|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2221 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Mamusie lipcowe 2018 cz.2 -Tydzień za tygodniem leci, a nam rosną w brzuszkach
Cytat:
Cytat:
teraz tylko trzymać nerwy na wodzy przez parę godzin i z górki. Będzie dobrze, zobaczysz! Czekamy na wieści Polu czekamy na Twój wynik ![]() Rozumiecie, że obudziła mnie burza?? burza w zimie :co jest: ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
|
#2222 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Mamusie lipcowe 2018 cz.2 -Tydzień za tygodniem leci, a nam rosną w brzuszkach
Cytat:
Ja powoli będę wstawać zajrzę do was wieczorkiem najprędzej. Bursztynek niech obrona będzie tylko. formalnością! Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#2223 |
|
Zakorzenienie
|
Takie anomalie pogodowe mamy w Polsce ostatnio, że się nie dziwię nawet burzy w styczniu
niemniej jednak Ela mogłaby Cię łaskawie nie budzićU mnie dziś 14t0d i kolejny leniwie zaczęty tydzień
|
#2224 |
|
Zadomowienie
|
Bursztynek,kciuki ✊✊✊
Czuje ze bedziemy tu dziś opijać Twój sukces ;-) Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 06:37 ---------- Poprzedni post napisano o 06:36 ---------- U mnie tak wieje, ze sie nigdzie nie wybieram dziś, nie ma sensu Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#2225 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Elu jak sie czujesz Kochana ?Swoją drogą u nas pogoda styczniowa tez nie powala. A w ogole opowiem Wam mistrzowska historie. Mąż mojej przyjaciółki wczorsj wygrał wszystko swoim zakumaniem ![]() Przyjaciolka pisze mu ma mesengerze, ze " dostali wyniki testu Serenity, są pozytywne !" A mąż jej odpisuje "dlaczego tak chcą ją(dziecko) nazwać ? Serenita ?!" Wybuchnelam śmiechem jak mi to napisała hahaha ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#2226 |
|
Raczkowanie
|
Ragularkate opiszę Ci sytuację mojej koleżanki- na USG wyszło jej podwyższone NT, i ryzyko 1:63 poszła za kilka dni i NT bylo już normie. Mimo to po pierwszym badaniu dostała skierowanie na amnio, zrobiła, czekała na wynik i okazało się że dziecko zdrowe, zdrowy chłopczyk. Lekarz wyjaśnił to tak że podczas USG dziecko owinelo się pepowina i lekarz zmierzył NT razem z nią.
Pozytywnaj- dzbanek zdecydowanie Brity
|
#2227 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dzień dobry wszystkim.
Mąż znowu grzebał się przy budziku i znów napatoczył się na mnie, coś będę musiała z tym zrobić.Mamy kilka spraw do załatwienia na mieście, a potem wyjeżdża on ok. 13 do Warszawy ze swoją zmianą w pracy i szefową (5 osób) do teatru, a potem restauracji. Nie może zabrać mnie ze sobą.. Wczoraj go nie było w domu, dzisiaj będzie do 12:30, jutro nie będzie i piątek/sobota/niedziela również w pracy, matko.. Zanudzę się w tym tygodniu. Bursztynek, trzymamy kciuki, a jak już będzie po obronie, to będziemy bouncować, lamić, itd.! ![]() Jak dzisiaj się czujecie, Dziewczyny? Elu Misia, jak zdrówko? Regularkate, jak się czujesz dzisiaj? Przespałaś noc? ---------- Dopisano o 07:59 ---------- Poprzedni post napisano o 07:57 ---------- Cytat:
![]() Sprawdziłam! To znaczy "spokój", całkiem adekwatnie. Ale co? Jak nazywają swoje dzieci np. Hope albo Sunday Rose (to akurat mi się nieziemsko podoba ).
♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥ Edytowane przez norka93 Czas edycji: 2018-01-30 o 08:00 |
|
|
|
|
#2228 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2229 |
|
Wtajemniczenie
|
No i odbieram dzisiaj z poczty moją esencję Manyo, którą kupiłam na ebayu!
Listonosz musiał być wczoraj akurat jak poszłam do sklepu, nosz..
|
#2230 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
co prawda bardzo słaba ale widok śniegu i błyskowe na niebie był dziwny w mojej okolicy zawsze są jakieś anomalie pogodowe, w ciągu ostatnich 10 lat były 2 trąby powietrze jedna duża głośno o niej było, druga słaba. Dziś już od 4 nie śpię mąż w trasie, a ja głupia siedzę i słucham tego okropnego wiatru. Bardzo boję się że znowu jakaś trąba powietrzna się z tego wiatru zrobi i tym razem przejdzie przez moja miejscowość ;/Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
|
#2231 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ja się witam w 17t0d ![]() ---------- Dopisano o 08:23 ---------- Poprzedni post napisano o 08:20 ---------- Cytat:
chociaż tak jak już tutaj zostało napisane to tylko formalność ja swoje obrony wspominam bardzo miło
Edytowane przez Camelitos Czas edycji: 2018-01-30 o 08:24 |
||
|
|
|
#2232 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#2233 |
|
Zadomowienie
|
Witam, witam, witam!
Zua!!!! GRATULACJE! Jak sobie pomyślę, jak się musicie cieszyć to aż mi się mordka cieszy ![]() Elu, jak zdrowie? Bo nadrabiam to, co nastukałyście, ale znowu nadciąga mega ból głowy i jestem dziś pod*&^%$wiona i wolno łapię. Co do mojego sprzątania - siły biorę z nudów :P a tak na serio - jestem pedantem, więc najchętniej chodziłabym cały dzień za kotami i wyłapywała opadające z nich kłaczki albo leżała przed kuwetą w funkcji wycieraczki do łap ![]() Ktoś pytał o dzbanek filtrujący - od lat przewijają nam się przez dom różne, różniste - nie ma znaczenia jaki wybierzesz, patrz na rozmiar adekwatny do waszych potrzeb i żeby był filtr Maxtra (choć chyba teraz już większość ma taki filtr?). Mój obecny to chyba Brita z elektronicznym (??) wskaźnikiem zużycia filtra, całkiem przydatne. Kate, głowa do góry, nie poddawaj się złym myślom, bo przecież nic nie jest przesądzone. A ten wynik to patykiem po wodzie pisany... Bursztynku, powodzenia, choć pewnie już jesteś Panią Inżynier
|
|
|
|
#2234 | ||
|
Zadomowienie
|
Cześć Czołem!
Cytat:
Cytat:
A imię Serenity Elaaaa dostałaś sterydy do inhalacji? U mojego synka one działają cuda. Trzymam kciuki, żeby u Ciebie też tak szybko poszło! xxxbursztynekxxx ![]() folinka miłej podróży! Mi się dziś posypały plany. Tż miał mieć wolne i zająć się Młodym, żebym spokojnie mogła wreszcie popracować (mam kupę roboty przed przekazaniem pracy mojemu zastępcy i chciałam jeszcze skoczyć na pobranie krwi, żeby zdążyć z wynikiem przed wizytą). Ale dziewczyna, która dziś miała dniówkę dostała jelitówki i pojechał na zastępstwo. Więc oczywiście, wykorzystując chwilę, że Młody jest zajęty, zamiast się skupić na pracy czytam co u Was i piszę |
||
|
|
|
#2235 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#2236 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 08:54 ---------- Poprzedni post napisano o 08:52 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#2237 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
i faktycznie woda lepszaWysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#2238 |
|
Zadomowienie
|
No to super, że już lepiej w takim razie. Nie bierz ze mnie przykładu i zdrowiej szybciutko!
|
|
|
|
#2239 |
|
Rozeznanie
|
https://mamaginekolog.pl/oznacza-pod...sc-karkowa-nt/
Jeszcze raz wklejam zeby co niektore uspokoic troche na pewno wszystko z dzidziusiami jest w porzadku ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#2240 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
|
#2241 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
z każdym kolejnym tygodniem jestem bardziej spokojna
|
|
|
|
|
#2242 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
|
#2243 |
|
Zakorzenienie
|
Napisałam posta,ale wkleiłam go nie na ten wątek
![]() Bursztynek,kciuki trzymam i ja ![]() Nesska,współczuję Ci mieszkać w tak groźnej okolicy. Ja się bardzo boję burz i silnych wiatrów. Zawsze sobie wyobrażam najgorsze. Mnie dziś mocno boli gardło, woda z nosa leci już od wczoraj. Tyle dobrego,że synek trochę lepiej spał to może jemu przechodzi. Ostatnio boli mnie co jakiś czas coś po prawej stronie brzucha. W nocy doszłam jaka jest tego przyczyna. Mój Mateusz jak ma katar to w nocy go muszę nosić i bujać, bo inaczej strasznie płacze. najczęściej robię to na piłce i dziś w nocy zauważyłam,że to on mi tak gniecie ten brzuch i chyba dlatego później mnie boli. A wy tę wodę przediltrowaną pijecie też na surowo? Ja mam jakieś opory. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
Jeśli kiedyś jakiś facet złamie kobiecie skrzydła to później zostaje jej latanie na miotle Edytowane przez asiaczek Czas edycji: 2018-01-30 o 09:23 |
|
|
|
#2244 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#2245 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
mam i ja😁 Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#2246 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
|
#2247 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 08:47 ---------- Poprzedni post napisano o 08:44 ---------- Dziękuję za wszystkie opinie dotyczące dzbanków i gratuluję ukończonych tyg😊 Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#2248 | |||||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
z moim snem to moja Kochana nawet mucha jest winowajcą takie mam spanie ze wstawaniem do dziecka nie będę mieć problemu, chyba że będę tak padać na twarz, że będę spać jak zabita ![]() Gratki za kolejny tydzień! Cytat:
patrz co tu się dzieje, byłam o 4 rano, a u teraz 1,5 strony do nadrobienia super, nie ma czasu na nudę Dziękuję, że pytasz, nie chcę chwalić dnia, ale dużo lepiej mi się oddycha i myślę, że to zasługa dwóch dawek tego sterydu. Od wczoraj praktycznie chyba tylko raz wypróżniłam nos, a ostatnio to były dwie lub trzy paczki chusteczek także myślę, że jest postęp to był strzał w dziesiątkę! ![]() Cytat:
już chyba tak nie wieje? Uspokoilo się u Ciebie?Cytat:
Powiem Ci, że u mnie chyba też zdecydowanie lepiej mi się przez noc oddychało, nie dusi mnie tak mocno. Więc to chyba był dobry traf ale nie zapeszam, ale nieśmiało mogę rzec, że na pewno jest ciut lepiej niż wczoraj ![]() Haha nie ma co się przemęczać u nas też trzeba listę na wątku z rana podpisać ![]() Cytat:
Ja w ogóle teraz nie mam w sobie jakiegoś poczucia obowiązku, przecież mam czas ![]() a Ty kawusie zrób, może pomoże. Głowa może boleć, przez ta zmianę pogody, ciśnienia itd. niech szybko minie! ![]() Nie chwalę z bardzo, ale dziś samopoczucie ciut lepsze, nie duszę się z każdym oddechem także byle do przodu. Dziękuję! Cytat:
To jest straszne, ale jednoczesnie na niebie można zobaczyć niezłe przedstawienie Ja za chwilkę lecę do labolatorium po wyniki, a potem do gina zobaczyć naszego maluszka a potem planuje robić naleśniki .. z nutellą ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
Edytowane przez Elaaaa Czas edycji: 2018-01-30 o 10:29 |
|||||||
|
|
|
#2249 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A co do dzbanków też mam Britę z tym elektronicznym wskaźnikiem. Zdarza się jednak, że dokupuję do niego wkłady innej firmy ![]() Cytat:
|
|
#2250 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
A na górę która jest niedaleko boję się jeździć sama raczej obserwuje i czytam namiętnie łowców burz na fb ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
K Edytowane przez nesska89 Czas edycji: 2018-01-30 o 10:35 |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:21.

Czekamy na wieści
burza w zimie :co jest: 

niemniej jednak Ela mogłaby Cię łaskawie nie budzić
Mąż znowu grzebał się przy budziku i znów napatoczył się na mnie, coś będę musiała z tym zrobić.
Wczoraj go nie było w domu, dzisiaj będzie do 12:30, jutro nie będzie i piątek/sobota/niedziela również w pracy, matko.. Zanudzę się w tym tygodniu. 

Listonosz musiał być wczoraj akurat jak poszłam do sklepu, nosz..
co prawda bardzo słaba ale widok śniegu i błyskowe na niebie był dziwny

A imię Serenity