Urodzone w 1989 :) cz. IV - Strona 113 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe > Wizażowe Społeczności

Notka

Wizażowe Społeczności Wizażowe społeczności to forum, na którym poznasz osoby w swoim wieku, spod tego samego znaku zodiaku, szkoły. Dołącz do nas i daj się poznać.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2008-07-02, 20:29   #3361
uhahana
Zakorzenienie

Dot.: Urodzone w 1989 :) cz. IV

Pan Coelho, ale dużo osób go nie lubi. Tak samo Masłowska, mi się 'Wojna polsko-ruska...' podobała. Kapuściński, chociaż jego styl nie każdemu pasuje, ostatnio czytam Welsha, ale on dość specyficznie pisze. Może Wharton?

Ja ogólnie muszę przeczytać z 5 książek zanim trafię akurat na taką, która mi się spodoba

U mnie się dzieje na tyle mało, że nie mam nawet nic od siebie do napisania. No.
'Choose a job. Choose a career. Choose a family, choose a fucking big television, choose washing machines, cars, compact disc players, and electrical tin openers. Choose good health, low cholesterol and dental insurance. Choose your friends. (...) Choose your future.
Choose life.
'

uhahana jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-07-02, 21:33   #3362
Nija_
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez uhahana Pokaż wiadomość
U mnie okres bycia z czegoś najlepszym skończył się chyba w gimnazjum
Haha, u mnie podobnie

Cytat:
Napisane przez Ywonula Pokaż wiadomość
wiecie że 0,5% maturzystów nie zdało wszystkich pięciu obowiązkowych egzaminów

Jakby przyjąć że mamy pół miliona maturzystów to z tego wychodzi że trak miało 2500 ludzi

Wiecie ja rozumiem nie zdać jednego przeddmiotu, dwóch, ale wszystkich?
O matko tzn. że nie zdali polskiego, angielskiego(innego obcego) i swojego trzeciego przedmiotu? O Boże

Wróciłam z pracy, jestem wykończona
Zastanawiam się czy nie rzucić tej pracy. Od tego kurzu na półkach łzawią mi oczy, cały czas kicham i smarkam. Kazali mi myć jakieś wysokie półki i o mało się nie wywaliłam na tej drabinie Ale głupio tak zrezygnować po dwóch dniach. No ale nie wiem jak wytrzymam miesiąc
Stary 2008-07-02, 21:38   #3363
Ywonula
Zadomowienie

Nija ja jakbym nie miała żadnej ciekawszej oferty to bym tam się starała popracować do tego miesiąca, żeby mieć właśnie wpisać coś do CV...

Ines ja mam tak samo jak Ty Teraz wypożyczyłam jakąś książke, wydawało mi się że jest fajna a tu klops
Stary 2008-07-02, 22:02   #3364
201707171556
Konto usunięte

ines ja lubię Joanne Harriss (tzn uwielbiam wszystko co napisała oprócz zbioru opowiadan i "Jeżynowego Wina"), Irvinga, Marqueza...
Coelho niecierpię, ale podobało m isie "Nad rzeką Piedrą usiadłam i plakałam" i "Weronika postanawia umrzeć"

Nija wytrzymaj ten miesiąc, później chetniej przyjmą Cię gdzieś indziaj jak zobacza ż emas zjuz doswiadczenie w pracy w sklepie

Em no to już całkiem gratuluje

Byłam dzis odebrac ta nagrode z ofiflame...
Dojechałam na miejsce i babka mowi do mnie że mój wygrany zestaw kosmetyków już na mnie czeka ale odebrac go mogę dopiero po 1,5 godzinnych warsztatach makijażu...no to dobra, zaczekałam na rozpoczecie się warsztatów bo przyjechałam za wcześnie o godzinę, sam kurs był fajny ale.... gdy doszło do odebrania wygranego ZESTAWU KOSMETYKOW okazało się ze to tylko jeden malutki hiacyntowy KREM DO RĄK!
Rozumiecie?
Czy krem do rak moze być ZESTAWEM kosmetyków?
Jechałam przez poł miasta i straciłam 3,5 godziny żeby ostatecznie dostać krem do rąk!
Myslałam z emnie szlag trafi...ale tera zjuz tylk osię śmieję z własnej naiwności i sprytu tych ludzi z ori...maskara
201707171556 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-07-02, 22:07   #3365
Nija_
Zakorzenienie

Cytat:
Nija ja jakbym nie miała żadnej ciekawszej oferty to bym tam się starała popracować do tego miesiąca, żeby mieć właśnie wpisać coś do CV...
Chyba jednak tak zrobię. Szkoda mi rzucać, bo w końcu mam blisko, albo mama mnie podwozi albo kwadrans na rowerze, atmosfera w pracy bardzo fajna, babki sympatyczne, miłe, pomagają, a nie wywyższają się
Ale dobija mnie zakres obowiązków Przez ponad godzinę myłam 2 takie palety na Coca colę, które potem trzeba było złączyć i poustawiać picie. Takie były zakurzone i brudne, a fe
Stary 2008-07-02, 22:13   #3366
Nija_
Zakorzenienie

Aaaa zapomniałam...

em gratuluję

Durga masz rację z tym cennym doświadczeniem Pomęczę się jeszcze trochę, jutro mam na 6 rano...
Stary 2008-07-02, 22:17   #3367
Independent Women
Zadomowienie

Cytat:
aaa bo ja jestem inteligent dziecko i niezauważyłam ze tam jest x4 tak to mi wychodzi 658 pkt. To już jest coś
hehe, no widzisz
to teraz już wiesz czemu się dziwiłam

Independent Women jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-07-02, 23:03   #3368
uhahana
Zakorzenienie

Ja chciałam jeszcze na temat tych nie zdanych matur Bo wiecie, moim zdaniem jak ktoś nie zdał wszystkich swoich egzaminów to rzeczywiście, może być tępakiem, ale wydaje mi się, że większość osób np. zawaliła coś na początku i poddała się, bo nie było już sensu zdawać reszty. Tzn. gdyby nie zdali tylko jednego to mieliby poprawkę, a tak muszą czekać rok, ale nie wszyscy myślą logicznie i przyszłościowo. Część może już przed maturą zdecydowała, że cel ich życia jet inny i nie potrzebują do tego matury. W każdym razie nie chciałabym być częścią tego zacnego grona.

Nija ja bym została w pracy. Pomyśl o tym, że jak już wszystkie mega zakurzone i brudne rzeczy doprowadzisz do porządku, to zostanie Ci tylko takie bieżące wycieranie, omiatanie itp. No chyba, że masz na oku coś lepszego Ale wiadomo, od czegoś trzeba zacząć

Durga to nieźle Cię załatwili. Ciekawe, czemu tak im zależało na obecności ludzi na tym 'szkoleniu', haha.

Właśnie świetny film oglądam, tzn. zrobiłam sobie akurat małą przerwę. Across The Universe. Polecam Taki w sumie musical, lata 60/70 itp, świetne auta, fajny klimat, a jak ktoś lubi Beatelsów, to już w ogóle (mi nie przeszkadzają ich kawałki )
'Choose a job. Choose a career. Choose a family, choose a fucking big television, choose washing machines, cars, compact disc players, and electrical tin openers. Choose good health, low cholesterol and dental insurance. Choose your friends. (...) Choose your future.
Choose life.
'

Stary 2008-07-02, 23:56   #3369
kocimietka
Rozeznanie

GG do kocimietka

Cytat:
Napisane przez krasulka7399 Pokaż wiadomość
UJ drogi ale dobry...

Gdyby któraś z was chciała wiedziec ile wynosiły w zeszłym roku progi na wszystkie uczelnie w Poznaniu to mogę przesłać na PW bo mam do tego link
eh, podczytałam i mówię- ja bym chciała te progi dzię-ku-jęęę

hiszpański A2->B1
Tomorrowland lub UltraMusic Festival
dobyć tytuł specjalisty ds. zakupów
kocimietka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-07-03, 09:16   #3370
krowa_bez_mleka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Nija_ Pokaż wiadomość
Wróciłam z pracy, jestem wykończona
Zastanawiam się czy nie rzucić tej pracy. Od tego kurzu na półkach łzawią mi oczy, cały czas kicham i smarkam. Kazali mi myć jakieś wysokie półki i o mało się nie wywaliłam na tej drabinie Ale głupio tak zrezygnować po dwóch dniach. No ale nie wiem jak wytrzymam miesiąc
Ja też nie wiem jak wytrzymam Tylk ou mnie to jest nuda na maksa.
Okropnie jest wstawać o 5 rano z perspektywą, że wróci sie do domu o 22.

Ale coż, nie mogę sie tak szybko poddawać. Na razie wypracowałam 10% tego co zamierzam

Mnie tez progi interesują, zwłaszcza w Poznaniu.
Chociaż chyba jednak zostaje przy Toruniu...Tak swojsko mi sie kojarzy

A jutro jadę z koleżanko do Bydgoszczy..początkowo miałam złozyc tam papiery, ale zrezygnowałam, wiec teraz jadę właściwie tylko dla towarzystwa no i na zakupy
kiedy chcę grzeszyć to grzeszę
krowa_bez_mleka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-07-03, 09:24   #3371
y_ulia
Rozeznanie

Pytałam juz na maturzystkach, ale tu tez zapytam, moze któraś z Was wie:P

Cytat:
Napisane przez y_ulia Pokaż wiadomość
hej mam takie techniczne pytanie, moze pomozecie
składała moze któras z Was dokumenty na AP w Krakowie? bo nie moge teraz jechac do Krk, a jest tam moja siostra i sie zastanawiam, czy ona mogłaby zaniesc te dokumenty za mnie, ja bym je jej tylko podesłała? Czy nie wiecie moze, czy trzeba tam cos podpisywac czy cos?

[ Uciekaj moje serce! ]

y_ulia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-07-03, 09:43   #3372
emememsik
po prostu Em :)

Co wy się tak dziwicie? Zdawalność rozszerzonej matematyki w technikach uzupełniających wyniosła 0,4%.

EDIT: y_ulia, myślę, że może. Pewnie nikt się nie zorientuje, nic się nie podpisuje, po prostu zostawiasz teczkę z dokumentami. (białą tekturową teczkę z gumką! )
Stary 2008-07-03, 09:51   #3373
laylaaa
Zakorzenienie

nija ja bym wytrzymała jeszcze trochę, żeby można to było wpisać do CV. skoro babki są miłe to może później nie będzie źle

y_ulia
poszukaj tego na ich stronie albo po prostu zadzwon. na pewno siostra moze zaniesc dokumenty za Ciebie, ale pewnie wymagają jakiegoś upoważnienia.

a co do matur, to wiecie, że ja i przyjaciółka miałyśmy z 3 przedmiotów (hist, WOS i polski) tyle samo punktów? angielski zdawała rozszerzony, ale jeśli mój wynik pomnożyć przez przelicznik który stosuje większość uczelni to mam tylko kilka % więcej.

'we're all mad here. I'm mad. you're mad.' said the Cat
'how do you know I'm mad?' said Alice
'you must be' said the Cat
'or you wouldn't have come here'
laylaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-07-03, 10:02   #3374
Ywonula
Zadomowienie

Dziewczyny mam bardzo dziwne pytanie.. Na uś sprawdzałam zaoczną biotechnologię i tam widnieją opłaty tylko za rok II-III. A za I rok nie ma. I jak wchodziłam na ten kieunek na rekrutacji to nie było tam biotechnologii zaocznej Czy któraś wie o co kaman? Czy to możliwe że już nie będzie biotecha na zaocznych a można się zapisać do istniejącej już grupy?
Stary 2008-07-03, 10:09   #3375
laylaaa
Zakorzenienie

Cytat:
Dziewczyny mam bardzo dziwne pytanie.. Na uś sprawdzałam zaoczną biotechnologię i tam widnieją opłaty tylko za rok II-III. A za I rok nie ma. I jak wchodziłam na ten kieunek na rekrutacji to nie było tam biotechnologii zaocznej Czy któraś wie o co kaman? Czy to możliwe że już nie będzie biotecha na zaocznych a można się zapisać do istniejącej już grupy?
ee dziwnie. może do nich zadzwoń?

Stary 2008-07-03, 10:41   #3376
y_ulia
Rozeznanie

emememsik, dzieki za odp. mam rozumiec, ze juz skladalas i na pewno tylko zostawianie teczek bylo, bez zadnych zbednych procedur, ktore moglyby zdradzic, ze moja siostra to nie ja;D

laylaaa, strone juz z 10 razy cala przeszukalam, nie ma informacji, no i wlasnie nie wiem, czy dzwonic pytac czy zaryzykowac :P

nie, no moze jednak zadzwonie zapytam :P

dzieki za odpowiedzi dziewczyny

[ Uciekaj moje serce! ]

Stary 2008-07-03, 11:02   #3377
emememsik

Cytat:
emememsik, dzieki za odp. mam rozumiec, ze juz skladalas i na pewno tylko zostawianie teczek bylo, bez zadnych zbednych procedur, ktore moglyby zdradzic, ze moja siostra to nie ja;D
Tak, ja te papiery składałam już dwa tygodnie temu, zanim sobie uświadomiłam, że wcale nie chcę tam studiować. Wchodzisz, zostawiasz teczkę, wychodzisz. Koniec.
Stary 2008-07-03, 11:58   #3378
laylaaa
Zakorzenienie

y_ulia ja dzwoniłam już kilka razy na różne uczelnie i pytałam o wszystko co mnie interesuje (np. o progi z zeszłego roku), czasem na tych stronach naprawdę ciężko coś znaleźć..

ehh, narazie złożyłam tutaj na prawo, administrację i w Kr na administrację, wyniki są 15 lipca, jak się nie dostanę, to szybko składam na politechnikę, można do 18.
myślałam nad zarządzaniem na AGH bo można iść z matematyką albo historią (?!), dzwoniłam tam wypytać o szczegóły, ale dziś stwierdziłam, że nie będę się męczyć na studiach z czymś, czego nienawidzę najbardziej na świecie, czyli z matmą i fizyką

Stary 2008-07-03, 12:42   #3379
y_ulia
Rozeznanie

dzwonilam, bez problemu moze zaniesc siostra - to taka informacja, bo moze ktos stanie przed takim samym problemem jak ja

emememsik
ja tez tam nie chce;D ale ostatecznie jezeli sie tylko tam dostane, to pojde

ciekawe jakie progi punktowe na prawo na umcs beda heh podobno duzo osob sobie odpuszcza prawo po wynikach. przyznam, ze ja tez

[ Uciekaj moje serce! ]

Stary 2008-07-03, 12:46   #3380
i_n_e_s
Zadomowienie

Dzięki za odpowiedzi

Cytat:
Napisane przez emememsik Pokaż wiadomość
Ja uwielbiam wszystkie książki Wiśniewskiego + Jeżycjada + Harry Potter.
Wiśniewskiego czytałam tylko "Samotność w sieci" wtedy gdy wszyscy o niej mówili i nie przypadła mi do gustu, a innych nie znam.
Jeżycjadę czytałam kiedyś kiedyś jak moja siostra wypożyczała,ale bez żadnej kolejności to czytałam, podobało mi się, ale chyba teraz nie mam na to ochoty. Chociaż wiem, że Ty i Krówka uwielbiacie, pomyślę jeszcze nad tym.
A Harrego Pottera oczywiście w pierwszej kolejności po maturze przeczytałam.

Cytat:
Pan Coelho, ale dużo osób go nie lubi. Tak samo Masłowska, mi się 'Wojna polsko-ruska...' podobała. Kapuściński, chociaż jego styl nie każdemu pasuje, ostatnio czytam Welsha, ale on dość specyficznie pisze. Może Wharton?

Ja ogólnie muszę przeczytać z 5 książek zanim trafię akurat na taką, która mi się spodoba
A wiesz, że miałam napisać w poprzedniej wiadomości-tylko nie piszcie mi o Paulo Coelho. Dużo tych książek przeczytałam, ale średnio mi się podobały. Chociaż pamiętam, że 2 były nawet nawet i wydaje mi się, że właśnie te o których Durga pisała-"Weronika.." i "Nad rzeką Piedry..."
Masłowska, Kapuściński i Wharton sprawdzę

Cytat:
Ines ja mam tak samo jak Ty Teraz wypożyczyłam jakąś książke, wydawało mi się że jest fajna a tu klops
To przybij piątkę, jak kiedyś wyjechałam z rodzicami i wypożyczyłam 3 książki, z których każda okazała się beznadziejna, wtedy postanowiłam z większą uwagą je wybierać. Poza tym zawsze w roku szkolnym jest mało czasu, to chociaż w wakacje nadrobię.

Cytat:
Napisane przez Durga Pokaż wiadomość
ines ja lubię Joanne Harriss (tzn uwielbiam wszystko co napisała oprócz zbioru opowiadan i "Jeżynowego Wina"), Irvinga, Marqueza...
Coelho niecierpię, ale podobało m isie "Nad rzeką Piedrą usiadłam i plakałam" i "Weronika postanawia umrzeć"
Harris, Irving, Marquez zapamiętane. Coś mi się kojarzy, że ktoś mi Marqueza już kiedyś polecał.

Cytat:
Napisane przez laylaaa Pokaż wiadomość
a co do matur, to wiecie, że ja i przyjaciółka miałyśmy z 3 przedmiotów (hist, WOS i polski) tyle samo punktów? angielski zdawała rozszerzony, ale jeśli mój wynik pomnożyć przez przelicznik który stosuje większość uczelni to mam tylko kilka % więcej.
Fajnie, żeby aż z tylu przedmiotów taki sam wynik, mało prawdopodoobne.
i_n_e_s jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-07-03, 12:52   #3381
krasulka7399
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kocimietka Pokaż wiadomość
eh, podczytałam i mówię- ja bym chciała te progi dzię-ku-jęęę
Cytat:
Napisane przez krowa_bez_mleka Pokaż wiadomość
Ja też nie wiem jak wytrzymam Tylk ou mnie to jest nuda na maksa.
Okropnie jest wstawać o 5 rano z perspektywą, że wróci sie do domu o 22.

Ale coż, nie mogę sie tak szybko poddawać. Na razie wypracowałam 10% tego co zamierzam

Mnie tez progi interesują, zwłaszcza w Poznaniu.
Chociaż chyba jednak zostaje przy Toruniu...Tak swojsko mi sie kojarzy

A jutro jadę z koleżanko do Bydgoszczy..początkowo miałam złozyc tam papiery, ale zrezygnowałam, wiec teraz jadę właściwie tylko dla towarzystwa no i na zakupy
Wysłałam Wam na PW

A gdzie wybieracie się na zakupy w Bdg?

Em, nieźle pocisnęłaś z tymi wynikami. Zdolna bestia z Ciebie
krasulka7399 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-07-03, 13:36   #3382
emememsik

Cytat:
emememsik ja tez tam nie chce;D ale ostatecznie jezeli sie tylko tam dostane, to pojde
Widzę, że mamy takie samo podejście do AP. Na co tam składasz?

Cytat:
Napisane przez i_n_e_s Pokaż wiadomość
Wiśniewskiego czytałam tylko "Samotność w sieci" wtedy gdy wszyscy o niej mówili i nie przypadła mi do gustu, a innych nie znam.
Moja ulubiona książka.

Cytat:
Napisane przez krasulka7399 Pokaż wiadomość
Em, nieźle pocisnęłaś z tymi wynikami. Zdolna bestia z Ciebie
Albo farciara.

blaque, a może Kasia? Kasia, Ty uczyłaś się z vademecum Operonu do geografii?
Stary 2008-07-03, 13:45   #3383
y_ulia
Rozeznanie

Cytat:
Widzę, że mamy takie samo podejście do AP. Na co tam składasz?
na socjologie ..

[ Uciekaj moje serce! ]

Stary 2008-07-03, 14:06   #3384
emememsik

Cytat:
na socjologie ..
Nie wolisz socjologii na AGH?
Stary 2008-07-03, 14:08   #3385
kasia89
Zakorzenienie

Cytat:
Taak A o co chodzi?
kasia89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-07-03, 14:11   #3386
uhahana
Zakorzenienie

Socjologia na Akademii GÓRNICZO HUTNICZEJ? Nie ma co Ja bym po tym dawała tytuł magister inżynier górnik hutnik socjolog
Choose life.
'

Stary 2008-07-03, 14:25   #3387
i_n_e_s
Zadomowienie

Cytat:
Ja też sie uczyłam

Użądliła mnie pszczoła
i_n_e_s jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-07-03, 14:32   #3388
y_ulia
Rozeznanie

Cytat:
Nie wolisz socjologii na AGH?
ja to w ogole nie wole socjologii:P a to takie koło ratunkowe, widzialam progi z tamtego roku, przeliczylam wsyztsko, wykalkulowalam;D i doszlam do wniosku, ze na AP predzej sie dostane

Cytat:
Socjologia na Akademii GÓRNICZO HUTNICZEJ? Nie ma co Ja bym po tym dawała tytuł magister inżynier górnik hutnik socjolog

no, podobno duzo to sie tam na tej socjologii nie robi :P

[ Uciekaj moje serce! ]

Stary 2008-07-03, 15:41   #3389
blaque
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kasia89 Pokaż wiadomość
Taak A o co chodzi?
Może będę potrzebowała vademecum do geografii (mam nadzieję) i nie miałabyś ochoty sprzedać?
Stary 2008-07-03, 15:59   #3390
kasia89
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez blaque Pokaż wiadomość
Może będę potrzebowała vademecum do geografii (mam nadzieję) i nie miałabyś ochoty sprzedać?
Raczej miałabym ochotę Własnie miałam wystawiać na allegro, ale to dopiero w sierpniu. To się skontaktujemy na PW albo gg A jakie Ty masz plany kochana?

Mam nadzieję, że dostanę się na AGH i vadememcum nie będzie mi juz potrzebne Złozyłam właśnie tam gdzie chciała layla na wydział Zarządzania, ale kierunek Zarządzanie i Inżynieria Produkcji, no i asekuracyjnie Politechnika. Miejmy nadzieję, że się dostanę...
kasia89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Wizażowe Społeczności

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości