Mamusie marcowo-kwietniowe 2009 - Strona 3 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2008-07-02, 14:22   #61
monix0
Zakorzenienie

Dot.: Mamusie marcowo-kwietniowe 2009

Cytat:
Napisane przez Chmurka27 Pokaż wiadomość
Witam Was wszystkie-te które zakiełkowały i te które nie poddają się.Ja wczoraj zrobiłam test i udało się, mogę już się do Was zaliczyć Mamusie marcowe.Był to trzeci cykl starań.Cieszymy się z Mężulkiem oboje,ale też obawiamy,gdyż poprzednia moja ciąża zakończyła się poronieniem.Ale co tam -tym razem wszystko będzie dobrze i nie pozwolę nigdzie uciec mojej Fasolce przez najbliższe 8 ms.Co do objawów to:
- mdłości na kilka dni przed terminem@,
- bolesne piersi,ale tak akurat mam prawie zawsze przed@,więc nie był to dla mnie wyznacznik,ale siateczka niebieskich niteczek na nich już tak,
- jakieś pobolewania ni to jajniki,ni to pachwiny,ale bólu typowo przedmiesiączkowego brak,
I to chyba na tyle tych objawów. Buziaki radosne przesyłam.
Gratuluje!!!!!i trzymam kciuki bardzo mocno!
monix0 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-07-02, 14:36   #62
alkamor
Zakorzenienie

GG do alkamor

Cytat:
Napisane przez monix0 Pokaż wiadomość
Dziekuję dziewczyny za pocieszenie! jesteście kochane
Postanowiłam wziąźć urlop w pracy od poniedziałku na 8 dni, pracuje na magazynie i boję się bo dzwigam ciężary do 25 kg, poza tym moje ranne biegi do toalety utrudniają mi fukcjonowanie,a po drugie zaczynają się podejrzane spojrzenia. Cieszę się bardzo, że udało mi się załatwić urlop, w poniedziałek ide na badanie krwi co dziwne pierwszy raz w życiu się cieszę, że będą mi pobierali krew
Przepraszam, że Was za nudzam, ale nie mam się komu wygadać, nikt nie wie oprócz męża, który zresztą póki co,nie wierzy w ten cud
Lekarz mi kazał przyjść 14 lipca, ale ja nie mogę wytrzymać. Planowo okres powinnam mieć trzy dni temu, dlatego powiedział że za wcześnie na cokolwiek.
Mam takie pytanie czy uważacie, że 3 dni zrobią dużą róznicę w USg?Tzn czy będzie coś widać 11 lipca?Bardzo bym chciała się udać do lekarza w ten dzień, gdyż mój mąż ma wtedy urodziny, strasznie chcę kupić mu małe buciki....aż się popołakałam to takie cudowne, oby tylko nie była to pomyłka z tymi testami:-(
Zaczynam się bać, że wmawiam sobie wszystkie objawy,bo na nie wydaje mi się za wcześnie.
W dzień planowanego okresu ( choć jest nieregularny) zwróciłam śniadanie po czym cały dzień przespałam, dzień później zrobiłam 2 testy. 2 tygodnie wcześniej bolały mnie sutki, myślałam że zwariuje, bolały mnie tekże jajaniki lub coś w dole po prawej stronie brzucha. Teraz bolą mnie piersi są strasznie nabrzmiałe i ciągle jest mi niedobrze, choć wymioty się już nie powtórzyły:-( Bolał mnie brzuch przez tydzień czasu jak na okres, a teraz ból pojawia się czasem przy oddawaniu moczu lub schylaniu ( choć nie zawsze), ale okresu nie ma i niech tak pozostanie!!!!!!!!
Hmm...wiem co czujesz bo ja do tej pory mam pewna dozę niepewności.Ja pierwszy test robiłam 22 czerwca ale wyszła blada kreska.24 czerwca poszłam na krew ale wracając nie wytrzymałam i kupiłam jeszcze jeden test.Zrobiłam w domu z drugiego siusiu i była już gruba krecha.Wynik odebrałam 25 czyli równy tydzień temu i miałam bete 88,8.Podobno lekarze liczą tygodnie od dnia ostatniej @ więc u mnie to już leci 6 tydzień(dokładnie 5 tyg i 4 dni) a według bety to byłby 4 tydzień. u lekarza byłam w czwartek ale dał mi tylko na morfologię, grupę krwi itd. i powiedział żebym przyszła za miesiąc.Tak więc zdenerwowałam się troszkę.Z tego co wcześniej się pytałam dziewczyn na wizazu to pierwsze USG zależy od lekarza kiedy zrobi.Zbyt wcześnie nic nie będzie widać ale oczywiście nie można też czekać za długo.około 8 tygodnia zaczyna bić serduszko.Ja wybieram się w przyszłym tygodniu prywatnie do gina i poproszę o USG.Bo chcę zobaczyć moją "plamkę" nawet jeśli serduszko będzie za jakieś 2 tygodnie. Także 3 dni w USG chyba różnicy nie zrobią ale nie wiadomo też czy od razu ci to USG zrobi.Niestety

Cytat:
Witam Was wszystkie-te które zakiełkowały i te które nie poddają się.Ja wczoraj zrobiłam test i udało się, mogę już się do Was zaliczyć Mamusie marcowe.Był to trzeci cykl starań.Cieszymy się z Mężulkiem oboje,ale też obawiamy,gdyż poprzednia moja ciąża zakończyła się poronieniem.Ale co tam -tym razem wszystko będzie dobrze i nie pozwolę nigdzie uciec mojej Fasolce przez najbliższe 8 ms.Co do objawów to:
- bolesne piersi,ale tak akurat mam prawie zawsze przed@,więc nie był to dla mnie wyznacznik,ale siateczka niebieskich niteczek na nich już tak,
- jakieś pobolewania ni to jajniki,ni to pachwiny,ale bólu typowo przedmiesiączkowego brak,
Witamy i bardzo się cieszymy powoli powoli jest nas coraz więcej.I bardzo dobrze Tym razem na pewno będzie wszystko ok tylko trzeba bardzo dbać o siebie.U mnie też w III cyklu się udało.I choć staraliśmy się o fasolkę to jednak ten cykl był troszkę niespodzianką

Maja
alkamor jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-07-02, 14:41   #63
monix0
Zakorzenienie

Czyli wynik bety dzieli się przez dwa?Zeby wyszły tygodnie?Ja mma zrobić bete ilościową....nie wiem o co za bardzo chodzi i jak sprawdzić czy wyszło tak jak powinno?
Stary 2008-07-02, 14:44   #64
alkamor
Zakorzenienie

GG do alkamor

Cytat:
Czyli wynik bety dzieli się przez dwa?Zeby wyszły tygodnie?Ja mma zrobić bete ilościową....nie wiem o co za bardzo chodzi i jak sprawdzić czy wyszło tak jak powinno?

Ja chyba tez miałam ilościowo.Nie....poprostu jak zrobisz bete to na wyniku gdzieś z boku będziesz pewnie miała napisane normy. i odczytasz sobie zwyczajnie.A nawet jak nie będziesz miała, bo podobno nie zawsze jest (pewnie zależy od laboratorium) to sobie normy zerkniesz w necie

Maja
Stary 2008-07-02, 14:48   #65
monix0
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez alkamor Pokaż wiadomość
Ja chyba tez miałam ilościowo.Nie....poprostu jak zrobisz bete to na wyniku gdzieś z boku będziesz pewnie miała napisane normy. i odczytasz sobie zwyczajnie.A nawet jak nie będziesz miała, bo podobno nie zawsze jest (pewnie zależy od laboratorium) to sobie normy zerkniesz w necie
Rozumiem ,dziękuję ślicznie za informacje
Stary 2008-07-02, 16:52   #66
KaSiaEG
Raczkowanie

tak sobie czytam Wasz watek i tak sobie przypomniałam jak ja sobie zrobiłam test ciążowy a zaraz po nim pobiegłam zrobić bete ale ten czas leci moja córcia juz kopie i to jest chyba najcudowniejsze uczucie na świecie
ja moje maleństwo na USG widziałam juz w 6 tygodniu-była taka mała kijaneczka
GRATULACJE dla wszystkich przyszłych Mamuś i powodzenia Wam życzę

a to zdjecie mojego wyniku , jak okazało się , że zostane mamą
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg normy w ciąży.jpg (43,8 KB, 62 załadowań)

http://www.bebiko.com.pl/#/galeria/9...b609505b1af6d9
KaSiaEG jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-07-02, 17:35   #67
alkamor
Zakorzenienie

GG do alkamor

Mój Boże dopiero wstałam.Tak mi się spać chciało a nie mogłam usnąć. Ale jak juz usnęłam to na 2,5 godz spałabym pewnie dalej ale małżonek mnie telefonem obudził.Najgorsze jest to, że w dzień mi się chce spać a wieczorem usnąć nie mogę

Maja

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2008-07-02, 17:36   #68
monix0
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez KaSiaEG Pokaż wiadomość
tak sobie czytam Wasz watek i tak sobie przypomniałam jak ja sobie zrobiłam test ciążowy a zaraz po nim pobiegłam zrobić bete ale ten czas leci moja córcia juz kopie i to jest chyba najcudowniejsze uczucie na świecie
ja moje maleństwo na USG widziałam juz w 6 tygodniu-była taka mała kijaneczka
GRATULACJE dla wszystkich przyszłych Mamuś i powodzenia Wam życzę

a to zdjecie mojego wyniku , jak okazało się , że zostane mamą
dziękuję ślicznie za ten skan i zrowego silnego dzidziusia życzę! i bezbolesnego porodu
Stary 2008-07-02, 19:55   #69
jaroszania
Wtajemniczenie

GG do jaroszania

a to ja sprawdzalam jakis czas temu i jeszcze nie bylo. a pytalam o watek bo chcialam oficjalnie pogratulowac na Waszym terenie niech dzieciaczki rosna zdrowo i zebyscie jak najmilej wspominaly okres ciazy!!!

nie farbuję od 20.12.2012
jaroszania jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-07-02, 21:09   #70
zanka205
Zakorzenienie

dziś miałam kiepski dzień, od dwunastej w nocy do 3.00 nie spalam, stres, płacz i przez to robiło mi się niedobrze, cały dzień byłam osłabiona i nie do życia.
Chciałabym żeby to jednodniowy kryzys.
A wiecie że chyba schudłam, dziś spałam u mamy i rano zważyłam się i ważyłam na czczo 47 kg, a zanim zaszłam w ciążę ważyłam 50 kg, przed starankami chcialam zrzucić ale się nie dało, a jem czesto choć w małych ilościach i mam dziwne smaki dlatego ciężko mi stwierdzić na co mam ochotę w danej chwili.
A i strasznie mnie suszy.

"Dzieci są kotwicami, które trzymają matkę przy życiu"

zanka205 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-07-02, 21:45   #71
alkamor
Zakorzenienie

GG do alkamor

Cytat:
Napisane przez zanka205 Pokaż wiadomość
dziś miałam kiepski dzień, od dwunastej w nocy do 3.00 nie spalam, stres, płacz i przez to robiło mi się niedobrze, cały dzień byłam osłabiona i nie do życia.
Chciałabym żeby to jednodniowy kryzys.
A wiecie że chyba schudłam, dziś spałam u mamy i rano zważyłam się i ważyłam na czczo 47 kg, a zanim zaszłam w ciążę ważyłam 50 kg, przed starankami chcialam zrzucić ale się nie dało, a jem czesto choć w małych ilościach i mam dziwne smaki dlatego ciężko mi stwierdzić na co mam ochotę w danej chwili.
A i strasznie mnie suszy.
Pocieszę Cię, że ja też nie miałam najlepszego dnia.Z tymi smakami mam to samo.A co do samopoczucia to nic mi się nie chce, w ogóle to się jakaś strasznie płaczliwa zrobiłam Dzwoniła dzisiaj teściowa i się pytała czy byłam u lekarza na USG to jej powiedziałam, że idę do innego lekarza we wtorek(państwowo) a jak mi i ten nie da na USg (chociaż teraz to już chyba powinnam dostać) to pójdę w czwartek prywatnie i poproszę niech mi zrobi...a dopiero w czwartek bo to 10 i wypłata Ale ona się zaoferowała żebym jak we wtorek nie dostanę na USG przyszła do niej to mi da żebym jak najszybciej poszła na to USG bo chce wiedzieć konkretnie co i jak i się nie może doczekać...ach dobrze, że nie mam za teściową jakiejś zrzędy

Maja

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2008-07-03, 06:19   #72
KaSiaEG
Raczkowanie

Cytat:
dziękuję ślicznie za ten skan i zrowego silnego dzidziusia życzę! i bezbolesnego porodu

nie ma sprawy i dziękuję za zyczenia
powodzenia mamusie
pozdrawiam

http://www.bebiko.com.pl/#/galeria/9...b609505b1af6d9
KaSiaEG jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-07-03, 06:24   #73
zanka205
Zakorzenienie

do którego t.c. występują mdłości? może ktoś wie? bo chyba powoli zaczyna mnie to dotyczyć

Stary 2008-07-03, 08:32   #74
alkamor
Zakorzenienie

GG do alkamor

Cytat:
do którego t.c. występują mdłości? może ktoś wie? bo chyba powoli zaczyna mnie to dotyczyć
Ja czytałam, że do końca pierwszego trymestru powinny ustąpić.Ale mogą i wcześniej....zależy od organizmu

Maja
Stary 2008-07-03, 09:17   #75
moria44
Wtajemniczenie

Hej Dziewczyny!

To ja zapytam z drugiej strony Od którego d.c. można się ich spodziewać ?

Cytat:
W dzień planowanego okresu ( choć jest nieregularny) zwróciłam śniadanie po czym cały dzień przespałam, dzień później zrobiłam 2 testy. 2 tygodnie wcześniej bolały mnie sutki, myślałam że zwariuje, bolały mnie tekże jajaniki lub coś w dole po prawej stronie brzucha. Teraz bolą mnie piersi są strasznie nabrzmiałe i ciągle jest mi niedobrze, choć wymioty się już nie powtórzyły:-( Bolał mnie brzuch przez tydzień czasu jak na okres, a teraz ból pojawia się czasem przy oddawaniu moczu lub schylaniu ( choć nie zawsze), ale okresu nie ma i niech tak pozostanie!!!!!!!!
Cytat:
Co do objawów to:
Z tego co piszecie, to mdłości pojawiają się mniej więcej wtedy gdy powinna wystąpić planowana @
Mi do niej zostało jeszcze 12 dni. Jestem 8-9 dni po przypuszczalnym terminie zapłodnienia, a że na pewno miałam wtedy szczyt płodności (mam regularne cykle od 10 lat + temp. + śluz) i to był pierwszy raz kiedy się z TŻ w takie dni zabawiałam to oczywiście od razu myślę, że może i to być ciąża.
Może sobie wmawiam Ale od 2 dni bolą mnie piersi, szczególnie po wewnętrznej stronie, do okresu 2 tygodnie więc czy może być to aż tak wczesny PMS? Mam jakieś kłucia i ciągniecie w jajnikach i pod pępkiem ale to też może sobie wyimaginowałam No i mam taki bardzo delikatny ból jakby na okres... może po prostu wcześniej dostanę?
Jutro robię sobie test Beta-HcG. To będzie 17 dzień od pierwszego dnia okresu a 10 dni po owulce, myślicie, że test wykaże prawidłowy wynik?

Oczywiście zrobiłam już dwa zwykłe testy ale nic nie wykazały ale to chyba za wcześnie

Czizyz ale ja jestem niecierpliwa...

Przepraszam jeśli tylko zaśmiecię Wam wątek ale jeśli dobrze pójdzie to (oby) się do Was przyłączę

God couldn’t be everywhere, so he created mothers

moria44 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2008-07-03, 09:24   #76
alkamor
Zakorzenienie

GG do alkamor

Cytat:
Napisane przez moria44 Pokaż wiadomość
Hej Dziewczyny!

To ja zapytam z drugiej strony Od którego d.c. można się ich spodziewać ?

Z tego co piszecie, to mdłości pojawiają się mniej więcej wtedy gdy powinna wystąpić planowana @
Mi do niej zostało jeszcze 12 dni. Jestem 8-9 dni po przypuszczalnym terminie zapłodnienia, a że na pewno miałam wtedy szczyt płodności (mam regularne cykle od 10 lat + temp. + śluz) i to był pierwszy raz kiedy się z TŻ w takie dni zabawiałam to oczywiście od razu myślę, że może i to być ciąża.
Może sobie wmawiam Ale od 2 dni bolą mnie piersi, szczególnie po wewnętrznej stronie, do okresu 2 tygodnie więc czy może być to aż tak wczesny PMS? Mam jakieś kłucia i ciągniecie w jajnikach i pod pępkiem ale to też może sobie wyimaginowałam No i mam taki bardzo delikatny ból jakby na okres... może po prostu wcześniej dostanę?
Jutro robię sobie test Beta-HcG. To będzie 17 dzień od pierwszego dnia okresu a 10 dni po owulce, myślicie, że test wykaże prawidłowy wynik?

Oczywiście zrobiłam już dwa zwykłe testy ale nic nie wykazały ale to chyba za wcześnie

Czizyz ale ja jestem niecierpliwa...

Przepraszam jeśli tylko zaśmiecię Wam wątek ale jeśli dobrze pójdzie to (oby) się do Was przyłączę
Hmmm....od kiedy to nie wiem szczerze mówiąc bo np. mnie dopiero teraz zaczęły lekko dosięgać

Maja
Stary 2008-07-03, 09:56   #77
adatka
Zakorzenienie

Cześć mamusie
rok temu o tej porze załozyłam watek marcowo-kwietniowy 2008 a tu juz moja dzidzia ma 3,5 miesiaca i własnie teraz spi...
kochane- zycze wam cudownych w sumie juz 8 miesiacy
-duzo zdrówka i spokoju,dbajcie o swoje fasolcie - pozdrawiam was cieplutko

adatka-mamusia marcowo-kwietniowa 2008
Stary 2008-07-03, 12:13   #78
zanka205
Zakorzenienie

mnie zaczynają teraz powoli dosięgać, tydzień po planowanej @. Jak znam życie to moje nudności to dopiero rozgrzewka, nie wiem jak dam radę później. Teraz jem w trudnych chwilach suchą bułkę

Stary 2008-07-03, 12:18   #79
alkamor
Zakorzenienie

GG do alkamor

U mnie to są takie lekkie zalążki dopiero nudności.Ale nie wymiotuję.Po prostu mnie troszkę muli.Na razie nie jest źle.Ale cały czas mam jakąś nadzieje, że jednak nie będę musiała ich za dużo doświadczać

Maja

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2008-07-03, 12:27   #80
zanka205
Zakorzenienie

ja też, poza tym rano jestem ciągle głodna i dlatego czuję nudności ale mogę zjeść malutko, a wieczorem nie mam nudności za to uczucie pelnego żołądka i zgagę

Stary 2008-07-03, 12:46   #81
alkamor
Zakorzenienie

GG do alkamor

no fakt.Zgagę mam straszną! a nigdy nie miałam ja w zasadzie rano nie mam nudności.Bardziej od południa aż po wieczór

Maja
Stary 2008-07-03, 12:49   #82
zanka205
Zakorzenienie

Alkamor może tu stworzymy listę też? Ustali się co i jak, wybierze kogoś do prowadzenia i będzie fajnie.

Stary 2008-07-04, 07:24   #83
zanka205
Zakorzenienie

ja dziś idę do gina na 11.30 wcześniej muszę do UP zajrzeć i po lekarzu do szpitala dowieźć mamie kilka rzeczy a o 15.45 na wycieczkę, choć pogoda zrobiła sie fajna

REKLAMA
Stary 2008-07-04, 07:24   #84
kasia03222
Raczkowanie

Hej dziewczyny, dziś zobaczyłam dwie kreseczki na teście ale jestem szczesliwa Zostane mama
kasia03222 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-07-04, 08:40   #85
ewccik
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez kasia03222 Pokaż wiadomość
Hej dziewczyny, dziś zobaczyłam dwie kreseczki na teście ale jestem szczesliwa Zostane mama
gratuluję
ale z Was fuksiarze
ewccik jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-07-04, 09:30   #86
alkamor
Zakorzenienie

GG do alkamor

no to coraz więcej nas tu bardzo dobrze! Ja co prawda byłam juz u gina ale dzisiaj idę znowu.jak wiadomo od tamtego się za dużo nie dowiedziałam, a dzisiaj idę prywatnie i poproszę o USG.Powiem jej wprost, że dla własnego sumienia potrzebuję tego USG żeby wiedzieć na 100%, że to fasolka.Kurczę do tej pory ciężko mi w to uwierzyć.Choć już powoli się przekonuję i wiem, że wiele rzeczy przemawia za tym. Z jednej strony sobie myślę"boże a jak on mi powie, że to coś innego!?" ale z drugiej " dziewczyno ogarnij się!dwa testy,beta,brak @,bolące cycki,bolące sutki,delikatne mdłości,bóle krzyża,zmienne nastroje,zgaga....no i powiększona macica (jak to lekarz powiedział"

Maja
Stary 2008-07-04, 12:35   #87
zanka205
Zakorzenienie

ja właśnie wróciłam od gina, zrobił mi usg dopochwowe i widziałam czarną plamkę to niby pęcherzyk ale fasolki jeszcze nie widać, za dwa tyg. mam znowu iść ale jak pan lekarz powiedział jestem w ciąży

REKLAMA
Stary 2008-07-04, 12:37   #88
alkamor
Zakorzenienie

GG do alkamor

Cytat:
ja właśnie wróciłam od gina, zrobił mi usg dopochwowe i widziałam czarną plamkę to niby pęcherzyk ale fasolki jeszcze nie widać, za dwa tyg. mam znowu iść ale jak pan lekarz powiedział jestem w ciąży

zanka ale ci dobrze!przynajmniej Ci USG zrobił.Ja idę dzisiaj prywatnie i poproszę o USG A założył już kartę czy nie ?? A co do listy to może jeszcze poczekamy aż będzie nas więcej ??

Maja
Stary 2008-07-04, 12:38   #89
zanka205
Zakorzenienie

nie założył, może za dwa tyg. założy

Stary 2008-07-04, 12:43   #90
alkamor
Zakorzenienie

GG do alkamor

Cytat:
nie założył, może za dwa tyg. założy

A dał Ci skierowanie na badania??tzn morfologię itd??bo podobno zakładają kartę przeważnie jak się już z wynikami przyjdzie

Maja
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości