|
|
#2881 | |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Mamusie czerwcowe 2018r. cz. III
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#2882 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 18:32 ---------- Poprzedni post napisano o 18:30 ---------- Cytat:
służą nam teraz jako meble w takim pokoju dziennym/gabinecie. Stan idealny, więc dają radę ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
||
|
|
|
#2883 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Pax mi sie marzy do sypialni ale finansowo marzenie na bardzo odległy czas. Ale nie znam nikogo kto z paxa nie jest zadowolony. Zwlaszcza ze wszystko mozna ulozyc pod siebie. Mc temu kupowalismy komode do sypialni i chcielismy malm z racji ceny ale wykonanie bardzo mnie zawiodlo i wzielismy inna (hensvik? Taka biala z czarnymi galkami). Bylismy milo zaskoczeni bo to bejcowane drewno a nie sklejka.
|
|
#2884 |
|
Zakorzenienie
|
A teraz ostatnie lupy wyprzedazowe dla Zoi
Wiecej nie kupuje bo siostra mi pisala ze moze cos jej zostalo po corce (ktore notabene tez ode mnie dostala po mojej ) wiec dopiero jak dostane i bede wiedziala co jest to ewentualnie dokupie. Na pewno pajace na noc ale poza tym zobaczymy...Załącznik 740826120180128_185333.jpg
|
#2885 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
skąd? Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#2886 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nie wyswietla mi sie pierwsze foto ale mam nadzieje ze widac.
|
|
#2887 |
|
Raczkowanie
|
Cześć Dziewczyny
Jakiś kiepski mam dziś wieczór. Chciałam podać mężowi późny obiad jak wrócił z uczelni i jakimś cudem upuściłam garnek. Cały gorący rosół wylądował na podłodze w kuchni i moich stopach. Na szczęście odskoczyłam w porę i nie poparzyło mnie jakoś mocno. Kot zadowolony przybiegł i zaczął zlizywać, ja się rozryczałam że jestem beznadziejna, a TŻ, jak już mnie przytulił i upewnił się że nic mi nie jest, złapał za mopa i pięknie wysprzątał, po czym głodny poszedł do kościoła Goldika, u nas z Bebetto na pierwszym miejscu Murano dlatego pytam bo może testowałaś i porównywałaś wszystkie modele. Jeszcze nie jeździłam a i innych Bebetto nie sprawdzaliśmy jakoś dogłębniej, zastanawiam się czy np. Torino jest odczuwalnie lżejszy bo Murano to dość ciężki klocek wydaje mi się. Ale mąż już się nastawił, w sumie te kilka schodów od windy do drzwi klatki to niewiele, może ta waga nie będzie aż takim problemem... Co do mebli to ja z Abrą mam kiepskie skojarzenia. Kupiliśmy raz wersalkę w Abrze i po roku już skrzypiała niemiłosiernie jakbyśmy całymi dniami nie wiadomo co na niej wyprawiali A niewiele później się zapadła z jednej strony...Z kolei salon mamy z Black Red White i chwalimy sobie. Koty nie oszczędzają kanapy i fotela, a mimo to nawet dają radę
|
|
|
|
#2888 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
#2889 |
|
Zakorzenienie
|
Drugie.20180128_185250.jpg
|
#2890 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Uwielbiam takie kolory! Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#2891 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Tez bym ryczala pewnie. Ale Twoj tz zachowal sie na medal Sent from my F5321 using Wizaz Forum mobile app |
|
|
|
|
#2892 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
to jest najważniejsze... Nie chcę nawet myśleć co by było jakbyś np brzuch poparzyla ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#2893 |
|
Zakorzenienie
|
aaby piękne te ciuszki 😍
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#2894 |
|
Rozeznanie
|
Dziewczyny ale pedzicie z postami
dwa dni i tyle nastukane że hej, będę miała co nadrabiać ![]() U nas w porzadku. Tak trochę przejrzałam rzeczy i w sumie malutki ma już prawie wszystko po bracie. Domowilam kombinezon ze smyka na jesień i smoczki na wyprzedaży. Zakochałam się w pieluszkach z muślinu i kocyku z bambusa i chyba się skusze, chociaż mlody ma kilka kocykow, ale ten jest cudowny. A Adasiowi zamówiłam regał komorowy, pudełka mam z Pepco więc powoli ten jego pokoik urządzam. Nie mam pomysłu na jedną sciane jak urzadzic, ale bede musiała poszukać jakichs inspiracji. Jak uda mi się sprzedać wózek po młodym to kupię łóżeczko dostawne do nas do pokoju
|
#2895 |
|
Zakorzenienie
|
Mamusie czerwcowe 2018r. cz. III
Tak sobie myśle... czy tylko ja nie kupuje jeszcze ubranek dla dziecka?
w srode będziemy się dzielić z bratową ubrankami, które dostałyśmy od siostry. Będzie łatwo, bo ona będzie mieć chłopca, ja dziewczynke, a ubrania są po 2 dziewczynkach. Dużo jest unisex lub dziewczęcych i pare bardziej chłopięcych, bo kupując w ciuchu nie patrzyliśmy z mamą na to czy ciuch ma „chłopięcy”/„dziewczęcy” wzór tylko na stan ![]() A tak to dostałam tylko spodenki dla naszego dziecka od siostry i tyle mamy nic jeszcze nowego, kupionego przez nas.
|
|
#2896 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Mi nikt nie da nic... Dostałam jedynie parę ciuchów dla 4 latki wrzuciłam tu zdjęcia. Ja sobie po 1 wolę rozłożyć finansowo to na miesiące Po 2 wolę kupić szybciej wszystko bo cały czas powtarzam że nie wiem jak się będę czuła np. Po 30 tc. Daj Boże żeby dobrze... Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#2897 | |
|
Zakorzenienie
|
Lady Ty masz tyle energii, że po 30tc będziesz miała i tak jej więcej niż połowa z nas
![]() Finansowe rozłożenie jest spoko. Szczególnie jak można tersz coś tanie kupic na wyprzedaży. Dlatego my w przyszłym tygodniu chcemy wózek zamówić. Największy jednorazowy wydatek. A cała reszta w połowie kwietnia/ początek maja: apteczne, materac, fotelik. Jestem pewna, że jak donisze to przenoszę. Nastawiam się tak na 10 czerwca zamiast 3. ---------- Dopisano o 22:38 ---------- Poprzedni post napisano o 22:37 ---------- Cytat:
|
|
|
|
|
#2898 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
|
|
|
#2899 |
|
Raczkowanie
|
frik frik to prawda
Jestem mu bardzo wdzięczna bo ma do mnie mnóstwo cierpliwości.ladyroses też się boję pomyśleć, miałam mnóstwo szczęścia w tym nieszczęściu że ucierpiały tylko trochę nogi. Ja też z ubrankami jestem daleko w tyle. Mam tylko jeden kaftanik i jednego bodziaka, do tego przewijak i kocyk z Biedronki (liski i szopy wymiatają ). Czekam na zastrzyk gotówki bo te promocje w Smyku chociażby są świetne. Trzeba zacząć coś kupować, też bym chciała jakoś to porozkładać w czasie. W lutym chyba uderzymy po łóżeczko i tym podobne ważniejsze rzeczy, skorzystamy z tego przechowania w magazynie za niewielką zaliczkę i będzie tyle mniej, nogi już coraz słabiej mnie noszą Potem wózek, fotelik, remont...Goldika mnie mama wróży że urodzę już w maju, choć sama przenosiła mnie dwa tygodnie... Jak w czerwcu urodzę to będzie dobrze |
|
|
|
#2900 |
|
Zadomowienie
|
Ja tez kupilam tylko kilka rzeczy
![]() Ciagle mowie, ze musze przejrzeć rzeczy po corce i ciagle tego nie robie. A na pewno nie mam wszystkiego, bo odkladalam tylko perelki a reszte dawalam do charity shopów. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#2901 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny czy wy też macie takie skurcze albo uklucia w pochwie? Pierwszy raz mi się przed chwilą przydarzyło, trwało ok 30 sekund i puścilo. Poszłam siku i jest ok.
Na niby pisze że to normalne, ale głupot też się można się naczytac Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#2902 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
#2903 |
|
Raczkowanie
|
Przyjaciółka obiecała, że bliżej mojego porodu ogarnie mi trochę neutralnych ubranek po swoim synku, ale on był długi jak się urodził więc przypuszczam, że wiele takich małych ubranek nie mieli. Coś swojego trzeba też mieć, chyba nie będę mogła odmówić sobie tej przyjemności
![]() Też zdarzają mi się takie ukłucia. Ponoć to faktycznie normalne Ja za to dziś już drugi raz w ciągu tygodnia miałam takie nagłe napięcie brzucha, zaczynało się od góry i rozchodziło w dół po całym brzuchu, takie bezbolesne twardnienie, cierpnięcie, nie wiem jak to opisać... Czyżby już skurcze? |
|
|
|
#2904 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
#2905 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
#2906 | |
|
Zadomowienie
|
Natinatka ważne, żeś Ty cała!
Cytat:
no i jeszcze płci na 100% nie znamy
|
|
|
|
|
#2907 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
#2908 |
|
Wtajemniczenie
|
Dzień dobry
Dziewczyny jesli chodzi o mnie to mi sie wydaje ze nie szaleje z zakupami to co ja kupilam to na wyprzedazach kilka rzeczy i resztę od siostr dostalam całą wyprawke podzielilam sobie na 4 części, tak zeby w kazdym miesiącu coś kupić a nie wydać milionów za jednym razem ![]() Trzymam kciuki za dzisiejsze wizyty ![]() Wysłane z mojego LG-K420 przy użyciu Tapatalka
|
|
#2909 |
|
Zadomowienie
|
Wizaż mi szaleje, na aplikacji mam podgląd i widzę, że pisała Guerka, ale nie mogę wejść w wątek. Na przeglądarce w telefonie wiadomości od Guerki nie widać, no co jest? :-/
Byłam dzisiaj na krwi i moczu, popołudniu wyniki, ciekawe jak chorobska na nie wpłynęły. My z mamą wczoraj rozpisalysmy ciuszki na 56 i 62 cm, które mamy i co jeszcze trzeba kupić, i trochę jeszcze tego zostało. Mam za tydzień imieniny i mama chce podzielić dla babci i mojej chrzestnej, na co mogą polować, bo tak jak pisałam, u mnie od strony mamy to pierwsze dziecko, więc jest niesamowita radość. I stąd mamy już trochę ciuszków, bo mama bierze a to coś z Pepco, a to z Auchan, i tak idzie. Sami kupiliśmy jeszcze niewiele. TZ byl wczoraj u brata i dostaliśmy brązowe drewniane łóżeczko z szufladą, krzesełko do karmienia, wanienke na stojaku, coś a la chodzik - taki jak balkonik dla starszych osób, leżaczek bujaczek, dużą matę edukacyjną, dwa spiworki, kilka pieluch tetrowych i czapeczki w sam raz na lato, także jesteśmy przeszczesliwi, że coś idzie do przodu. Do zabrania będzie jeszcze łóżeczko turystyczne przy okazji 😉 Na luty myślimy o reszcie ciuszków na 56-62 i chyba wózku, z drugiej strony dziś finalnie będziemy wiedzieć co oferuje Toruń i czy jednak rezygnujemy z Wrocławia. A nawet jeśli tak, to i tak chcemy się wyprowadzić od moich rodziców, choć rynek wynajmu w interesującej nas dzielnicy, by TZ miał wygodny dojazd do pracy, praktycznie nie istnieje :-( I sprowadza się to do tego, bo ucieklam od głównej myśli, że nie wiemy czy będziemy kupowac wózek przed przeprowadzka czy nie lepiej po. Ale na liście zostało tego jeszcze mnóstwo, więc na pewno się wyda 😀 |
|
|
|
#2910 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:32.

Gdzieś w kwietniu/maju planujemy pokoik urządzać 

bo jednak wózek wygodniej się prowadzi dwiema rękami. I chyba będzie tak, że w godzinach przedszkolnych pies będzie zabierany na spacer, natomiast w godzinach popołudniowych córka
służą nam teraz jako meble w takim pokoju dziennym/gabinecie. Stan idealny, więc dają radę 

skąd? 

to jest najważniejsze... Nie chcę nawet myśleć co by było jakbyś np brzuch poparzyla 

Potem wózek, fotelik, remont...

no i jeszcze płci na 100% nie znamy