|
|
#2521 | |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Mamusie czerwcowe 2018r. cz. III
Cytat:
U nas to samo, tyle że polski i szwedzki. Padło na Marina, podoba mi się jeszcze Marika. Mój tata się śmieje, że kontynuujemy tradycję. On ma na imię Marek a jego rodzeństwo Mariola, Malgorzata, Magdalena, Marzena, Michał, Marcin, Mariusz Także MMM!
|
|
|
|
|
#2522 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
I zawsze pyta jak się czuję czy mam jakieś pytania. No naprawdę cieszę się, że z tego złego chociaż ona wydaje się spoko. Ojoj, odpocznę jak nic! Jutro idę tylko na 4 godziny, bo se wzięłam celowo połówkę dnia! I straszny dół mnie złapał, bo kupiliśmy te pare ubranek i chciałam się pochwalić mamie i teściowej. To obie zareagowały: a po co tak szybko? Macie jeszcze tyle czasu.... Eh te zabobony czy co? A nam tyle radości sprawia buszowanie po sklepach i przeglądanie ubranek |
|
|
|
|
#2523 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ano jest smaczna, taka delikatna I dla tych co się stresuja idealna bo 0,00 ja ostatnio w Lidlu kupiłam. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
|
#2524 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#2525 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
poloznymi ![]() Musze jutro poszukac jakichs informacji, a wiesz czy szkoly rodzenia sa platne? Chociaż ja chyba juz sobie daruj skoro nie bylam za pierwszym razem. No ale moze bym sie czegoś dowiedziala ![]() Pol dnia w pracy to jest to! ![]() To moja mama tez taka jest negatywna. Czlowiek sie cieszy a ktos cie tak na ziemie sprowadza. Tylko ze ja mam tak z moja mama w każdym temacie... A sa wyprze, to trzeba korzystac! Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
||
|
|
|
#2526 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Oj to męcz swoją położną, o ten plan porodu itp. Chociaż sprawdzałam ostatnio, to w 34tc bodajże będziemy go układać! Eh mnie też sprowadziły na ziemię, a my z moim patrzymy na te czapeczki i się podniecamy jak dzieci jakie słodkie i malutkie |
|
|
|
|
#2527 |
|
Rozeznanie
|
No i w końcu nadgonilam za cały dzień
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz Edytowane przez baniutka Czas edycji: 2018-01-25 o 23:22 |
|
|
|
#2528 |
|
Raczkowanie
|
Hej Dziewczyny
Wybaczcie, że tak późno się odzywam, ale napięty miałam dziś dzień i dopiero spokojnie sobie usiadłam przy laptopie.Po wizycie wszystko w porządku. Infekcja niestety jest, dostałam odpowiednie specyfiki, a już miałam nadzieję że mnie to ominie Poza tym ze mną wszystko dobrze, szyjka ok, ilość wód płodowych prawidłowa. Z Malutką też na szczęście wszystko w porządku Zakryła się pępowiną i nie chciała obrócić tak, żeby było widać dokładnie co ma między nóżkami Waży calutkie 298 g Jedynie wyszło nam, że ciąża jest młodsza o parę dni.Zjedzenie wafelka przed wejściem do gabinetu nie pomogło dziś za wiele, Mała była baaardzo znudzona, leżała i ziewała Dopiero jak pani doktor mocniej docisnęła głowicę USG to się zezłościła i zaczęła kopać Ogólnie dziś odegrała wstydnisię, nie dość że zakryła się pępowiną to jeszcze buźkę zakryła rączkami... chyba się taty tak zawstydziła Tatuś oczywiście oczarowany Poza tym, coraz weselej się robi. Olcia daje dziś o sobie znać, coraz silniejsze kopniaczki mi zadaje ![]() I wiecie co? Uruchomiła mi się jakaś mleczna kraina. W nocy dwa razy się przebierałam bo budziłam się z mokrą na piersi koszulką. Dziś też już musiałam założyć pod piżamę stanik i wypchać go chusteczkami bo jedną bluzkę zamoczyłam Obłęd!Gratuluję pozostałych wizyt i życzę powodzenia na jutrzejszych A to zdjęcie małej wstydnisi: |
|
|
|
#2529 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
|
#2530 |
|
Zadomowienie
|
Natinatka boska Mała
![]() wstydnisia na pewno pokaże co i jak niebawem ![]() Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
|
|
|
#2531 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Lekarz coś mówił na temat tego, że Ola jest kilka dni młodsza według usg? U mnie ta sama sytuacja i trochę mnie to zmartwilo chociaż gin niczym nie kazała się martwić
|
|
|
|
|
#2532 |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry w 19 tygodniu. Dziś mam urlop więc witam się jeszcze z łóżka ❤ po południu lekarz rodzinny a potem jedziemy z tztem do galerii więc pewnie poczynie jakieś zakupy dla Stasieńka
Powodzenia na wizytach Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#2533 |
|
Zadomowienie
|
Dzień dobry,
Natinatka, tak to się mogła tylko ustawić wstydliwa dziewczynka ![]() A ja byłam na kontroli, jak do poniedziałku się nie poprawi, to lecimy z drugim antybiotykiem. Kiedy ja zacznę znowu żyć? ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#2534 |
|
Rozeznanie
|
Hey kochane, co do szykowania i kupowania, ja bym się nie przejmowala innymi. Chce mieć w miarę poszykowane wcześniej, nie chce żeby ktoś za mnie to robil, bo poukładam sobie tak żeby mi było wygodnie.
A pod koniec, to różnie może być, w pierwszej ciąży bardzo mnie bolał kręgosłup proste czynności sprawiały mi trudność. Miłego dnia Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
#2535 |
|
Wtajemniczenie
|
Dzień dobry wszystkim
Ja korzystając z tego, że dalej jestem na L4 posprzątam dzisiaj mieszkanie, jutro mi się nie będzie chciało bo jedziemy z moimi rodzicami do kina a potem na lody ![]() Co do kupowania ciuszkow to ja jeszcze nic nie kupuje bo po pierwsze nie znam płci a po drugie uważam, że mam na to jeszcze czas. Chociaż może po UP coś kupię, ale nie mam parcia. Katar dalej nie odpuszcza, jak już wydaje mi się, że jest ok i nie leci mi z nosa to na drugi dzień budzę się z zapchanymi zatokami. Wykańcza mnie już to wszystko... Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#2536 |
|
Rozeznanie
|
Gratulacje udanych wizyt i super wiadomości.
Ja zdążyłam już odwieźć córkę do przedszkola, zjadłam śniadanko i teraz położyłam się pod kocem. Znowu mam jakiegoś lenia ![]() Wczoraj byłam w Lidlu i aż się zdziwilam bo był jeszcze cały kosz ubranek niemowlwcych. Wzięłam spodenkido synka. Nie mogłam się zdecydować jaki wziąć rozmiar bo ten najmniejszy taki mały mi się wydawał a kolejny natomiast wielki. Wzięłam ten mniejszy tj. 50-56 i porownalam w domu ze spodenkami że smyka r. 62 i wypadają identycznie A i kupiłam jeszcze gofrownice. Także pewnie dzisiaj albo jutro ja wyprobuje a miałam ograniczać slodkie ![]() Jak ja wam zazdroszczę tych wyjazdów i widoków. Sama z chęcią gdzieś bym pojechała... Muszę poszukać czegoś chociaż na weekend gdzieś niedaleko, bo na więcej to nawet nie mam co liczyć bo tz nie dostanie urlopu Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#2537 |
|
Zakorzenienie
|
Piękne widoki pozazdrościć
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#2538 |
|
Zadomowienie
|
To u mnie zupełnie na odwrót z ubrankami. Mi sie nie chce do tego w ogóle zabierać, a moja mama ściągnęła ubrania ze strychu i juz je przegląda od miesiąca. Zaraz ma w planie prac i prasować. To ja ja musze hamować, bo moim zdaniem za wcześnie i sie jeszcze zakurzy
![]() Natinatka, moze będzie sławna? Bo juz ma gest wyrobiony do ochrony przed paparazzi U mnie tez tak było, ze chłopak od razu pokazywał jaj a a dziewczynka nóżki mocno skrzyżowane trzymała ![]() Tanzanka... ja mam obrzydzenie do wszelkiego jedzenia, ale powiem ci ze ten Burger mnie troche skusił
|
|
|
|
#2539 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
#2540 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Na zlecenie lekarki próbowałam żuć czosnek. Utrzymałam go aż dwie sekundy w buzi i przegryzlam dwa razy. Kolejne podejście powinno być za godzinę, ale poczekam z tym do popołudnia, bo jestem uprzedzona do tej czynności :-\ Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#2541 |
|
Zakorzenienie
|
natinatka super, że z malutką wszystko ok, słodka wstydnisia
i te kopniaki ![]() pacia może spróbuj kupić nebulizator (i tak będzie potrzebny do dziecka) i włącz sobie inhalacje? |
|
|
|
#2542 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mi tak dziś w kark wlazło,że nie mogę głowa kręcić,teraz zeszło bardziej między łopatki.... Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#2543 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Zdrowka Ja mam taki żółty katar ze szok ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
|
#2544 |
|
Zakorzenienie
|
Aaby i Goldika trzymam kciuki za dzisiejsze UP
|
|
|
#2545 |
|
Zakorzenienie
|
Karolson, pacia i agugus zdrówka dla Was!
Natinatka cieszę się że wszystko w porządku! Neesanek piękne widoki. Ja też tam chceee! Co do układania ubranek, ja nie bardzo jeszcze mogę bo czeka nas remont pokoju dla małej. Tz mi obiecał że po egzaminie znów się za to bierze. A ja szukam sprawdzam i wybieram rzeczy ale tych większych jeszcze nie kupuje bo potem będzie się walac po mieszkaniu. A chciałabym coś już zacząć gromadzić. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#2546 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Zazdroszczę kataru, serio ![]() Narobilyscie mi smaka na gofry. Aaby może już jest po, skoro miała być na 9ta, a mogła i przed. Mam nadzieję, że wrażenia lepsze niż po genetycznym. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#2547 |
|
Zakorzenienie
|
Tak w ogóle to jak byłam na UP to Nadia była ułożona już jak do porodu. Nóżki ma bardzo wysoko przy moich piersiach. W szoku byłam jak lekarz mi tam jeździł głowicą i powiedział, że tu są stopy. A główkę ma tam gdzie ja mam pępek.
Nie wiem co ja sobie myślałam, może jestem nienormalna, ale nie wiedziałam że dziecko już tak szybko się do porodu ustawia.. Myślałam że może leży jakoś poprzecznie albo coś no nie wiem lekarz też wpisał położenie główkowe. czekam na lincz hahaWysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#2548 |
|
Zadomowienie
|
Lady, tego to też się nie spodziewałam, że już może u którejś z nas być tak ustawione dziecko
|
|
|
#2549 |
|
Zakorzenienie
|
Ladyroses dlaczego lincz?
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#2550 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
A to nie jest tak, że dzieciaczki sobie robią w brzuchu różne fikołki i mogą być rożnie położone? |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 05:18.

Także MMM! 
ja dostalam ulotki na pierwszym calkiem spotkaniu, powiedziala mi co i jak i tyle. Na kolejnym mialam inna polozna i ona juz nic nie wspominała.
moje pierwsze piwo w ciąży 

Zakryła się pępowiną i nie chciała obrócić tak, żeby było widać dokładnie co ma między nóżkami