|
|
#1711 | ||
|
Rozeznanie
|
Dot.: Lubelskie Panny Młode cz. III
Cytat:
Cytat:
Super, nie??!!! A ja chciałam się pochwalić że mamy już godzinkę Ślubu, będzie o 16:00!!!!!! Ze względu, że to sierpień to woleliśmy 16:00 a nie 17:00. A mogliśmy wybierać bo pierwszą parą jesteśmy na ten dzień DZIEWCZYNY, MAM DO ODSTĄPIENIA TERMIN WESELA 27.06.2009 W SALI W ŚWIDNIKU....JAKBY KTÓRAŚ BYŁA CHĘTNA, ZAPRASZAM NA PRIV...
08.08.2009 za 4 dni ![]() namiary na sale, zespoły, itp https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...postcount=9732 daty ślubów https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...&postcount=392 Edytowane przez Joasia*** Czas edycji: 2008-07-03 o 09:59 Powód: POMYŁKA |
||
|
|
|
#1712 |
|
Rozeznanie
|
Dziewczyny, jestem na etapie wybierania ciastkarni... co mozecie polecic?[/quote]
Z ciastkarni nie polecam Niny! Bardzo dobry tort gruszkowo czekoladowy ma Williams z Jastkowa, ale drogi i bardzo nie trwały jak na wesele, ale zamawiają go Pary na wesela, ciasta tam są ogólnie ok, ważne zeby brać twarde nie "płynące" bo cięzko jest kroić i nie wyglądają estetycznie na stołach, to taka uwaga do wszystkich ciast na wesela. Bardzo dobrym rozwiązaniem są tzw. "bankietówki" ciasta okrojone przez ciastkarnię i w takich papierkach, tylko to tez opcja droższa, z takich bankietówek najlepiej znam "Zbyszka", niestety ostatnio szarlotka była strasznie chemiczna... tylko co na to poradzić, ciasto naturalne szybko się popsuje... tiramisu jest zawsze bardzo dobre, rafaello, pychota! trzeba próbować ciast i samemu sprawdzić co smakuje, wiem że jest ciastkarnia w Biłgoraju ale nie wiem jak się nazywa (daleko), ale byłam na weselu i jadłam pyszne ciasta wesele było pod lublinem, jakoś dostarczyli to ciasto, czyli można sprowadzić sobie skad się chce...
|
|
|
|
#1713 |
|
Raczkowanie
|
miło usłyszec kolejną pozytywna opinie o tym lokalu, utwierdza mnie w dobrym wyborze. a i lokal sie zmienia na lepsze, właścicielka ma w planach dobudowanie tarasu, zeby nie wychodzić na parking np. zapalic
|
|
|
|
#1714 |
|
Raczkowanie
|
Joasiu napisalam Ci wiadomosc na prv
|
|
#1715 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Któraś z dziewczyn pytała w jednym ze wcześniejszych postów o ciastkarnię Markizę. Jeśli chodzi o tą o której myślę to szczerze polecam- mają pyszne ciasta, torty i ciasteczka mmm palce lizać. Niedaleko mnie się znajduje, na ul. Kruczkowskiego dzielnica Dziesiąta, być może w Lublinie mają jeszcze jakieś punkty, ale nie wiem gdzie.
|
|
|
#1716 | |
|
Rozeznanie
|
O to dobrze, że jej nie mam.
Cytat:
uspokoiłam się, dzięki dziewczyny
|
|
#1717 |
|
Raczkowanie
|
dziewczyny-dzieki wielkie (za info w sprawie ciast
)
|
#1718 |
|
Zadomowienie
|
Odnośnie ciast to jak rezerwowaliśmy salę to polecali nam cukiernie Williams (pan Z. o ile mnie pamięć nie myli też chyba ją chwalił
) chyba muszę się tam przejechać i sprawdzić . Markizę (na kruczkowskiego) też mogę polecić (wszelkie torty jakie miałam w życiu to były stamtąd ) ale ja wolałabym już jakąś odmianę . I całym sercem polecam babeczki z cukierni co jest w hotelu Victoria (nazywa się Rożek czy coś w tym guście, zupełnie wyleciało mi z głowy) babeczki są po prostu.....mmmm...... nic dodać nic ująć .Ps. właśnie znalazłam stronę http://www.tortweselny.pl/ ale niesamowite torty robią! Ciekawe ile dowóz do Lublina ![]() Witam nowe wizażystki!
I'm running from the light, running from the day to night Edytowane przez Miira Czas edycji: 2008-07-03 o 17:12 |
|
|
|
#1719 |
|
Raczkowanie
|
Moja teściowa uparła się na ciasta z Nasutowa, ponoć jej koleżanka zamawiała na wesele swojego syna i były bardzo dobre. Możecie coś o tej cukierni powiedzieć, czy próbowałyście ciast stamtąd? Proszę o opinie, dzięki!!
|
|
#1720 |
|
Raczkowanie
|
Ja ostatnio kupowałam tam ciasta na spróbowanie mi smakowały całkiem smaczne i duży wybór.
|
|
|
|
#1721 |
|
Raczkowanie
|
Dzięki za informacje, chyba też się wybiorę tam popróbować trochę rodzai ciast
|
|
#1722 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
#1723 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
aż się chyba dowiem ile dowóz do Lublina a czy drogie hmm nie mam pojęcia... ale to chyba najważniejszy tort w życiu można by się szarpnąć (bez przesady oczywiście ).
|
|
#1724 |
|
Raczkowanie
|
Witam wszystkich już jako mężatka. Ślub miałam w ubiegłą niedzielę i chciałam podzielić się z Wami spostrzeżeniami i podziękować za wszystkie porady. Nie będę opisywać szczegółowo, ale są rzeczy, o których muszę napisać.
Ślub w kościele Św Antoniego - ksiądz Mariusz bardzo sympatyczny, z niczym nam nie robił problemów, całą mszę uśmiechał się do nas co nam bardzo pomagało, natomiast kościelny tragedia, bardzo niesympatyczny, odstraszał nas swoja miną, od razu na wstępie powiedział nam "za usługę biorę 150zł" Restauracja 'Lwów" - polecam, przepiękny wystrój, nie trzeba było robić rzadnych dekoracji, jedzenie smaczne i dużo, po weselu wszystko co zostało można było zabrać. Cena była taka jak po podpisywaniu umowy (nie podrożało), bo czytałam, że w niektórych restauracjach jak przyszło do płacenia to podwyższyli ceny. Mieliśmy oddzielny stół owocowy w kształcie palmy, super to wygladało. Jedyne minusy to, że trzeba było upominać się o papier toaletowy, jak się skończył. Fryzjerka Pani Kasia (z polecenia Wizażanki)- byłam bardzo zadowolona, najpierw chciałam mieć welon upięty na górze, ale jak zobaczyłam fryzurę to za nic nie chciałam jej zasłaniać tak mi sie podobała. MAKIJAŻ- I TU UWAGA PRZESTRZEGAM WSZYSTKICH PRZED KORZYSTANIEM Z USŁUG PANI EWY KAZNOWSKIEJ-FLIS. CZY MNIE ŹLE POMALOWAŁA? GORZEJ!!! PO PROSTU NIE PRZYSZŁA!!! PARĘ DNI WCZEŚNIEJ DZWONIŁAM DO NIEJ Z PROŚBĄ O PRZESUNIĘCIE GODZINY (30 MINUT PÓŹNIEJ), POWIEDZIAŁA "NIE MA SPRAWY". BYŁAM UMÓWIONA NA 11.30. O 11.45 JESZCZE JEJ NIE BYŁO, ZACZĘŁAM DENERWOWAĆ SIĘ I ZADZWONIŁAM DO NIEJ. POWIEDZIAŁA, ZE MA PROBLEMY Z SAMOCHODEM, ALE ZA 15 MINUT POWINNA BYĆ. CZEKAŁAM PÓŁ GODZINY I NIE DOCZEKAŁAM SIĘ, ZNOWU ZACZĘŁAM DZWONIĆ TYM RAZEM ODBIERAŁA ALE NIC SIĘ NIE ODZYWAŁA, A MI LECIAŁY MINUTY, PRÓBOWAŁAM ZE SZEŚĆ RAZY I TYLKO LECIAŁY MI MINUTY, PRÓBOWAŁAM Z TELEFONU NARZECZONEGO I TO SAMO. TO JAKAŚ NIEODPOWIEDZIALNA I NIEPOWAŻNA KOBIETA. W KOŃCU ZACZĘŁAM SZUKAĆ W INTERNECIE KOGOŚ INNEGO, ZADZWONIŁAM DO MARTY BANACH, ONA NIE MOGŁA PRZYJŚĆ, ALE ONA NIE MOGŁA PRZYJŚĆ, ALE ZA CHWILĘ ODDZWONIŁA I UMÓWIŁA MNIE ZE SWOJĄ KOLEŻANKĄ PANIĄ BERTĄ. BARDZO SYMPATYCZNA PANI, SZYBKO PRZYJECHAŁA. POMALOWAŁA MNIE ŁADNIE. MIAŁAM IDEALNIE DOBRANY PODKŁAD, OCZY TEŻ MI SIĘ PODOBAŁY, USTA TROCHĘ MNIEJ ALE OGÓLNIE OK. JAK MNIE POMALOWAŁA TO BARDZO BYŁO PÓŹNO I LEDWO ZDĄŻYŁAM DO KOŚCIOŁA, Z POŚPIECHU ZAPOMNIAŁAM ZAŁOŻYĆ RĘKAWICZEK. TYLE STRESU CO MIAŁAM PRZEZ TAMTĄ KOBIETĘ TO NIE ZAPOMNĘ DO KOŃCA ŻYCIA, JAK MOŻNA ZROBIĆ KOMUŚ COŚ TAKIEGO W DZIEŃ ŚLUBU. NIE PRZYSZŁA I NAWET NIE ZADZWONIŁA. Muzyka dj Hiszpan - polecam z całego serca, super muzyka, swietne konkursy, bardzo dobry kontakt z gośćmi. Rewelacja pod każdym względem, ma bardzo fajny charakter, już po pierwszym spotkaniu wiedzieliśmy, że będziemy z niego zadowoleni. Kwiaty Pani Małgosia z murku na Krakowskim - moja wiązanka bardzo mi się podobała, świadkowej trochę mniej, ale ogólnie ok. Fotograf i kamerzysta Pan Tomasz Mikulski www.filmik.eu - filmu jeszcze nie widziałam, ale zdjęciami jestem zachwycona |
|
|
|
#1725 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
ale myślę że cena zaporowa, skoro jak tam piszą robili ciasta dla Królowej Elźbiety czy Madonny....to na pewno taki torcik nie kosztuje 35/45zł za kg!poza tym ten lukier taki gładki nie podoba mi się, jak maska taka, na taki styl amerykański, dużo oglądam 'wedding channel' i tam same takie polukrowane strasznie torty. Ja chyba wole tradycyjny ![]() Cytat:
A jakieś zdjęcia ze Ślubu wkleisz tu nam??
|
|
#1726 |
|
Zakorzenienie
|
Faktycznie pani wizażystka się nie popisała - rozumiem, że na taksówkę jej nie stać :-/.
|
|
#1727 |
|
Rozeznanie
|
Natalio Wszystkiego co dobre w życiu, żeby Wam nie zabrakło niczego! Dużo szczęścia!
mi niestety go dziś zabrakło oblałam egz. na prawo jazdybrak słów normalnie...
|
#1728 |
|
Raczkowanie
|
Joasia współczuję- mi taką samą niespodzianke zgotowała Pani Julianna Piasecka. Termin u niej zarezerwowałam pół roku wcześniej. Potwierdziłam 2 tygodnie przed i w przeddzień ślubu. Miała malować mnie, druhnę i moja mamę. Zadzwoniła jak byłam w drodze do fryzjera że nie przyjedzie bo gdzieś "utknęła"... Nikogo nie poleciła, po prostu nie przyjechała. Byłam kompletnie na to nie przygotowana, make up zrobiłam sobie sama - nie mając profesjonalnych do tego kosmetyków efekt był taki że się po kiilku godzinach świeciłam jak cholera.... brak słów. NIE POLECAM
|
|
|
|
#1729 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
z lukru to co innego ja mam wymarzony tort oczywiście raczej nie taki duży bo kto by to zjadł Natalia*79 współczuje bardzo.. ale dobrze, że się wszystko dobrze ułożyło ![]() czekamy na zdjęcia ![]()
|
|
#1730 |
|
Rozeznanie
|
dziewczyny wybierające się w podróż poślubną, nie polecam ITAKI!!!!!dosłownie kontakt z nimi to masakra.....dzwonię na kierunkowy do Opola 077 to odbiera pan siedzący w biurze w Gdańsku i nie mający pojęcia o tym czy wysłany faks z potwierdzeniem przelewu za wycieczkę dotarł czy nie dotarł....normalnie masakra, dzwonie raz jeszcze do Opola i znów odbiera Pan z Gdańska...zagotować się można, jaki zerowy kontakt jeśli chodzi o uzyskanie informacji że wszystko w porządku i kasa dotarła...jak o terminy płatności to dbają ale żeby poinformować klienta po fakcie że wszystko OK i pieniążki wpłynęły to już olewka!
A to naszą pierwsza wymarzona wycieczka (nie poślubna, ta za rok dopiero ) za granice taka prawdziwa więc tym bardziej zależy nam na tym, że wszystko OK będzie ....Mirra torcik przepiękny, aż ślinka leci
|
#1731 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1732 |
|
Raczkowanie
|
Jeśli mowa o biurach podróży to które polecacie, bo ja właśnie zaczynam sie rozglądać za podróżą poślubną?
|
|
|
|
#1733 |
|
Rozeznanie
|
Dziewczyny znacie zespół SĄGORSI http://www.sagorsi.pl ??
|
|
|
|
#1734 |
|
Raczkowanie
|
witam wszystkie Dziewczyny!!!juz jakiś czas czytam forum,ale jak dotąd nie miałam odwagi coś napisać
Ja i moj Kochany pobieramy sie 12.09.2009 roku |
|
|
|
#1735 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Witamy kolejną Pannę Młodą
|
|
#1736 |
|
Rozeznanie
|
z zespołem SĄGORSI miałam styczność, goście i obsługa bardzo sobie chwalili, z jednym tylko zastrzeżeniem że są takie zespoły o tej nazwie przynajmniej dwa!!!
ten który wiem że warto polecić, dobrze bawią i muzyka jest dobrze poukładana, bez przerw itp. był z Czechowa prawdopodobnie... kurcze teraz chyba nie dam rady odgrzebać... bo grał w wrześniu 2007 w Jedlinie w Motyczu tam go słyszałam.
|
#1737 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Pyszne są tam ciasteczka,mniam...
|
|
|
|
|
#1738 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Dziewczyny lepiej wcześniej zaklepywać, a nie tak jak ja, że zawsze mam czas...
|
|
#1739 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
#1740 |
|
Raczkowanie
|
dziękuje za powitanie
sale juz mamy jest to dom weselny w dominowie tzw"szalony kogut"ze względu na sporą liczbe gości,fotograf to Artur Zomer i filmuje nam Edward Hajduk,a zespół to właśnie fiesta,mam nadzieje ze będą spoko
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum ślubne
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:52.

za 4 dni 
uspokoiłam się, dzięki dziewczyny
30 sierpnia 2008ALL RIGHTS RESERVED 

....
oblałam egz. na prawo jazdy