|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3151 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Mamusie czerwcowe 2018r. cz. III
Cytat:
![]() Wysłane z mojego LG-K420 przy użyciu Tapatalka
|
|
|
#3152 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja się nie boję że będę rodzić sama w nocy... Tz już zapowiedział w pracy, że jakby kiedyś była taka sytuacja to on wychodzi i jedzie do mnie. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#3153 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3154 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Wysłane z mojego LG-K420 przy użyciu Tapatalka
|
|
|
#3155 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Najgorzej jest, jak wyjeżdża na poligony. Teraz zmienia miejsce pracy i te poligony będą kilkumiesięczne... ![]() triolka nie tylko Ty masz takie obawy, ale też jestem w dobrej sytuacji jak Ty, że blisko teściów mam Edytowane przez jowitazz Czas edycji: 2018-01-29 o 22:00 |
|
|
|
|
#3156 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Poród na pewno nie zacznie się w tak krótkim czasie... Na pewno tz zdąży dojechać Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#3157 |
|
Zadomowienie
|
Mój też ma trzy zmiany, tygodniowo po jednej...
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#3158 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja wolę nawet popołudniowki... Lubię czekać na niego.. Zawsze dzień sobie wypełnię czymś, ale chociaż noce mam spokojne... Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#3159 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Wysłane z mojego LG-K420 przy użyciu Tapatalka
|
|
|
#3160 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
w bloku jeszcze jako tako ale w domu to bym się bala nawet z obstawa syna, psa i królików.
|
|
|
|
|
#3161 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 21:02 ---------- Poprzedni post napisano o 21:01 ---------- Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 21:03 ---------- Poprzedni post napisano o 21:02 ---------- Cytat:
A w domu to wiadomo ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|||
|
|
|
#3162 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3163 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#3164 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
JA chyba odkupie wózek od kuzynki, hartan VIP, ale zdecyduje jak go pooglądam na żywo. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 22:07 ---------- Poprzedni post napisano o 22:05 ---------- Cytat:
|
|
#3165 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#3166 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
#3167 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Spie wtedy z Olkiem A jak Olek zaśnie u siebie to wtedy mam całe łóżko dla siebie w sypialni W kwietniu byłam w delegacji z pracy na tydzień i najbardziej cieszyłam sie, że mam pokój cały dla siebir z ogromnym łóżkiem. Serio tego brakuje po jakimś czasie. Olek nie śpi z nami. Śpi ze mną tylko jak Tz ma nocki i to nie za każdym razem. |
|
|
|
|
#3168 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
#3169 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
oby wam sie dobrze spisywał ![]() Mojego nie ma od poniedzialku do piątku co drugi tydzien (pracuje w innym miescie) za to potem jest non-stop Nie jest zle, w tygodniu i tak jestem zwykle zajeta, wiec szybko mija. Za to zastanawiam sie jak to jest z pracowaniem w nocy ale jako mama? Ktoras tak pracuje? Mysle, ze jeśli dziecko bedzie tak mialo od urodzenia, a tata bedzie obok to bedzie dla niego normalne i powinno byc ok. Pewnie ja bede bardziej tesknila ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#3170 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
#3171 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 21:21 ---------- Poprzedni post napisano o 21:19 ---------- Cytat:
![]() Ale wynagrodzenie jest dobre i emerytura wcześniej... Chociaż tyle Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
||
|
|
|
#3172 | |
|
Wtajemniczenie
|
hej
faktycznie lecicie z postami jak w drukarni... ale staram się czytać.... chociaż co 2 godziny zaglądam i czytam ![]() tez kupiłam. kocyk z biedry. taki milusi. za 19.90 to jak za darmo ja mam w wielorybki Cytat:
ale na szczęście max kiedy go nie ma to właśnie 3 dni bo tak to różnie. czasem skończy o 16 jak jest na magazynie a czasem o 21 jak gdzies blizej jedzie i wszysyko zależy gdzie jedzie i czy starczy mu czasu wrócić danego dnia czy nie. nie wiem. co będzie jak zacznę rodzic kiedy go nie będzie. na szczęście syna mam 11 letniego wiec w razie W pomoże mi sie ogarnac a zawiezc do szpitala to nie wiem. będę dzwonic do braci wujkow czy znajomych ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
|
#3173 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 21:25 ---------- Poprzedni post napisano o 21:22 ---------- Cytat:
![]() ![]() Synek 11 lat to już duży, ogarnięty chłopak będzie dobrze a do szpitala zawsze taxi można zamówić. Poza tym dziewczyny, nie możemy mieć takiego pecha, że wszystkie z nas zaczną rodzić w nocy jak tz-owie będą w pracy ja tam chcę rodzić w dzień, najlepiej rano.. Zrobić co zrobić i do domu a w nocy się śpi ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
||
|
|
|
#3174 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
#3175 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
No, chociaż tyle dobrze. Ale do emerytury mu trochę jeszcze zostało. |
|
|
|
|
#3176 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#3177 |
|
Zadomowienie
|
Mój Tż też ma nocki, średnio wypada jedna w tygodniu. Może bym się w domku, sama bała. Ale mieszkamy w bloku, w nocy jestem z córką i psem. Tylko jego mi szkoda, bo po takiej nocce to sen w dzień to już nie to samo.
|
|
|
|
#3178 |
|
Zakorzenienie
|
Cieszę się że nie jestem sama... Zawsze razem raźniej, chociaż na odległość
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#3179 |
|
Zadomowienie
|
Guerka boskie ciuszki!
![]() Feliska co do cen i ciuchów to zgadzam się w 100% i robie identycznie i co do fejsa mam tak samo... nie ma gdzie się dodać żeby ktoś nie widział ;/ Goldika u nas co do imienia to samo po porodzieMarmoladka ślinotok!!! ![]() ![]() ![]() Kalka biorę od początku w trakcie posiłku polecam, nic nie czućKarolinka staraj się nie stresować mówię to ja, która przed egzaminem dzisiejszym spięta jak scyzoryk byłam ale starałam się mocno dla Dziecia nie stresować aż tak. Karolinka dasz rady tylko na spokojnie trzeba Marmoladka ja już mam coś z piersi lecącego po naciśnięciu także może to to. Strupków nie mam. Goldika śliczny wózek! ![]() Ja dzisiaj miałam egzamin ustny ![]() ![]() stresowałam się i Dzieć się mniej ruszał, to stres x2. Egzamin ustny czego nienawidzę :/ ale między pytaniami były kopniaczki zdane na 5 potem poszłam do Smyka... ale już ostatni raz! Była tez długa drzemka, kolacja z TZ a później do przyjaciółki i właśnie wróciliśmy ![]() ![]() wracam do żywych ![]() Karolson, ale boski komplet!! ![]() skąd i za ile? Triolka w Smyku były w tych trójpakach takie bawełniane ![]() Lady taaak ja też nierobek i żadne 500+ nam się nie należy Pajeczyna widzę, że mamy podobne „marzenia” tez chciałam pod choinkę to nikt na poważnie mnie nie wziął ![]() Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
|
|
|
#3180 | ||
|
Raczkowanie
|
Dobry wieczór
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Gratuluję udanej wizyty, dobrze że wszystko w porządku Ajjj dziewczyny, zdrowiejcie Ja też biorę Pregnę, ale bez DHA. Z początku łykałam Prenatal Uno, ależ mi się odbijało imbirem, a i zgaga nieraz się przytrafiła Ale ostatnio endokrynolog poleciła mi zacząć łykać zamiast suplementów osobno jod i witaminę D3, oczywiście też magnez i żelazo. Stwierdziła, że to najważniejsze dla ciężarnej i dziecka na moim etapie ciąży i wychodzi o wiele taniej niż wszelakie suplementy typu Pregna, przepisała mi nawet receptę i zapisała odpowiednie dawki gdybym się zdecydowała. Niby wykupiłam i chyba zacznę tak łykać jak już skończę Pregnę bo akurat miałam wtedy nowo otwarte opakowanie, choć mam wątpliwości jeszcze. Co o tym sądzicie?Też dobrze toleruję żelazo, zawsze się zastanawiałam czy jestem jakaś wyjątkowa że poza czasem zaparciami żelazo mi nie szkodzi... Od jakiegoś czasu już się zastanawiam czy zainwestować w Pampersy czy Dady. Koleżanka sobie chwaliła Dady, inni mówią, że tylko Pampers. Tu też widzę dużo głosów za Dadami. Jak dorwę na jakiejś super promocji to zacznę od Pampersów, ale Dady też przetestujemy. Aj te teksty, współczuję Wam. Niektórzy ludzie na prawdę nie mają wyczucia... U mnie na razie jeden z ciekawszych to moja mama dzisiaj zarzuciła. Nie mogła spać w nocy i się zastanawiała czy jak się oparzyłam trochę wczoraj tym rosołem to czy dziecku nic się nie stanie. Zdziwiona jej odpowiedziałam, że przecież brzucha nie poparzyłam więc nawet nie pomyślałam, że coś mogło Oli się stać. A ona mi na to, że wie, ale jej chodzi o to, czy Mała nie będzie mieć znamion... A jak się zbulwersowała gdy się roześmiałam i zapytałam, czy serio wierzy w takie zabobony ![]() Co do 500+ to niestety dużo się słyszy o ludziach, którzy "produkują" dzieci a potem liczą tylko na to... Może nie byłoby złym rozwiązaniem takie wręczanie bonów zakupowych albo rozliczanie się z wydanych pieniędzy. Z moich wyliczeń wynika, że na 500+ się nie załapiemy. TŻowi przysługuje becikowe, a ja na bezrobociu bez zasiłku aktualnie więc kosiniakowe dla mnie. Na 500+ na pierwsze dziecko już będziemy za bogaci. Ale jak pomyślę o tych wszystkich załatwieniach i sprawach papierkowych to już mi słabo ![]() karolinka rób prawko! Koleżanka też robiła akurat jak zaszła w ciążę, egzamin musiała odłożyć ze względu na konieczność leżenia na początku ciąży, ale jak już czuła się dobrze to poszła i zdała za pierwszym razem. Egzaminator nawet był łaskawszy dla niej, starał się jej nie kazać jechać na nierówne drogi żeby jej nie wytrzęsło, ogólnie łagodny był, a i jej dobrze szło więc zdała na luzie.U nas sytuacja odwrotna bo... mój TŻ właśnie robi kurs na prawko. Lata temu go nie ciągnęło do tego, potem miał kiepską sytuację finansową, a potem prawko spadło na dalszy plan bo zawsze były jakieś ważniejsze wydatki. Teraz odłożył kasę i robi za moją namową, ale dobrowolnie oczywiście. Bardzo mnie to cieszy bo ja jestem niska, dosuwam się do samego przodu żeby sięgnąć pedałów i niedługo już przestanę się mieścić z brzuchem za kierownicą więc jego prawo jazdy bardzo nam się przyda teraz kiedy wiadomo, że wiele rzeczy może się przydarzyć, potem przy dziecku, no i ogólnie. Teraz do prawie każdej pracy wymagają prawka, przyda mu się to jak już zacznie szukać innej. U mnie "mleczko" już od kilku dni płynie więc już przestałam się tym przejmować ![]() goldika fajny ten Holland Jak nie powiedzie nam się z Murano to pomyślimy nad tym.frik frik piąteczka! Strasznie dziwne uczucie ogólnie ![]() Dołączam do grona "nockowych żon". Mój pracuje na trzy zmiany, co tydzień po kolei dniówki, popołudnia i nocki. Teraz właśnie mamy nocki więc czeka na mnie puste łóżko. Też nie cierpię, ale co zrobić... W sumie każda zmiana ma swoje wady, ale nocki najgorsze, i dla mnie i dla TŻta. Ja dziś trochę strachu się najadłam o mojego młodszego kota. Wymęczyły go wymioty, wzięłam go do weterynarza i dostał kilka zastrzyków. Na szczęście już jest dobrze, mam nadzieję że noc będzie spokojna. Jutro kontrola. Za to wieczorem zaliczyłam kalafiora. Mąż naprawiał komputer stacjonarny jednemu koledze z pracy. Dzisiaj skończył i mówił, że podjadą jutro po robocie do nas i kolega sobie ten komputer zabierze. Jak się już zbierał do wyjścia do pracy to po stałym pytaniu pt. "czy wszystko wziąłeś" i odpowiedzi twierdzącej zapytałam "ten komputer bierzesz"? Mąż na mnie spojrzał i odpowiedział "tak, jednostkę centralną spakuję do plecaka, monitor wezmę pod pachę, a klawiaturę do kieszeni" (kawałek idzie pieszo a potem do pracy zgarnia go znajomy). Trochę się ze mnie uśmiał ![]() Powodzenia na jutrzejszych wizytach |
||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 09:53.

Bo nie wiem co o tym myśleć i czy to normalne 
oby wam sie dobrze spisywał 

ja mam w wielorybki
ale na szczęście max kiedy go nie ma to właśnie 3 dni bo tak to różnie. czasem skończy o 16 jak jest na magazynie a czasem o 21 jak gdzies blizej jedzie i wszysyko zależy gdzie jedzie i czy starczy mu czasu wrócić danego dnia czy nie. 

ale starałam się mocno dla Dziecia nie stresować aż tak. Karolinka dasz rady
także może to to. Strupków nie mam. 
potem poszłam do Smyka... ale już ostatni raz! Była tez długa drzemka, kolacja z TZ a później do przyjaciółki i właśnie wróciliśmy