|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1801 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie lipcowe 2018 cz.2 -Tydzień za tygodniem leci, a nam rosną w brzuszkach
Sandam, gratulacje
![]() Porannarosa, gdzie mąż miał przepuklinə? Teraz pewnie będzie musiał dużo odpoczywać? Dobrze,że miał teraz operację a nie np w maju czy czerwcu. Ja mam w domu i wannę i prysznic,ale z wanny nie korzystam prawie wcale. Musiałabym mieć gorącą wodę do 3/4 wysokości a i tak po 5 minutach bym mdlała od temperatury a w prysznicu mi jest cieplutko, tak w sam raz.Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
#1802 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Mamusie lipcowe 2018 cz.2 -Tydzień za tygodniem leci, a nam rosną w brzuszkach
Cytat:
Wlasnie mąż pojechal mi po frytki 😍 Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#1803 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ach, nasze kochane teściowe.. Tego nie przewidzisz. Jak mąż się czuje na ten moment?Powinnaś mieć 100% wynagrodzenia. Oni liczą średnią? Ja Ci nie pomogę, bo jeszcze nie miałam wypłaty ze zwolnienia, niezła przesuwa jest. ---------- Dopisano o 19:49 ---------- Poprzedni post napisano o 19:48 ---------- Cytat:
Żartuję z tym phi! Przepisowy mąż, prawidłowo.
|
|
#1804 |
|
Wtajemniczenie
|
Mój dzisiejszy obiadeł.
A w tle rolka do ubrań. Nie wiem co ona tam robiła.. IMG_20180126_195019.jpg
|
#1805 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1806 |
|
Zakorzenienie
|
Wiem, że kiedyś ten 18 tc wchodził w normy, teraz też słyszałam, że lepiej jak bobas jest starszy, te 2 tygodnie już robi różnicę i już zgłupiałam
![]() Wraca dopiero w połowie marca. Cały czas myślę o tym, że lekarz zasugerował mi się już umówić, żeby zrobić je 18-19 tc... Chyba po prostu zadzwonię do niego jutro i dopytam się
|
#1807 |
|
Zadomowienie
|
Dziękuję za wczorajsze kciuki jeszcze. Tyle że nie było to usg, a wizyta u gina w szpitalu ze względu na moją dość już bogatą historię ciąż i porodów. I sama nie wiem do końca, czy się martwić tym co usłyszałam, czy nie ... Pewnie jak to ja wybiorę niemartwienie się, dopóki nie ma jakichś konkretów i lepiej nastawić się pozytywnie. Wizyta trwała prawie godzinę, więc ciężko by mi było nawet opisać wszystkie omówione niuanse i detale. Na szczęście tak jak podejrzewałam wcześniej, nic poważnego się nie dzieje, natomiast kilka moich uwarunkowań ciążowych i porodowych sprawia, że będą trzymać nade mną mocniej pieczę. To oczywiście jest super, czuję się dobrze zaopiekowana
Ale wiadomo wolałabym, żeby tych uwarunkowań nie było. Ale są i nie ma rozkminiać. Myślę, że jak zwykle nie mam co marzyć, o tym czego zawsze chciałam, czyli porodzie do wody... Jak w czasie porodu w ogóle będę mogła iść do wanny to będzie fajnie. Chcą dokładnie obserwować, czy nie krwawię za mocno (przy dwóch porodach dużo krwi straciłam). Natomiast jeśli chodzi o czas ciąży, to mam już na zapas sześć skierowań na badania krwi (trafiają do lekarza po zrobieniu i od razu są oceniane), następna wizyta u hematologa w 28 tc, a u gin w 34 tc (gdyby cokolwiek było nie tak, to wcześniej) i oczywiście w międzyczasie normalne wizyty u położnej. W tym 34 tc pewnie będę mieć dodatkowe usg, żeby ocenić ilość wód (też miałam z tym problem) i jakie duże jest dziecko, bo wszystkie moje robaczki rosły duże.Pani doktor zwróciła też uwagę na jedną rzecz, o której sama nie pomyślałam do tej pory - przy dwóch porodach był lekki problem z barkami... I to chyba ta najgorsza wiadomość. Określiła to jako ryzyko, hmm..., nie jestem pewna jak to po polsku się określa, ale chyba ryzyko niewspółmierności barkowej, czyli trudność z urodzeniem barków dziecka. Kaj miał złamany obojczyk... W Pl powiedzieli po prostu, że to nic takiego, że się zdarza. Przy Lidusi też był chwilowy kryzys na tym ostatnim etapie, ale nie sądziłam, że to coś konkretnego, że to ma jakiś związek. Wolę o tym nie myśleć i nie szukać problemu tylko jak przy poprzednich porodach założyć po prostu, że dam radę! W końcu stosunkowo sprawnie w kilka godzin tej intensywniejszej akcji urodziłam już trzy piękne bobasy ![]() Uff, chciałam napisać krótko, a tyle wyszło... Może coś zmażę, hm Ale jak to ja nie wiem co uciąć, żeby całość nie straciła sensu czy jasności
|
#1808 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#1809 |
|
Zakorzenienie
|
Folinka a Ty przypadkiem nie będziesz miała właśnie połówkowego w Polsce u swojej Pani doktor 18t1d? Nie widziała przeciwwskazań, nie odradzała Ci takiego szybkiego terminu?
Ach, doczytałam na pierwszej stronie, że 2 tygodnie później masz drugie.... Najmądrzej będzie jak jutro zadzwonię do lekarza i spytam co sądzi o tym terminie.
Jestem mamą! Edytowane przez MalaGosia88 Czas edycji: 2018-01-26 o 20:09 |
|
|
|
#1810 |
|
Wtajemniczenie
|
A na poprzednich USG twoja dzidzia była starsza niż z terminu OM? jeśli tak, to ile dni?
|
#1811 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1812 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#1813 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ja za 5 dni mam u niej połówkowe właśnie dokładnie w 18+1 Ciekawe jest dla mnie to co piszesz. Dla mnie "stare" wytyczne to 20-22 tc A od kilku lat kojarzę pojawiające się te 18-19 tc.Krótko mówiąc gin kazał Ci iść 18-19 tc, więc 18+1 super się w to wpisuje, niezależnie którego sposobu nazywania użyjesz Ja bym szła ![]() Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 19:16 ---------- Poprzedni post napisano o 19:14 ---------- Cytat:
|
|
#1814 |
|
Zadomowienie
|
Widzę, że trochę rozpętała się tu burza... Powiem Wam tak... Moje plany wychowywania skorygowały się wraz z dziećmi... Miałam plany oj miałam. Skończyło się na frustracji, złości itd. To przy pierwszym. Przy drugim robiłam już inaczej. Jest dużo spokojniejsze, bardziej posłuszne niż to, co miałam zamiar wychować według zasad. Co zawaliłam? Że słuchałam rad innych. Właśnie, że,, wejdzie Ci na głowę ",, wymusza płaczem itd". Nieee. Ono potrzebowało więcej bliskości zrozumienia itd niż to drugie. I jak mam zamiar robić przy 3?Kierować się tym, co mi instynkt podpowiada, nie co ja zakładam teraz. Nie zakładam już nic oprócz kp bo jedno miałam na piersi drugie ze względów zdrowotnych na butelce i wiem, że już się do butli przekonać nie dam. Będę je tulić, nosić na rękach ile potrzebuje, śpiewać itd. Bo wiem, że to ostatnia ciąża i dzidziuś. Ze z tego wyrośnie. Przeminie i nie wróci... I będę czerpać z całych sił. Karmiłam w łóżku, jak były chore spałam z nimi, z mężem na tym nie ucierpiałam. Niech każdy kieruje się serduchem i swoim rozumem
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#1815 |
|
Zadomowienie
|
To, to drugie moje UP to to standardowe drugie usg w uk. Tak teraz mi wypada późno powiedziałabym 20+1, a z Lidką miałam chyba 19+0
|
#1816 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
|
|
#1817 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja mowie mezowi.Sluchaj,za.jakis czas syn nie będzie chcial z nami.spac,nie będzie przychodzil w nocy,będziemy.jeszcze za tym tęsknic |
|
|
|
|
#1818 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#1819 |
|
Wtajemniczenie
|
Dziewczyny, właśnie udało mi się wygrać licytację tej sukienki na allegro, a co przyjdzie - czy ubranie, czy szmata do podłogi, to dam Wam jeszcze znać.
Sukienka ma być ogólnie na lato i na ślub mojej przyjaciółki, który jest UWAGA - 14 lipca. Ja mam termin 3ciego sierpnia. Może jakimś cudem będę czuła się wyśmienicie w tym 37 czy tam 38 tygodniu ciąży. Liczę na to bardzo, bo nie przeżyję, jak nie będzie mnie na ślubie i weselu. Dzięki Bogu, wesele jest godzinę drogi, nie ode mnie, ale od Białegostoku, więc jakbym zaczęła rodzić, to mam niedaleko. Tam mam rodzinę, która swoją drogą będzie w tym czasie nad jeziorem w drugą stronę od miejscowości ślubu. Istny kogel mogel.
|
#1820 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 20:47 ---------- Poprzedni post napisano o 20:46 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#1821 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Wysłane z mojego SLA-L22 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#1822 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
.Cytat:
. Dodała mi zdecydowanie pewności i dużo mi pomogła w tej decyzji... Czekam teraz niecierpliwie na Twoją relację, to już tylko parę dni ![]() ---------- Dopisano o 20:55 ---------- Poprzedni post napisano o 20:52 ---------- Folinko oficjalnie więc proszę dopisz mi połówkowe na 28.02 i wizytę normalną na 14.02
|
|
#1823 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Póki co chorobsko mnie rozkłada, choć miałam intensywny dzień z moją mega żywiołowa chrześnicą - dwulatka 😊 jestem zmęczona, ale tak pozytywnie. W sumie nie wiem do czego się odnieść, dziwnie się tu czuje choć myślałam, że to minie w ciągu dnia. Może czas wpłynie na korzyść, zobaczymy. Wiem jedno, dziewczyny nie musicie się bać wyrażać swojego zdania. W końcu wszystko czegoś nas uczy. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
|
#1824 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Gorączkujesz?
|
|
#1825 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
😘😘 Norciu, mam taki termometr - choć nowy od teściowej miał być dla dzidzia, który co raz pokazuje inaczej. No złom 😐 wowc w sumie nie wiem czy mam gorączkę. Czuje, że oczy mnie palą, usta pieką więc możliwe, że ciut gorączkę mam. Spać nie dam rady, już to czuje, choć poprzednia noc tragiczna.. Zrobię siebie może jakieś okłady na głowę, nie wiem już kurcze.. Jak myślisz na ile paracetamolu mogę sobie w ciągu doby pozwolić? Może któraś z dziewczyn wie? Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
Edytowane przez Elaaaa Czas edycji: 2018-01-26 o 21:21 |
|
|
|
|
#1826 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja już powinnam iść spać, przede mną ciężka noc,bo młody chory co chwilę się budzi. Ostatnio przed Sylwestrem miał katar i co pół godziny się budził,musiałam go bujać po 20 minut. I tak całą noc. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 21:17 ---------- Poprzedni post napisano o 21:15 ---------- Norka,sukienka śliczna Oby materiał był ok i żeby rozmiar pasował, bo zwłaszcza na końcówce ciąży to już różnie z tym może byćWysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#1827 |
|
Zadomowienie
|
Znowu naprodukowalyscie dużo dziewczyny. Chciałabym dużo napisać ale niestety na komórce ciężko. Ja tez czekam na pierwsze dziecko i tez mam w głowie zasady które chce wprowadzać w życie i jestem pewna że się uda. Ze spaniem to akurat zależy mi tak średnio na osobnych łóżkach, priorytetem jest dla mnie wysypianie się, jestem strasznym śpiochem , nawet godziny pracy przesunęłam sobie najpóźniejsze. Po drugie- co dla niektórych może być nie do przyjęcia chce jak najszybciej stopniowo wracać do pracy. Narazie nie wiem jak szybko, ale myśle ze po 2 miesiącach kilka godz tygodniowo. Inne zasady myśle ze zależą od tego jakie my mamy nawyki bo dziecko tak naprawdę nas naśladuje, bo co z tego ze wymyślimy ze dziecko nie je słodyczy skoro my się obżeramy, a jak u kogoś słodyczy nie będzie to i dziecko nie zje bo i skąd je weźmie. Tak wiec my z Tż stwierdziliśmy ze musimy tez wprowadzić zmiany w swoim życiu żeby dziecku przykład dawać- stwierdziliśmy ze dużo u nas korzystania z laptopów, komórek itp i będziemy nad tym pracować, a za mało aktywności fizycznej i tez będziemy próbować to zmienić bo chcemy taki przykład dać dziecku.
|
|
|
|
#1828 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Okłady zawsze są mile widziane.
♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥ Edytowane przez norka93 Czas edycji: 2018-01-26 o 21:25 |
|
|
|
|
#1829 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
|
#1830 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Więc nawet nie oglądam takich rzeczy, bo tylko się napalę, żeby niepotrzebnie kupić...
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:30.

Ach, nasze kochane teściowe.. Tego nie przewidzisz.
Jak mąż się czuje na ten moment?

Może coś zmażę, hm 

Gorączkujesz?

wowc w sumie nie wiem czy mam gorączkę. Czuje, że oczy mnie palą, usta pieką więc możliwe, że ciut gorączkę mam. Spać nie dam rady, już to czuje, choć poprzednia noc tragiczna..