|
|
#2341 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Mamusie czerwcowe 2018r. cz. III
Cytat:
|
|
|
#2342 | ||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#2343 | |
|
Zadomowienie
|
Dobry! 😊
Powodzenia na wizytach Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#2344 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ostatnio już głównie w legginsach chodziłam. Nie bałaś się, że z alli będą takie maławe? chyba, że jesteś drobniutka i szczuplutka ![]() [1=019cbfde5cc6e455fa19b01 1903180c9b735c7f6;8081634 6]Ja w swoich zaczęłam chodzić miesiąc temu ![]() Mi mówiły podobnie znajome starsze kobiety z tym, że same przyznają że zwolnienie to fajna sprawa i szkoda, ze kiedyś nie było, więc nie potępiają tego, że siedzę w domu.[/QUOTE] nie wiem co to za jakieś feministyczne podejście, że trzeba pracować do końca i pokazać, jaką się jest twardą, nosz kurde. Nie dość, że mamy okres co miesiąc, bóle brzucha, musimy chodzić w ciąży, rodzić, połóg, tyjemy, potem trzeba wracać do formy to jeszcze miałabym harować do samego rozwiązania jak głupia żeby komuś udowodnić że co? że jestem twarda? Pfff, po to mamy taki przywilej, żeby odpocząć i skupić się na sobie i zdrowiu. A pracować i tak będziemy jeszcze długie lata, czym jest te parę miesięcy w stosunku do 30 czy 35 lat pracy, które nam zostały? Dla mnie sprawa jest oczywista
|
|
|
|
|
#2345 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
U mnie na szczęście nie ma takich kobiet. Są raczej młode, które mi mówią, że już by poszły, a kolega nawet uznał, że jego już by tu dawno nie było jakby był na moim miejscu ![]() Cytat:
Edytowane przez Natus276 Czas edycji: 2018-01-25 o 10:22 |
|||
|
|
|
#2346 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ulubiony tekst: Ciąża to nie choroba! No jakoś ja w ciąży momentami czuję się gorzej niż w najgorszej chorobie jaką przechodziłam.bpozatym ciąża ciąży nie równa, ktoś może czuć się świetnie i latać jak fryga a inna będzie leżała, albo chodziła że łzami w oczach z bólu. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#2347 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
te spodnie faktycznie na zdjęciach w aukcji wyglądały na mega wąskie ale z tego co czytałam są rozciągliwe więc powinny być ok tylko czekam już ponad miesiąc...
|
|
|
#2348 | |||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Nie ciągnie mnie kompletnie do żadnej aktywności fizycznej, nawet do tego 20 minutegowego spaceru w okol bloku ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
No nie wiem, jak ktoś sie czuł tak jak ja i pracował do końca ciąży to osobiście mu wykuje pomnik z brązu.... |
|||||
|
|
|
#2349 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2350 |
|
Zakorzenienie
|
[1=019cbfde5cc6e455fa19b01 1903180c9b735c7f6;8081684 6]Najgorsze jest to, że najczęściej kobieta kobiecie potrafi najbardziej dokopać. Potem będzie jeszcze gadanie że CC to nie poród i takie tam. Potem jak nie wstyd wywalać cyce i karmić publicznie, nie karmi zła matka, karmi za długo jeszcze gorsza itd. Tragedia.[/QUOTE]Święta prawda.
|
|
|
#2351 |
|
Zadomowienie
|
Takie boje macie z TŻtami o imię?
![]() U nas właśnie odwrotnie, podobają nam się dokładnie te same imiona, więc problem raczej które z nich wybrać. Ale wyklarowało się w miarę samo. Mieliśmy wspólne typy jeszcze sprzed ciąży. Teraz tylko się zastanawiamy czy pasują do nazwiska (i niestety jedno nam średnio pasuje, bo Henryk kończy się na K i my mamy nazwisko na K). Ale zobaczymy, jeszcze duuużo czasu do końca, a i płeć nieznana A jak macie różne zdania to przynajmniej szybko pójdzie, bo my się sami trochę zdecydować nie mogliśmy, bo wszystkie nam się podobały Drugie imię nadajecie? My oboje nie mamy i nie widzę w tym specjalnie sensu, chyba, że po jakiejś babci czy dziadku, poza tym chyba tylko więcej pisania w urzędach. |
|
|
|
#2352 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
plus nie jesteśmy katolikami więc 3 też nie będzie wybierał potem
|
|
|
#2353 |
|
Zadomowienie
|
Rany, moja waga wystartowała
|
|
|
|
#2354 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja mam i uważam je tylko za problem. Córka też nie ma.
|
|
#2355 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
[1=019cbfde5cc6e455fa19b01 1903180c9b735c7f6;8081634 6] Mi mówiły podobnie znajome starsze kobiety z tym, że same przyznają że zwolnienie to fajna sprawa i szkoda, ze kiedyś nie było, więc nie potępiają tego, że siedzę w domu.[/QUOTE] Właśnie wkurzają mnie osoby, które maja za złe komu innemu, ze sami kiedyś tego nie mieli co mają inni teraz... jakby to była moja wina, ze nie było wtedy zwolnień.
|
|
|
#2356 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2357 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Hahaha byłam w takim samym szoku jak ostatnio zobaczyłam 58.8 a dopiero co miałam 56,4 tez teoche się ogarniam, jem w domu, robię obiady sama, nie jemy tyle chipsow. TZ tez zauważył ze zaczął tyć, wiec ćwiczy i ogranicza słodkości
|
|
|
#2358 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja jestem zakochana w imieniu Szczepan, mój pradziadek miał tak na imię. Ale jak wspomniałam o Szczepanie to zgłoszone zostało veto ![]() Więc stanęło na Tadziu, Antku,Franku. Helence,Poli albo Celince. Antek i Franek odpada bo Franek ma na imię TŻ siostry synek( tzn Frankie bo siedzą w Stanach, a syn brata ma tak na drugie) Antek to z kolei mega popularne i nacechowane Macierewiczem ![]() Więc został nam Tadeusz ![]() Moje koleżanki, gdzie był wysyp ciąż w ciągu ostatnich 2 lat mają samych Staśków i Szynków. A córeczki to Julki i Aurelki. Dla dziewczynek wybrane ale chyba się narazie nie przydadzą ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#2359 | |
|
Zakorzenienie
|
My nadajemy drugie imię, tz wybiera. Uwaga, uwaga, jego typy to między innymi Barbara, Urszula, Sabina, Gabrysia, Helena... Zupełnie nie moje typy
![]() Ja bym wzięła na drugie Weronikę- Nadia Weronika no ale muszę siedzieć cicho, bo ja Nadie wybrałam ![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 09:46 ---------- Poprzedni post napisano o 09:45 ---------- Cytat:
Ale to znaczy że nasze dzieci rosną! ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#2360 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jestem zła bo ceny wózków juz skoczył w górę
|
|
|
|
|
#2361 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
#2362 | |||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
ja to jestem jakoś taka słaba że na nic nie mam siły. Ogarniam tylko to co najważniejsze, a w planach mam do po sprzątania 2 duże szafy oraz do umycia szafki w kuchni. Jak narazie wszystko czeka na lepsze czasy, nam nadzieję że w końcu odzyskam siły i zabiorę się za to. Cytat:
|||
|
|
|
#2363 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
A ja bedę musiała roczne dziecko oddać do żłobka i pracować, bo inaczej nie zwiążemy końca z końcem, a emerytury nie zobaczę
|
|
|
|
|
#2364 |
|
Zadomowienie
|
My też dajemy drugie. U mnie się daje drugie po mamie więc będzie Michalina Aleksandra😉
Ale powiem wam, że jestem zdziwiona że macie problemy z drugim imieniem...ja mam i chyba tylko przy wyrabianiu dowodu go chcą😏 Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#2365 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
#2366 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Kurcze myślałam że to dopiero od marca ta podwyżka Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#2367 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Jeszcze a propos gwarancji to dodam na marginesie, ze jeśli ktoś rozważa wózek Maxi cosi to oni dają dożywotnia gwarancje. Niestety nie maja bliźniaczych
|
|
|
|
|
#2368 |
|
Zadomowienie
|
A ja się ostatnio nie ważę, zacznę w przyszłym tygodniu, przed srodowa wizytą.
Tanzanka, TZ jest za Karolem (jeśli chcesz uwzględnić męski głos), ja za Leonem ![]() Goldika, najważniejsze, że znaleziono przyczynę ![]() U mnie mama się burzyla, że za długo pracuję i wyszło na jej, może tak bym uniknela ospy. Ale sama źle znosiła ciąże, więc to z tego powodu. Wśród znanych mi nauczycielek dużo przy drugiej ciąży bierze wcześniej L4, właśnie z powodu sezonu grypowego czy historii o zarażeniu się jakąś chorobą od ucznia, i są ostrożniejsze. My o drugim imieniu nie mówiliśmy w kontekście Rafała, miało być przy Adriannie, bo nie ma takiej świętej. Choć u TZ najstarszy brat i siostra mają drugie imiona po rodzicach. Ale to by było przegięcie mieć tyle R i nie dość, że długie nazwisko, to jeszcze długie drugie imię. Ja nie mam, TZ ma, ale chyba dla dziecka nie będziemy szukać. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#2369 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
|
#2370 |
|
Wtajemniczenie
|
Tanzanka ja bym celowala w Karola albo Mikołaja
Sami nie mamy jeszcze imienia. jakieś propozycje to mamy Sebastian Dawid Bartek Artur Julian i każdemu się podoba co innego ale jeszcze czas co do wagi u mnie przez ost miesiąc tez prawie 2 kg na plusie. a niby nie objadam się. jem słodkie tez ale bez przesady no trudno w pierwszej ciąży dużo przytyłam wiec teraz pewnie podobnie będzie. na szczęście z pierwszej ciszy nic nie zostało i mam nadzieje ze z drugiej tez namiary kg szybko zgubie mieszkanie kupujemy kawałek od centrum wiec akurat będę miała długie spacery także raz dwa się kg po drodze zostawi ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
Edytowane przez freddy296 Czas edycji: 2018-01-25 o 11:19 |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:45.

dostałam od sąsiadki, o dziwo jest szczuplejsza ode mnie, ale pasują.

spinning hohoho 
). Będzie po trzy moje i trzy TZ, wymieszane żeby nie było 
te spodnie faktycznie na zdjęciach w aukcji wyglądały na mega wąskie ale z tego co czytałam są rozciągliwe więc powinny być ok 

ja to jestem jakoś taka słaba że na nic nie mam siły. Ogarniam tylko to co najważniejsze, a w planach mam do po sprzątania 2 duże szafy oraz do umycia szafki w kuchni. Jak narazie wszystko czeka na lepsze czasy, nam nadzieję że w końcu odzyskam siły i zabiorę się za to.