|
|||||||
| Notka |
|
| Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1291 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Grażyna i Janusz choinki szukają i na kolejki w sklepach już narzekają - cz. 7
Cytat:
Tylko zapakowane próżniowo opakowania. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#1292 |
|
Konto usunięte
|
Dot.: Grażyna i Janusz choinki szukają i na kolejki w sklepach już narzekają - cz. 7
Bitwa o Nutelle
https://m.youtube.com/watch?v=cM8eZUkxvBM
|
|
|
|
#1293 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
U mnie jest biuro 3-osobowe. Pani nr 1 we wtorek się rozchorowała i poszła na 1,5 tyg L4, oki. Została Pani nr 2 i szef. Szef ma wyjazdy w ciągu dnia, mniej więcej na 3-4 godziny. Jeszcze przed L4 Pani nr 1 zaplanował dłuższy, poważniejszy wyjazd w czwartek i piątek, kontrahenci dogadani, wszystko zapięte na ostatni guzik - bardzo ważne wyjazdy. No niestety w środę Panią nr 2 też coś wzięło. I uratowała dla szefa tyłek i przyszła w czwartek i piątek na kilka godzin, żeby ktokolwiek był w biurze, inaczej nie wyszłaby ani jedna wysyłka, nie miał by kto odbierać telefonów od klientów - już sobie wyobrażam wzburzenie... Od poniedziałku szef odwołał wszystkie wyjazdy i zostanie w biurze sam, a dwie Panie spokojnie się leczą, ale wg mnie Pani nr 2 przez te dwa dni mogła się czuć dumna, że jest niezastąpiona i pomogła... Oczywiście nikt jej nie zmusił, nie miała też ospy, anginy ani niczego przez co by miała gwiazdy przed oczami, ale no zdrowa też nie była.
|
|
#1294 |
|
Konto usunięte
|
[1=0235a76bf37a0c9e786a33d 682e03cfb1aa33c8b_653ef22 455ebf;80862606]Bitwa o Nutelle
https://m.youtube.com/watch?v=cM8eZUkxvBM[/QUOTE]Matko, jak ludzie sie zezwierzecaja dla takiego zlepku oleju palmowego... przykre. |
|
|
|
#1295 |
|
Konto usunięte
|
[1=62f33e9ec77d3cf0943e95d a9955941e4a625c6c;8086450 1]Matko, jak ludzie sie zezwierzecaja dla takiego zlepku oleju palmowego... przykre.[/QUOTE]
ja nigdy nie zrozumiem, jak można się tak rzucać na takie "okazje". jak widać, trend "wojen o..." jest międzynarodowy, nasza "bitwa o karpia" przechodzi do historii
|
|
|
|
#1296 |
|
Wtajemniczenie
|
Nie wyświetla się, to film?
|
|
|
|
#1297 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
#1298 |
|
Zakorzeniona
|
Mnie ogólnie zadziwia, jak bardzo ludzie w pogoni za oszczędnością pieniędzy nie cenią przy okazji swojego czasu. Dla mnie zakupy na wyprzedaży wchodzą w grę tylko online i tylko z kurierem/paczkomatem, żebym nie musiała jechać do żadnego sklepu i przebijać się przez te tłumy. Wyczekiwanie w kolejkach i wyścigi autentycznie mnie zaskakują. Co innego, gdyby chodziło o żywność - ktoś jest biedny, Biedronka robi promocję na chleb, makarony, mięso, ktoś się ustawia w kolejce. Ale ubrania? Telewizory? Nutella? Jak stoje w kolejce w Biedronce z rzeczami spożywczymi to coś mi się dzieje, nie dałabym więc rady spędzić godziny w H&M w kolejce do przymierzalni, a potem do kasy.
|
|
|
|
#1299 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Jak mi sie np. konczy kawa to przegladam gazetki, kawa zawsze jest gdzies w promocji. Edytowane przez 62f33e9ec77d3cf0943e95da9955941e4a625c6c Czas edycji: 2018-01-26 o 23:41 |
|
|
|
|
#1300 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dziwi mnie to bardzo. Dla mnie czas > pieniądz, a już czas wolny jest bezcenny. Co roku w tzw. Czarny Piątek zaliczam duże zdziwko obserwując, jak tubylcy w dzień wolny (!!!) wstają o 4-5 rano żeby stanąć w kolejce o tańszy telewizor czy zmywarkę. Nic nie jest mi tak potrzebne, żeby zmotywowało mnie do poświęcenia wolnego poranka.Z wyprzedaży korzystam też tylko przez internet. Nie mam nerwów do użerania się z tłumem w sklepie, zgiełkiem, kolejką przy kasie, ech.
|
|
#1301 | |
|
Zakorzeniona
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1302 | |
|
wańka wstańka
|
Cytat:
Sama preferuję zakupy online, ale są dwa sklepy z ubraniami, które odwiedzam podczas wyprzedaży. I nawet biorąc pod uwagę czas dojazdu, stanie w kolejce i same zakupy zwyczajnie się to opłaca. Jest to opłacalne dlatego, że sklep ma wyprzedaż -50% lub więcej i kupuję dla dzieci, które rosną i potrzebują wymiany garderoby.
|
|
|
#1303 |
|
Konto usunięte
|
Ja uważam, że to wszystko zależy od tego jaką człowiek ma pracę i czy w ogóle ją ma.
Bo co innego bezrobotny/student/matka na macierzyńskim/starsza osoba/osoba zarabiająca najniższą krajową a co innego np. informatyk, który za 15 minut pracy może wyciągnąć 100-200zł za zlecenie. Każdego czas jest wart tyle ile może w nim zarobić. Jednemu będzie się bardziej opłacało postać pół godziny w kolejce i zaoszczędzić 20zł a innemu nie będzie się opłacało bo on w pół godziny złapie zlecenie na 200zł. |
|
|
|
#1304 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Ale jeśli "czarny piątek" to po prostu -20%, jak w Polsce, to ani mi się śni. Wysłane z mojego ALE-L21 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#1305 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Wysłane z mojego Redmi Note 4 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#1306 |
|
BAN stały
|
[1=b3e038722b79d57d9174818 9c48a0d4b42934a7c_612ac00 51d267;80881711]Ja uważam, że to wszystko zależy od tego jaką człowiek ma pracę i czy w ogóle ją ma.
Bo co innego bezrobotny/student/matka na macierzyńskim/starsza osoba/osoba zarabiająca najniższą krajową a co innego np. informatyk, który za 15 minut pracy może wyciągnąć 100-200zł za zlecenie. Każdego czas jest wart tyle ile może w nim zarobić. Jednemu będzie się bardziej opłacało postać pół godziny w kolejce i zaoszczędzić 20zł a innemu nie będzie się opłacało bo on w pół godziny złapie zlecenie na 200zł.[/QUOTE] tak samo uważam. też nie do końca rozumiem stania w kolejkach, gdy na dane dobro kogoś stać. rzucanie się na karpia z promocji, gdy miesięcznie zarabia się ładnych kilka tysięcy jest dość dziwne. ale z drugiej strony w takich kolejkach i walkach, dużo jest np starszych ludzi, których emerytura czy renta zapewne nie jest kwotą powalającą. smutne to, ale i zrozumiałe, że w takich wypadkach te kilka złotych robi różnicę. w czarny piątek tak samo (ale ten prawdziwy, nie polski). dla części osób stanie w takiej kolejce to jedyna szansa na kupno np zmywarki. i w takim wypadku sama stałabym, gdybym mogła za ułamek ceny kupić przydatny sprzęt, na który nie mogłabym sobie pozwolić w pełnej cenie. |
|
|
|
#1307 |
|
hakuna matata
|
Treść usunięta
|
|
|
|
#1308 |
|
Gazela inteligencji
|
U nas są całonocne kolejki na zapisy na praktyki
Tyle rzeczy można by było załatwić przez internet... dobrze, że do lekarza można się zapisać przez znanylekarz, a nie próbować się dodzwonić na recepcje godzinami, bo nikt nie odbiera. W ogóle jakiekolwiek rezerwacje robię przez internet, jeśli się nie da, to odpuszczam, bo uważam, że w tych czasach wszędzie powinna być taka możliwość. Tez wszystkie składanie wniosków, okropieństwo. Mój chłopak składał wniosek o kartę pobytu, składał coś w KRS (nie wiem, nie znam sie), rejestrował samochód w ostatnim czasie i za każdym razem byłam z nim. Kolejki koszmarne. Niektóre rzeczy musieliśmy załatwiać poprzez kilkukrotne wizyty. Jakby nie dało sie niektórych rzeczy złożyć internetowo i zjawić się tylko raz na podpis, potwierdzenie, czy co tam sobie wymyślą... A tak to są kilkugodzinne kolejki i tony papierzysk, które zalegają gdzieś w archiwach.
|
#1309 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1310 |
|
Gazela inteligencji
|
[1=b3e038722b79d57d9174818 9c48a0d4b42934a7c_612ac00 51d267;80884491]Da się - epuap[/QUOTE]
O, dzięki wielkie, nie miałam o tym pojęcia Mnie to wiele ułatwi, nie wiem, czy wszystko ułatwi mojemu partnerowi, który nie jest Polakiem, nie jest tez z UE, ale penie niektóre rzeczy będzie mógł zrobić
|
#1311 |
|
Przyczajenie
|
U mnie na uczelni w tym roku kolejki na konsultacje, które zaczynają się o 11, były od 3 nad ranem
kto pierwszy ten lepszy, a jednym z warunków zaliczenia projektu jest uzupełniona karta konsultacjiWysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#1312 | |
|
wańka wstańka
|
Cytat:
|
|
|
#1313 |
|
Zakorzenienie
|
Dzień absurdów...
Przed przychodnią nie miałam jak wsiąść do auta, bo (jak się okazało) Pani zaparkowała auto, tak, że niestety, ale z brzuchem ciążowym nie miałam szans wsiąść, miałabym nawet problem bez niego, mimo, że nie raz się wciskałam do auta... Przez siedzenie pasażera, nie chciałam skakać bo mnie ostatnio brzuch ciągle boli. Czekam grzecznie, przyszła, zwróciłam grzecznie uwagę, że byłoby miło gdyby na przyszłość pomyślała, że ktoś będzie chciał wsiąść do auta. Pani jeszcze walnęła focha, że jej zwróciłam uwagę, a przecież jest ciasno, to pokazałam pełno wolnych miejsc, że mogła przecież zaparkować kilka miejsc dalej... Nie dotarło... Sytuacja druga. Lidl, pani przede mną wypakowała zakupy (dwójka dzieci, jedno około 7 lat drugie w wózku). Odstawiła koszyk za kasy. Kobieta za mną mówi jej, że jeszcze coś zostało, a tamta "wiem"... Myślałam, że ulotka czy coś, ale chcę odłożył swój koszyk, a tam owoce. No to biorę te owoce, żebym mogła odstawić koszyk i mówię, że że wystarczyło oddać kasjerce, a ona do mnie "to sobie k**wo oddaj komu chcesz"... Przy tych dzieciach... Masakra... Wsiadłam do auta i się poryczałam... Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#1314 |
|
BAN stały
|
Masakra...
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#1315 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1316 |
|
Konto usunięte
|
Moim zdaniem to najzwyklejsze chamy, a jak wiadomo, do chamówy trzeba w jej języku, bo inaczej matoł nie pojmie.
|
|
|
|
#1317 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
To że są tępi albo nie nauczeni przez rodziców nie usprawiedliwia takiego zachowania. To jest chamstko, podłość. |
|
|
|
|
#1318 |
|
Konto usunięte
|
O ja.. Tragedia, patola na całego dla mnie to już jest. Nie dziwię Ci się, że się popłakałaś, ja nie jestem w ciąży, a chyba zareagowałabym tak samo.
Co do pierwszej sytuacji, nie zliczę, ile razy przed naszą przychodnią samochody blokowały podjazd dla wózków. A ja z Młodym dzień w dzień drałuję na przystanek po ulicy, bo auta zostawiają jakieś 10 cm chodnika. |
|
|
|
#1319 |
|
Meravigliosa creatura
|
Ostatnio wysiedziałam się w przychodni ortopedyczno-urazowej, więc miałam czas poprzyglądać się mniej lub bardziej prostackim zachowaniom ludzi, ale najbardziej irytujący był jeden facet. Ok. 30 lat, z wyglądu pełen sił (był osobą towarzyszącą pacjentki). Spacerował po korytarzu i:
1. ciągle stawał przy drzwiach (przechodnich, więc ruch non stop) w taki sposób, że otwierające się do wewnątrz ciężkie szklane skrzydło nie mogło się w pełni otworzyć. Przez to ludzie często mieli problem z przejściem. A wielu było o kulach, na wózkach, lub po prostu widać było, że mają problemy z poruszaniem się. 2. Do tego, jak już stał przy tych drzwiach to ani razu nie pomógł, nie przytrzymał ich, nawet kiedy widział, że siłuje się z nimi ledwie ruszający się staruszek o dwóch kulach, czy kiedy ciężkie szklane skrzydło leciało z impetem prosto na rękę w opatrunku szynowym przechodzącej kobiety (musiała się ratować przytrzymując drzwi tyłkiem). Totalna bezmyślność. |
|
|
|
#1320 |
|
Konto usunięte
|
No i bardzo niedobrze, trzeba było odszczeknąć w jej narzeczu. Raz się przełam, a potem już pójdzie. Ja kiedyś też byłam taka wrażliwa, przeszło mi z wiekiem. Tu jest Polska, tutaj nie ma cackania się. I dzieci też niech się uczą, że jak będą takie niemiłe, to dostaną zasłużoną zyebkę, a nie szlochy.
Graża z Allegro wystawiała coś za 350 zł, napisałam do niej, że jestem zainteresowana kupnem, ale o coś tam jeszcze dopytać chcę. Odpisała mi następnego dnia, wchodzę na aukcję, a tam cena wyższa o 50 zł |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum plotkowe
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:29.

Dziwi mnie to bardzo. Dla mnie czas > pieniądz, a już czas wolny jest bezcenny. Co roku w tzw. Czarny Piątek zaliczam duże zdziwko obserwując, jak tubylcy w dzień wolny (!!!) wstają o 4-5 rano żeby stanąć w kolejce o tańszy telewizor czy zmywarkę. Nic nie jest mi tak potrzebne, żeby zmotywowało mnie do poświęcenia wolnego poranka.