Mamusie majowe 2018 cz. 5 - Strona 148 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2018-01-27, 20:56   #4411
nalesnikona
Zadomowienie

Dot.: Mamusie majowe 2018 cz. 5

Cytat:
Napisane przez niud Pokaż wiadomość
Ja mam nadzieję że mój się odwóźkuje do porodu ( obecnie 2.3 ) Na dłuższe wyprawy najwyżej z tatą będzie jeździł.

Ja się boję, że na tej wystawie bąbel będzie chciał układać klocki i będzie się frustrował że się nie da

Za tydzień psi patrol w Blue City Mój ma teraz mega fazę więc pewnie na chwilę wpadniemy.

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
ja też się zastanawiałam nad tą wystawą i odpuściliśmy na razie z tych samych powodów
Kiedyś byliśmy w blue city, jak były porozstawiane różne figurki lego i był bardzoooo chętny do dotykania, i chciał układać z nich inne rzeczy, także ten
nalesnikona jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-01-27, 20:56   #4412
magdalenka_w_86
Zakorzenienie

Tak mówią, że czołg, ale ja jak na krasnala 160 cm to dobrze mi się prowadzi, przynajmniej po sklepie Ja już mam tematu wózków po sufit i ich oglądania.

Nalesniczku, u nas na zadupiu takich atrakcji nie ma dla dzieci

2014

Edytowane przez magdalenka_w_86
Czas edycji: 2018-01-27 o 20:58
magdalenka_w_86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-01-27, 21:02   #4413
nalesnikona
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Mirabilka Pokaż wiadomość
Hm sama nie wiem co będę nosić jak się ociepli - dwie puchowki mam mieszczę się ale już dziś w nich za ciepło było, płaszcz wełniany krój prosty zmienić brzuch ale tez za ciepły - chyba mi ten cekinowy płaszczo-kardigan musi wystarczyć

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
w zimówkę się mieszczę jeszcze , ale mam drugą, którą jeszcze dopinałam pod koniec lutego w pierwszej ciąży, także o to się nie martwię.
Płaszcz cieniutki mam o kroju takiego grzybka, że się zmieszczę. Ale przejściową kurtkę mam dopasowaną... bez ciąży zapinałam się na styk... także liczę, że jak minie zima to od razu zrobi się ciepło
Stary 2018-01-27, 21:03   #4414
Ladymama85
Zakorzenienie

tam ponoć jest kącik też do układania klocków
Ladymama85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-01-27, 21:04   #4415
nalesnikona
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez polasia Pokaż wiadomość
Ale ja z moją w wieku jeszcze 2 lat też normalnie wózkiem wszędzie jeździłam. Moja lubiła, choć wiem, że niektóre dzieci to wręcz siłą trzeba przekonywać do wózka 😉
mój bardzo lubił wózkowe spacery, ale i odkąd zaczął chodzić to przemierzał całkiem spore odległości z chęcią.
Teraz jeszcze zdarza nam się użyć wózka ( ma niespełna 3 lata), z przedszkola jak go odbierałam, to wolałam wsadzić do wózka, bo niby kawałek mam, ale czułam się bezpieczniej mogąc się oprzeć w trakcie drogi
Stary 2018-01-27, 21:05   #4416
_St0kr0tka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez nalesnikona Pokaż wiadomość
w zimówkę się mieszczę jeszcze , ale mam drugą, którą jeszcze dopinałam pod koniec lutego w pierwszej ciąży, także o to się nie martwię.
Płaszcz cieniutki mam o kroju takiego grzybka, że się zmieszczę. Ale przejściową kurtkę mam dopasowaną... bez ciąży zapinałam się na styk... także liczę, że jak minie zima to od razu zrobi się ciepło
Ja licze ze zrobi sie na tyle cieplo, ze bede smigac w rozpietej przejsciowce, cos grubszego pod spod i jakas chustka pod szyje

_St0kr0tka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-01-27, 21:10   #4417
nalesnikona
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Ladymama85 Pokaż wiadomość
tam ponoć jest kącik też do układania klocków
jak było w blue city to też na dole była strefa klockowa, ale taki dziki tłum, że nawet nie zjeżdżałam. A to było w tygodniu, w ciągu dnia... wracaliśmy od jakiegoś lekarza. Co tam się działo w weekend nie myślę

w ogóle... nie jeżdżę do ch, czy ikei w weekendy, bo ilość ludzi na metr kwadratowy mnie przeraża. Ogólnie jeżdżę rzadko, ale jak już to w tygodniu wieczorem, jeśłi nie mogłam w ciągu dnia.

---------- Dopisano o 21:10 ---------- Poprzedni post napisano o 21:08 ----------

Cytat:
Napisane przez _St0kr0tka Pokaż wiadomość
Ja licze ze zrobi sie na tyle cieplo, ze bede smigac w rozpietej przejsciowce, cos grubszego pod spod i jakas chustka pod szyje

właśnie myślę, że jak założe sweter pod ten cienki płaszcz, to przeżyję
jakbym jakoś bardziej urosła, to będę polować na olx.
Stary 2018-01-27, 21:12   #4418
85cabce079a739571384bfd24737f09ed791b49e
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez Mirabilka Pokaż wiadomość
Hm sama nie wiem co będę nosić jak się ociepli - dwie puchowki mam mieszczę się ale już dziś w nich za ciepło było, płaszcz wełniany krój prosty zmienić brzuch ale tez za ciepły - chyba mi ten cekinowy płaszczo-kardigan musi wystarczyć
A to trzeba się zapinać?
Ja ramoneski przez większość roku na grzbiet wrzucam i jestem zwarta i gotowa - brzuch mi nie przeszkodzi
Cytat:
moja koleżanka jeździ fiatem 500- jest 5 drzwiówka, ekonomiczny, w mieście zaparkuje, a i cenowo nowy wypada nieźle. A ona krótkonóżkowa i jak tylko wsiadła to już się zdecydowała
Póki co w zasięgu moich oszczędności nowe samochody nie leżą jeżeli nawet to z zerowym wyposażeniem, a to żadna frajda korbką szyby opuszczać, żeby nie paść trupem bez klimy
Może kieeeeedyś
85cabce079a739571384bfd24737f09ed791b49e jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-01-27, 21:15   #4419
Qazsew
Zakorzenienie

Ja mam zimowa kurtke w ktorej caly kozuszek sie odsuwawiec w razie naglego ocieplenia wypne srodek i bede śmigac w cienkiej
Qazsew jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-01-27, 21:16   #4420
Ladymama85
Zakorzenienie

Cytat:
mój bardzo lubił wózkowe spacery, ale i odkąd zaczął chodzić to przemierzał całkiem spore odległości z chęcią.
Teraz jeszcze zdarza nam się użyć wózka ( ma niespełna 3 lata), z przedszkola jak go odbierałam, to wolałam wsadzić do wózka, bo niby kawałek mam, ale czułam się bezpieczniej mogąc się oprzeć w trakcie drogi
Mój jeździ rano dalej, włazi pod spód, bo mam drugie siedzisko tam nisko i lecimy do przedszkola, niby mam 10 minut , 5 szybkiego marszu, ale wole pospać rano niż z nim maszerować, a wolę się rpzejść niż do auta ich pakowac

http://www.palimpalem.com/2/GUGUGAGA.../1118-2783.jpg
Stary 2018-01-27, 21:17   #4421
blaira
Wtajemniczenie

Dziewczyny, jakby wpadło wam oko... poszukuje jakies rampersy na jakieś wyprz, to poproszę o info.
blaira jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-01-27, 21:18   #4422
domii29
Zakorzenienie

Cytat:
Znalazlam spoko wozek za 850zl uzywany (106km od nas), podeslalam tesciowej linka zobaczymy czy nie bedzie marudzic.
Domii tak teraz patrze i po kolorze i wzorze torby to chyba ten Twoj upatrzony wychodzi o polowe ceny mniej niz nowy a wyglada na bdb stan.
Dzis wystawiony i oczywiscie juz zarezerwowany...

Cytat:
Wiejar Evado 3w1 - nie jestem pewna czy to ten sam co Domii chciala ale wyglada bardzo podobnie

Uwielbiam te wozki 😍 jeszcze nie macalam i nie ogladalam na zywo ale mam kolezanke w sklepie dzieciecym i regularnie maca za mnie i podsyla mi zdjecia wozkow 😍 musze sie tam do niej wybrac w koncu

domii29 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-01-27, 21:21   #4423
nalesnikona
Zadomowienie

Cytat:
Mój jeździ rano dalej, włazi pod spód, bo mam drugie siedzisko tam nisko i lecimy do przedszkola, niby mam 10 minut , 5 szybkiego marszu, ale wole pospać rano niż z nim maszerować, a wolę się rpzejść niż do auta ich pakowac

http://www.palimpalem.com/2/GUGUGAGA.../1118-2783.jpg
u mnie dosłownie 300 metrów, to szybciej do wózka, niż w zapięcie w foteliku i zaparkowanie
dobra opcja z tym dolnym siedziskiem
Stary 2018-01-27, 21:32   #4424
Ladymama85
Zakorzenienie

kurcze w tym smalldesign od 25.01. mam płatność zaakceptowaną i myślałam,ze na drugi dzień wyślą, ale cisza mam nadzieje,ze tego dopiero nie szyją :O
Stary 2018-01-27, 21:37   #4425
_St0kr0tka
Zakorzenienie

Ladymama, do maja chyba zdaza uszyc i wyslac 😎
Domii a co ta Twoja znajoma mowi nt tego wozka?

Stary 2018-01-27, 21:47   #4426
polasia
Wtajemniczenie

Cytat:
moj starszy w wieku 3,5 tez jezdził, bo mam juz podwójny, po przedszkolu musiał chwile sie kimnac w wózku, bo inaczej zle funkcjonował
No moja córka nie śpi w dzień odkąd skończyła 2 lata. W sumie nie wyobrażam sobie położyć ją w dzień spać, choćby na godzinkę, a później do nocy z nią wojować 😀 w przedszkolu jako jedyna nie śpi w swojej grupie 😉 no ale co dziecko to inaczej jednak 😉
polasia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-01-27, 22:17   #4427
Ladymama85
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez polasia Pokaż wiadomość
No moja córka nie śpi w dzień odkąd skończyła 2 lata. W sumie nie wyobrażam sobie położyć ją w dzień spać, choćby na godzinkę, a później do nocy z nią wojować 😀 w przedszkolu jako jedyna nie śpi w swojej grupie 😉 no ale co dziecko to inaczej jednak 😉
u na to było tak, ze w przedszkolu nie mieli leżakowania, a On jak go odbierałam był padnięty, wracaliśmy do domu, i jakbym miała może tylko jego, to bym go przetrzymała, ale koło 17:00 był okropny, już marudzący,a za wczesnie zeby iśc na noc, albo ja poszłam Młodszego przewinąć, a Starszy mi w tym czasie usnął na dywanie, i wtedy dopiero była masakra bo do 22:00 mi latał, a tak szłam po 14:00 po niego do przedszkola, on sobie tam przysnął na tak na półleżaco w wózku ze 30 min max i inne dziecko , szliśmy na plac zabaw, bawiliśmy się i wszystko było ok albo leciałam z nimi gdzieś na spacer, ja od urodzenia już pierwszego latałam z nimi wszędzie w wzóku, po 10 km spokojnie robiłam, więc u mnei dzieci sa przyzwyczajone, ze duzo czasu tak spędzamy, idziemy do parku tam się wybiegali a później wózek i do domu, mieszkam przy bardzo ruchliwej ulicy więc nei ma tez opcji żeby szedł sobei na spacerek na nogach, wiec to też róznica
Stary 2018-01-27, 22:18   #4428
sweetmedi25
Zakorzenienie

Mąż wrócił z pracy jakiś taki smutny od razu mnie przytulił i ucalowal brzuch i po chwili opowiedział że spotkał kolegę który też oczekiwał dziecka tylko że jego żona poronila bo po prostu przestało bić serce... mówił że wszystko się układało super.. mieszkanie, pokój dla dziecka wszystko już było.. ;(

sweetmedi25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-01-27, 22:43   #4429
_groooszek_
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez sweetmedi25 Pokaż wiadomość
Mąż wrócił z pracy jakiś taki smutny od razu mnie przytulił i ucalowal brzuch i po chwili opowiedział że spotkał kolegę który też oczekiwał dziecka tylko że jego żona poronila bo po prostu przestało bić serce... mówił że wszystko się układało super.. mieszkanie, pokój dla dziecka wszystko już było.. ;(

Przeraża mnie to, że kompletnie nie mamy wpływu na takie rzeczy

Gdzieś tu chyba zakpił los. Ona brzydka, brzydki on...
A taka ładna miłość...

_groooszek_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-01-27, 22:55   #4430
polasia
Wtajemniczenie

Cytat:
u na to było tak, ze w przedszkolu nie mieli leżakowania, a On jak go odbierałam był padnięty, wracaliśmy do domu, i jakbym miała może tylko jego, to bym go przetrzymała, ale koło 17:00 był okropny, już marudzący,a za wczesnie zeby iśc na noc, albo ja poszłam Młodszego przewinąć, a Starszy mi w tym czasie usnął na dywanie, i wtedy dopiero była masakra bo do 22:00 mi latał, a tak szłam po 14:00 po niego do przedszkola, on sobie tam przysnął na tak na półleżaco w wózku ze 30 min max i inne dziecko , szliśmy na plac zabaw, bawiliśmy się i wszystko było ok albo leciałam z nimi gdzieś na spacer, ja od urodzenia już pierwszego latałam z nimi wszędzie w wzóku, po 10 km spokojnie robiłam, więc u mnei dzieci sa przyzwyczajone, ze duzo czasu tak spędzamy, idziemy do parku tam się wybiegali a później wózek i do domu, mieszkam przy bardzo ruchliwej ulicy więc nei ma tez opcji żeby szedł sobei na spacerek na nogach, wiec to też róznica
Nie no oczywista oczywistość. Moja ma nadmiar energii i cały dzień pobudzona lata, stąd ten brak drzemki. Bo właśnie czasem jak zasnęła mi w aucie wracając od niani to dopiero wieczór świetny miałam. Teraz przy kolejnym wszystko może nam się zmienić 😉
Cytat:

Takie wiadomości zawsze są smutne. Bardzo im współczuję. Twój mąż nawet nie będzie się teraz jakoś bardzo cieszył w pracy z kolejnych wizyt i zakupów. Żeby nie zrobić przykrości. A tak to mieli już wspólny temat. Który to był tydzień?

polasia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-01-28, 07:38   #4431
domii29
Zakorzenienie

Cytat:

Az mnie ciarki przeszly... 😞
Przeraza mnie to ze kobieta do konca ciazy nie moze odetchnac z ulga bo na kazdym etapie moze sie cos stac 😱

domii29 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-01-28, 08:33   #4432
_St0kr0tka
Zakorzenienie

Cytat:

Przykro mi 😞 zycie jest niesprawiedliwe jednak...
Dzien dobry dziewczyny 🌼 ale sie dzis wyspalam 😎

Stary 2018-01-28, 08:39   #4433
blaira
Wtajemniczenie

Ehhh aż ciarki przechodzą...ale niestety sama coś o tym wiem ☹️

Dzień dobry, my już w drodze . Mąż z psem będą trochę tropić a ja skorzystam z pogody i się dotlenienie i pospaceruje.

A potem znów płytki w budowlanym.

Miłego dnia

blaira jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-01-28, 08:46   #4434
myboyismine
Zakorzenienie

Cytat:

aż koszmary miałam ...
myboyismine jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-01-28, 08:59   #4435
_St0kr0tka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez myboyismine Pokaż wiadomość
aż koszmary miałam ...

Ja dzis cukier ponad norme na czczo (94) i teraz pytanie czy spowodowal go wczorajszy tort czy to, ze troche zaspalam na mierzenie, zwykle mierze ok 6:30-7 a dzis dopiero 8:30. Tego sie nie dowiem, mam nadzieje ze jutro bedzie lepiej we wtorek diabetolog znow, na sama mysl mi sie nie chce, ale zajedziemy do kuzyna meza na kawe przy okazji to nie bedzie tak do konca zmarnowany ten czas 😜

Stary 2018-01-28, 09:02   #4436
sweetmedi25
Zakorzenienie

Dzień dobry!
Polasia jakoś 11 tc. Przykre to że nie mamy wpływu na niektóre rzeczy
No nic trzeba się cieszyć i doceniać że nasze ciążę przebiegają dobrze i oby tak było do końca a porody były lekkie!
Ale dziś buro i ponuro u nas w mieście. Mieliśmy jechać nad morze pospacerować ale ze względu na pogodę chyba sobie odpuscimy

sweetmedi25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-01-28, 09:03   #4437
_groooszek_
Zakorzenienie

Dzień dobry
My dzisiaj zakupy spożywcze i ruszamy do mojej mamy i do dziadzia wieczorem oczywiście wczoraj paneli nie kupiliśmy

Gdzieś tu chyba zakpił los. Ona brzydka, brzydki on...
A taka ładna miłość...

_groooszek_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-01-28, 09:08   #4438
4d88b8945be75952c39c61b9b17b2a8019c982be_5fd16501de8d4
Konto usunięte

Treść usunięta
4d88b8945be75952c39c61b9b17b2a8019c982be_5fd16501de8d4 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-01-28, 09:12   #4439
magdalenka_w_86
Zakorzenienie

Dzień dobry.
Grosia, my też nie kupiliśmy, ale jakieś typy są przynajmniej. W sieciówkach nic nie upatrzyłam.

2014

magdalenka_w_86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-01-28, 09:21   #4440
Mirabilka
Zakorzenienie

Dzień Dobry
u mnie też coś szaro dziś - a jutro podobno 12 stopni

Mirabilka jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości