|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3571 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie majowe 2018 cz. 5
Zjadłabym zupke chińską
![]() ---------- Dopisano o 11:34 ---------- Poprzedni post napisano o 11:33 ---------- Mirabilka ale za to nie bedziesz rozkapryszoną mamuśką, tylko będziesz w czasie porodu gładzić płytki jakie są czyste i zachwycać się cała porodówką |
|
|
|
#3572 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#3573 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ile trzyma znieczulenie po porodzie? kiedy czucie do nog wraca? u mnie dzis spaghetti bolognes
|
|
#3574 | |
|
Zadomowienie
|
[1=85cabce079a739571384bfd 24737f09ed791b49e;8081885 6]Ja niestety chciałabym, żeby się teściowie zajęli swoimi sprawami. A oni uczepieni tego jedynaka pazurami.
I sami sobie szkodzą, bo do tego stopnia się we wszystko chcą wtrącać i pomagać, że świadomie i z zimną krwią ich okłamujemy często żeby mieć z głowy ![]() Koło się zamyka.[/QUOTE] ja to trochę przerabiałam z Teściową... mimo, że Mąż nie jedynak... niekoniecznie w kwestiach finansowych- bo u nich bardziej podejście- wyprowadziłeś się z domu utrzymuj się sam. Aleeeee chętnie powiem ci jak mieszkanie urządzić, jaki kolor w salonie, a jakie płytki w wc, no i jaki sedes! Co gdzie w lodówce trzymać, obiadek przywiozę (akurat z tego nie chciałam rezygnować )i cóż... krótkie komunikaty, powtarzanie ciągle tego samego, ucinanie na samym początku dyskusji, głównie Mąż musiał podziałać, bo synowa, to jednak co innego.... Kilka razy było nie miło... bo było... ale po 15! latach razem jesteśmy dogadani nawet nawet ![]() czasem teściowa wyskakuje ze swoją wszechwiedzą... narzeka do Męża na mnie, że patrzę na nią z pogardą... albo że neguje cokolwiek powie, zamiast jej wysłuchać... Ale po powtórzeniu tysiąc razy: jak będziemy potrzebować porady zapytamy, czasem rozumie i nawet jak przestała, to czasem się zapytam o coś (bo to mądra kobieta jest )Ale dużo pracy w to włożyliśmy... Mąż dużo słów mówił do niej, powtarzał, wytrwał w tym... czasem musieliśmy nie wziąć tego jej pysznego obiadku, żeby zaczęła zapowiadać, że z nim przyjedzie, a nie że my mamy lodówkę jedzenia i zupę, kotlety i risotto... Także liczę, że i u Was jakoś pójdzie... Bo przy dziecku może poczuć się jeszcze pewniej wchodząc z buciorkami w Wasz świat. I tu z jednej strony ta relacja babcia wnuk jest przepiękna... Widzę, jak moja Teściowa kocha Wnuka! Jak mu wymyśla obiady, szaleje z nim na sankach, uwielbia spacerować z nim i pokazywać i opowiadać świat. Ale też ją kilka razy hamowaliśmy w tym wszystkim, bo decydować o niektórych rzeczach po prostu nie może i już. I nie o wszystkim musi wiedzieć, bo to jest nasza strefa... Mądra Babeczka jesteś to i z Teściami sobie poradzisz ![]() ---------- Dopisano o 11:40 ---------- Poprzedni post napisano o 11:39 ---------- Cytat:
![]() pomiędzy rocznicą ślubu, a ur. taty urodzisz, to akurat
|
|
|
|
|
#3575 |
|
Wtajemniczenie
|
Jestem dziewczyny!
Magdalenka, Sweetmed, kciui za wizyty ![]() Domima, jakby był problem z kurierem z Kapphal, mogę zaproponować siebie, byś przekierowała na mój adres to Ci odbiorę ![]() Super że ten wyjazd już jutro! Wypoczniesz troszkę i ładna pogoda się szykuje ![]() Mirabilka, muffki były po co ok 15zł. Widzę, że temat teściów/rodziców powraca co chwila...niestety życie. Moi teście zaproponowali dołożenie się do wózka, co uważam za bardzo miły gest choć nie nalegaliśmy i szczerze też jakoś początkowo sceptycznie podeszliśmy czy oby tylko na gadaniu się nie skończy. Zobaczymy. Po mojej stronie natomiast nie mam na kogo już liczyć. Choć powiem wam, że do dnia dzisiejszego czekam na prezent ślubny od mojego brata który się nagadał razem z bratową ... no ale to taki typ, a wystarczyło powiedzieć że przepraszają i nie mają kasy. ..a tak to taka głupia ściema i się niby rozeszło w powietrzu, przynajmniej oni tak uważają ![]() Natomiast szwagierka jest bardzo pomocna i chętnie się podzieli, a to zawsze ułatwienie bo np nie muszę wydawać kasy na laktator ![]() W sumie, jakoś powiem wam że nie nastawiam i nie nalegam na jakąś pomoc, choć jest to bardzo miłe i nie ma co ukrywać zawsze troszkę odciąży budżet. Dziewczyny ja już drugi dzień, bez zgagi natomiast czuje już że wszystko mi się podnosi, także zmniejszyłam porcję na mniejsze i nie szaleje też z przyprawami....oby się taki stan utrzymał. Choć dziś mi się odbiło i miałam cofkę ze śliną ... także brak miejsca się potwierdza. Dziś mam podejście do pierogów ruskich nr 2, mam nadzieję tylko że chęci nie braknie ![]() Łazienka i kuchnia już w miarę ogarnięta, pranie właśnie się skończyło więc muszę tylko rozwiesić. Szambomen już też był. Ba nawet psom pazury poobcinałam To chyba czas na kawę zbożową
|
|
|
|
#3576 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
i na noc mam cc, więc to też inaczej bo śpie i nie myśle co innego jakbym rano wyspana czy coś , to pewnie inaczej,a tak konkretnie to nie powiem ![]() Cytat:
I nie wiem jeszcze co na obiad
|
||
|
|
|
#3577 |
|
Wtajemniczenie
|
Stokrotka, chyba Ty wczoraj wrzucałaś info o Persilu na promocji w Auchan
![]() Sprawdziłam i niestety akurat w tej pojemności nie mają wersji Sensitive Natomiast w biedronce jest promo z kartą MB za 19.99 za 2,92l tylko muszę sprawdzić do kiedy...wychodzi już ciut drożej ale i tak nieźle. Do 28.01 ta promocja. Edytowane przez blaira Czas edycji: 2018-01-25 o 12:00 |
|
|
|
#3578 |
|
Zakorzenienie
|
Mirabilka kiedy swój wózek kupujesz?
|
|
|
|
#3579 |
|
Konto usunięte
|
Naleśnikona dajesz mi nadzieję, że coś się da zrobić : )
Póki co przyjmujemy taktykę olewczą i nie słuchamy, machamy głowami potakująco i robimy po swojemu. Tłumaczenie na nic się zdawało ile łez przed ślubem wylałam i tabletek uspokajających zeżarłam od tych ciągłych rozmów to lepiej nie mówić. Przy dziecku będzie trzeba zmienić trochę taktykę. Zobaczymy jak to będzie. Takie u mnie dziś łupy dzieciowe, wszystko dla mnie do zwrotu to się dobrze składa, bo właśnie zamówiłam kocie jedzenie za miliony monet 😉 Załącznik 7403241 Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#3580 |
|
Zakorzenienie
|
[1=85cabce079a739571384bfd 24737f09ed791b49e;8082066 6]Naleśnikona dajesz mi nadzieję, że coś się da zrobić : )
Póki co przyjmujemy taktykę olewczą i nie słuchamy, machamy głowami potakująco i robimy po swojemu. Tłumaczenie na nic się zdawało ile łez przed ślubem wylałam i tabletek uspokajających zeżarłam od tych ciągłych rozmów to lepiej nie mówić. Przy dziecku będzie trzeba zmienić trochę taktykę. Zobaczymy jak to będzie. Takie u mnie dziś łupy dzieciowe, wszystko dla mnie do zwrotu to się dobrze składa, bo właśnie zamówiłam kocie jedzenie za miliony monet 😉 Załącznik 7403241 Wysłane z aplikacji Forum Wizaz[/QUOTE] naleśnik fajnie psychologicznie podchodzi U mnie może nie nadszedł ten czas, bo nie umiem jej nastawić, ale z dziećmi samo się wyjaśniło, bo dzieci się jej boją |
|
|
|
#3581 | |
|
Rozeznanie
|
Dzień dobry
Magdalena, Sweetmedi za wizyty dzisiejsze Kinia zdrowiej ja dziś już dużo lepiej, na noc tetra pokropiona amolem i owinięta nią szyja to dzisiaj gardło jak nowe ![]() [1=85cabce079a739571384bfd 24737f09ed791b49e;8081217 6]No raczej nie ma szans na 17 maja mam się "ogarnąć z tym wszystkim", bo ona ma urodziny [/QUOTE] boszzzzzz co za ludzie ![]() 13,99zł, ooo a przy okazji powiem, że w Biedrze do 28.01 patyczki dla dzieci DADA 70szt. "kup 2 zapłać mniej" po 1,39zł za opakowanie, przy cenie regularnej 1,99zł/opakowanie Cytat:
![]() obrazek z milionami monet mega, zawsze mnie rozwala (czasem ktoś wstawia zamiennie zamiast rzeczy dla dziecka to np. rzeczy dla kota Rumianek i Groszek) Edytowane przez skorpio87 Czas edycji: 2018-01-25 o 13:02 |
|
|
|
|
#3582 |
|
Zakorzenienie
|
Jest newbie - ten bordo na 56 a w sumie jego dość duży, chciałam na pajaca go stosować jakby maj był zimniejszy
IMG_0688.jpg Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
|
#3583 |
|
Zakorzenienie
|
Hmm nie wiem tzn on ciagle w cenie tej samej promocyjnej na babymarkt.de - stary chyba kliknie sam. Wiem ze bee5 chce z gondolka Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
|
#3584 |
|
Zakorzenienie
|
Śliczne te Wasze ciuszki ☺
|
#3585 |
|
Zakorzenienie
|
W sumie nie pamietam jaki był rok temu maj - chyba raz +25 a raz 10
![]() Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk ---------- Dopisano o 12:47 ---------- Poprzedni post napisano o 12:43 ---------- Rumians czemu zwracasz bodziaki ? One są chyba na zakładkę z boku a nie 2 zatrzaski ? Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
|
#3586 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Bo nie mam pojęcia jak oni stoją, a może się kiedyś pokuszę
|
|
|
|
|
#3587 |
|
Zakorzenienie
|
[1=85cabce079a739571384bfd 24737f09ed791b49e;8082156 1]Przyłóż do czegoś z zary/nexta/hm w tym samym rozmiarze i daj znać do czego ta rozmiarówka podobna prooooooooszę
![]() Bo nie mam pojęcia jak oni stoją, a może się kiedyś pokuszę [/QUOTE]Do HM Ci przyłożę 56 i 62 - ten bordo kardigan jest taki dłuższy po prostu za tyłek ![]() Hm ma i tak ciut większa - chyba krój tego sweterka jest taki. Przyłożę jak się do góry wybiorę ![]() Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
|
#3588 |
|
Zakorzenienie
|
Robię naleśniki, mam dość mięcha
![]() [1=85cabce079a739571384bfd 24737f09ed791b49e;8082066 6] Takie u mnie dziś łupy dzieciowe, wszystko dla mnie do zwrotu to się dobrze składa, bo właśnie zamówiłam kocie jedzenie za miliony monet 😉 Załącznik 7403241 Wysłane z aplikacji Forum Wizaz[/QUOTE] Jak tak patrzę na te zakupy to mam ochotę wydać ostatnie pieniądze ![]() I łącze się w bólu jeśli chodzi o kocie żarcie, boli przy każdym zamówieniu
|
#3589 |
|
Zakorzenienie
|
Wyobraźcie sobie mój kot (dachowiec) je tylko sucha zwykła Purina steril w takim metalicznym opakowaniu ( w marketach jest) a royal canin mu w różnych opcjach ani razu nie podpasowal
![]() ![]() ![]() także pod tym wzgl mam economicznego Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
|
#3590 | ||
|
Zakorzenienie
|
[1=85cabce079a739571384bfd 24737f09ed791b49e;8082066 6]Naleśnikona dajesz mi nadzieję, że coś się da zrobić : )
Póki co przyjmujemy taktykę olewczą i nie słuchamy, machamy głowami potakująco i robimy po swojemu. Tłumaczenie na nic się zdawało ile łez przed ślubem wylałam i tabletek uspokajających zeżarłam od tych ciągłych rozmów to lepiej nie mówić. Przy dziecku będzie trzeba zmienić trochę taktykę. Zobaczymy jak to będzie. Takie u mnie dziś łupy dzieciowe, wszystko dla mnie do zwrotu to się dobrze składa, bo właśnie zamówiłam kocie jedzenie za miliony monet 😉 Załącznik 7403241 Wysłane z aplikacji Forum Wizaz[/QUOTE] Jest i jednorożec Cytat:
Cytat:
|
|
#3591 |
|
Zakorzenienie
|
Pamietam weekend majowy z bluZie i kurtce
a na grillu w kocu ![]() ![]() ![]() Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
|
#3592 |
|
Zakorzenienie
|
Bo royal dobrą karmą nie jest z tego co się orientuję. Moje są na suchej taste of the wild, a morką dostają animondę carny.
|
#3593 |
|
Wtajemniczenie
|
Dziękuje Skorpio za poprawienie mnie
![]() Patyczki sobie zapiszę, przy okazji żelu też kupię. dwa opakowania w zupełności starczą. Po zeszłym felernym tygodniu, ten tydzień uznaję za udany. Obie szkody rozstały rozpatrzone z zadowalającym efektem dla nas. W dodatku pierwsze zamówienia z Alie są już w PL, pewnie jeszcze chwilkę poczekam na nie ale to zawsze już jakaś dobra informacja ![]() Rumianku, body fajne..w jakiej cenie? |
|
|
|
#3594 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#3595 |
|
Konto usunięte
|
Mirabilka bodziaki zostają są bardzo fajne, zwrócę tylko jeżeli kliknę jeszcze taniej
![]() sobie jakieś kiece naklikałam i je zwracam, bo są be może nieskładnie napisałam Groszek jesteś usprawiedliwiona remontem, nie wydawaj ; ) I daaaaaaaaaj mi naleśniora ![]() Moje puchatki jedzą lepsze jedzenie niż czasem ja, ale na to mi nie szkoda |
|
|
|
#3596 |
|
Zakorzenienie
|
http://mamy-mamom.pl/odwiedziny-u-no...-sie-zachowac/
co o tym sądzicie? Jak dla mnie tylko obawiam się,że kilka osob z mojej czy meza rodziny poczuli by się NA PEWNO urażeni gdybym zwrócila uwage o dzieciach, czy myciu rąk.
|
#3597 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
), druga częste zapalenie pęcherza i muszą być na specjalistycznej karmie, która oczywiście swoje kosztuje ![]() W dodatku muszą mieć bardzo dobry piasek bo jak kiedyś przyszedł mi do głowy szalony pomysł kupienia czegoś z niższej półki to damy robiły poza kuwetę. |
|
|
|
|
#3598 |
|
Konto usunięte
|
Blaira aktualnie body zarowe 36zł za paczkę ; )
|
|
|
|
#3599 |
|
Zakorzenienie
|
Skomplikowane te Wasze koty
![]() ![]() ![]() Mojemu już zmieniać nie będę - ma się dobrze, kupki robi na sąsiedniej pustej działce Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
|
#3600 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Przy psach temat karm miałam kiedyś obcykany, ale od paru lat jesteśmy tylko na BARFie ( dla niewtajemniczonych tzw RAW czyli surowizna) Psy szczęśliwe, wyniki badań ok, a ja wiem co podaję. One nawet lepiej jadają niż my. Wołowina, Indyk, kaczka, Gęś, Sarna, Łosoś no mówię wam burżuazja na maxa nie to co Pańcia pulpety z biedronki |
||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:25.

)

- łzy bo jutro akurat wyjeżdżamy w te góry ... za to H&M pięknie po kilku dniach nadal paczkę - może w przyszłym tygodniu będzie he he

tylko obawiam się,że kilka osob z mojej czy meza rodziny poczuli by się NA PEWNO urażeni gdybym zwrócila uwage o dzieciach, czy myciu rąk.