|
|
#2911 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie czerwcowe 2018r. cz. III
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
|
#2912 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#2913 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Dziewczyny? Która ma witaminy pregna plus? Ostatnio dokupiłam pregna DHA. Masakra! Ktoś łyka? Odbija mi się rybą w puszce! NIe dam rady tego łykać
|
||
|
|
|
#2914 |
|
Zakorzenienie
|
Agugus mi czesto wizaz tak szaleje
![]() Ja sobie obiecalam ze nie kupuje nic na 56 bo Filip nosil to max 2 tygodnie pozniej juz 62-68Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#2915 | |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry wszystkim
![]() Kciuki za wizyty, czekamy na wieści ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 07:49 ---------- Poprzedni post napisano o 07:48 ---------- Cytat:
mój sposób to je brać przy bardzo obfitym posiłku... Wtedy jest znośnie. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#2916 |
|
Zadomowienie
|
I już działa
a specjalnie odpaliłam laptopa.Od początku, tzn 6tc, biorę suplementy z DHA i tego nie odczuwam. Z tym że biorę najczęściej bezpośrednio po obiedzie albo kolacji, nigdy bez posiłku. Ale dobrze czuję się też po zelazie, więc pewnie chodzi o ogólne dobre tolerowanie leków. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#2917 |
|
Rozeznanie
|
Witam się poniedziałkowo.
JA biorę pregne plus, łykam też ta dha i nie odbija mi się ryba. Ale chcę zmienić witaminy, bo one ostatnio strasznie drożeją, a są o podobnych składach dużo tańsze. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
#2918 |
|
Rozeznanie
|
Witam się poniedziałkowo
![]() Weekend jak zawsze aktywnie, więc Was tylko podczytywałam. No! To mogę dołączyć do ekipy czującej ruchy Już wcześniej wieczorami czułam, zwłaszcza jak coś położyłam na brzuchu ale teraz już jestem pewna że to nie moje jelita i mocniej ziomek daje o sobie znać ![]() Co do zakupów to ja też praktycznie nic nie kupiłam do tej pory, mam dosłownie po parę ubranek z wyprzedaży. To chyba żeby mieć spokojną głowę i nie myśleć sobie że kompletnie nic nie mam ![]() A z całą resztą jestem tak daleko że łooohhohhhh
|
|
|
|
#2919 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2920 |
|
Zakorzenienie
|
Agugus ja też żelazo dobrze toleruję. Bałam się bo mnie nastraszyli, że to okropne itp. Normalne tabletki jak magnez. Nic nie odczuwam złego.
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#2921 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
z wyprawki mam tylko smoczek, który sama sobie wzięłam na warsztatach Może w lutym jak poznam płeć to coś kupię, ale chciałabym jeszcze dokończyć urządzać mieszkanie...W marcu to na pewno kupimy meble do pokoju dziecięcego. Kwiecień - maj reszta wyprawki. Taki mam plan, oby wypalił ![]() Cytat:
![]() W ramach relacji z weekendu to jak ktoś się wybiera do kina na Podatek od miłości to szczerze mówiąc...bez szału nie jest to typowa głupia komedia romantyczna, da się oglądnąć ale to wszystko. Swoją drogą mieliśmy iść na coś całkiem innego ale miałam jakieś zaćmienie umysłu i koniec końców na to zarezerwowałam bilety ![]() Wyprowadzka z domu ma swoje plusy, niedziela u rodziców obfitowała w pyszne jedzonko i ciacho, dogodziłam sobie jak nigdy ogólnie my z moimi rodzicami mamy super relacje i wyglądamy bardziej jak 2 pary znajomych niż jak dzieci z rodzicami co jest super w góry za tydzień też jedziemy razem.
|
|
|
#2922 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#2923 |
|
Zadomowienie
|
Dzięki dziewczyny. Myślałam że może te Pregna mają taki odruch, a tu widocznie z moim zołądkiem coś nie tego. Spróbuję jutro po obiedzie (obfitym
|
|
|
|
#2924 |
|
Zakorzenienie
|
Pampersy to najwspanialszy prezent dla rodziców
|
|
|
|
#2925 |
|
Zakorzenienie
|
Będziecie kupować Dady czy Pampersy?
Ja spróbuję z Dadami najpierw (wiadomo cena), ale liczę się z tym że może mała nie będzie ich tolerować Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#2926 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2927 |
|
Rozeznanie
|
Z Synem przechodzilismy różne etapy z pieluchami, w zależności od rozmiaru, raz Dada były super, czasem pampers, a czasem te z Lidla czy Rossmanna.
|
#2928 |
|
Konto usunięte
|
Ja jeszcze nie kupilam nic dla malego jeża 😃. Nie no jest termometr ale za 50zl zal bylo nie brac. Ciuszkow mam sporo, trzeba jeszcze przejrzeć i posegregowac rozmiarami. Poza tym presja rodziny zeby nie zapeszac. Wiecie co moja matka wymyslila? Zeby nie kupowac uzywanego wozka bo moze byc po chorym dziecku i nasze bedzie chore. Tragedia😃. Patrzylismy wozki w swiecie dziecka, maz mial radoche jak nie wiem, ale stwierdzil ze faktycznie warto poszukac uzywki w dobrym stanie.
Jesli chodzi o pieluchy to bedziemy probowac dady. Ciekawe jak sprawuja sie te z rossanna? Ostatnio widzialam na grupie sprzedazowej na fb ze dziewczyny sprzedaja za grosze cale paczki 1 i 2 z pampersa bo im zostaly. To toz jest jakies rozwiazanie. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#2929 |
|
Rozeznanie
|
[1=019cbfde5cc6e455fa19b01 1903180c9b735c7f6;8092480 6]Ja jeszcze nie kupilam nic dla malego jeża
. Nie no jest termometr ale za 50zl zal bylo nie brac. Ciuszkow mam sporo, trzeba jeszcze przejrzeć i posegregowac rozmiarami. Poza tym presja rodziny zeby nie zapeszac. Wiecie co moja matka wymyslila? Zeby nie kupowac uzywanego wozka bo moze byc po chorym dziecku i nasze bedzie chore. Tragedia . Patrzylismy wozki w swiecie dziecka, maz mial radoche jak nie wiem, ale stwierdzil ze faktycznie warto poszukac uzywki w dobrym stanie. Jesli chodzi o pieluchy to bedziemy probowac dady. Ciekawe jak sprawuja sie te z rossanna? Ostatnio widzialam na grupie sprzedazowej na fb ze dziewczyny sprzedaja za grosze cale paczki 1 i 2 z pampersa bo im zostaly. To toz jest jakies rozwiazanie. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz[/QUOTE]O tak zaczna się fajne teksty rodzinki. Pamiętam jak mi teść składał życzenia na urodziny i powiedział zeby się tylko żywe urodziło bo ty taka chorowita jesteś było to ponad 6lat temu a ja zapamiętalam Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
#2930 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
|
|
#2931 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() agugus ale dużo konkretnych rzeczy podostawaliście, wow, na pewno się wszystko przyda ![]() tylko chodzika jakiegokolwiek nie polecam, wszyscy trąbią, że to zło wcielone ![]() welka super, gratuluję poczucia ruchów!
|
||
|
|
|
#2932 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
. Nie no jest termometr ale za 50zl zal bylo nie brac. Ciuszkow mam sporo, trzeba jeszcze przejrzeć i posegregowac rozmiarami. Poza tym presja rodziny zeby nie zapeszac. Wiecie co moja matka wymyslila? Zeby nie kupowac uzywanego wozka bo moze byc po chorym dziecku i nasze bedzie chore. Tragedia . Patrzylismy wozki w swiecie dziecka, maz mial radoche jak nie wiem, ale stwierdzil ze faktycznie warto poszukac uzywki w dobrym stanie. Jesli chodzi o pieluchy to bedziemy probowac dady. Ciekawe jak sprawuja sie te z rossanna? Ostatnio widzialam na grupie sprzedazowej na fb ze dziewczyny sprzedaja za grosze cale paczki 1 i 2 z pampersa bo im zostaly. To toz jest jakies rozwiazanie. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz[/QUOTE]Masakra co za teksty tak jakby kobieta w ciąży miała mało stresów! U mnie jest spokojnie, jedynie na wigilię miałam ochotę wszystkim dać w buźkę po koleji, jak jeden za drugim życzyli szczęśliwego rozwiązania, porodu bez bólu i żeby szybko poszło ![]() ![]() sorry, może jestem przewrazliwiona, ale ja bym 5 miesięcy przed porodem nikomu nie życzyla szczęśliwego rozwiązania ![]() No i raz było pytanie czy to nie za wcześnie kupować dla dziecka itp. Odpowiedziałam stanowczo (i niemiło ) , że jak coś ma się stać to się stanie, obojętnie czy w domu będzie stał wózek z wyprawką czy nie. Chyba podziałało, bo sami kupują co nieco dla Nadii ![]() Trzeba być stanowczym i się nie dać! Wysłane z aplikacji Forum Wizaz Edytowane przez ladyroses Czas edycji: 2018-01-29 o 09:42 |
|
|
|
|
#2933 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
#2934 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 09:43 ---------- Poprzedni post napisano o 09:41 ---------- Cytat:
|
|
#2935 |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
![]() Ja po ciuchu liczę, że też gdzieś po kimś coś dostaniemy, siostra już mówiła, że mają łóżeczko więc potrzebny byłby tylko materac, ale zobaczymy. Na razie cieszy mnie kupowanie tych ciuszków ( zresztą zawsze cieszyło jak tylko pojawiło się jakieś dziecko w rodzinie to miałam ogromna uciechę, że mogę coś kupić - dobra ciocia ). Ostatnio kupiłam gazetę z cyklu będę mamą i tam było zestawienie ile kosztuje dziecko w pierwszym roku życia i pokazałam TŻowi z myślą, że będzie przerażony, a on tylko stwierdził, że ok dla dziecka wszystko i że on sobie odmówi, ale dziecku kupi co tylko będzie trzeba ![]() Standardowo zapału do pracy nie mam żadnego plus śniło mi się, że sama sobie wypisywałam L4 u lekarza Co do witamin od 2 trymestru biorę fembion natal,ale jest tak okropnie drogi teraz, że chyba będę musiała na coś innego zmienić.
Edytowane przez Natus276 Czas edycji: 2018-01-29 o 09:52 |
|
|
|
#2936 |
|
Konto usunięte
|
Tez mamy lozeczko, trzeba kupic materacyk.
Ostatnio czytalam artykul na papilocie o lasce ktora skusila sie na 500+ i sie dziwi, ze to nie wystarcza na dziecko. Dawno sie tak nie usmialam i watpie aby ktos byl tak glupi. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#2937 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
z tej serii mam teraz dha Cytat:
[1=019cbfde5cc6e455fa19b01 1903180c9b735c7f6;8092542 6]Tez mamy lozeczko, trzeba kupic materacyk. Ostatnio czytalam artykul na papilocie o lasce ktora skusila sie na 500+ i sie dziwi, ze to nie wystarcza na dziecko. Dawno sie tak nie usmialam i watpie aby ktos byl tak glupi. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz[/QUOTE] a ja jestem skłonna uwierzyć, że ktoś mógł tak pomyśleć, bo głupota ludzka nie zna granic ![]() ---------- Dopisano o 10:00 ---------- Poprzedni post napisano o 09:55 ---------- Dziewczyny, w 5-10-15 jest dodatkowe -10 % na wyprzedaż. Co złego to nie ja
|
||
|
|
|
#2938 |
|
Wtajemniczenie
|
[1=019cbfde5cc6e455fa19b01 1903180c9b735c7f6;8092542 6]Tez mamy lozeczko, trzeba kupic materacyk.
Ostatnio czytalam artykul na papilocie o lasce ktora skusila sie na 500+ i sie dziwi, ze to nie wystarcza na dziecko. Dawno sie tak nie usmialam i watpie aby ktos byl tak glupi. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz[/QUOTE]Czytałam ten artykuł w ogóle laska miała żal ze dała się nabrać na to 500+ bo myślała ze dostanie tyle od państwa ze jej na wszystko starczy a tu zonk ale wiecie co, ja myślę ze jest wiele takich osób niestety...Wysłane z mojego LG-K420 przy użyciu Tapatalka
|
|
#2939 |
|
Zakorzenienie
|
Dzień Dobry!
Co do wyprawki, to też raczej nie licze na nikogo, że coś dostanę czy coś. Co prawda będzie to pierwsza dziewczyna w tym pokoleniu, moje dwie siostry mają po trzech synów i jedna już sie bardzo ucieszyła z tego że będę miec dziewuchę Więc zobaczymy czy będą chciały trochę poszalec z prezentami dla małej.Też polecam Prenatal Duo, ma wszystko jak trzeba i nic nie czuć dziwnego smaku. Co do dziwnych tekstów to najdziwniejszy apropo posiadania dzieci usłyszałam niestety od swoich rodziców |
|
|
|
#2940 | |
|
Zakorzenienie
|
No ale w sumie przy noworodku i niemowlaku 500+ starczy
nie liczę tutaj wyprawki. No bo jakie są koszty przy takim maluchu. Na pewno pampersy Chusteczki nawilżane Mleko mm, jeśli karmimy kp to odpada. Jakiś ciuszek, ale to zazwyczaj ma się z wyprawki już na początku Jakieś leki, maść Nie liczę kosztu wody na kąpiel ![]() Wydatki zaczynają się później, zabawki, jedzenie, przedszkole, zajęcia dodatkowe, ubrania, akcesoria,rozrywka. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 09:11 ---------- Poprzedni post napisano o 09:05 ---------- Cytat:
![]() Ja znam chłopaka, który ma narzeczoną i w wieku 20 lat zachorował na raka jąder. Ma oba jądra wycięte. Nie znam szczegółów choroby itp ale wiem, że ma plemniki zamrożone w klinice, w marcu tego roku biorą ślub i mają dzięki klinice szanse na dzieci (marzy im się nawet czwórka). I uwaga, uwaga, na każdym kroku słyszę teksty ludzi, że mnie krew zalewa: czemu ona go nie zostawiła? Po co ona z nim jest? Dla mnie to chore. Ja będąc z kimś zobowiązałam się do bycia z tym kimś na dobre i na złe... A nie tylko jak słońce świeci i jest cudownie... Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:08.

) wiec dopiero jak dostane i bede wiedziala co jest to ewentualnie dokupie. Na pewno pajace na noc ale poza tym zobaczymy...

mój sposób to je brać przy bardzo obfitym posiłku... Wtedy jest znośnie. 

. Nie no jest termometr ale za 50zl zal bylo nie brac. Ciuszkow mam sporo, trzeba jeszcze przejrzeć i posegregowac rozmiarami. Poza tym presja rodziny zeby nie zapeszac. Wiecie co moja matka wymyslila? Zeby nie kupowac uzywanego wozka bo moze byc po chorym dziecku i nasze bedzie chore. Tragedia

tak jakby kobieta w ciąży miała mało stresów!