|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1861 | |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Mamusie lipcowe 2018 cz.2 -Tydzień za tygodniem leci, a nam rosną w brzuszkach
Cytat:
Pisz do księgowości o wyliczenia podstawy chorobowego bo dużo Ci odjęli. Chyba, że stażowe u Ciebie nie wchodzi w chorobowe. A w zeszłym roku nie miałaś, żadnego chorobowego poza grudniem. Podwyżek żadnych? |
|
|
|
|
#1862 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Mamusie lipcowe 2018 cz.2 -Tydzień za tygodniem leci, a nam rosną w brzuszkach
Cytat:
Stażowego jeszcze się nie dorobiłam, chorobowe jakieś były, ale nie pamiętam dokładnie ile. Podwyżka była pod koniec roku, ale w ogóle jej nie biorę pod uwagę - tzn. teraz dostałam wynagrodzenie niższe o 15% od tego przed podwyżką. A czy to jest możliwe, że pracodawca uznał, że część wynagrodzenia on mi przelewa, a w pewnym momencie powinien mi zacząć płacić ZUS (bo przekroczyłam 33 dni zwolnienia) i tą brakującą kwotę powinnam dostać z ZUS? Nie wiem czy to co napisałam jest zrozumiałe
|
|
|
|
|
#1863 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
liczą mi średnią z 12 miesięcy poprzedzających ostatnie l4, czyli do listopadowego zwolnienia. Trudno, dziecko ważniejsze, ale szkoda tych 4 czy 5 stów miesięcznie ![]() Norka sto lat!! ![]() U mnie dzisiaj spokojnie, odpoczywam po wczorajszych zakupach na obiad wybieramy się do naleśnikarni |
|
|
|
|
#1864 |
|
Zakorzenienie
|
Ja zrobiłam pizzę na mące gryczanej,bo chwilowo nie jemy innych"normalnych" mąk. Jejku,ale to było niedobre. Zjadłam tyłko dodatki
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
#1865 | |||||||||
|
Zadomowienie
|
Łaaaa,nie mam kiedy nadrabiać, Młoda dostaje szału jak mnie widzi z telefonem- w sensie ze tez chce sobie pomacac palcem,a juz mi pare razy zadzwonila w różne miejsca,więc teraz sie ukrywam. Trochę na kibelku czytam
,troche jak ide po pranieCytat:
Cytat:
(wiecie,ja tych emotek nie widze i pisze z pamięci Cytat:
Cytat:
Cytat:
jakos szkoda mi wody i czasu i w tej wannie biore normalnie prysznicCytat:
Cytat:
Ja bym poszła jednak chyba na sam ślub,ale najwięcej zalezy od Twojego samopoczucia Cytat:
Cytat:
Jejku,szalona to laska z tą sauną! Ja nawet nie leje za ciepłej wody pod prysznicem odkąd jestem w ciąży Noooo,a co u mnie? Bylam dzis z mezem i Młoda w galerii oddac spodnie ciazowe z c&a bo za duże,chcialam tam kupic inne,ale stacjonarnie ciazowe tylko w duzych miastach ![]() Wiec kupiłam 2 pary w hm rozmiar 38 (36 nie bylo,ale w sumie to 38 nie jakies bardzo duze,a pewnie upka mi urośnie i jeszcze krotkie spodenki byly w promo).wydalam 290 zl...Teraz Młoda śpi, a ja myślę co jej zrobic do jedzenia na szybko,macie jakiś pomysł? Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|||||||||
|
|
|
#1866 |
|
Raczkowanie
|
Norka, wszystkiego naj....
|
|
|
|
#1867 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Z tym l4 jeśli miałaś nawet 1 dzień na 3 miesiące przed grudniem to masz z innego okresu średnią liczoną. U mnie niektórzy mają co 2 miesiące jakieś chorobowe i np średnią mają liczoną z 2015 roku lub jeszcze wcześniejsza. Napisz do księgowości z pytaniem o wyliczenie chorobowego. Powinno się wyjaśnić. U mnie np. premia roczna nie wchodzi w chorobowe + mam wysokie koszty autorskie i chorobowe mi się zmniejszyło o kilka stówek niż sobie wyliczyłam. Już zaczęłam oszczędzać bo macierzyński będzie jeszcze niższy 😞 ---------- Dopisano o 14:17 ---------- Poprzedni post napisano o 14:14 ---------- Radena - ja mam dwie pary spodni ciążowych z hm, ten sam rozmiar i wydaje mi się, że jedne są mniejsze , albo zdążyłam już jedne rozciągnąć. Niby ten sam rozmiar a w jednych mi bardzo boczki widać 😞 chyba muszę większych poszukać |
|
|
|
|
#1868 | |||
|
Zadomowienie
|
monyaa, cieszę się, gratulacje!
Olaczku Mnóstwo zdrowia, szczęścia, i wszystkiego najnaj... Wspaniałego porodu i zdrowego maluszka oczywiście! Cytat:
Szybko piszesz, jak gdzieś na uboczu zdążyłaś tyle nastukaćHaha, też tak często robię z przyzwyczajenia! Ma się te lata wprawy Cytat:
Rzadko się kąpię (rzadko sobie tyle czasu daję na mycie), ale nie mogłabym żyć bez wanny. Jak szukaliśmy przy różnych przeprowadzkach mieszkań, to tż wiedział, że mieszkania bez wanny może z góry skreślić ![]() Cytat:
![]() Kurka, nawet kiedyś gdzieś mi mierzyli, choć tak rzadko już teraz to robią. Ale wiesz to dziwne, trójkę już urodziłam, a tu teraz się zastanawiają, czy nie ma u mnie jakiegoś problemu. Ale chyba ta niewspółmierność barkowa to co innego niż ta bardziej znana miednicowa. Wolę nie wnikać Będę zdrowsza! Wczoraj wystukałam coś na ten temat na Wikipedii i wolę już więcej nie szukać U mnie dziś szybkie placuszki z cukinii Mała porcja dla Lidki to:1/2 cukinii starte na dużych oczkach 1 jajko 3 łyżeczki mąki (ja robię z gryczaną) 1 łyżeczka oliwy doprawione lub nie wg uznania Wymieszać widelcem, smażyć bez tłuszczu. Chyba najszybsze nasze placuszki, fajnie szybko się smażą. Lubię doprawić np papryką słodką, kminem rzymskim, odrobiną cynamonu.
2006.03.28 ur. Maksymilian 2012.05.15 ur. Kajetan 2017.01.02 ur. Lidia 2018.07.05 ur. Beniamin Edytowane przez folinka Czas edycji: 2018-01-27 o 14:44 |
|||
|
|
|
#1869 |
|
Zadomowienie
|
Norka 100 lat bez jednej zmarszczki!
Ja biorę normalnie kąpiele w wannie, tylko nie leję aż tak gorącej wody. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#1870 |
|
Wtajemniczenie
|
Radena
za zakupy. Też już mam jedne ciążowe z hm i wziełam rozmiar mniejszy niż normalnie noszę. Zobaczymy czy mi starczą do końca
|
|
|
|
#1871 |
|
Raczkowanie
|
Kurcze, nie dam rady nadrobić wszystkiego, tyle postów od mojej ostatniej wizyty na forum...
Widze, że było mnóstwo emocji i nie chce już niczego rozstrząsać, ale powiem tylko, że jestem przekonana, że każda z nas jest na forum bo martwi się o dobro dziecka i na pewno każda z nas będzie próbowała wychowywać dzieciaczka jak potrafi najlepiej U mnie okazało się, że mam jakąś infekcję intymną (dwa różne rodzaje bakterii) i musze brać antybiotyk Nie uśmiecha mi się to w ogóle, no ale może lepszy antybiotyk niż infekcja.Piękne macie brzuszki, takie zgrabne ![]() Norka samych wspaniałości!!
|
|
|
|
#1872 |
|
Zakorzenienie
|
Norka, spełnienia marzeń
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#1873 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Oj tak Folinka,lepiej sie za bardzo nie wczytywac Ja juz dziś robiłam na śniadanie tosty francuskie,ale dzięki za przypomnienie o placuszkach ;-) Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#1874 |
|
Zadomowienie
|
Witam dziewczyny 😃
niestety nie sposób was nadrabiać, od środy byłam wycięta z życia i jeszcze kilka ciężkich dni przede mną. We wtorek mam obronę pracy inżynierskiej ( zachciało mi się inżyniera na starość) i cały czas się uczę, staram się mieć telefon z daleka bo mnie kusi. Tak czy inaczej podczytalam was na szybko i widzę że wychowanie dzieci budzi wiele emocji, ale ile matek tyle teorii i nie ma co porównywać i mówić która lepsza. Trzeba słuchac swoich przekonań ale też, być otwartym na zmiany i sytuacje których się nie spodziewamy. Życia nie da się niestety z taką dokładnością zaplanować.😃 Gratuluję udanych wizyt, dobrych wyników takie informacje bardzo cieszą 😍 Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 16:23 ---------- Poprzedni post napisano o 16:22 ---------- Norka oczywiście serdecznie sto lat🎁💐 Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#1875 |
|
Zakorzenienie
|
Norka wszystkiego najlepszego
![]()
|
#1876 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
|
#1877 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
ale udalo sie na 5 ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#1878 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
#1879 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Dziękuję za kciukasy zawsze się przydadzą😃 Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#1880 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
#1881 |
|
Raczkowanie
|
Dziewczyny a robicie sobie henne brwi w ciąży? Nie wiem czy można czy nie ....
|
#1882 |
|
Wtajemniczenie
|
Bry! Ja na krotko- dzisiaj bardziej intensywny dzien. Wlasnie robie pierwszy raz pasztet z soczewicy
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
#1883 |
|
Raczkowanie
|
Cześć, można dołączyć?
termin na 8 lipca.W kwestii henny, to ja farbuję włosy henną, ale to henna naturalna w proszku, a nie te dziwne pasty z aktywatorami. Może zapytać lekarza? |
|
|
|
#1884 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#1885 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
#1886 |
|
Przyczajenie
|
Cześć dziewczyny!
Dołączam do forum ![]() W trakcie oczekiwania na pierwszą dzidzię. Termin na 19.07 |
|
|
|
#1887 |
|
Raczkowanie
|
To moja pierwsza ciąża, więc w ogóle nie wiem, co i jak. Niby kończy się 17t, a brzuch niezbyt duży, masy przybyło mi tylko ze 2kg i już zaczynam się stresować
|
|
|
|
#1888 |
|
Zakorzenienie
|
Vilandralavo,afiedu witajcie
![]() Bursztynek, trochę się teraz pouczysz, ładnie zdasz i będzie z głowy Chyba dziś ktoś pukał do mnie z brzuszka,ale jeszcze muszę to zweryfikować ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
Jeśli kiedyś jakiś facet złamie kobiecie skrzydła to później zostaje jej latanie na miotle Edytowane przez asiaczek Czas edycji: 2018-01-27 o 19:30 |
|
|
|
#1889 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
#1890 |
|
Przyczajenie
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:48.

Super wyniki! Gratulacje! Mam nadzieję, że teraz tylko szczęśliwe wyniki będą nam się pojawiały w wątku

na obiad wybieramy się do naleśnikarni 
(wiecie,ja tych emotek nie widze i pisze z pamięci
Tak jak Blanka, pisze - tak dobrych wyników jeszcze tu nie było, gratuluję! 
jakos szkoda mi wody i czasu i w tej wannie biore normalnie prysznic
Ale wiadomo wolałabym, żeby tych uwarunkowań nie było. Ale są i nie ma rozkminiać. Myślę, że jak zwykle nie mam co marzyć, o tym czego zawsze chciałam, czyli porodzie do wody... Jak w czasie porodu w ogóle będę mogła iść do wanny to będzie fajnie. Chcą dokładnie obserwować, czy nie krwawię za mocno (przy dwóch porodach dużo krwi straciłam). Natomiast jeśli chodzi o czas ciąży, to mam już na zapas sześć skierowań na badania krwi
Może coś zmażę, hm
No chyba że tak okaże się szajsem, ale w wątpie, gościu miał dobre opinie.

Nie uśmiecha mi się to w ogóle, no ale może lepszy antybiotyk niż infekcja.