Mamusie lipcowe 2018 cz.2 -Tydzień za tygodniem leci, a nam rosną w brzuszkach dzieci - Strona 78 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2018-01-30, 15:09   #2311
xXBlankaXx
Zakorzenienie

Dot.: Mamusie lipcowe 2018 cz.2 -Tydzień za tygodniem leci, a nam rosną w brzuszkach

Cytat:
Napisane przez emma90 Pokaż wiadomość
Pierwszy raz będę powtarzać, czyli drugie badanie. Pierwsze robiłam z końcem listopada wraz z całym szeregiem innych badań grupą krwi, hiv, różyczką itp. Teraz powtórzę w II trymestrze i później w kwietniu lub maju
Dzieki za informację

Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
xXBlankaXx jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-01-30, 15:12   #2312
pozytywnaj
Zadomowienie

Dot.: Mamusie lipcowe 2018 cz.2 -Tydzień za tygodniem leci, a nam rosną w brzuszkach

Cytat:
Napisane przez Elaaaa Pokaż wiadomość
150zl teraz :/

Nawet mnie nie strasz mocz, morfologia to tam niewiele. TSH bada mi endo więc to mam na szczęście na kasę, ale znowu muszę krew jechać oddać 20km, jednak zwykle mam więcej badań, więc to się opłaca o tak

😘

😘

też tyle płacę 😏

Cytat:
Napisane przez norka93 Pokaż wiadomość
Piękny, śliczny i jaki duzi.

Nie nie, spokojnie, nic Ciebie nie ominęło Po prostu wszystkie "znaki" mówią, że będzie syn łącznie z ginekologiem, który dumał po biciu serca i ruchach.

Człowiek płaci składki, a ciążowe wizyty u większości (podkreślam większości, nie wszystkich), to o kant pupy rozbić, niczego człowiek się nie dowie i jeszcze sam musi się dopraszać. Chociaż mojemu lekarzowi na NFZ nic nie mogę zarzucić, gdy sytuacja jest kryzysowa, ale i tak zniesmaczyło mnie niezbadanie przezierności (nosek mógł se podpatrzeć).

My pieniądze na prywatnego ginekologa dostaliśmy od nieznanego dawcy. Było to kilkaset zł. Znajomi przekazali nam pieniądze, mówiac, że KTOŚ dał nam wiedząc ile przeszłam w związku od poronienia i mamy nie pytać, bo nie powiedzą kto, chciał zostać anonimowy. Szczęki mi i mężowi opadły aż do samej ziemi. Wdzięczni Bogu jesteśmy za te pieniążki, dzięki temu, nie muszę tak płakać nad trzema wizytami u prywatnego, teraz będę płacić 250 zł. + 50 zł za morfologię, mocz, TSH i progesteron. Chociaż ta wizyta będzie w 14t6d, to na mój rozum nie powinien brać jak za prenatalne...

Aaaa, to tak? Ja nie wiedziałam, że przy odejściu wód już może być rozwarcie.
piękny gest 😊dobrze, że są tacy ludzie. Powinno być za zwykłą wizytę

Cytat:
Norciu o kurcze to piękny gest! ktos musiał dobrze Was znać i sytuację no i mieć ogrom empatii, bo jednak to taki niecodzienny prezent. Ale jakże wyjątkowy 😍
Prawie 15tc powinnaś płacić jak za zwykłą wizytę of cors ;p ale co gin zrobi, to się też pewnie dowiesz jak ja przy wyjmowaniu karty. Dobrze, że miałam coś więcej na koncie bo byłby psikus 😀

Kurcze ja nie mam żadnego godnego giną na NFZ jakoś w pobliżu, tutaj mam pod nosem i jest mi wygodniej do niej chodzić. Ale nie wiem czy się nie rozejrzeć za kimś innym.
Ech jestem taka zła, muszę to przegryźć a nie podejmować pochopnie decyzji.

Ale powiedzcie co myślicie o zmianie giną na tym etapie?

Ja bym nie zmieniała... Gin mnie jednak zna od początku...Wie, jakie Nt było itd. co obserwować. Alr to w sumie moja 3 ciąża u niego

pozytywnaj jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-01-30, 15:14   #2313
norka93
Wtajemniczenie

Cytat:
Norciu o kurcze to piękny gest! ktos musiał dobrze Was znać i sytuację no i mieć ogrom empatii, bo jednak to taki niecodzienny prezent. Ale jakże wyjątkowy
Prawie 15tc powinnaś płacić jak za zwykłą wizytę of cors ;p ale co gin zrobi, to się też pewnie dowiesz jak ja przy wyjmowaniu karty. Dobrze, że miałam coś więcej na koncie bo byłby psikus

Kurcze ja nie mam żadnego godnego giną na NFZ jakoś w pobliżu, tutaj mam pod nosem i jest mi wygodniej do niej chodzić. Ale nie wiem czy się nie rozejrzeć za kimś innym.
Ech jestem taka zła, muszę to przegryźć a nie podejmować pochopnie decyzji.

Generalnie panuje takie stwierdzenie, że powinno się mieć jednego, stałego ginekologa od początku ciąży, że to też lepiej dla lekarza, gdyż zna ciążę i prowadzi od początku, wie co się działo, jak to u nas wygląda, itd. Sama nie wiem co zrobiłabym w takiej sytuacji. Główy problem to pieniążki? Co myślisz o samej lekarce? Jest warta tych pieniędzy?

norka93 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-01-30, 15:17   #2314
xXBlankaXx
Zakorzenienie

Ja gdyby mi coś nie odpowiadało w lekarzu, nie przyłożył by się do czegoś, albo moim zdaniem olał to bym zmieniła bez względu na to który tc.
Moj spokój i zaufanie jest najważniejsze dla mnie

Stary 2018-01-30, 15:17   #2315
summer_overture
Zadomowienie

Elu, gratulacje, jaki fajny chłopanio

Pozytywna - do każdego dzbanka wchodzi każda podróba, bo właściwie są tylko 2 typy wkładów - klasyczny (taki podłużny) i Maxtra (no taki, noo ten drugi :P). W każdym markecie są te niby "Maxtry"-podróbki i pasują do Brity. Ja ostatnio kupiłam jakiś no name w Biedrze, który podobno namagnezowuje wodę

Blanko, nie wiem czy dobrze kojarzę, że to ty pytałaś o torbę, mam nadzieję, że tak :P Ja bym spakowała, zwlaszcza jeśli czujesz taką potrzebę. Pamiętam jak mnie kiedyś karetka zabrała z domu dosłownie jak stałam (leżałam) i powieźli do szpitala na 2 tygodnie. A ja leżę na izbie przyjęć umierająca i w pocie czoła skrobię smsa do TŻ-ta, co ma mi spakować. Nie dość, że się nieźle nagłówkowałam, nie dość, że dowoził wiele rzeczy po kilka razy, wydzwaniał w nieskończoność, to na dobitkę dla mnie hasło "majtki" oznaczało takie klasyczne, bawełniane, a dla niego: koronkowe stringi :P itd, itp. sytuacje. Więc tym razem ja wolę być spakowana i w razie czego większość rzeczy z tej torby będzie już gotowa do torby na poród.

Zapraszam na czytelniczą rozmowę

Wymiana KSIĄŻEK
summer_overture jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-01-30, 15:19   #2316
norka93
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez asiaczek Pokaż wiadomość
Norka, bardzo miły gest z tymi pieniędzmi
Faktycznie statsznie dużo musisz płacić za te wizyty:/
A z tą płcią męską to lekarzowi chodziło o to,że maleństwo było ruchliwe na usg czy odwrotnie?

Asiaczek, Pozytywna - macie racje, piękny gest. Łzy mi się zakręciły w oku na samą myśl, że ktoś miał tak wielkie serce.
Lekarzowi chodziło chyba o to, że było ruchliwe, może chłopcy mają swój sposób poruszania się, a dziewczynki swój? Dziwne to, ale nie zapominajmy, że on zaboksował na USG, konkretnie!

Stary 2018-01-30, 15:23   #2317
xXBlankaXx
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez summer_overture Pokaż wiadomość
Elu, gratulacje, jaki fajny chłopanio

Blanko, nie wiem czy dobrze kojarzę, że to ty pytałaś o torbę, mam nadzieję, że tak Ja bym spakowała, zwlaszcza jeśli czujesz taką potrzebę. Pamiętam jak mnie kiedyś karetka zabrała z domu dosłownie jak stałam (leżałam) i powieźli do szpitala na 2 tygodnie. A ja leżę na izbie przyjęć umierająca i w pocie czoła skrobię smsa do TŻ-ta, co ma mi spakować. Nie dość, że się nieźle nagłówkowałam, nie dość, że dowoził wiele rzeczy po kilka razy, wydzwaniał w nieskończoność, to na dobitkę dla mnie hasło "majtki" oznaczało takie klasyczne, bawełniane, a dla niego: koronkowe stringi itd, itp. sytuacje. Więc tym razem ja wolę być spakowana i w razie czego większość rzeczy z tej torby będzie już gotowa do torby na poród.
Właśnie o tym mówię.
Już widzę jak mój przywozi moje stringi
Albo jak rodzice szukając piżamy znajdują moja bieliznę erotyczna, albo w szafie szukając torby do szpitala znajdują pudełko z naszymi eeee zabawkami boże nie, wolę mieć wszystko spakowane, bez takich akcji.
Tylko wezmą z pod łóżka i podrzuca do szpitala... Haha będzie bezpieczniej dla nas wszystkich.

---------- Dopisano o 15:23 ---------- Poprzedni post napisano o 15:22 ----------

Cytat:
Asiaczek, Pozytywna - macie racje, piękny gest. Łzy mi się zakręciły w oku na samą myśl, że ktoś miał tak wielkie serce.
Lekarzowi chodziło chyba o to, że było ruchliwe, może chłopcy mają swój sposób poruszania się, a dziewczynki swój? Dziwne to, ale nie zapominajmy, że on zaboksował na USG, konkretnie!
No ja byłam w szoku, jak napisałas że lekarz pp ruchach, czy byciu serca poznał płeć. Nigdy o tym nie słyszałam i nie spotkałam się z czymś takim..

Stary 2018-01-30, 15:25   #2318
Elaaaa
Wtajemniczenie

Cytat:
Generalnie panuje takie stwierdzenie, że powinno się mieć jednego, stałego ginekologa od początku ciąży, że to też lepiej dla lekarza, gdyż zna ciążę i prowadzi od początku, wie co się działo, jak to u nas wygląda, itd. Sama nie wiem co zrobiłabym w takiej sytuacji. Główy problem to pieniążki? Co myślisz o samej lekarce? Jest warta tych pieniędzy?
No nie mogę na nią nic powiedzieć, jedynie tyle że jest (chyba) łasa na kasę. Tak mi się wydaje, wszystko najdroższe , wszystko sprawdzać. Ja wiem, że kij ma dwa końce. Ale już nawet babka w labolatorium mi mówi, że miałam np ta ospę robiona, tylko z jakimś tam innym oznaczeniem, ale generalnie jak wiem, że miałam ospę to nie ma potrzeby robić tego badania, jeszcze tak jakby dwóch różnych oznaczeniach. No ale jak lekarz wymaga to zrobiłam i 90zl sama ospa.. te witaminy, polecane tylko te i tylko te. Trochę mnie to razi. Gabinet full, sprzęt super, muzyka, ciepło, nawet kapcie proponuje do przejścia po gabinecie 😎 ale dziś jakoś się szala przelała z tą podwyżka, niby nic. Ale tu się zbiera 20, 30, 50 a wynagrodzenie takie same. Nie no muszę ochłonąć.

Macie rację, bo do samej osoby nie mogę nic zarzucić, odpowiada na pytania, mówi o dziecku bardzo ładnie, chwali, opowiada co robi, sprawdza. Także chyba jest ok 😊
Hormony mi buzują wybaczcie

Stary 2018-01-30, 15:28   #2319
odowska
Zadomowienie

Cytat:
Aaaa, to tak? Ja nie wiedziałam, że przy odejściu wód już może być rozwarcie.
Wiesz, z rozwarciem możesz chodzić nawet i kilka tygodni przed porodem

Cytat:

Ja zmieniałam w poprzedniej ciąży jakoś po połówkowym, co prawda z przymusu, bo mój stary gin kończył umowę z poradnią, ale tragedii nie było, nikt nie robił problemów. Nie wiem co by w tym miało być strasznego? Jedyny minus to taki, że trzeba się więcej nagadać i bardziej upewniać, bo lekarz nie zna naszej historii, ale poza tym? Nie wiem, czemu nie można by? Teraz np. chętnie bym zmieniła, ale jedyne opcje to te prywatne, więc daję na luz.
odowska jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-01-30, 15:28   #2320
summer_overture
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez xXBlankaXx Pokaż wiadomość
Właśnie o tym mówię.
Już widzę jak mój przywozi moje stringi
Albo jak rodzice szukając piżamy znajdują moja bieliznę erotyczna, albo w szafie szukając torby do szpitala znajdują pudełko z naszymi eeee zabawkami boże nie, wolę mieć wszystko spakowane, bez takich akcji.
Tylko wezmą z pod łóżka i podrzuca do szpitala... Haha będzie bezpieczniej dla nas wszystkich.

---------- Dopisano o 15:23 ---------- Poprzedni post napisano o 15:22 ----------

No ja byłam w szoku, jak napisałas że lekarz pp ruchach, czy byciu serca poznał płeć. Nigdy o tym nie słyszałam i nie spotkałam się z czymś takim..

O to to.... że już nie wspomnę, że dla ciebie piżama to jakaś piżama do ludzi, a dla TŻ-ta prawdopodobnie spoczko będzie stara, powyciągana flanelowa koszula z plamą po jogurcie jagodowym na przedzie

Ja w ogóle mam wrażenie, że wasze dzieciaki to ruchliwe aż zanadto. Moje to takie leniwe, dopiero 2 razy czułam ruchy a na USG to jakbym patrzyła na obraz totalnie statyczny... Teraz zaczynam się zastanawiać czy to normalne

Wymiana KSIĄŻEK
Stary 2018-01-30, 15:29   #2321
monyaa108
Raczkowanie

Cytat:
Dziecko ty spakujesz do szpitala w ciebie??
No ale u mnie jest inna sytuacja, bo meza nie ma w domu codziennie. Więc mnie raczej nikt nie spakuje

Mysle , ze kilka kosmetykow pizame kapcie to mozna w 5 minut spakowac jakby cos sie dzialo, juz kilka razy bylam nagle w szpitalu z roznych przyczyn i jakos zawsze ogarnelam sie w pare minut i wsiadalam w taxi i na izbe przyjec.
monyaa108 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-01-30, 15:31   #2322
xXBlankaXx
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez monyaa108 Pokaż wiadomość
Mysle , ze kilka kosmetykow pizame kapcie to mozna w 5 minut spakowac jakby cos sie dzialo, juz kilka razy bylam nagle w szpitalu z roznych przyczyn i jakos zawsze ogarnelam sie w pare minut i wsiadalam w taxi i na izbe przyjec.
Napisałam chwilę wcześniej dlaczego mam opory przed panowaniem przez męża, czy rodziców

---------- Dopisano o 15:31 ---------- Poprzedni post napisano o 15:29 ----------

Cytat:
O to to.... że już nie wspomnę, że dla ciebie piżama to jakaś piżama do ludzi, a dla TŻ-ta prawdopodobnie spoczko będzie stara, powyciągana flanelowa koszula z plamą po jogurcie jagodowym na przedzie

Ja w ogóle mam wrażenie, że wasze dzieciaki to ruchliwe aż zanadto. Moje to takie leniwe, dopiero 2 razy czułam ruchy a na USG to jakbym patrzyła na obraz totalnie statyczny... Teraz zaczynam się zastanawiać czy to normalne
To ja bym skończyła w stringach i satynowej kronkowej koszuli... Haha 😂

Moja jest strasznie ruchliwa. Lekarz był w szoku wczoraj, że ruchy takie mocne i wyczuwalne. Mało kiedy to się zdarza, w pierwszej ciąży. By nie widział to nie uwierzy.
Stary 2018-01-30, 15:37   #2323
norka93
Wtajemniczenie

Cytat:

Ja też nigdy z tym się nie spotkałam. W sumie to nie jestem ginekologiem i nie mam doświadczenia jak on, a USG maluszków, to robił pewnie tysiące razy i stąd takie jego dumanie, ale powiedział od razu, żeby tym się absolutnie nie sugerować.

Cytat:
No nie mogę na nią nic powiedzieć, jedynie tyle że jest (chyba) łasa na kasę. Tak mi się wydaje, wszystko najdroższe , wszystko sprawdzać. Ja wiem, że kij ma dwa końce. Ale już nawet babka w labolatorium mi mówi, że miałam np ta ospę robiona, tylko z jakimś tam innym oznaczeniem, ale generalnie jak wiem, że miałam ospę to nie ma potrzeby robić tego badania, jeszcze tak jakby dwóch różnych oznaczeniach. No ale jak lekarz wymaga to zrobiłam i 90zl sama ospa.. te witaminy, polecane tylko te i tylko te. Trochę mnie to razi. Gabinet full, sprzęt super, muzyka, ciepło, nawet kapcie proponuje do przejścia po gabinecie ale dziś jakoś się szala przelała z tą podwyżka, niby nic. Ale tu się zbiera 20, 30, 50 a wynagrodzenie takie same. Nie no muszę ochłonąć.

Macie rację, bo do samej osoby nie mogę nic zarzucić, odpowiada na pytania, mówi o dziecku bardzo ładnie, chwali, opowiada co robi, sprawdza. Także chyba jest ok
Hormony mi buzują wybaczcie

Czyli wszystko full opcja, tylko widać, że łasa na kasę? Jak opisujesz swoją lekarkę, to widzę swojego prywatnego i powiem Ci, że czuję ogromny spokój jak wychodzę od niego, bo czuję się doinformowana, widać zainteresowanie. Jak wychodziłam z wizyty, to powiedział na do widzenia, iż bardzo się cieszy, że w ciążę zaszłam, że to wspaniała nowina. Wie, że mam endometriozę, że miałam torbiel, laparoskopię, itd. Miło mi się zrobiło. Rzecz całkiem ludzka, ale właśnie za takie podejście ludzie decydują się chodzić prywatnie.

---------- Dopisano o 15:37 ---------- Poprzedni post napisano o 15:34 ----------

Summer! Jogurt Takie życiowe...

Stary 2018-01-30, 15:38   #2324
Elaaaa
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez odowska Pokaż wiadomość

Ja zmieniałam w poprzedniej ciąży jakoś po połówkowym, co prawda z przymusu, bo mój stary gin kończył umowę z poradnią, ale tragedii nie było, nikt nie robił problemów. Nie wiem co by w tym miało być strasznego? Jedyny minus to taki, że trzeba się więcej nagadać i bardziej upewniać, bo lekarz nie zna naszej historii, ale poza tym? Nie wiem, czemu nie można by? Teraz np. chętnie bym zmieniła, ale jedyne opcje to te prywatne, więc daję na luz.
Tylko ja nie wiem gdzie trafię, nie mam sprawdzonego gina zwłaszcza na NFZ. Obecnej nie mogę wiele zarzucić, oprócz tego, że w tym miesiącu bardzo choroby i lekarze uszczupliły nasz portfel. Ale może to minie Boję się, że na NFZ nie będę zadowolona i tak będę narzekać

Stary 2018-01-30, 15:39   #2325
norka93
Wtajemniczenie

Cytat:
Tylko ja nie wiem gdzie trafię, nie mam sprawdzonego gina zwłaszcza na NFZ. Obecnej nie mogę wiele zarzucić, oprócz tego, że w tym miesiącu bardzo choroby i lekarze uszczupliły nasz portfel. Ale może to minie Boję się, że na NFZ nie będę zadowolona i tak będę narzekać

Jeśli charakterem jesteś podobna do mnie i trafisz na takiego ja jak, czyli niby w porządku, ale coś nie teges, to nie zmieniaj.

Stary 2018-01-30, 15:40   #2326
zgrusia
Raczkowanie

Cytat:
Witamy się cioteczki!

Załącznik 7410291

Jaki śliczny 😍

Co do torby to ja nie pakuje. Jeszcze mi się nie zdazyło żeby mnie od tak zabrali a jak wiem, że chce na izbę jechać to się wtedy pakuje, myje się itp. A torba w razie czego leży w aucie. Z tym, że tż wyjazdów nie ma, zabawek brak, stringów koronkowych też 😊
Jakby co to zawsze do rodziny zadzwonię i mi kupią co trzeba/przywiozą ze swojego domu itp.
Ostatnio jak na izbę jechałam to zdążyłam pranie zrobić więc tż przywoził mi rzeczy z suszarki - nawet szukać nie musiał 😊
zgrusia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-01-30, 15:44   #2327
Elaaaa
Wtajemniczenie

Cytat:
Ja też nigdy z tym się nie spotkałam. W sumie to nie jestem ginekologiem i nie mam doświadczenia jak on, a USG maluszków, to robił pewnie tysiące razy i stąd takie jego dumanie, ale powiedział od razu, żeby tym się absolutnie nie sugerować.

Czyli wszystko full opcja, tylko widać, że łasa na kasę? Jak opisujesz swoją lekarkę, to widzę swojego prywatnego i powiem Ci, że czuję ogromny spokój jak wychodzę od niego, bo czuję się doinformowana, widać zainteresowanie. Jak wychodziłam z wizyty, to powiedział na do widzenia, iż bardzo się cieszy, że w ciążę zaszłam, że to wspaniała nowina. Wie, że mam endometriozę, że miałam torbiel, laparoskopię, itd. Miło mi się zrobiło. Rzecz całkiem ludzka, ale właśnie za takie podejście ludzie decydują się chodzić prywatnie.

---------- Dopisano o 15:37 ---------- Poprzedni post napisano o 15:34 ----------

Taak no ona też pyta co słychać, jak się czuje, czy coś nie boli, nie piecze itd Jest mocno zainteresowana, to znaczy musi być miła, nie oszukuje się jest wiele plusów, jak mam zmienić na niewiadomoco😎 to chyba nie warto.

---------- Dopisano o 15:44 ---------- Poprzedni post napisano o 15:41 ----------

Norcia haha no bardzo możliwe 😂

Zgrusia 😘😘

Stary 2018-01-30, 15:45   #2328
summer_overture
Zadomowienie

Cytat:

A ja tak się od dłuższego czasu zastanawiam.... no bo nagle coś mnie zaboli, mój przyjmuje dość daleko, a z kolei pod samym domem mam gina, do którego chodziłam przed ciążą. Czy mogę sobie na jedną wizytę (na NFZ) wyskoczyć do niego, coby się poradzić odnośnie jakiegoś bólu czy coś takiego? Bo mi to spokoju czasem nie daje... A z kolei kiedyś neurolog powiedział mi, że na fundusz można chodzić do 1 lekarza tej samej specjalności jednocześnie, bo inaczej NFZ się przyczepia.

A tak w temacie placówek państwowych - od końca grudnia ZUS nie raczył wypłacić mi ani złotówki.... Jeszcze chwila i będę myśleć o powrocie do pracy, bo w mam takie l4, kiedy co dzień sprawdzam stan konta a tam żadnych wpływów.

Cytat:

Norka, true story, bro!

Wymiana KSIĄŻEK
Stary 2018-01-30, 15:48   #2329
odowska
Zadomowienie

Właśnie, a pro po ruchów dziecka w ciąży, miałam Wam pisać... czytałam niedawno artykuł właśnie na matai o badaniach nad związkiem ruchliwości dziecia w brzuchu a potem już temperamentem niemowlęcia. Tak w skrócie wyszło im, że jak dziecko ruchliwe w brzuchu, to potem po wyjściu podobnie, a w dodatku mało płacze. Z kolei spokojne dzieciaki są po wyjściu dość wrażliwe. Mi to się sprawdziło - Młody był w brzuchu bardzo spokojny, potem no co tu dużo gadać dość płaczliwy, generalnie wrażliwy z niego chłopak. Teraz też chyba się taka oaza spokoju w brzuchu szykuje. summer_overture właśnie podobne odczucia na ug miałam. Czasem tak jakoś ręką lekko machnął, ale poza tym to zen i opanowanie. Lekarka pochwaliła, no bo dzięki temu sobie na spokojnie pomierzyła itp. Też z ruchami ciężko w tej ciąży, ale to może być też przez łożysko z przodu. Eh... jeśli te badania są prawdziwe, to znowu mi się szykuje drugi wrażliwiec. A znajomym synek nawet podczas szczepienia nie płakał, tylko się patrzył z ciekawością...
Stary 2018-01-30, 15:49   #2330
monyaa108
Raczkowanie

Cytat:
Napisałam chwilę wcześniej dlaczego mam opory przed panowaniem przez męża, czy rodziców

---------- Dopisano o 15:31 ---------- Poprzedni post napisano o 15:29 ----------

To ja bym skończyła w stringach i satynowej kronkowej koszuli... Haha 😂

Spoko Blanka dopiero teraz doszlam do ostatnich postów czytam po kolei no mnie to nie ma kto pakowac sama od ponad 10 lat mieszkam wiec pewnie bym skonczyla w szpitalnej piżamce
mialam taka akcje ze jechalam pilnie na izbe ubrana bylam w dres i polar jakos jesienia to bylo i wzielam szybko pizame, kapcie itd. A okazalo sie ze nie ma miejsc polozyli mnie w przeciagu na korytarzu nie dali poscieli tylko koc ktory byl jak dla dziecka wiec sie nie rozebralam tylko spalam w dresie i butach przykryta wlasnym polarem, a torba sluzyla za poduszke - ot sytuacja dyktuje warunki
monyaa108 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-01-30, 15:50   #2331
zUa_tysica
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez emma90 Pokaż wiadomość
Też chodzę prywatnie, koszty niestety są spore dodatkowo te wszystkie badania. W przyszłym tygodniu powtarzam morfologię, toksoplazmozę ( miałam wyniki ujemne, a mam niewychodzącego kota ) i tsh. Pewnie dodam mocz, choć w styczniu w szpitalu mi robili.

Znalałam super promocję na mój wypatrzony wózek sprzedają poprzednie modele, 3w1 z fotelikiem, siedziskiem letnim i parasolką jaram się, tylko na zakupy takie to chyba za wcześnie
Jaki wózek ?

zUa_tysica jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-01-30, 15:50   #2332
asiaczek
Zakorzenienie

Mój pierwszy syn i teraz drugi to leniuchy w brzuchu,więc znowu podważam jakaś teorię

Elaaa, w sumie jeśli ciąża nie jest jakoś szczególnie problemowa to zmiana lekarza nie ma chyba większego znaczenia. Bierzesz kartę ciąży,wszystkie usg, badania, odpowiadasz na ewentualne pytania i lekarz już wszystko wie
Ale żeby zmienić lekarza to faktycznie trzeba wiedzieć i mieć na kogo.

Och u mnie w szafie żadnych gadżetów nikt by nie znalazł, ale za to zawsze mam tam taki bałagan że byłoby mi głupio gdyby ktoś tam czegoś szukał

Stary 2018-01-30, 15:51   #2333
Sandam13
Rozeznanie

Cytat:
Taak no ona też pyta co słychać, jak się czuje, czy coś nie boli, nie piecze itd Jest mocno zainteresowana, to znaczy musi być miła, nie oszukuje się jest wiele plusów, jak mam zmienić na niewiadomoco to chyba nie warto.

Według mnie nie warto zmieniać, bo żeby trafić na fajnego gina z NFZ trzeba mieć szczęście. Ten co u mnie z NFZ przyjmuje kompletnie mnie ignorował i po dwóch wizytach zmieniłam na prywatnego, z tym że ja płacę 80zl..
Ja jadę dzisiaj zabrać od siostry tż suknie ślubną, bo chce za nią grosze i muszę pojeździć po salonach czy da się ją przeszyć.
Wogole siku mi się chce a teraz myjąc włosy zobaczyłam z boku kibelka tego pająka z długimi nogami i czekam na tżta bo sama go nie tnę a jest w takim miejscu że odkurzaczem go nie wciagnę. Jak dzwoniłam do przyszłego męża to mówię mu musisz być już w domu bo grozi mi niebezpieczeństwo to powiedział że na światłach nie będzie stawał i przyjedzie z obstawą wojska.

Wysłane z mojego SLA-L22 przy użyciu Tapatalka
Sandam13 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-01-30, 15:52   #2334
odowska
Zadomowienie

Cytat:

hm... a możesz iść do gina na NFZ testowo? A potem w razie czego wrócić do swojej? Z resztą, koniec końców, jak się czujesz dobrze zaopiekowana, to może lepiej machnąć ręką na te kasę?
Stary 2018-01-30, 15:52   #2335
Elaaaa
Wtajemniczenie

Cytat:
A ja tak się od dłuższego czasu zastanawiam.... no bo nagle coś mnie zaboli, mój przyjmuje dość daleko, a z kolei pod samym domem mam gina, do którego chodziłam przed ciążą. Czy mogę sobie na jedną wizytę (na NFZ) wyskoczyć do niego, coby się poradzić odnośnie jakiegoś bólu czy coś takiego? Bo mi to spokoju czasem nie daje... A z kolei kiedyś neurolog powiedział mi, że na fundusz można chodzić do 1 lekarza tej samej specjalności jednocześnie, bo inaczej NFZ się przyczepia.

A tak w temacie placówek państwowych - od końca grudnia ZUS nie raczył wypłacić mi ani złotówki.... Jeszcze chwila i będę myśleć o powrocie do pracy, bo w mam takie l4, kiedy co dzień sprawdzam stan konta a tam żadnych wpływów.

Norka, true story, bro!
Nie słyszałam, że coś takiego istnieje w ogóle, ja nie raz chodziłam na zmianę do endo, do gina na NFZ i nikt sie nie czepiał. Myślę, że możesz absolutnie bez żadnego problemu

Stary 2018-01-30, 15:53   #2336
asiaczek
Zakorzenienie

Cytat:
Właśnie, a pro po ruchów dziecka w ciąży, miałam Wam pisać... czytałam niedawno artykuł właśnie na matai o badaniach nad związkiem ruchliwości dziecia w brzuchu a potem już temperamentem niemowlęcia. Tak w skrócie wyszło im, że jak dziecko ruchliwe w brzuchu, to potem po wyjściu podobnie, a w dodatku mało płacze. Z kolei spokojne dzieciaki są po wyjściu dość wrażliwe. Mi to się sprawdziło - Młody był w brzuchu bardzo spokojny, potem no co tu dużo gadać dość płaczliwy, generalnie wrażliwy z niego chłopak. Teraz też chyba się taka oaza spokoju w brzuchu szykuje. summer_overture właśnie podobne odczucia na ug miałam. Czasem tak jakoś ręką lekko machnął, ale poza tym to zen i opanowanie. Lekarka pochwaliła, no bo dzięki temu sobie na spokojnie pomierzyła itp. Też z ruchami ciężko w tej ciąży, ale to może być też przez łożysko z przodu. Eh... jeśli te badania są prawdziwe, to znowu mi się szykuje drugi wrażliwiec. A znajomym synek nawet podczas szczepienia nie płakał, tylko się patrzył z ciekawością...
Coś w tym może być. Mój syn też jest płaczek, wrażliwy, ale z drugiej strony potrzebuje wiele bodźców i aktywności a w brzuchu bardzo mało się ruszał.
Z drugim takim samym oszaleję

Stary 2018-01-30, 15:56   #2337
pola25
Zakorzenienie

Ela ja bym nie zmieniała jeśli lekarz wydaje się być kompetentny,zainteresowan y .Naprawdę ciężko trafić na dobrego lekarza

wiem,że zdenerwowałaś się tą podwyżką,tyle wydatków i jeszcze ile nas czeka. Twoja gin w trakcie trwania ciąży nie powinna zmieniać stawki. No niby początek roku,ale mimo wszystko...

Co do zlecania badań ,to myślę,że lepiej więcej niż mniej,mimo wydatków jakie trzeba ponieść. Często lekarze wiedzą ,co robią

Też płacę 150zł ,nie jestem w 100% zadowolona z mojego gin,ale wiem,że w okolicy nie znajdę lepszego. Jestem wymagająca osobą jeśli chodzi o opiekę medyczną, pewnie dlatego się czepiam. Coś już skopał,ale zrobił sporo dobrego. Dzięki niemu miałam szybki kontakt z tym genetykiem.

Mam nadzieję,że mój dzidziuś jest zdrowy , na połówkowe jadę dodatkowo do Łodzi. Jeśli samopoczucie pozwoli pojadę też do niego w III trymestrze. Sporo nas to będzie kosztowało,ale mój spokój wewnętrzny jest dla mnie bardzo ważny.
pola25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2018-01-30, 15:57   #2338
asiaczek
Zakorzenienie

Summer_w razie W to ja bym szła na nfz gdzie najbliżej. O ile będzie miejsce. Wydaje mi się, że łaski nie robią, a na szczęście w naszym kraju można sobie wybierać lekarza do stałej opieki medycznej i nikomu nic do tego
A z tym zusem to kiepsko, ale pewnie pierwszy raz tak zwlekają a później już będą szybciej przelewać kasę

Stary 2018-01-30, 15:59   #2339
norka93
Wtajemniczenie

Cytat:
hm... a możesz iść do gina na NFZ testowo? A potem w razie czego wrócić do swojej? Z resztą, koniec końców, jak się czujesz dobrze zaopiekowana, to może lepiej machnąć ręką na te kasę?
Tak powinno być wszędzie, ale jak jest spełniony warunek taki, że lekarz dobrze opiekuje się pacjentką, to ja bym nie zmieniała. Ludzie właśnie za człowieczeństwo dzisiaj płacą.

Stary 2018-01-30, 15:59   #2340
emma90
Wtajemniczenie

Cytat:
Ciekawe informacje nie wiedziałam o tym. Też mam łożysko na przedniej ścianie, więc się pewnie na pierwsze ruchy naczekam

Cytat:
Napisane przez zUa_tysica Pokaż wiadomość
Jaki wózek ?

Joolz Day już od lat mam taki wybrany ( tak to jest jak się zachodzi w ciążę po ponad 2 latach )
emma90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości