Nasze codzienne jadłospisy, część V - Strona 111 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Dietetyka

Notka

Dietetyka Miejsce dla osób, które są na diecie. Rozmawiamy o zdrowym odżywianiu. Uwaga! Wyznacznikiem jest kaloryczność dobowa diet - muszą one mieć ponad 1000 kcal.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2008-07-02, 17:28   #3301
vixeen89
Rozeznanie

Dot.: Nasze codzienne jadłospisy, część V

Cytat:
Napisane przez brak-nicka Pokaż wiadomość
U:
I Serek homogenizowany naturalny z fitellą tropikalną, nektarynka.
II Batonik muesli orzechowo-czekoladowy; 150 g serka kokosowego; kalarepa.
III 3 młode ziemniaki, jajko sadzone, kalafior z masłem i bułką tartą. Deser: 2 kostki czekolady mlecznej.
IV Kasza manna kakaowa (30 g kaszy, 250 ml mleka, łyżeczka kakao); 30 g orzechów.
V 2 kromki chleba razowego z serem żółtym i ketchupem; ogórek.
mi się bardzo podoba Nie mogę się do niczego przyczepić -- fajnie, zdrowo i na luzie
vixeen89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-07-02, 17:35   #3302
monochrome
Rozeznanie

P.

Śniadanie:
Jajecznica na maśle z dwóch jajek z pomidorem, papryką, oliwkami, parmezanem
Grahamka z szynką
Morela

II śniadanie:
Rogalik z Nutellą
Banan
Kawa z mlekiem

III śniadanie:
Dwie kromki żytniego z twarożkiem, pomidorem i szczypiorkiem
Jabłko

Obiad:
Duża porcja spaghetti z owocami morza

Deser:
Kawałek wiśniowego ciasta
Kawa z mlekiem (druga? :O)

w planach:

Kolacja:
Pierogi leniwe z waniliowego homo + brzoskwiniowy Gerberek

Deser pokolacyjny:
Jakiś fajny zestaw lody + maliny
Stary 2008-07-02, 18:10   #3303
agness51
Zakorzenienie

U .

Śn : pół ziarnistej bagietki (z 70-80g) z pasztetem drobiowym,ogórkiem i wiejski z paroma rodzynkami
O : zapiekanka kupna z dużą ilością surówki,serem,pieczarkami ,majonezem,ketchupem
P : duży lód włoski cały śmietankowy
K : pół ziarnistej bagietki : 1 część posmarowana pasztetem,pomidorem a 2 część z serem odtł żółtym,chudą wędliną,sałatą,ogórkiem,i jeszcze oprócz tego 1,5 ogórka zielonego

'' W życiu nie ma takiej chwili, abyśmy nie mieli wszystkiego, co potrzebne, aby czuć się szczęśliwymi. Pomyśl o tym przez minutę (...). Jeśli jesteś nieszczęśliwy, to dlatego, że cały czas myślisz raczej o tym, czego nie masz, zamiast koncentrować się na tym, co masz w danej chwili. ''
agness51 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-07-02, 18:16   #3304
Mangolina
Zakorzenienie

GG do Mangolina

Cytat:
Napisane przez iza_wiosenna Pokaż wiadomość
a mi to przypomina R malutka kolacja... czemu nie ma węgli na obiad??
Wczorajszy dzień był właśnie taki bez grzechów, bo w nocy zjadłam wielkie opakowanie markiz (260g)...
Więc uzasadnione

...And I need you now somehow, And I need you now somehow.
Mangolina jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-07-02, 18:16   #3305
noname12345TPa
Gość

Sorki, za to, że rzadko bywam w wątku, ale nie mam czasu (niemiecki pochłania mnie całkowicie)
A więc moje wyjazdowe P:
Iśn: serek homo danio (240 g) wymieszany z garścią płatków owsianych, garścią otrębów owsianych, garścią mieszanki bakaliowej, kilkoma orzechami laskowymi(5) + banan
II śn: lody waniliowe (2 gałki) z Cafe Aldi (Warszawa) + naleśnik z szpinakiem (Green Way) - z surówkami z marchewki i z pora z sosem
Ob: 2 faszerowane mięsem papryki (duże białe z 2 kromkami chleba)
D: serek homo wanilia danio (240g) wymieszany z graścią wiórków kokosowych, garścią mieszanki bakaliowej i orzechami laskowymi (5)
P: to samo co na deser
K: puszka tuńczyka 170 g w sosie własnym + pomidory (2) pokrojone na kawałki, chleb z masłem (2 kromki).
Do oceny i pozdrawiam
Stary 2008-07-02, 19:00   #3306
plameczka
Wtajemniczenie

Wczorajsze U:

Śn.: Płatki Cini Minis 70-80g + 250 ml mleka 0,5%
IIŚn.: Banan, cappuccino + 100 ml mleka 0,5%
Obiad: Zupa owocowa zabielana śmietaną + makaron
I później szaleństwo (ale nie zjadlam tego naraz, tylko od obiadu do wieczora): 1 kromka chleba ze slonecznikiem i ziarnami z szynką i sałatą, drożdzówka, Kinder Pingui, duża garść chipsów, 2 kawałki ciasta: toffi i sernik (gdyby je połączyc to tak jak jeden duuuuży), kawałek (jakieś 5 cm) kiełbasy (taka tłusta jakaś była) i pół kromki chleba ze slonecznikiem i ziarnami z dużą ilością marmolady truskawkowej

Dzisiejsze U:

Śn.: płatki Podusiaki 75g + 250 ml mleka 0,5%
IIśn.: Deser z koroną czekoladowy
Obiad: Zupa owocowa zabielana z makaronem, jogurt truskawkowy, 3 liscie salaty
P: 2 kromki chleba ze slonecznikiem i ziarnami, 4 plasterki kielbasy (takiej tlustej jakiejs), 2 plastry sera-dosc duze, ser pleśniowy (hmm.. takie 4 plasterki), ketchup, gartska platkow takich ciasteczkowych
K: 2 łyżki bigosu, 2 kromki chleba ze slonecznikiem i ziarnami (1 z maslem a druga z serem plesniowym - 2 plasterki)
Jeszcze mam loda 250 ml w zamrazalce, ale nie wiem, chyba jiutro go zjesc?

Ponad 2 tys. w obu przypadkach

Prosze o ocene

plameczka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-07-02, 19:07   #3307
Bbasiulka
Raczkowanie

PLameczko to ja jem po 3000 kcal ?! nieeeee możliwe -.- tu NA PEWNO nie ma 2000 ....

-- Nabieram apetytu na życie
Bbasiulka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-07-02, 19:10   #3308
agolek
Wtajemniczenie

GG do agolek

dziekuje Ci Izus bardzo za ocene

co do sniadania i koktajlu to powiem ci,ze nie nudzi mi sie, pyszny,sycacy,owocowy i jeszcze bialko jakos nie mam ochoty na nic innego na sniadanie takeigo do gryzienia,koktajl wypijam i lece. Moze mi przejdzie za jakis czas. Jak mialam kiedys faze na owsianke na slono to jadlam dzien w dzien przez pol roku chyba
Stary 2008-07-02, 19:25   #3309
schism_
Zadomowienie

U
Pózno wstałam a i apetyt mi dziś nie dopisuje,toteż na siłę wpychać w siebie niczego nie będę :P

I
. 1/3 dużej grahamki z nasionami dyni, z serem Gouda, wędliną,Pastellą śródziemnomorską, garść Lays'ów, 10pistacji, jajko na twardo-350

II. duszona z jarzynami,boczkiem młoda kapusta, mały trójkąt tarty razowej z serem ,pomidorami i bazylią, Moc Warzyw brokułowa-400

III.Twarożek domowy z furą mieszanki warzyw na patelnię duszonych na oliwie,ok. 60g tuńczyka wsw-300

IV.Homo 0% z truskawkami, 30g Jaśków orzechowych, mały kawałek BioPiekarniowego ciasta "orzechowiec" -600

-Latte Jacobs, 2 kostki Kinder Bueno-110

pózniej dojdzie: Activia Musli, garść jagód -160

schism_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-07-02, 19:27   #3310
plameczka
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez plameczka Pokaż wiadomość
Wczorajsze U:

Śn.: Płatki Cini Minis 70-80g + 250 ml mleka 0,5% 400 kcal
IIŚn.: Banan, cappuccino + 100 ml mleka 0,5% 350 kcal
Obiad: Zupa owocowa zabielana śmietaną + makaron 500 kcal
I później szaleństwo (ale nie zjadlam tego naraz, tylko od obiadu do wieczora): 1 kromka chleba ze slonecznikiem i ziarnami z szynką i sałatą 150 kcal, drożdzówka 350 kcal, Kinder Pingui 150 kcal, duża garść chipsów 150 kcal, 2 kawałki ciasta: toffi i sernik (gdyby je połączyc to tak jak jeden duuuuży) 500 kcal, kawałek (jakieś 5 cm) kiełbasy (taka tłusta jakaś była) 75 kcal i pół kromki chleba ze slonecznikiem i ziarnami z dużą ilością marmolady truskawkowej 75 kcal

2550 kcal

Dzisiejsze U:

Śn.: płatki Podusiaki 75g + 250 ml mleka 0,5% 400 kcal
IIśn.: Deser z koroną czekoladowy 200 kcal
Obiad: Zupa owocowa zabielana z makaronem 500 kcal, jogurt truskawkowy 100 kcal, 3 liscie salaty
P: 2 kromki chleba ze slonecznikiem i ziarnami 200 kcal, 4 plasterki kielbasy (takiej tlustej jakiejs) 50 kcal, 2 plastry sera-dosc duze 150 kcal, ser pleśniowy (hmm.. takie 4 plasterki) 50 kcal, ketchup, gartska platkow takich ciasteczkowych 50 kcal
K: 2 łyżki bigosu 150 kcal, 2 kromki chleba ze slonecznikiem i ziarnami (1 z maslem a druga z serem plesniowym - 2 plasterki) 300 kcal
Jeszcze mam loda 250 ml w zamrazalce, ale nie wiem, chyba jiutro go zjesc?

2150 kcal

Ponad 2 tys. w obu przypadkach

Prosze o ocene
Basia u mnie bedzie, bedzie, chyba, ze cos zle licze...

Wiem, ze na U nie powinno liczyc sie kalorii, tylko jest by zachowac umiar, ale czy 2550 kcal to nie bedzie juz P? Sorry, ze jestem taka natretna, ale musze wiedziec Jak to jest z ta granica miedzy U i P? Wiadomo, ze to indywidualna sprawa, ale ile je taka normalna, przecietna nastolatka, ktora nigdy nie miala problemow z ed i w ogole nigdy nie zajmowala sie takimi sprawami zeby nie tyc? 2000? 2200? 2500? Taka zwykla przecietna Albo tak, by nie tyc?

Stary 2008-07-02, 19:29   #3311
Lynn
Zakorzenienie

Moja dzisiejsza R:

IŚ (15.00): owsianka z 5 lyzek platkow, pol lyzeczki kakao naturalnego, odrobina mleka 1.7%. białko z 2 jajek na twardo, 3 mandarynki

IIŚ (g.18.30) kilka mandarynek, jablko, białko z 2 jajek na twardo

O: (g.20.30) piers z kurczaka gotowana, okolo 200g warzyw na patelnie
kawa mielona z mlekiem 1,7%

Pg. 00.20) jogurt naturalny niskotłuszczowy (146kcal)

K(nie wiem jak to nazwać hehe, g. 2.30) grahamka z szynką z indyka, pomidorem i ogórkiem, kawa

KII (przed snem , g.9.00) homo 200 g

Co o tym myslicie? Powinnam wepchac cos jeszcze miedzy IIŚ a O? Pozniej nic wiecej nie dam rady, bo jestem w pracy i tak mam przerwy.
Lynn jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2008-07-02, 19:33   #3312
Krytia
Zadomowienie

GG do Krytia

Cytat:
Napisane przez agolek Pokaż wiadomość
dziekuje Ci Izus bardzo za ocene

co do sniadania i koktajlu to powiem ci,ze nie nudzi mi sie, pyszny,sycacy,owocowy i jeszcze bialko jakos nie mam ochoty na nic innego na sniadanie takeigo do gryzienia,koktajl wypijam i lece. Moze mi przejdzie za jakis czas. Jak mialam kiedys faze na owsianke na slono to jadlam dzien w dzien przez pol roku chyba
A to ja oceniłam

chce U a jest lekkie P

Sn. takie coś warstwowego 2 łyżki greckiego, łyżka musli fruit, 4 truskawki,łyżka naturalnego jog z jagodami, 3 podusie toffee, łyżka musli z siemieniem, garść jagód, reszta jog nat* z jagodami, łyżka otrębów z jabłkiem, 10g mixu nerkwców w miodzie, nerkowców,włskich, laskowych, kaszka 5 smaków

1h basenu w tym 20 basenów przepłyniętych

Ob. pół dużej porcji spagetti z sosem pomidorowym, kawałkiem bakłażana, ogórek kiszony i kalafior z hmm nie weim ile łyżka? majonezu

2 km spaceru w czase jedznia D

D: McFlurry karmel 0,5+ chrunch 1,5

4 km spaceru

P: średniej grubości plaster ciasta marchewkowo-jabłkowego z bakaliami
jabłko, danio intenso z ziarnami

P2:100g truskawek, 100g czereśni, garść jagód zalane rolmleczem waniliowym, garść błonnika, 5 orzeszków nekowca, karmelek, sucharek bieszczadzki

3 czeresienieczki (ehh ta mama)

K: 100ggrahamka, pół z pastą z soczewicy, 2 pół z tartare orzechowym, kromeczka-pięteczka grahama z masłem migdałwym, jajko na twardo, ogórek zielony, jabłko, 70g linessy marakuja-brzoskwinia z łyżeczką karo

coś koło 3000
Niebo mnie nie chce,
a piekło obawia się,
że nim zawładnę.
Liz Taylor
Życie jest do kitu i tyle.
Krytia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-07-02, 19:38   #3313
vixeen89
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez agness51 Pokaż wiadomość
U .

Śn : pół ziarnistej bagietki (z 70-80g) z pasztetem drobiowym,ogórkiem i wiejski z paroma rodzynkami
O : zapiekanka kupna z dużą ilością surówki,serem,pieczarkami ,majonezem,ketchupem
P : duży lód włoski cały śmietankowy
K : pół ziarnistej bagietki : 1 część posmarowana pasztetem,pomidorem a 2 część z serem odtł żółtym,chudą wędliną,sałatą,ogórkiem,i jeszcze oprócz tego 1,5 ogórka zielonego
A drugie śniadanie zgubiłaś koleżanko w drodze po zapiekankę? Mam nadzieję, że to jednorazowo i z konieczności a nie z powodu kcal, prawda?
a tak ogólnie to gratuluję, bo wydaje mi się, że nieco bardziej na luzie
vixeen89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-07-02, 19:59   #3314
Superchic(k)
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Krytia Pokaż wiadomość
A to ja oceniłam

chce U a jest lekkie P

Sn. takie coś warstwowego 2 łyżki greckiego, łyżka musli fruit, 4 truskawki,łyżka naturalnego jog z jagodami, 3 podusie toffee, łyżka musli z siemieniem, garść jagód, reszta jog nat* z jagodami, łyżka otrębów z jabłkiem, 10g mixu nerkwców w miodzie, nerkowców,włskich, laskowych, kaszka 5 smaków

Ob. pół dużej porcji spagetti z sosem pomidorowym, kawałkiem bakłażana, ogórek kiszony i kalafior z hmm nie weim ile łyżka? majonezu

4 km spaceru

P2:100g truskawek, 100g czereśni, garść jagód zalane rolmleczem waniliowym, garść błonnika, 5 orzeszków nekowca, karmelek, sucharek bieszczadzki

K: 100ggrahamka, pół z pastą z soczewicy, 2 pół z tartare orzechowym, kromeczka-pięteczka grahama z masłem migdałwym, jajko na twardo, ogórek zielony, jabłko, 70g linessy marakuja-brzoskwinia z łyżeczką karo

coś koło 3000
Fajnie, acz wydaje mi się trochę mało, szczególnie, że dziś sporo się ruszałaś . Nie podoba mi się posiłek pierwszy - tu łyżka, tam dwie łyżki... dużo tego ilościowo, ale objętościowo - nie sądzę. Aha i tym majonezem się nie przejmuj! Pamiętaj, wszystko jest dla ludzi, mi też czasem zdarza się zjeść sałatkę jarzynową lub jajka z majonezem .

PS. Widzę, że ciasto marchwiowo-jabłkowe znowu popełnione . Ale czemu tylko jeden kawałek??

Superchic(k) jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-07-02, 20:05   #3315
agness51
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez vixeen89 Pokaż wiadomość
A drugie śniadanie zgubiłaś koleżanko w drodze po zapiekankę? Mam nadzieję, że to jednorazowo i z konieczności a nie z powodu kcal, prawda?
a tak ogólnie to gratuluję, bo wydaje mi się, że nieco bardziej na luzie
Śniadanie było dopiero po 10,więc wiesz ...
A czy na luzie - powiedzmy

Krytio - a to czemu chcesz U ?

'' W życiu nie ma takiej chwili, abyśmy nie mieli wszystkiego, co potrzebne, aby czuć się szczęśliwymi. Pomyśl o tym przez minutę (...). Jeśli jesteś nieszczęśliwy, to dlatego, że cały czas myślisz raczej o tym, czego nie masz, zamiast koncentrować się na tym, co masz w danej chwili. ''
agness51 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-07-02, 20:18   #3316
Krytia
Zadomowienie

GG do Krytia

Cytat:
Napisane przez Superchic(k) Pokaż wiadomość
Fajnie, acz wydaje mi się trochę mało, szczególnie, że dziś sporo się ruszałaś . Nie podoba mi się posiłek pierwszy - tu łyżka, tam dwie łyżki... dużo tego ilościowo, ale objętościowo - nie sądzę. Aha i tym majonezem się nie przejmuj! Pamiętaj, wszystko jest dla ludzi, mi też czasem zdarza się zjeść sałatkę jarzynową lub jajka z majonezem .

PS. Widzę, że ciasto marchwiowo-jabłkowe znowu popełnione . Ale czemu tylko jeden kawałek??

A kawałek nie weim czemu tylko 1 tak wyszło
moja mama je uwielbia(ciasto)

Cytat:
Napisane przez agness51 Pokaż wiadomość
Śniadanie było dopiero po 10,więc wiesz ...
A czy na luzie - powiedzmy

Krytio - a to czemu chcesz U ?
ehh bo już się sobie "podobam" oprócz 2 części ciała ale nieważne
Niebo mnie nie chce,
a piekło obawia się,
że nim zawładnę.
Liz Taylor
Stary 2008-07-02, 20:24   #3317
201705250937
Konto usunięte

Cytat:
A to ja oceniłam

chce U a jest lekkie P

4 km spaceru

coś koło 3000
Tez musze sobie zrobic coś z takimi wartwiami. Owocków pod dostatkiem, więc . A majonez,wbrew pozorm w nszym przypadku jest jak najbardziej wskazany, bo składa się z tłuszczu, który jest wskazany, aby uregulowac nasza gospodarke hormonalną. I nie jest w tym przypadku wazne czy jedno czy wielonasycony ten tłuszcz. Także możesz byc tylko dumna
201705250937 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-07-02, 20:32   #3318
Superchic(k)
Zakorzenienie

Cytat:
A kawałek nie weim czemu tylko 1 tak wyszło
moja mama je uwielbia(ciasto)

ehh bo już się sobie "podobam" oprócz 2 części ciała ale nieważne
Aha, no dobra, ale jutro nadrób to .

Hmm a myślisz, że już możesz zacząć U? Twoja waga jest już prawidłowa? Co z miesiączką...?

Superchic(k) jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-07-02, 20:35   #3319
Krytia
Zadomowienie

GG do Krytia

Cytat:
Napisane przez Superchic(k) Pokaż wiadomość
Aha, no dobra, ale jutro nadrób to .

Hmm a myślisz, że już możesz zacząć U? Twoja waga jest już prawidłowa? Co z miesiączką...?
Okresu nie ma ale waga hmm chyba jest ok chociaż może jeszcze troche za niska ale wiesz nie chce później w odwrotną strone z moim myśleniem i jedzeniem
Ale to nie ten wątek
Niebo mnie nie chce,
a piekło obawia się,
że nim zawładnę.
Liz Taylor

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2008-07-02, 20:43   #3320
EwelkaaS
Wtajemniczenie

U.

Śniadanie:
Jasna kajzerka (jeszcze gorąca) z twarożkiem 0% i ogórkiem,
Duuże jabłko.

II śniadanie:
Nie było bo za długo spałam

Obiad:
4 młode ziemniaki z koperkiem,
2 panierowane w jajku i bułce tarte, następnie usmażone kawałki filetu z pangi,
gotowany brokuł z bułką tartą (sporo),
surówka z kapusty kiszonej.

Podwieczorek:
Miseczka truskawek. (wiem, że malutko ale nie miałam ochoty na nic innego)

Kolacja:
Pół kajzerki z szprotem w sosie pomidorowym,
kawałek ogórka.

Teraz widzę, że znów jakoś tak mało wyszło...
Proszę nie czepiać się, że NNKT brak

" taka ludzka natura, że możemy mieć dobry przykład,
a i tak potrafimy tylko źle wybrać. "

EwelkaaS jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-07-02, 20:49   #3321
Bbasiulka
Raczkowanie

Plameczko... a powiedz mi ile tejj zupy jesz że wychodzi Ci 500 kcal?! dwa - trzy talerze? bo sie zaczęłam bać tej kalafiorowej z ziemniakami zabielanej -.-

-- Nabieram apetytu na życie
Bbasiulka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-07-02, 21:00   #3322
iza_wiosenna
Zakorzenienie

GG do iza_wiosenna

Cytat:
A to ja oceniłam

chce U a jest lekkie P

4 km spaceru

coś koło 3000
normalnie ludzie nie boją się majonezu jedz na zdrowie podobasz się sobie, ale większość dziewczyn z ed podoba się sobie z jak najniżsżą wagą

Cytat:
Napisane przez EwelkaaS Pokaż wiadomość
U.

Śniadanie:
Jasna kajzerka (jeszcze gorąca) z twarożkiem 0% i ogórkiem,
Duuże jabłko. małe śniadanko, za mało. kajzerka to 50g tak?

II śniadanie:
Nie było bo za długo spałam

Obiad:
4 młode ziemniaki z koperkiem,
2 panierowane w jajku i bułce tarte, następnie usmażone kawałki filetu z pangi,
gotowany brokuł z bułką tartą (sporo),
surówka z kapusty kiszonej. hm, ok

Podwieczorek:
Miseczka truskawek. (wiem, że malutko ale nie miałam ochoty na nic innego)

Kolacja:
Pół kajzerki z szprotem w sosie pomidorowym,
kawałek ogórka. mało

Teraz widzę, że znów jakoś tak mało wyszło...
Proszę nie czepiać się, że NNKT brak
dziś bardzo bardzo mało.

Cytat:
Napisane przez Bbasiulka Pokaż wiadomość
Plameczko... a powiedz mi ile tejj zupy jesz że wychodzi Ci 500 kcal?! dwa - trzy talerze? bo sie zaczęłam bać tej kalafiorowej z ziemniakami zabielanej -.-
ja też się boję O_o codziennie jem zabielane zupy aaaaa.

sometimes i feel like screaming
iza_wiosenna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-07-02, 21:31   #3323
gaia
Zadomowienie

Uwaga uwaga mała przerwa

Ja na 1 dzien sie z R pożegnałam.... trzeba było godnie w babskim gronie pożegnać koleżanki bo jadą na caaaałe 2 miesiące do USA a więc

S:
okropna jęczmienianka bo mi sie za duuuuuuzo cynamonu sypło, więc cedziłam :/
jabłko, 25g płatków, 100ml maslanki (która i tak została), 50g bialego chudego sera
kawa z mlekiem
kromka razowca posmarowana jogurtem z chudą wedliną z warzywami plus kawałek papryki na to

S2
kromka jak wyzej ale z pomidorem
kawałeczek jablka który został z S

O:
przez 2,5h: 3 duze szklanki kawy mrożonej takiej domowej, 3 mini jagodzianki wielkości małych rogalikow a nie takich drożdżówek :P

P:
corny big z czekoladą i orzechami

K:
ok.20 m&m, 2-3 garści cheetosów o smaku hot dogów, 2 gałki lodów grycan kokosowa i czekoladowa, kawa mrożona ze zmiksowanymi lodami (z kawiarni)

K2 tak zeby ładnie skoczyc przynajmniej
wieśniak light i kalarepa

niezbyt zdrowo, niezbyt R ale słodko i smacznie

Będę odchudzoną inżynierką
68,5 68 67 66 65 64 63 62 61 60
gaia jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2008-07-02, 22:16   #3324
iza_wiosenna
Zakorzenienie

GG do iza_wiosenna

Cytat:
A to ja oceniłam

chce U a jest lekkie P

2 km spaceru
w czase jedznia D

4 km spaceru

coś koło 3000
duuużo ruchu, to absolutnie nie jest lekkie p zapomnialam dodac

Stary 2008-07-02, 22:20   #3325
moniczkaaSnk
Rozeznanie

GG do moniczkaaSnk

moje dzisiejsze U, ale normalnie czuje się jak na P.

1. około 200g sera białego chudego
2. wiejski lekki
3. jogurt jagodowy 0%, wielka buła razowa, wiejski lekki, pół pomidora, 250ml soku marchewkowo-truskawkowego, jabłko.
4. 125g rolmlecz waniliowy, 150g ostrowia waniliowa.
5. horalka.
6. dwie miski crunchy bananowego z mlekiem
garść chipsów

czy to aby nie P ?
Stary 2008-07-02, 22:24   #3326
gaia
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez moniczkaaSnk Pokaż wiadomość

2. wiejski lekki
3. jogurt jagodowy 0%, wielka buła razowa, wiejski lekki, pół pomidora, 250ml soku marchewkowo-truskawkowego, jabłko.
5. horalka.
garść chipsów

czy to aby nie P ?

Jak dla nie fajne luzowe U tylko mozesz jesc wiecej owocków, warzywek i moze jakies orzeszki tez

Będę odchudzoną inżynierką
68,5 68 67 66 65 64 63 62 61 60
gaia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-07-02, 22:26   #3327
iza_wiosenna
Zakorzenienie

GG do iza_wiosenna

Cytat:
Napisane przez moniczkaaSnk Pokaż wiadomość

2. wiejski lekki
5. horalka.
garść chipsów

czy to aby nie P ?
nie ale wg mnie powinnaś zmienić serki i jogurty na normalne posiłki, normalny obiadek i w ogole

Stary 2008-07-02, 22:28   #3328
hkmghmkghkmgkghkghkgkg
Raczkowanie

śniadanie: 2 szklanki tonicu, 1 bułka z własnoręcznie zrobionym dżemem truskawkowym, 2-3 kawałki czekolady, 2 gałki lodów śmietankowych
2 śniadanie: szklanka tonicu, 1 tost z żółtym serem i keczupem, 2 kawałki czekolady, brzoskwinia
obiad: kromka chleba z dżemem truskawkowym, 1 szklanka tonicu
podwieczorek: brak
kolacja: zupa z zielonego ogórka (własnoręcznie zrobiona xD) z ptysiowymi groszkami, 2 szklanki soku cytrynowego z wodą mineralną

hah jak na osobę, która niedawno wyszła z bulimii to całkiem nieźle mi poszło xD wcześniej bym zwymiotowała już po szklance tonicu. Ze skrajności w skrajność....

A6W -0-

hkmghmkghkmgkghkghkgkg jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-07-02, 22:31   #3329
moniczkaaSnk
Rozeznanie

GG do moniczkaaSnk

Dziękuje Iza a dziś to był taki plenerowo - wycieczkowy dzień i dlatego nie było obiadu.. bo to takie piknikiii hihih Jutro już normalnie. Tylko, że trochę tyję. [przepraszam za Ot.]
Stary 2008-07-02, 23:06   #3330
plameczka
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Bbasiulka Pokaż wiadomość
Na owocowa tyle kcal daje, bo tam cukier, smietana, kisiel i owoce. A warzywka wiadomo maja mniej kcal i nie ma tam cukru, takze na zwykly talerz innej zupy licze 350-400 kcal, a tutaj 500

Dziewczyny czy cos jest nie tak?

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Dietetyka

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości