivFEALw_wcB Ale to nie na całe dnie itp. Tylko na chwilę w ciągu dnia Wysłane z aplikacji Forum Wizaz Edytowane przez xXBlankaXx Czas edycji: 2018-01-24 o 14:01 |
|
|
|
|
#1332 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#1333 |
|
Wtajemniczenie
|
Będę musiała jakoś przeżyć ten biały stelaż..
![]() http://www.kacbru.pl/sklep/wozki-dzi...ecy-aura-3in1/
|
#1334 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
A jak u Ciebie? Bezsenność już nieco zelżała, co? A mdłości? Miałaś? Przeszły? Bardzo się cieszyłam, jak dziewczyny pisały, że u nich przechodzą powoli. U mnie też przeszły... płynnie w zgagę! Więcej nie będę pisać, bo by mi jakaś litania nieszczęść wyszła. ![]() ---------- Dopisano o 13:57 ---------- Poprzedni post napisano o 13:55 ---------- Aż tak długo mnie nie było, że taka reakcja? |
|
|
|
|
#1335 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#1336 |
|
Wtajemniczenie
|
Chwilę mnie nie było, a tu taki ruch 😊 wszystko przygotowane teraz inka i ciacho a potem zacznę piec placki, żeby jak mąż wróci obiad był gotowy 😉 uff ale zrobiłam kawał roboty 👍
Norciu jak u Ciebie postępy pracy? Odowska witaj 😘 co u Ciebie? Summer myślę, że bujaczek niekoniecznie dla takiego malucha, na spędzanie tam czasu praktycznie ciągle. Na chwilę w ciągu dnia owszem, ale nie całą noc, plus drzemki w dzień. Rozejrzyj się może za dostawką do łóżka? Mój deserek 😍 IMG_20180124_134804.jpg Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#1337 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Sa różne, to pierwsze lepsze z neta. Nie zajmuje miejsca, można spokojnie przenosić 2_max.jpg Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#1338 |
|
Raczkowanie
|
Widzę, że tu posty już od samutkiego rana lecą, a ja wstałam dopiero o 12 dzisiaj
![]() Folinka trzymam kciuki Ktoś pisał o bólu w podbrzuszu; ja dość często odczuwam takie jakby rozpieranie i rozciąganie od środka i trochę ciągnięcia, ale lekarze mówią, że to normalne bo macica rośnie, więc staram się nie panikować. My już mamy sporo ciuszków i pampersów, ale kupowanie wózka mnie przeraża, bo totalnie nie mam pojęcia jaki wybrać. Ktoś z UK może polecić jakiś dobry sklep z wózkami (ogólnie wyprawką dziecięca) lub firmę? |
|
|
|
#1339 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Zgaga? O nie, już nie wiem co gorsze - zgaga czy refluks, bo ja refluks mam po czekoladzie. I to i to beznadziejne. Proszę pisać o wszystkim i nie tłumaczyć się litaniami! ![]() Cytat:
Ale pyszności! Potarkowałam (a raczej zmieliłam maszynką do mielenia mięsa, bo nie chcialo mi się tarkować ![]() ) ziemniaki, cebulę, dodałam jajka, sól i pacze - nie ma mąki. No dobra.... W smaku nie najgorsze, ale to nie to, co u mamy, aj.. Zjadłam 3 placuszki i położyłam się, bo męczą mnie mdłości, ogólnie czuję się zmeczona, bo spałam 6 godzin, dla mnie to trochę za mało i jakaś taka rozstrojona jestem. Zasnęłabym, ale organizm swoje. Muszę zamówić tę melatoninę.
|
|
#1340 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ja dalej chora. Jeśli to prawda, że od około 14 tygodnia dzieci odbierają dźwięki otoczenia, to Żelek mnie chyba już kojarzy po kaszlu I zgadzam się z co do bujaczka. Do spania nawet na drzemki zdecydowanie nie. Z resztą generalnie leżaczki/bujaczki to chyba tak gadżet z gatunku jednym się przyda, innym się będzie kurzył. |
|
|
|
|
#1341 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Mam wrażenie, że odgapili od Tiny Love 3w1, ale to nic Super, że w ogóle są leżaczki rozkładane na płasko, bo jest ich bardzo mało.Ja chorowałam na Tiny Love od lat, kupiłam Lidusi, a ona łobuzica nim wzgardziła Bardzo rzadko poleżała w nim spokojnie, a o żadnej drzemce nie było mowy (myślałam, że czasem jak mi będzie wygodniej, żeby spała na dole domu, to w leżaczku).Ale ogólnie go zachwalam i polecam! Teraz chyba postawię na huśtawkę, jeszcze żadne z moich dzieci nie miało. Ale w tym wiadomo na krótko będę kłaść, choć nawet i to "na krótko" i tak może być czasami zbawienne, gdy będę sama w domu z dwoma małymi łobuzicami
|
|
#1342 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Wewnętrzny 85 cm ma jeszcze RICO BRANO, CAMARELO AVENGER, COLETTO MILANO (tutaj 84 cm) ROAN BASS (83 cm) Cytat:
A o regulowanej spacerówce też czytałam, to zawsze jest mega wygoda dla dziecka.
|
||
|
|
|
#1343 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mój syn lubi kontakt z ludźmi, ale nie mogę mu zapewnić codziennie atrakcji w postaci wyjazdów. Mam wrażenie,że on się bardzo nudzi tylko ze mną i przez to jest taki wymagający. Łatwiej by było gdybyśmy mieszkali w mieście, bo tam nawet na spacerze są ludzie,coś się dzieje,a u mnie cisza i spokój. U Ciebie wcale nie tak lżej, bo masz już trójkę urwisów ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#1344 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Teraz to trzymajcie, żebym wreszcie weszła... Tak długo to jeszcze nigdy tu nie czekałam. Poczekalnia już pusta prawie, a tu kilka różnych poradni dla ciężarnych. U mnie chyba największy wybór to w ToysRUs i Mohercare. Jest też Baby Planet, nie wiem czy to sieciówka. W sumie w tych 3 jest już spory wybór. Był jeszcze super wielki sklep Kiddicare w Peterborough, ale niedawno go zmniejszyli do 1/5 tego co było, jak nie mniej. A otworzyli i reklamują się strasznie Precious Little One w Grantham, ale teraz nie wydaje mi się za duży. To chyba nie będzie daleko od Ciebie? A u Ciebie w mieście nie ma jakichś dużych sklepów?
|
|
#1345 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
To moja zgaga jest kompletnie nieprzewidywalna. Generalnie po prostu sobie jest i dodatkowo się nasila po np. wypiciu wody albo jak się ułożę nie tak jak trzeba albo czasem od kaszlu. Masakra. Właśnie wchłonęłam herbatkę miętową, żeby to jakoś zneutralizować. Mam całą hodowlę na parapecie, rośnie bardzo szybko wręcz jak chwast, ale zaczęłam się obawiać, że i tak będzie za mało na ugaszenie tej zgagi. Współczuję Ci z tymi problemami ze spaniem. Ja się od paru dni budzę w środku nocy i średnio pół godziny mi zajmuje kaszlenie i odsmarkiwanie (sorry za brzydkie słowo), a potem już trudno zasnąć. A w ciągu dnia nie ma szans na drzemkę, choć może to lepiej, bo bym się rozregulowała... |
|
|
|
|
#1346 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
- długość 90 cm - szerokość 40 cm.
|
|
#1347 |
|
Zakorzenienie
|
Musimy jechać z psem na trymerowanie sierści..
Ciekawe jak to przeżyje ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#1348 |
|
Zakorzenienie
|
Ja znów dziś obrabowałam wyprzedaże Tesco i wychodzi na to, że z bodziakami, pajacami, śpiochami jestem ustawiona do rozmiaru 68. Jak poznam płeć to uzupełnię wyprawkę o jakieś bluzy, półśpiochy i będzie spokój. W tym temacie. Bo cała reszta nadal gdzieś we mgle ;-)... mamy czas mamuśki!
|
#1349 |
|
Zakorzenienie
|
Właśnie gadałam z koleżanka,coś o mojej ciąży a ona mówi,że ma na sprzedaż w stanie bdb wózek 2w1 Bebetto Torino + do tego fotelik z adapterem do tego wózka Maxi Cosi..
Chciała za wszystko 900zł,ale mi go puści za 700zł... Piękny ten wózek kurcze.. |
|
|
|
#1350 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:19.

Chyba mogę się rozpisać 

Mąż MUSI być z Ciebie dumny.

Co u Ciebie?
Choć z tym pęcherzem wykminiłam!

Ale pyszności!
Ja dalej chora. Jeśli to prawda, że od około 14 tygodnia dzieci odbierają dźwięki otoczenia, to Żelek mnie chyba już kojarzy po kaszlu