|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3841 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Lipcówki 2017 ❤️ cz. 11 Pierwsze chwile z maluszkami
Taedio zdrowia dla Niko
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#3842 |
|
Wtajemniczenie
|
Taedio biedny Nikoś, trzymam kciuki żeby szpital nie był potrzebny!
Carolles moje dziecko jeszcze nigdy nie było spocone no może w dzień jak było mocno napalone w kominku a on "biegał" godzinami nóżkami ![]() Xzora ja sama chyba nie potrafię sprawdzić tego rozejścia :/ Zamówiłam wzór szary w gwiazdy (wiem że ma różową gwiazdę pod głową ale najbardziej mi się podobał a Nikosiowi chyba bedzie bez różnicy )Kurczę z takim raczkującym dzieckiem to jak ze szczeniaczkiem w domu biedulka z Klaudii że tak ciągle się uderza może kaski dzieciakom zakupimy Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
#3843 |
|
Zakorzenienie
|
Mała czy ty kojarzysz jakieś hotele w Bułgarii ? Mam 3 upatrzone ale może coś doradzisz ?
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#3844 |
|
Rozeznanie
|
Xzora, Twoja córka jest najlepsza
Taki mały szkrab, a już chce chodzić Darietta, spokojnie z tym rd, Wiki ma swoje tempo, możesz jej dać w ciągu dnia starte jabłko, nawet niech zje tylko jedną łyżeczkę - teraz chodzi o to, aby posmakowała. Wczoraj segregowałam ciuchy Ady, na lato mam cały karton sukienek, bluzek, spodni, bluz. Już nic nie kupuję! No chyba że coś extra znajdę przypadkiem Szukam jakiejś fajnej huśtawki do zawieszenia w drzwiach, na allegro nic mi się nie podoba :/ Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#3845 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Tez chciałam ten wzór spiworka, ale akurat jak zamawiałam to sie wyprzedał i wzięłam w turkusowe gwiazdki. Rozejście łatwo się sprawdza. Kładziesz sie na plecach w pozycji jak do brzuszków (obrazek) - jak podnosisz głowę to mięśnie autonatycznie sie napinają. Wtedy wkładasz sobie palec nad pępkiem do środka i jedziesz w gore. Jak cały sie mieści to wkładasz dwa palce i sprawdzasz jak szeroka jest szczelina.IMG_1517222103.465808.jpg Kask to chyba dobry pomysł, bo opaskę sobie nakłada na oczy. Cytat:
Ja dalej nie wiem czy jechać na urlop w połowie maja czy w połowie czerwca... Cytat:
Super pomysł z tą huśtawką. Jak znajdziesz to pokaz, tez planujemy kupić. Za niedługo wyrośnie z tej co ma. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|||
|
|
|
#3846 |
|
MerDer 4ever
|
Carolles dzięki
![]() Xzora dzięki Biedna Klaudia z tymi upadkami No ale to nieuniknione :/ ważne ze nic sie nie dzieje po tych upadkach ![]() Ojej! Dobrze, że sie nie pokaleczyła! Devilek Jon Nulka jejku jak teraz pozazdrościłam tych letnich sukieneczek malutkich ![]() ---------- Dopisano o 11:44 ---------- Poprzedni post napisano o 11:43 ---------- Aaa i napisała do mnie ta kuzynka, że zaprasza nas na komunie |
|
|
|
#3847 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Moonlight Hvd club hotel Miramar Grifid forest Hermes ultra mi też polecali w biurze jeśli chodzi o jedzenie bo to nr 1 jeśli chodzi o wybór :p Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
|
#3848 | |
|
*sportaddict*
|
Cytat:
też tak uważam telefon na szczęście miał iść i tak do wymiany po poworcie ![]() U nas dzisiaj pierwszy raz poszło jabłko, spodziewałam się zachwytu, ale sie nie doczekałam gratulacje! Nie umiem u siebie wymacać rozejścia, mam nadzieję, że to oznacza, że go nie mam
|
|
|
|
|
#3849 |
|
Zakorzenienie
|
Cześć dziewczyny...
Ehhh coś ciężko z czasem u mnie. Przede wszystkim. Taedio. Zdrowia dla Nikosia. Oby szybko było lepiej. Devileek Pewnie ze znam, napisz na priv. Vadi. Ehhh Współczuję straty tel. Xzora Muszę sprubowac tego kakao koniecznie... Nie zaslodzisz się tymi 3 łyżkami miodu? Emmos. Ja mam rozejscie na dwa palce staram się pielęgnować i odpowiednio ćwiczyć. Ale brzuch niestety odstaje, jest dużo szerszy z boku ![]() Darietta Daj Wiki czas, powoli będzie jadła wszystko. Hugo to akurat zarłok... Dziewczyny Wczoraj zrobiłam pierwszy krok do lepszych włosów! Jestem pod wrażeniem jak jedno, odpowiednie mycie i zmiana kosmetyków zmieniły mi włosy! Mniej mi wypadło, rozczesywanie na mokro trwało sekundę! Zero szarpania, zero wyrwany włosów Niestety wyszło jak źle są ścięte... Więc zmieniam fryzjera. Jestem mega podekscytowana tyni zmianami i wierzę, że w końcu będę miała cudowne loki! Nawet mąż był w szoku wczoraj gdy wyszłam z łazienki... A to tylko jedno mycie! Sorki za spamo kudłach, ale jestem podekscytowana Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
#3850 | ||||||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wiem wiem. Na razie sprawdza się śpiwór, więc nie kombinuję ![]() Cytat:
Ami banana tylko polizała o wiecej nie chciała ![]() Cytat:
Dobrze, że N przechodzi. Teraz będzie z górki. ![]() Ja mam zryty beret po tej akcji, ale ja w ogóle jestem pierd.....ta ![]() Cytat:
Po tych ćwiczeniach z apki? gratuluję ![]() ![]() Niezły zmarzluszek z N ![]() Cytat:
Zdrówka✊️ Cytat:
Spokojnie. Możesz podać pojedynczo owoce, zobaczysz co jej smakuje. Ja podałam jabłko na pierwszy ogień. Cytat:
Ile masz stopni w sypialni? Cytat:
No to się zaczyna Zaraz nas też to czeka. Najważniejsze, że na płaczu się kończy i Klaudia jakoś z tych upadków wychodzi. Cytat:
Pisz tu szybko co tak na włosy podziałało, a nie tam spam ![]() Cytat:
U mnie chyba tak około 100g razem zjada, warzyw i owoców. Wiec uważam, że to dość mało. Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
|
|
|
#3851 |
|
Wtajemniczenie
|
Xzora no niby sprawdziłam, ale (nie śmiejcie się) brzydzi mnie takie grzebanie w bebechach
nie lubię dotykać mięśni, kości ani nic takiego. Mogę włożyć jeden palec, to źle? Ale nadal nie jestem pewna czy dobrze to robięEmmos raczej od niejedzenia słodyczy te ćwiczenia z apki są raczej wzmacniające, no i trwają tylko 10min dziennie. Czekam aż mi Tż przyniesie orbitrek ale nie wiem kiedy się doczekam...Byliśmy dzisiaj u 8-miesięcznej koleżanki, Niko po pierwsze okrutnie płakał za każdym razem jak ona zapłakała (oczywiście mocniej płakał niż ona) a po drugie się jej bał ona chciała go dotykać, ciągle do niego podchodziła, a on wtedy płakał. Tylko u mnie na rękach był uśmiechnięty i w takim leżaczku, a tak to tragedia. Ale powtórzymy to kilka razy, aż się przekona.Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
#3852 |
|
Zakorzenienie
|
Dzieci często płaczą jak inne dziecko płacze :p zawstydzil się koleżanki
|
|
#3853 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
To też zdziwiłam się bardzo Brawo za walkę ze słodkościami ![]() Może Niko wstydził się starszej koleżanki następnym razem będzie śmielszy, wiesz jak to jest z facetami ![]() Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
|
|
|
#3854 |
|
*sportaddict*
|
Mała a znasz ugniatanie loków żelem? Przepięknie wydobywa skręt
|
|
|
|
#3855 |
|
Zakorzenienie
|
Devileek - odnośnie hoteli. Numer 1 dla mnie i dla agentów to Miramar -świetna plaża, duza przestrzeń, idealny pod dzieci. Na obiad i kolacje są nawet słoiczki dla dzieci.
Moonlight to zupełnie inny rodzaj hotelu, jest super, ale bardziej dla par, bez wielu atrakcji. Ten Hermes juz mniej mi sie podoba. Grafid Foresta od razu bym odrzuciła - niższy standard, Złote Piaski strasznie gwarne, a raczej z uroków kurortu nie skorzystacie, do plaży daleko. Do tego lokalizacja bardziej na północy Bułgarii, na południu pogoda bedzie pewniejsza. Mała! Jak kakao z miodem jest za słodkie to trzeba dać wiecej kakao super, ze taka zmiana z włosami. Siostra cioteczna TZ ma kręcone włosy i w ogole ich nie czesze. Ma takie idealne sprężynki. Esktra to wyglada.JonSnow, jak masz ciasno po bokach po włożeniu jednego palca to dobrze. Wstydniś z Niko Klaudia ogólnie jest śmiała, ale teraz zdążają sie jej akcje, ze najpierw płacze i chce byc na rękach i dopiero pózniej sie oswaja. Płacz innego dziecka tez jej sie udziela. W sobotę byliśmy u znajomych którzy maja 1,5 roczniaka i prawie 3 latka. Ten starszy chłopiec bardziej jej sie spodobał, a ona jemu (podchodził do niej, dotykał, trzymał za raczki). Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#3856 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dzięki co do moonlight to podoba mi się bardzo wizualnie a co do dzieci to też jest trochę przystosowany znajoma była i mówiła że fajnie na uboczu trochę jak ktoś lubi . No i póki co Julek będzie miał coś koło 11 miesięcy więc nie zalapir się na żadne kluby malucha itp więc możemy na razie prawie co go nie brać pod uwagę :P nie wiesz jak tam z jedzeniem ? Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 15:02 ---------- Poprzedni post napisano o 15:01 ---------- No i miramar tez będę brala pod uwagę ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
|
#3857 |
|
Zakorzenienie
|
Przyszły pozostałe dwie pary z eobuwie. Raczej zostawie te z AJF. Co sądzicie o tej spódnicy? W ogole w niej nie chodzę.IMG_1517234596.758889.jpgIMG_1517234609.770394.jpg
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#3858 |
|
Zakorzenienie
|
Devileek - chodzi ci o jedzenie w Moonlight dla dorosłych czy o to, czy coś dla maluchów serwują?
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#3860 |
|
Zakorzenienie
|
Xzora, super wyglądasz w tej spódnicy
ja bym chodziła. No i bluzka jak ładnie się układa ![]() ![]() Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk ---------- Dopisano o 15:18 ---------- Poprzedni post napisano o 15:17 ---------- Laseczki czy jak gotujecie same warzywka dla dzieci to dodajecie odrobinę masełka czy oleju? Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
|
|
#3861 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dla dorosłych, chyba mało hoteli jest co biorą dzieci pod uwagę ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 15:23 ---------- Poprzedni post napisano o 15:23 ---------- A w spódniczce Ci ładnie ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
|
#3862 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
ogólnie na początku nasze spotkanie wyglądało tak że na zmianę uspokajałyśmy dzieci Cytat:
ale za to jacy kochani Cytat:
Ja byłam trochę zdziwiona że on się wstydzi dziecka, bo do starszych nie ma obiekcji ![]() Ale do mojej koleżanki się chichrał ![]() Cytat:
|
|
#3863 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja daje troszkę masełka bo nie mam dobrego oleju jeszczeWysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
|
#3864 |
|
Zakorzenienie
|
Screen z filmiku jak Julek je malinki
IMG_1517236524.723460.jpgWysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#3865 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Haha chyba czeka na dokładkę ![]() ![]() ![]() Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk ---------- Dopisano o 15:56 ---------- Poprzedni post napisano o 15:48 ---------- Masakra, właśnie w tv mówią, że 14-miesięczne dziecko połknęło tabletkę ecstasy ![]() Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
|
|
|
#3866 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#3867 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Lipcówki 2017 ❤ cz. 11 Pierwsze chwile z maluszkami
Cytat:
![]() Xzora, fajna spodnica, chodzilabym. Ale racja ze skoro nie chodzisz to albo jest niewygodna albo cos ci w niej nie pasuje i nie ma sie co zmuszac. Mala - brawo za nową pielegnacje wlosow! Masz juz nowego fryzjera? Eryk dzis konczy pół roku! z tej okazji całe rano był tak marudny ze myślałam ze go wyśle w kosmos! Nie umial zasnąć i był tym rozdrażniony. Dopiero jak jechalismy do przedszkola to w aucie zasnął. Teraz juz jest ok.Nie nadrobie was, nie daje rady czytac wizazu strasznie bym chciala ale nie mam kiedy. Jak wasze cwiczenia? Ja nadal to wyzwanie z 4F a w miedzy czasie chodze na fitnes z wózkami do parku obok w miasteczku, dwa razy w tygodniu. Jak nie ma warunkow pogodowych to na sali w klubie squasha są wtedy zajecia. My wciąż nie jestesmy zdecydowani czy urlop w Chorwacji czy Bulgarii
|
|
|
#3868 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jezu ludzie są nieodpowiedzialni ciekawe skąd wzięło .... Masakra Xzora teraz właśnie czytam że w miramar jest klub dla dzieci od 1-3 Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
|
#3869 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mama podpowiada żeby utrzeć jej do jabłka troszkę biszkopta. Co myślicie? Dziś w netto miały być nocniki coś tego typu co myślicie. U mnie nie było ale kolor biały miał być. Edytowane przez darietta Czas edycji: 2018-01-29 o 16:51 |
|
|
|
|
#3870 |
|
Zakorzenienie
|
Emmos
Co do włosów, to przede wszystkim inaczej myje. Najpierw olejuje tak dzień wcześniej. Potem myje, czyli mocze i myje na długości myjadłem (odżywka), rozczesuje szerokim grzebieniem, potem skalp myje szamponem bez sls jakimś łagodnym, zmywam i nakładamy maskę lub odżywkę o bogatszym składzie, tak na 30 min. Potem zmywam i całkiem mokre włosy odciskam bawełniana koszulka NIE RĘCZNIKIEM!, nakładam stylizator i susze dyfuzorem i chłodnym nawiewem. Na końcówki nakładam. Jedwab lub olejek. Ufff... Nie używam produktów z silikonami (oprócz jedwabiu właśnie) tylko na końce. Czekam właśnie na zamówienie, maski i stylizator do loków! I na satynową poszewke. Tak satynowa hehe żeby włoski miały gladziutko. Minini Z tym fryzjer będzie najtrudniej... Muszę poszukać kogoś kto ściana włosy kręcone na sucho. Xzora To kakao jest mega! Ehhh niedobrze... Będę jeść! Tylko zrobiłam z dwóch łyżek twardego miodu, oczywiście podgrzałam... Konsystencja nutelli wyszła i ciut za słodkie... Nie da się zjeść całości. Ile tobie tego wychodzi? Spódnica fajna, spokojnie zakładaj. Emmos. Masakra z ta ecstasy! Devileek Julek to słodziak, a z ta malinowa buźka jeszcze większy! Kurde Hugo dziś nie miał drugiej drzemki, nie śpi od 12:30... O 18 będzie pewnie ciekawie :boisie: Byłam dziś jeszcze raz zmierzyć ten płaszcz zimowy, ale jednak nie dla mnie... Za to się zakochałam w płaszczu na wiosnę, ale prawie 400zl ehhh ciut za dużo jak dla mnie. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:48.

no może w dzień jak było mocno napalone w kominku a on "biegał" godzinami nóżkami 
)
może kaski dzieciakom zakupimy

caly dzien wczoraj wisialam na wiadomościach. Przykro ze nie dali rady wrocic po Tomasza. 

brzmi strasznie ale on jest cały lodowaty! Kark wiecznie zimny, zresztą wszystko zimne, główka, twarz, ręce. Jak go nie okryję to się wierci, budzi co chwilę, dopiero jak mu ciepło to śpi spokojnie. Zamówiłam ten śpiworek który ma Xzora, może w nim nie zmarznie..

ona chciała go dotykać, ciągle do niego podchodziła, a on wtedy płakał. Tylko u mnie na rękach był uśmiechnięty i w takim leżaczku, a tak to tragedia. Ale powtórzymy to kilka razy, aż się przekona.
następnym razem będzie śmielszy, wiesz jak to jest z facetami
zawstydzil się koleżanki
strasznie bym chciala ale nie mam kiedy.