|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2041 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Mamusie lipcowe 2018 cz.2 -Tydzień za tygodniem leci, a nam rosną w brzuszkach
Cytat:
U nas zaciekła walka między Stasiem, a Jasiem podoba mi się jeszcze Franek lub Ignacy
|
|
|
|
|
#2042 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Mamusie lipcowe 2018 cz.2 -Tydzień za tygodniem leci, a nam rosną w brzuszkach
Cześć Dziewczyny, witam się po dwóch dniach.
Przepraszam, że nie odniosę się do wszystkiego, niektóre tematy ju ucichły. Chcę na pewno podziękować wszystkim za życzenia! ![]() Jesteście Kochane, naprawdę. Nie było mnie dwa dni, bo niedziela od rana do prawie nocy na chodzie, a sobota przemilczana, bo..... bo nie wiem. Tak jakoś, spędzałam ją sama, mąż był w pracy od 8 do 1wszej w nocy i może to mi się udzieliło w niecodzienny nastrój. Nie było suto zakrapianej imprezy przez dwa dni, nieee.. ![]() Bardzo współczuję tym, które chorują.. Trzymajcie się Kochane i myślcie o tym, że to się w końcu skończy! Elu Skarbie , daj znać jak po maratonie u lekarzy u co tam Ci zalecili.Proponuję przypiąć listę blogów od Odowskiej ![]() Jeśli chodzi o witaminy i inne, które biorę, to są to: compleks witamin B - Aliness, wersja METHYL jod selen i cynk - Cefasel i Olimp Chela D3+K2 - Vigantoletten 1000 (lek) i VitaDiet (K2 musi być koniecznie od Gnosis VitaMK7) magnez - Magne B6 Forte potas (na receptę od ginekologa przez odwodnienie) - Kalipoz Od siebie biorę tylko witaminy B i cynk, reszta to zalecenia różnych lekarzy, szczególnie od tarczycy. Witaminy niektóre nie należą do najtańszych, ale kwoty rozbijają sią na ilość miesięcy. Mamy jałowe jedzenie, dlatego uważam, że suplementacja jest wskazana.
♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥ Edytowane przez norka93 Czas edycji: 2018-01-29 o 11:31 |
|
|
|
#2043 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
też mi czasami twardnieje brzuch, mam schizy, że szyjka mi się skraca a następna wizyta 15.02 nigdy się jej nie doczekam
|
|
|
|
|
#2044 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
) podoba się najbardziej Jaś.U mnie będzie Jeremiasz albo Anielka.
|
|
#2045 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#2046 | |
|
Wtajemniczenie
|
Ja chodzę na NFZ i prywatnie, ale prywatnie pójdę jeszcze tylko na prenatalne. Zobaczę, jak przebiegną połówkowe na NFZ i wtedy zdecyduję o prywatnych połówkowych. Z tego wszystkiego mam USG co ok. 3 tygodnie.
---------- Dopisano o 11:22 ---------- Poprzedni post napisano o 11:22 ---------- Cytat:
|
|
#2047 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#2048 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
nie mamy się czym stresować, a maluszek 11cm to już całkiem duży! Norka u mnie jak na razie też wygrywa Jaś ![]() Jest po 11, a ja dopiero po śniadaniu
|
|
|
|
|
#2049 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
U mojej kuzynki będzie Jaś, już niedługo, rodzi w połowie lutego. W przedszkolu był taki przesłodki Jasiek, uparty i miał swoje humorki, ale był przekochany, oczarował wszystkich. ![]() Mówisz? Ja dopiero kończę gołąbka (moje śniadanie, haha) i wiem, że muszę posprzątać, ale czarno to widzę, wrr.. Jak się zmusić?
|
|
#2050 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 11:37 ---------- Poprzedni post napisano o 11:36 ---------- Ja dopiero zaczynam sniadanie ![]() Jaś bardzo ladne imie ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#2051 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mąż chciał Szymka, ale ich coraz więcej w najbliższym otoczeniu. Bursztynek, dzięki ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#2052 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() Wysłane z mojego SLA-L22 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#2053 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Dzisiaj wstalam wczesniej bo obudzil mnie pewien nieproszony gość, cisnienie troche podskoczylo ale juz sie relaksuje ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#2054 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
jedyne co mnie powstrzymuje to, że Jasi jest sporo, jest to dość popularne imię choć w sumie z Frankiem jest chyba podobnie. Jeszcze się okaże na połówkowym, że noszę córkę choć już chyba nie.. ostatnio dostałam 90% na chłopaka ![]() Norka mnie zmotywował brak miejsca i to, że się wszystko z szafy wysypuje ![]() U Was też jest takie piękne słońce? |
|
|
|
|
#2055 |
|
Zakorzenienie
|
U nas pada
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
#2056 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Wysłane z mojego SLA-L22 przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
|
#2057 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#2058 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() A może psychikę?Cytat:
![]() Dziewczyny, jakie słońce? Na lubelszczyźnie szaro, buro i ponuro.
|
|
#2059 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Dziękuję dziewczyny! Pewnie dzięki Waszym kciukom się udało w miarę, byłam druga u endo 😊😊
Ale potem się ściągało trochę jak poszłam się zapisać na kolejną wizytę i na USG. No więc zaleciła Letrox 50, więc chyba taki słabiutki i USG tarczycy, bo coś podobno podejrzana. U mnie teraz drugie śniadanko i na 14 do rodzinnego ☺ Cytat:
U mnie też ineczka i rogalik z nadzieniem czekoladowym 😋😋 mniam Cytat:
Norciu 😘😘😘 Twoja lista witamin jest imponująca 😊 ja dziś jak pójdę wykupić recepty zapytam o jakieś witaminy z dobrym składem, porównując do tych moich, zobaczymy. Zgadzam się z Tobą, żeby adresy do blogów wrzucić na pierwszą stronę 👍 na pewno się przydadzą 😊 Pochwal się jakieś prezenciki dostałaś? 😉 Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
|
#2060 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Przez dłuższy czas dochodziłam do tej listy, w sensie najpierw była wit. D3 i selen, potem zaczęłam więcej czytać i tak doszłam do tych witamin. Chociaż i tak jeszcze brakuje. Niedługo pójdę do apteki po krem i kupię D3, bo skończyła mi się. Prezenty? Elu, jakie prezenty? Od męża miałam niespodziankę na wczorajszym obiedzie u znajomych w postaci ogromnego tortu czekoladowo-śmietankowego z truskawkami, swoją drogą, truskawki były przepyszne! Mimo GMO. Jeszcze mamy pójść na pizzę. Więcej nic nie chcę, bo jednak kupiłam dla siebie pierońsko drogi szampon (przyszedł niedawno, zapakowany jak wino, nic dziwnego, że ta seria nazywa się vinoterpia. ), krem i sukienkę.Od mamy i siostry (ale to wcześniej już), dostałam torebkę z Mohito, składały się - http://www.mohito.com/pl/pl/collecti...etachable-belt Od taty pieniążki. Od teściów pieniążki (dobrze, że tort się zwrócił ).Od dwóch znajomych dostałam po 50 zł., co było dla mnie szokiem, bo nie spodziewałam się ani ani! I słodycze.IMG_20180129_123546.JPG
♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥ Edytowane przez norka93 Czas edycji: 2018-01-29 o 12:46 |
|
|
|
|
#2061 |
|
Zakorzenienie
|
Do mnie dawka 50 to jednak jest niższa dawka
w porównaniu z 220 albo 275 to malutko ![]() Dzień dobry Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#2062 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
U mnie pogoda pod chmurką, raz słońce raz nie, ale za to strasznie wieje. Temperatura ok 10 stopni i tak nigdzie się nie wybieram, siedzę nadal nad nauką 😂 obrona już jutro więc mam nadzieję że w końcu odetchnę 😃 Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#2063 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Ja napisałam średnia, bo sama brałam maks. 88, haha. Nie wiedziałam, że są takie dawki, łał.
|
|
#2064 |
|
Zadomowienie
|
Dziewczyny,nie mam jak nadrobic,przyszły mi wyniki tej pappy ;-) bo wcześniej mi tylko powiedzieli ze prawidłowe
A to bthcg wysokie to jakie? Bo ja mam 0,618 MoM. Jest szansa na synka? :prosi;20180129_124348_Film3.jpg Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#2065 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A co co wyniku to piękny!! Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#2066 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#2067 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Czas na kawę, bo przy ciśnieniu 106/69 boli mnie głowa, a miewałam i 80/55 i czułam się lepiej.
|
|
#2068 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Jak to jakie prezenty, a tu cała lista 😄 Torebka super, sama ostatnio szukam torebki namiętnie. Właśnie takiej czarnej klasycznej, coby też wszystko pomieściła. Twoja jest super 😍 a w ogóle to bardzo lubię mohito, zawsze jak potrzebuje sukienkę na jakąś okazje to idę tam i zawsze coś znajdę. W dzień urodzin nie liczą się kalorie ani GMO 😋 wtedy nic nie szkodzi 😂 Oo ja też nie wiedziałam, że są takie dawki tych leków jak mówi Blanka. To już chyba przy mega wysokich wartościach TSH, dobrze że u mnie nie tak źle 😊 Radena super wyniki! Gratulacje 😘 Dziewczyny z jakich aplikacji korzystacie na telefonie? 😊 Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
Edytowane przez Elaaaa Czas edycji: 2018-01-29 o 13:03 |
|
|
|
|
#2069 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() To zależy od tego ja bardzo tarczyca jaka narząd jest wyniszczona. Moja mama ma zanik tarczcy już, na usg za bardzo nie było co oglądać i przy tsh 5.2 dostała najpierw 175 potem bardzo rosło, że podnosił o 15 co miesiąc, aż odpowiednia dla niej dawka to 225 na dziś w dziejszy.Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#2070 |
|
Zakorzenienie
|
Witajcie
Radena oficjalnie gratuluję ładnych wyników ![]() Norka ja wczoraj takie miałam 90/50, łeb mi pękał, nie umiałam sobie poradzić dziś to samo, chyba ta pogoda (należę do tych "farciar" u których mżawa, szaro i buro) i pewnie znów sięgnę po paracetamol.Elaaa jak dziś Twoje samopoczucie? Idziesz do lekarza z kaszlem?
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 03:03.

podoba mi się jeszcze Franek lub Ignacy

Przepraszam, że nie odniosę się do wszystkiego, niektóre tematy ju ucichły. 

Trzymajcie się Kochane i myślcie o tym, że to się w końcu skończy! Elu Skarbie
, daj znać jak po maratonie u lekarzy u co tam Ci zalecili.
a następna wizyta 15.02
) podoba się najbardziej Jaś.

choć w sumie z Frankiem jest chyba podobnie. Jeszcze się okaże na połówkowym, że noszę córkę 

A może psychikę?
na pewno się przydadzą 
), krem i sukienkę.