Lipcówki 2017 ❤️ cz. 11 Pierwsze chwile z maluszkami - Strona 126 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2018-01-26, 15:19   #3751
Jon_Snow
Wtajemniczenie

Dot.: Lipcówki 2017 ❤️ cz. 11 Pierwsze chwile z maluszkami

Calineczka sto lat dla synka z okazji pół roczku i dla Was obojga gratulacje za 6mc kp

Xzora Niko też z Doidy za każdym razem wypluwał całą wodę, a z tego bidonu wypił, co prawda dwa łyczki ale dla mnie to i tak sukces
Dobrze że Klaudia dzielnie zniosła szczepienie, poprzednio nie płakała tak mi się kojarzy? Podobną wagę mają nasze dzieci

Darietta kciuki za szczepienie!
Dla mnie szczepienie to trauma, bo N dostaje histerii na widok naszego pediatry. Przez to od badania jest ciągły płacz, ciężko go uspokoić..

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
Stary 2018-01-26, 15:46   #3752
emmos
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Jon_Snow Pokaż wiadomość
dziecko będziecie mieć ochrzczone to najważniejsze!

[/COLOR]Wczoraj N się rozbrykał i usnął dopiero o 22. Spał do 10. I chyba z moją małą pomocą wracamy do lepszych nocek

Racja, to najważniejsze
Super, że tak długo synuś pospał. Marze, że Ami chociaż jeden dzień tak powagarowała

Cytat:
Napisane przez darietta Pokaż wiadomość
Ja z Wiki od poniedziałku do piątku24h same.

A od poniedzialku tz bedzie jezdzil do Gliwic i jego brygadzista wymyślił że będą zjeżdżać co dwa tygodnie bo co tydzien sie nie opłaca.

Mój tz jako jedyny się nie zgodził i wyrazil swoja opinie bo by dziecko 2 weekendy w miesiacu widział to obraza i nie wiadomo czy go nie wypierdzielą. Bo wziął nowych pracowników.

A najlepsze jest to że temu brygadziscie dziecko urodzilo sie w grudniu. Była budowa pod Poznaniem to nie wziął.

Dobrze, że tż się przeciwstawił. Nie wiem czy wiesz, ale niedawno zaczął się kontrakt na modernizację torów kolejowych między bodajże Łowiczem a Koninem. Potrwa około 4 lat. Gdyby Twój tż był zainteresowany to moj brat pracuje w nadzorze tej budowy i mógłby zapytać tu i ówdzie. W ogóle teraz to raczej praca szuka pracowników, nie odwrotnie. Ciotka tż szuka dzieczyny na pół etatu do wklepywania danych do komputera i nikogo znaleźć nie może

Cytat:
Przyszły gadżety do rd, N uczył się pić z bidonu ze słomką, pierwszy raz jak mu poleciała woda to strasznie się zestresował i pluł. Potem 2 razy pociągnął i połknął wodę, nie wypluł!

Super

Cytat:
Napisane przez Carolles Pokaż wiadomość
Dzień dobry. Chociaż dla Nas się dobry nie zapowiada N ostatnie dwie noce przespala do 7 w łóżeczku z przerwą o 4 na jedzenie. Mam cichą nadzieję ze to zwiatun lepszych nocy.
Dziś niestety od świtu gorączka 38 stopni i kaszel strasznie jest nieswoja z rąk mi nie schodzi. Mam nadzieję ze mi usnie na godzinę chociaż żebym się ogarnęła.

Edit: może skończę tego posta dziś

Nela właśnie zasnęła musialam jej dac paracetamol bo gorącZka szybowala w górę. Tak ją otumanil ze 1,5godz bawila sie gryzakiem na szczescie gorączka spadla ja posprzatalam połowę domu ide robić obiad.

Zdrówka dla Nelci

Cytat:
Napisane przez karolinuuusia Pokaż wiadomość
Ja dałam dzis Ali kaszke z jabłkiem, stwierdziła że mama dała jej zepsute jedzenie brało ja na wymioty więc zrobiłam nową tylko na wodzie i ładnie zjadła

Co Ty matka za świństwa dziecku podajesz

Cytat:
Napisane przez taedio Pokaż wiadomość
Dzięki kochane niestety doszła nam tez podwyższona temperatura

Emmos
To takie dmuchane oparcie z ikei. Jest w zestawie z tym najzwyklejszym krzesełkiem a teściowa powiedziała, że ona chce u siebie tez krzesełko i taki zestaw kupiła
Ehhh księża maja czasami pomysły..

Kciuki za spadek temp✊️ Dzięki za info, myślałam, że do fino masz taki

Cytat:
Napisane przez nulkaa3 Pokaż wiadomość
Darietta, gdyby Twój tż chciał zmienić firmę, to odezwij się do mnie na pw, mój szwagier pracuje w budowie dróg, przetargi są wszędzie (byli w Poznaniu, Bydgoszcz, Kutno itp) Stawki z tego co wiem są całkiem niezłe, ze zjazdami do domu problemu nie ma. W razie co mogę podpytać jak to wszystko wygląda.

Ciekawa jestem co to za firma, moj brat też pracuje na kontraktach budowlanych z tym, że w rozliczeniach. Świat jest taki mały, że nie śmiałbym się gdyby okazało się, że zna się z Twoim szwagrem. Mimo wszystko jest to dość małe środowisko

Morelle, też współczuję kłótni. Zdrówka dla Pestki

[QUOTE=calineczka3;8085552 6

Dzisiaj my stawiamy piccolo

I jeszcze torcika za pół roku kp

Też zaczniemy od marchewki, zrobię mu na parze

Ciekawe czy zwolni trochę z przybieraniem. Waży ponad 9 kg, matka już nosić nie może [/QUOTE]

Wszystkiego najlepszego i brawo Ty

Cytat:
Napisane przez xzora Pokaż wiadomość
Dziekuje za kciuki. My juz po szczepieniu, Klausia płakała jakies 30sekund. Teraz ma dobry humor. Wazy juz 8100.

Dzielna Klaudia Niezła waga

Cytat:
Ja dziś też z Wiki na szczepienie. Dziś 3 kłócia.

Xora oswieciłas mnie ze szczepionka wzw B byłam pewna że to ostatnie i kolejne za pół roku.

A tu już niedługo kolejne.

Serce mi pęka jak Wiki placze przy szczepieniu. I te krokodyle łzy. Nie mówię już o moich bo chyba tylko ja wychodzę zaplakana.

Kciuki za Wiki ✊️ i Ciebie też ✊️

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
Stary 2018-01-26, 15:50   #3753
morelle_
Zakorzenienie

Cytat:
Dziekuje za kciuki. My juz po szczepieniu, Klausia płakała jakies 30sekund. Teraz ma dobry humor. Wazy juz 8100.

zdrowia dla Neli!

Super, ze tak szybko chwycił te słomkę. Klaudia chyba nie przepada za woda, napije sie łyka z Doidy i nie chce wiecej.

Super zakupy i współczuje ciężkich nocy. Moja z kolei ma wysypkę po marchewce.
Klaudia nie siada, za to staje raczkuje po całym domu.

Dzisiaj była żółtaczka. Kolejne szczepienia jak skończy rok.

Gratulacje z okazji skończenia 6-miesięcy. 9kg noszenia, nieźle!

A bo wy macie na nfz?

Hehhe no to są podobnie Fajnie Obie stają, a jedne raczkuje, druga siedzi heheh. Szkoda, że moja nie raczkuje. To pewnie jest urocze

---------- Dopisano o 15:49 ---------- Poprzedni post napisano o 15:48 ----------

Cytat:
Ja dziś też z Wiki na szczepienie. Dziś 3 kłócia.
Xora oswieciłas mnie ze szczepionka wzw B byłam pewna że to ostatnie i kolejne za pół roku.
A tu już niedługo kolejne.

Serce mi pęka jak Wiki placze przy szczepieniu. I te krokodyle łzy. Nie mówię już o moich bo chyba tylko ja wychodzę zaplakana.
Z tego też powodu wolę 6w1.
Kciuki za szczepienie!

---------- Dopisano o 15:50 ---------- Poprzedni post napisano o 15:49 ----------

Xzora, podobną mamy wagę. A ile ma cm Klaudia?
morelle_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-01-26, 15:51   #3754
darietta
Zakorzenienie

Cytat:
Calineczka sto lat dla synka z okazji pół roczku i dla Was obojga gratulacje za 6mc kp

Xzora Niko też z Doidy za każdym razem wypluwał całą wodę, a z tego bidonu wypił, co prawda dwa łyczki ale dla mnie to i tak sukces
Dobrze że Klaudia dzielnie zniosła szczepienie, poprzednio nie płakała tak mi się kojarzy? Podobną wagę mają nasze dzieci

Darietta kciuki za szczepienie!
Dla mnie szczepienie to trauma, bo N dostaje histerii na widok naszego pediatry. Przez to od badania jest ciągły płacz, ciężko go uspokoić..

My z pediatrą robimy tak że on bada ją u mnie na rekach bo Wiki nieodkładalna. I po co ma płakać. U pielegniarki zaczyna jak klade ja na wadze
darietta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-01-26, 17:28   #3755
xzora
Zakorzenienie

Lipcówki 2017 ❤️ cz. 11 Pierwsze chwile z maluszkami

Darietta, kciuki za szczepienie!
JonSnow - tak, na poprzednim szczepieniu Klaudia w ogole nie płakała. Żółtaczka bardziej piecze i tutaj juz poczuła. Kurcze, szkoda, ze Niko tak reaguje na pediatrę. A nie myślałaś o zmianie? Szkoda, zeby źle mu sie kojarzyła wizyta u lekarza.

Morelle - tak, my mamy na NFZ. Klaudia ma 68cm długości.

xzora jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-01-26, 19:37   #3756
morelle_
Zakorzenienie

To też podobnie
Stary 2018-01-26, 20:03   #3757
Devileek
Zakorzenienie

GG do Devileek

Xzora super że dobrze zniosła . My mamy następne 7 lutego i chyba będzie wzw tym razem. Lekarz myslal żeby połączyć z polio ale jednak się nie zgodzę i nadal będę kazała pojedynczo .

U nas cały czas suche miejsca na plecach takie czerwone placki ... Nie wiem czy to przez suche powietrze czy coś innego... Mam nadzieję że to nie żaden azs

Stary 2018-01-26, 20:08   #3758
taedio
MerDer 4ever

Brawo za szczepienia

Devilek mój tez ma takie cos na plecach i pojedyncze na ciele. Lekarz powiedział, że to łagodne AZS i dał maść, która każą smarować tydzien a potem 3 tyg przerwy i jeśliby sie znowu pojawiło to znowu tydzien smarować itd. Tylko, że po tygodniu smarowania to wcale nie zniknęło :/
Stary 2018-01-26, 20:26   #3759
Devileek
Zakorzenienie

GG do Devileek

Cytat:
Brawo za szczepienia

Devilek mój tez ma takie cos na plecach i pojedyncze na ciele. Lekarz powiedział, że to łagodne AZS i dał maść, która każą smarować tydzien a potem 3 tyg przerwy i jeśliby sie znowu pojawiło to znowu tydzien smarować itd. Tylko, że po tygodniu smarowania to wcale nie zniknęło :/

Kurde dziadostwo takie mój ma na plecach najwiecej i troszkę na jeden rączce ... Kupiłam dziś ten krem co Steve polecala zobaczymy . Położna mi mówiła żeby spróbować z emolium s ale nie było akurat tej edycji ... Broniłam się przed tymi wszystkimi kremami ale jak trzeba to trzeba ...

Stary 2018-01-26, 21:17   #3760
Jon_Snow
Wtajemniczenie

Xzora u nas jest jeden pediatra, musiałabym jeździć do innego miasta, gdybym chciała zmienić, a to problem dla mnie.

Taedio a ta maść jest ze sterydem?

Stary 2018-01-26, 22:00   #3761
taedio
MerDer 4ever

Jon chyba nie

Niko ma ponad 38 st gorączki. Dałam lek to trochę zeszło. Dalej nie chce spać.. myślałam, że mu ulży czy go zamuli a ten sie śmieje i ani myśli spać. Nie wiem czy to nie zeby, ciagle pcha ręce do buzi. Eh bedzie ciężka noc. Ja juz nie mam sił a to początek
Stary 2018-01-26, 22:11   #3762
emmos
Zakorzenienie

Moja Amela ma takie plamki z tylu na szyi, muszę pokazać lekarzowi jak pojedziemy na szczepienie. Ciągle coś No ale co, taki los matki

W ogóle to przepraszam Was za byki, tak mi słownik słowa zmienia, że chwilami sama siebie nie rozumiem

Ćwiczenia zrobione, kaczuszka śpi

Jadłam dziś:
Jogurt naturalny z domowym musli i pomarańczami
Krem z czerwonej soczewicy z serem
Indyk w sosie jogurtowym, ryż jaśminowy i surówka z marchwi, jabłka i rodzynek
Ciasto marchewkowe
Pieczone bataty z burakami
2 kostki gorzkiej czekolady

Zauważyłam, że po porodzie mocno wzrosła moja wrażliwość. Niedawno zaczął się film pachnidło i niestety nie dałam rady obejrzeć

Poza tym dziś w ddtvn była moja koleżanka ze studiów, ze swoim chorym dzieciątkiem nawet nie wiedziałam, że ma jedną z bliźniaczek chorą. Na szczęście dziewczynka będzie miała operację i jest szansa na jej pełne wyzdrowienie. Siepomaga pomogło zebrać ponad 600tys zł, a jeden anonimowy darczyńca przekazał na koniec brakujące 135tys

---------- Dopisano o 22:11 ---------- Poprzedni post napisano o 22:09 ----------

Cytat:
Jon chyba nie

Niko ma ponad 38 st gorączki. Dałam lek to trochę zeszło. Dalej nie chce spać.. myślałam, że mu ulży czy go zamuli a ten sie śmieje i ani myśli spać. Nie wiem czy to nie zeby, ciagle pcha ręce do buzi. Eh bedzie ciężka noc. Ja juz nie mam sił a to początek

Współczuję, mam nadzieję, że to jednak „tylko”zęby a nie żadne choróbsko i że uda się młodego ululać i pospać ✊️

Stary 2018-01-26, 22:20   #3763
morelle_
Zakorzenienie

Wow emmos jednak dobrzy ludzie jeszcze są na tym świecie. Super
Stary 2018-01-26, 22:50   #3764
emmos
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez morelle_ Pokaż wiadomość
Wow emmos jednak dobrzy ludzie jeszcze są na tym świecie. Super

Dokładnie. Ale wiesz co mi po tym programie cały czas chodzi po głowie...to, że mamy ogromne szczęście, bo nasze dzieci są zdrowe.

Stary 2018-01-26, 23:00   #3765
karolinuuusia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Devileek Pokaż wiadomość
Xzora super że dobrze zniosła . My mamy następne 7 lutego i chyba będzie wzw tym razem. Lekarz myslal żeby połączyć z polio ale jednak się nie zgodzę i nadal będę kazała pojedynczo .

U nas cały czas suche miejsca na plecach takie czerwone placki ... Nie wiem czy to przez suche powietrze czy coś innego... Mam nadzieję że to nie żaden azs

U nas dziś lepiej na udach po wczorajszym nawilzaniu.

---------- Dopisano o 23:00 ---------- Poprzedni post napisano o 22:57 ----------

Cytat:
Napisane przez emmos Pokaż wiadomość
Dokładnie. Ale wiesz co mi po tym programie cały czas chodzi po głowie...to, że mamy ogromne szczęście, bo nasze dzieci są zdrowe.

Z tym zgadzam się..

Alicja

karolinuuusia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-01-26, 23:00   #3766
emmos
Zakorzenienie

chciałam jeszcze dodać, że moje dziecko puściło dziś bąka i zaczęło się z tego w głos tak śmiać, że ja myślałam, że się posikam

Stary 2018-01-26, 23:21   #3767
anusia1990
Zakorzenienie

To uczulenie o ktorym piszecie moja mala ma od kiedy zaczal sie sezon grzewczy i z tego powodu pediatra zalecila nam nutramigen twierdzac ze to azs. Alergolog stwierdzila ze to uczulenie na proszek. Dopiero dermatolog stwierdzila ze to przesuszenie skory zalecila kapiel w emolium (krotka kapiel aby nie niszczyc naturalnej bariery ochronnej skory) plus krem mediderm i jest niebo a ziemia.

---------- Dopisano o 23:21 ---------- Poprzedni post napisano o 23:15 ----------

Jakby ktos z wawy potrzebowal namiary na genialna dermatolog to pisac.

Edytowane przez anusia1990
Czas edycji: 2018-01-26 o 23:16
anusia1990 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-01-27, 08:35   #3768
emmos
Zakorzenienie

Tak się cieszyłam, że moje dziecko wczoraj wcześnie zasnęło...tssss o 5 rano była gotowa do zabawy zasnęła przed 6, ale od 6:30 rozpoczęła już dzień całkowicie...kto użyczy syropku szczęścia

Stary 2018-01-27, 08:46   #3769
Mała!
Zakorzenienie

Cześć dziewczyny.
Witam się po fatalnyn wieczorze i standardowej nocce... Moje dziecko w dzień jest aniołkiem a w nocy... Ehhh

I właśnie próbuje połamac karuzele z bujaczka... Co za Gadzina no!

Dziewczyny Nadrobilam Was, ale a dużo i nie pamiętam już co komu miałam napisać

Wiem że :
Morelle
Super, że pestka już taka sprytna i wygimnastykowana brawo.

Emmos
Ale super z tymi darczyncami!
Ja też każdego dnia dziękuję za zdrowie moich dzieci.

Ja wczoraj poplynełam że słodkim... Ehhh chyba. Muszę od nowa zacząć wyzwanie!

Anusia
Fajnie że z uczuleniem lepiej!

Karola
No i super, że poprawa u Ali z tymi udkami.

Taedio
Zdrówka. Dla. Niko.

Xzora
Ale Klaudia jest dzielna! Ja sobie nie mogę jej wyobrazić stojącej serio! Patrzę na Hugo on ma dopiero 74cm i jest taki malusi...

Carolles
Brawa za nocki !

Darietta
Mam nadzieję że wiki ma się dobrze po szczepieniu. Ehh ja też zawsze mam łzy w oczach, ale jeszcze nie płakałam.

Calineczka
Hugo też spory... Na pewno już 9 kg lub blisko 9

Morelle
Piękne ciuszki, ja byłam w smyku kurde, nic nie ma. Muszę męża namówić na zakupy we Wrocławiu.

Ja wczoraj zrobiłam sobie dzień lenia leżała do 10,pote trening , Hugo oddałam na spacer babci i pojechałam na shopping. Kupiłam sobie koszulkę, spodnice i sukienkę zwykła czarna ołówkowa, elastyczną taką do adidaskow i do szpilek.

I zakochałam się w płaszczu wiosennym ale za drogi 360 zł! Ehhh

Kocham Cię syneczku...moja gwiazdo na niebie...
Mała! jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-01-27, 08:49   #3770
Carolles
Zadomowienie

Dzien dobry!
Pisałam do Was wczoraj caly dzień i mi się wieczorem wszystko skasowało 🙈
Zrobiłam aktualizacje wizażu i nie mogę się polapac.

Dziekujemy dziewczyny

Nela nadal gorączkuje w nocy miała ponad 39 stopni i to mierzone w tyłku 😰 po paracetamolu spadlo i kolo 3 zasnelismy.
Teraz czuje że znowu rosnie temp 😢

Morelle brawa dla Pestki za umiejętności.

Brawa za szczepienia dziewczyny. Współczuję problemów skórnych u dzieci. My na szczescie nie mamy z tym problemu.

Calineczka wszystkieo dobrego dla Wiktorka🎂

Tyle pamietam. Przepraszam sle marudka mi żyć nie daje

Carolles jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-01-27, 08:56   #3771
xzora
Zakorzenienie

Cytat:
Jon chyba nie

Bardzo możliwe, ze to zeby. Klaudia tez raz miała gorączkę przy wyrzynaniu.

Cytat:
Moja Amela ma takie plamki z tylu na szyi, muszę pokazać lekarzowi jak pojedziemy na szczepienie. Ciągle coś No ale co, taki los matki

W ogóle to przepraszam Was za byki, tak mi słownik słowa zmienia, że chwilami sama siebie nie rozumiem

Ćwiczenia zrobione, kaczuszka śpi

Jadłam dziś:
Jogurt naturalny z domowym musli i pomarańczami
Krem z czerwonej soczewicy z serem
Indyk w sosie jogurtowym, ryż jaśminowy i surówka z marchwi, jabłka i rodzynek
Ciasto marchewkowe
Pieczone bataty z burakami
2 kostki gorzkiej czekolady

Zauważyłam, że po porodzie mocno wzrosła moja wrażliwość. Niedawno zaczął się film pachnidło i niestety nie dałam rady obejrzeć

Poza tym dziś w ddtvn była moja koleżanka ze studiów, ze swoim chorym dzieciątkiem nawet nie wiedziałam, że ma jedną z bliźniaczek chorą. Na szczęście dziewczynka będzie miała operację i jest szansa na jej pełne wyzdrowienie. Siepomaga pomogło zebrać ponad 600tys zł, a jeden anonimowy darczyńca przekazał na koniec brakujące 135tys

---------- Dopisano o 22:11 ---------- Poprzedni post napisano o 22:09 ----------

Współczuję, mam nadzieję, że to jednak „tylko”zęby a nie żadne choróbsko i że uda się młodego ululać i pospać ✊️

Ciasto marchewkowe i pieczone Bataty z burakami brzmią pysznie! Moja wrażliwość tez bardzo wzrosła. Wspaniałe ze udało sie koleżance zebrać wymagana kwotę. Niektórzy ludzie mają gest!

Cytat:
Napisane przez anusia1990 Pokaż wiadomość
To uczulenie o ktorym piszecie moja mala ma od kiedy zaczal sie sezon grzewczy i z tego powodu pediatra zalecila nam nutramigen twierdzac ze to azs. Alergolog stwierdzila ze to uczulenie na proszek. Dopiero dermatolog stwierdzila ze to przesuszenie skory zalecila kapiel w emolium (krotka kapiel aby nie niszczyc naturalnej bariery ochronnej skory) plus krem mediderm i jest niebo a ziemia.

---------- Dopisano o 23:21 ---------- Poprzedni post napisano o 23:15 ----------

Jakby ktos z wawy potrzebowal namiary na genialna dermatolog to pisac.

Dobrze, ze to tylko przesuszenie skory i super, ze znalazłaś odpowiedniego dermatologa, którego rady pomogły. Dalej wszystko w porządku na mleku Hipp?

Cytat:
Tak się cieszyłam, że moje dziecko wczoraj wcześnie zasnęło...tssss o 5 rano była gotowa do zabawy zasnęła przed 6, ale od 6:30 rozpoczęła już dzień całkowicie...kto użyczy syropku szczęścia

Jak dobrze wstać, skoro świt.... współczuje

Przyszła mi wczoraj paczka ze słoikiem Hipp, kuponem na kolejny słoik w Rossmanie i zniżkami na ich produkty. Jest jeszcze plakietka dziecko w aucie, ale nie wiem czy bede korzystać. Opłaca sie rejestrować do ich klubu.

Stary 2018-01-27, 09:40   #3772
Jon_Snow
Wtajemniczenie

Emmos jak dobrze że tacy dobrzy ludzie jeszcze istnieją!
Ja codziennie dziękuję za to że mój maluszek jest zdrowy

Taedio i jak tam Niko? Mam nadzieję, że lepiej

Carolles biedna Nelcia się męczy, mam nadzieję że szybko wyzdrowieje

Mała fajnie że miałaś chwilę dla siebie

Stary 2018-01-27, 10:41   #3773
darietta
Zakorzenienie

Cytat:
Racja, to najważniejsze
Super, że tak długo synuś pospał. Marze, że Ami chociaż jeden dzień tak powagarowała

Dobrze, że tż się przeciwstawił. Nie wiem czy wiesz, ale niedawno zaczął się kontrakt na modernizację torów kolejowych między bodajże Łowiczem a Koninem. Potrwa około 4 lat. Gdyby Twój tż był zainteresowany to moj brat pracuje w nadzorze tej budowy i mógłby zapytać tu i ówdzie. W ogóle teraz to raczej praca szuka pracowników, nie odwrotnie. Ciotka tż szuka dzieczyny na pół etatu do wklepywania danych do komputera i nikogo znaleźć nie może

Super

Zdrówka dla Nelci

Co Ty matka za świństwa dziecku podajesz

Kciuki za spadek temp✊️ Dzięki za info, myślałam, że do fino masz taki

Ciekawa jestem co to za firma, moj brat też pracuje na kontraktach budowlanych z tym, że w rozliczeniach. Świat jest taki mały, że nie śmiałbym się gdyby okazało się, że zna się z Twoim szwagrem. Mimo wszystko jest to dość małe środowisko

Morelle, też współczuję kłótni. Zdrówka dla Pestki

Wszystkiego najlepszego i brawo Ty

Dzielna Klaudia Niezła waga

Kciuki za Wiki ✊️ i Ciebie też ✊️

Emmos to ja się zgłaszam na ochotnika do wklepywania danych.
Stary 2018-01-27, 10:48   #3774
xzora
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Mała! Pokaż wiadomość
Cześć dziewczyny.
Witam się po fatalnyn wieczorze i standardowej nocce... Moje dziecko w dzień jest aniołkiem a w nocy... Ehhh

I właśnie próbuje połamac karuzele z bujaczka... Co za Gadzina no!

Dziewczyny Nadrobilam Was, ale a dużo i nie pamiętam już co komu miałam napisać

Wiem że :
Morelle
Super, że pestka już taka sprytna i wygimnastykowana brawo.

Emmos
Ale super z tymi darczyncami!
Ja też każdego dnia dziękuję za zdrowie moich dzieci.

Ja wczoraj poplynełam że słodkim... Ehhh chyba. Muszę od nowa zacząć wyzwanie!

Anusia
Fajnie że z uczuleniem lepiej!

Karola
No i super, że poprawa u Ali z tymi udkami.

Taedio
Zdrówka. Dla. Niko.

Xzora
Ale Klaudia jest dzielna! Ja sobie nie mogę jej wyobrazić stojącej serio! Patrzę na Hugo on ma dopiero 74cm i jest taki malusi...

Carolles
Brawa za nocki !

Darietta
Mam nadzieję że wiki ma się dobrze po szczepieniu. Ehh ja też zawsze mam łzy w oczach, ale jeszcze nie płakałam.

Calineczka
Hugo też spory... Na pewno już 9 kg lub blisko 9

Morelle
Piękne ciuszki, ja byłam w smyku kurde, nic nie ma. Muszę męża namówić na zakupy we Wrocławiu.

Ja wczoraj zrobiłam sobie dzień lenia leżała do 10,pote trening , Hugo oddałam na spacer babci i pojechałam na shopping. Kupiłam sobie koszulkę, spodnice i sukienkę zwykła czarna ołówkowa, elastyczną taką do adidaskow i do szpilek.

I zakochałam się w płaszczu wiosennym ale za drogi 360 zł! Ehhh

Długi jest Hugo w porównaniu do Klaudii, 6cm różnicy. Pokaz zakupy.

Cytat:
Napisane przez Carolles Pokaż wiadomość
Dzien dobry!
Pisałam do Was wczoraj caly dzień i mi się wieczorem wszystko skasowało
Zrobiłam aktualizacje wizażu i nie mogę się polapac.

Dziekujemy dziewczyny

Nela nadal gorączkuje w nocy miała ponad 39 stopni i to mierzone w tyłku po paracetamolu spadlo i kolo 3 zasnelismy.
Teraz czuje że znowu rosnie temp

Morelle brawa dla Pestki za umiejętności.

Brawa za szczepienia dziewczyny. Współczuję problemów skórnych u dzieci. My na szczescie nie mamy z tym problemu.

Calineczka wszystkieo dobrego dla Wiktorka

Tyle pamietam. Przepraszam sle marudka mi żyć nie daje

Biedna Nela z tą gorączką, oby szybko jej sie poprawiło.

Moje dziecko wczoraj nie wiedziało, ze ma isc spac. Po 21.00 a ta sie podnosi i chichra. W koncu poszłam po spiworek, jak ją zapielam to zaczęła płakać, ze mama taką świetną zabawę popsuła. Jak ją przystawilam do piersi praktycznie od razu oczy zasnęła, possala chwile i zasnęła głęboko. Na pierwsze KP chyba gdzieś dopiero o 7.00 się obudziła.

Zwazylam sie dzisiaj i wazę 54,3kg czyli juz mniej niż przed ciążą. Brzuch po sobotnich ziemniakach dalej opuchnięty, na szczęście juz nie boli. Kiedy to w koncu przejdzie...

Wczoraj bez cwiczen. Menu:
Jajecznica z 3 jajek i 2 kromki chleba gryczanego
Kakao z miodem
Smothie z banana, truskawek i kaszki Hipp
Marchewka
Na parze: dorsz, ryż, warzywa (brokuł, marchewka, kalafior)
4 kromki chleba z awokado
Gruszka i wafel ryżowy

Dzisiaj za to bedzie ze słodyczami - zjadłam juz chałwę.

Stary 2018-01-27, 10:56   #3775
darietta
Zakorzenienie

Część dziewczyny wczoraj nie pisałam bo tz marudzi że siedze w telefonie jak on przyjeżdża.

Wiki i ja na szczepieniu bylysmy dzielne. Tylko lekarz coś napomknął że ma powiększone węzły chłonne ale nic nie kazał robić. Teraz tylko się zastanawiam czy doborze że szczepiłam i dlaczego ma powiększone.

Oczywiscie w przychodni znowy byli chorzy. Babeczka z zapaleniem krtani. Muszę napisać pismo anonimowe do sanepidu i nfz bo mnie to wnerwia już.

Na ostatnim szczepieniu 08.12. Wiki wazyła 6080 wczoraj waga pokazała 6740 hmm to chyba nie jest źle jak myślicie. Bo ja jej non stop cycka daję mam obsesje bo na początku mało przybierała i chyba mogę teraz troszkę odpuścić?

---------- Dopisano o 10:56 ---------- Poprzedni post napisano o 10:54 ----------

Morelle miałam pisać ale pestka wygimnastykowana.
Czyżbyś ściągnęła jej tą aplikację schudnąć w 30 dni i robi deskę😜
Stary 2018-01-27, 11:00   #3776
Carolles
Zadomowienie

Cytat:
Długi jest Hugo w porównaniu do Klaudii, 6cm różnicy. Pokaz zakupy.

Biedna Nela z tą gorączką, oby szybko jej sie poprawiło.

Moje dziecko wczoraj nie wiedziało, ze ma isc spac. Po 21.00 a ta sie podnosi i chichra. W koncu poszłam po spiworek, jak ją zapielam to zaczęła płakać, ze mama taką świetną zabawę popsuła. Jak ją przystawilam do piersi praktycznie od razu oczy zasnęła, possala chwile i zasnęła głęboko. Na pierwsze KP chyba gdzieś dopiero o 7.00 się obudziła.

Zwazylam sie dzisiaj i wazę 54,3kg czyli juz mniej niż przed ciążą. Brzuch po sobotnich ziemniakach dalej opuchnięty, na szczęście juz nie boli. Kiedy to w koncu przejdzie...

Kakao z miodem
Marchewka
Gruszka i wafel ryżowy

Dzieki
Ważysz tyle co ja 🙈 tylko ze mi zalegają 4 kg 😪 a nie mogę się zebrać w sobie żeby ćwiczyć. Ściganę tą aplikację do ćwiczeń może mnie z zmotywuje tylko najpierw muszę zrobic miejsce w telefonie

N wczoraj zasnela grubo po 22 na Harry Potterze 😄 próbowałam ją uśpić w łóżku ale wylezalam się z nią godzine w sypialni i jak zaczela mi pluć w pierś tak zgarnęłam ją do salonu i poszłyśmy oglądać film.

Carolles jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-01-27, 11:28   #3777
Jon_Snow
Wtajemniczenie

Cytat:

Kakao z miodem
Marchewka
Gruszka i wafel ryżowy

Czemu się skusiłaś na ziemniaki?
Ile dajesz łyżek/łyżeczek kakao?
Do smoothie kaszka była ugotowana?
Wybacz, że Cię tak pytaniami zasypuję
Ja miałam dwa dni temu napad słodyczowy, zjadłam pół tabliczki dużej czekolady z bakaliami (Tż był zły na mnie )

Cytat:
Część dziewczyny wczoraj nie pisałam bo tz marudzi że siedze w telefonie jak on przyjeżdża.

Wiki i ja na szczepieniu bylysmy dzielne. Tylko lekarz coś napomknął że ma powiększone węzły chłonne ale nic nie kazał robić. Teraz tylko się zastanawiam czy doborze że szczepiłam i dlaczego ma powiększone.

Oczywiscie w przychodni znowy byli chorzy. Babeczka z zapaleniem krtani. Muszę napisać pismo anonimowe do sanepidu i nfz bo mnie to wnerwia już.

Na ostatnim szczepieniu 08.12. Wiki wazyła 6080 wczoraj waga pokazała 6740 hmm to chyba nie jest źle jak myślicie. Bo ja jej non stop cycka daję mam obsesje bo na początku mało przybierała i chyba mogę teraz troszkę odpuścić?

---------- Dopisano o 10:56 ---------- Poprzedni post napisano o 10:54 ----------

Morelle miałam pisać ale pestka wygimnastykowana.
Czyżbyś ściągnęła jej tą aplikację schudnąć w 30 dni i robi deskę😜
ładna waga, mój przybrał w 2mc 700g nie masz się czym martwić

N wczoraj też nie mógł zasnąć, znowu usnął o 22, ja nie wiem co on się tak rozbrykał. Wstał dzisiaj o 9, niewyspany i po 1,5h już chciał iść na drzemkę. Cały czas robi jakieś śmieszne figury próbuje się odpychać jedną nogą, cały czas ją wygina w łuk i nie wiadomo co chce zrobić
Stary 2018-01-27, 11:40   #3778
taedio
MerDer 4ever

Dzięki za życzenia zdrowia
Niko miał wczoraj ponad 38 st, po nurofenie spadło ale dzisiaj znowu to samo :/ zasnął po 22 a tak to ciagle sie śmiał nie ogarniam tego mojego szkraba.

Carolles łącze sie w bólu :/ zdrowia dla N!

Jon dzięki napisałam wyżej

Sioistra mi napisała, że kuzynka zaprosiła ją i naszych rodziców na komunie jej córki. Jak zapytała czy nas tez zaprosi to powiedziała, że pomyśli rodzina sie nas wyrzekła :chlip:
Stary 2018-01-27, 12:34   #3779
Devileek
Zakorzenienie

GG do Devileek

Cytat:
Dzięki za życzenia zdrowia
Niko miał wczoraj ponad 38 st, po nurofenie spadło ale dzisiaj znowu to samo :/ zasnął po 22 a tak to ciagle sie śmiał nie ogarniam tego mojego szkraba.

Carolles łącze sie w bólu :/ zdrowia dla N!

Jon dzięki napisałam wyżej

Sioistra mi napisała, że kuzynka zaprosiła ją i naszych rodziców na komunie jej córki. Jak zapytała czy nas tez zaprosi to powiedziała, że pomyśli rodzina sie nas wyrzekła :chlip:

Ale ze czemu was nie chce ?

Zaczęłam czytaj bobas lubi wybór . Tu coś o krztuszeniu się. Ogólnie z tego co zaobserwowalm to jabłko się nie nadaje na sam początek. Było gdzieś napisane że dziecko na początku próbuje i zazwyczaj wszystko ląduje na podłodze niż w brzuszku bo jeszcze nie umieją przesunąć jedzenia. Wczoraj Julek dostał troszkę jabłka które odgryzł i połknął ... Dwa razy się zakrztusil a rano było w pieluszce . Więc jabłek mu nie będę podawała bo za duże ryzyko że jednak uda mu się odgrysc z duży kawałek IMG_1517052866.811400.jpgIMG_1517052877.629187.jpg

Stary 2018-01-27, 12:43   #3780
Mała!
Zakorzenienie

Darietta
Ważne że przybiera, ja uważam że możesz być spokojna.

Jon
Hugo też coś wczoraj nie mógł zasnąć.

Xzora
Zazdroszczę wagi u mnie nadal +1 od wagi sprzed ciąży, a ogólnie +6 od mojej dobrej wagi czyli (57 kg) więc tragedia!
Mam nadzieję że to Przez mięśnie

W ogóle okazało się że mam ponad 30 lat kręcone włosy a nie umiem o nie dbać profesjonalnie!
Zaczynam metamorfozę i regeneracje moich kędziorów. Będę myć je metoda OMO, częściej olejowa ćwiczenia i część tylko na mokro. Mnóstwo błędów popełniałam. Chcę by podrosły, by móc je ściąć. Mam nadzieję że będą super do lata.
Kupiłam już odżywki, szampony, maski, jedwab i olejki! Resztę zamówię w necie!

Kocham Cię syneczku...moja gwiazdo na niebie...
Mała! jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości