|
|
#2761 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Mamusie czerwcowe 2018r. cz. III
Dziewczyny, ja jestem na etapie, że ryczę TZ, że wykaszle dziecko
wierzcie mi, że dudni mi przy kaszlu przez całą klatkę piersiowa a brzuchem aż trzęsie, także jedyny plus - Rafcio poradzi sobie na każdym rollercosterze. Dodatkowo mam lekkie schizy, bo przy podcieraniu była plamka krwi, i zapowiada się na ponowną infekcję, ostatnio objawiła się tak samo No ale miesiąc temu wszystko bylo ok, teraz będę go widzieć dwa dni pod rząd i cierpliwie muszę poczekać by na jakieś kolejne dwa tygodnie się uspokoić ![]() I sprawdzilam, mamy textil market w B. ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#2762 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Anexy mi się podobają ale też często piszą, że cena za wysoka w stosunku do jakości. Bexa ideal mi się spodobała ale jednak wolę pompowane kola. U nas klamka zapadła i bierzemy Bebetto Holland. Jest to nasz kompromis - ja chciałam czarny stelaż, Mąż chciał granatowy kolor. Kosz mi nie do końca pasuje ale Teściowa uszyje mi nowy z łatwiejszym dostępem ![]() Mój Olek mnie zaskakuje. Od jakiegoś czasu co rano wita się z brzuchem. Przytula i całuje ---------- Dopisano o 23:11 ---------- Poprzedni post napisano o 23:09 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#2763 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
po ospie to trzeba naprawdę uważać, żeby powikłań nie było. Planujesz znów iść do lekarza? Zdrówka życzę!Ja spotkałam się dziś ze znajomymi. Jedna para stara się o dziecko już dłuższy czas. Ona nie pije alkoholu, bo bierze już jakieś leki. Bardzo im kibicuję i życzę, żeby jak najszybciej się udało. Szkoda, że czasem to nie jest takie proste. Jeden kolega mało delikatny, co chwilę pytał, czemu ona tak właściwie nie pije niektórzy myślą, że wystarczy pomyśleć o dziecku i już jest ciąża
|
||
|
|
|
#2764 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja też myślę o kasie. Doszlo do tego ze zastanawiam sie po co nam byl ten dom, teraz mamy taka rate Fakt ze bez domu nie zdecydowalibysmy sie na drugie...Najgorsze ze w domu jesscze duzo do wykonczenia a nie zapowiadaja sie zadne wolne pieniazki przez pewnie pare lat ![]() Cytat:
---------- Dopisano o 08:03 ---------- Poprzedni post napisano o 07:46 ---------- Cytat:
Ja też myślę o kasie. Doszlo do tego ze zastanawiam sie po co nam byl ten dom, teraz mamy taka rate Fakt ze bez domu nie zdecydowalibysmy sie na drugie...Najgorsze ze w domu jesscze duzo do wykonczenia a nie zapowiadaja sie zadne wolne pieniazki przez pewnie pare lat ![]() Cytat:
|
|
#2765 |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry mamusie
![]() Witam w 23 tygodniu czyli zaczynam dziś 6 miesiąc ciąży ![]() ![]() ![]() Ale ten czas leci! Agugus i Jowitazz współczuję wam chorób macie naprawdę pecha... Szybkiego powrotu do zdrowia! ![]() Co do ruchów dziecka, rozmawiałam o tym z lekarzem bo ja bardzo szybko poczułam ruchy (już nie pamiętam ale chyba 16 albo 17tc). Mogę się podzielić wiedzą którą mi przekazał. Więc do 20-24 tc te ruchy z całą pewnością będą nieregularne i nie będzie ich dużo. Mogą występować raz dziennie albo nawet co 2 dni. Jeżeli czujecie coś non stop to niestety to nie ruchy. Najlepiej się położyć na plecach właśnie wygodnie np na kanapie. Napić się szklankę wody albo zjeść coś słodkiego. Do 20 minut dziecko powinno się ruszać. Będą to delikatne bombelki trwające 5 sekund, może trochę dłużej. Jak się nic nie wydarzy to znaczy że to jeszcze nie jest wasz czas. Spokojnie ![]() U mnie od początku ruchy były raz dziennie albo i co dwa dni, zazwyczaj wieczorem. Od 20 tc ruchy są regularnie, kilka razy dziennie. Z tym że czasem to jest 3 razy dziennie, czasem 8. Nie ma reguły. No i nie mam kopniakow (czasem pojedyncze widać jak mała kopnie albo ręką uderzy, nie wiem co to ale widać po brzuchu) tylko bombelki, przemieszczania się dziecka. Tz nic nie słyszy w brzuchu ani nie czuje... Lekarz powiedział że to za wcześnie żeby tz coś czuł na tym etapie. Przyjdzie jeszcze czas że będzie widział wyraźnie jak mała szaleje ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#2766 |
|
Zakorzenienie
|
Aaby na szczęście nie trzeba całego domu od razu robić. A co dom to jednak dom
My mieszkanie dopiero tersz zrobiliśmy do konca tak jak chcieliśmy (brakuje mi tylko nowych drzwi). Kupiliśmy w rynku wtórnego. Odmalowalismy pokoje, zrobiliśmy tylko łazienkę i wc w nowe kafle i sprzęty (kasa była z wesela). A dopiero e tym roku położyliśmy wszędzie nowe panele, nowe meble do kuchni i sypialni. Wydaliśmy wszystkie oszczędności bo pogodzilismy się z tym, że nie uda nam się mieć więcej dzieci a tu niespodzianka chwile po wydaniu ostatniej kasy na kuchnię.
|
|
|
|
#2767 |
|
Wtajemniczenie
|
Dzień dobry
wracam już do Was postaram się dziś nadrobić co nieco, doczytalam na razie tylko ze Madeira w ciąży ![]() a chorujacym dziewczynom życzę szybkiego powrotu do zdrowia ![]() Bylismy na urodzinach babci, impreza na prawie 50 osób w lokalu. Wszyscy w szoku na mój widok Dalsza rodzina nie wiedziala ze jestem w ciąży a tu brzuch juz taki widoczny od moich siostr Michaśka dostała trochę rzeczy później porobie zdjęcia to się pochwalimy Wysłane z mojego LG-K420 przy użyciu Tapatalka
|
|
#2768 |
|
Wtajemniczenie
|
Troszkę się uzbierało
dziewczyny a mam pytanie, jak segregujecie rzeczy, rozmiarami? Kompletami? Czy np osobno same spodenki, spiochy itd nie wiem jaki system się sprawdzi i nie mam pojecia jak to ugryzc. 20180128_084021.jpg20180128_084220.jpg20180128_084337.jpg20180128_084503.jpg20180128_084637.jpg20180128_084736.jpg20180128_084803.jpgWysłane z mojego LG-K420 przy użyciu Tapatalka
|
|
#2769 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ja wczoraj zaszalałam i zamówiłam paczkę z samymi SUKIENKAMI😁 jak przyjdą wrzucę,bo są tak urocze że aż chce się je zjeść😂😂 Ja segreguje rozmiarami na razie i chyba przy tym pozostanę- szuflada na 50-56, dwie szuflady na 62 oprócz sweterków, w szafie na półkach sweterki 62-68, i rozmiar 68. Reszta schowana do pojemnika na przyszłość😉 Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
|
#2770 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja będę segregowac rozmiarami. Zobaczymy jak się to sprawdzi z czasem ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 08:22 ---------- Poprzedni post napisano o 08:21 ---------- Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
||
|
|
|
#2771 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja na razie mam tylko kilka więc wszystko jest razem, ale chyba potem posegreguje rozmiarami. Choć czasem 62 i 68 wyglądają zupełnie tak samo 😁 Udanej niedzieli Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
|
#2772 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
|
#2773 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja póki nie kupię komody to mam w workach prozniowych. A jak potem ułożenie to nie wiem. 56-62 razem. Przy czym 56 mam minimalna ilosc. Wczoraj mi teściowa przypomniała, że Olek 56 nosił 2 tygodnie. 68 pEwie w szufladzie niżej. Większych nie będę wyciągać jeszcze. |
|
|
|
|
#2774 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
#2775 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Wysłane z mojego LG-K420 przy użyciu Tapatalka
|
|
|
#2776 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
I tak dom mamy na taki etapie, ze w kazdym pomieszczeniu mozna przebywac, tj. kazde jest pomalowane i sa panele. Nie dopuszczalismy zeby ktores zostalo np z sama posadzka czy surowymi scianami. Ale pomijajac ze nie ma np szafy w sypialni, stolu i krzesel w salonie czy jednej lazienki (sa plytki, ale nie ma kabiny, kibelka i umywalki), to nie ma takich wykonczen jak listwy przypodlogowe czy zaslonki. A one bardzo zmienilyby wnetrze. Mysle ze listwy powoli, w miare mozliwosci, bede pomieszczeniami dokupowac (sa tylko u corki bo jej pokoj mial byc na tip top), a potem bedziemy myslec. Ale z racji drugiego dziecka i wyprawki troche sie to wszystko przesunie. No i nie ma mowy o odkladaniu a brak oszczednosci jakichkolwiek przy dwojce dzieci i hipotece troche mnie martwi... Cytat:
Super ze imprezka udana
|
|
#2777 |
|
Zakorzenienie
|
Guerka śliczne te sukieneczki
![]() wszystko bym wzięła! Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#2778 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Tzn 4 kupiłam😂😂😂 Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
|
#2779 |
|
Zadomowienie
|
Guerka, śliczne ciuszki i jaka szeroka gama kolorystyczna
![]() Ja mam posegregowane w workach rozmiarami z metek, a potem jeszcze sprawdzę czy któreś nie wypadają większe/mniejsze, żeby je przełożyć na faktyczny wzrost ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#2780 |
|
Zakorzenienie
|
Guerka! Śliczne wszystko, aż mnie skręca. 😉 sówka najlepsza!
Aaby, ale mimo wszystko fajnie mieć własny dom. Takie rzeczy jak listwy czy zasłony można można powoli robić. Np jedną rzecz co miesiąc. Najważniejsze że mieszkać można swobodnie. My mamy 3 pokoje i 2 łazienki do remontu 😕ale takiego z wymiana wykładzin i drzwi. chciałabym pokój dziecka i nasza sypialnię zrobić przed czerwcem a reszta z czasem. Na szczęście dół zrobiony ale jest dużo kosmetycznych rzeczy które chciałabym zmienić jak lampy i dywany a to też kosztuje. Generalnie chciałam Cie pocieszyć że dużo ludzi ma podobne problemy. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#2781 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Michaśka będzie ciągle w nią ubierana ![]() Wysłane z mojego LG-K420 przy użyciu Tapatalka
|
|
|
#2782 |
|
Zadomowienie
|
Pokazałam TZtowi sowke. Zwykle komentuje to jako, że następna będzie dziewczynka, ale dziś oświadczył, że możemy kupić takie jedne Rafalkowi, i zdenerwujemy jego mamę, tłumacząc się genderem
![]() Mamie, która jak usłyszała, że kupiliśmy kombinezon z napisem my little monster, kazała go oddawać, bo nie będziemy na dziecko mówić potworek ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz Edytowane przez agugus90 Czas edycji: 2018-01-28 o 10:19 |
|
|
|
#2783 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Fajnie, że teściowa Wam uszyje tak, jak chcecie u mnie nikt w rodzinie nie ma takich super zdolności ![]() Cytat:
Bo dużo się mówi o wpadkach, a mało się mówi o parach starających się latami, jakby to był temat tabu. Przykre to. Cytat:
Spokojnie, wszystko możecie robić sobie na spokojnie po kolei, skoro już macie dom to pewnie ma być na lata, także macie czas na wykańczanie do końca. A zobacz ile dzieci będą miały miejsca do zabawy!No właśnie wiem z tym chodzeniem, dlatego zwracam też uwagę czy nie jest mega szeroki. Niestety wszystkie te bardziej terenowe są szersze i mają większe koła, ale wolę takie niż typowo miejskie, bo jednak więcej czasu mam plan spędzać na świeżym powietrzu, a nie w galerii handlowej ![]() Cytat:
Chyba dziś zrobię porządek na jakiś chociaż 2 półkach, żeby je gdzieś układać A potem to nie wiem, chyba zamontujemy jakąś dodatkową szafkę, bo sobie tego nie wyobrażam a na komodę nie ma miejsca |
||||
|
|
|
#2784 |
|
Zadomowienie
|
Mam je w dwóch ozdobnych kartonikach, ale nie u nas, tylko u mamy w pokoju, także nie to, że mamy nadmiar miejsca w 12 m2
|
|
|
#2785 |
|
Zakorzenienie
|
Ale to 5-10-15 nie daje jakiegoś czadu przecenowego z ciuszkami powiem Wam, reserved i smyk biją ich na głowę w kwestii przecen
![]() Ja kupuję tylko super tanie rzeczy, a reszta będzie z lumpka, nie ma sensu wydawać milionów na nowe ciuszki, które potem założy 1 albo max 2 razy Pewnie też dostaniemy co nieco, więc powinno się jakoś skompletować
|
|
|
|
#2786 |
|
Zakorzenienie
|
Nadia ma chyba czkawke bo brzuch mi skacze
![]() ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#2787 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2788 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A to nie za wcześnie na odczuwanie czkawki? ![]() Ale i tak musi być super uczucie |
|
|
|
|
#2789 |
|
Wtajemniczenie
|
Dziekujemy dziewczyny
u nas na razie tyle i mówię stop rozmiarom 56 i 62 mam już tez kilka rzeczy na 68, teraz zajme się innymi rzeczami jak wanienka, posciel, reczniki itp 20180127_160644.jpgWysłane z mojego LG-K420 przy użyciu Tapatalka
|
|
#2790 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Duzo osob ma wykonczone tylko niezbedne minimum a reszta surowy beton - tego nie chcielismy i ciesze sie ze mamy wszedzie podlogi itp. Cytat:
Cytat:
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:03.

wierzcie mi, że dudni mi przy kaszlu przez całą klatkę piersiowa a brzuchem aż trzęsie, także jedyny plus - Rafcio poradzi sobie na każdym rollercosterze. Dodatkowo mam lekkie schizy, bo przy podcieraniu była plamka krwi, i zapowiada się na ponowną infekcję, ostatnio objawiła się tak samo
No ale miesiąc temu wszystko bylo ok, teraz będę go widzieć dwa dni pod rząd i cierpliwie muszę poczekać by na jakieś kolejne dwa tygodnie się uspokoić 

byliśmy dziś w sklepie i już sama nie wiem, nie było niestety adamexa vicco, ale była barletta i ogólnie jest super, tylko kloc ogromny i gondola ogromna i ciężka niestety. Ale amortyzacja bajka.

po ospie to trzeba naprawdę uważać, żeby powikłań nie było. Planujesz znów iść do lekarza? Zdrówka życzę!
niektórzy myślą, że wystarczy pomyśleć o dziecku i już jest ciąża

macie naprawdę pecha... Szybkiego powrotu do zdrowia! 
wracam już do Was
postaram się dziś nadrobić co nieco, doczytalam na razie tylko ze Madeira w ciąży 
Dalsza rodzina nie wiedziala ze jestem w ciąży a tu brzuch juz taki widoczny 

dziewczyny a mam pytanie, jak segregujecie rzeczy, rozmiarami? Kompletami? Czy np osobno same spodenki, spiochy itd nie wiem jaki system się sprawdzi i nie mam pojecia jak to ugryzc.