|
|
#5131 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Mamusie majowe 2018 cz. 5
Cytat:
|
|
|
|
|
#5132 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() teraz ide 8.02,z wynikami krew,mocz i hiv,tylko musze zrobic je jeszcze w przyszlym tyg no i moze dostane juz skierowanie na usg 3 trym bo to bedzie 28+5tc chyba wiec wtedy moze cos sie dowiem i podejrze moje wstydliwe dziecko
|
|
|
|
|
#5133 | |
|
Zakorzenienie
|
Domima ja nie Nalesnikona, ale chyba chodzi o pozycje kolankowo-lokciowa (klek podparty?) nie wiem jak to sie fachowo nazywa. Czytalam gdzies, ze wtedy dziecko ma jakby wiecej miejsca i moze latwiej sie obrocic.
Cytat:
oby szybko mu przeszlo ✊✊Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#5134 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#5135 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
|
#5136 |
|
Zakorzenienie
|
Śpiewająco
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
#5137 |
|
Zakorzenienie
|
Jutro pewnie i tak zawitamy u lekarza zeby w pore dzialac. Odpowiednie leki juz dostal i czekam az goraczka spadnie. Wiecie co? Podziwiam te male istotki, dorosly jak jest chory to lezy jak sledz a dzieci choc slabe i z goraczka to maja tyyyyyle sil. Mlody wstal z goraczka a mimo to sie smieje i wymysla jakies rymowanki
|
|
|
#5138 |
|
Konto usunięte
|
Treść usunięta
|
|
|
|
#5139 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wymasuje, wycaluje , poklepie gdzie trzeba i poślad jak nowy
|
|
#5140 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
#5141 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 21:29 ---------- Poprzedni post napisano o 21:28 ---------- Ja nie smaruję nic, przejdę transformację w tygrysa Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#5142 |
|
Konto usunięte
|
Treść usunięta
|
|
|
|
#5143 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ooo czyli wizytujesz w moje urodziny No ale jak tylko macanki to jak to to ? czekam z niecierpliwością na info o tym co tam się skrywa między nóżkami ❤️Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
|
|
|
|
#5144 | |
|
Zakorzenienie
|
Wyślę go żeby brał L4 na żonę bo potrzebująca
Wysłane z aplikacji Forum Wizaz ---------- Dopisano o 21:30 ---------- Poprzedni post napisano o 21:30 ---------- Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
|
#5145 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#5146 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dziękuje kochana za info ![]() Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
|
|
|
|
#5147 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
#5148 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja tez będę tygrysem zreszta już się zaprzyjaźniłam z moimi rozstępami i żyjemy sobie w symbiozie ![]() Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk ---------- Dopisano o 21:35 ---------- Poprzedni post napisano o 21:35 ---------- Może nas teraz nadrabiają ![]() Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk ---------- Dopisano o 21:37 ---------- Poprzedni post napisano o 21:35 ---------- Cytat:
Oki - to jakbym cię mogła prosić to wrzuć w wolnej chwili - muszę być nawet jutro - jakby co to się przypomnę ![]() Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
||
|
|
|
#5149 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#5150 |
|
Zakorzenienie
|
Co do smarowania to często mi się zapomina
może się wezmę za to na poważnie. Na razie kupiłam sobie taki gęsty żel pod prysznic z oliwką i nim uskuteczniam mycie codziennie.Domii zdrówka dla synka Wysłane z aplikacji Forum Wizaz
|
#5151 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#5152 |
|
Zakorzenienie
|
Jak już o 8.02 mowa, moja mamuśka ma urodziny - 60-tkę.
Sweet, opakowania przeróżne - była Mustela, Pharmaceris, Bio-oil, olejek Nacomi, ale powracam do masła Nacomi i kremu do biustu Nacomi. Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#5153 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() dobre i tego się trzymajmy ![]() ![]() Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk |
|
|
|
|
#5154 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
no w sumie jeszcze serduszka slucham i cisnienie mi mierzy![]() Cytat:
badania sprawdzi,zaleci kolejne a na usg ostatnio bylam 18.12 chyba na polowkowym w sumie to ciesze sie ze czuje tego mojego bąbelka jak sie wierci bo inaczej bym pewnie swirowala ze to usg tak rzadko,bo w pierwszej ciazy jak chodzilam prywatnie to mialam co 2 tyg
|
||
|
|
|
#5155 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
#5156 |
|
Zakorzenienie
|
Ja trochę z przyzwyczajenia, trochę z konieczności się smaruję już kilkanaście lat codziennie. Weszło już w krew, taki nawyk
![]() Wysłane z aplikacji Forum Wizaz |
|
|
|
#5157 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Mamusie majowe 2018 cz. 5
Cytat:
Cytat:
Może faktycznie od urodzenia nie jest konieczny, ale po rozszerzeniu diety zdecydowanie już się przydaje ![]() Cytat:
a nawet jeśli nie to nie koniec świata tylko szybszy zaplanowany poród - tez fajnie ![]() Wysłane z iPad za pomocą Tapatalk ---------- Dopisano o 22:15 ---------- Poprzedni post napisano o 22:12 ---------- Jeszcze mi sie nie zacytowała cześć... Na iphony/pady tylko Tapatalk ? Wysłane z iPad za pomocą Tapatalk |
|||
|
|
|
#5158 |
|
Zadomowienie
|
Uff. nadrobiłam.
NIUD- dobra nagroda ja za glukozę sobie obiecałam biedronkę, bo przychodnia obok. Ale tesco bardziej mnie kusi... GROSZEK- ćwiczenia dna miednicy nie są głupie serio! odciążają nieco dolny odcinek kręgosłupa... u mnie to on jest najbardziej poszkodowany ![]() MIRABILKA- jak się rozglądasz za robotami kuchennymi, to jeszcze zobacz tefala i kenwooda- mają takie gotujące w swojej ofercie. I mają tarcze do ścierania (coś czego mi w TM brakuje, bo lubie np ser starty w paseczki, czy buraki w słupki...), do kenwooda można dokupić dodatkowe milion gadżetów i np. wyciskarkę do owoców (czy wytłaczarkę?). Mają baaaardzo rozbudowaną ilość przedmiotów. Moja siostra ostatnio kupowała Kenwooda, a była nastawiona na termomiksa. Ja mam ten starszy model Termo. Nowszy kusi bajerem. Ale póki mój działa (i niech działa jak najdłużej!), to nie kupuję Ja używam głównie do tego, co LADYMAMA- ciasto na pierogi, pizze, kluchy, placki, zupy krem, koktajle, soki, a napój z zielonej pietruszki to hit, jak przychodzą do nas dzieciaki ![]() SUNSET- w którym szpitalu chcesz rodzić? DOMIMA- moja buraczkowa to rosół z indyka z marchewą, pietruszką, porem, cebulą potem dorzucone ziemniaki i buraki (miały być pieczone w piekarniku, ale wyszło, jak wyszło). Do tego dużo czosnku. Dzisiaj zmiksowałam to w termorobocie na krem i posypałam uprażonym słonecznikiem... żeby kolejny dzień nie jeść tego samego haha ![]() Ogólnie z zupami to u mnie właśnie tak wygląda, że robie warzywne bliżej nieokreślone jakie. Bo jak jestem w domu to mi jakoś wygodnie je ugotować na raty... Syn lubi gotowane warzywa, wiem że zje. A z mięsa i części warzyw (+ dodaje soczewice, cieciorkę itd) robię pasztet też czasem. Bo ja tak wiesz... jak najmniej pracy, jak najwięcej jedzenia hehe A co do pozycji skośno miednicowej- to u mnie Dzieć w takiej samej obecnie, i wreszcie nie narzekam na bóle całego brzucha... jak leżał całkiem w poprzek, to każdy ruch powodował ból... potem z nózkami w dół uciskał na szyjkę.. a teraz jakoś lepiej ale na usg za Chiny nic nie widać przez to. Co się ten mój bidny lekarz najeździł sondą...I jeszcze ma czas na wszelakie obroty. Pierwszy syn mi się przekręcił z główki do góry, na główkę w dół jakoś 36?37?nie pamiętam. A rodził się w 41 >4100 g więc miał Chłopak już wtedy całkiem słuszne rozmiary i dał radę, więc głowa do góry a raczej w dół hihiCo do magicznych pozycji: mój gin mówi: pozycja klęku podpartego i oglądasz seriale/ filmy. Voila. Wtedy dziecko ma najwięcej miejsca i może uznać pewnego dnia, że się przekręci. A pozycja ta idealnie odciąża kręgosłup, jak jeszcze się pobujasz trochę do przodu i do tyłu, na boki, to kręgosłup Ci podziękuję RUMIANKU- mnie też dopadają te "przerażające" myśli... głowę zasypują mi pytania, jak my się ogarniemy w tej rzeczywistości, jeszcze ze starszym synem... racjonalnie podchodząc, to prędzej, czy później wiem, że się ogarnę... że ułożę sobie dzień, dojdę do względnego porozumienia z jedynym i drugim dzieckiem... Za pierwszym razem mimo różnych trudności, jakoś poszło. Może nieco później niż wcześniej, ale jednak się udało mi pomogło ostatnio ruszenie trochę z tematem listy rzeczy, które mamy. Żeby wiedzieć na czym stoimy. Bo z całym luzem do tego, to jednak będę się czuła bezpieczniej, jak już chociaż to będę wiedziała. Jak sobie usystematyzowałam, kiedy to zrobię, to mi lepiej trochę ![]() Także i Tobie tego życzę główka do góry ![]() STOKROTKA- ja za pierwszym razem nie chodziłam do szkoły rodzenia. Chodziliśmy z Mężem do położnej do przychodni kilka razy na takie rozmowy, jak to będzie, co przygotować itd. potem ona do nas przychodziła po porodzie. Teraz się zapisałam. Zrobili bezpłatną. Zmieniła się kadra w szpitalu, mój gin powiedział, że jeśli mamy czas, to warto poznać nowych ludzi przed porodem, skorzystać z ćwiczeń z fizjoterapeutą, na to nigdy nie jest za póżno i zawsze się przyda. Oddychać nie umiałam przed porodem... i dopóki nie myślałam, jak to robić, to było dobrze. Jak się zaczęłam nad tym skupiać, to cóż... liczę, że teraz mi wytłumaczą, jak to robić hehe---------- Dopisano o 22:18 ---------- Poprzedni post napisano o 22:15 ---------- co do smarowania- mam oliwkę z babydream mama już dłuższy czas... wstawiłam ją ostatnio pod prysznic i zanim wyjdę to wsmarowuję głównie w brzuch, uda, piersi i łokcie ( bo mam suche )zanim sięgnę po ręcznik, wytrę włosy, to się wchłonie trochę, ja doschnę. I już kilka razy użyłam, a tak to jak sobie przypomniałam, ze stoi na szafce, to byłam już ubrana w pokoju, to się przecież rozbierać nie będę
|
|
|
|
#5159 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
#5160 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
no ja tak to rozumiem![]() ---------- Dopisano o 22:25 ---------- Poprzedni post napisano o 22:23 ---------- Czyli o ta liste chodzilo ![]()
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 06:42.

wiec wtedy moze cos sie dowiem i podejrze moje wstydliwe dziecko
wlasnie sie obudzil (poszedl spac o 18) ma temperature dochodzaca do 39 wiec to pewnie jakas paskudna grypa
oby szybko mu przeszlo ✊✊

No ale jak tylko macanki to jak to to ?
czekam z niecierpliwością na info o tym co tam się skrywa między nóżkami ❤️

zreszta już się zaprzyjaźniłam z moimi rozstępami
może się wezmę za to na poważnie. Na razie kupiłam sobie taki gęsty żel pod prysznic z oliwką i nim uskuteczniam mycie codziennie.

wlasnie sie obudzil (poszedl spac o 18) ma temperature dochodzaca do 39 wiec to pewnie jakas paskudna grypa
jaka duza Lenka juz
Może faktycznie od urodzenia nie jest konieczny, ale po rozszerzeniu diety zdecydowanie już się przydaje 
serio! odciążają nieco dolny odcinek kręgosłupa... u mnie to on jest najbardziej poszkodowany