Dług za mieszkanie u faceta - Strona 19 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Intymnie

Notka

Intymnie Forum intymnie, to wyjątkowe miejsce, w którym podzielisz się emocjami, uczuciami, związkami oraz uzyskasz wsparcie i porady społeczności.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2018-01-24, 17:37   #541
motyla
Zakorzenienie

Dot.: Dług za mieszkanie u faceta

Cytat:
Napisane przez lastnightryder Pokaż wiadomość
Chyba nie do końca. Szkoda że sam mieszka z rodzicami i ciekaw jestem czy dokłada się cokolwiek do życia?

---------- Dopisano o 17:37 ---------- Poprzedni post napisano o 17:35 ----------

Jeżeli to nie tajemnica to obecnie mieszkasz z rodzicami, wynajmujesz, czy masz swoje mieszkanie?
mieszkam z partnerem w jego mieszkaniu.
motyla jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2018-01-24, 17:38   #542
elvegirl
po drugiej stronie szafy

Cytat:
Napisane przez motyla Pokaż wiadomość
to wszystko zależy od indywidualnego podejścia do związków. ja np. mam podejście następujące:
Mam podobnie.
Stary 2018-01-24, 17:41   #543
donut_eater
Raczkowanie

Może wyjaśnię jeszcze pewne kwestie:

Jak rozmawialiśmy o warunkach powiedział mi kwotę, którą by ode mnie chciał. Przystałam. Ta kwota była podana "około", w dodatku zapewniał, że mi pomoże i się mną zaopiekuje (co było dla mnie oczywiste w tej sytuacji, więc nie spodziewałam się cyrków).

Płaciłam określoną kwotę (wyższą, niż podaną w rozmowie, ale wciąż korzystną i niską, więc nic nie mówiłam) i było ok. Do czasu aż moje środki się skończyły, a nowej pracy nie miałam i powstał dług.

Nie wiedziałam ile on zarabia. Dopiero jak mieszkaliśmy razem, po jakimś czasie dowiedziałam się:

- że płacimy równo po połowie
- ile zarabia (że zarabia ok. 2x tyle, co ja; a podział przecież równy)
- że posiada całkiem niezłe oszczędności (a ja mam u niego dług!)

Pokoju by nie wynajął, bo to jest salon z kuchnią (aneks) i sypialnia. Nigdy nie miał takiego zamiaru, więc kasy by z tego nie ciągnął.

W ogóle to wyszło w trakcie. I nawet jak na początku liczył ten dług to myślałam, że z czasem zacznie traktować mnie poważnie. Jak kobietę, z którą chce być długoterminowo, a nie laskę "na teraz" i współlokatorkę :/ Myślałam, że jestem tym pierwszym, bo zabiera mnie do rodziny (dla niego to ponoć bardzo ważne i od kilku lat nikogo nie zabrał do rodziców).

Meldunek potrzebowałam. niby nie trzeba mieć, ale warto. Czepiają się w pracy, łatwiej w urzędach itp. O ile może wzrosnąć czynsz, o 30 zł??

Karena73 i inni, którzy mówią, że chciałam mieszkać za darmochę POWTÓRZĘ - pewnie, że bym się dorzuciła. Co innego, gdy to jest musowe żądanie od PARTNERA, po równo, liczone nawet w długu.

A gdybym wynajmowała, wybrałabym totalnie inną lokalizację, Nie podoba mi się okolica, daleko, zły dojazd; rozkład mieszkania i wyposażenie. Niestety tego już nie zmienię.
Mogę nieznacznie - np. przemalowanie (i TAK, dorzuciłabym się do farby) i ozdobienie. Chociaż on na początku był przeciwny, nie zgadzał się na żadne ozdoby, ramki ze zdjęciami, które wzięłam ze sobą czyli nie mogłam urządzać po swojemu, mimo że płaciliśmy po równo za mieszkanie.
W dodatku ja pozbyłam się wszystkich mebli, które u siebie miałam na mieszkaniu :/

P.S. Nie spodziewałam się tylu odpowiedz. Dziękuję za wszystkie, zwłaszcza Hultaj, ssnn, QueenOfHearts za ZROZUMIENIE (nie tylko mojego punktu widzenia, ale przede wszystkim czytanie ze zrozumieniem ). Jeszcze nie przeczytałam wszystkich!

Mediterrania - oczywiście, że nie policzyłabym siostry/przyjaciółki/bliskiej osoby w takiej sytuacji. Nawet wodę/prąd bym sobie odpuściła.
donut_eater jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2018-01-24, 17:43   #544
elvegirl
po drugiej stronie szafy

Co postanowiłaś Autorko?
Stary 2018-01-24, 17:45   #545
lastnightryder
Raczkowanie

Cytat:
mieszkam z partnerem w jego mieszkaniu.
No widzisz, to dużo zmienia. Zostawiłabyś go gdyby przedstawił ci takie warunki jak ja?
lastnightryder jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2018-01-24, 17:47   #546
motyla
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez donut_eater Pokaż wiadomość

Jak rozmawialiśmy o warunkach powiedział mi kwotę, którą by ode mnie chciał. Przystałam. Ta kwota była podana "około", w dodatku zapewniał, że mi pomoże i się mną zaopiekuje (co było dla mnie oczywiste w tej sytuacji, więc nie spodziewałam się cyrków).

Płaciłam określoną kwotę (wyższą, niż podaną w rozmowie, ale wciąż korzystną i niską, więc nic nie mówiłam) i było ok. Do czasu aż moje środki się skończyły, a nowej pracy nie miałam i powstał dług.

Nie wiedziałam ile on zarabia. Dopiero jak mieszkaliśmy razem, po jakimś czasie dowiedziałam się:

Pokoju by nie wynajął, bo to jest salon z kuchnią (aneks) i sypialnia. Nigdy nie miał takiego zamiaru, więc kasy by z tego nie ciągnął.

W ogóle to wyszło w trakcie. I nawet jak na początku liczył ten dług to myślałam, że z czasem zacznie traktować mnie poważnie. Jak kobietę, z którą chce być długoterminowo, a nie laskę "na teraz" i współlokatorkę :/ Myślałam, że jestem tym pierwszym, bo zabiera mnie do rodziny (dla niego to ponoć bardzo ważne i od kilku lat nikogo nie zabrał do rodziców).

Meldunek potrzebowałam. niby nie trzeba mieć, ale warto. Czepiają się w pracy, łatwiej w urzędach itp. O ile może wzrosnąć czynsz, o 30 zł??

Karena73 i inni, którzy mówią, że chciałam mieszkać za darmochę POWTÓRZĘ - pewnie, że bym się dorzuciła. Co innego, gdy to jest musowe żądanie od PARTNERA, po równo, liczone nawet w długu.

A gdybym wynajmowała, wybrałabym totalnie inną lokalizację, Nie podoba mi się okolica, daleko, zły dojazd; rozkład mieszkania i wyposażenie. Niestety tego już nie zmienię.
Mogę nieznacznie - np. przemalowanie (i TAK, dorzuciłabym się do farby) i ozdobienie. Chociaż on na początku był przeciwny, nie zgadzał się na żadne ozdoby, ramki ze zdjęciami, które wzięłam ze sobą czyli nie mogłam urządzać po swojemu, mimo że płaciliśmy po równo za mieszkanie.
W dodatku ja pozbyłam się wszystkich mebli, które u siebie miałam na mieszkaniu :/

P.S. Nie spodziewałam się tylu odpowiedz. Dziękuję za wszystkie, zwłaszcza Hultaj, ssnn, QueenOfHearts za ZROZUMIENIE (nie tylko mojego punktu widzenia, ale przede wszystkim czytanie ze zrozumieniem ). Jeszcze nie przeczytałam wszystkich!

Mediterrania - oczywiście, że nie policzyłabym siostry/przyjaciółki/bliskiej osoby w takiej sytuacji. Nawet wodę/prąd bym sobie odpuściła.
uciekaj od niego, bo miłości to ja tu nie widzę, Ty już zresztą też nie. a co do długu i kwestii oddania/nieoddania - przyznam Ci się, że sama nie wiem, co bym zrobiła na Twoim miejscu, bo z jednej strony jestem mocno honorowa i długi spłacam, a z drugiej facet źle Cię potraktował. to by pewnie zależało od tego, jak stoję z kasą. jednakże na pewno nie wypruwałabym sobie flaków, byle tylko mu ten dług oddać.

oczywiście wyprowadziłabym się od niego jak najszybciej i cichaczem, żeby nie mógł robić problemów. coś mi mówi, że to taki typ, który każe Ci podpisać na papierze zobowiązanie, że mu tę kasę oddasz.
Stary 2018-01-24, 17:53   #547
lastnightryder
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez donut_eater Pokaż wiadomość

Uważam, że twój przesadził, bo tak jak już pisałem gdybys nie pracowała nie oczekiwałbym od ciebie żadnych pieniędzy(co w efekcie spowodowało dług u niego), ponadto nie oczekiwałbym płacenia połowy wszystkiego zarabiając 2 razy więcej od ciebie.
Stary 2018-01-24, 17:53   #548
motyla
Zakorzenienie

Cytat:
No widzisz, to dużo zmienia. Zostawiłabyś go gdyby przedstawił ci takie warunki jak ja?
jakby mi kazał płacić co miesiąc 1100zł, podczas gdy jego koszty miesięczne (w tym rata kredytu) wynosiłyby 1400zł, to nawet bym się nie zastanawiała. tym bardziej, że przed przeprowadzką do obecnego faceta moje koszty miesięczne wynosiły niecały 1000zł.

gdyby mnie poprosił, abym oprócz rachunków i jedzenia na pół dorzucała coś jeszcze, to przeprowadziłabym poważną rozmowę na temat pieniędzy. i jakby upierał się przy swoim, to już wiedziałabym, że nic z tego nie będzie. co innego, gdybym ja wyszła z taką propozycją. wymaganie od partnera odstępnego uważam za wysoce nieeleganckie.

zresztą moim zdaniem można inaczej takie sprawy załatwiać. na zasadzie - wiem, że musisz spłacać co miesiąc kredyt i że jest to dla Ciebie duże obciążenie, dlatego to ja będę prać/prasować/gotować/sprawiać Ci przyjemności.
Stary 2018-01-24, 17:56   #549
Ksiegowa85
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez elvegirl Pokaż wiadomość
Ciekawe jest to, że Mahdab cały czas pisze z punktu widzenia strony z kredytem, a Ty ją od egoistek wyzywasz.
Bo to taki nieistotny szczegół jest

Wysłane z mojego SM-G903F przy użyciu Tapatalka
Ksiegowa85 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2018-01-24, 17:59   #550
nelciak
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Timon i Pumba Pokaż wiadomość
Treść usunięta
To z kolei dla mnie brzmi jak szczyt upokorzenia gdyby moj chlopak chcial isc na taki uklad (niewazne w ktora strone) to bylby nasz ostatni dzien razem
nelciak jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2018-01-24, 18:02   #551
7623cb0b746b4d40e529fc123bf669aade741778_65822f07d8014
Konto usunięte

U mnie maz wprowadził się do mnie a po 2 latach kupiliśmy razem dom na kredyt
Nigdy nie zapytalabym o dokladnie się go do kredytu na tylko moje mieszkanie.
Mój syn pracuje i mieszka z nami .płaci nam tylko 1/4 opłat za wodę internet tv gaz i prąd.nie opłaca naszego kredytu,je co ja ugotuję a jak nie chce to kupuje sobie to na co ma ochote .
Nie wyobrażam sobie zeby mial partycypowac w kosztach kredytu bo jakby wynajmowal pokoj to też by musiał płacić
Mimo że mam 2 dzieci nie z mezem nigdy nie odwalal cyrkow ze powinien placic mniej za jedzenie bo to nie jego dzieci tylko moje
Dodam jeszcze że ja mam samochód kupiony za moje pieniądze sama go utrzymuje płacę za przeglądy ubezpieczenie i paliwo.moj maz ma dobry dojazd do pracy transportem publicznym a ze pracuje długie godziny to drugi samochód by poprostu stał nie używany caly dzien wiec nie ma swojego.
Ja to odbieram z pracy wieczorem .nie płaci mi za podwozenie ani nie oddaje za paliwo

Edytowane przez 7623cb0b746b4d40e529fc123bf669aade741778_65822f07d8014
Czas edycji: 2018-01-24 o 18:07
7623cb0b746b4d40e529fc123bf669aade741778_65822f07d8014 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2018-01-24, 18:03   #552
motyla
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez nelciak Pokaż wiadomość
To z kolei dla mnie brzmi jak szczyt upokorzenia gdyby moj chlopak chcial isc na taki uklad (niewazne w ktora strone) to bylby nasz ostatni dzien razem
każdy lubi co innego
Stary 2018-01-24, 18:05   #553
Limonka2738
Zakorzenienie

Cytat:
jzresztą moim zdaniem można inaczej takie sprawy załatwiać. na zasadzie - wiem, że musisz spłacać co miesiąc kredyt i że jest to dla Ciebie duże obciążenie, dlatego to ja będę prać/prasować/gotować/sprawiać Ci przyjemności.
Co w ogóle?

To nietaktowne jest według ciebie zaproponowanie jakiejś opłaty umówionej ponad połowę rachunków, a stosowne jest coś takiego?

Może deal ja mieszkam u ciebie, ty masz seks co drugi dzień?

---------- Dopisano o 18:05 ---------- Poprzedni post napisano o 18:04 ----------

[1=7623cb0b746b4d40e529fc1 23bf669aade741778_65822f0 7d8014;80800446]U mnie maz wprowadził się do mnie a po 2 latach kupiliśmy razem dom na kredyt
Nigdy nie zapytalabym o dokladnie się go o dokladnie się do kredytu tylko na moje mieszkanie.
Mój syn pracuje i mieszka z nami .płaci nam tylko 1/4 opłat za wodę internet tv gaz i prąd.nie opłaca naszego kredytu,je co ja ugotuję a jak nie chce to kupuje sobie to na co ma ochote .
Nie wyobrażam sobie zeby mial partycypowac w kosztach kredytu bo jakby wynajmowal pokoj to też by musiał płacić[/QUOTE]

Ale przecież nikt o dzieciach tutaj nie rozmawia.

Choć są tacy rodzice, którzy się z tobą nie zgodzą.

Top secret Uczestnik ściśle tajnego rządowego programu badań nad eksperymentalną szczepionką na malarię.
Limonka2738 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2018-01-24, 18:05   #554
b872d78680f891d873273d31baaf276c9d6e57ec_6594a44f1cc14
Konto usunięte

[1=7623cb0b746b4d40e529fc1 23bf669aade741778_65822f0 7d8014;80800446]U mnie maz wprowadził się do mnie a po 2 latach kupiliśmy razem dom na kredyt
Nigdy nie zapytalabym o dokladnie się go o dokladnie się do kredytu tylko na moje mieszkanie.
Nie wyobrażam sobie zeby mial partycypowac w kosztach kredytu bo jakby wynajmowal pokoj to też by musiał płacić[/QUOTE]
ale się ustawił, powinien 1/4 raty dorzucić skoro mieszka w domu kupionym na kredyt ironia
b872d78680f891d873273d31baaf276c9d6e57ec_6594a44f1cc14 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2018-01-24, 18:07   #555
motyla
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Limonka2738 Pokaż wiadomość
Co w ogóle?

To nietaktowne jest według ciebie zaproponowanie jakiejś opłaty umówionej ponad połowę rachunków, a stosowne jest coś takiego?

Może deal ja mieszkam u ciebie, ty masz seks co drugi dzień?
przyjmuję do wiadomości, że tak uważasz. ja uważam inaczej. nie widzę nic złego w tym, że ja będę częściej pranie wstawiać. oraz nigdy bym nie porównała zrobienia obiadu do seksu, ale skoro dla Ciebie seks to jeden z obowiązków domowych, to co zrobić.
Stary 2018-01-24, 18:09   #556
Konto usunięte

Cytat:
nie do mnie ale odpowiem - mieszkamy w mieszkaniu partnera - jeżeli partner dopisałby mnie do księgi wieczystej to przelałabym mu kwotę odpowiadającą mojemu udziałowi we własności.
b872d78680f891d873273d31baaf276c9d6e57ec_6594a44f1cc14 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2018-01-24, 18:10   #557
lastnightryder
Raczkowanie

Cytat:
jakby mi kazał płacić co miesiąc 1100zł, podczas gdy jego koszty miesięczne (w tym rata kredytu) wynosiłyby 1400zł, to nawet bym się nie zastanawiała. tym bardziej, że przed przeprowadzką do obecnego faceta moje koszty miesięczne wynosiły niecały 1000zł.

gdyby mnie poprosił, abym oprócz rachunków i jedzenia na pół dorzucała coś jeszcze, to przeprowadziłabym poważną rozmowę na temat pieniędzy. i jakby upierał się przy swoim, to już wiedziałabym, że nic z tego nie będzie. co innego, gdybym ja wyszła z taką propozycją. wymaganie od partnera odstępnego uważam za wysoce nieeleganckie.

zresztą moim zdaniem można inaczej takie sprawy załatwiać. na zasadzie - wiem, że musisz spłacać co miesiąc kredyt i że jest to dla Ciebie duże obciążenie, dlatego to ja będę prać/prasować/gotować/sprawiać Ci przyjemności.
Ale ja bym nie chciał narzucać mojej partnerce niczego, chciałbym żeby to ona na tyle rozumiała życie i sam wyszła z taką propozycją bo nie krzywdzi ona nikogo.W sytuacji gdy zarabiamy podobnie załóżmy ja 2800zł, moja partnerka 2400zł. Ja płacą 1250zł plus 500zł jedzenie ona 250zł plus 500zł jedzenie. Poza tym mam jeszcze inne opłaty i nie jestem w stanie nic odłożyć zaś ona odkłada sobie 1000zł. Przychodzą wakacje i moja partnerka mówi pojedźmy gdzieś, oczywiście że chciałbym tylko nie mam kasy. Byłabyś gotowa mnie zabrać na wakacje? Bo ja bym wolał wariant, dzieląc się kosztami zycia tez jestem w stanie coś odłożyć i moglibyśmy pojechać na wycieczkę bo udało by mi się uzbierać na nią, odkładając co miesiąc jakieś pieniądze.
Stary 2018-01-24, 18:12   #558
motyla
Zakorzenienie

Cytat:
Ale ja bym nie chciał narzucać mojej partnerce niczego, chciałbym żeby to ona na tyle rozumiała życie i sam wyszła z taką propozycją bo nie krzywdzi ona nikogo.W sytuacji gdy zarabiamy podobnie załóżmy ja 2800zł, moja partnerka 2400zł. Ja płacą 1250zł plus 500zł jedzenie ona 250zł plus 500zł jedzenie. Poza tym mam jeszcze inne opłaty i nie jestem w stanie nic odłożyć zaś ona odkłada sobie 1000zł.
ależ odkładasz sobie przecież. Twoje oszczędności to mieszkanie.

Cytat:
Przychodzą wakacje i moja partnerka mówi pojedźmy gdzieś, oczywiście że chciałbym tylko nie mam kasy. Byłabyś gotowa mnie zabrać na wakacje?
oczywiście, że tak. bo jak już pisałam - co jest moje, to jest Twoje.

Cytat:
Bo ja bym wolał wariant, dzieląc się kosztami zycia tez jestem w stanie coś odłożyć i moglibyśmy pojechać na wycieczkę bo udało by mi się uzbierać na nią, odkładając co miesiąc jakieś pieniądze.
no i dobrze, ja mam moje podejście, Ty masz swoje.
Stary 2018-01-24, 18:13   #559
Limonka2738
Zakorzenienie

Cytat:
przyjmuję do wiadomości, że tak uważasz. ja uważam inaczej. nie widzę nic złego w tym, że ja będę częściej pranie wstawiać. oraz nigdy bym nie porównała zrobienia obiadu do seksu, ale skoro dla Ciebie seks to jeden z obowiązków domowych, to co zrobić.
A ja uważam, że to upokarzające dla kogokolwiek. Podział obowiązków jasne, ale nie w taki sposób coś za kasę.

Dla mnie to sprawianie przyjemności zabrzmiało sugestywnie.

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz

Top secret Uczestnik ściśle tajnego rządowego programu badań nad eksperymentalną szczepionką na malarię.
Stary 2018-01-24, 18:14   #560
lastnightryder
Raczkowanie

[1=b872d78680f891d873273d3 1baaf276c9d6e57ec_6594a44 f1cc14;80800736]nie do mnie ale odpowiem - mieszkamy w mieszkaniu partnera - jeżeli partner dopisałby mnie do księgi wieczystej to przelałabym mu kwotę odpowiadającą mojemu udziałowi we własności.[/QUOTE]
Gdybyś przelała na poczet mieszkania połowę kosztów które ja w nie włożyłem, nie widzę najmniejszego problemu. Tego samego dnia idziemy do notariusza. Nie jestem biznesmenem i nie chcę się wzbogacić na mojej partnerce zależy mi tylko na sprawiedliwości w związku. Bo uważam, że jeżeli w tym aspekcie się dogadamy to dogadamy się również w każdej innej kwestii finansowej która nas spotka.
Stary 2018-01-24, 18:15   #561
motyla
Zakorzenienie

Cytat:
A ja uważam, że to upokarzające dla kogokolwiek. Podział obowiązków jasne, ale nie w taki sposób coś za kasę.
toteż napisałam wcześniej, że przyjmuję do wiadomości, że tak uważasz.
Cytat:
Dla mnie to sprawianie przyjemności zabrzmiało sugestywnie.

a to już nie moja wina.
Stary 2018-01-24, 18:16   #562
Limonka2738
Zakorzenienie

Cytat:
toteż napisałam wcześniej, że przyjmuję do wiadomości, że tak uważasz.

a to już nie moja wina.
Tyle tu głosów "nie jestem współlokatorką/najemcą", a sprzątaczką to już spoko?

Wytłumacz mi proszę różnicę.

Stary 2018-01-24, 18:21   #563
motyla
Zakorzenienie

Cytat:
Tyle tu głosów "nie jestem współlokatorką/najemcą", a sprzątaczką to już spoko?

Wytłumacz mi proszę różnicę.

co mam Ci wyjaśniać, skoro nie rozumiesz w ogóle, o co mi chodzi i nie chcesz zrozumieć.

nie napisałam nigdzie, że jedna strona spłaca kredyt, a druga robi za sprzątaczkę. dopowiadasz sobie, bo bardzo chcesz mnie złapać na niekonsekwencji i niespójności.

miałam na myśli tylko to, że gdyby mój partner miał do spłaty kredyt na mieszkanie, w którym wspólnie mieszkamy, ja sama z siebie, bez mówienia mu o tym w ogóle, częściej nastawiałabym pranie, częściej bym gotowała. prasowania bym na siebie nie wzięła, bo nie umiem i nie lubię tego robić. a co do sprawiania przyjemności, to chodziło mi o kupienie fajnej koszulki partnerowi podczas buszowania po sklepach.

mam nadzieję, że co nieco wyjaśniłam, bo więcej tego robić nie zamierzam.
Stary 2018-01-24, 18:23   #564
Konto usunięte

Cytat:
Gdybyś przelała na poczet mieszkania połowę kosztów które ja w nie włożyłem, nie widzę najmniejszego problemu. Tego samego dnia idziemy do notariusza. Nie jestem biznesmenem i nie chcę się wzbogacić na mojej partnerce zależy mi tylko na sprawiedliwości w związku. Bo uważam, że jeżeli w tym aspekcie się dogadamy to dogadamy się również w każdej innej kwestii finansowej która nas spotka.
nie każdy jest na to gotowy. To jest ogromny, psychiczny luksus że mieszka się na swoim i jeżeli coś w związku się posypie to bez większego problemu można się rozstać.
I nie, nie znaczy to ze dogadamy się w każdej kwestii która nas poróżni. To że przelałabym kasę na Twoje konto w zamian za udział w mieszkaniu oznacza że mam na to wystarczająco dużo pieniędzy. A nie że zawsze da się ze mną dogadać. Także wtedy kiedy zakochasz się w 18stce z sąsiedniek klatki i będziesz chciał mnie spłacić żebym tylko się wyniosła.
Stary 2018-01-24, 18:24   #565
7623cb0b746b4d40e529fc123bf669aade741778_65822f07d8014
Konto usunięte

[1=b872d78680f891d873273d3 1baaf276c9d6e57ec_6594a44 f1cc14;80800596]ale się ustawił, powinien 1/4 raty dorzucić skoro mieszka w domu kupionym na kredyt ironia [/QUOTE]

No dokładnie
Powinien mojemu mężowi placic połowę jego raty na dom bo w końcu to nie rodzina tylko pasierb nie zaadoptowany mieszka u niego na krzywy ryj i odkłada na nim zerujac na własne mieszkanko

Edytowane przez 7623cb0b746b4d40e529fc123bf669aade741778_65822f07d8014
Czas edycji: 2018-01-24 o 18:26
7623cb0b746b4d40e529fc123bf669aade741778_65822f07d8014 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2018-01-24, 18:25   #566
Limonka2738
Zakorzenienie

Cytat:
co mam Ci wyjaśniać, skoro nie rozumiesz w ogóle, o co mi chodzi i nie chcesz zrozumieć.

nie napisałam nigdzie, że jedna strona spłaca kredyt, a druga robi za sprzątaczkę. dopowiadasz sobie, bo bardzo chcesz mnie złapać na niekonsekwencji i niespójności.

miałam na myśli tylko to, że gdyby mój partner miał do spłaty kredyt na mieszkanie, w którym wspólnie mieszkamy, ja sama z siebie, bez mówienia mu o tym w ogóle, częściej nastawiałabym pranie, częściej bym gotowała. prasowania bym na siebie nie wzięła, bo nie umiem i nie lubię tego robić. a co do sprawiania przyjemności, to chodziło mi o kupienie fajnej koszulki partnerowi podczas buszowania po sklepach.

No nie wiem, ja tam kupuję prezenty i nikt w tym celu nie musi mi zapewniać mieszkania.

Cieszę się, że za 300zł w nowiutkim mieszkaniu przydałabyś się na coś więcej szczerze mówiąc, bo ja bym nie potrafiła tak już zupełnie za frajer. Miło że poczuwasz się do minimalnej pomocy.

Stary 2018-01-24, 18:27   #567
motyla
Zakorzenienie

Cytat:
No nie wiem, ja tam kupuję prezenty i nikt w tym celu nie musi mi zapewniać mieszkania.

Cieszę się, że za 300zł w nowiutkim mieszkaniu przydałabyś się na coś więcej szczerze mówiąc, bo ja bym nie potrafiła tak już zupełnie za frajer. Miło że poczuwasz się do minimalnej pomocy.

Stary 2018-01-24, 18:28   #568
Hultaj
BAN stały

Cytat:
A ja uważam, że to upokarzające dla kogokolwiek.
należę do tych kobiet które nie lubią na odwal się i lubią jak jest dopieszczone. i o drugą stronę dbać.
jednocześnie mam świadomość że drugiej stronie nie musi się chcieć zwracać uwage na to co ja. ale że lubi skutki powyższych staran.

nie widzę żadnego problemu gdy partnerzy dbają o siebie na miarę własnych możliwości i podejścia, czyli jedno np. częsciej chętniej gotuje czy sprząta, pamięta z detalami jakie ciastka czy musztardę lubi partner i zwraca na to uwagę przy zakupach, a drugie dba o kwestie techniczne typu naprawi rower albo wymieni olej czy dorzuci więcej kasy skoro może sobie na to pozwolić.
Hultaj jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2018-01-24, 18:28   #569
Konto usunięte

[1=7623cb0b746b4d40e529fc1 23bf669aade741778_65822f0 7d8014;80801196]No dokładnie
Powinien mojemu mężowi placic połowę jego raty na dom bo w końcu to nie rodzina tylko pasierb nie zaadoptowany mieszka u niego na krzywy ryj i odkłada na nim zerujac na własne mieszkanko[/QUOTE]

nooo, jak Ty go wychowałaś!
Tobie też kaską powinien sypnąć
Stary 2018-01-24, 18:29   #570
lastnightryder
Raczkowanie

Cytat:

Ale ja też chętnie posprzątam łazienkę, umyje okna, zrobię zakupy czy ugotuje obiad. Nie oczekuje wyręczania w tej sprawie możemy się jakoś tymi obowiązkami się podzielić żaden problem. chciałbym tez zabrać partnerkę do knajpki, kina kupić jej koczyki, perfum czy zrobić inny prezent. Ale z moim budżetem przy takim podziale kasztów życia ciężko by było to zrealizować.
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Intymnie

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości