Mamusie czerwcowe 2018r. cz. III - Strona 85 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2018-01-25, 22:07   #2521
AFB
Raczkowanie

Dot.: Mamusie czerwcowe 2018r. cz. III

Cytat:
Napisane przez frik frik Pokaż wiadomość
Triolka ale fajne ciuszki 😍

Agnessa no to pieknie, ze drugie up pozytywnie 😊

Lece wziac prysznic.

U nas z damskimi imionami jest cieeeezko, Pola sie urodzila, to jeszcze kilka dni nie miala zadnego imienia :/ Nam sie podobaja zupełnie inne imiona
A mamy ograniczony wybor, bo chcemy polskie a większość wymawialaby sie idiotycznie po angielsku.

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz

U nas to samo, tyle że polski i szwedzki.
Padło na Marina, podoba mi się jeszcze Marika.

Mój tata się śmieje, że kontynuujemy tradycję. On ma na imię Marek a jego rodzeństwo Mariola, Malgorzata, Magdalena, Marzena, Michał, Marcin, Mariusz Także MMM!
AFB jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-01-25, 22:08   #2522
bananowomi
Raczkowanie

Cytat:
Jeezuuu jak pięknie tam! 😍

Faktycznie masz tą polozna jakas specyficzna ja dostalam ulotki na pierwszym calkiem spotkaniu, powiedziala mi co i jak i tyle. Na kolejnym mialam inna polozna i ona juz nic nie wspominała.
Boje sie, ze bede stratna jakas wiedze rpzez ta polozna no... A wpisala swoje nazwisko, skreslajac poprzedniej. A przy pierwszej ciazy jakos ani o grupach mi nie mowila, ani szkole rodzenia, na nic nie chodzilam przez nia trochę, bo nie znalam możliwości. Nie mowiac juz o planie porodu. :/
W polowie marca dopiero ja widze i ten MAT formularz dostane pewnie tez wtwdyt. Sorki ze tak marudze. Jakos czuje ze w zadnej ciazy nie jestem poinformowana dobrze. A online nic nikomu znajde, bo to wszystko takie male i lokalne.
Ooo weselicho, ale fajnie, sie wybawisz. No i taki wyjazd to fajne oderwanie. Pamiętaj, zeby odpoczywac i robic na co masz ochotę! 😊

Oj położna jest naprawdę fajna. Uzupełnianie książki miałam z inną, bo ona była wtedy na urlopie. Ale ta druga była jeszcze milsza! A mi dzisiaj dała namiary na szkołę rodzenia. Ale jest 3x czwartek od 15,15 i musiałabym z pracy się zwalniać wcześniej. Teoretycznie mogę, ale nie wiem czy chcę tak denerwować szefową haha I dzisiaj podziwiała moją małą piłeczkę i na serduszku podnieca się bardziej niż ja I zawsze pyta jak się czuję czy mam jakieś pytania. No naprawdę cieszę się, że z tego złego chociaż ona wydaje się spoko.
Ojoj, odpocznę jak nic! Jutro idę tylko na 4 godziny, bo se wzięłam celowo połówkę dnia!
I straszny dół mnie złapał, bo kupiliśmy te pare ubranek i chciałam się pochwalić mamie i teściowej. To obie zareagowały: a po co tak szybko? Macie jeszcze tyle czasu.... Eh te zabobony czy co? A nam tyle radości sprawia buszowanie po sklepach i przeglądanie ubranek
bananowomi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-01-25, 22:13   #2523
Natus276
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ladyroses Pokaż wiadomość
Czemu nie ma wieści z dzisiejszych wizyt?

Narobię wam smaka, kupilam Karmi o smaku grejpfrutowym i piję moje pierwsze piwo w ciąży

Ja dziś wypiłam Leszka free. Nie ma sensu wpadać w paranoję I raz na czas uważam że można się napić.
Cytat:
Napisane przez Feliska Pokaż wiadomość
serio?

też słyszałam o bawarii, że jest najlepsza w smaku
Ano jest smaczna, taka delikatna I dla tych co się stresuja idealna bo 0,00 ja ostatnio w Lidlu kupiłam.

6.09.2014 -
Natus276 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-01-25, 22:16   #2524
baniutka
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez tanzanka Pokaż wiadomość
Ależ macie skrupuły dziewczyny, jak się męczycie to na L4, raz raz!!

Feliska jakieś konkretne ubezpiecznie na wakacje dla siebie kupowałaś? Będę musiała się rozejrzeć za czymś

Anka udzielaj się podziel się wrażeniami z kursu!

Romek 2
Jurek 3
Leon 5
Karol 4
Mikołaj 7
Feliks 2

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
Karol.... Ale lecicie. Jestem 30 stron w stecz

baniutka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-01-25, 22:22   #2525
frik frik
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez AFB Pokaż wiadomość
U nas to samo, tyle że polski i szwedzki.
Padło na Marina, podoba mi się jeszcze Marika.

Mój tata się śmieje, że kontynuujemy tradycję. On ma na imię Marek a jego rodzeństwo Mariola, Malgorzata, Magdalena, Marzena, Michał, Marcin, Mariusz Także MMM!
Ooo tez mi sie podobaja te imiona, zwłaszcza Marika. Ale tz oczywiście kręci nosem 😑 Ciężko będzie... Chciałabym jakies imie które mi sie podoba a nie przekonywac sie do niego...

Cytat:
Napisane przez bananowomi Pokaż wiadomość
Oj położna jest naprawdę fajna. Uzupełnianie książki miałam z inną, bo ona była wtedy na urlopie. Ale ta druga była jeszcze milsza! A mi dzisiaj dała namiary na szkołę rodzenia. Ale jest 3x czwartek od 15,15 i musiałabym z pracy się zwalniać wcześniej. Teoretycznie mogę, ale nie wiem czy chcę tak denerwować szefową haha I dzisiaj podziwiała moją małą piłeczkę i na serduszku podnieca się bardziej niż ja I zawsze pyta jak się czuję czy mam jakieś pytania. No naprawdę cieszę się, że z tego złego chociaż ona wydaje się spoko.
Ojoj, odpocznę jak nic! Jutro idę tylko na 4 godziny, bo se wzięłam celowo połówkę dnia!
I straszny dół mnie złapał, bo kupiliśmy te pare ubranek i chciałam się pochwalić mamie i teściowej. To obie zareagowały: a po co tak szybko? Macie jeszcze tyle czasu.... Eh te zabobony czy co? A nam tyle radości sprawia buszowanie po sklepach i przeglądanie ubranek
Naprawdę masz szczęście z ta polozna poloznymi
Musze jutro poszukac jakichs informacji, a wiesz czy szkoly rodzenia sa platne? Chociaż ja chyba juz sobie daruj skoro nie bylam za pierwszym razem. No ale moze bym sie czegoś dowiedziala
Pol dnia w pracy to jest to!

To moja mama tez taka jest negatywna. Czlowiek sie cieszy a ktos cie tak na ziemie sprowadza. Tylko ze ja mam tak z moja mama w każdym temacie...
A sa wyprze, to trzeba korzystac!

frik frik jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-01-25, 22:32   #2526
bananowomi
Raczkowanie

Cytat:
Ooo tez mi sie podobaja te imiona, zwłaszcza Marika. Ale tz oczywiście kręci nosem 😑 Ciężko będzie... Chciałabym jakies imie które mi sie podoba a nie przekonywac sie do niego...

Naprawdę masz szczęście z ta polozna poloznymi
Musze jutro poszukac jakichs informacji, a wiesz czy szkoly rodzenia sa platne? Chociaż ja chyba juz sobie daruj skoro nie bylam za pierwszym razem. No ale moze bym sie czegoś dowiedziala
Pol dnia w pracy to jest to!

To moja mama tez taka jest negatywna. Czlowiek sie cieszy a ktos cie tak na ziemie sprowadza. Tylko ze ja mam tak z moja mama w każdym temacie...
A sa wyprze, to trzeba korzystac!

Szkoły są za darmo, ale tutaj to są 3 wykłady. Ponoć totalnie inaczej niż w Polsce. Poszłabym, ale... zobaczę jeszcze.
Oj to męcz swoją położną, o ten plan porodu itp. Chociaż sprawdzałam ostatnio, to w 34tc bodajże będziemy go układać!
Eh mnie też sprowadziły na ziemię, a my z moim patrzymy na te czapeczki i się podniecamy jak dzieci jakie słodkie i malutkie
bananowomi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-01-25, 23:21   #2527
baniutka
Rozeznanie

No i w końcu nadgonilam za cały dzień

Edytowane przez baniutka
Czas edycji: 2018-01-25 o 23:22
baniutka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-01-25, 23:27   #2528
natinatka
Raczkowanie

Hej Dziewczyny Wybaczcie, że tak późno się odzywam, ale napięty miałam dziś dzień i dopiero spokojnie sobie usiadłam przy laptopie.

Po wizycie wszystko w porządku. Infekcja niestety jest, dostałam odpowiednie specyfiki, a już miałam nadzieję że mnie to ominie
Poza tym ze mną wszystko dobrze, szyjka ok, ilość wód płodowych prawidłowa. Z Malutką też na szczęście wszystko w porządku Poza tym, że... nie pozwoliła dzisiaj z całą pewnością potwierdzić, że jest Malutką Zakryła się pępowiną i nie chciała obrócić tak, żeby było widać dokładnie co ma między nóżkami Ginka się nieźle nagimnastykowała, w końcu stwierdziła że zdaje się że faktycznie dziewczynka, ale jeszcze to będziemy potwierdzać jak już dzidzia będzie w lepszym nastroju i pokaże co trzeba Na razie uznajemy, że Ola nadal jest Olą.
Waży calutkie 298 g Serduszko w porządku, kości, twarz, inne narządy prawidłowe, no ogólnie jest dobrze Jedynie wyszło nam, że ciąża jest młodsza o parę dni.
Zjedzenie wafelka przed wejściem do gabinetu nie pomogło dziś za wiele, Mała była baaardzo znudzona, leżała i ziewała Dopiero jak pani doktor mocniej docisnęła głowicę USG to się zezłościła i zaczęła kopać Ogólnie dziś odegrała wstydnisię, nie dość że zakryła się pępowiną to jeszcze buźkę zakryła rączkami... chyba się taty tak zawstydziła Tatuś oczywiście oczarowany

Poza tym, coraz weselej się robi. Olcia daje dziś o sobie znać, coraz silniejsze kopniaczki mi zadaje W nocy ułożyłam się na prawym boku i musiałam przekręcić się na lewy bo jej nie pasowało, a w ciągu dnia kilka razy mnie skopała jak siedziałam lekko pochylona do przodu - zaraz się wyprostowałam. Dziecko pilnuje żebym wygodnie siedziała
I wiecie co? Uruchomiła mi się jakaś mleczna kraina. W nocy dwa razy się przebierałam bo budziłam się z mokrą na piersi koszulką. Dziś też już musiałam założyć pod piżamę stanik i wypchać go chusteczkami bo jedną bluzkę zamoczyłam Obłęd!

Gratuluję pozostałych wizyt i życzę powodzenia na jutrzejszych

A to zdjęcie małej wstydnisi:
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg Ola.jpg (22,7 KB, 56 załadowań)
natinatka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-01-26, 08:17   #2529
karolson
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez bananowomi Pokaż wiadomość
Moja mama tez pytala po co juz zdejmuje te kartonu z ciuszkami wiec odpowiedzialam ze chce przejrzec, uprac, uprasowac isc na wyprzedaże dodalam zlosliwie ze chyba ze chcesz mi poprac pozniej, poprasowac i kupic w regularntch cenach oczywiscie z zartem i od tamtej pory juz nic nie mowi. Teściowa pewnie nawet niewie aczkolwiek sie domysla ze puszczam kase na ciuchy mimo ze mam

Stary 2018-01-26, 08:46   #2530
tanzanka
Zadomowienie

Natinatka boska Mała wstydnisia na pewno pokaże co i jak niebawem

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
tanzanka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-01-26, 08:49   #2531
goldika
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez natinatka Pokaż wiadomość
Hej Dziewczyny Wybaczcie, że tak późno się odzywam, ale napięty miałam dziś dzień i dopiero spokojnie sobie usiadłam przy laptopie.

Po wizycie wszystko w porządku. Infekcja niestety jest, dostałam odpowiednie specyfiki, a już miałam nadzieję że mnie to ominie
Poza tym ze mną wszystko dobrze, szyjka ok, ilość wód płodowych prawidłowa. Z Malutką też na szczęście wszystko w porządku Poza tym, że... nie pozwoliła dzisiaj z całą pewnością potwierdzić, że jest Malutką Zakryła się pępowiną i nie chciała obrócić tak, żeby było widać dokładnie co ma między nóżkami Ginka się nieźle nagimnastykowała, w końcu stwierdziła że zdaje się że faktycznie dziewczynka, ale jeszcze to będziemy potwierdzać jak już dzidzia będzie w lepszym nastroju i pokaże co trzeba Na razie uznajemy, że Ola nadal jest Olą.
Waży calutkie 298 g Serduszko w porządku, kości, twarz, inne narządy prawidłowe, no ogólnie jest dobrze Jedynie wyszło nam, że ciąża jest młodsza o parę dni.
Zjedzenie wafelka przed wejściem do gabinetu nie pomogło dziś za wiele, Mała była baaardzo znudzona, leżała i ziewała Dopiero jak pani doktor mocniej docisnęła głowicę USG to się zezłościła i zaczęła kopać Ogólnie dziś odegrała wstydnisię, nie dość że zakryła się pępowiną to jeszcze buźkę zakryła rączkami... chyba się taty tak zawstydziła Tatuś oczywiście oczarowany

Poza tym, coraz weselej się robi. Olcia daje dziś o sobie znać, coraz silniejsze kopniaczki mi zadaje W nocy ułożyłam się na prawym boku i musiałam przekręcić się na lewy bo jej nie pasowało, a w ciągu dnia kilka razy mnie skopała jak siedziałam lekko pochylona do przodu - zaraz się wyprostowałam. Dziecko pilnuje żebym wygodnie siedziała
I wiecie co? Uruchomiła mi się jakaś mleczna kraina. W nocy dwa razy się przebierałam bo budziłam się z mokrą na piersi koszulką. Dziś też już musiałam założyć pod piżamę stanik i wypchać go chusteczkami bo jedną bluzkę zamoczyłam Obłęd!

Super, że wszystko jest w normie!
Lekarz coś mówił na temat tego, że Ola jest kilka dni młodsza według usg?
U mnie ta sama sytuacja i trochę mnie to zmartwilo chociaż gin niczym nie kazała się martwić
goldika jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-01-26, 08:57   #2532
Natus276
Zakorzenienie

Dzień dobry w 19 tygodniu. Dziś mam urlop więc witam się jeszcze z łóżka ❤ po południu lekarz rodzinny a potem jedziemy z tztem do galerii więc pewnie poczynie jakieś zakupy dla Stasieńka

Powodzenia na wizytach

6.09.2014 -
Natus276 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-01-26, 08:57   #2533
agugus90
Zadomowienie

Dzień dobry,

Natinatka, tak to się mogła tylko ustawić wstydliwa dziewczynka

A ja byłam na kontroli, jak do poniedziałku się nie poprawi, to lecimy z drugim antybiotykiem. Kiedy ja zacznę znowu żyć?

agugus90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-01-26, 09:06   #2534
lina84
Rozeznanie

Hey kochane, co do szykowania i kupowania, ja bym się nie przejmowala innymi. Chce mieć w miarę poszykowane wcześniej, nie chce żeby ktoś za mnie to robil, bo poukładam sobie tak żeby mi było wygodnie.
A pod koniec, to różnie może być, w pierwszej ciąży bardzo mnie bolał kręgosłup proste czynności sprawiały mi trudność.
Miłego dnia

lina84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-01-26, 09:14   #2535
pacia91
Wtajemniczenie

Dzień dobry wszystkim

Ja korzystając z tego, że dalej jestem na L4 posprzątam dzisiaj mieszkanie, jutro mi się nie będzie chciało bo jedziemy z moimi rodzicami do kina a potem na lody

Co do kupowania ciuszkow to ja jeszcze nic nie kupuje bo po pierwsze nie znam płci a po drugie uważam, że mam na to jeszcze czas. Chociaż może po UP coś kupię, ale nie mam parcia.

Katar dalej nie odpuszcza, jak już wydaje mi się, że jest ok i nie leci mi z nosa to na drugi dzień budzę się z zapchanymi zatokami. Wykańcza mnie już to wszystko...

Stary 2018-01-26, 09:17   #2536
sweetrose
Rozeznanie

Gratulacje udanych wizyt i super wiadomości.
Ja zdążyłam już odwieźć córkę do przedszkola, zjadłam śniadanko i teraz położyłam się pod kocem. Znowu mam jakiegoś lenia

Wczoraj byłam w Lidlu i aż się zdziwilam bo był jeszcze cały kosz ubranek niemowlwcych. Wzięłam spodenkido synka. Nie mogłam się zdecydować jaki wziąć rozmiar bo ten najmniejszy taki mały mi się wydawał a kolejny natomiast wielki. Wzięłam ten mniejszy tj. 50-56 i porownalam w domu ze spodenkami że smyka r. 62 i wypadają identycznie
A i kupiłam jeszcze gofrownice. Także pewnie dzisiaj albo jutro ja wyprobuje a miałam ograniczać slodkie

Jak ja wam zazdroszczę tych wyjazdów i widoków. Sama z chęcią gdzieś bym pojechała... Muszę poszukać czegoś chociaż na weekend gdzieś niedaleko, bo na więcej to nawet nie mam co liczyć bo tz nie dostanie urlopu

sweetrose jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-01-26, 09:34   #2537
ladyroses
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez neesanek Pokaż wiadomość
Fotka z dzisiaj
Piękne widoki pozazdrościć

ladyroses jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-01-26, 09:35   #2538
_annika_
Zadomowienie

To u mnie zupełnie na odwrót z ubrankami. Mi sie nie chce do tego w ogóle zabierać, a moja mama ściągnęła ubrania ze strychu i juz je przegląda od miesiąca. Zaraz ma w planie prac i prasować. To ja ja musze hamować, bo moim zdaniem za wcześnie i sie jeszcze zakurzy

Natinatka, moze będzie sławna? Bo juz ma gest wyrobiony do ochrony przed paparazzi U mnie tez tak było, ze chłopak od razu pokazywał jaj a a dziewczynka nóżki mocno skrzyżowane trzymała

Tanzanka... ja mam obrzydzenie do wszelkiego jedzenia, ale powiem ci ze ten Burger mnie troche skusił
_annika_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-01-26, 09:42   #2539
ladyroses
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez natinatka Pokaż wiadomość

Pięknie!

Stary 2018-01-26, 09:44   #2540
agugus90
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez pacia91 Pokaż wiadomość
Dzień dobry wszystkim

Ja korzystając z tego, że dalej jestem na L4 posprzątam dzisiaj mieszkanie, jutro mi się nie będzie chciało bo jedziemy z moimi rodzicami do kina a potem na lody

Co do kupowania ciuszkow to ja jeszcze nic nie kupuje bo po pierwsze nie znam płci a po drugie uważam, że mam na to jeszcze czas. Chociaż może po UP coś kupię, ale nie mam parcia.

Katar dalej nie odpuszcza, jak już wydaje mi się, że jest ok i nie leci mi z nosa to na drugi dzień budzę się z zapchanymi zatokami. Wykańcza mnie już to wszystko...

Pacia, a próbowałaś zestawu do irygacji nosa? Mam wrażenie, że on bardziej mi pomaga niż antybiotyk.
Na zlecenie lekarki próbowałam żuć czosnek. Utrzymałam go aż dwie sekundy w buzi i przegryzlam dwa razy. Kolejne podejście powinno być za godzinę, ale poczekam z tym do popołudnia, bo jestem uprzedzona do tej czynności :-\

Stary 2018-01-26, 09:46   #2541
Feliska
Zakorzenienie

natinatka super, że z malutką wszystko ok, słodka wstydnisia i te kopniaki muszą być super!

pacia może spróbuj kupić nebulizator (i tak będzie potrzebny do dziecka) i włącz sobie inhalacje?
Feliska jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-01-26, 09:56   #2542
marmoladkazjablka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez sweetrose Pokaż wiadomość
Gratulacje udanych wizyt i super wiadomości.
Ja zdążyłam już odwieźć córkę do przedszkola, zjadłam śniadanko i teraz położyłam się pod kocem. Znowu mam jakiegoś lenia

Wczoraj byłam w Lidlu i aż się zdziwilam bo był jeszcze cały kosz ubranek niemowlwcych. Wzięłam spodenkido synka. Nie mogłam się zdecydować jaki wziąć rozmiar bo ten najmniejszy taki mały mi się wydawał a kolejny natomiast wielki. Wzięłam ten mniejszy tj. 50-56 i porownalam w domu ze spodenkami że smyka r. 62 i wypadają identycznie
A i kupiłam jeszcze gofrownice. Także pewnie dzisiaj albo jutro ja wyprobuje a miałam ograniczać slodkie

Jak ja wam zazdroszczę tych wyjazdów i widoków. Sama z chęcią gdzieś bym pojechała... Muszę poszukać czegoś chociaż na weekend gdzieś niedaleko, bo na więcej to nawet nie mam co liczyć bo tz nie dostanie urlopu

Mam tą gofrownicę i jest świetna. Dostałam na Mikołaja. Super piecze,gofry chrupiące,nic się nie syfi, milion przepisów na gofry w książeczce dodanej, i jak nie zjemy wszystkich to odpiekamy je później. Fajnie się grzeją i robią chrupiące.

Mi tak dziś w kark wlazło,że nie mogę głowa kręcić,teraz zeszło bardziej między łopatki....

marmoladkazjablka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-01-26, 09:57   #2543
karolson
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez agugus90 Pokaż wiadomość
Dzień dobry,

Natinatka, tak to się mogła tylko ustawić wstydliwa dziewczynka

A ja byłam na kontroli, jak do poniedziałku się nie poprawi, to lecimy z drugim antybiotykiem. Kiedy ja zacznę znowu żyć?

A jakie masz objawy teraz?
Zdrowka
Ja mam taki żółty katar ze szok

Stary 2018-01-26, 10:12   #2544
ladyroses
Zakorzenienie

Aaby i Goldika trzymam kciuki za dzisiejsze UP

Stary 2018-01-26, 10:20   #2545
Rosalyn
Zakorzenienie

Karolson, pacia i agugus zdrówka dla Was!
Natinatka cieszę się że wszystko w porządku!
Neesanek piękne widoki. Ja też tam chceee!
Co do układania ubranek, ja nie bardzo jeszcze mogę bo czeka nas remont pokoju dla małej. Tz mi obiecał że po egzaminie znów się za to bierze. A ja szukam sprawdzam i wybieram rzeczy ale tych większych jeszcze nie kupuje bo potem będzie się walac po mieszkaniu. A chciałabym coś już zacząć gromadzić.

Rosalyn jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-01-26, 10:27   #2546
agugus90
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez karolson Pokaż wiadomość
A jakie masz objawy teraz?
Zdrowka
Ja mam taki żółty katar ze szok

To jest jeszcze ciągle niedoleczenie, dlatego ten antybiotyk to ostatecznosc jak organizm sobie sam nie poradzi. Ciągle bez smarkania, wydzielina z zatok się uwalnia tylko przy irygacji nosa, a tak kataru nie ma, schodzi gardłem, na nowo suchy kaszel, niby osluchowo jest czysto ale ostatnio też było, że w poniedziałek czysto, a w czwartek już znaleziono, że coś zalega. Dodatkowo nocne poty, bez gorączki. Lekarka daje mi weekend by sprawdzić jak sobie poradzi organizm, a jak nie, to może się uda bez wspomagaczy.

Zazdroszczę kataru, serio

Narobilyscie mi smaka na gofry.

Aaby może już jest po, skoro miała być na 9ta, a mogła i przed. Mam nadzieję, że wrażenia lepsze niż po genetycznym.

Stary 2018-01-26, 10:32   #2547
ladyroses
Zakorzenienie

Tak w ogóle to jak byłam na UP to Nadia była ułożona już jak do porodu. Nóżki ma bardzo wysoko przy moich piersiach. W szoku byłam jak lekarz mi tam jeździł głowicą i powiedział, że tu są stopy. A główkę ma tam gdzie ja mam pępek.

Nie wiem co ja sobie myślałam, może jestem nienormalna, ale nie wiedziałam że dziecko już tak szybko się do porodu ustawia.. Myślałam że może leży jakoś poprzecznie albo coś no nie wiem lekarz też wpisał położenie główkowe. czekam na lincz haha

Stary 2018-01-26, 10:34   #2548
agugus90
Zadomowienie

Lady, tego to też się nie spodziewałam, że już może u którejś z nas być tak ustawione dziecko

Stary 2018-01-26, 10:34   #2549
Rosalyn
Zakorzenienie

Ladyroses dlaczego lincz?

Rosalyn jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-01-26, 10:35   #2550
019cbfde5cc6e455fa19b011903180c9b735c7f6
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez ladyroses Pokaż wiadomość
Tak w ogóle to jak byłam na UP to Nadia była ułożona już jak do porodu. Nóżki ma bardzo wysoko przy moich piersiach. W szoku byłam jak lekarz mi tam jeździł głowicą i powiedział, że tu są stopy. A główkę ma tam gdzie ja mam pępek.

Nie wiem co ja sobie myślałam, może jestem nienormalna, ale nie wiedziałam że dziecko już tak szybko się do porodu ustawia.. Myślałam że może leży jakoś poprzecznie albo coś no nie wiem lekarz też wpisał położenie główkowe. czekam na lincz haha

Ja mam wpisane położenie zmienne.
A to nie jest tak, że dzieciaczki sobie robią w brzuchu różne fikołki i mogą być rożnie położone?
019cbfde5cc6e455fa19b011903180c9b735c7f6 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości