|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1501 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie lipcowe 2018 cz.2 -Tydzień za tygodniem leci, a nam rosną w brzuszkach
Nie było mnie tu wczoraj cały dzień bo najpierw miałam koszmarne zaparcia a wczoraj jak zaczął mnie boleć strasznie brzuch, dostałam takich skurczy ze już mąż nie wiedział co zrobić.... Siadłam na kibelku i powoli zaparcia puszczały.... Dobrze ze doleciał z miską bo zdażyło się że zwymiotowałam od razu.... Dzisiaj jest juz stosunkowo ok.... ciekawe czy to te zaparcia pusciły czy jakaś grypa zoładkowa to była
((---------- Dopisano o 13:14 ---------- Poprzedni post napisano o 13:04 ---------- A to nasz wybrany wózek
|
#1502 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie lipcowe 2018 cz.2 -Tydzień za tygodniem leci, a nam rosną w brzuszkach
Cytat:
Robie sobie inhalacje i to chyba dlatego tyle tej flegmy jest z zatok, ale tylko rano mi to tak schodzi i się oczyszcza. Teraz już jest ok, mam tylko katar... To Zastanawiam się co on może mi zaproponować, prócz paracetamolu, inhalacji.. Jak coś to jutro pójdę. Ewentualnie zaczekam do wizyty u gin w poniedziałek, może mi powie, że tyle co sama robię to mi lekarz każe robić, a może wyśle do lekarza po antybiotyk. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#1503 |
|
Rozeznanie
|
Cześć dziewczyny
tak lecicie z postami, że ostatnie dni tylko czytam i nic nie piszę. Wczoraj zaczęłam 17 tydzień W piątek miałam wizytę. Bobas rośnie książkowo, krwiaczek jest nadal tyle że pusty, więc może jest nadzieja że zniknie. Na szczęście jest po drugiej stronie i nie zagraża. Jedyne co to lekarz powiedział że jest nisko łożysko, wiem że na tym etapie to częste i duża szansa że się podniesie, na to liczę Poza tym dostałam żelazo, wyniki nie są tragiczne ale już poleciały w dół. Zamówiłam sobie sok z buraka i żurawiny w aptece i mam zamiar pić codziennie, zobaczymy czy za miesiąc będą lepsze. 19.02 mam połówkowe, nie mogę się doczekać żeby zobaczyć dzidziusia w 3d i poznać płeć tak na 100% Piszecie tutaj o zakupach dla bobasów, my kompletnie o tym nie myśimy na razie. Mieszkamy w kawalerce i jesteśmy na etapie szukania mieszkania, tutaj nie mamy nawet miejsca żeby trzymać cokolwiek. Mam nadzieję że uda nam się znaleźć swoje lokum, jeśli nie trzeba będzie pomyśleć jak w obecnym zrobić trochę wolnego miejsca.
miłość przyjaźń zaufanie ... kocham Edytowane przez dorka24 Czas edycji: 2018-01-25 o 13:27 |
|
|
|
#1504 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
|
#1505 |
|
Zadomowienie
|
A mnie tu dawno nie było, ostatni kiepsko u mnie z czasem. Praca, remont ciagle trwa, a w weekendy czasem studia podyplomowe
za to po pracy zdarza sie mi spać popołudniu myślałam, ze w drugim trymestrze bedzie więcej energii. Wy juz tu o wózkach, a ja mysle dopiero maj/ czerwiec jakies zakupy. Na razie musze poczekać na szafy , zeby to było gdzie wkładać. A u mnie 16 t0d 😊Brzuszek sie zrobił bardziej ciążowy. Juz nawet na zumbie czesc osob zauważyła, ze jestem w ciąży mimo luzniejszych ubrań. A jak tam u Was chodzicie na jakis fitness ? Ja od ginekolog mam pozwolenie na wszystko co chodziłam przed ciąża regularnie ale odpuściłam i tak duzo zostałam przy zumbie bo mogę tam swoje tempo trzymać i spaceruje 😊Za to mam ochotę na słodkie rzeczy co nie sprzyja wadze 😄
|
|
|
|
#1506 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Anex cross
|
|
#1507 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
tyle że wcześniej na spokojnie, teraz naprawdę przydałoby się więcej miejsca. Problem w tym że jesteśmy wybredni co do lokalizacji, a druga sprawa to kasa. Jak już coś nam się podobało to cena była powalająca. Nie chcemy pakować się w kredyt na 30 lat po 1000zł miesięcznie. Najlepsza opcja to 3 pokoje ok 60m2, ale ostatnio myślimy ewentualnie o 2 pokojach. Jeśli będziemy chcieli, spłacimy wcześniej i kupimy większe, a zawsze to już na swoim.
miłość przyjaźń zaufanie ... kocham Edytowane przez dorka24 Czas edycji: 2018-01-25 o 13:48 |
|
|
|
|
#1508 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
i to często są mikro-mieszkania w centrum, które bardo dobrze się sprzedają Mocno trzymam kciuki za dobre samopoczucie i jednorożce Cytat:
co prawda jak Mała nam podrośnie to będzie miała swój pokój ale na początek chcemy ją mieć przy sobie a ze spaniem w łóżku może być problem bo koty właśnie a nie chcę "dziadów" wyganiać z łóżka bo i tak czeka je mega rewolucja Kotostwory od zawsze śpią w łóżku i nie wiem czy da się pomieścić dwoje dorosłych, niemowlaka i dwa kociska w jednym łóżku - jak myślicie da się? emma90 witaj , ale z Ciebie chudzinka ane3kaa, Blanka dużo zdrowia dla Was W ogóle mąż wyciągnął moje leniwe doopsko na basen, rozruszałam się trochę i przeszły mi pobolewania w podbrzuszu o których pisałam ![]() Odnośnie zakupów i kompletowania wyprawki, zna ktoś tę książkę: http://mamania.pl/product-pol-25-Dzi...kupowaniu.html bo ja zamówiłam i czekam aż przyjdzie, mam nadzieję że pomoże mi się ogarnąć bo jak widzę dziecięce pokoiki, malutkie ciuszki (zwłaszcza w kotki ) i w ogóle wszystko "w kotki" dla dzieci to dostaje takiego "pie☠☠☠lca" że nie wiem jak długo mąż będzie mnie w stanie powstrzymać przed wydaniem majątku
Edytowane przez RudyKotBialyKot Czas edycji: 2018-01-25 o 13:49 |
||
|
|
|
#1509 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#1510 | ||
|
Zadomowienie
|
Dużo dziś dobrych wieści i trochę choróbsk widzę. Wybaczcie nie mam czasu dziś, więc cieszę się z Wami zbiorowo z wszystkich dobrych wieści i zdrówka życzę!
norciu, bouncuję bardzo z Tobą! Cieszę się, że już wszystkie jesteśmy takie zaawansowane Cytat:
![]() 4 ampułki za każdym razem? Aż tyle z Ciebie wysysają? Rany, może tylko za pierwszym coś więcej badań było... Płytki to przecież w najzwyklejszej morfologii się sprawdza. Cytat:
Ale też bez paniki, masz bardzo delikatnie przekroczone, choć oczywiście najlepiej, żeby endokrynolog zdecydował.
|
|
#1511 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
|
#1512 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Ale my już mamy celibat odkąd się dowiedziałam że jestem w ciąży przez moje przygody z krwawieniami. Ja to zawsze tyle się naczytam wcześniej że jak idę do lekarza to nawet nie dopytuje co to oznacza itp. bo już wiem
miłość przyjaźń zaufanie ... kocham Edytowane przez dorka24 Czas edycji: 2018-01-25 o 14:23 |
|
|
|
|
#1513 |
|
Zakorzenienie
|
A mi lekarz nic nie mówił o łożysku,więc pewnie jest ok. Za to mam tak tyłozgiętą macicę, że raczej prędko nie poczuję ruchów
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
#1514 |
|
Rozeznanie
|
Ja w poniedziałek miałam ochotę na coś słodkiego i zjadłam sobie knopersa (jeden z ulubionych wafelków
), położyłam się i dałam rękę na brzuch i po jakiś 10 minutach poczułam jakby stukanie ze środka 3 razy i koniec bobas się chyba odezwał Będę musiała chyba częściej jeść coś słodkiego, bo ogólnie to staram się ograniczać a batoniki itp. to szczególnie
|
|
#1515 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ale dla Maleństwa wszystko
|
|
|
|
|
#1516 |
|
Zakorzenienie
|
Z jakiego.powodu macie zakaz?
|
|
|
|
#1517 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
hehe mnie czasami chandra łapie jak oglądamy jakiś film i są sceny erotyczne
|
|
|
#1518 |
|
Wtajemniczenie
|
W sumie tak zapobiegawczo, ja po ciąży pozamacicznej wszystko strasznie przeżywam i gin nie chciał żebym sie denerwowała jakimiś plamieniami itp, dlatego zalecał się wstrzymać. My też wolimy nie ryzykować, maż wie jaka jestem i nie jest to dla nas teraz jakoś mocno uciążliwe. Przez te dwa lata starań sie nastosunkowaliśmy za wsze czasy haha
Wystarczają nam teraz jaies przytulaski i rozmowy
|
|
|
|
#1519 |
|
Zakorzenienie
|
A ja nie mam zakazu, ale... w ogóle nie mam ochoty i też nic na tym polu
|
#1520 |
|
Zakorzenienie
|
My na szczęście zakazu nie mamy, ale ja się bardzo cieszę... Bo odkąd jestem w ciąży mogę i 3razy dziennie
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz Edytowane przez xXBlankaXx Czas edycji: 2018-01-25 o 15:01 |
|
|
|
#1521 |
|
Wtajemniczenie
|
Miałam kilka plamień, byłam też dwa razy na IP i też mamy zakaz
a ja mam jak Blanka stąd jest mi ciężko
|
|
|
|
#1522 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#1523 |
|
Zakorzenienie
|
My na początku mieliśmy zakaz ale już możemy.
Sent from my LIVE2 using Wizaz Forum mobile app |
|
|
|
#1524 |
|
Rozeznanie
|
My nie mieliśmy zakazu i nie mamy do teraz ale z moją ochotą bywa różnie kiedyś mogliśmy codziennie, teraz może dwa razy na tydzień.. Pozatym mój tż boi się że coś mi zrobi i obchodzi się w tych sprawach jak z jajkiem i nie bardzo mi to odpowiada. 🤣
W weekend jedziemy do jego rodziny na wieś z zaproszeniami na ślub, jeszcze nigdy tam nie byłam i nie znam za bardzo jego rodziny i trochę się stresuję.. Jedyne co mnie cieszy ze mają tam 3 duże psy to zajęcie sobie znajdę.. Mój brzdąc został z rodzicami i strasznie brakuje mi chodzących łapek po domu.. ![]() ![]() Wysłane z mojego SLA-L22 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
#1525 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
My mieliśmy zakaz przez 2 miesiące, uff dobrze że to już za na nami 🙈 Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
|
#1526 | ||||||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Rozgość się, czerwony dywan wciąż leży.PS. Ładny pokój za Tobą. Cytat:
![]() Dziękuję za oklaski! Cytat:
Cytat:
Ja skontroluję TSH dokładnie 6 lutego, przed wizytą u ginekologa, progesteron również, czy aby nie spadł po ponad 3 tygodniach, bo odstawiłam luteine i euthyrox.Z tą pizzerią, to pojechałam inteligencją, a raczej jej brakiem.. Myślę sobie, że to takie niespotykane - schodzisz sobie na dól do pizzerii, kręcisz się po kuchni i niby robisz swoją pizzę. Źle zrozumiałam, ale to i tak ekstra, że robią Wam czas pizzę, której nie ma w menu. U mnie króluje ananas, ser wędzony i żurawina - oczywiście nie na jednej pizzy. Ale taką dobrą z serem i żurawiną jadłam tylko i wyłącznie w Biesiadowie na podlasiu, tzw. Cztery Pory Roku, dla mnie miazga. Jak kiedyś się spotkamy, to w tej pizzerii. ![]() ![]() Cytat:
Basenu baaaaardzo zazdroszczę, mąż nie chce ze mną jechać, bo brzuszek nieco odstaje i wstydzi się. Jeszcze trochę i go przegonię. Tak kocham pływać, ojej..Z tymi mieszkaniami, to żeś mnie zaszokowała. Pewnie bogacze ![]() No już nie będę trzymać Was w niepewności, mieszkanie ma 28 m2. Jest łazienka, korytarzyk, kuchnia i jeden pokój. Zerknęłam tylko na oceny tej książki i dziwnie, bo na jednej stronie ocena tylko 5,4/10 na 26, a na innej 4,6/5 na 1063. Ja to bym mogła przeczytać jakąś książkę o "obrabianiu" dziecka. W sensie, jakie są ubranka, kiedy i jakie się ubierać, jak ubierać na dwór zależnie od pogody, jak pielęgnować, itd. Zerknęłam i fajniutki. Ja zachorowałam na gondolę 90 cm, a ten ma 85 i tak bardzo dobrze. 13 kilogramów - też fajnie. Cytat:
Nie przejmuj się, jako założycielka i "ogarniaczka" wątku, masz szczególe względy. ![]() Już we trzy bouncujemy, super! ![]() Cytat:
Cytat:
Dziewczyny, chciałam Was zapytać o coś intymnego. Czy tylko ja mam takie upławy, iż mam wrażenie, że woda cieknie? Takie mleczko, wkładki zaraz mokre. Przepraszam za szczegóły. Boję się, że to wody czy coś, nie wiem jak można to zinterpretować, a do ginekologa jeszcze 2 tygodnie. Ale się rozpisałam, przepraszam!
|
|
#1527 |
|
Wtajemniczenie
|
Ja kupię na pewno (przynajmniej na ten moment), któryś z tych wózków, jeśli potwierdzą się parametry wózka, czyli:
- gondola 90 cm. - waga z gondolą 13 kilogramów. Tylko dylematuję z kolorami.
♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥ Edytowane przez norka93 Czas edycji: 2018-01-25 o 15:55 |
|
|
|
#1528 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Wysłane z mojego SLA-L22 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#1529 |
|
Wtajemniczenie
|
Norciu haha! 😂 to pewnie ciążowy kalafior sprawia, że w ten sposób ogarnęłaś ta moja pizzę 😊 aaa ananasa lubię, ale w sałatkach, ale oscypek z żurawiną ommmm 😊😊 na pizzy też pewnie pychaaa. Chętna do degustacji! 😍😍
tak tak Kochana pisałam właśnie wyżej, wizyta u endo już w poniedziałek, bo TSH leci w górę, poprzednio miałam 1,9. Więc pewnie dostanę leki. I podobno cukier mega niski, ale nie wiem dokładnie jaki. Czy to czasem nie Ty miałaś glukoze taka niska na czczo? Ja też mam takie upławy, czy co to jest. Ciągle mam wkladke i ciągle ja zmieniam. Ale nie myślałam, że to coś złego, hmm ja idę we wtorek do gina to zapytam. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#1530 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Na ten moment kupuję 2w1, a fotelik dokupimy. Kilkaset zł. pójdzie jak nic, ale wiem, że moi rodzice czy siostra będą bardzo chętni, żeby wesprzeć (szczególnie siostra), więc może uda mi się nieco zaoszczędzić. ![]() Cytat:
) Oj, żartuję! Elu, a czemu nie widać twoich emotek? U jako jedynej chyba nie widzę emotek siedząc na forum, na laptopie, tylko takie kwadraciki.. (Edit: chyba już wiem o co be, na Tapatalk widzę).Tak, to właśnie ja miałam cukier 66. Jeszcze potem jak na złość po czekoladzie miała refluks i mdłości. Zaryzykowałam i właśnie zjadłam czekoladkę kawową - jest gitez. ![]() Koniecznie zapytaj, Dobra Duszyczko, będę spokojniesza. ![]()
♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥ Edytowane przez norka93 Czas edycji: 2018-01-25 o 16:12 |
||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:31.

((

Pamiętajcie, że to kawalerka!
Teraz czekamy na szał ciał w samopoczuciu i jednorożce.
i to często są mikro-mieszkania w centrum, które bardo dobrze się sprzedają
Niestety nadal nie wiem, gdzie dzieć będzie spał
Jakby któraś z lubelskiego słyszała o domu na sprzedaż, to wszelkie info mile widziane
co prawda jak Mała nam podrośnie to będzie miała swój pokój ale na początek chcemy ją mieć przy sobie a ze spaniem w łóżku może być problem bo koty właśnie 
Cieszę się, że już wszystkie jesteśmy takie zaawansowane

Ale dla Maleństwa wszystko