|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2251 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Mamusie lipcowe 2018 cz.2 -Tydzień za tygodniem leci, a nam rosną w brzuszkach
|
|
|
|
#2252 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Mamusie lipcowe 2018 cz.2 -Tydzień za tygodniem leci, a nam rosną w brzuszkach
Dobry!
Dziękuję Wam, Kochane. Ja jeszcze z rana w domku ![]() Gratuluję nowych tygodni! ![]() Ja witam się w 19 tc, piąty miesiąc zaczęłam! Ale ten czas leci! Cytat:
Wywołuje to pewne zdziwienie, nie przeczę, ale ona lubi swoje imię.kate, przytulam mocno bursztynku, na pewno dasz radę! Ela, aniama, udanych wizyt
|
|
#2253 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Co prawda my jesteśmy 5 miesięcy po ślubie, ale od początku zarzekalam się, że zrobimy fotoksiazke bo to super pamiątka na razie udało mi się wywołać zdjęcia do albumu, trochę porozdawac rodzinie a fotoksiażka.. hmm no właśnie rezygnowaliśmy z każdym podejście do tych programów tworzących a Ty gdzie będziesz zamawiać? ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
|
#2254 |
|
Zakorzenienie
|
Folinka gratulacje! I szczęśliwego lotu, to jest Wasz dzień
Mnie się podoba Nadzieja. Ale ja lubię takie nietypowe imiona
|
#2255 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
mają najlepsze opinie, cenowo też wychodzi ok, kreator jest bardzo zrozumiały i prosty Widziałam też fotoksiążkę na żywo z tej firmy i są naprawdę solidne Ja też wywołałam zdjęcia, ale ta fotoksiążka... Rodzice się o nia pytają a ja mówię zarówno jednym jak i drugim najpierw że będzie na rocznicę ślubu - nie udało się, potem że na święta - też nie wyszło (początki ciąży dały mi dość mocno w kość) i teraz skoro w końcu jestem na tym L4 to postanowiłam że nie ma wymówek, muszę ją zrobić
|
|
|
|
|
#2256 |
|
Wtajemniczenie
|
Folinka, szczesliwego lotu !!!
![]() Ja to musze w ogole podrukowac troche zdjec ze ślubu i dac jednym i drugim rodzicom. Tesciowie sie upominaja, bo chcą powiesic sobie na ścianie, a ja musze sie zebrać bo koniecznie chce dac pierwsza ! Żeby szwagierka mnie nie wyprzedziła haha ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#2257 |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry.. Dopiero z łóżka wyszłam.
Ale pobudka życia, bo pies nam uciekł.. :/ M. Go jechał szukać, mam nadzieję, że będzie gdzies w okolicy. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#2258 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
ale tak to jest jak się nie ma swojego życia i żyje życiem kogoś
|
|
|
|
|
#2259 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
może też się zbiore i do pierwszej rocznicy zamówię? ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
|
#2260 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
oby piesek się szybko znalazł
|
|
|
|
|
#2261 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
ja swoje zaprzepaściłam
|
|
|
|
|
#2262 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny, macie spakowana torbę do szpitala tak w razie czego??
Bo ja dzisiaj taka mała zaczynam pakować. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#2263 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
|
#2264 | ||
|
Zakorzenienie
|
Hej. U mnie cały czas wieje, niby ciepło ale przez ten wiatr nie chce się nosa z domu wychylić.
Cytat:
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
||
|
|
|
#2265 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Chce mieć spakowana właśnie nowa pizama, klapki, ręcznik, szczoteczke, paste itp. Jakis krem do twarzy, antyperspirant itp. W małej torbie niech w razie czego czeka. Mąż nie zawsze jest w domu, nie chce żeby mama czy tata po sklepach na szybko szukali, albo w szafkach mi rzeczy szukali Itp. Znalazł się. U sąsiada z innym psem się bawił. Eh. Taka do szpitala na poród to jeszcze dużo czasu Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 12:03 ---------- Poprzedni post napisano o 11:53 ---------- Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz Edytowane przez xXBlankaXx Czas edycji: 2018-01-30 o 12:02 |
||
|
|
|
#2266 |
|
Zakorzenienie
|
Ja nie mam żadnej torby spakowanej na wszelki wypadek. Może to nie głupie, ale z drugiej strony idąc tym tokiem myślenia to mając już dziecko też powinnam mieć zawszs taką torbę przygotowaną dla niego, ciuszki zawsze poprane,poprasowane
![]() Dobrze,że się pies znalazł. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
#2267 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
w ciebie??No ale u mnie jest inna sytuacja, bo meza nie ma w domu codziennie. Więc mnie raczej nikt nie spakuje ![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#2268 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
dziwna osoba, moj mąż też nie bardzo trawi swoją siostre. Sprawila mi troche przykrości w roznych sytuacjach, a ja zawsze bylam dla niej bardzo otwarta i nigdy sie nie odwrocilam. Mieszka z mężem u teściów i staram sie nie rozmawiać jak nie muszę, bo zaraz znowu wyjdzie jakis kwas czy cos.Dzwonilam do Warszawy i zapisalam sie na 26 lutego na połówkowe. Jeszcze nie mam skierowania i zaczynam sie denerwować czy dostane od mojego gina :/ bojw się, że powie że jak Serenity wyszło dobrze to nie ma sensu nigdzie jeździć. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
||
|
|
|
#2269 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
że w każdej chwili może rozbić głowę, złamać nos itp to wtedy przydałoby się mieć już torbę dla niego (i w sumie dla siebie). a właściwie to nie ma znaczenia czy mąż jest czy nie- jak się coś dzieje to chcesz prędko jechać a nie szukać torby,piżamy itp. Chyba masz rację z tym spakowaniem się![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#2270 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ja planuje okolo 30 tyg,moja kolezanka jest w 34 i nie ma spakowanej |
|
|
|
|
#2271 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Teraz już nie ucieka często.. Bo wszystkie możliwe dziury są zatkane, ale czasem tak jak dziś robi nowy podkop Czasem nam jakieś gnojki wieczorem jak już ciemno otworza furtkę, ja nie zwrócę uwagi i idzie w świat :/ No ale tak jak piszesz, te psy poczują sarne, czy coś i nie ma zmiłuj, a my przy lesie mieszkamy.. Ale eh ![]() Będzie kastrowany, mam nadzieję, że to coś pomoże. Bo czarno to widzę, jak się mała urodzi. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#2272 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2273 |
|
Raczkowanie
|
Blanka moja przyjaciółka miała beagla ile my się go naszukalysmy i nabiegalysmy za nim
jeszcze nie spotkałam psa z takim charakterem do ucieczek sam potrafił bramę otworzyć Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#2274 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja nie pisze o torbie do szpitala na porodówke, tylko w razie czego jakby chcieli mnie zostawić w szpitalu, bo ból brzucha, krwawienie itp. Ostatnio jak mnie chcieli zostawić na obserwacji to nie miałam nic. A moje piżamy nie nadają się do szpitala ![]() Do tego takie podstawy jak ręcznik, klapki, pasta do zębów czy szczoteczka. Wychodzę z założenia, że taka torba może leżeć i czekać, a zawsze jeden problem z głowy. Przynajmniej u mnie. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 13:02 ---------- Poprzedni post napisano o 13:00 ---------- Cytat:
nasz robi podkop pod płotem hahaŚmiejemy się, że on kręgosłupa nie ma,bo potrafi się w takiej wąskiej szczelinie zmieścić, że gdybym nie widziała, to nie uwierzę hah No charakterne psy, do tego instynkt myśliwski robi swoje ![]() Ale jest dużo grzeczniejszy jak ma te ponad 3 lata, niż jak miał rok/dwa. Wtedy to była jazda. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
||
|
|
|
#2275 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Ale zawsze to byl fajny eidok, jak taka sfora biegnie z nosami w podszycie skomląc za tropem ![]() Dzwonilam tam do Warszawy, to mówiła Pani że lepiej jak lekarz prowadzący, nawet jak z prywarnego gabinetu. Nie wiem, trochę sie martwię że mi nie wypisze. Wiadomo, że lekarze mają swoje ego, jeszcze pomyśli że neguje jego kompetencje :/ Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#2276 |
|
Zakorzenienie
|
Blanka pewnie,że tak. Jeśli dzięki temu,będziesz czuła się pewniej ,to pewnie. Ale z Ciebie zorganizowana babka i przygotowana na każdą ewentualność
---------- Dopisano o 13:10 ---------- Poprzedni post napisano o 13:08 ---------- Zua powiedz mu ,że po tej sytuacji czujesz się niepewnie, jesteś niespokojna itd coś nawymyślaj. A u genetyka będziesz miała echo serduszka ,usg dokladniejsze. |
|
|
|
#2277 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Na początku u nas w ogóle nie było mowy, o tym aby puścić go luzem. Myśmy Bastka wzięli z domu gdzie nie był zbyt zadbany i nikt się nim nie interesował.. Miał wtedy rok. Nie potrafił. Podstawowych komend jak łapa, siad.. Na smyczy nie potrafił chodzić.. Jak dopadła miskę z jedzeniem to jadł bez umiaru. Nigdy nie został sam w domu, ja przez pierwsze 4 miesiące z domu bez niego nie wychodziłam bo miał taki lek separacyjny.. Dużo cierpliwości i czasu musieliśmy mu poświęcić. Nadal nie jest idealnie. Ale uczymy go sami, bez szkoleń. Teraz już nawet bez smyczy chodzi ![]() To tak w skrócie. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#2278 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Blanka, jak się lepiej poczujesz ze spakowaną torbą, to pewnie, że dobry pomysł. ![]() No i taka nostalgia mi się włączyła, bo mi się przypomniało, jak jechaliśmy do porodu. Mi się zaczęło gwałtownie, bo od odejścia wód, ale i tak jeszcze na spokojnie zdążyłam wziąć prysznic, ogolić nogi, włączyć komputer i zapłacić składki na ZUS |
|
|
|
|
#2279 |
|
Zakorzenienie
|
Nie no wiadomo, ja będę się czuć pewniej jak będzie spakowana.
Kazda robi jak uważa, ja tylko zapytałam jak wy na to patrzycie. Dla mnie na początku, też bylo to wywoływanie wilka z lasu, ale potem stwierdziłam, że to jednak nie jest zły pomysł i niech sobie leży w razie czego. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#2280 |
|
Wtajemniczenie
|
Odowska tak, skierowanie bo tam robią na nfz, dobry specjalista.
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:47.

za to wzięłam się za fotoksiążkę ze ślubu
za niedługo 2 lata miną a jej nie ma 

Ale ten czas leci!
Mąż znowu grzebał się przy budziku i znów napatoczył się na mnie, coś będę musiała z tym zrobić.
Wczoraj go nie było w domu, dzisiaj będzie do 12:30, jutro nie będzie i piątek/sobota/niedziela również w pracy, matko.. Zanudzę się w tym tygodniu.