|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1771 | ||
|
Zadomowienie
|
Dot.: Mamusie lipcowe 2018 cz.2 -Tydzień za tygodniem leci, a nam rosną w brzuszkach
Cytat:
![]() Nie, nie miała nic. Tylko nie odzywa się od paru dni, a pisała dość regularnie wcześniej. Cytat:
Dla przykładu mój ojciec chciał dla mnie bardzo dobrze w życiu - chciał mi wybrać szkołę średnią, potem studia, potem męża i kiedy mam brać ślub..... Od lat nie mam z nim kontaktu... (Choć oczywiście cała historia jest znacznie bardziej skomplikowana.)
|
|
#1772 | ||
|
Raczkowanie
|
Dot.: Mamusie lipcowe 2018 cz.2 -Tydzień za tygodniem leci, a nam rosną w brzuszkach
Cytat:
Może mam takie podejście bo za dużo się naodlądałam rodzin gdzie dziecko dyktuje co kto ma robić. Co oglądać w tv, kiedy rodzice mogą isć spać, czy ktoś rodzinę może odwiedzić i kiedy ta osoba ma wyjść. I cały czas tutaj nie mówie o maluszkach tylko tych dużych dzieciach/nastolatkach. Tylko ten problem nie wziął się z dnia na dzień tylko następował latami. I tutaj nie chcę tego błędu popełnić tylko nie wiem co robić, żeby było dobrze. Cytat:
Mi się podoba podejście mojej znajomej. Rozmawia z dziećmi i się ich pyta co planują i podrzuca swoje pomysły. Mówi o wadach i zaletach każdej i daje wybór. |
||
|
|
|
#1773 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Ana - co znaczy dziecko HNB? |
|
|
|
|
#1774 |
|
Zakorzenienie
|
Wyjątkowo wymagające niemowle, czyli dziecko z tych które wymagają dużo poświęconego czasu, dużo cierpliwości, bliskości 100% zaangażowania i uwagi
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz Edytowane przez xXBlankaXx Czas edycji: 2018-01-26 o 17:05 |
|
|
|
#1775 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 17:10 ---------- Poprzedni post napisano o 16:43 ---------- Dobra Laski, idę spać. Trzymajcie się! Miłego weekendu! |
|
|
|
|
#1776 |
|
Zakorzenienie
|
Odowska już spać??
|
|
|
|
#1777 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
zUa pięknie napisałaś o tworzeniu domu i rodziny😘👍😘 Blanka - twarda babo 😉 jak Ci nerwy przejdą to pisz bo naprawdę masz sporą wiedzę i fajnie ją przekazujesz. A tak w ogóle Dziewczyny, dajcie trochę na luz 😀 qrcze to jest internetowe forum kobiet w ciąży - nam tu wszystkim szaleją hormony i kłótnie nie są nam potrzebne 🙀 Za to konstruktywna wymiana zdań i doświadczeń zawsze na propsie 👍 Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#1778 |
|
Zadomowienie
|
Oczywiście, bynajmniej bym nie oczekiwała takiego braku uwagi - to jest równie złe w moim odczuciu. Jak niemal we wszystkim - złoty środek najlepszy.
|
#1779 |
|
Rozeznanie
|
Byłam odebrać wyniki testu PAPPA, wszystkie trisomie skorygowane 1:20 000
![]() ![]() ![]() I od razu zapisałam się na UP na 15 marca. Wysłane z mojego SLA-L22 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
#1780 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#1781 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#1782 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Tak jak Blanka, pisze - tak dobrych wyników jeszcze tu nie było, gratuluję! Ja to kolejną wizytę na NFZ mam w 17t6d, ani to połówkowe ani niewiadomo co.. Pewnie znów będę musiała pójść prywatnie na połówkowe.
|
|
#1783 | |
|
Wtajemniczenie
|
Pół dnia mnie nie było, a tu tyle nadrabiania i jakie emocje! Widzę rację po dwóch stronach, ale każda z nas wie co jest najlepsze dla jej dziecka Ledwo co logi czuję od rana latałam po ikei już wiem jakie mebelki kupię, mimo że nie mamy osobnego pokoju dla maluszka, będzie mieszkał z nami w sypialni ![]() ---------- Dopisano o 18:44 ---------- Poprzedni post napisano o 18:43 ---------- Cytat:
U mnie po Pappie wyniki na ZD mam 1:3000 przy nt 1.8
|
|
|
|
|
#1784 |
|
Rozeznanie
|
Tak bardzo się cieszę, że muszę nalać sobie winka bezalkoholowego, któraś to ze mną obleje?
![]() ![]() Wysłane z mojego SLA-L22 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
#1785 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Kupiłam dzisiaj szampon 300 ml za 53 zł od firmy, która produkuje go tylko na Lanzarote. Szperałam, chciałam znaleźć jakąś perełkę, mam nadzieję, że to będzie to. Tak czy siak zużyję go do końca. Nie lubię takich drogich zakupów, sytuację ratuje tylko fakt, że tego szamponu będę używać naprzemiennie z innym i w efekcie starczy mi na kilka miesięcy. Swoją drogą, kupiłam tak na szybko (właśnie drugi szampon do stosowania zamiennie) w Naturze szampon od Dove (Pure Care Dry Oil Shampoo) i jest w promocji z 24 na 14 zł. Sprawdziłam opinie w necie, zerknęłam tylko na ocenę, miał całkiem całkiem i od razu kupiłam. Teraz czytam po trochu i widzę, że potrafi obciążać włosy, czyli to coś dla suchych. Mam nadzieję, że nie będzie tragedii na moich, które raczej do suchych nie należą.
♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥ Edytowane przez norka93 Czas edycji: 2018-01-26 o 18:57 |
|
|
|
|
#1786 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Wysłane z mojego SLA-L22 przy użyciu Tapatalka Orientujesz się do kiedy ta promocja w Naturze? Edytowane przez Sandam13 Czas edycji: 2018-01-26 o 18:56 |
|
|
|
|
#1787 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ja tylko weszłam i wyszłam w międzyczasie irytując się, że nie wiem co dobrego kupić.
|
|
#1788 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
||
|
|
|
#1789 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
wypinałam i ja i mąż wydaje mi się ze wszystko fajnie leciutko chodzi
|
|
#1790 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ja i uroki? Never! Najprostszy, drogeryjny szampon dla włosów przesuszonych i wymagających nawilżenia. A propos, ten szampon z Lanzarote jest z serii Vinoterapia, żem trafiła! Skoki oglądam. ![]() - taki ze mnie nieogar, że nawet nie zauważyłam, że się skończyły. To były chyba kwalifikacje? Z taką uwagą oglądam, że nawet nie wiem.....
♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥ Edytowane przez norka93 Czas edycji: 2018-01-26 o 19:08 |
|
|
|
|
#1791 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Co tu tak ucichło, dziewczyny? Proszę mi zaraz wracać! Leżę sobie w kąpieli, myślałam, że coś poczytam, a tu parę postów raptem.Chyba aż muszę Wam napisać co było u gina wczoraj Jakoś nie miałam czasu i weny na razie.
|
|
#1792 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Uwazam tak samo jak Ty! To jest kogos osobista sprawa czy kp wcale czy pół roku czy 2 lata.... mnie dużo ludzi krytykuje że wymyślam ze chce karmić max. pół roku bo po pół roku wracam do pracy..... Kiedyś był macierzynski pół roczny i ludzie oddawali dzieci do żłobka a teraz wielki szok że nie idziesz na roczny macierzyński.... masakra.... Myśle że każda z nas ma jakąś wizje na wychowanie dziecka i postępowanie i nie powinnyśmy się nawzajem obrażać! Ja też nie chce zeby dziecko spało z nami w łózku ale będzie miało łóżeczko zaraz koło nas.... ale jak bedzie naprawdę ? tego nie wie nikt.... życie pokaże
|
|
#1793 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Zazdroszczę Ci wanny i kąpieli, u mnie tylko prysznic. Całe życie miałam wanne w łazience, a tu tako.. Brakuje mi tego, wiecznie mi zimno pod nim.
|
|
#1794 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
jejku, ale chciałabym się napić winka
|
|
|
|
|
#1795 |
|
Zakorzenienie
|
|
#1796 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny, pytanie dnia!!!
Umówiłam się dziś na połówkowe, to będzie 18t1d. To nie jest za wcześnie? Jakie są teraz widełki? Bo jak dzwoniłam ostatnio to zrozumiałam, że się zmieniły na 20-23tc... Dziś na wizycie lekarz zalecił mi wykonanie połówkowego 18-19 tc ze względu na to, że pierwsze prenatalne wykonałam jedynie u niego bez przepływów. Większy nacisk kładł jednak na 19 tydzień, ale akurat wtedy nie ma tej pani doktor co wykonuje prenatalne... i jestem w kropce. Maluch ostatnio był 3 dni starszy, ale to jedna wielka zmienna :/.
|
#1797 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1798 |
|
Zakorzenienie
|
19 skończony?
|
#1799 | |
|
Wtajemniczenie
|
Ufff!!! Nie było mnie kilka dni i musiałam nadrobić 25 stron postów
Za mną dni wyjęte z życiorysu. Mąż miał operację przepukliny, na ten czas przyjechała do mnie teściowa, żeby trochę pomóc mi no i Mężowi zaraz po wyjściu ze szpitala - wiadomo, ja w ciąży nie mogę dźwigać, a nie byłyśmy pewne jak On będzie w stanie się przemieszczać itd. Niestety mogłam przewidzieć, że moja teściowa panikara wprowadzi więcej zamieszania niż przyda się do pomocy. Wiedziałyśmy, że po operacji Tż będzie ok 24 h na sali pooperacyjnej gdzie nie może wstawać i nie ma telefonu. Niestety ona ubzdurała sobie, że wie lepiej i że na pewno już tego samego dnia go wypiszą. W efekcie wieczorem zaczęła się panika - wydzwanianie kilkanaście razy do szpitala z pytaniami czy wszystko jest w porządku (w końcu chyba pielęgniarki przestały odbierać od niej telefony). Później telefony do rodziny - cioci okulistki 250 km od nas i kuzynki endokrynolog 400 km - bo wiecie w końcu wszyscy lekarze się znają i może uda się zainterweniować, bo tam w szpitalu pewnie coś jest nie tak, tylko nikt nie chce jej powiedzieć. Wszyscy próbowali ją uspokajać, ale nie docierało. To co ja się przy okazji nadenerwowałam to moje Na szczęście Mąż wyszedł ze szpitala w środę i teściowa odjechała... Ufff. Uwierzcie, że w porównaniu z tymi ostatnimi dniami opieka nad Mężem - przemywanie rany, zmiana opatrunków i robienie zastrzyków przeciwzakrzepowych to istna przyjemność ![]() ---------- Dopisano o 19:36 ---------- Poprzedni post napisano o 19:34 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 19:44 ---------- Poprzedni post napisano o 19:36 ---------- Aha i jeszcze pytanie do dziewczyn, które są na zwolnieniu. Zawsze wydawało mi się, że będąc na zwolnieniu ciążowym (takim z kodem B) otrzymuje się 100% wynagrodzenia, a tutaj po 12 dniach na zwolnieniu w grudniu dostałam dużo niższą wypłatę. Dzwoniłam do księgowości u mnie w biurze i pani próbowała mi wytłumaczyć, że tak właśnie jest, ale szczerze mówiąc mało zrozumiałam. Czy Wy dostajecie takie samo wynagrodzenie jak wtedy kiedy chodziłyście normalnie do pracy? |
|
|
|
|
#1800 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:34.

. Do tego mocne otulanie, momentami nawet woombie, kołysanie. Moja córka byla totalnie HNB, nieodkładalna, najlepiej spanie z piersią, choć i to w większości na placz nie pomagało, ani kołysanie
Zostaliśmy potraktowani z grubej rury przez rodzicielstwo
. Z tymże miała też swoją historię, która na to wszystko się nakładała, ale to osobny temat, może na kiedyś... 

Tak jak Blanka, pisze - tak dobrych wyników jeszcze tu nie było, gratuluję!
od rana latałam po ikei
przy nt 1.8

Ja tylko weszłam i wyszłam w międzyczasie irytując się, że nie wiem co dobrego kupić.

Leżę sobie w kąpieli, myślałam, że coś poczytam, a tu parę postów raptem.