|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3061 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie czerwcowe 2018r. cz. III
Cytat:
Ja jak wróciłam z wizyty, na której dostałam te leki na ciśnienie i mówiłam o tym bratowej to ona zrobiła taka minę jakbym miała za nic w świecie tej ciąży nie donosić, a już byłam wystarczająco wtedy zestresowana i też mi przykro było bo chyba wolałabym zwyczajne " będzie dobrze"- ale ona akurat ma dość malutki rozumek
|
|
|
#3062 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wiadomo co innego jak coś jest na juz potrzebne. Lady możesz mi wpisac w pierwszym poście wózek Bebetto Holland i fotelik Maxi cosi citi |
|
|
|
|
#3063 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Masakra... nadciśnienie to żaden wyrok, dużo kobiet je ma i rodzą zdrowe dzieci. ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#3064 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
i ostatnio tak właśnie się wkopałam z witaminami bo brałam dwie rzeczy i byłam przekonana, że to ta druga jest taka okropnie droga, a że była mi mega potrzebna to wzięłam. Dopiero w domu sprawdziłam rachunek Cytat:
Cytat:
Edytowane przez Natus276 Czas edycji: 2018-01-29 o 14:44 |
|||
|
|
|
#3065 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
znowu wychodzi to o czym mówiliśmy-strach z niewiedzy. Nadcisnienie to nie wyrok. Z reszta moze zle odczytalas jej mine? Możliwe, ze wcale nie pomyslala nic zlego Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#3066 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3067 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#3068 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#3069 | |
|
Rozeznanie
|
Dokładnie...
Cytat:
Dobrze, że się już nie denerwujesz ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#3070 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
I wiem że Ci było przykro bo nie tego się spodziewasz od najbliższych osób, tylko wsparcia a czasem o nie trudno jak się okazuje Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#3071 |
|
Zakorzenienie
|
Do mnie 2 dni temu teściowa z tekstem: gdybym wiedziała, że tak ciężko będziesz ta ciążę przechodziła to bym Was na nią nie namawiała
Czy ona myśli, że miała wpływ ba nasza decyzję? Haha. Mimo wszystko uwielbiam Ją
|
|
|
|
#3072 |
|
Konto usunięte
|
Chcialam usiasc w tramwaju a gosc polozyl sobie plecak na siedzeniu obok ichyba widzial ze chce siasc. Jezu co za ludzie. Na szczescie zwolnilo sie inne miejsce.
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#3073 | ||
|
Rozeznanie
|
[1=019cbfde5cc6e455fa19b01 1903180c9b735c7f6;8093604 6]Chcialam usiasc w tramwaju a gosc polozyl sobie plecak na siedzeniu obok ichyba widzial ze chce siasc. Jezu co za ludzie. Na szczescie zwolnilo sie inne miejsce.
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz[/QUOTE] Niestety często się tak ludzie zachowują Cytat:
Cytat:
Jadę zaraz do ortopedy... nie wiem jak ja zejdę z 3 piętra ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
||
|
|
|
#3074 |
|
Zakorzenienie
|
Jowita teściowa bardzo się cieszy. Co mówimy o ciąży to ma łzy w oczach. A w weekend przytulala ciuszki maluszka. To wspaniała kobieta
![]() Ciesze się, że ja mam bo z własną matka nie mam za bardzo kontaktu. Sms co kilka tygodni/ miesięcy. |
|
|
|
#3075 |
|
Zakorzenienie
|
Sorki, za takie lekki offtop - do dziewczyn, które są już na l4 i dostają z zusu - też dostajecie w 'częściach'? W sensie za część miesiąca, a potem za następną część? :P Bo nie wiem co o tym myśleć i czy to normalne
|
|
|
|
#3076 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
na pewno będzie dużym wsparciem jak już maluszek będzie po drugiej stronie brzucha. Ojj, rozumiem Cię.. ja też za bardzo nie mam kontaktu z własną mamą. także tym bardziej fajna teściowa to skarb ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#3077 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Aha z tym że mam na myśli sytuację żei dalej pracodawca płacił. A Ty mówisz o tym że bezpośrednio z zusu dostajesz? Już słyszałam że tak płacą jak piszesz. Edytowane przez Rosalyn Czas edycji: 2018-01-29 o 16:02 |
|
|
|
|
#3078 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Może tak mają po prostu
|
|
|
|
|
#3079 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jeśli np 15.01-07.02 to na koniec stycznia dostaniesz za 15 dni lutego a po 07.02 za siedem dni kolejnego miesiąca ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#3080 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
teraz już jest jasne dzięki
|
|
|
|
|
#3081 |
|
Zakorzenienie
|
No problemo
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#3082 |
|
Zakorzenienie
|
A tak w ogóle to zapisałam się do położnej!
Jestem super hiper szczęśliwa, ma świetne opinie na internetach i pocztą pantoflową również i będą spotkania w ramach takiej częściowej 'szkoły rodzenia'
|
|
|
|
#3083 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
w środę ostatni dzień L4 więc już muszę iść bo jak wrócę do pracy to już kompletnie nie będę mieć na to czasu...Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
|
#3084 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja nie mam ochoty na takie spotkania |
|
|
|
|
#3085 |
|
Rozeznanie
|
pacia, to ja miałam raz tak, że poszłam na siłownie, zaczęłam biegać i myślałam, że się posikam :P jak rpzestałam biegać to wszystko ok, poszłam do toalety a tam tyle co nic
Może mi się tam 'coś' obijało jak biegłam i dlatego, cholera wie ![]() Co do takiego przeżywania i radości, to ja też nie mam czegoś takiego, jakieś takiej ekscytacji. Ale ja generalnie nie jestem taka wylewna i uczuciowa, więc może to z tego wynika. A inna sprawa, że ciąża to nie było takie hmmm moje pragnienie, marzenie, czy jak to inaczej nazwać tylko bardziej kolej rzeczy i rozsądek. Może gdybyśmy się dłużej musieli starać to podchodziłabym do tego zgoła inaczej. I też nie ogarniam tego, że za jakiś czas to co mam na codzień będzie wyglądało zupełnie ianczej i trochę się tego boję. Więc jak we wszystkich grupach, jedne z nas są nastawione bardziej entuzjastycznie, emocjonalnie a drugie mniej. Nie ma co sobie 'dorzucać' do pieca i zastanawiać się, czy wszystko z nami w porządku, bo wszystko jest ok, tylko inaczej. Feliska, a tak w sumie to ja raczej inny rejon Krakowa, ale czy mogłabym prosić o namiar na położną (może być na pw)?
Edytowane przez weIka Czas edycji: 2018-01-29 o 16:50 |
|
|
|
#3086 |
|
Konto usunięte
|
Ja dzis caly dzien latalam. Bylam w 3 biedronkach bo wyprzedaz ciuchow i troche sie obkupilam ( nic dzieciecego nie bylo, a i dla doroslych slabo, w zeszlym roku bylo duzo taniej). I oczywiscie zapomnialam kupic chleba😄. Wiec wlasnie znow sie ubralam i do sklepu. Dobrze, ze mam pod blokiem. Zaraz musze nastawiac obiad i powiesic pranie. A dom wyglada jakbym caly dzien lezala i pachniala.
|
|
|
#3087 |
|
Zadomowienie
|
Mi to juz spędza sen z powiek. Chyba płaca jakoś w częściach, bo na paskach RMUA mam wypisane okresy za jakie dostali L4 i wiadomo ze to sie nie zawsze pokrywa z danym miesiącem. Ale z drugiej strony jak nie dostali mojego L4 przed wypłata to mi powinni przelać normalna pensje, bo skąd wiedza ze będę w drugiej części miesiąca na L4? A oni mi takie dziwne przelewy robią, raz za dużo, raz za mało. Kompletnie sie juz nie mogę doliczyć czy to sie sumarycznie zgadza. A najbardziej mnie wkurza, ze nie mogę większych wydatków rozplanować bo kompletnie nie wiem jakiego sie przelewu spodziewać, a to są naprawdę duże różnice.
|
|
|
|
#3088 |
|
Konto usunięte
|
Ja mam dobrze bo placi pracodawca pod koniec mca. A l4 mam wystawiane okolo 20 . wiec kadry zdarza sobie odnotowac kolejne zwolnienie i dostaje cala wyplate.
|
|
|
#3089 |
|
Zakorzenienie
|
Ja mam L4 wypłacane tak jak miałam normalnie pracując 10 dnia miesiąca. Tylko co miesiąc inna wysokość (60-150zl)
Mi płaci pracodawca. |
|
|
|
#3090 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Myślę że i tym razem też Dady Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:54.

i ostatnio tak właśnie się wkopałam z witaminami bo brałam dwie rzeczy i byłam przekonana, że to ta druga jest taka okropnie droga, a że była mi mega potrzebna to wzięłam. Dopiero w domu sprawdziłam rachunek
znowu wychodzi to o czym mówiliśmy-strach z niewiedzy. Nadcisnienie to nie wyrok. Z reszta moze zle odczytalas jej mine? Możliwe, ze wcale nie pomyslala nic zlego 

Bo nie wiem co o tym myśleć i czy to normalne 

w środę ostatni dzień L4 więc już muszę iść bo jak wrócę do pracy to już kompletnie nie będę mieć na to czasu...