|
Notka |
|
Dietetyka Miejsce dla osób, które są na diecie. Rozmawiamy o zdrowym odżywianiu. Uwaga! Wyznacznikiem jest kaloryczność dobowa diet - muszą one mieć ponad 1000 kcal. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#3301 | |
Rozeznanie
|
Dot.: Nasze codzienne jadłospisy, część V
Cytat:
![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3302 |
Rozeznanie
|
P.
Śniadanie: Jajecznica na maśle z dwóch jajek z pomidorem, papryką, oliwkami, parmezanem Grahamka z szynką Morela II śniadanie: Rogalik z Nutellą Banan Kawa z mlekiem III śniadanie: Dwie kromki żytniego z twarożkiem, pomidorem i szczypiorkiem Jabłko Obiad: Duża porcja spaghetti z owocami morza Deser: Kawałek wiśniowego ciasta Kawa z mlekiem (druga? :O) w planach: Kolacja: Pierogi leniwe z waniliowego homo + brzoskwiniowy Gerberek Deser pokolacyjny: Jakiś fajny zestaw lody + maliny ![]()
#3303 |
Zakorzenienie
|
U .
Śn : pół ziarnistej bagietki (z 70-80g) z pasztetem drobiowym,ogórkiem i wiejski z paroma rodzynkami O : zapiekanka kupna z dużą ilością surówki,serem,pieczarkami ,majonezem,ketchupem P : duży lód włoski cały śmietankowy K : pół ziarnistej bagietki : 1 część posmarowana pasztetem,pomidorem a 2 część z serem odtł żółtym,chudą wędliną,sałatą,ogórkiem,i jeszcze oprócz tego 1,5 ogórka zielonego ![]()
'' W życiu nie ma takiej chwili, abyśmy nie mieli wszystkiego, co potrzebne, aby czuć się szczęśliwymi. Pomyśl o tym przez minutę (...). Jeśli jesteś nieszczęśliwy, to dlatego, że cały czas myślisz raczej o tym, czego nie masz, zamiast koncentrować się na tym, co masz w danej chwili. '' |
![]() ![]() |
![]() |
#3304 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Więc uzasadnione ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#3305 |
Gość
|
Sorki, za to, że rzadko bywam w wątku, ale nie mam czasu (niemiecki pochłania mnie całkowicie)
A więc moje wyjazdowe P: Iśn: serek homo danio (240 g) wymieszany z garścią płatków owsianych, garścią otrębów owsianych, garścią mieszanki bakaliowej, kilkoma orzechami laskowymi(5) + banan II śn: lody waniliowe (2 gałki) z Cafe Aldi (Warszawa) + naleśnik z szpinakiem (Green Way) - z surówkami z marchewki i z pora z sosem Ob: 2 faszerowane mięsem papryki (duże białe z 2 kromkami chleba) D: serek homo wanilia danio (240g) wymieszany z graścią wiórków kokosowych, garścią mieszanki bakaliowej i orzechami laskowymi (5) P: to samo co na deser K: puszka tuńczyka 170 g w sosie własnym + pomidory (2) pokrojone na kawałki, chleb z masłem (2 kromki). Do oceny i pozdrawiam ![]() |
![]() |
![]() |
#3306 |
Wtajemniczenie
|
Wczorajsze U:
Śn.: Płatki Cini Minis 70-80g + 250 ml mleka 0,5% IIŚn.: Banan, cappuccino + 100 ml mleka 0,5% Obiad: Zupa owocowa zabielana śmietaną + makaron I później szaleństwo (ale nie zjadlam tego naraz, tylko od obiadu do wieczora): 1 kromka chleba ze slonecznikiem i ziarnami z szynką i sałatą, drożdzówka, Kinder Pingui, duża garść chipsów, 2 kawałki ciasta: toffi i sernik (gdyby je połączyc to tak jak jeden duuuuży), kawałek (jakieś 5 cm) kiełbasy (taka tłusta jakaś była) i pół kromki chleba ze slonecznikiem i ziarnami z dużą ilością marmolady truskawkowej Dzisiejsze U: Śn.: płatki Podusiaki 75g + 250 ml mleka 0,5% IIśn.: Deser z koroną czekoladowy Obiad: Zupa owocowa zabielana z makaronem, jogurt truskawkowy, 3 liscie salaty P: 2 kromki chleba ze slonecznikiem i ziarnami, 4 plasterki kielbasy (takiej tlustej jakiejs), 2 plastry sera-dosc duze, ser pleśniowy (hmm.. takie 4 plasterki), ketchup, gartska platkow takich ciasteczkowych K: 2 łyżki bigosu, 2 kromki chleba ze slonecznikiem i ziarnami (1 z maslem a druga z serem plesniowym - 2 plasterki) Jeszcze mam loda 250 ml w zamrazalce, ale nie wiem, chyba jiutro go zjesc? Ponad 2 tys. w obu przypadkach Prosze o ocene ![]()
#3307 |
Raczkowanie
|
PLameczko to ja jem po 3000 kcal
![]()
![]() |
#3308 |
Wtajemniczenie
|
dziekuje Ci Izus bardzo za ocene
![]() co do sniadania i koktajlu to powiem ci,ze nie nudzi mi sie, pyszny,sycacy,owocowy i jeszcze bialko ![]() ![]()
#3309 |
Zadomowienie
|
U
Pózno wstałam a i apetyt mi dziś nie dopisuje,toteż na siłę wpychać w siebie niczego nie będę :P I. 1/3 dużej grahamki z nasionami dyni, z serem Gouda, wędliną,Pastellą śródziemnomorską, garść Lays'ów, 10pistacji, jajko na twardo-350 II. duszona z jarzynami,boczkiem młoda kapusta, mały trójkąt tarty razowej z serem ,pomidorami i bazylią, Moc Warzyw brokułowa-400 III.Twarożek domowy z furą mieszanki warzyw na patelnię duszonych na oliwie,ok. 60g tuńczyka wsw-300 IV.Homo 0% z truskawkami, 30g Jaśków orzechowych, mały kawałek BioPiekarniowego ciasta "orzechowiec" -600 -Latte Jacobs, 2 kostki Kinder Bueno-110 pózniej dojdzie: Activia Musli, garść jagód -160 |
![]() ![]() |
![]() |
#3310 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Wiem, ze na U nie powinno liczyc sie kalorii, tylko jest by zachowac umiar, ale czy 2550 kcal to nie bedzie juz P? Sorry, ze jestem taka natretna, ale musze wiedziec ![]() ![]()
![]() |
#3311 |
Zakorzenienie
|
Moja dzisiejsza R:
IŚ (15.00): owsianka z 5 lyzek platkow, pol lyzeczki kakao naturalnego, odrobina mleka 1.7%. białko z 2 jajek na twardo, 3 mandarynki IIŚ (g.18.30) kilka mandarynek, jablko, białko z 2 jajek na twardo O: (g.20.30) piers z kurczaka gotowana, okolo 200g warzyw na patelnie kawa mielona z mlekiem 1,7% P ![]() K(nie wiem jak to nazwać hehe, g. 2.30) grahamka z szynką z indyka, pomidorem i ogórkiem, kawa KII (przed snem , g.9.00) homo 200 g Co o tym myslicie? Powinnam wepchac cos jeszcze miedzy IIŚ a O? Pozniej nic wiecej nie dam rady, bo jestem w pracy i tak mam przerwy. |
![]() ![]() |
![]() |
#3312 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() chce U a jest lekkie P Sn. takie coś warstwowego 2 łyżki greckiego, łyżka musli fruit, 4 truskawki,łyżka naturalnego jog z jagodami, 3 podusie toffee, łyżka musli z siemieniem, garść jagód, reszta jog nat* z jagodami, łyżka otrębów z jabłkiem, 10g mixu nerkwców w miodzie, nerkowców,włskich, laskowych, kaszka 5 smaków 1h basenu w tym 20 basenów przepłyniętych Ob. pół dużej porcji spagetti z sosem pomidorowym, kawałkiem bakłażana, ogórek kiszony i kalafior z hmm nie weim ile łyżka? majonezu ![]() 2 km spaceru w czase jedznia D D: McFlurry karmel 0,5+ chrunch 1,5 4 km spaceru P: średniej grubości plaster ciasta marchewkowo-jabłkowego z bakaliami jabłko, danio intenso z ziarnami P2:100g truskawek, 100g czereśni, garść jagód zalane rolmleczem waniliowym, garść błonnika, 5 orzeszków nekowca, karmelek, sucharek bieszczadzki 3 czeresienieczki (ehh ta mama ![]() K: 100ggrahamka, pół z pastą z soczewicy, 2 pół z tartare orzechowym, kromeczka-pięteczka grahama z masłem migdałwym, jajko na twardo, ogórek zielony, jabłko, 70g linessy marakuja-brzoskwinia z łyżeczką karo coś koło 3000 ![]()
![]() |
#3313 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() a tak ogólnie to gratuluję, bo wydaje mi się, że nieco bardziej na luzie ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3314 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() PS. Widzę, że ciasto marchwiowo-jabłkowe znowu popełnione ![]() ![]()
![]() |
#3315 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() A czy na luzie - powiedzmy ![]() Krytio - a to czemu chcesz U ? ![]()
'' W życiu nie ma takiej chwili, abyśmy nie mieli wszystkiego, co potrzebne, aby czuć się szczęśliwymi. Pomyśl o tym przez minutę (...). Jeśli jesteś nieszczęśliwy, to dlatego, że cały czas myślisz raczej o tym, czego nie masz, zamiast koncentrować się na tym, co masz w danej chwili. '' |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3316 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() moja mama je uwielbia(ciasto) ehh bo już się sobie "podobam" oprócz 2 części ciała ale nieważne
![]() |
#3317 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3318 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Hmm a myślisz, że już możesz zacząć U? Twoja waga jest już prawidłowa? Co z miesiączką...?
![]() |
#3319 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() Ale to nie ten wątek
![]() |
#3320 |
Wtajemniczenie
|
U.
Śniadanie: Jasna kajzerka (jeszcze gorąca) z twarożkiem 0% i ogórkiem, Duuże jabłko. II śniadanie: Nie było bo za długo spałam ![]() Obiad: 4 młode ziemniaki z koperkiem, 2 panierowane w jajku i bułce tarte, następnie usmażone kawałki filetu z pangi, gotowany brokuł z bułką tartą (sporo), surówka z kapusty kiszonej. Podwieczorek: Miseczka truskawek. (wiem, że malutko ale nie miałam ochoty na nic innego) Kolacja: Pół kajzerki z szprotem w sosie pomidorowym, kawałek ogórka. Teraz widzę, że znów jakoś tak mało wyszło... Proszę nie czepiać się, że NNKT brak ![]()
#3321 |
Raczkowanie
|
Plameczko... a powiedz mi ile tejj zupy jesz że wychodzi Ci 500 kcal?! dwa - trzy talerze? bo sie zaczęłam bać tej kalafiorowej z ziemniakami zabielanej -.-
#3322 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
ja też się boję O_o codziennie jem zabielane zupy aaaaa.
![]() ![]() |
![]() |
#3323 |
Zadomowienie
|
Uwaga uwaga
![]() Ja na 1 dzien sie z R pożegnałam ![]() S: okropna jęczmienianka bo mi sie za duuuuuuzo cynamonu sypło, więc cedziłam :/ jabłko, 25g płatków, 100ml maslanki (która i tak została), 50g bialego chudego sera kawa z mlekiem kromka razowca posmarowana jogurtem z chudą wedliną z warzywami plus kawałek papryki na to S2 kromka jak wyzej ale z pomidorem kawałeczek jablka który został z S O: przez 2,5h: 3 duze szklanki kawy mrożonej takiej domowej, 3 mini jagodzianki wielkości małych rogalikow a nie takich drożdżówek :P P: corny big z czekoladą i orzechami K: ok.20 m&m, 2-3 garści cheetosów o smaku hot dogów, 2 gałki lodów grycan kokosowa i czekoladowa, kawa mrożona ze zmiksowanymi lodami (z kawiarni) K2 tak zeby ładnie skoczyc przynajmniej wieśniak light i kalarepa niezbyt zdrowo, niezbyt R ale słodko i smacznie
![]() |
#3324 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#3325 |
Rozeznanie
|
moje dzisiejsze U, ale normalnie czuje się jak na P.
1. około 200g sera białego chudego 2. wiejski lekki 3. jogurt jagodowy 0%, wielka buła razowa, wiejski lekki, pół pomidora, 250ml soku marchewkowo-truskawkowego, jabłko. 4. 125g rolmlecz waniliowy, 150g ostrowia waniliowa. 5. horalka. 6. dwie miski crunchy bananowego z mlekiem garść chipsów czy to aby nie P ?
#3326 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Jak dla nie fajne luzowe U tylko mozesz jesc wiecej owocków, warzywek i moze jakies orzeszki tez
![]() |
#3327 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#3328 |
Raczkowanie
|
śniadanie: 2 szklanki tonicu, 1 bułka z własnoręcznie zrobionym dżemem truskawkowym, 2-3 kawałki czekolady, 2 gałki lodów śmietankowych
2 śniadanie: szklanka tonicu, 1 tost z żółtym serem i keczupem, 2 kawałki czekolady, brzoskwinia obiad: kromka chleba z dżemem truskawkowym, 1 szklanka tonicu podwieczorek: brak kolacja: zupa z zielonego ogórka (własnoręcznie zrobiona xD) z ptysiowymi groszkami, 2 szklanki soku cytrynowego z wodą mineralną hah jak na osobę, która niedawno wyszła z bulimii to całkiem nieźle mi poszło xD wcześniej bym zwymiotowała już po szklance tonicu. Ze skrajności w skrajność.... ![]()
#3329 |
Rozeznanie
|
Dziękuje Iza
![]() ![]() ![]() ![]()
#3330 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Dziewczyny czy cos jest nie tak?
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:54.