|
|
#5131 |
|
Raczkowanie
|
Zmniejszenie piersi
Alicja2017
Ja też byłam przerażona pierwszej zmiany opatrunku ale miałam zmianę robioną w szpitalu. Trochę piekło gdy zdejmowano gazę ,Bactigrasy i gdy były przemywane rany Octeniseptem ale tylko wtedy kolejny raz już był Ok. Lioton 1000 jest na siniaki jeżeli je masz, ja akurat nie miałam. Gaza jałowa będzie potrzebna do zmiany opatrunków i mi lekarz powiedział dodatkowo żeby po wziętym prysznicu móc się nią wycierać żeby nie załapać bakterii od innych. Alantan zaczęłam stosować dopiero w trzecim tygodniu bo miałam wysuszoną skórę na sutkach. A i myłam się w miejscach szycia Białym Jeleniem w płynie. Pozdrawiam Wysłane z aplikacji Forum Wizaz Edytowane przez Kania76 Czas edycji: 2018-01-29 o 07:49 |
|
|
|
#5132 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Zmniejszenie piersi
Dlaczego masz te sutki takie wklęsłe? One będą normalne?
|
|
|
|
#5133 | |
|
Raczkowanie
|
![]() ---------- Dopisano o 08:47 ---------- Poprzedni post napisano o 08:45 ---------- Cytat:
![]() Często słyszę, że ja to mam fajnie, mam czym oddychać. Niejedna osoba niby chciałaby się ze mną zamienić. A my z chęcią byśmy część siebie im oddały ![]() Wiecie ile mniej więcej cm miałyście przesunięcie sutków (brodawek) w górę?" Ile teraz macie od obojczyka do sutka? Czy brodawki też są przy okazji zmniejszane?
"jestem duża i silna, sama sobie wiążę sandały i w ogóle" Edytowane przez Little Mia Czas edycji: 2018-01-29 o 08:51 |
|
|
|
|
#5134 |
|
Raczkowanie
|
Little Mia
Same brodawki nie są zmniejszane tylko otoczka wokół brodawki 🤣. Wcześniej miałam 30cm od obojczyka do sutka teraz 24cm Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#5135 | |
|
Przyczajenie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 09:47 ---------- Poprzedni post napisano o 09:46 ---------- Alantan stosowałam dopiero po zdjęciu szwów, a Liotonu w ogóle, bo siniaki były małe. |
|
|
|
|
#5136 |
|
Rozeznanie
|
|
|
|
|
#5137 |
|
Raczkowanie
|
Dziękuje dziewczyny za odpowiedzi.Ja mam założone szwy rozpuszczalne i stripy.Doktor kazał przemywać Octaniseptem na to jałowy gazik i sterylny opatrunek,tak też robili w szpitalu.Lioton zapobiegawczo bo ja tez na razie nie mam siniaków,ale opuchlizna jest.
Pierwszy raz mam za sobą ![]() ---------- Dopisano o 16:17 ---------- Poprzedni post napisano o 16:15 ---------- Moje sutki były na 30 cm,teraz 21cm. |
|
|
|
#5138 |
|
Raczkowanie
|
Moje opatrunki wyglądają tak
|
|
|
|
#5139 |
|
Przyczajenie
|
Alicya, ja robiłam tak jak Megbi napisała i jak mi robili w szpitalu. Pryskałam szwy i brodawki (pełen przeszczep) Octeniseptem, przecierałam do sucha jałowymi gazikami. Na suche brodawki i szwy naklejałam Bactigras, na brodawki dodatkowo jałowe gaziki (żeby nie czuć żadnego ocierania), na to gaza i stanik uciskowy.
Ktoś pytał o płaskie brodawki. Zawsze takie miałam, a przy operacji tego nie "naprawiają". Przynajmniej nie na NFZ 😉 |
|
|
|
#5140 |
|
Raczkowanie
|
Alicja2017
Cofnij się pare stron do tyłu i zobacz zdjęcie jaki ja miałam opatrunek tylko jeszcze dodaj gaze jałową metrową na szerokość piersi i to wystarczyło. Większość z nas miała na NFZ i każda tak myślę goi się super ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#5141 |
|
Raczkowanie
|
Dziewczyny A czy macie czucie e brodawkach bo tego się boję. Doktor mówił że może nie być...
---------- Dopisano o 07:51 ---------- Poprzedni post napisano o 07:18 ---------- Czy ja też moglabym prosić o zdjęcia? Mam opetacje za tydzien.... |
|
|
|
#5142 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Edytowane przez Muzyk78 Czas edycji: 2018-01-30 o 08:26 |
|
|
|
|
#5143 |
|
Raczkowanie
|
A to czucie nie zależy od rodzaju przeszczepu, czyli jeżeli masz na szypule to będzie czucie odczuwalne i to bardziej niż przed a jeżeli całkowity to czucia nie będzie. Ja na przykład miałam na szypule i są bardziej wrażliwe niż przed.
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#5144 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#5145 |
|
Przyczajenie
|
Hej, Też na jesień chce zrobić operacje w Krakowie u doktora Mądrego.Czy mogę zapytać jak długo byłaś w szpitalu ? I jaki był koszt prywatnej operacji ? Dziękuje z góry za odpowiedź i gratuluje ja już nie mogę się doczekać
|
|
|
|
#5146 |
|
Przyczajenie
|
Witam. Jestem tu nowa. Szukam kobiet które robiły operację zmniejszenia piersi w Krakowie w szpitalu Rydygiera. Mam zamiar się tam zapisać, mam już skierowanie od mojego lekarza. Nie wiem co jeszcze ewentualnie będzie mi potrzebne. Opinia ortopedy? Rentgen kręgosłupa? Proszę o pomoc. Z góry dziękuję
|
|
|
|
#5147 |
|
Raczkowanie
|
Hej
![]() Ja za operacje płaciłam 12000,miałam lifting piersi więc z rozmiaru D obwisłego na trochę mniejsze D strrczące.Do szpitala przyjechałam w piątek,w niedziele wyszłam na własną prośbę bo miałam być do poniedziałku.Doktor mówił,ze mogę zostać ile chce,ale miałam dość.Szpital super,warunki idealne,opieka,pielęgniar ki na 6. ---------- Dopisano o 09:15 ---------- Poprzedni post napisano o 09:14 ---------- Do Dancyk Szpital Św.Rafala ---------- Dopisano o 09:18 ---------- Poprzedni post napisano o 09:15 ---------- Doktor Mądry robi piękne piersi !!! Jestem mega zadowolona,teraz żeby tylko się goiło ładnie... |
|
|
|
#5148 |
|
Raczkowanie
|
Od piątku nie mogę dodzwonić się do rejestracji a muszę umówić na wizytę kontrolną. Może ktoś wybiera się w najbliższym czasie do Łęcznej i mógłby mi pomóc please
|
|
|
|
#5149 |
|
Raczkowanie
|
Gdzie ta galeria?
|
|
|
|
#5150 |
|
Rozeznanie
|
|
|
|
|
#5151 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
#5152 |
|
Raczkowanie
|
Hmm chyba mam problem z tym Bo weszłam na twój profil i Nie widze
|
|
|
|
#5153 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
#5154 |
|
Przyczajenie
|
Witam dziewczyny. Piszę po raz kolejny dzis
Jak wielu z Was moim problemem są duże opadnięte piersi, obecnie przy wzroście 158cm i wadze 56kg noszę rozmiar w zależności od firmy 65 G-H. Zwis od obojczyka do sutka 28,5cm. Niedawno dowiedziałam się że istnieje możliwość pomniejszenia piersi na NFZ. I tak też chciałabym zrobić z racji tego zerniestety na zabieg prywatny mnie nie stać :-( Mam już skierowanie od mojej lekarki z kodem N62 w opisie że skarżę się na silne bóle kręgosłupa, do poradni chirurgii plastycznej. Moje pytanie, ponieważ różne są wypowiedzi oraz w różnych odstępach czasowych, czy jeśli pójdę na konsultację potrzebuję dodatkowo jakiejś opini np ortopedy, czy jakieś rtg kręgosłupa? Będę wdzięczna za odpowiedzi. Dodam że jest to dla mnie bardzo stresujący czas ponieważ mam wrażenie że zostanę wysmiana przez lekarza, odrzucona... Pomóżcie
|
|
|
|
#5155 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Zadzwoniłam do Przychodni - ustaliłam wizytę konsultacyjną i wysłałam do nich swoje skierowanie. Na wizycie kwalifikującej miałam: rtg kręgosłupa odcinka piersiowego i szyjnego, zaświadczenie od Ortopedy w kierunku redukcji piersi, mammografię i usg piersi. Pan doktor wszystkie te badania wpisał do komputera, wymierzył mnie i podał datę operacji. Tak to wyglądało u mnie. |
|
|
|
|
#5156 |
|
Przyczajenie
|
duzybiust dziękuję za odpowiedź, ja narazie wybieram szpital u mnie w Krakowie bo mam blisko, za ulicą
i robią tam na nfz. W takim razie pójdę też do ortopedy i dobrze było by trg kręgosłupa zrobić.
|
|
|
|
#5157 |
|
Rozeznanie
|
|
|
|
|
#5158 |
|
Przyczajenie
|
|
|
|
|
#5159 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Kochana ja tez mam za 2 miesiące w Scan Med! Czy doktor pyta sie przed operacja jaka chcemy wielkość biustu? Strasznie sie tym denerwuje, ze zrobią mi nie takie jak chciałam:-( czy sale sa pojedyncze czy leży sie z kims? Czy pielęgniarki sa pomocne? Dziękuje za odpowiedz! Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#5160 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Ja chciałam C, ale wyszły D i tez są OK ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Chirurgia plastyczna
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 03:52.