Mamusie czerwcowe 2018r. cz. III - Strona 87 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2018-01-26, 14:08   #2581
triolka
Zadomowienie

Dot.: Mamusie czerwcowe 2018r. cz. III

Dziewczyny rh -

Dzwoniłam do oddziału ministerstwa zdrowia i poinformowali mnie że dziś zostały podpisane wytyczne dotyczące szczepionki q ramach refundacji. Ma być tam podobno lista placówek w których będzie to świadczenie realizowane. Ma być upublikowane dziś popołudniu lub jutro rano na stronie mz.

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
Stary 2018-01-26, 14:14   #2582
ladyroses
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez tanzanka Pokaż wiadomość
Aaby gratulacje cudowne wieści
Antybiotyk pomoże Wam obu będzie lepiej!
I skąd zakupy?

Annika idź na sushi albo burgera! Masz taka ochotę na chociaż to!

Goldika i Ty się doczekasz

A i tak jak obiecałam chociaż przydałby się kurs zwijania

ps przepraszam, że tak mecze zdjęciami żarcia jak przeginam to dajcie znać proszę
Załącznik 7405261

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
Mniam

---------- Dopisano o 13:14 ---------- Poprzedni post napisano o 13:13 ----------

Cytat:
Napisane przez pacia91 Pokaż wiadomość
Aaby gratuluję

Tanzanka zdjęć jedzenia nigdy za wiele

Wysprzątalam całe mieszkanie, byłam na zakupach, chwila oddechu i biorę się za mielone na obiad

Podziwiam kobieto.

Ja dziś cały dzień w łóżku, nie mam siły na nic. Tz za pół godziny wróci z pracy, na obiad dziś pierogi z paczki

Ale zrobiłam deserek dobry, banany kakao nasiona chia i ciasteczko na górę

ladyroses jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-01-26, 14:28   #2583
marmoladkazjablka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez triolka Pokaż wiadomość
Dziewczyny rh -

Dzwoniłam do oddziału ministerstwa zdrowia i poinformowali mnie że dziś zostały podpisane wytyczne dotyczące szczepionki q ramach refundacji. Ma być tam podobno lista placówek w których będzie to świadczenie realizowane. Ma być upublikowane dziś popołudniu lub jutro rano na stronie mz.

Oo super informacja!!
Miejmy nadzieję, że naprawdę opublikują dzisiaj albo najdalej jutro.

marmoladkazjablka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-01-26, 14:33   #2584
Feliska
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez goldika Pokaż wiadomość
W szkole rodzice co rok robili mi tydzień wolnego w każdej klasie bo byłam zawiedziona, że inne dzieciaki chorują i nie muszą chodzić na lekcje
haha, ja w podstawówce dużo chorowałam, a w szkołach wyżej w ogóle już nie, zawsze miałam 100% frekwencji za cały rok i byłam z siebie taka dumna, o ja głupia szkoda, że człowiek dopiero jak jest dorosły to ma inne spojrzenie

Cytat:
Napisane przez pacia91 Pokaż wiadomość
Aaby gratuluję

Tanzanka zdjęć jedzenia nigdy za wiele

Wysprzątalam całe mieszkanie, byłam na zakupach, chwila oddechu i biorę się za mielone na obiad 😁

aaaj, wyprzedziłaś mnie zostało mi jeszcze odkurzyć i umyć podłogi

na szczęście obiad mam

---------- Dopisano o 14:33 ---------- Poprzedni post napisano o 14:32 ----------

tanzanka sushi domowej roboty ale bym zjadła! szkoda tylko, że ryba taka droga, a ja najbardziej lubię z łososiem i dużo roboty z tym jednak
Feliska jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-01-26, 14:34   #2585
zawiechaczarny
Wtajemniczenie

GG do zawiechaczarny

Cytat:
Napisane przez agugus90 Pokaż wiadomość
Mój odruch wymiotny mówi co innego Ale jeszcze czuję posmak czosnku, więc jeszcze jestem chroniona

Zrobiłam zdjęcie do dowodu, nie podoba mi się. Wolalam tamte z profilu

A no niewyjsciowo się wygląda na tych zdjęciach do dowodu. Ja już mam drugi nowy dowód i tym razem robiłam zdjęcie i lepszego fotografa a i tak jak pasztet wyglądam. W maju robiłam zdjęcie do dyplomu z polprofilu i na nim jakoś wyglądam normalnie.

Aaby, gratuluję zdrowej córeczki.

Tanzanka, zdjęć jedzenia nigdy za wiele
21.06.2018 - nasza córeczka już z nami

2.05.2017 - 5tc[*]
26.04.2019 - 9tc[*]
zawiechaczarny jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-01-26, 14:36   #2586
Natus276
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez aaby Pokaż wiadomość
Hop hop! Jestem! Ja i Zoja - zdrowa jak rybka

Badanie b.szybkie ale dokładne. Wszystko sprawdzone, glowa, serduszko, kregoslup, przeplywy, powloki itp. Wszystko w jak najlepszym porzadku
Mala wychodzi o 6 dni mniejsza od OM ale babka ogolnie powiedziala ze wszystko jest super wiec nie dopytywalam. Z reszta tak do konca dotarlo to do mnie po wyjsciu jak wczytalam sie w wynik.
Dzis wyszlo 348g 3,5 tabliczki czekolady

No i badanie robila ginekolog bardzo polecana w Bdg wiec jestem spokojna.

No i dziewczynka
Super!

Ja jestem po wizycie u rodzinnego, moje ciśnienie jest na ten moment ok, mam zostać przy tej dawce leku jaka mam. Pani doktor powiedziała, że mam jak coś jeszcze spory zapas w dawkowaniu bo biorę po 1 tabletce dwa razy dziennie a są takie które muszą brać po 4 tabletki 3 razy dziennie więc mam nie panikowac i cieszyć się ciążą
Z euforii weszłam do textil marketu (bo to jedyne co jest u nas na wsi&#128514 I kupiłam co nieco dla Stasia. Za wszystko zapłaciłam trochę ponad 60 zł.
20180126_142201.jpg
20180126_142228.jpg
20180126_142245.jpg

6.09.2014 -
Natus276 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-01-26, 14:37   #2587
aaby
Zakorzenienie

Cytat:
Współczuję choroby w życiu nie miałam anginy. Nawet grypy porządnej nie miałam.
O jaaa, gdzies Ty zyla?
Ja za dziecka mialam angine co miesiąc

Cytat:
Napisane przez tanzanka Pokaż wiadomość
Aaby gratulacje cudowne wieści
Antybiotyk pomoże Wam obu będzie lepiej!
I skąd zakupy?

A i tak jak obiecałam chociaż przydałby się kurs zwijania

ps przepraszam, że tak mecze zdjęciami żarcia jak przeginam to dajcie znać proszę
Załącznik 7405261
Tez tak sobie tlumacze
Lekarka powiedziala ze antybiotyk bedzie dla dziecka mniejszym zlem niz infekcja. Zwlaszcza ze od poczatku ciazy jestem niedoleczona, ciagle albo katar albo kaszel albo cos... oby wyleczyl raz a dobrze

A zakupy ze smyka. Do niedzieli jest dodatkowe -20% na przecene 50% Takze bodziak 12zl a pajac 20zl

Podziwiam wszystkich ktorzy sami robia sushi!

Odtąd MY - już nigdy JA.
W duecie siła.

aaby jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-01-26, 14:38   #2588
marmoladkazjablka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Natus276 Pokaż wiadomość
Super!

Ja jestem po wizycie u rodzinnego, moje ciśnienie jest na ten moment ok, mam zostać przy tej dawce leku jaka mam. Pani doktor powiedziała, że mam jak coś jeszcze spory zapas w dawkowaniu bo biorę po 1 tabletce dwa razy dziennie a są takie które muszą brać po 4 tabletki 3 razy dziennie więc mam nie panikowac i cieszyć się ciążą
Z euforii weszłam do textil marketu (bo to jedyne co jest u nas na wsi) I kupiłam co nieco dla Stasia. Za wszystko zapłaciłam trochę ponad 60 zł.
Załącznik 7405301
Załącznik 7405306
Załącznik 7405311

Śliczne!
U mnie też jest ten sklep, w jakiej cenie mają pieluchy?

marmoladkazjablka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-01-26, 14:39   #2589
ladyroses
Zakorzenienie

Cytat:
Super!

Z euforii weszłam do textil marketu (bo to jedyne co jest u nas na wsi) I kupiłam co nieco dla Stasia. Za wszystko zapłaciłam trochę ponad 60 zł.
Załącznik 7405301
Załącznik 7405306
Załącznik 7405311

Ale super
Nie wiedzialam że tam są też ciuszki dla dzieci! Dla dziewczynek też były? 100% bawełna?

Stary 2018-01-26, 14:40   #2590
aaby
Zakorzenienie

Cytat:
Super!

Załącznik 7405301
Załącznik 7405306
Załącznik 7405311

Moja okazja przy Twojej to nic!

Odtąd MY - już nigdy JA.
W duecie siła.

aaby jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-01-26, 14:46   #2591
Natus276
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ladyroses Pokaż wiadomość
Ale super
Nie wiedzialam że tam są też ciuszki dla dzieci! Dla dziewczynek też były? 100% bawełna?

Tak 100% bawełna, też teraz mają wyprzedaż i dla dziewczynek nawet więcej było
Cytat:
Napisane przez marmoladkazjablka Pokaż wiadomość
Śliczne!
U mnie też jest ten sklep, w jakiej cenie mają pieluchy?

Te kupiłam za 4,99 zl

6.09.2014 -
Natus276 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-01-26, 14:47   #2592
agugus90
Zadomowienie

Aaby, jakiego ślicznego jednorozca będzie miała Zojka Dzięki za cynk o Smyku, mam nadzieję, że ostal się kombinezon na 80 cm, bo TZ sam nie chciał jechać

Natus, jakie te zwierzątka są słodkie, zwłaszcza małpka

agugus90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-01-26, 14:48   #2593
ladyroses
Zakorzenienie

Cytat:
Tak 100% bawełna, też teraz mają wyprzedaż i dla dziewczynek nawet więcej było

Te kupiłam za 4,99 zl

Dzięki za info

Stary 2018-01-26, 14:56   #2594
Feliska
Zakorzenienie

Natus ojej, jakie super zakupy, śliczne ciuszki u nas w wielkim mieście chyba nie ma tego sklepu...

kurczę, ten smyk mnie kusi, ale ileż można jeździć po sklepach i kupować ubranek dla dzieci ale aż taka przecena
Stary 2018-01-26, 15:02   #2595
freddy296
Wtajemniczenie

Pacia Ja miałam zawalony zatoki szczekowe i mnie inhalacje i czosnek uratowały. inhalacje 3 razy dziennie. nie mam inhalator jeszcze wiec robilam pod ręcznikiem nad miska. woda z solą i wdychalam. po 3 dniach ból minął a przy szczękowych byl nie do wytrzymania. także polecam inhalacje ☺

Stary 2018-01-26, 15:25   #2596
frik frik
Zadomowienie

Cytat:
Dziewczyny wiem że czosnek przyjemny w smaku nie jest, ale działa cuda. Ja jeszcze w ciąży nie bylam chora ani razu. Ani przeziebiona nawet.

Ale czosnku nie unikam, wręcz przeciwnie. Jem go na surowo na kanapkach. Noo smak rewelacyjny nie jest, ale jak widać efekty są. Nawet kataru nie mialam ani kaszlu.

Czosnek to naturalny antybiotyk, ja polecam!

Ja uwielbiam czosnek!!! Najbardziej swiezy, ale jak go jesc, jak ciagle widze sie z ludzmi
Smaka mi zrobilas a jutro wychodze do znajomych i tak słabo... 😉
Cytat:
Napisane przez aaby Pokaż wiadomość
Hop hop! Jestem! Ja i Zoja - zdrowa jak rybka

Badanie b.szybkie ale dokładne. Wszystko sprawdzone, glowa, serduszko, kregoslup, przeplywy, powloki itp. Wszystko w jak najlepszym porzadku
Mala wychodzi o 6 dni mniejsza od OM ale babka ogolnie powiedziala ze wszystko jest super wiec nie dopytywalam. Z reszta tak do konca dotarlo to do mnie po wyjsciu jak wczytalam sie w wynik.
Dzis wyszlo 348g 3,5 tabliczki czekolady

No i badanie robila ginekolog bardzo polecana w Bdg wiec jestem spokojna.

No i dziewczynka
Gratki!
Super łowy zakupowe! 😊

frik frik jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-01-26, 15:40   #2597
_annika_
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez marmoladkazjablka Pokaż wiadomość
Oo super informacja!!
Miejmy nadzieję, że naprawdę opublikują dzisiaj albo najdalej jutro.

Ja to bym bardziej trzymała kciuki za to, żeby MZ poinformowało te placówki, ze maja podawac ten zastrzyk i na jakiej zasadzie

Bo w ogole by mnie to nie zdziwilo, jakby opublikowali liste i nikt z danej placówki nadal nie wiedział co robić

Cytat:
W szkole rodzice co rok robili mi tydzień wolnego w każdej klasie bo byłam zawiedziona, że inne dzieciaki chorują i nie muszą chodzić na lekcje
Piona! U mnie to samo. 0 chorob w szkole. Ale za to zawsze jezdzilismy na 2 tygodniowe wakacje w czerwcu albo we wrzesniu, bo rodzice nie lubili szczytu sezonu

Tanzanka, wrzuaj jak najwiecej zdjec dobrego zarelka, bo moze mnie w koncu cos skusi.. Ostatnio mam odrzut doslownie od wszystkiego... a niby przy blizniakach powinnam jesc 3000 cal dziennie

Chociaz akurat za domowym sushi to nie przepadam... Pare razy probowalam, ale bylam bardzo rozczarowana efektami. Mimo ze kocham gotowac to jakos sushi mi nie wychodzi najlepsze
_annika_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-01-26, 15:48   #2598
Feliska
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez _annika_ Pokaż wiadomość
Ja to bym bardziej trzymała kciuki za to, żeby MZ poinformowało te placówki, ze maja podawac ten zastrzyk i na jakiej zasadzie

Bo w ogole by mnie to nie zdziwilo, jakby opublikowali liste i nikt z danej placówki nadal nie wiedział co robić

Piona! U mnie to samo. 0 chorob w szkole. Ale za to zawsze jezdzilismy na 2 tygodniowe wakacje w czerwcu albo we wrzesniu, bo rodzice nie lubili szczytu sezonu

Tanzanka, wrzuaj jak najwiecej zdjec dobrego zarelka, bo moze mnie w koncu cos skusi.. Ostatnio mam odrzut doslownie od wszystkiego... a niby przy blizniakach powinnam jesc 3000 cal dziennie

Chociaz akurat za domowym sushi to nie przepadam... Pare razy probowalam, ale bylam bardzo rozczarowana efektami. Mimo ze kocham gotowac to jakos sushi mi nie wychodzi najlepsze
ja się zajadam od 2 dni fasolką po bretońsku, ale nie wiem czy to akurat w smak, jak się nie ma na nic ochoty

a z czym robiłaś to domowe sushi? bo może też dużo zależy od tego?
Stary 2018-01-26, 15:52   #2599
_annika_
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Feliska Pokaż wiadomość
ja się zajadam od 2 dni fasolką po bretońsku, ale nie wiem czy to akurat w smak, jak się nie ma na nic ochoty

a z czym robiłaś to domowe sushi? bo może też dużo zależy od tego?
Rożne robiłam, ryby to głównie tuńczyk i łosoś bo to najłatwiej dostać, a dodatki: avokado, ogórek, serek Filadelfia,.

Ja jestem sushi-freakiem i najchętniej to w ogóle wyciągam sama surowa rybę w postaci sashimi. Najbardziej lubie seriole i marlina, ale nie widziałam w Krakowie nigdzie sklepu gdzie by takie ryby można dostać.
Stary 2018-01-26, 15:57   #2600
019cbfde5cc6e455fa19b011903180c9b735c7f6
Konto usunięte

Zapisałam się jednak na te warsztaty bezpieczny maluch. a co mi szkodzi pójśc.

Wysprzątałam całe mieszkanie i w końcu jak u ludzi. Bo jak mąż jest w domu to mówi, że sam posprząta i robi to pobieżnie, jak to facet, aż mnie krew zalewa. Ale przecież nie będę mu marudzić skoro widzę jak się stara. To wolę sama lekko poprawić

A w nagrodę będę pić grzańca bezalkoholowego za zdrowie naszych maluchów.
019cbfde5cc6e455fa19b011903180c9b735c7f6 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-01-26, 15:59   #2601
Feliska
Zakorzenienie

Cytat:
Rożne robiłam, ryby to głównie tuńczyk i łosoś bo to najłatwiej dostać, a dodatki: avokado, ogórek, serek Filadelfia,.

Ja jestem sushi-freakiem i najchętniej to w ogóle wyciągam sama surowa rybę w postaci sashimi. Najbardziej lubie seriole i marlina, ale nie widziałam w Krakowie nigdzie sklepu gdzie by takie ryby można dostać.
Marlina gdzieś ostatnio widziałam mi się wydaje, ale za chiny ludowe nie przypomnę sobie gdzie... może jakoś tematycznie w lidlu?

Ja jeszcze dodaję często paprykę, żółtą rzodkiew marynowaną, mango, kaki, szczypiorek, krewetki, to wiadomo
można na prawdę fajne smaki zrobić.
I tempurę też można spokojnie dostać w sklepach

---------- Dopisano o 15:59 ---------- Poprzedni post napisano o 15:58 ----------

[1=019cbfde5cc6e455fa19b01 1903180c9b735c7f6;8086107 1]Zapisałam się jednak na te warsztaty bezpieczny maluch. a co mi szkodzi pójśc.

Wysprzątałam całe mieszkanie i w końcu jak u ludzi. Bo jak mąż jest w domu to mówi, że sam posprząta i robi to pobieżnie, jak to facet, aż mnie krew zalewa. Ale przecież nie będę mu marudzić skoro widzę jak się stara. To wolę sama lekko poprawić

A w nagrodę będę pić grzańca bezalkoholowego za zdrowie naszych maluchów.[/QUOTE]

Akurat mój mąż nie jest typowym facetem i nieźle sprząta

A do nas dziś wpadają znajomi, pokupowałam wszystko dla nich, a dla siebie zapomniałam kupić piwa bezalkoholowego
Stary 2018-01-26, 16:03   #2602
ladyroses
Zakorzenienie

[1=019cbfde5cc6e455fa19b01 1903180c9b735c7f6;8086107 1]Zapisałam się jednak na te warsztaty bezpieczny maluch. a co mi szkodzi pójśc.

A w nagrodę będę pić grzańca bezalkoholowego za zdrowie naszych maluchów.[/QUOTE]Gdzie można dostać grzanca bezalkoholowego?

Stary 2018-01-26, 16:05   #2603
Konto usunięte

Cytat:
Gdzie można dostać grzanca bezalkoholowego?

Ja akurat dostałam w akcji testerskiej z FB. Ale widziałam je w Carrefour tych największych. Chyba 15zł kosztuje.
Stary 2018-01-26, 16:06   #2604
ladyroses
Zakorzenienie

[1=019cbfde5cc6e455fa19b01 1903180c9b735c7f6;8086127 6]Ja akurat dostałam w akcji testerskiej z FB. Ale widziałam je w Carrefour tych największych. Chyba 15zł kosztuje.[/QUOTE]Wychodzi na to że muszę koniecznie jechać do Carrefour

Stary 2018-01-26, 16:16   #2605
_annika_
Zadomowienie

Feliska to nawet nie kwestia dodatków. Nawet sam ryż mi nie wyszedł
Nie mówiąc juz o tym jak to było żenująco pozwijane :P
Stary 2018-01-26, 16:19   #2606
weIka
Rozeznanie

Cytat:

Annika a jakie susharnie w Krakowie polecasz?
My jesteśmy wierni póki co Youmiko Sushi, ale nie próbowaliśmy specjalnie w wielu miejscach.

Co do tematu sprzątania, to mój mąż też jest całiem niezłym sprzątaczem. Może niekoneicznie ma się to do kuchni, ale łazienka jest jego obowiązkiem, a co doreszty to się dzielimy. Nie mam na co narzekać specjalnie
Mamy problem jedynie z takim mikro-sprzątaniem na codzień i czasem rzeczy nam długo leżą i czekają na przenisienie na właściwe miejsce. Trzeba by nad tym popracować
weIka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-01-26, 16:27   #2607
_annika_
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez weIka Pokaż wiadomość
Annika a jakie susharnie w Krakowie polecasz?
My jesteśmy wierni póki co Youmiko Sushi, ale nie próbowaliśmy specjalnie w wielu miejscach.

Co do tematu sprzątania, to mój mąż też jest całiem niezłym sprzątaczem. Może niekoneicznie ma się to do kuchni, ale łazienka jest jego obowiązkiem, a co doreszty to się dzielimy. Nie mam na co narzekać specjalnie
Mamy problem jedynie z takim mikro-sprzątaniem na codzień i czasem rzeczy nam długo leżą i czekają na przenisienie na właściwe miejsce. Trzeba by nad tym popracować

Ja to samo, od wielu lat jestem wierna jednej restauracji sushi Ile razy próbowałam cos nowego to byłam mega rozczarowana, Wiec od paru lat juz nawet nie próbuje. My chodzimy do Nago Sushi na Gertrudy.
Stary 2018-01-26, 16:42   #2608
ladyroses
Zakorzenienie

Przepraszam że o tym piszę, może tak nie powinnam no ale trudno. Właśnie wyczytalam, że Madeira która miała być tutaj mamą czerwcowa a została mamą aniołka jest w ciąży i będzie mamą wrześniową myślę że to dobra informacja

Stary 2018-01-26, 16:49   #2609
goldika
Zakorzenienie

Cytat:
Przepraszam że o tym piszę, może tak nie powinnam no ale trudno. Właśnie wyczytalam, że Madeira która miała być tutaj mamą czerwcowa a została mamą aniołka jest w ciąży i będzie mamą wrześniową myślę że to dobra informacja

Cudowna informacja!
goldika jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-01-26, 16:53   #2610
Konto usunięte

Super wieści
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości